>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 14.05.2013 (wtorek)

Status
Zamknięty.
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, ATP Madryt
Spotkanie: Grigor Dimitrov- Richard Gasquet
Typ: over 23
Kurs: 2,05
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Jaki mecz czeka nas jutro już na początku turnieju w Rzymie. Z jednej strony rewelacja tego sezonu, młody perspektywiczny Bułgar czyli Grigor Dimitrov a z drugiej doświadczony i ograny Francuz Richard Gasquet. Ja już sobie ostrzę zęby na ten mecz i liczę na długie wymiany i wyrównany mecz. Kurs na Grigora dość wysoki ale może bardziej spowodowany H2H, które prezentuje się rezulatem 3:0 dla Francuza. Jednakże kursy nie odzwierciedlają obecnej formy tenisistów. Dimitrov jest strasznie mocny ale co można powiedzieć o nim po turnieju w Madrycie w którym bądź co bądź ale sensacyjnie pokonał lidera światowego rankingu czyli Novaka Djokovicia. Co prawda w następnej rundzie przegrał z Wawrinką ale ten też jest w gazie, ponieważ w drodze do finału pokonał Tsongę i Berdycha. Wspominałem już o bezpośrednich pojedynkach. Ale jak można nazwać te mecze jak nie zbieraniem doświadczenia przez młodego Dimitrova? Osobiście kibicuję Bułgarowi bo jest to zdecydowanie najjaśniejsza gwiazda z tych młodych tenisowych. Z drugiej strony doceniam klasę Gasqueta i dlatego stawiam over.
⛔100

makaveli23 897,1K

makaveli23

Użytkownik
Arsenal - Wigan
Typ: Wigan DNB
Kurs: 6.5
Bet365
Niespodzianka! Wigan wygrywa ten mecz i następny z Aston Villą u siebie i utrzymuje sie w lidze. Czy taki scenariusz powinien kogoś zdziwic? Nie patrząc na to jak na przestrzeni końcówek kilku ostatnich sezonow Wigan wybuchało formą i zdobywało cenne punkty dające utrzymanie. Arsenal tez musi walczyc o wygraną i nerwy mogą byc negatywnym handicapem. To samo tyczyłoby się Wigan ale ja upatruje tutaj raczej wiecej pewnosci siebie z ich strony po tym jak wygrali FA Cup z Man City. Puchar bedzie mial mniejsza wartosc jak Wigan nie utrzyma sie w lidze. Licze na dobra forme skrzydlowego McManama jak i obroncy Alcaraza, ktorzy z City zagrali outstanding game. Kurs zacheca bo rozne rzeczy sie lubia dziać na koniec sezonu i nie widze argumentow zeby Arsenal mialbyc faworyzowany na 1,3 kurs. Jezeli bylo by 1.8 to wtedy moznaby bylo pomyslec o graniu na ich win, ale w takich okolicznosciach nie widze value i gram na gosci.
⛔100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Słowacja Corgon Liga
Spotkanie - FC Nitra : MFK Kosice
Typ - FC Nitra ( -1.5 ) handicap az.
Kurs - 4.80
Buk - Bet365
Analiza :
Dziś wybieramy się na Štadión pod Zoborom gdzie miejscowa Nitra podejmować będzie MFK Kosice i patrząc na tabelę to goście powinni tutaj powalczyć bo na ich 4 kolejki przed zakończeniem rozgrywek zajmują miejsce 3 gwarantujące kwalifikacje do LE ale mają tylko 1 pkt przewagi nad 4 Trencin no ale mają o jedno spotkanie więcej tak więc patrząc realnie to 3 pkt uzyskane przez MFK Kosice dało by im przewagę 4 pkt , ja jednak nie liczę dziś zwycięstwo MFK Kosice a wręcz przeciwnie zaryzykuję i stawiam że polegną przynajmniej dwoma golami , w ostatnich meczach MFK Kosice nie błyszczą popatrzmy 6 ostatnich kolejek to 5 remisów i 1 zwycięstwo ( 6 meczy i tylko 8 pkt chyba mało ) no a gospodarze ostatnio w super formie aktualnie znajdują się daleko bo miejsce 9 mają co prawda 6 pkt przewagi nad ostatnim Presov i raczej spadek im nie grozi a cha wspomniałem o formie i tak 6 ostatnich kolejek to odwrotność do gości bo oni 5 zwycięstw i 1 remis a w ostatnich dwóch meczach wyjazdowych popatrzmy na Presov 1:0..... i myślę że niespodzianka bo wygrana na Zilina 2:1 to mecze wyjazdowe teraz ostatni pojedynek u siebie z B. Bystrica 3:1 i tu na chwilę się zatrzymajmy pokażę H2H i tak 13-5-15 bramki 32:36 a u siebie 9-4-3 i 21:15 . A teraz porównam H2H z dzisiejszym rywalem 11-4-7 bramki 28:25 i dom 6-3-1 i 18:7 czyli w/g mnie ta ostatnia statystyka lepsza , teraz w dwóch dotychczas rozegranych spotkaniach w tym sezonie to Nitra : Kosice 4:1 i Kosice Nitra 4:0 , no i na koniec mecze wyjazdowe Kosice w tym sezonie to 3-5-6 bramki 12:20 i chyba to wszystko liczę na dwubramkowe zwycięstwo gospodarzy dzisiaj na Štadión pod Zoborom . Pozdrawiam !
⛔100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - ATP Masters Rzym
Spotkanie: Tommy Haas – Mikhail Youzhny
Typ: Powyżej 21
Kurs: 1.763
Bukmacher: pinnacle

Rzadka w dzisiejszych czasach konfrontacja jednorękich bekhendów. Faworytem oczywiście Haas, który notuje niebywały renesans formy (który to już z kolei?). Niemiecki weteran wygrał w Monachium, by potem dobrą passę kontynuować w Madrycie ulegając dopiero Ferrerowi po wyrównanym boju. Z kolei Misza w tym roku bardzo przeciętnie na kortach ziemnych (3-4), a byłoby wręcz beznadziejnie, gdyby nie niewiarygodne frajerstwo Fogniniego, który oddał mu wygrany mecz, a bez niego nie byłoby później wygranej z Almagro. Wprawdzie powalczył z Djokoviciem, ale bardziej wynikało to z niemocy lidera rankingu, niż formy Rosjanina. Obaj mają już swoje lata, ale fizycznie wyglądają świetnie, lepiej niż wielu młodszych. Haasowi może doskwierać małe zmęczenie po rozegraniu 7 meczów w 8 dni, ale te parę dni odpoczynku powinno załatwić sprawę. Spodziewam się wygranej Niemca, ale nie sądzę, żeby to był dla niego spacerek, tym bardziej, że historia bezpośrednich spotkań aż roi się od overowych meczy. Dwa wyrównane sety to całkiem prawdopodobny scenariusz, a jeśli przytrafi się trzysetówka, to tym lepiej dla typu.
⛔100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Rzym, 14.05 15:30
Suarez Navarro - Petrova
typ: 2-0
3,00
WilliamHill
Analiza
Dzis w spotkaniu pierwszej rundy turnieju WTA w Rzymie dojdzie do spotkania Hiszpanki, Carli Suarez Navarro z Rosjanka, Nadia Petrova. Dlaczego bukmacherzy nie sa jednoznaczni we wskazaniu faworytki w tym meczu, tylko nieznacznie premiujac Hiszpanke? Niewiem. Wydaje mi sie ona zdecydowana faworytka tego spotkania. Hiszpanka czuje sie na ziemi jak ryba w wodzie, w Rzymie mamy natomiast doczynienia z odmiana wolniejsza, co jeszcze bardziej pasuje Carli. Hiszpanka to typowa przebijaczka, gra katowo, czesto biega do siatki. Jej styl idealnie pasuje do gry na clayu. Zupelnie przeciwnie Rosjanka, choc miala ona czas w swojej karierze, w ktorym niezle radzila sobie na clayu, to teraz nie jest do tego przystosowana. Przede wszystkim slaba kondycja fizyczna, Rosjanka musi konczyc akcje jednym strzalem, kazde odbicie kolejne pilki to dla niej utrata sil. Petrova nie jest rowniez w swojej najwyzszej formie, co pokazuja wyniki na clayu w tym roku. Zdecydowanie typuje, wiec zwyciestwo Hiszpanki.
⛔100

G 277

geryx

Użytkownik
Verdasco-Zeballos 1 @ 1,51 PinnacleSports
tenis,Rzym,clay
Według mnie kurs promocja, inne buki w okolicach 1,4. Hiszpan w ubiegłym tygodniu bardzo ładnie się pokazał w turnieju w Madrycie, gdzie dopiero Tsonga go odprawił po 3 setowym pojedynku. Wczesniej pokonał Raonica i Goffina, może nie tuzy na clayu ale i nie byli to anonimowi przeciwnicy. Argentyńczyk ostatnie wyniki katastrofalne- 5 meczy i 5 porażek z czego 4 ostatnie na clayu, w dłuzszej serii 8 meczy 1 win tylko. Wsio wydaje się oczywiste grajek w formie (dodatkowo ewidentny clayowiec) na zawodnika któremu nic a nic nie idzie.
✅51

shagrath 45

shagrath

Użytkownik
Dyscyplina: 1 Liga Czeska
Spotkanie: Dukla Praha - Zbrojovka Brno
Typ: over 2,5
Kurs: 1,95
Bukmacher: Bet-at-home
Wczoraj po ciężkim spotkaniu mi siadła 1 Czeska liga i moja analiza stała się słuszna, tak więc i dziś spróbuje w owej lidze swojego szczęścia.Pod lupe spotkanie Dukla Praha - Zbrojovka Brno, gdzie mój typ pada na over 2,5. Zawodnicy przyjezdnych tacy jak Glaser [14], Avdic [0], Skoda [15], Svancara [18] do dzisiejszego spotkania nie przystąpią z powodu kontuzji. Zacznijmy od przeciwnika. Pomimo tego że stawiam w tym meczu na over to dla mnie faworytem jest drużyna z Pragi ale o tym zaraz.. Zbrojovka zajmuje obecnie miejsce 12 z dorobkiem 29 punktów, gdzie ostatnie ich spotkania to pasmo niepowodzeń, a o tym kiedy wygrali swoje ostatnie spotkanie wyjazdowe to już chyba sami nie pamiętają, ale jak pokazują mi statystyki to było to dopiero 12/08/12 gdzie pokonali Victorie Plzen 2:3. W swoich meczach wyjazdowych nawet nie potrafią bramki honorowej strzelić, gdzie ich mecze kończą sie porażką 0:2 i nie pada over ale dziś to ulegnie zmianie. Drużyna gra w osłabieniu i to wpłynie na wynik spotkania. Jak wcześniej wspomniałem drużyna gospodarzy.. Jak spoglądam na statystyki tej drużyny i tu uwaga! Od 04/04/99 przegrali na swoim boisku tylko 8 razy. Ostatnie 12 spotkań na własnym boisku to: 7 wygranych / 4 remisy / 1 przegrana, a w spotkanich tych padł 7 razy over 2,5. Dukla jest zdecydowanie drużyną własnego boiska i dziś jestem zdania że padnie over w tym meczu.
Dla tych co sie boją, polecam ten typ zagrać na wygraną gospodarzy przy ładnym kursie 1,65
jaki oferuje na to spotkanie BAH i skleić sobie jakieś ładne AKO powyżej 2.
✅95

Otrzymane punkty reputacji: +3
anzelmo 299,4K

anzelmo

Użytkownik
Mistrzostwa Świata Francja-Niemcy 14.05.2013 15:15
typ 2
kurs 1,565
pinnacle
No to i ja opisze ostatnie spotkanie w grupie B naszych zachodnich sąsiadów.Długo sie zastanawiałem co zagrać i wybrać pod konkurs ; hendi Finów, Niemców no ale padło na czyste win podopiecznych Pata Cortiny. Kurs nie najgorszy a jest to dla mnie pewniaczek, sytuacja w grupie jest bardzo ciekawa- praktycznie wszystkie drużyny o coś graja.Niemcy maja wszystko pod własna kontrola wystarczy wygrać- myślę ze USA nie odpuści Słowakom mimo szybkiego 2-0 patrząc na formę sa wstanie odwrócić losy tego meczu- patrząc na wyniki sa(byli) faworytem tego spotkania. Słowacy sa sobie sami winni całej sytuacji- trzeba było zagrać bardziej poważnie i wygrać choćby spotkanie z Łotwa(Austria).Jak dla mnie Niemcy w każdym elemencie sa zespołem lepszym, co maja wygrać to wygrywają; Łotwa, Austria teraz pora na Francję.Graja zdecydowanie lepiej w obronie sa mocniejsi fizycznie, także psychicznie, myślę ze ważnym elementem będzie 1 dzień wolnego- wczoraj podopieczni Nolana wypunktowali Francję 3-1 a Niemcy odpoczywali.Trójkolorowi i tak graja świetny turniej.Bardzo ważnym czynnikiem dla Niemców jest Rob ZEPP chyba najlepszy bramkarz tej imprezy ciężko go będzie pokonać podopiecznym HENDERSON-a którzy wczoraj mieli tyle szans grając praktycznie non stop w przewagach w 3 tercji.Niemcy graja dobrze przewagi i dzisiaj jeśli będą mieli okazje to wypunktują trójkolorowych bezlitośnie.
⛔100

koleeejorz 2

koleeejorz

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna POLSKA: Młoda Ekstraklasa U21
Spotkanie - Górnik Zabrze U21 - Zagłębie Lubin U21
Typ - Zagłębie Lubin U21
Kurs - 2.10
Bukmacher: bet365
Analiza :
Dziś o godzinie 15:00 w Zabrzu odbędzie się mecz Górnika z 4 drużyną młodej ekstraklasy. Zagłębie z dorobkiem 45 punktów ma bilans 13 zwycięstw 7 porażek i 6 remisów. Drużyna gości jest wiceliderem jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, wygrywali na boiskach rywali 7 razy, dwa razy remisowali a 4 razy przegrywali.
Górnik obecnie zajmuje 13 pozycję z 28 oczkami i bilansem 7-7-11. Na własnym boisku drużyna nie gra najlepiej, w tej klasyfikacji zajmuje 12 pozycje z 4 zwycięstwami, 3 remisami i 4 porażkami.
Forma obu zespołów nie wygląda zbyt dobrze. Gospodarze ostatnio słabo, porażki przeplatają się z remisami, Goście również bez formy, ostatnie trzy mecze to porażka ze Śląskiem i remisy z Ruchem i Podbeskidziem. Liczę jednak na przełamanie. Uważam że Zagłębie poradzie sobie dzisiaj spokojnie z niżej notowanym rywalem ????
Powodzenia!
⛔100

rogz166 514

rogz166

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Włochy
Spotkanie: Siena- Armani Milano
Typ: Siena -4,5 pkt.
Kurs: 1,94
Bukmacher: Pinnacle
Siena już jest w w bardzo trudnej sytuacji, Milano prowadzi 2-0 do awansu dalej brakuje tylko 1 zwycięstwa. 1 spotkanie z 10 maja to pogrom Sieny i blowout, natomiast w drugim meczu Siena już wyglądała znacznie lepiej i zabrakło kilku sec aby odnieść jakże cenne zwycięstwo dla nich. Zdaje Sobie sprawę ,że Siena jest słaba w tym sezonie i wygląda znacznie słabiej niż np. rok temu, ale dalej grają tam gracze którzy potrafią grać i wygrywać. Jakoś nie wyobrażam , Sobie by Siena ( przypomnę ,ze mistrz z poprzedniego sezonu) odpadła po 3 szybkich meczach. Mają jeszcze szanse na awans. Ostatnie spotkanie pokazało, że można powalczyć z Milano. Siena przed własną publicznością nie powinna zawieść. Bilans z tego sezonu jest koszmarny dla Sieny 4 mecze – 4 porażki , ale tylko jedno spotkanie było rozgrywane w Sienie, myślę że teraz czas na przełamanie tej złej passy, podtrzymanie serii i pewne zwycięstwo. Do tego warto dodać, że lider Sieny znacznie potrafi więcej zagrać niż w ostatnich 2 spotkaniach. Czyli skuteczność na poziomie 30 % i ledwie 1-2 asysty , potrafi znacznie lepiej zagrać. Ze stawką nie szaleje 2/10.
✅94

Z 78

ziom157

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA - SINGIEL: Rome (Włochy), ziemna
Spotkanie: Kvitova P. (Cze) - Lisicki S. (Ger)
Typ: 1
Kurs: 1,77
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Na dziś przygotowałem następne spotkanie Kobiecego tenisa. Dziś jednak stawiam mniej ryzykowny typ.Jest nim spotkanie CZeszki Kvitovej z Niemką Lisicką. Minimalna faworytką do zwycięstwa jest CZeszka,jednak i ona notuje spadki formy. Stawiam na nią że dziś wygra.
Obecnie Czeszka jest na 8 pozycji w rankingu,natomiast Niemka zajmuje dopiero
34 lokatę. Ale miejsca nie grają. Moim zdaniem Kvitova jest bardziej doświadczoną zawodniczką i w Turniejach zachodzi dość daleko. W tym roku na kortach ziemnych rozegrała 10 spotkań z których 7 wygrała a 3 przegrała.
Przegrała między innymi z Lina, oraz Sharapovą. Więc wiadomo że przegrała z nie byle kim. Dziś będzie miała o wiele łatwiej.
Ostatnio zdecydowanie rozczarowała przegrywając w II rundzie w Madrycie z Hantuchovą 1-2. Jednak ,była już tą grą zmęczona,ponieważ w rozegrała dość sporą ilość spotkań w ostatnich dniach. Lisicka z koleji bez większych sukcesów. W tym roku rozegrała na takich kortach również 10 spotkań z czego 5 wygrała i 5 przegrała. Nie jest to dobry bilans. Jednak ostatnio w Madrycie dotarła do III rundy w Madrycie gdzie przegrała z solidną rakietą Sharapovą. Myślę że pojedynek ten może rozstrzygnąć się nawet w 3 setach na korzyść Czeszki. Kurs na zwycięstwo Kvitovej jest zachęcający,więc nic tylko grać.
✅77

Otrzymane punkty reputacji: +1
black_hawk 1,2K

black_hawk

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS - WTA Singiel Rzym
Spotkanie:
A.Radwańska vs S.Halep
Typ:
Agnieszka Radwańska -4.5 gema
Kurs:
1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Przed nami mecz drugiej rundy turnieju w Rzymie. Grać będzie nie byle kto ,bo nasza najlepsza kobieca zawodniczka w tej dyscyplinie sportu. Jestem przekonany ,że Agnieszka dziś zmiecie z kortu swoją rywalkę. Dlaczego tak myślę ? , oto kilka powodów :
-w swoim ostatnim meczu Aga zaliczyła nie lada wpadkę, dlatego dziś zagra na 100% swoich możliwości i nie pozostawi złudzeń kto jest lepszy, chcąc zrewanżować się fanom za ostatni mecz
-przepaść jeśli chodzi o umiejętności, Radwańska zajmuje 4 miejsce w rankingu WTA , natomiast Halep odległe 64 , nasza zawodniczka jest świetnie wyszkolona technicznie, a rywalka to zwykła &#39;przebijaczka&#39; bez żadnych atutów
-i wreszcie bardzo ciekawa statystyka dotycząca pojedynków h2h, otóż panie mierzyły się ze sobą 3 razy i wszystkie pojedynki wygrała Agnieszka, odpowiednio :
2:0 - wygrana różnicą 9 gemów ( Australian Open)
2:0 - wygrana różnica 7 gemów ( Brussels )
2:0 - wygrana różnicą 8 gemów ( Auckland)
Dlatego dzisiaj nasza zawodniczka bez większych problemów powinna pokryć handicap i wygrać różnicą 5 gemów. Polecam.
⛔100

rafu 247

rafu

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nożna
Spotkanie: Arsenal - Wigan
Typ: under 2.5 gola
Kurs: 2.62
Bukmacher: William Hill

Analiza:
Wszyscy zdaja sobie sprawe, ze w tym meczu waza sie losy Wigan, ale rowniez losy Arsenalu w kontekscie przyszlej edycji LM. Zwykle na koniec sezonu pilkarzom Wigan wlacza sie niesmiertelnosc i rzutem na tasme utrzymuja sie. Tym razem oczywiscie maja na to bardzo male szanse, i choc nie sadze, zeby podmeczeni po finale PA pilkarze Martineza pokonali zdeterminowany Arsenal, to znajac zespol Wigan i ich wyczyny w koncowkach poprzednich sezonow, mozna miec pewnosc, ze beda oni walczyc do konca. Nie mniej jednak Arsenal (nawet w obecnej sytuacji, gdzie walcza o LM) nie jest zespolem, ktory potrafilby zaaplikowac grajacemu z nozem na gardle Wigan wiecej niz 2 gole, o czym swiadcza ich ostatnie wyniki i slaba postawa.
16 kwietnia:
Arsenal - Everton 0:0
20 kwietnia:
Fulham - Arsenal 0:1
28 kwietnia:
Arsenal - ManU 1:1
4 maj:
QPR - Arsenal 0:1
Reasumujac - uwazam, ze Wigan stawi dzisiaj opor Arsenalowi, aczkolwiek polegnie skromnie, a moze nawet zdola ugrac remis. Zdziwilbym sie gdyby Arsenal zdolal strzelic Wigan dwa gole, ale zdziwilbym sie takze, gdyby dal sobie strzelic.
⛔100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Rosja: 1 Dywizja
Spotkanie: Baltika Kaliningrad - SKA Energiya
Typ: HT/FT X/X
Kurs: 4.75
Bukmacher: Betclic
Analiza:
No cóż... Trudny teren i do tego druga liga, ale mam sentyment do tego klubu, byłem w tym mieście, widziałem stadion, lubię podróżować na wschód, ale mimo tego, że to krok od Europy to jednak Rosja i ma to odniesienie oczywiście w stosunku do futbolu. Szarzyzna i bieda, Kaliningrad to kiedyś potęga, politycznie, ekonomicznie i sportowo.... obecnie poniżej średniej. Niezłe występy w Pucharze Rosji, trzecie miejsce... jak było naprawdę, raczej się nie dowiemy:wink:, w lidze solidni, ale bez entuzjazmu. Nie bez kozery mecze tych klimatów obłożone są wśród bukmacherów pewnymi zależnościami np. min. 3 zdarzenia na kuponie itd., etc.
Baltika to klub mega underowy, mało strzelają też na wyjazdach, kojarzą mi się zawsze z remisem. Zastanawia mnie tylko ostatnie spotkanie i 5 goli na wyjeździe z drużyną nad strefą spadkową, wcześniej 3 rzuty karne u siebie??? Czyżby dziwnymi metodami chcieli awansować do miejsc premiowanych playoffem? Ale ten mecz pewnie będzie miał inny przebieg, bedzie raczej grą na remis, goście też chcą awansować.
A co do gości, ekipa z Chabarowska też potrzebuje punktów do awansu. Dobrze skończyli rundę jesienną, w wiosennej mało przegrywają, ale dziś powinni grać raczej bardziej asekuracyjnie.
Biorąc pod uwagę pozycję w tabeli, underowy charakter gospodarzy, wzmocnienia defensywy gości (raczej murowanie bramki z ewentualną szansą na kontrataki), spotkanie powinno zakończyć się podziałem punktów. Gospodarze pewnie nie będą za bardzo cisnąć, a goście nie będą chcieli przegrać. Raczej remis, przez duże R.
✅375

Otrzymane punkty reputacji: +5
W 7

wawel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny
Spotkanie: Nadia Petrova - Carla Suarez Navarro
Typ: Navarro
Kurs: 1,8
Bukmacher: Betsson
Analiza:
W dzisiejszym dniu wytypowałem mecz tenisowy w Rzymie, pomiędzy Petrovą a Navarro. Rodzajem nawierzchni w Rzymie jest Clay, gdzie Navarro (Hiszpanka, a więc nawierzchnia na której stawiała pierwsze kroki w tenisie) czuje się najlepiej. I proszę nie patrzeć na pozycję w rankingu(Navarro 22, Petrova 11), w Madrycie przed tygodniem Navarro ograła w pierwszej rundzie Stosur, która zajmuje pozycję dziewiątą. Navarro jest szybka, bardzo dużo biega. Co innego Petrova, ponad 30-letnia kobieta bazuje na sile i szybkości piłek, jednak w Rzymie nawierzchnia jest jeszcze wolniejsza od tej w Madrycie, gdzie już w pierwszej rundzie strasznie się męczyła z kwalifikantką, odpadła ostatecznie w rundzie drugiej w 40-stą w rankingu Kuznetsovą.
Podsumowując przewiduję , że Hiszpanka zabiega starszą Petrovą, dobiegając i przebijając większość piłek.
✅80

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Irlandii, godz 20:45
St. Patricks Athletic - Shamrock Rovers
TYP: 1
KURS: 2,59
BUK: Pinnacle
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem bardzo ciekawy mecz pomiędzy zespołem Patricks z zespołem Shamrock. Faworytem tego meczu są gospodarze ale kursy są bardzo wysokie. I szczerze powiem że ciężko tutaj faworyta wyznaczyć.​
Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 3 pozycji z dorobkiem 26 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie rozegrali oni 6 meczy w których to 3 mecze wygrali, 2 mecze zremisowali i 1 mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 10 goli i stracili 4 bramki. A więc jak widać na własnym stadionie dość dobrze grają. W ostatnich 5 meczach zdołali oni 3 mecze wygrać i 2 mecze zremisować. A więc dość dobrze się spisują.​
Natomiast goście tego meczu w lidze znajdują się na 6 pozycji z dorobkiem 16 oczek. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 6 meczy w których to 4 mecze zremisowali i 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 2 gole i stracili oni 5 meczy. W ostatnich 5 meczach wygrali oni 2 mecze i 2 zremisowali oraz jeden mecz przegrali. A więc jak widać że słabo się spisują.​
Gospodarze tego meczu wystąpią w najsilniejszym zestawieniu natomiast goście zagrają bez 2 ważnych graczy:​
Conor Powell OB M:9 (zawodnik kontuzjowany)​
Mark Quigley NP M:6 G:1 (zawodnik zawieszony)​
A więc jak widać poważnie może nie SA osłabieni ale zagrają bez dwóch zawodników. Ostatni mecz pomiędzy tymi zespołami na stadionie St został rozegrany w 2012 roku i gospodarze wygrali 2:1. Uważam że dzisiaj może również taki sam wynik paść dlatego też stawiam na zespół gospodarzy.​
⛔100

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Del-Potro - Kuznetsov
Typ : Kuznetsov +1,5 seta
Kurs : 2,51
Bukmacher : Pinnaclesports
Analiza :
Po raz kolejny wklejam fragment wcześniejszej analizy, przeciwnik o podobnych warunkach fizycznych i stylu gry więc dużo się tu nie zmienia.
&#39;&#39;Nawierzchnia ziemna, wysocy i ociężali gracze mają tu utrudnione zadanie, a Argentyńczyk do takich właśnie należy. Tutaj mecze wygrywa się przede wszystkim szybkim poruszaniem się po korcie.
Del Potro doszedł do finału Indian Wells, w którym przegrał z Nadalem, potem coś w nim pękło i odpadł w pierwszej rundzie turnieju w Miami.&quot;
Potem przerwa, nie grał w Madrycie, zatem na cegle rozegrał w tym sezonie jedynie dwa spotkania, mało jak na tej klasy tenisistę.
Co innego Rosjanin, który zdążył pograć sobie nieco dłużej. Kilkanaście meczów z mniej lub bardziej znanymi zawodnikami, ale do czego zmierzam. W Rzymie musiał przedzierać się przez kwalifikacje co przekłada się na adaptację do panujących warunków. Del Potro zagra dzisiaj pierwszy mecz w Rzymie.
Spotkanie rozpocznie się około 18:30, temperatura będzie wtedy sporo niższa niż obecnie, nawierzchnia wolniejsza i tu kolejny plus dla Rosjanina, który prezentuje siłowy tenis. Szybkość Kuznetsova w połączeniu z kiepskim czuciem nawierzchni przez Del Potro może skutkować tym, że Argentyńczyk nie będzie gotowy do gry na 100% możliwości, a wtedy droga do wygrania partii stanie dla Rosjanina otworem.
⛔100

bartek122 159

bartek122

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rosja: Dywizja 1
Spotkanie: Baltika - SKA Energiya
Typ: remis
Kurs: 3,1
Bukmacher: bet365
Analiza:

Na dziś przygotowałem coś z ligi Rosyjskiej. Jest to Dywizja 1, dosyć dużo pada tam remisów i stosunkowo mało bramek. Mecz na szczycie gdyż Baltika znajduje się na 4 pozycji a SKA na 3 i dzielą ile 4 punkty. Każda z tych drużyn myślę że stara się wejść do Premier Ligi. W h2h pomiędzy tymi drużynami padało bardzo mało bramek do tej pory, na 15 spotkań zaledwie 4 zakończyły się over 2,5 także myślę że to spotkanie zakończy się remisem bezbramkowym nawet albo uda się strzelić drużyną po jednej bramce. Warto wziąć pod uwagę ten fakt za SKA bardzo często remisuje na wyjazdach jest jedyną drużyną która na 15 spotkań wyjazdowych zremisowała aż 7 krotnie i biorąc pod uwagę to że Baltika jest to bardzo dobry zespół który potrafi grać jest wstanie zaledwie zremisować w tym spotkaniu i wywieźć ważny jeden punkt z bardzo trudnego terenu. Powodzenia!

✅210

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 1

s_smoovie

Użytkownik
Dyscyplina tenis ziemny, Spotkanie:: J.M del Potro - Kuznetsovtyp: over19,5, Unibet 1.70 kurs Analiza: Juan Martin del Potro7w rankingu ATP zmierzy sie z bardzo utalentowanym Rosjaninem Kuznetsovem. Juan Martin owszem na ziemi niezbyt lubi grac ale to swietny tenisista i choc w tym roku zagral tylko w Monte Carlo wygrywajac niezbyt imponujaco z Dolgopolovem i przegral z rewelacja turnieju Jarrko Nieminenem to dzis przypuszczam ze wygra. Choc typuje na Argentyczyka to mysle ze samo spotkanie bedzie zaciete i byc moze 3setowe. Kuznetsov to dobry tenisista szczegolnie na kortach ziemnych. W tym roku widac progres i choc ogranie X Mallisea to nie było trudne zadanie to w ostatnim czasie widac regularnosc. Do tego Argentynczyk nie jest w pierwszych rundach skłonny do niszczenia przeciwnikow, czesciowo jest to gorszymi predyspozycjami do maczki a z drugiej duzo iloscia błedow. Polecam
⛔100

zilzil 22,5K

zilzil

Użytkownik
Piłka Nożna, Anglia- Premier League
Spotkanie: Arsenal- Wigan
Typ: Czy zostanie przyznana czerwona kartka? TAK
Kurs: 4,1
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Witam!
Dziś, podobnie zresztą jak wczoraj, wybieram spotkanie pomiędzy zespołami walczącymi o zgoła odmienne cele. Arsenal niczym RSSS walczy o LM a Wigan podobnie jak Granada walczy o utrzymanie. Jednakże Wigan ma trudniejsze zadanie... Tracą w tym momencie 4 punkty do Sunderlandu znajdującego się na 17 pozycji. Jednak nie mogą sobie pozwolić na stratę jakichkolwiek punktów bowiem mają znacznie gorszą różnicę bramek od w/w Sunderlandu. Czyli żeby wciąż liczyć na utrzymanie muszą dziś zainkasować pełną pulę spotkania.
Arsenal traci do Tottenhamu 2 punkty. Podobnie jak Wigan, aby ich marzenie stało się faktem muszą w ostatnich 2 meczach sezonu zdobyć komplet punktów. Tylko taki obrót sprawy zapewni im udział w kwalifikacjach do LM 2013/2014.
Widać, że oba zespoły mają jasno sprecyzowany cel, to nie są zespoły walczące o przysłowiową pietruszkę. Ten mecz jest ważny zarówno dla jednej jak i dla drugiej strony. Pewne jest jedno, któraś drużyna dziś będzie musiała pożegnać się ze swoimi marzeniami, być może obie ekipy będą musiały to zrobić.
Trenerzy przed takimi meczami nie muszą dużo mówić, sami zawodnicy wiedzą, że to być może najważniejsze spotkanie w sezonie i motywacji im z pewnością nie brakuje.
Czego można się zatem po takim meczu spodziewać? Pewne jest, że walki o każdy centymetr boiska. Może i będą szachy, ustawienia defensywne itp, ale obie ekipy lubią sobie same utrudniać sprawę głupimi błędami. Zatem nie można dopuścić rywali do szesnastki, zatem trzeba im uprzykrzać życie, faulując bądź prowokować. Fakt, nie jest to zbyt sportowe rozwiązanie sprawy ale takie mecze wybaczają takie sytuacje.
Co za tym idzie, prawdopodobieństwo czerwieni jest dość duże i dlatego gram taki typ.
Sędzia co prawda rzadko pokazuje czerwone kartki, ledwie 3 w tym sezonie ale zawsze gdy grał Arsenal ;) 2xred z City i druga żółta z United. Czyżby dziś była kolejna red card?
pozdrawiam
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom