>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 14.05.2013 (wtorek)

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 14 Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Chicago Bulls vs Miami Heat
Typ: LeBron James Under 27.0 punktów
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Już jutro o 1:00 dojdzie do game 4 w pojedynku miejscowych Byków z Heat, faworytem meczu są oczywiście gości, ja jednak stawiam na under punktowy LeBrona. Średnia punktowa LBJ z sezonu zadaniczego to 26.8 punktów na mecz, jednak w PO to już &quot;tylko&quot; 23.7. Oczywiście nie twierdze że LBJ jest bez formy, wręcz przeciwnie, utrzymuję ją cały czas na bardzo wysokim poziomie lecz w playoffs już tak bardzo nie skupia się na zdobywaniu punktów. Linię 27 punktów przekroczył w PO tylko raz i tylko o 3 punkty z najsłabszą ekipą która dostała się do playoff&#39;ów czyli z Bucks. Mimo że w serii jest obecnie 2:1 dla Miami to moim zdaniem porażka Bulls jutrzejszej nocy zakończy ich marzenia o półfinale konferencji, dlatego na pewno nie będą chcieli iść na wymianę ciosów tylko skupią się na tym co potrafią najbardziej czyli obronie. Na przeciwko LeBrona zagra Boozer czyli gracz z którym LBJ na pewno nie ma łatwo, słaba skuteczność (35%) to na pewno w jakiejś mierze dobra gra Boozera w obronie. LBJ często też zdobywał punkty z &quot;pomalowanego&quot;, jednak z tak dobrze broniącymi i zbierającymi Bykami LBJ ma utrudnione takie zdobywanie punktów. LBJ na pewno będzie tyrał za trzech ale moim zdaniem po prostu nie rzuci tych 27 punktów, poza tym jeśli Miami będzie kontrolować mecz to LBJ po prostu zagra mniej minut niż normalnie.
z/0

Otrzymane punkty reputacji: +3
amunike 592

amunike

Użytkownik
Dyscyplina - Pilka Nozna - AFC Champions League 2013
Spotkanie - Al-Gharafa - Al-Shabab
Typ - over 2.5 gola
Kurs - 1.85
Unibet
Jutro wraca azjatycka Champions League, co mnie bardzo cieszy. Za absolutny hit dnia jutrzejszego uwazam kurs na ten over 2.5 gola. Ja wiem, faza pucharowa, ale oba zespoly tworza doprawdy mnostwo okazji, a ze zdobywaniem bramek nie maja wiekszych problemow. W druzynie Al-Gharafa za bramki odpowiadaja Djibril Cisse, Afonso Alves, Harry Kewell, Nene, Alex (ex-Spartak M.), a jest takze Mark Bresciano. Defensywa nie wyglada jednak zbyt dobrze, sami Katarczycy. Al-Shabab ma fenomenalnego Sebe Tagliabue, ktory juz w tym sezonie ustrzelil 19 bramek! W pomocy calkiem niezly i doswiadczony Omar Al Ghamdi i dwaj Brazylijczycy - Fernando Menegazzo (znany z Bordeaux) i Marcelo Camacho. Menegazzo czasami wystepuje w ataku. Obrona podobnie jak w katarskiej ekipie - nazwiskami nie poraza. Rodzimi zawodnicy, bez wiekszego doswiadczenia. Obie druzyny wyraznie stawiaja na atak, jutro spodziewam sie co najmniej 3 goli. Mysle, ze moze pasc wiecej.
Skupmy sie teraz na statystykach:
Al-Gharafa grala juz 3 razy w LM w domu.
Odpowiednio:
2-2 z Al-Ahli (takze SAR)
3-1 Al-Nasr (UAE)
3-1 Sepahan (IRI)
Al-Shabab gral juz z katarskim zespolem w poprzedniej fazie LM i przegral 0-3 z El-Jaish. Ich 7 ostatnich spotkan - to az 6 overow 2.5!
Ja wiem, ze to faza pucharowa, ale te zespoly sa nastawione dosc ofensywnie. Zwlaszcza Al-Gharafa, ktora bedzie chciala nastrzelac sporo bramek. Mysle, ze i Al-Shabab dolozy swoje. Serdecznie polecam! Jesli podoba Ci sie typ, kliknij dzieki ???? .
✅85

Otrzymane punkty reputacji: +12
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Arsenal - Wigan
Typ: hc (0:1) X (czyli Arsenal wygra różnicą jednej bramki)
Kurs: 3,60
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Nie popadałbym w taki hurra optymizm, który towarzyszy drużynie Wigan. Fakt, jeszcze przed tą kolejką i przed finałem FA Cup zastanawiałem się co postawić w tym meczu i był to wybór w stronę Wigan. Jednak nie jestem do końca przekonany czy The Latics są w stanie drugi raz z rzędu wygrać na Emirates. Myślę, że dobrym zakładem będzie zagranie Wigan +1,5 po kursie 2,00 lub bardziej odważnie na jednobramkową wygraną Arsenalu po kursie 3,60. I właśnie sądzę, że mecz zakończy się jednobramkową wygraną Kanonierów. Arsenal gra obecnie bez polotu, ale mimo to nie przegrywają. Mają serię 8 spotkań bez porażki. Myślę, że Wenger specjalne wyczuli swoich graczy, że mają być skoncentrowani od samego początku. Poza tym grają u siebie przy własnej publice, co jest dodatkowym atutem.

Wigan pokonało Man City w finale FA Cup, jednak nie zmienia to faktu, że jest to drużyna w tym momencie zdolna tylko do pojedynczych zrywów. Myślę, że to bardziej City przegrało ten finał niż Wigan go wygrało. City ostatnio w słabej formie. Mecz prowadzony był w ślamazarnym tempie. Więc piłkarze Wigan wcale nie musieli wzbijać się na szczyty, żeby pokonać rywala. Równie dobrze ten mecz mógł się zakończyć wygraną City, które także stwarzało sobie sytuacje. Spotkanie finałowe miało podobny obraz jak w niedawnym ligowym meczu, z tym, że zakończyło się ono minimalną wygraną Manchesteru. O sile Wigan może też świadczyć ich porażka ze Swansea. Jak się okazało Swansea, która nie gra już o nic, pokonała The Latics. Łabędzie lubią grać szybko i kombinacyjnie i właśnie tak będzie grał też Arsenal.

Myślę, że mecz zakończy się jednobramkową wygraną Arsenalu, ewentualnie uda się Wigan wyszarpać remis. Gdyby Arsenal znajdował się w swojej optymalnej formie, wówczas byłby mniejszy kłopot z wytypowaniem zwycięzcy. Kanonierzy mieli też nieco więcej czasu na przygotowanie się do tego meczu, w dodatku Wigan gra ostatnio swoje mecze częściej, bo albo FA Cup albo muszą odrabiać zaległe spotkania. Liczę, że Wigan się postawi, ale czy to wystarczy?
⛔100

zdanek 924

zdanek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Premier League
Typ: under 2.5
Kurs: 2.75
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:

Na wtorek spotkanie ligi angielskiej w którym Arsenal zmierzy się u siebie na Emirates z drużyną Wigan Atletic.. Faworytem są Kanonierzy , którzy w lidze zajmują piąta pozycję i walczą o Ligę Mistrzów z Tottenhamem i z Chelsea , jednak drużyna The Blues ma przy wygranej Arsenalu 2 pkt przewagi także raczej powinni swoją trzecią pozycję utrzymać , a Arsenal musi koniecznie wygrać jutrzejszy mecz by wskoczyć na czwartą lokatę i mieć punkt przewagi nad Kogutami. Drużyna jutrzejszych gospodarzy u siebie ostatnio 2 mecze zremisowała , 1:1 z Man United i 0:0 z Evertonem także z drużynami z wysokiej półki , wcześniej u siebie zanotowali 3 wygrane z Norwich , Reading i Aston Villą.Generalnie ekipa Wengera u siebie ma bilans 10W 5R 3P także całkiem nieźle.W ostatnich 10 spotkaniach Arsenal zanotował tylko jedną porażkę co może robić wrażenie i widać , że Kanonierzy się bardzo starają by zagrać w następnym sezonie w LM.Jutro o 20.45 ich przeciwnikiem będzie tegoroczny zdobywca pucharu Anglii Wigan Atletic , który zajmuje aktualnie 18 pozycję i walczy o utrzymanie w Premier League.Ta walka będzie bardzo ciężka gdyż żeby mieć szanse na to utrzymanie muszą koniecznie jutro wygrać z Arsenalem na wyjeździe , bo jak na razie tracą 4 punkty do siedemnastego Sunderlandu , który swój mecz już rozegrał.Wigan musi wygrać by ta strata zmniejszyła się do punktu i potem powalczyć o jakąś wygraną w ostatnich 2 spotkaniach.Drużyna gości ostatnio przegrała u siebie ze Swansea 2:3 , a wcześniej wygrała w takim samym stosunku na wyjeździe z West Brom.Forma Wiganu na wyjeździe to 2W 1R 2P , a ich generalny wyjazdowy bilans to 5W 3R 10P , także nie jest źle.W poprzednim meczu tych drużyn Arsenal wygrał na stadionie Wiganu 1:0 , dziś liczę na podobny rezultat i popieram typ pana powyżej , który dał , że Arsenal wygra jednym golem.Obie drużyny muszą ten mecz wygrać , Arsenal by walczyć o LM , Wigan by się utrzymać , obie drużyny będą grały z kontry , szczególnie Wigan i obie drużyny będą grały ostrożnie bo pierwszy gol może być bardzo kosztowny i trudno potem będzie dla jednych wyrównać.Stawiam na under 2.5 po dużym kursie 2.75 , nie wiem czemu na over 2.5 jest kurs 1.40 , Wigan pokazało , że potrafi ograć drużynę z wysokiej pułki zdobywając Puchar Anglii i teraz na pewno nie dadzą sobie wcisnąc tylu goli , a sami na pewno spróbują ten mecz wygrać.Lecz gdybym miał typować wynik to 1:0 dla Arsenalu , no może 2:0 , ale under 2.5 i tak musi być ????
Pomogłem , proszę kliknij dzięki ????
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Hokej na lodzie,NHL - Play Off
Spotkanie:
Washington Capitals - New York Rangers
Typ:
Washington Capitals incl.OT
Kurs:
1.81
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Game 7...Cóż można by w tym miejscu napisać?! Dotychczasowe 6 spotkań dostarczyło tyle emocji, że brak słów. Niech ktoś mądry mi teraz powie jakie są argumenty aby postawić na Capitals? A jakie przemawiające za Rangers? Do tej pory w każdym z 6 meczy wygrywała drużyna gospodarzy. Dziś liczę na podtrzymanie tego trendu jednocześnie bojąc się, że Strażnicy w każdej chwili mogą wypalić. Mam w pamięci ubiegłoroczny game 7 w którym to Rangers pokonali Capitals 2:1 w MSG i awansowali do finału konferencji. Dziś jednak mecz odbędzie się w Verizon Center. Wiem [sam wczoraj pisałem, że na wyjazdach to inna ekipa niż u siebie] ale game 7 rządzi się swoimi prawami. No i mają Lundqvista - najlepszego goalie w całej lidze! Z drugiej strony Rangers mają bilans w game 7 rozgrywanym na wyjeździe 0-5.
Patrząc przez pryzmat czysto sportowy to Caps w przekroju całego sezonu zasługują na awans do 2 rundy. Z koleji Rangers do samego końca regular sezon bili się o miejsce w playoffs. Skład mają na miarę mistrzostwa ale czegoś im brakuje. Pewnie gdyby nie Henka w bramce Rags ta seria już dawno by się skończyła. Washington także ma swojego bohatera w osobie Holtb&#39;ego. Chłopak jest młody a już broni na świetnym poziomie. Kto wie czy gdyby nie rykoszet we wczorajszym meczu po którym Rangersi trafili do sieci wogóle doszłoby do dzisiejszego starcia. Zdziwił mnie trochę wczorajszy mecz. Strażnicy nie dostali żadnej kary nie dając Capitals szans na grę w przewadze a sami mieli okazje do 5 power-playów i żadnego nie wykorzystali!!! Widać było, że graczom Washingtonu wyraźnie puszczały nerwy czego efektem była bójka po zakończeniu meczu [a i w trakcie nie raz zagrali chamsko - choćby Mike Green]. Dziś jednak ufam, że będą potrafili utrzymać nerwy na wodzy i nie dadzą się sprowokować do brudnej gry [czego na pewno będą próbować gracze Rags].
Z jednej strony chciałbym aby awansowali Stołeczni bo prezentują stabilniejszą formę i przekroju całego sezonu zasługują na to, z drugiej zaś strony szkoda mi będzie Lundqvista, który będzie musiał się pożegnać z marzeniami o zdobyciu Pucharu Stanleya. Ciężki bardzo do typowania jest ten matchup. Ja jednak zaufam graczom Caps i mam nadzieję, że się nie zawiodę! Mecz o godz. 02:00 na ESPN America. Będzie bardzo ostro...Go Capitals!!!

⛔100

kudel 305,9K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier Ligue
Spotkanie: Reading - Man. City
Typ: handicap (1:0) typ 2
Kurs: 2,20
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Mecz odbedzie sie o godz. 20;45. Faworytem tego spotkania oczywiscie sa goscie, o tym tez swiadczy pozycja w tabeli. Gospodarze o nic już nie grają, spadli z ligi. City zaś jest na pozycji 2 z dorobkiem 75 pkt, tuż za nimi jest Chelsea, które traci tylko 3 pkt do wicelidera. Manchester na pewno bedzie chcial wygrac ten mecz i zapewnic sobie 2 miejsce w tabeli, bedzie tez chciał sie zrehabilitować po porazce w pucharze z Wigan(0-1).

✅120

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Premier League
Typ: under 3,5
Kurs: 1,77
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Zgadzam się z użytkownikiem Zdanek co do typu tylko wybieram trochę ostrożniejszą opcję. Jak można nie pobrać under3,5 po takim kursie. Rzadko kiedy się zdarza aby buki wystawiały tak wysoki kurs na taką granicę , 4 gole to przecież 4 gole i uważam, że nawet jak na Anglię to jest to trochę. Do tego mamy po jednej stronie Arsenal, którego bilans bramkowy w ostatnich czterech meczach wynosi całe 3:1 a po drugiej gości którzy walczą o utrzymanie w lidze i ostatnio notują overowe wyniki jednak myślę że ten mecz będzie bardziej podobny do ostatniego pucharowego meczu Wigan, w którym pokonali 1:0 City.
Wiadome,że będzie to mecz dwóch zaciekle walczących drużyn o coś. Arsenal, który ostatnimi czasy nie przegrywa walczy o Ligę Mistrzów zaś Wigan o utrzymanie. Goście będą za wszelką cenę chcieli wywieźć chociażby 1 punkt z Emirates Stadium gdyż porażka skazuje ich na spadek do Championship. Co za tym idzie nie sądzę aby goście się otworzyli, wiadome, że przydałyby się im 3 punkty ale myślę że patrzą realnie na to spotkanie i ich możliwości. Myślę że jakby mieli wygrać to spotkanie to 1:0 po jakiejś kontrze w 2 połowie.
Jeśli chodzi o absencje to w Arsenalu brak kontuzjowanego Abou Diaby i zawieszonego za czerwoną kartkę Giroud. The Latics zagrają bez takich zawodników jak: Michael Pollitt, Jean Beausejour, Adrian Lopez oraz Maynor Figureoa.
Podsumowując nie sądzę że w tym spotkaniu będą 4 bramki, jeszcze przy ostatniej formie strzeleckiej Arsenalu oraz ich dobrej grze w obronie. Koniec końców stawiam bo taką linię po takim kursie grać to obowiązek. Powodzenia !
⛔100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie,NHL - Play Off
Spotkanie:
Washington Capitals - New York Rangers
Typ:
Washington Capitals -1,5
Kurs:
3.25
Bukmacher: unibet
Analiza:
No cóż by tutaj wiele pisać. Jedyne co można wywnioskować z ostatnich meczów tych drużyn, to to że wykorzystują w pełni atut swojej tafli. Trzy wygrane Capitals u siebie i 3 wygrane NY we własnej hali. Dziś przyszlo do rozegrania ostatni, decydujące sodme spotkanie - w Hali Capitals. Myślę, że nie będzie inaczej i gospodarze wykorzystają atut gry u siebie, a mało tego sprostaja rywalą łatwiej jak to miało miejsce w pierwszysm spotkaniu i pokryja handicap. Moim zdaniem są druzyna lepszą i troche lepiej zgraną, no i przede wszystkim lepiej wypadli moim zdaniem w rundzie zasadniczej. Mimo wszystko ciągle stać sie moze dzisiejszej nocy wszystko. Mało tego ich przyszły rywal wyłoni się także dopiero dziś, Boston i Toronto rozegrają siódem spotkanie. I zwycięscy tych par sporkają sie ze sobą w następnej rundzie. pzodrawiam
⛔100

jestemgraczem 50

jestemgraczem

Użytkownik
Spotkanie: Chicago Bulls - Miami Heat
Typ: Ilość punktów gracza + zbiórki + asysty - Dwayne Wade Under 27.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: betsson

Analiza:

Jeśli chodzi o Playoffs to Dwayne jest wyraźnie bez formy, nie wiem czy wpływa na to jego kontuzja ale o tyle co w sezonie zasadniczym prezentował się dobrze ze średnią pkt 21.2 na mecz to w PO ma juz tylko 13.3. W asystach i zbiórkach tego gracza nie zmieniło się za wiele i nadal jest to wynik okolo 5. Oglądałem ostatnie mecze Miami przeciwko Bykom i Wade nie zrobił na mnie żadnego wrażenia, jego ball movement jest bardzo słaby, z reguły stoi gdzieś na obwodzie i patrzy jak rozegrają piłke koledzy, jeśli juz zdobywa pkt to po jakiejś kontrze gdy jest przed nim tylko kosz lub gdy dostanie piłke gdzieś w oklice tablicy, wtedy wystarczy ją włożyć do kosza. Jak na tak grającego zawodnika sporo przebywa na parkiecie, średnio 33 min. W ostatnich meczach dobrze prezentują się Bosh i Cole, myśle że dziś to oni będą mieli więcej do powiedzenia niż Dwayne. Poza tym Chicago to dość cięzki teren, co prawda przegrali pierwsze spotkanie u siebie i dlatego własnie myśle że dziś jest ich ostatnia nadzieja aby coś jeszcze zwojować w tych PO, jeśli przegrają będzie pewne że nie awansują, dlatego muszą się skupić dziś na obronie co za tym idzie cięzko będzie o zdobycze punktowe. Nadal uważam że Dwayne jest dobrym koszykarzem lecz to co robi ostatnio nie napawa optymizmem, wiem że jest w stanie pokryć tą linie ale musiał by zagrać naprawdę świetne zawody, na co się nie zanosi. Nie zapominajmy że w Miami jest jeszcze James, który lubi i bierze ciężar gdy na siebie, ławką Miami też nie jest słaba, czyli tak jak mówiłem aby Dwayne pokrył tą linie musi często włączać się do akcji i kończyć je co ostatnio w ogóle mu nie wychodzi.
Oczywiście na dziś miałem spory dylemat co postawić, oto kilka moich propozycji:
- James under 28 pkt
- Bosh over 21 pkt+astysty+zbiórki
- Bosh over 7 zbiórkek
- Noah over 14 pkt
- James over 1 &#39;&#39;trójka&#39;&#39;
- Boozer under 9.5 zbiórki
✅85

1kulik1 42

1kulik1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Angielska
Typ: BTS
Kurs: 1,75
Bukmacher: Expekt
Witam, przed nami spotkanie, które już zostało opisane chyba z każdej strony przez kolegów wyżej. Dlatego ja krótko i na temat. Zmierzą się drużyny, którym zwycięstwo jest potrzebne jak nikomu innemu. Gospodarze potrzebują 3 punktów do walki o Ligę Mistrzów a Wigan do utrzymania się w lidze. Wg mnie będzie to jedno z najbardziej emocjonujących spotkań kolejki. Obie ekipy potrzebują do osiągnięcia celu bramek, dlatego mój typ na to spotkanie to BTS. Goście bez kilku kontuzjowanych zawodników (Stam, Figueroy, Beausejour) ale sądzę że godnie zastąpi ich ogromna determinacja drużyny. Myślę, że strzelenie bramek przez obie drużyny jest bardzo realnym scenariuszem. Pozdrawiam ????
✅75

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 28

leonturkoglu

Użytkownik
Spotkanie: Chicago Bulls - Miami Heat
Typ: Chris Bosh double double: TAK
Kurs: 4,0
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Od razu mówie typ ryzykowny. Chris Bosh musi jutro nad ranem osiągnąć dwucyfrówki. Zapewne poruszamy się w obrębie: punkty i zbiórki. Jeśli chodzi o punkty to przeciwko Chicago notował odpowiednio 20,13,9. Ale tylko w ostatnim meczu dostał tyle minut na ile zasługuje- 42. W meczu drugim który rozstrzygnął sie juz w 3 kwarcie Bosh grał 30 minut. Do czego zmierzam?Już mówię.Zawodnik ten potrzebuje 36-40 minut a statystyki mogą być całkiem fajne. We wspomnianym meczu nr 3 zebrał z desek 19 piłek !! Wynik super. Dodał 20 punktów. Czyli double-double jak nic. Liczę na powtórkę z rozrywki. Jedyna rzecz która mnie martwi to nierówna gra na deskach. W dwóch pierwszych meczach zebrał 5 i 6 piłek, czyli o kilka za mało do doubla...Patrząc na kurs nie mogę nie pobrać . Ryzukuję &quot;-100 pkt&quot; dla &quot;+300&quot;.Gra warta świeczki. Dodam że w ostatnim meczu d-d miał już po pierwszej połowie..W Chicago niepewny występ Denga i Hinricha to info dla osób grających inne typy na ten mecz.
⛔100

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Rzym
Spotkanie: Mladenovic K. v Cibulkova D. (-1,5 sets)
Typ: Cibulkova D.
Kurs: 1.95
Bukmacher: Expekt
Analiza:
v
Spotkanie pierwszej rundy turnieju w Rzymie. Zobaczymy tutaj zeszłoroczną ćwierćfinalistkę Dominikę Cibulkovą w starciu z Francuzką, Kristiną Mladenović. Typuję w tym meczu dokładny wynik, 2:0 na korzyść Słowaczki. Cibulkova dotychczas nie grzeszy dobrą formą, jednak teraz najwyższy czas zacząć wygrywać. Jest motywacja za sprawą obrony punktów za zeszły rok. Dodatkowym bodźcem powinna być próba zmazania blamażu z wcześniejszych meczów gdzie przegrywała z Urszulą Radwańską czy Sabiną Lisicki. Mladenović w tym sezonie na clayu gra bardzo słabo i za jedyny dobry występ można uznać ćwierćfinał w Marrakesz, gdzie uległa Chanelle Scheepers. Jutrzejsze rywalki, spotykały się już w bezpośrednim pojedynku dwa razy, oba mecze wygrane przez Dominikę Cibulkovą, oba wygrane w dwóch setach i bardzo łatwo. Taką ciekawostką jest fakt, że Słowaczka w dwóch meczach z Mladenović straciła tylko (!!!) osiem gemów, co jest bardzo dobrym wynikiem Cibulkovej. Jutrzejszy mecz powinien zawierać podobny scenariusz, Mladenović na tą chwilę nie ma wystarczających argumentów żeby przeciwstawić się Dominice. Kurs bardzo adekwatny do ryzyka, jakie trzeba podjąć. Forma Dominiki jest zagadką, jednak podczas turnieju w Madrycie gra stała na niezłym poziomie, ale to Lisicki była zdecydowanie lepsza. Obrona punktów z zeszłego roku + dobra gra przeciwko Mladenovic = największe argumenty mojego typu na Cibulkovą, polecam!
⛔100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: NHL, PLAYOFF!
Spotkanie: Washington Capitals - New York Rangers
Typ: Under 4.5 !
Kurs: 1.90
Buk: Unibet
Analiza:

A ja sobie dziś postanowiłem, że pójdę w kierunku bramek, tym razem underowych. Już tłumaczę dlaczego. Zapowiada się kolejny emocjonujący pojedynek, w którym z pewnością znowu zobaczymy w niebanalnej formie Henrika i Jego przeciwnika, który również będzie chciał przed swoją publicznością zrobić wszystko, aby to Stołeczni dziś awansowali do next round. Strażnicy wybierają się w delegacje do Stolicy, do na pozór trudnej tafli, w której to większość gospodarze rozdają karty, ale jak to koleżka Odi napisał wyżej, w tym meczu rozdawać karty będą bramkarze, to oni kto będzie gorzej &#39;bronił&#39; ten jego zespół awansuje. Podpisuję się tym obiema rękami, zważając na fakt, że sam Nash, który w tych meczach nie istniał ma mnóstwo do nadrobienia, Owca, w pierwszym meczu ustrzelił mi kupon, swoim trafieniem, dzisiaj będzie na pewno polował na Henrika.. ale Henrik, to co pokazał ostatnio, to klasa sama w sobie. Determinacja, koncentracja w dwustuprocentach, świadczy o tym, że jest gotowy na starcie z każdym! Dla jednych i drugich jest to arcyważny mecz, dzięki wygranej, którejś z ekip jest awans, w plaayoff, do kolejnej rundy. I jakoś specjalnie nie widzę tutaj za bardzo gradu goli, patrząc na formę obu bramkarzy. Holtby, również wywarł na mnie ogromne wrażenie, ale wczorajszy mecz mimo wszystko stanę murem za Henrikiem. Ostatnie sekundy.. i kapitalna obrona.. Chłopak wie jak bronić i znakomicie się w tym odnajduję. Duże nadzieje również, pokładam na under ze względu na to, że Strażnicy, w delegacjach aż tak pełno bramek nie strzelają, natomiast Stołeczni, w regular season, bili ich na zawołanie.. kiedy zaczęła się walka o playoff.. ale dziś nocą, to są właśnie playoffy, tutaj nikt się nie oszczędza, patrząc na formę obu bramkarzy, widzę tu tylko under.
✅90

A 16

aktywacja

Użytkownik
yscyplina: Piłka Nożna - Irlandia, Premiership
Spotkanie: Limerick 37 FC - Drogheda United
Typ: under 2.5
Kurs: 1,65
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Suche statystyki:
Limerick u siebie:
- 6 meczy: 2-3-1
- bramki 6:4
- największe zwycięstwo 3 - 1
- największa porażka 0 - 1
Domową grę Limerick&#39;a można podsumować tak:
- z mocnymi i średnimi rywalami: remisują
- ich jedyna domowa porażka z St Patrick&#39;s to gol z karnego
- wygrane z rywalami, którzy sporo tracą na wyjazdach(UCD) lub z takimi którzy nie potrafią wygrywać meczów wyjazdowych(Bohemians; 1 wygrana na 6 meczy)
- skuteczność słaba
- mało tracą bramek
Drogheda na wyjeździe:
- 6 meczy 1-4-1
- bramki 9:8
- największe zwycięstwo 3 - 1
- największa porażka 0 - 1
Wyjazdową grę Drogheda można podsumować tak:
- wygrana z przeciwnikiem, który dostaje baty od każdego (Shelbourne)
- jedyna porażka wyjazdowa z bardziej skutecznym wyżej notowanym przeciwnikiem (St Patrick&#39;s)
- 4 remisy każdy zakończony minimum 1 bramką. Wszystkie z przeciwnikami wyżej notowanymi. Trzech rywali Sligo, St Patrick&#39;s i Shamrock straciło u siebie kolejno 3, 4 i 3 bramki. Co pokazuje jak niewygodnymi rywalami są.
Dodatkowo te same zespoły wykazują się doskonałą formą strzelecką(kolejno): 14, 10, 14 bramek.
- w kwalifikacji strzelania i utraty bramek plasują się kolejno na 6 i 5 pozycji.
Historia:
mając na uwadze ostatnie 6 spotkań pomiędzy tymi drużynami, 2 z nich skończyły się wynikiem powyżej 2,5 gola i 4 poniżej(w tym dwa bezbramkowe remisy).
Ostatni mecz rozgrywany był na obiekcie Drogheda United i zakończył się wynikiem 2:2
Jak widać i remis jest całkiem prawdopodobny, jednak patrząc na nieskuteczność gospodarzy na własnym obiekcie postawię na under 2.5
Dla mnie to mecz na przełamanie i wierzę, że tak się stanie.
✅65

M 55

mypy79

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - I liga (Algieria).
Spotkanie: Bordj Bou Arreridj - Setif.
Typ: X.
Kurs: 3,10.
Bukmacher: bWin.
Analiza: No i wracam na Czarny Ląd. ;)
W sumie to nie taki &quot;czarny&quot;, bo jego północną część, gdzie rozstrzygają się losy jednej z lig. A dokładnie mówiąc tej w Algierii. Na wtorek zaplanowano dwie serii spotkań przedostatniej kolejki, gdzie arcy ciekawie zapowiada się starcie ekipy o &quot;uroczej&quot; nazwie Bordj Bou Arreridj i mistrza Setif.
Przekonamy się jak wielka jest różnica w pojęciu matematyki i logiki w europejskim wydaniu, a w jej afrykańskim odpowiedniku.:grin: Bo o to Setif potrzebuje punktu, aby na kolejkę przed zakończeniem sezonu cieszyć się z obrony tytułu. I właśnie remis typuje w tym spotkaniu, tym bardziej iż mistrzowie ostatnio na wyjazdach formą nie grzeszą. Może na fakt, że gubią punkty na obcych stadionach miały wpływ występy w rozgrywkach klubowej Ligi Mistrzów, nie mniej nic nie wskazuje na to, że nagle forma Setif poszła w górę. Poprawili się natomiast miejscowi, jednak nie ma się czemu dziwić, bowiem ostatnie mecze grali z nożem na gardle i dwie cenne wygrane na własnym obiekcie uchroniły ich przed degradacją. Tak więc do meczu z Setif powinni podejść na luzie...
Nie sądzę więc, aby oba zespoły chciały zrobić sobie krzywdę a podział punktów powinien ich usatysfakcjonować. Podobnie jak premie: dla piłkarzy Bordj Bou za utrzymanie ligowego bytu a dla Setif za mistrzostwo. :spokodfhgfh:
Oczywiście zawsze działa magia hasła &quot;Bij mistrza&quot;, ale mam cichą nadzieję, że w Algierii o tym... nie słyszeli. :p
Moje TyPy w maju:
8 typów: 7 ✅ - 1 ⛔
✅210

Otrzymane punkty reputacji: +10
klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Hokej na lodzie NHL
Spotkanie:Washington Capitals-New York Rangers
Typ:3 Tercja over 2,5 bramki
Kurs:3,90
Bukmacher:Unibet
7 mecz tej dość nudnej serii pomiędzy Washingtonem a New York Rangers i czas rostrzygnięć.Patrząc na przebieg tej serii jak i inne statystyki można spodziewać się że Caps powinni dziś wygrać ponieważ 9 z 10 ostatnich spotkań w play-off pomiędzy tymi ekipami w Verizon Center wygrywali gospodarze.Drugim aspektem przemawiającym za Capitals jest fakt że strażnicy w tych 10 meczach post-season strzelili stołecznym tylko 9 bramek co daje mniej niż jedną bramkę na mecz.Dorzućmy do tego że Holtby w stolicy Stanów Zjednoczonych legitymuje się bilansem 5-1 w play-off przeciwko Rangers i w sumie teoretycznie wszystkie asy w rękawie mają gospodarze.Pomimo tego że przebieg tej serii wskazuje na to że ten mecz może zakończyć się nawet wynikiem 0-0 i jeszcze prawdopodobniej po prostu remisem wybrałem dziś tym na over 2,5 bramek w 3 tercji.Dlaczego? odpowiedź jest prosta,jeśli któraś z drużyn będzie prowadzić do 56-57 minuty to zacznie się zdejmowanie bramkarza i jaki wynik nie widniał by na tablicy empty net jest pewny na 99,9% no chyba że będzie 4-5:0 lub coś w tym stylu lecz tego się nie spodziewam ale każdy inny wynik i różnica nawet 3 bramek to będzie pusta bramka i szansa na kolejne stąd mój typ.Owszem,wiem że do pustej bramki nie można strzelac w nieskończoność,ale lider Washingtonu czyli Ovechkin nie strzelili nic w 5 kolejnych meczach więc pewnie jeśli nadarzy się okazja to z niej skorzysta.Kolejna szansa to fakt że jeśli wynik będzie nie korzystny dla którejś z ekip to w ostatniej tercji postawi wszystko na jedną kartę więc też można liczyć w tym wypadku na bramki.Myślę więc że warto poszukać szczęścia bo kurs jest niezły i sam osobiście mam w obu dzisiejszych meczach typy na over 2,5 bramki w 3 tercji bo stopa zwrotu w porównaniu do mojej stawki czyli po 40 zł na typ jest dość fajna i wydaje mi się że coś z tego będzie.Polecam
⛔100

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Dyscyplina. Tenis Bordeaux Challenger
Spotkanie. Serra. F. - Carreno - Busta. P.
Typ. Carreno - Busta. P. wygra
Kurs. 1.44
Bukmacher. Bet365

Na dziś polecam młodego Hiszpana, który nas zaskoczy (mnie już), a o czym.. w obecnym sezonie wygrał już 7/8finałów w których był (challengerach), a i w turniejach rangi ATP robi wrażenie między innymi chodzi mi tutaj o ugrany set z Wawrinką na Oeiras, pokazało mi go w postaci gracza, który kiedyś może byc w top30 i fajnie cieszyć oczy dobrym tenisem. Wcześniej próbował swoich sił w Casablance, gdzie poległ dopiero z Andersonem, w Oeiras z kwalifikacji pokonał takie nazwiska jak: Bennetau, Goffin, Fognini.. i set urwany Staszkowi. Dla mnie to duże osiągnięcia, a jego statystyki mówią o jego równosci liczba podwójnych błędów zminimalizowana, liczba asów na przyzwoitym poziomie, punkty z returnu jak i serwisu i pierwszego podobania równe, więc nie szukam tutaj pytań czy lubi tą nawierzchnię, czy czuje się dobrze, bo tak jest. Panowie spotkali się miesiąc temu i tak wygrał po przespanym secie 2:6, 6:3, 6:1 ja gram zwycięstwo, ale myślę ze nie będzie niepokoił.
Jako ciekawostka (teraz znalazłem) dopiero od tego roku (na poważnie) zaczął grać po operacji barku, czyli te 7wygranych na 8finałów oznacza iż będzie/ma on potencjał. Byleby go nie zmarnował.
✅44

domel206 802

domel206

Użytkownik
Turniej: WTA Rzym
Spotkanie: Ana Ivanovic - Urszula Radwańska
Typ: 2:0
Kurs: 1.58
Bukmacher: Betclick
Analiza: Witam na dziś chciałbym zaproponować promocyjny typ na przegraną naszej rodaczki Urszuli Radwańskiej 2:0 w setach. Ivanovic która ostatnio notuje wzrost formy i wydaje się że konsekwentnie będzie ją trzymała w takie mecze powinny być dla niej przeprawą. Urszula która przegrała już w tym roku z Serbką zdobywając jedynie 3 gemy w całym meczu jest skazaną moim zdaniem na porażkę ponieważ nic za nią nie przemawia, co prawda ostatni mecz odbył się w na twardej nawierzchni dziś przyjdzie im się zmierzyć na mączce ale myśle że przy obecnej formie Ivanovic U. Radwańska nie powinna stawiać dużego oporu. Oglądałem ostatni mecz Ivanovic która grała w Madryckim turnieju z Sharapovą i pokazała się moim zdaniem z dobrej strony, faktem jest że przegrała ale nie można porównać Sharapovej do naszej rodaczki tak więc myślę że mecz powinien skończyć się w 2 setach a Radwańska nie powinna ugrać więcej niż 5 gemów. Biorąc pod uwagę ostatnie 2 przegrane mecze Urszuli ciężko jest znaleść jakies plusy w jej grze. Życzę powodzenia i samych wygranych.
⛔100

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder
Typ: Kevin Durant to score 30 or more points and Oklahoma City Thunder to win (zwrot jeśli Durant nie zagra przez co najmniej 20 minut)
Kurs: 4,50
Bukmacher: William Hill
Analiza: Ja w dalszym ciągu wierzę w Oklahomę. Póki co jestem rozczarowany postawą większości zawodników. Fakty są takie, że Durant musi się wznieść na wyżyny swoich umiejętności, by Oklahoma miała szanse na zwycięstwo w Memphis. Od kiedy Westrbook złapał kontuzję, to Durant podwyższył swoją średnią punktową, gdyż w sezonie zasadniczym zdobywał średnio 28,1 punktów na mecz, a teraz w playoff 32,5 w serii przeciwko Rockets i w trzech meczach z Memphis średnio 32 punkty. Durant po kontuzji Westbrooka praktycznie nie schodzi z parkietu, w serii z Memphis gra średnio po 44 minuty na mecz, oddaje też sporo rzutów. W pierwszych dwóch meczach z Memphis zdobywał odpowiednio 35 i 36 punktów, w trzecim meczu tylko 25, ale miał jak na siebie słabiutką skuteczność. Kluczem do ewentualnego zwycięstwa Oklahomy na pewno będzie Kevin Durant. On po prostu musi świetnie zagrać, by Oklahoma miała szanse. Jeśli Durant dobrze zagra i &quot;trójki&quot; będą wchodziły Oklahomie, to widzę duże szanse na ich zwycięstwo. Wierzę też, że Ibaka się odblokuje i pokaże coś w ofensywie, bo potencjał ma spory, jednak ostatnio gra poniżej oczekiwań.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom