Dyscyplina: Siatkówka - Liga Mistrzów
Godzina: 18:00
Spotkanie: Kędzierzyn - Lube
Typ: Lube -9.5 punkta
Kurs: 1.89
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Spróbuję zagrać na Lube. Po kilkunastu meczach wydaję mi się, że powoli zaczyna się docierać mechanizm tego zespołu, tych wszystkich gwiazd. Ostatnio zakończyła się seria zwycięstw tego zespołu po wyjazdowej przegranej z Perugią. Dwa pierwsze sety tego starcia to równa gra, gdzie to w końcówce dwa razy lepsi okazali się być gospodarze. Potem obie drużyny wygrały pewnie po secie i komplet został u gospodarzy. Ostatnio również Lube postawiła się wyraźnie Verona, który jest teraz w gazie. Kędzierzyn to świetny klub co udowadnia nie od tego sezonu, nie udało się jednak pokonać Modeny na wyjeździe, choć gra była blisko. Z drugim Włoskim klubem, choć granym w Polsce wydaje mnie się, że będzie trudniej. Jak już pisałem wcześniej zawodnicy Lube zgrywają się co raz bardziej, ich gra przypomina już tą jaką można się było po tym "galaktycznym" składzie spodziewać. Grają mocno, w zagrywce oraz ofensywie, to trochę inna gra niż to co prezentuje Modena na przykład. Sokołov, Simon, Leal to są "bestie" i choć ostatnimi czasy bardziej zawodzą to widać, że chyba łapią lepsze zgranie. Skrzydła jeśli spojrzy się na nazwiska są niesamowicie mocne. Słychać narzekania na zaawansowany wiek Kubańczyków Juantoreny oraz Simona, ale z mojego punktu widzenia zwłaszcza Osmany daje rade. Wygląda dobrze, w wielu meczach daje więcej do gry swojego zespołu niż Leal. To będzie kolejny ważny test dla Polskiego zespołu, moim zdaniem Lube będzie cięższym rywalem dla Zaksy ze względu na to, że preferują bardziej siłową siatkówkę niż Modena, z którą ostatnio nasi grali. Mam wątpliwości co do tego typu, bo Kędzierzyn utrzymuje genialną formę od bardzo dawna i grają siatkówkę na najwyższym poziomie, ale jeśli miałbym stawiać coś z tego meczu to własnie taki typ, bo moc Włoskiego zespołu jest ogromna, a w Polskiej drużynie są zawodnicy, którzy w zderzeniu z zespołem z najwyższego poziomu mogą się po prostu posypać, same nasuwają się takie nazwiska jak Wiśniewski, Śliwka czy Kaczmarek.
89