>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 14.10.2015 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na środę - 14. Października

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kw.Mś
Spotkanie Urugwaj-Kolumbia
Typ: Urugwaj dokładnie 1 golem
Kurs 4.00
Buk Unibet
Godz: 14.10.2015 / 01:00
Analiza: Witam, na dzień jutrzejszy wybrałem spotkanie w którym Urugwaj w ramach eliminacji do piłkarskich mistrzostw świata podejmował będzie przed swoją publicznością reprezentację Kolumbii. Dla mnie faworytem do zdobycia kompletu punktów w tym spotkaniu będą na pewno gospodarze, którzy już od kilku lat nie przegrali spotkania z Kolumbią, ostatnia ich porażka miała miejsce aż 16 lat temu, później oba zespoły spotykały się ze sobą jeszcze 5 razy , zawsze w tych spotkaniach wpadało sporo bramek ,ale gospodarze 3 razy wygrywali i 2 razy dzielili się punktami. W poprzednich kolejkach oba zespoły wygraly swoje spotkania po 2:0, Urugwaj wygrał wyjazdowe spotkanie w Boliwii, natomiast Kolumbia okazała się zespołem lepszym do Peru na własnym stadionie, myślę że Urugwaj może ostatnio nie radził sobie jakos rewelacyjnie,ale na własnym stadionie przegrywał niezwykle rzadko, natomiast Kolumbia nie jest tym samym zespołem w meczach na wyjazdach , więc myślę ze w dniu jutrzejszym gospodarze będą o tą jedną bramkę lepsi, mój typ 2:1.
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Szanghaj 2015
Godzina:
10:30
Spotkanie:
Troicki V. - Wawrinka S.
Typ:
Troicki V. +1,5 seta
Kurs:
2.02
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza:
H2H 0:2 z 2009-2010 roku, czyli bardzo dawno i nie ma sensu brać bardzo tego pod uwagę. Grali na nawierzchni ziemnej, a w stolicy kraju Victora Troickiego podczas turnieju w Belgradzie padły 3 sety. Wawrinka w niedzielę wygrał turniej w Tokio, teraz Bóg jeden wie co zrobi tutaj na Mastersie w Chinach. Pisałem już o nim nie raz, jest to zawodnik niezwykle chimeryczny i trudno go przewidzieć w pierwszych rundach turnieju. Podczas turnieju w poprzednim tygodniu stracił set tylko z Tatsumą Ito.
Troicki pierwszą część sezonu miał dość niezłą, ale po Wimbledonie przyszedł jakiś dziwny kryzys z jego strony. Mnóstwo dziwnych i podejrzanych meczów. Na urwanie seta na pewno go stać, ale czy na wygranie meczu?
⛔ 100

tomekk39 56

tomekk39

Użytkownik
Dyscyplina:AMERYKA POŁUDNIOWA: Mistrzostwa Świata - Kwalifikacje
Godzina: 02:00
Spotkanie: Paragwaj-Argentyna
Typ: 2
Kurs: 2.05
Bukmacher: Bet365
Analiza​

Już jutro w nocy rozpocznie się 2 kolejka spotkań kwalifikacyjnych, na ten noc z wtorku na środę zmierzą się reprezentacje Paragwaju i Argentyny. Bez złudzeń Argentyna bez swoich najlepszych 2 zawodników czyli Messiego i Aguero, ale to wciąż Argentyna z masą dobrych piłkarzy, ludzie chyba myślą że bez tej dwójki ta reprezentacja nie istnieje na co wskazują rosnące na Argentyne kursy, co prawda Argentyna przegrała swoje pierwsze spotkanie ale jestem pewien że to wypadek przy pracy, od 2011 roku te reprezentacje toczą ze sobą spotkania co rok za wyjątkiem 2014r gdzie Argentyna wygrała 4 razy i raz zremisowała, nie ma się co zastanawiać trzeba brać tylko to jest Ameryka Południowa i ostatni turniej pokazał że tam może zdażyć się wszystko.
⛔ 100

shop 504

shop

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Finlandia
Godzina: 17.30
Spotkanie: Lukko - Espoo
Typ: 1
Kurs: 1.55
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Po ostatniej kompromitującej wtopie ,czas zagrać coś bezpiecznego (choć nie ma pewniaków, są tylko faworyci) . Na ruszt wrzucam ligę fińska i spotkanie pomiędzy Lukko i Espoo . Wybrałem ten mecz z kilku powodów. Lukko jest liderem tabeli i gra u siebie, wygrało 5 ostatnich meczy na własnym lodowisku ( w tym 1 po dogrywce ), bardzo korzystny bilans bramek przed własną publicznością 15-5 ( max straconych 2 w meczu).Natomiast Espoo zajmuje w lidze 3 miejsce od końca, a na wyjeździe ma bilans meczy 1 zwycięstwo i 3 porażki, a różnica bramek 4-10. No i chyba najważniejsze - we wtorek grało mecz ligowy u siebie z Karpat ( który właśnie się skończył ich porażką 2-4 )
⛔ 100

T 13

tianse

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Eliminacje MŚ 2018
Godzina:
04:15
Spotkanie:
Peru - Chile
Typ:
2 (-1 handi azjat)
Kurs: 3.55
Bukmacher:
Bet365

Analiza:
Chile w gazie, Chile w mocy, Chile w swojej życiowej formie. Dopiero co wygrali Copa America i jeszcze nie zdążyli wyhamować, pokonując Brazylię cztery dni temu 2-0! Bezprecedensowo można rzec, że Chile posiada aktualnie najmocniejszą kadrę w historii. Mało tego, są przy tym jednym z najlepiej ułożonych zespołów na świecie. Ostatniego spotkania pomiędzy tymi drużynami nie trzeba długo szukać, gdyż spotkały się w półfinale Copa America, gdzie Chile odniosło zwycięstwo 2-1. Do tego warto dorzucić spotkanie które odbyło się niemalże rok temu, bo 11 października 2014 roku, które Chile zwyciężyło 3-0.
Jak te drużyny wyglądają na papierze? Popatrzmy na skład Peru, w którym... jedynym bardziej znanym piłkarzem jest Claudio Pizzaro! Fakt, iż piłka Peru opiera się na ścisłym kolektywie (czyt. grze zespołowej), jednak tylko ten aspekt nie wystarcza aby pokonywać najlepszych. Co zaś widzimy w drużynie Chile? Claudio Bravo, Marcelo Diaz, Mauricio Isla, Arturo Vidal, Alexis Sanchez, król strzelców Copa America Eduardo Vargas i odkrycie sezonu w reprezentacji Chile czyli Valdivia! Wydaje się, że przeciwko takiej paczce Peru nie jest w stanie postawić skutecznego oporu. Wygrana Chile wydaje się być niemal pewna, ponieważ oni są na fali i wiedzą, że w przyszłości będą musieli zmierzyć się z trudniejszymi rywalami pokroju Argentyny, Kolumbii czy Urugwaju. Strata punktów z Peru nie wchodzi zatem w rachubę.
Dodajmy do tego postawę Peru z ostatniego przegranego meczu z Kolumbią. Na boisku widzieliśmy cień reprezentacji Peru, która występowała na Copa America, gdzie zajęła 3 miejsce. Mamy zatem Chile w gazie i Peru w słabszej dyspozycji. Czego chcieć więcej? Wydaje się, że tylko naprawdę słaba dyspozycja reprezentacji Chile lub jakaś czerwona kartka może zapobiec porażce gospodarzy.
Zwrot

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Dyscyplina: USA: NHL
Godzina: 01:00
Spotkanie: New York Rangers vs Winnipeg Jets
Typ: New York Ranger win 1 tercja
Kurs: 2,55
Bukmacher: Unibet
Analiza:
NY Rangers zmierzą przeciwko Winnipeg.
Rangers mają wszystkie trzy zwycięstwa.
Wygrali 2-3 przeciwko Chicago, 2-4 przeciwko Columbus i 5-2 przeciwko Columbus ponownie w ostatnim meczu.
Z drugiej strony Winnipeg wygrał z Bostonem 2-6 i przeciwko New Jersey 1-3.
Przegrali wczoraj przeciwko NY Islanders 4-2.
Będzie to 4-ty mecz na wyjeździe i będą prawdopodobnie nieco zmęczeni po trzech kolejnych wizytach oraz z faktu że, grali wczoraj.
Ricky Nash i Lundquist będą dużą zaletą dla Rangers i z pewnością pomogą do wejścia typu.
Rangers grają fenomenalnie i w tym momencie mogą konkurować z każdym a ja stawiam że, zwyciężą 1 tercję.
Po ciekawym kursie.
Warto dodać że, w ostatnich 3 meczach zwyciężyli w każdym z tych meczy 1 tercje.
⛔ 100

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
:hokej: NHL
14.10.2015 / 01:00
New York Rangers - Winnipeg Jets
Jets ML @ 2,56 Pinnacle

Widzę w tym kursie value, mecz wydaje mi się 50 na 50, stąd pobieram ten wyższy czyli na zwycięstwo Jets. Odrzutowce wczoraj grali z Islanders i dopóki zajmowali się zaczepkami, głupimi faulami, wrzucaniem na bandę, tudzież uderzaniem kijem, reasumując wszystkim co niezwiązane z hokejem grali słabiutko i tylko Pavelec ratował ich przed kompromitacją. Po strzeleniu bramki, pod koniec 2 tercji zaczęli grać w hokeja. Wychodziło im to znakomicie. Wielokrotnie gotowało się pod bramką Greissa. Niezła gra w PP, znakomita w PK pomimo 2 straconych bramek grając w osłabieniu. Dziś w bramce Jets Hutchinson ale nie jest on o wiele słabszym ogniwem od Pavelca dlatego można spodziewać się równie wysokiego poziomu między słupkami.
Jeśli chodzi o Rangers, na tą chwilę komplet zwycięstw, jednak dwa z Blue Jackets i jedno wyjazdowe w United Center z Blackhawks. O ile zwycięstwo w Chicago może dać powody do dumy, było ono troszkę wymęczone. O meczach z Kurtkami nie będę wspominał ponieważ to drużyna słabsza od Oilers czy Sabres. Dość odważną teorią którą wysunę jest to że Strażnicy na tą chwilę mogą być syci, co nie znaczy że oddadzą mecz bez walki. Uważam jednak że ewentualna dzisiejsza porażka wcale im nie zaszkodzi. Niby to samo można powiedzieć o Kanadyjczykach, jednak oni mają o wiele silniejszą dywizję i każdy punkt jest ważny, a niewątpliwie jest to ekipa o mniejszym potencjale niż gospodarze. Warto przypomnieć że w ubiegłym sezonie 2 punkty z MSG wywieźli hokeiści z Winnipeg Mimo to stawiam na Jets.
✅ 156

Otrzymane punkty reputacji: +14
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: NHL
Washington Capitals - San Jose Sharks
1:00 am.
San Jose Sharks OT
(1,99) Winmasters
Dzisiaj do Stolicy Stanów, zawitały Rekiny. Ekipa niezwykle mocna jeśli chodzi o doświadczenie zespołu i zawodników. Pamiętam do dzisiaj ich mecze 2 lata temu, kiedy się wdrażałem do tego klimatu NHL i jak sobie pięknie radzili na wyjazdach. Byli nie do zatrzymania. To jak sobie grali też budziło ogromny podziw. Bo teraz jest troszkę gorzej, ale mimo wszystko ja im zaufam. Drzemie w nich spory potencjał, nie wolno im tego zarzucić. Dużo oddają SOG na bramkę i Pavelski znowu gra na swoich wysokich obrotach. Ten to dopiero ma parcie na bramki. Niekoniecznie grając u siebie, czy w delegacji. Nie lubię grać przeciwko Ovieckhinowi, bo ten to jest dopiero maszynka do robienia bramek i dopiero jest niebezpieczny. Choć też potrafi się zaciąć, gdy przyjdzie im mecz, z nieco mocniejszym rywalem. Stołeczni ostatnio wygrali 5:3, choć w pierwszej tercji nie wyglądało to za ciekawie, mimo że prowadzili dwoma bramkami. Dlatego czuję w kościach, że to Rekiny dzisiaj będą większym dominatorem, jeśli chodzi o stałe fragmenty i tę wymianę ognia, w postaci kluczowych bramek. Ponadto, warto też zobaczyć h2h gdzie widać gołym okiem jak Rekiny potrafią grać w Stolicy i jak pięknie potrafią ze Stołecznymi wygrywać. Rekiny jak na razie dwie wygrane na początku sezonu i to nie z byle kim. Pierwszy mecz w delegacji z Królami, gdzie ich rozbili. Chyba nawet nie wyszli na lód. Drugi na swoich śmieciach z Kaczkami, też wygrana choć mniejsza od meczu z Królami, ale i tam pokazywali swój jasny cel w meczu. Dzisiaj liczę, że to oni będą mieli chłodniejszy umysł i zagrają na miarę zwycięstwa i trzecie spotkanie z rzędu dadzą radę wygrać bo zawodników mają do tego stworzonych, tak jak i Capitals. Ale idę w stronę doświadczenia i tego, że Sharks będą nadal pamiętać jak się wygrywa z ekipa Alexa.
✅ 99

Otrzymane punkty reputacji: +29
J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Szanghaj
Spotkanie: Wawrinka vs Troicki
Typ: Wawrinka -1,5 seta
Kurs: 1.94
Bukmacher: Pinnaclesports
Godzina: 10:30
Analiza:
Dla Troickiego będzie to drugi mecz tutaj.Dziś po ciężkich 3 setach wygrał z Pablo Cuevasem czyli specjalistą bardziej od claya.Wcześniej Victor nie pokazywał się ze zbyt dobrej strony.W Pekinie pomimo pokonania Raonica potem dość szybko w 2 setach przegrał z Tajwańczykiem Yen Hsun Lu a jak dla mnie wygrana z Kanadyjczykiem to po prostu wypadek przy pracy.Wcześniej odpadł z Albotem w Kuala Lumpur już w 1 meczu.Ogólnie jak dla mnie stawianie czegoś w kierunku tego gościa jest mało rozsądne patrząc jak on potrafi się sprzedać żeby dobrze zarobić.Moim zdaniem po prostu nie warto mu ufać bo można się na tym przejechać.Tu jest underdogiem więc raczej sprzedanie nie wchodzi w grę ale mówię tylko o graniu w jego kierunku jako niezbyt rozsądnym.Oglądałem go kilka razy w ostatnim czasie i jak dla mnie pasuje idealnie Wawrince.Często popełnia błędy, nie potrafi ustabilizować swojej gry poprzez kilka wolniejszych wymian a Szwajcar będzie to szybko karcił.Ostatnio w Tokio pokazał że jest topem ATP Tour.Stracił w turnieju tylko 1 seta i to chyba przez jakieś rozkojarzenie bo wiedział że Ito nie bardzo może mu zaszkodzić.Ostatnio widać że zależy mu na wygraniu kilku turniejów że nie chce się skupiać tylko na wielkich szlemach i pokazał to właśnie w Japonii.Jego charakterystykę grania zna chyba każdy nawet przeciętny fan tenisa.Najlepszy backhand w całym tourze jak dla mnie, dobre rozrzucanie po korcie a to z Troickim będzie kluczowe.Jak dla mnie jeśli Szwajcar będzie chciał wygrać ten mecz to zrobi to w miarę szybko i rozprawi się z Trocikim w 2 setach.Może stawiam tak przez niechęć do Serba ale dla mnie Szwajcar to tenisista o klasę lepszy i to on wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko po w miarę szybkim meczu.Powodzenia!
✅ 94

typer-marych 599

typer-marych

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka NBA preseason
Spotkanie: Lakers-Kings
Typ: Lakers
Kurs: 2.65
Bukmacher: williamhill
Godzina: 04:05
Analiza: Kursy bardzo dobre jak na Lakers u siebie.Kobe jest w formie i już to udowadnia, dziś znów pewnie zagra tylko 20 minut ale jakie! Do tego ta drużyna naprawdę nieźle wygląda a goście może i mają nowe big 3 ale jak będzie to się okaże w trakcie sezonu dziś nie przewiduje ich świetnej gry wręcz przeciwnie myślę że słabo zagra Rondo i Gay i będzie pozamiatane. Świetny kurs. To mój typ na dziś a drugi jakby był ;) to o 13 na Clippers z Hornets w Chinach bo zagra Chris Paul np a w dodatku poprzedni mecz Hornets wygrali więc czas na rewanż (Griffin+Jordan vs.Jefferson+?)...
⛔ 100

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Azoty Puławy - Pogoń Szczecin
Typ: 1 (-3.5)
Kurs: 1.95
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Jak dla mnie to perełka więc piszę analizę na szybko zanim ktoś mi podbierze typ ???? W sumie to mało osób typuje ręczną.
Azoty aktualnie w niesamowitej formie. Po 7 kolejkach mają 6 zwycięstw i 1 porażkę - z Wisłą Płock (35:33). Jeżeli chodzi o mecz z wicemistrzem Polski to prowadzili przez całe spotkanie, by przegrać dopiero w końcówce. W tych 6 zwycięskich meczach tylko raz pokonali przeciwnika różnicą mniejszą niż 6 bramek.
W swojej hali grali do tej pory 4 razy. Mecze te wygrywali różnicą kolejno 10, 6, 9 i 11 bramek.
Pogoń za to na odwrotnym biegunie. Po dobrym starcie sezonu, czyli po remisie z Vive (!!!) i trzech zwycięstwach zanotowali 3 porażki z rzędu.
Faworyt meczu jest jeden i widać to również po kursach (1.12 na gospodarza). Ja stawiam na przekonujące zwycięstwo chłopaków z Puław - przynajmniej 4 bramkami.
⛔ 100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ???? Shanghai - Masters 2015 (Chiny)
Godzina: 14:00
Spotkanie: Nadal Rafael - Karlovic Ivo
Kurs: 2.80
Bukmacher: Unibet
Analiza:

W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Hiszpan 4:0 ale mecze rozgrywane były w latach 2004-2011 czyli dawno i bardzo dawno temu gdzie Nadal praktycznie niszczył wszystkich a nie to co dzisiaj. Mimo, że Rafa prowadzi z Chorwatem 4:0 to w każdym z tych meczów była walka. Trzy mecze były rozgrywane gdzie było trzeba wygrać 2 sety i tam zawsze były trzy sety i raz grali podczas Australian Open gdzie były cztery sety. Nadal w tym turnieju nigdy nie radził sobie wybornie ponieważ na pięć występów zanotował tutaj tylko jeden finał i miało to miejsce w 2009 roku, rok temu odpadł na dzień dobry z Lopezem 6:3, 7:6. Król mączki ostatnio grał w Pekinie gdzie dotarł do finału a tam przerżnął z Djokovicem 6:2, 6:2. W tamtym meczu Hiszpan grał na swoim poziomie tylko przesz jeden gem gdzie mógł przełamać rywala ale na tym się skończyło. Hiszpan w tamtym turnieju nie pokonał nikogo groźnego, chyba tylko mecz z Fogiem był dla niego ważny bo wiele razy z nim przegrywał i to niespodziewanie. Pokonał tam Wu, Pospisila, czy Socka czyli żadna śmietanka tenisowa.
Dzisiaj nie będzie miał łatwej przeprawy bo granie z Karlovicem nigdy nie należało do łatwych. Ivo ma 36 lat i jest na 21 miejscu ATP i to pokazuje jak jest genialnym tenisistą mimo upływu lat. Może w ostatnich tygodniach nie robi furory ale ciągle trzyma swój poziom. Chorwat nie miał wolnej pierwszej rundy jak Nadal. Doktor w pierwszej rundzie pokonał po dobrym i pewnym meczu Chardego 6:4, 7:6. Sytuacja jest taka, że Karlovic w tym sezonie nie raz pokazywał jaki jest groźny a Nadal jaki to jest słaby. Rafa ma bilans w tym roku 51/17 i wygrał sporo spotkań ale te 17 porażek u niego razi i to jest właśnie wyznacznikiem. W chwili obecnej trzeba zapomnieć, że Nadal to galaktyczny tenisista który rozwalał wszystkich jak leci. Nadal w chwili obecnej to tenisista prezentujący umiejętności z pozycji 30 rankingu. Mimo wszystko o przełamanie z jednej jak i drugiej strony będzie bardzo trudno. Jak zwykle w meczach Ivo czy Isnera najbardziej liczę na tie braki. Jak Ivo się zepnie to może pokonać króla mączki i tak też stawiam. Federer odpadł to i Nadal może odpaść gdzie to jest bardziej prawdopodobne przed meczem.
W dziale tenisowym dopisałem jeszcze dwa typy do tego meczu.
⛔ 100

M 38

miechal89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Eliminacje MŚ 2018
Godzina: 04:15
Spotkanie: Peru - Chile
Kurs: 2,2
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Co tu dużo mówić. Peru bez jakiegoś potężnego składu, widoczny brak lidera w szeregach. Chile za to z genialnym Sanchezem - znów złapał wiatr w żagle i jest takim Alexisem do jakiego przyzwyczaił nas po transferze do Arsenalu. Do tego nie można nie zauważyć genialnej formy całego zespołu. Wygrana z Brazylią - nawet taką kryzysową to nie przypadek. Vidal, chyba troszeczkę uspokoił głowę, no i genialnie spisujący się w kadrze Vargas. Zespół jest solidnym monolitem i sądzę, że dziś udowodnią swoje aspiracje do wejścia w grono najlepszych na kontynencie. Wartym odnotowanie jest też fakt, że w ostatnich pięciu meczach wyjazdowych przeciwko Peru Chile 3 razy notowało komplet punktów.
Powtórzony typ
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Szanghaj
Godzina: 07:30
Spotkanie: Kei Nishikori - Nick Kyrgios
Typ: 0:2
Kurs: 5
Analiza: Spore value w stawianiu na &quot;Greka&quot;. Ja wierzę, w niego na tyle, że stawiam, iż wygra bez straty seta. Kiedy tylko Kyrgios nie jest akurat zajety pajacowaniem to jest w stanie zagrozic najlepszym. Ostatnio na jego glowe wrocila normalna fryzura i od razu zaczal lepiej grac. ???? A tak poważnie to Nick ostatnio nie odpuszcza. Mecz z Bautista fenomenalny, pozniej odoasl z Paire, ktory ostatecznie dotarl do finalu w Tokio. Francuz pokonal rowniez... Nishikoriego. Dla Japonczyka turniej w Tokio na pewno byl priorytetem. W zeszlym roku odpadl w 2R z Sockiem, wiec obrona punktow nie jest motywacja. Licze na nieprzywidywalnosc, mocny forehand i precyzyjny serwis Australijczyka.
⛔ 100

donkruszinio 55

donkruszinio

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ameryka Południowa kwalifikacje do MŚ
Godzina: 04:15
Spotkanie: Peru - Chile
Kurs: 2.17
Bukmacher: bet-at-home
Analiza: O 4:15 czasu polskiego, na stadionie w Limie, Peruwiańczycy spróbują zatrzymać rozpędzoną reprezentacje Chile. Czy im się to uda? Moim zdaniem nie! Dlaczego? Po pierwsze prezentują obecnie o niebo lepszy futbol niż dzisiejszy gospodarze. Po drugie wysoka forma Alexisa Sancheza i spółki, którzy po zwycięstwie w Copa America udanie zaczęli eliminacje, zwyciężając 2-0 Brazylię. Po trzecie na ostatnie 10 bezpośrednich pojedynków aż 9 padło łupem Chilijczyków, bilans bramkowy 22-6! Podsumowując, myślę że inny wynik niż zwycięstwo La Roja będzie tu niespodzianką. Powodzenia
Powtórzony typ
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kw.Mś
Spotkanie Urugwaj-Kolumbia
Typ: X
Kurs 3.2
Buk: bet365
Godz: 14.10.2015 / 01:00

Zapowiada sie wyrownany mecz bez faworyta.Urugwaj gra u siebie ale wciaz bedzie oslabiony brakiem Suareza i Cavaniego.Na pewno bedzie mial problemy w ataku ze strzelaniem goli, z drugiej strony ich obrona od czasu kiedy trenuje ich Tabarez to klasa swiatowa a na obronie maja duet stoperow z Atletico Madryt a zaden z napastnikow Kolumbii nie jest w formie i pewnie znow na kredyt i zaslugi moze zagrac Falcao...Remis bedzie dobry dla obu druzyn, Kolumbia wywiezie punkt z ciezkiego terenu i bedzie miala 4pkt.po 2meczach, a Urugwaj rowniez bedzie mial 4pkt.po 2meczach i to grajac bez swoich najwiekszych gwiazd.Nikt tu nie bedzie wiec specjalnie ryzykowal...
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - towarzyskie
Godzina: 02:00
Spotkanie: Honduras - RPA
Typ: X/1
Kurs: 5
Bukmacher: unibet
Analiza:
O północy rozegrane zostanie pierwsze w historii spotkanie towarzyskie pomiędzy Hondurasem a Republiką Południowej Afryki. Spotkanie jest rozgrywane w terminie FIFA, więc ma znaczenie punktowe. Obie ekipy chcą powalczyć przede wszystkim o formę. Goście o podtrzymanie passy, ponieważ wygrali ostatnio z Kostaryką. Jednak nastąpią trzy zmiany w ich składzie. Jabulani Shongwe, Ayanda Patosi i Kamohelo Mokotjo zastąpieni zostaną Bongani Zungu, George Lebese i Sibusiso Vilakazi. Gospodarze z kolei zagrają pełnym-europejskim składem z Garcią, Figueroą czy Noel Valladaresem. Obie ekipy raczej defensywne, buki przewidują wynik bliski remisowi, ale mimo słabszej formy (1 zwycięstwo na 5 spotkan nowego trenera Hondurasu) to oni mają wyższą jakość niż w sumie trochę pomieszany skład Bafana.
⛔ 100

R 4,7K

root

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina:
04:00
Spotkanie:
Phoenix Suns - Houston Rockets
Typ:
Houston Rockets
Kurs:
2.70
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Obie drużyny przystępują do tego przedsezonowego meczu mocno osłabione, kurs jest za to znaczący wyższy na Rakiety z Houston, które są ambitniejszym zespołem od Słońc z Phoenix, dlatego też myślę, że warto troszeczkę zaryzykować w kierunku Finalistów Konferencji Zachodniej z zeszłego sezonu.
Mimo, że typ trafny to kiepska analiza. Więcej się przykładajcie w tych analizach....

Otrzymane punkty reputacji: +7
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna (Ameryka Południowa, kw. MŚ)
Godzina: 2:00
Spotkanie: Paragwaj - Argentyna
Typ: obie reprezentacje strzelą gola w pierwszej połowie
Kurs: 5,50
Analiza: Przed Paragwajem dobra szansa, żeby wygrać z Argentyną. Skład gości jest daleki od optymalnego, a największym osłabieniem jest oczywiście brak Messiego, bez którego zarówno FC Barcelona jak i reprezentacja Argentyny dużo tracą na jakości gry. Paragwaj zdaje sobie sprawę, że druga tak duża szansa może się długo nie nadarzyć, bo grają u siebie i te osłabienia Argentyny. Argentyna przegrała u siebie z Ekwadorem 0:2, co tylko pokazuje jak niekorzystnie te osłabienia wpływają na nich. Paragwaj choć prawie zawsze z Argentyną przegrywa, to zawsze też coś strzela. W Copa America grali ze sobą dwa mecze i w pierwszym z nich było 2:2, a w drugim 6:1 dla Argentyny. Pomimo tak wysokiej porażki w drugim meczu Paragwaj strzelił gola w pierwszej połowie i do przerwy był już BTS. W Paragwaju ostatni ich mecz był ramach eliminacji do MŚ 2014 i wtedy Argentyna wygrała 5:2, ale Paragwaj zdobył bramkę i w pierwszej i w drugiej połowie, a po pierwszej połowie było wtedy 2:1 dla Argentyny. Paragwaj powinien strzelić w pierwszej połowie. Argentyna choć osłabiona, to potrafią strzelać Paragwajowi bramki, więc obie reprezentacje powinny strzelić w pierwszej połowie meczu.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom