>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 14.12.2011 (środa)

Status
Zamknięty.
M 0

micdol666

Użytkownik
Spotkanie : Fulham - Odense BK H(0 - 1)
Typ : Fulham
Kurs : 1,63
Buk : Tobet
Analiza
Fulham to druzyna ktora walczy o wans do dalszej fazy rozgrywe z Wisła Kraków. Odense natomiast nie ma juz szans na awans. W tym sezonie (w liczajac mecze kwalifikacyjne) Fulham w lidze europy na własnym stadionie nie przegrał remisujac tylko z Twente a pozostałem spotkania wygrywał strzelajac srednio ponad 2 bramki. Natomiast druzyna Odense przegrała 3 ostatnie mecze w lidze europy. Otymizmu moze dodac ostatnie zwyciestwo ligowe az 4:0 i to na wyjezdzie. Z pewnoscia druzyna z angli bedzie zmotywowana aby wygrac to spotkanie wysoko i zapewnic sobie udział w daleszej fazie rozgrywek.
⛔100

yannick_djalo 23,7K

yannick_djalo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Besiktas - Stoke City
Typ: Besiktas (-1.5)
Kurs: 3.20
Bukmacher: bet365
Analiza:
Ostatnia kolejka fazy grupowej tegorocznej Ligi Europy przed nami. Jutro i pojutrze rozegrane zostaną mecze, które zadecydują o tym, kogo oglądać będziemy w Pucharze na wiosnę. W niektórych grupach sytuacje w tabeli są jasne, i w obrębie dwóch pierwszych miejsc będziemy mieli status quo, bez względu na roztrzygnięcia 6. serii spotań. Jednak pozostałe pojedynki będą z pewnością bardzo emocjonujące. Mnie osobiście bardzo zaciekawiło starcie Besiktasu ze Stoke City, w ramach grupy E. Anglicy awans mają już zapewniony, Besiktas teoretycznie może jeszcze odpaść, gdyż 3 punkty przewagi nad Dynamem Kijów oraz remisowy bilans starć bezpośrednich, przy odpowiednich wynikach może promować Ukraińców. Jest to jednak tak mało prawdopodobne, że nie biorę nawet takiego scenariusza pod uwagę. Bardziej realna jest walka o pierwsze miejsce, które Turkom zapewni zwycięstwo w jutrzejszej potyczce. Żeby nie rozwodzić się zbyt obszernie nad moimi oczekiwaniami, odpowiem konkretnie dlaczego akurat taki typ. Stoke czeka długa podróż, zmiana strefy czasowej, nie będzie to dla nich komfortowa sytuacja. Podejrzewam ponadto, iż przyjedzie raczej skład rezerwowy, żeby oszczędzić siły podstawowych zawodników na zabójczą końcówkę roku w Premier League. Jeżeli wyjdą i zagrają zachowawczo, co prawdopodobnie będzie miało miejsce, będą starali się grać na remis, co może się na nich zemścić. Besiktas to bardzo dobra drużyna w ofensywie, szczególnie wybitna na własnym stadionie, i tu upatruję dodatkową przewagę ekipy z Quaresmą i Almeidą w składzie. Myślę, że gospodarze wykorzystają sprzyjające okoliczności, i wygrają pewnie i zdecydowanie, wskakując na pierwsze miejsce w tabeli. Powodzenia ;)
✅220

Otrzymane punkty reputacji: +1
korzychxp 76

korzychxp

Użytkownik
Spotkanie: Colorado Avalanche - San Jose Sharks
Typ: San Jose -1.5
Kurs: 2.93
Bukmacher: betsafe
Analiza:
Drużyna Colorado ma spore problemy kadrowe jeśli chodzi o defensorów i centrów. Jest to młoda drużyna, ale zawodnicy doznają często kontuzji. W tej chwili mogę naliczyć 6 kontuzji i połowa z nich jest na dzisiejszy mecz wystawiona jako &quot;pod znakiem zapytania&quot;. Colorado nawet kiedy grało pełnym składem nie było drużyną o mocnej defensywie. Stracili 91 bramek w 30 meczach. Swego czasu byli najgorszą ekipą ofensywną w lidze, gdzie mieli chyba średnią 1.8 gola na mecz. Teraz troszkę sie poprawili, bo ta średnia podskoczyła do 2.31. Mimo wszystko są to słabe rezultaty i z takimi kontuzjami moim zdaniem dzisiaj nie dadzą rady San Jose. Kurs na zwycięstwo Sharks jest wysoki dlatego, że przegrali kilka ostatnich meczów i to zepchnęło ich na 14 pozycję w tabeli NHL. Dziś powinni wrócić do wygranych, bo jak pokazują mecze bezpośrednie San Jose wygrywa praktycznie wszystkie mecze. Ich bilans to 7 wygranych z 8 ostatnich meczów z Avs. A na tafli Colorado ostatnie wyniki wyglądały tak: COL 1:4 SJ, COL 4:3 SJ (OT), COL 2:4 SJ, COL 2:5 SJ. Jak widać 3 z 4 konczyły sie zwyciestwami z handicapem. Sadze ze dzis bedzie podobnie, choc trzeba uwazac na marna ofensywe Sharks na wyjazdach, gdzie najczesciej strzelaja ponizej 5 bramek. W sumie mozna tez postawic na ktoras z tercji i tez powinno byc niezle.
⛔100

leon-wariat 7

leon-wariat

Użytkownik
Typ : (-1) Olympiacos z Handicapem
Kurs : 1,85
Buk : bet-at-home
Godzina : 19.00
Analiza :
Z wielu spotkań Ligi Europejskiej poostanowiłem przykuć swoją uwagę na spotkanie Greckiej Super League. O godz. 17:00 spotkają sie zespoły Levadiakosu i Olympiacosu Pireus. O zespole gospodarzy można powiedzieć niewiele bo dołączyli do sezonu pierwszoligowych rozgrywek w trakcie ich trwania. Gdy inne zespoły mają rozegranych po 11,12 (w przypadku Olympiacosu) lub 13 spotkań, Levadiakos ma zaledwie 4 ( 0-3-1). jak widać nie zanotowali jeszcze wygranej i nie prędko sie im to uda, a na pewno nie w meczu z piłkarzami z Pireusu, którzy walczą o fotel lidera. Kurs na Gości to 1.30 więc wygrana u bukmacherów jest oczywista. Ja jednak sądzę, że kurs na handicap odnośnie tego spotkania jest w miare przyzwoity do okoliczności, dlatego postawię na handi dla Olympiacosu. Patrząc na spotkanie 3 kolejki wstecz dla Levadiakosu, czyli dla nich była to kolejka 2, zagrali nie najgorzej w Atenach z AEK-iem przegrywając 2-1. Tym razem znowu przyjdzie sie zmierzyć z jednym z czołowych drużyn ligi. Olympiacos traci punkt do AEK-u i ma szanse objąć prowadzenie w tabeli. Drugim powodem do wygrania wysoko tego meczu będzie pokazanie AEK, że potrafią wygrać więcej niż tylko marne 2-1 i to na wyjeździe !!!
Polecam, bo uważam że to &quot; konkret typ&quot; !
PIONA !!!
✅85

Otrzymane punkty reputacji: +2
quagliarella 25

quagliarella

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks
Typ: Vancouver Canucks (-1,5)
Kurs: 2,60
Bukmacher: William Hill
Analiza: Dziś o godzinie 1:00 polskiego czasu w NHL zmierzą się Columbus Blue Jackets z bardzo dobrze ostatnio grającymi gośćmi z Vancouver. Jacketsi znajdują się obecnie na samym dole spośród wszystkich drużyn z ligii. Przegrali ostatnie 3 mecze na własnym lodowisku - jeden po dogrywce. Natomiast drużyna gości z meczu na mecz gra coraz lepiej. W poprzednim sezonie doszli aż do finału rozgrywek. Na wyjeździe grają znakomicie. Z obecnymi gospodarzami wygrali 5 ostatnich meczów wyjazdowych. Ich stosunek na wyjazdach jest bardzo dobry: 52:38. Z ostatnich 4 spotkań trzy kończyły się wygraną Canuck minimum 3 bramkami. W ostatnim bezpośrednim meczu z Columbus, Vancouver pewnie wygrali u siebie 4:1. Sądze, że nie inaczej będzie dzisiaj. Wszystko w tym spotkaniu przemawia za drużyną gości.
⛔100

tytka 122

tytka

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna Liga Europejska
Spotkanie : Wisła Kraków - Twente
Typ : Twente ( - 1 Handicap )
Kurs : 6.0
Bukmacher : bet 365
Dziś o godzinie 21:05 Wisła Kraków przed własną publicznością zagra z Twente . Wisła po rozegranych spotkaniach w grupie znajduje sięna pozycji 3 ( 2 wygrane , 3 porażki ) co daje im 6 punktów ich bilans bramkowy to 6 strzelonych przy 12 straconych bramek . Twente po 5 rozegranych kolejkach jest na pierwszym miejscu w grupie ( 4 wygrane , 1 remis ) co daje im 13 punktów ich bilans bramkowy to 13 strzelonych i 5 straconych bramek . Niżej zobaczmy po kilka ostatnich spotkań obu drużyn .
5 ostatnich spotkań Wisły
Ekstraklasa Wisła Kraków vs. Polonia Warszawa P - 0:1
Ekstraklasa Wisła Kraków vs. Widzew Z - 1:0
Liga Europejska UEFA, Odense vs. Wisła Kraków Z - 1:2
Ekstraklasa Śląsk vs. Wisła Kraków Z - 0:1
Ekstraklasa Wisła Kraków vs. Górnik Z. P - 0:1
5 ostatnich spotkań Twente
Eredivisie Twente vs. Nijmegen Z - 2:0
Eredivisie Utrecht vs. Twente Z - 2:6
Liga Europejska UEFA, Twente vs. Fulham Z - 1:0
Eredivisie Twente vs. Vitesse R - 0:0
Eredivisie Heracles vs. Twente R - 1:1
Wisłą gra słabo w tym sezonie wygrana w Odense dała im nadzieje na wyyjście z grupy myślę że Holendrzy jutro uciszą Kraków tak jak zrobiło to PSV z Legią .
⛔100

stibi 0

stibi

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: Minnesota Wild u Winnipeg Jets
Typ: Minnesota Wild ( włącznie z dogrywką i rzutami karnymi )
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bwin
Czas: 02:35
Witam
Chciałbym zauważyć że jest to piąty mecz wyjazdowy Minnesoty i możliwe do zdobycia piąte zwycięstwo na wyjeździe co w tym sezonie graczom Minnesoty jeszcze się nie udało.Hokeiści z Minnesoty rzadko remisują zdarza im się to raz na 5-7 meczy.Ostatni remis padł w meczu Minnesoty w Edmonton 01 grudnia. Dla mnie gracze z Minnesoty są w dzisiejszym spotkaniu faworytem zajmują 1 miejsce w konferencji zachodniej a gospodarze 11 w konferencji wschodniej.Minnesota wygrała 7 ostatnich meczy w tym jeden w dogrywce z wspomnianym wcześniej Edmonton.
Winnipeg u siebie ma następujący bilans 9-4-0 zaś Minnesota na wyjeździe 10-3-2.
Zaryzykowałbym również over 4,5 gola za 1,62 oczywiście również w https://www.bwin.com/pl/default.aspx?=&amp;amp;pid=1209
⛔100

krzysiek74 301,7K

krzysiek74

Znawca - Serie A
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Paris Saint Germain - Athletic Bilbao
Typ: 1
Kurs: 1,60
Bukmacher:Expekt
Dziś o godz.19:00 w Paryżu mające wielkie aspiracje być niebawem jedną z czołowych drużyn w Europie PSG podejmie w meczu ostatniej kolejki Ligi Europejskiej drużynę Athletic Bilbao.
Sytuacja w grupie sprawa że tylko wygrana Paryżan dać im może szanse awansu do kolejnej rundy gdyż dotychczasowymi meczami wyjazdowymi gdzie nie potrafili strzelić choćby jednego(!) gola tak sobie pogmatwali sprawę.Podejmują dziś Basków którzy awans mają w kieszeni i wypadałoby wygrać na swoim terenie licząc na Słowaków iż nie przegrają z Salzburgiem.
Wicelider Ligue 1 stać na pewno na wygrana zwłaszcza że Athletic ma zagrać mocno okrojonym składem bez np Javiego Martineza, Andera Herrery, Carlosa Gurpegiego, Fernando Llorente i Aitora Ocio.
✅60

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Klubowy Puchar Świata FIFA
Spotkanie: Monterrey - Sportive de Tunis
Typ: 2
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mecz o 5. miejsce Klubowego Pucharu Świata, obie ekipy przegrały bowiem swoje spotkania w ćwierćfinałach. Monterrey z Kashiwa natomiast Esperance Tunis z Al-Sadd.
Faworytem przynajmniej na papierze jest drużyna prowadzona przez Victora Vuceticha czyli ekipa z Meksyku ja jednak oglądałem oba spotkania ćwierćfinałowe i lepsze wrażenie na mnie zrobili piłkarze z Tunezji.
Ekipa prowadzona przez Nabila Maaloulo była drużyną, która w meczu z Al-Sadd miała więcej z gry, stwarzała więcej sytuacji, rywal natomiast ograniczał się do kontr. Myślę, że dzisiaj Esperance zagra nieco inaczej z większym naciskiem na grę defensywną, wszak dzisiaj nie są faworytem. Ja jednak liczę, że potencjał jaki niewątpliwie mają w ofensywie piłkarze z Tunezji dzisiaj zostanie na zaprezentowany. Youssef Msakni, Yannick Ndjeng, Khaled Korbi czy Oussama Darragi byli zawodnikami wyróżnającymi się w pierwszym spotkaniu i liczę, że dzisiaj znów będą wyróżniającymi się zawodnikami na boisku.
Co do ekipy z Meksyku, niewątpliwie ich największe gwiazdy to Humberto Suazo i Cesar Delgado ale byli oni w spotkaniu z Japończykami osamotnieniu w ataku, zresztą jak już wspomniałem dla mnie Monterrey słabiej wypadł w swoim meczu ćwierćfinałowym niż Esperance, Meksykanie kurczowo bronili się chcą dowieść remis 1-1i w karnych pokonań Kashiwa ta sztuka się nie udała. Myślę, że obie ekipy grały z zespołami porównywalnymi i lepiej wypadli Tunezyjczycy, liczę, że dzisiaj to potwierdzą i pokonają zespół z Meksyku.
⛔100

M 28

mistrz1992

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka
Spotkanie: Itas Trentino- Zaksa Kędzierzyn Kożle
Typ: DW 3-0
Kurs: 2.10
Bukmacher: Pinnacle
Przed nami 3 mecz Ligi Mistrzów.Trentino zajmuje pierwsze miejsce w lidze włoskiej. Podopieczni trenera Radostina Stojczewa, wśród których są m.in. Bułgar Matej Kazijski, Kubańczyk Osmany Juantorena czy Czech Jan Stokr, przegrali w Serie A tylko jeden mecz. W Lidze Mistrzów nie stracili jeszcze punktu, wygrywając swoje dwa spotkania bez straty seta. W tym sezonie wywalczyli już klubowe mistrzostwo świata. Czyli jak widzimy urwanie dzisiaj seta przez zaksę będzie sukcesem. Wszyscy myślą że zawodnicy Trentino są zmęczeni już sezonem. Oni mieli teraz praktycznie miesięczne wakacje. Z ich drużyny na puchar świata polecieli tylko Łukasz Żygadło oraz Emanuele Biralleli. Największe gwiazdy odpoczywały. W polskim zespole zabraknie Sebastiana Świderskiego.
⛔100

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Besiktas - Stoke (strzelec gola w meczu)
Typ: Hugo Almeida
Kurs: 2.60
Analiza:
Dziś ponownie postanowiłem po analizować typ na strzelca gola, mój wybór padł na spotkanie w Stambule gdzie do tureckiego piekła przyjeżdża ekipa ze Stoke. Jest to mecz najlepszych ekip w grupie E. Uważam jednak, że atut własnego boiska będzie miał duży wpływ na grę gospodarzy, którzy będą chcieli awans przypieczętować wygraną. Anglicy natomiast nawet jeśli przegrają także awansują do kolejnej fazy.
Hugo Almeida jest typowany przez coacha Besiktasu do gry na samej szpicy w dzisiejszym meczu, przy wsparciu ze skrzydeł w postaci Kavlaka i Pektemka może dzisiaj pokusić się o gola. Liczę także na dobre piłki od środkowego ofensywnego pomocnika - Fernandesa.
Almeida w obecnym sezonie 2 razy trafił do siatki rywali w 9 rozegranych meczach.
W grudniowych meczach prezentował się następująco:
1.12.2011r. (w) Maccabi Tel Aviv 3:2 (90 minut i żółta kartka)
5.12.2011r. (d) Orduspor 2:1 (89 minut)
8.12.2011r. (w) Manisaspor 4:1 (17 minut)
11.12.2011 r. (d) Istanbul BB 1:1 (90 minut)
Jak widać w ostatnich meczach Hugo Almeida nie zachwycał skutecznością, jest to jednak zawodnik ograny w europejskich pucharach i właśnie w takich meczach powinien to udowodnić druga sprawa to warunki fizyczne (191 cm wzrostu) w walce z mocnymi obrońcami Stoke może mieć to olbrzymie znaczenie, mam nadzieję, że turecka drużyna wygra ten mecz a Almeida strzeli przynajmniej jednego gola.

⛔100

S 318

soren

Użytkownik
Koszykówka Euroliga
14.12.2011 20:45
Milano - Spirou Charleroi
typ: Milano -13.5
kurs: 2.60
buk: bet365
Faza grupowa Euroligi zbliża się ku końcowi i teraz będziemy świadkami ostatecznych rozstrzygnięć.W grupie D o czwarte miejsce walczyć będą drużyna Milanu z Partizanem.Warunkiem dla włoskiej ekipy jest jednak dzisiejsze zwycięstwo z Charleroi,a także porażka zespołu ze stolicy Serbii,która gra z Realem.Obie te drużyny zagrają ze sobą w ostatnim spotkaniu i będzie do decydujący pojedynek.
Myślę,że kursy na dzisiejsze spotkanie dobrane przez bukmacherów są adekwatne do obecnej sytuacji.Może ktoś powiedzieć dlaczego,przecież z drugiej aktualnie drużyny włoskiej odszedł lider Galinari,który powrócił do NBA.Tak to prawda,lecz Milano zagrało już dwa mecze bez niego,a w ekipie belgijskiej zabraknie zdecydowanie kluczowego zawodnika jakim niewątpliwie jest Demond Mallet.Jest to zawodnik najlepiej punktujący,asystujący i przechwytujący,a także spędzający na parkiecie najwięcej minut.Jego strata jest dla Charleroi bardziej bolesna niż strata Galinari przez Milan.Dodatkowo nie wystąpi także Broyles,zawodnik,który rozegrał dwa mecze w Eurolidze,a jego średnia to 20 minut,10 punktów i to jest kolejny ważny gracz,który z powodu kontuzji nie zagra w tym meczu.Wprawdzie Beghin(18.1min, 7.6ppg, 3.8rpg) i Shengelia(17.6min, 7.9ppg) podobno mają zagrać,lecz na pewno nie są oni w 100% zdrowi i nie wiadomo czy trener zaryzykuje i da im pograć dłużej.
Myślę,że pierwszy mecz bez Mallet&#39;a będzie dla gości drogą przez mękę i przegrają to spotkanie bardzo wyraźnie.
✅160

Otrzymane punkty reputacji: +4
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Koszykowka 1. liga polska 18-00 14.12.2011
Rosa Radom - Sudety Jelenia Gora
typ; -18.5 pkt Rosa Radom
1.85
ToBet
Analiza
Dziś w spotkaniu czternastej kolejki polskiej, pierwszej ligi koszykowki Rosa Radom na wlasnym parkiecie podejmie zespol Sudetow Jelenia Gora. Radomianie nie graja na miare oczekiwan swoich dzialaczy i kibicow. Zespol mial walczyc o awans, tymczasem zajmuje dopiero 6. miejsce w ligowej stawce. Druzyna Sudetow to beniaminek pierwszej ligi. Sudety jak do tej pory w trzynastu spotkaniach wygrali zaledwie dwa razy i plasuja sie na 13. pozycji w ligowej stawce. Ponadto druzyna z Jeleniej Gory gra ostatnimi czasy coraz gorzej. Przegrali oni ostatnio roznica 10 punktow ze slaba druzyna mosiru krosno u siebie, na wyjezdzie ulegli polonii przemysl roznica 31 punktow, i przegrali u siebie z Kutnem dziewietnastoma punktami. Do Radomia przyszedl nowy trener Mariusz Karol, ktory ma odmienic losy druzyny. Wszyscy zawodnicy Rosy beda chcieli pokazac sie nowemu trenerowi i zaprezentowac sie dzis jak najlepiej, tym bardziej, ze bedzie to dla niego pierwsze spotkanie w roli szkoleniowca u siebie. Rosa chyba powoli odzyskuje wlasciwy rytm gry, awansowala do kolejnej rundy pucharu polski, pokonala w lidze Polonie Przemysl i Mosir Krosno, z ktorymi to ich dzisiejsi przeciwnicy w ostatnich kolejkach przegrywali. Sadze, ze dzis radomianie pokaza wreszcie na co ich stac i pewnie wygraja dzisiejszy mecz.
✅85

huber55 46

huber55

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - GRECJA: Super League
Spotkanie:
Levadiakos - Olympiakos
Typ:
Zespół 2 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs:
2.00
Bukmacher:
bwin
Analiza:

Na dziś wybrałem mecz greckiej ligi, Levadiakos podejmie na własnym obiekcie Olympiakos. Gospodarze są obecnie na 15 miejscu z 6 punktami ale mają rozegrane tylko 5 meczy. Goście natomiast zajmują 2 pozycję z 27 punktami po 12 rozegranych meczach. Dzisiejsze zwycięstwo pozwoli wskoczyć im na fotel lidera rozgrywek.
Olympiakos
Mecze: 12
Zwycięstwa: 8
Remisy: 3
Porażki: 1
Bramki: 29-12

Ostatnie 3 mecze to pewne zwycięstwa Olympiakosu lecz nie grali oni z wymagającymi rywalami.
Kerkyra (14) – Olympiakos 0:4
Olympiakos – Panaitolikos (9) 2:0
Olympiakos – Dramas (16) 6:0

Levadiakos natomiast ma rozegrane dopiero 5 meczy z czego 1 wygrali, 3 zremisowali i 1 przegrali. Warto zaznaczyć, że przegrali z AEK tylko 2:1.

Myślę, że goście wygrają ten mecz, jeśli marzą o mistrzostwie to nie mogą sobie pozwalać na wpadki z niżej notowanymi rywalami. Olympiakos średnio 2 bramki na mecz zdobywa a myślę, że gospodarze tą 1 bramkę też są w stanie ustrzelić więc te 3 bramki w meczu powinniśmy zobaczyć.
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +2
eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: Rosja - Francja
Typ: Rosja HC -2
Kurs: 1,85
Bukmacher: Sportingbet
Data spotkania: 14.12.2012 godz. 14:45
Dzis w pierwszym ćwierćfinale spotkają się główne kandydatki do tytułu Rosjankami z osłabioną brakiem Signate Francją. Rosjanki na tym turnieju radzą sobie bardzo dobrze wygrały wszystkie spotkania z Koreą 39-24,Hiszpania 28-22,Australią 45-8,Holandią 35-26,Kazachstanem 34-19 oraz w 1/8 z Islandią 34-19. Według mnie są murowanymi faworytkami do zwycięstwa w całym turnieju zawodniczki prezetują się wyśmienicie a to co cechuje ten zespół to duży spokój pewność rozgrywania akcji oraz bardzo poukładana gra w ataku.Francuzki radzą sobie nie najgorzej wygrały z Japonią 41-22,Tunezją 25-17,Kubą 38-18,Rumunią 39-20,Szwecją 26-23 oraz poniosły jedną dość nieoczekiwaną porażkę z Brazylia 22-26. Uważam że w dzisiejszym ćwierćfinale polegną z rozpędzonymi Rosjankami, według mojej oceny niemają zbyt wielu argumentów na zwycięstwo w meczu a linia hc -2 wystowiona przez buki wydaje się być prezentem polecam ten typ powodzenia
⛔100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: European Ice Hockey Challenge
Spotkanie: Węgry - Polska
Kurs: 1.95
Analiza: Kolejny turniej EIHC, tym razem rozgrywany w Rumunii. Polacy już w poniedziałek się zameldowali w Miercurea-Ciuc. Pierwszy mecz nasi reprezentanci zagrają z Węgrami, z którymi mamy ostatnio problem. Rok temu na MŚ przegraliśmy 0:6 i dzisiaj nasi gracze mówią, że trzeba wyrównać rachunki. Zresztą ostatnio czy w zawodach towarzyskich czy MŚ Polacy przegrywali z Węgrami i chyba najwyższy czas ograć ten zespół. A Węgrzy podobną mają zagrać jakimś eksperymentalnym składem. Zresztą Madziarzy miesiąc temu na podobnym turnieju przegrali z Włochami, Japończykami i Austrią. Widać więc, że zespół Węgier jest do ogrania. Podobny turniej mieliśmy u siebie, ale ze słabymi rywalami, wygrane z Holandią 5:1 i Rumunią 9:0 nie pokazują formy naszego zespołu. Tym razem liczę, że Polacy pokażą rywalom miejsce w szeregu. Kadra na turniej właściwie pełna, w ostatniej chwili wypadł bramkarz Zborowski, ale jest Kosowski, poza tym wszyscy najlepsi z polskich zespołów.
✅95

G 1

gizmoluk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Wisła Kraków - Twente Enschede
Typ: Twente +2,5 gola
Kurs: 5,25
Dzisiaj w Krakowie odbędzie się ostania kolejka LE fazy grupowej pomiędzy Wisłą Kraków a holenderskim Twente Enschede. Wisła ma niewielkie szanse na awans, musi wygrać dzisaj i liczyć że Odennse nie przegra w Londynie. Wisła zagra osłabiona brakiem Osmana Chaveza, Michała Czekaja, Kew Jaliensa, Dragana Paljica, Michaela Lameya i Radosław Sobolewskiego. Z obrońców do dyspozycji szkoleniowca Wisły są tylko Gordan Bunoza, Junior Diaz i Marko Jovanović. Tym samym do linii defensywnej przesunięty może zostać Gervasio Nunez. Formacja defensyw Wisły w tym sezonie gra bardzo słabo popełnia dużo błędów co efektem jest 12 puszczonych bramek co jest jednym z gorszych wyników w LE. Właśnie w słabej dyspozycji defensywy krakowskiej upatruje szanse w tym że dzisiaj pod Wawelem zobaczymy sporo bramek głównie dla Twente. Trener holendrów do Krakowa nie zabrał 6 podstawowych piłkarzy ale biorąc pod uwagę duże osłabienie Wisły w defensywie i to że Wisła będzie musiała zaatakować by strzelić bramkę to holendzrzy będą grac z kontry i może być bardzo groźnie pod bramka Pareiki. Biorąc przykład z PSV które pokonało Legie 3-0 pokazując różnice klasę pomiędzy piłką polska a holenderską typ na Twente po tak wysokim kursie może być bardzo opłacalny $$.
⛔100

G 10

glowka

Użytkownik
Spotkanie: Wisła Kraków - Twente Enschede
Data spotkania: 14.12
Liga: Liga Europejska
Typ: Under 2.5
Kurs: 1.95
Z wielkimi nadziejami do kolejnego meczu rozgrywek Ligi Europejskiej przystępuje ekipa Wisły Kraków, która przed własną publicznością zmierzy się z drużyną Twente Enschede. Początek tego pojedynku we wtorek o godz. 21.00.
Wiślacy nadal zachowują szanse na awans z drugiego miejsca do 1/16 finału rozgrywek. Aby jednak tak się stało, muszą zostać spełnione dwa warunki, które z pozoru wydają się być mało realne. Po pierwsze i zarazem najważniejsze Wisła musi wygrać to spotkanie. Po drugie istotny będzie wynik meczu Fulham z wyeliminowanym już z dalszej rywalizacji Odense BK. Ewentualne zwycięstwo zespołu z Londynu zapewni mu awans.
Drużynie „Białej Gwiazdy” w lidze nie wiedzie się ostatnio najlepiej. Podopieczni trenera Kazimierza Moskala mają problemy przede wszystkim ze skutecznością. I choć zawodnicy zapowiadają, że zrobią wszystko, by ograć rywala, to jednak trudno spodziewać się nagłej metamorfozy zespołu z Krakowa pod kątem egzekwowania sytuacji podbramkowych.
Holenderski team z kolei do Krakowa zawita w mocno okrojonym składzie. Trudno się temu dziwić. Drużyna ta bowiem zapewniła już sobie awans do kolejnej fazy. W starciu z Wisłą zespół prowadzony przez Co Adriaanse wystąpi bez ośmiu zawodników z podstawowego składu. W tym właśnie swojej szansy mogą upatrywać gracze „Białej Gwiazdy”.
Przez wzgląd na takie czynniki jak choćby skuteczność Wisły w ostatnich spotkaniach czy też fakt, że Twente wystawiając przeciwko polskiemu rywalowi kilku młodych zawodników, straci nieco na sile rażenia, trudno spodziewać się gradu bramek w tym pojedynku.
⛔100

milo999 20

milo999

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Sturm Graz - AEK Ateny
Kurs: 4.0
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dziś w spotkaniu 6 kolejki fazy grupowej Ligi Europy w grupie L spotkają się dwie nieliczące się już w walce o awans drużyny, austriacki Sturm Graz oraz greckie AEK Ateny. Tabela po 5 kolejkach grupy L wygląda następująco:
Zw. R. P. Bz. Bs. Róż. PKT
1 RSC Anderlecht 5 0 0 13 2 +11 15
2 Lokomotiw Moskwa 4 0 1 11 6 +5 12
3 Sturm Graz 1 0 4 4 11 −7 3
4 AEK Ateny 0 0 5 5 14 −9 0
Widzimy wyraźnie, że będzie to mecz o nic. Stawiając na zwycięstwo gości kieruję się głównie aktualną formą, wiadomo, że liga grecka jest mocniejsza od austriackiej a tak słaby występ AEK w Lidze Europy można określić jako wypadek przy pracy, tym bardziej, że AEK w greckiej Superlidze jest aktualnie liderem, wyprzedzając Panathinaikos oraz Olympiakos, być może jest to chwilowe bo mają 1-2 mecze rozegrane więcej od słynnych rywali. W lidze mają aktualnie serię 5 zwycięstw z rzędu. Gospodarze natomiast to aktualnie zaledwie 6. drużyna austriackiej Bundesligi, choć ostatnie zwycięstwo z Austrią Wiedeń robi wrażenie. Zwycięstwo AEK poprę jeszcze charakterem greckich drużyn, które rzadko odpuszczają i na pewno będą chcieli godnie pożegnać się z Ligą Europy. Uważam, że prędzej zobaczymy jakieś rotacje w składzie Sturmu niż AEK, Sturm następne spotkanie ligowe rozgrywa już za 3 dni, AEK za 4. Na zakończenie dodam, że po tak wysokim kursie na pewno można zaryzykować zwycięstwo gości, którzy mają na pewno lepszych zawodników składzie.
✅300

Otrzymane punkty reputacji: +6
cfab 28

cfab

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Egipt
Spotkanie: Arab Contractors - Zamalek
Typ: Zamalek
Kurs: 1.91
Analiza:
Egipt przynosi zysk, więc kontynuacja trendu. Zamalek to przynajmniej o klasę lepszy zespół, rokrocznie będący w TOP5/TOP3. W tym od samego początku radzą sobie dobrze, strzelają sporo bramek jak na egipską ligę. Ta wygrana da im awans na 2 miejsce, mając 1 mecz mniej od lidera, ze stratą 2 oczek. Arab to zdecydowanie niziny tabeli, jeden z czerwonych latarni ligowych, w zasadzie chłopcy do bicia przez najlepsze zespoły. Nie mają argumentów przeciwko gościom, którzy ów fakt skrzętnie wykorzystają.
✅91

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom