>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 14.04.2011 (czwartek)

Status
Zamknięty.
babe 17

babe

Użytkownik
Dyscyplina: MONTE-CARLO ROLEX MASTERS R16 TENNIS
Spotkanie: J. Melzer - N. Almagro
Typ: 1
Kurs: 2.680
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Według mnie najlepszy typ na doga dzisiaj. R16 turnieju w Monte Carlo, spotkanie Austriaka Jurgena Melzera i Hiszpana Nicolasa Almagro. Hiszpan uznał chyba, że w tym sezonie zrobił swoje bo gra jakoś dziwnie sądząc po przebiegu meczu z Gonzalezem. Rozumiem, że Maximo może sprawić problemy ale nie aż takie jakie miał Almagro. Wcześniej wygrana z Marcelem Granollersem ale w tym meczu rywal zagrał bardzo słabo. Melzer w pierwszej rundzie odpoczywał, w drugiej rundzie pokonał ze stratą seta Robina Haase. Według mnie w tym meczu buki za bardzo faworyzują Almagro. Szanse na wygraną Melzera są dosyć duże. Do tego na pewno Almagro będzie zmęczony po wczorajszym maratonie z Gonzalezem. Według mnie okazja i trzeba korzystać z kursu.
✅ 168

Otrzymane punkty reputacji: +1
andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna ( Liga europejska )
Spotkanie - Sporting Braga - Dynamo Kijów
Typ - połowa/ koniec spotkania Dynamo / Dynamo
Kurs - 5.00
Buk - bet365
Analiza :
Dzis rewanzowe spotkania w lidze europejskiej ja wybrałem spotkanie Sportingu Braga z Dynamem . Złe informacje dotarły do kibiców Sportingu otóż trener gospodarzy Domingo Paciencia ma tylko 13 zawodników na dzisiejsze spotkanie z Dynamem , gdyż w pierwszym meczu przypomnę zakończonym wynikiem 1:1 stracił dwóch zawodników z powodu kartek dodatkowo 4 piłkarzy jest kontuzjowanych .
Jeżeli już mówimy o nieobecnych to w drużynie Dynama zabraknie jednego z czołowych zawodników Andrija Szewczenki jednak uważam iż nie wpłynie specialnie na grę Dynama gdyż są jeszcze tacy zawodnicy jak Andrij Jarmolenko czy Artiom Milewski którzy też potrafią strzelać bramki Jarmolenko zresztą zdobył gola w pierwszym meczu u siebie !
Fakt , faktem że Spoting nie przegrał jeszcze w tej edycji spotkania na własnym stadionie jednak uważam że dzis górą będą goscie z Kijowa ktorzy w tej edycji ligi europejskiej wygrywali już na takich stadionach jak AZ Alkmar 2:1 czy Besiktasie aż 4:1 po drodze też wspomnę o zwycięstwie Dynama na BATE Borisov 4:1 .
Tak że uważam że to własnie dzis goscie popsują Sportingowi tą statystykę bez porażki na własnym stadionie .
⛔ 100

devin69 43

devin69

Użytkownik
M. Raonic - D. Ferrer
Typ: 1
Kurs: 5.75
Buk: Expekt
Dziś o 10.35 spotkanie 3 rundy turnieju ATP w Monte Carlo. Rozstawiony z numerem 4 Ferrer zmierzy się z młodym kanadyjczykiem Ranicem, który coraz lepiej poczyna sobie w rozgrywkach i pnie się w rankingu tenisowej elity. Ferrer zaczynał rozgrywki od 2 rundy, gdzie gładko ograł swojego rodaka F. Lopeza w dwóch setach:
13/04-11 R32 Ferrer, David vs. Lopez, Feliciano 2:0 62 60
Roanic natomiast grał od pierwszej rundy i po drodze do dzisiejszego pojedynku wyeliminował takich tenisistów:
12/04-11 R32 Raonic, Milos vs. Gulbis, Ernests 2:0 64 75
10/04-11 R64 Raonic, Milos vs. Llodra, Michael 2:1 63 06 60
Dzisiejszy pojedynek będzie drugą konfrontacją obu graczy, którzy grali już ze sobą w tym roku i lepszy był Hiszpan:
24/01-11 Australian Open, Melbourne, Australia R16 Australia Kort twardy otwarty Ferrer, David 3:1 46 62 63 64
Faworytem dzisiejszego meczu jest bez wątpienia doświadczony Hiszpan, który bardzo dobrze czuje się na kortach naziemnych i pokonać go Kanadyjczykowi będzie niebywale ciężko. Jednak Raonic mimo swojego młodego wieku może mieć atut w postaci lepszej kondycji , poza tym ma świetne warunki fizyczne, jest wysoki i to pomoże mu przy akcjach serwisowych. Raonic nie ma nic do stracenia w tym pojedynku a wszystko do zyskania więc bez większej presji wyjdzie na kort z bojowym nastawieniem. Mimo że wszystko zdaje się przemawiać za łatwym zwycięstwem Ferrera to licze na sprawienie niespodzianki przez Raonica.:cool:
⛔ 100

K 0

kamkot

Użytkownik
Tenis
Ljubicic, Ivan - Berdych, Tomas
typ- Berdych -2,5 gema handicap
kurs- 1,65
bwin
Od czego zacząć. Przede wszystkim różnica rankingu, ale jak wiadomo ranking nie gra. Ponad 30 miejsc o czymś świadczy. W spotkaniach pomiędzy tymi dżentelmenami remis 2:2. Ale dwa zwycięstwa Chorwata na hardzie, a tu będą rywalizować na clayu. Niedawno Ljuba skończył 32 lata, także czas świetności ma za sobą, a dla Czecha powinien być to najlepszy okres w karierze, myślę, że ma szanse wzbić się do czuba w tej dziesiątce, w której zresztą już jest. Gabaryty porównywalne i te warunki u obu całkiem niczego sobie. Jeśli chodzi o formę u Chorwata, kilka poprzednich turniejów niezbyt udanych. Porażki zaraz na początku, tutaj narazie nieżle się trzyma, pokonał Tsongę i Chardy&#39; ego, Berdych odprawił z kwitkiem Rochusa, a poprzednio odpadł w ćwierćwinale po trzysetowym pojedynku z Nadalem w Miami. Według mnie lepszym tenisistą jest Czech, ma lepszą kondycję, jest młodszy, powinien zdecydowanie zwyciężyć w tym pojedynku.
⛔ 100

djkruko 89,8K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Spotkanie: Home United - Etoile FC połowa/koniec meczu
Bukmacher: Ladbrokes
Typ: Home/Home
Kurs: 3.40
Czas rozpoczęcia: 13:00
Analiza:
Mecz na szczycie pomiędzy brązowym medalistą sezonu 2010 aktualnie zajmującym 3 miejsce w tabeli zespołem Home a mistrzem kraju aktualnie na 5 miejscu zespołem Etoile.
Home do tej pory wygrał wszystkie 3 mecze u siebie prowadząc już po pierwszej połowie, rywale poza Albirexem 2:1(4 miejsce, bilans 3 zw i 1 por, 8-2)nie byli wymagający ale zwycięstwa jednak pewne były(Woodlands 2:0, Gombak 6 miejsce 3:0).
Etoile na wyjazdach spisuje się nadzwyczaj dobrze: 3 wygrane i jedna porażka, zwycięstwa z Woodlands(ostatnie miejsce) wymęczone w doliczonym czasie gry, z Albirexem(4 miejsce) w ostatniej minucie, jedynie wygrana z Geylang(8 miejsce) dość pewna i przegrana z Gombakiem(rywale w doliczonym czasie gry ale grając w &quot;10&quot;).
Home dziś bez Qiu Li 6/4 Napastnik
Etoile bez J.Justina 3/2 Napastnik
W drużynie aktualnego mistrza kraju zaszły przed sezonem spore zmiany, sprzedano najlepszych zawodników w tym najlepszego strzelca do Home właśnie Mendy 8/5, w miejsce sprzedanych klub zakupił kolejnych młodych podobno utalentowanych zawodników z niższych lig francuskich CFA i CFA2(4 i 5 liga) oraz zatrudniono nowego trenera.
Całkiem inaczej postąpiono w Home, klub zakupił jednych z najlepszych zawodników ligi, trener ma do dyspozycji po dwóch zawodników na daną pozycję, jest to drużyna typowana do mistrzostwa.
Home w ostatnich dwóch meczach grał na wyjeździe z liderem Tampines 1:1 i wiceliderem Armed Forces 0:2, do lidera ma już przez to 3 punkty straty a do wicelidera jeden punkt.
Etoile zaś wymęczył wyjazdowe zwycięstwo z outsiderem 2:1 i przegrał u siebie z liderem 1:2.
Ostatni mecz między sobą Home wygrał 1:0 strzelając gola w pierwszej połowie.
Mendy bez wątpienia pragnie pokazać swojemu byłemu klubowi czego brakuje im w tym sezonie,trener Home nie powinien mieć żadnych problemów z motywacją swojego francuskiego napastnika.

ps: Drogi Piekarzu przeczytałem twoje zdanie i mam riposte:
ROSJANIE I HONOR TO NIE IDZIE W PARZE(patrz wszystkie lata i wieki)
⛔ 100

C 11

cbool

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europy
Spotkanie: Spartak Moskwa- Fc Porto
Typ: 2/2 (Połowa/Koniec)
Kurs:3,70
Bukmacher: Bwin
Analiza.

Dziś o 19 rozpocznie się rewanżowe spotkanie Ligii Europy pomiędzy
Spartakiem Moskwa a Fc Porto . Ostatnie spotkanie zakończyło się wynikiem
5-1 dla Porto tym samym szanse na awans Spartaka są bliskie 0 .
Porto w tym sezonie już sobie zagwarantowało mistrzostwo kraju po
fenomenalnym sezonie przypomnijmy bilans z 26 meczy to 24-2-0 .
Ani razu jeszcze nie przegrali w tym sezonie ani u siebie ani na wyjezdzie ,
więc dlaczego mieliby przegrać ze słabo spisującym się w lidze spartakiem?
Po 4 meczach spartak zdobył zaledwie 4 pkt bilans to 1-2-1 .
Porto w tym meczu nie bd się specjalnie wysilać ale myślę ze i
tak dla bezpieczeństwa bd chcieli kontrolować wynik strzelą coś w 1 połowie i
bd utrzymywać wynik do końca ;] Mój osobisty typ na wynik to 2-0 dla
Porto Powodzenia!! :grin:
✅ 270

Otrzymane punkty reputacji: +2
grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - PLS
Spotkanie: Skra Bełchatów - ZAKSA Kędzierzyn Koźle
Typ: over 164,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: Gamebookers
Analiza: Finał w siatkarskiej lidze polskiej. Oczywiście Skra to murowany faworyt do mistrzostwa, ale ZAKSA też ma argumenty. Zagrała świetną serię z Resovią w półfinale, którzą ograła w czterech meczach i jest w finale. Gospodarze od 6 lat wygrywają ligę, ale nic więcej, to mistrzowie własnego podwórka. W tym sezonie też z 5 meczów między tymi zespołami 5 wygrała Skra. W lidze 3 razy było 3:2, a raz 3:0. Ponadto w finale Pucharu Polski też 3:0. Właściwie więc nietrudno wskazać kto wygra. Tylko, że ja wierzę w zespół Stelmacha, mam też nadzieję, że Zagumny pokaże swoją klasę i w końcu wygra mistrzostwo Polski dla siebie. U gospodarzy na pewno nie zagra Winiarski, ale kadra jest tak duża, że bez problemu znajdzie zmiennika. Ja stawiam na przynajmniej 4 sety, aż nie chce mi się wierzy, aby goście po bardzo udanych meczach z Resovią wyszli ze strachem przed Skrą. Wierzę w zespół ZAKSY, bardzo możliwe, że obejrzymy 5 setów.
✅ 85

S 133

safa02

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna - Egipt Ekstraklasa
Spotkanie: El Zamalek - Haras Al Houdoud
Typ: El Zamalek over 2,5
Kurs: 3,25
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: W spotkanie 16 kolejki Egipskiej ekstraklasy spotykaja sie El Zamalek i Haras Al Houdoud. gospodarze tego spotkanie maja na koncie 32 punktoe sa na czele tabelii. Goscie maja na koncie 17 punktow i zajumuja 12 pozycja. El Zamalek nie dawno odpadl z rozgrywkach Afrykanskiej lidze mistrzow po dwa zacietych spotkanie z mistrzem Tunezji Club Africain. Napewno teraz pilkarze El Zamalek beda chcieli sie skupic na rozgrywkach ligowych i sprubowac powiekszyc przewage nad rywalami. Gospodarze tego spotkanie w swoich dwoch ostanie spotkanie w ramach eliminacji lidze mistrzow zdobyli az 4 gole z silnym Club africain. Malo brakowalo i odrobili by strate za pierwszego spotkanie. W dwoch ostanich ligowych spotkanie gospodarze tego spotkanie nie pokonali bramkarza rywale. Dzis licze ze grajac przeciwko slabszego rywale, pilkarze El Zamalek zdolaja nie raz pokonac ich bramkarza. Dlatego na dzis stawiam ze w spotkanie pomiedzy El Zamalek i Haras Al Houdoud, gospodarze zdobeda powyzej 2,5 goli.
⛔ 100

david-beilan 46

david-beilan

Użytkownik
Istres vs Montpellier
Typ: under 56.5
Kurs: 1.83
Stawka: 3/10
bet365
Dziś również typ czysto statystyczny, wczoraj plusik

Mecze Istres u siebie:
27/03-11 1. liga, Francja Istres vs. Paris 28:28
05/03-11 1. liga, Francja Istres vs. Dijon 30:26

12/02-11 1. liga, Francja Istres vs. Nimes 32:31
11/12-10 1. liga, Francja Istres vs. Saint Cyr 27:25
25/11-10 1. liga, Francja Istres vs. Dunkerque 25:29
06/11-10 1. liga, Francja Istres vs. Chambery 21:24

Mecze Montpellier na wyjezdzie:
06/04-11 1. liga, Francja Paris vs. Montpellier 22:30
24/03-11 Liga Mistrzów M. Schaffhausen vs. Montpellier 31:26
19/03-11 1. liga, Francja Dijon vs. Montpellier 24:32
02/03-11 1. liga, Francja Tremblay vs. Montpellier 24:36
20/02-11 Liga Mistrzów M. - Gr.B Hamburg vs. Montpellier 27:28
13/02-11 1. liga, Francja Saint Cyr vs. Montpellier 26:29
Z tego co się orientuje liga francuska jest ligą dość underową. Linia 57 bramek jest dość wysoka i nie wydaje mi się, aby została dziś przełamana, tym bardziej, że oba zespoły znajdują się w czubie tabeli. Możemy spodziewać się wyrównanego spotkania i mam nadzieje, że świetnych popisów w strefie defensywnej, a co za tym idzie niewielu bramek ;)
✅ 83

flavious 19

flavious

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna: Liga duńska
Spotkanie: Lyngby - FC Midtjylland
Typ: X
Kurs: 3,60
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś w ramach rozgrywek ligi duńskiej spotkają się dwa zespoły, które ostatnio nie grzeszą forma. Zarówno Lyngby jak i goście naprzemiennie remisują i przegrywają, co źle wrózy tym, którzy planują ten mecz oglądać, bo na zbyt ciekawe widowisko się nie zanosi. Obie jedenastki spotkały się zupełnie niedawno, gdy to Midtjylland był gospodarzem. Po meczu granym niemalże w systemie &quot;wszyscy do ataku&quot; drużyny podzieliły się punktami aplikując sobie po 4 gole! Dziś takiej kanonady się nie spodziewam, jednak w meczu wyjątkowo pachnie remisem. Goście podłamani nieudanąserią praktycznie odpadli z walki o wicemistrzostwo, zaś Lyngby walczy o (conajmniej) utrzymanie jednopunktowej przewagi nad znajdującym się w strefie spadkowej Esbjergiem... W meczu gdzie dwie druzyny walczą o jakaś stawkę, ale obie prezentują się bardzo słabo - remis jest zatem wynikiem wielce prawdopodobnym.
⛔ 100

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - UEFA Europa League
Spotkanie: Sporting Braga - Dynamo Kiev (HT/FT)

Typ: remis/Dynamo
Kurs: 7.75
Bukmacher: unibet
Analiza: Przed tygodniem w Kijowie piłkarzom Sportingu udało się wywalczyć cenny remis. Po szybko objętym prowadzeniu przez Dynamo, Braga po chwili doprowadziła do remisu, a Shovkovskiy&#39;ego pokonał, zdobywając bramkę samobójczą, Husyev. Swoją &quot;cegiełkę&quot; dołożył też rezerwowy w tamtym meczu Shevchenko, który w przeciągu 8 minut &quot;zarobił&quot; 2 żółte katki i na pół godziny przed końcem meczu osłabił swój zespół. Sporting miał w stolicy Ukrainy dużo szczęścia, którego w Bradze może już zabraknąć.
Dziś to ekipa z Portugalii będzie osłabiona. I to poważnie. Domingos Paciência ma do dyspozycji jedynie 13 zawodników. 2 zostało zawieszonych, a resztę z gry eliminują urazy. Najbardziej &quot;ucierpiała&quot; linia defensywna, a jak wiemy obrona to była zdecydowanie najmocniejsza strona Bragi, która pozwoliła jej wyeliminować z rozgrywek m.in. Liverpool.
Wobec fatalnej sytuacji kadrowej gospodarzy, zdecydowałem się postawić na zespół Dynama, który przed pierwszym meczem w Kijowie był zdecydowanym faworytem w tej parze, i - według mnie - pozostaje nim nadal. Sporting przed własną publicznością stanowi w Lidze Europejskiej zespół niepokonany (a do tego bezbłędny w defensywie), ale uważam, że to właśnie piłkarze z Kijowa (nawet bez wspomnianego Shevchenki), będą tymi, którzy to zmienią. Na pewno stać ich na to, gdyż stanowią mocną drużynę.
Gospodarze na pewno nastawią się na obronę (nie może być zresztą inaczej, biorąc pod uwagę ich &quot;zdziesiątkowaną&quot; kadrę) korzystnego wyniku z pierwszego spotkania, a bezbramkowy remis jak najbardziej ich &quot;urządza&quot;. Podopieczni Jurija Siomina będą musieli się bardzo natrudzić, by w końcu pokonać bramkarza Bragi. A na pewno im się to uda. Mój typ: 1:0 dla gości.
⛔ 100

panas89 95

panas89

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka; Plus liga
Spotkanie: Skra Bełchatów - Zaksa Kędzierzyn
Typ: 2
kurs: 6.00
bukmacher: bet365
Analiza:
Już dzisiaj odbędzie się pierwsze spotkanie finału PLS. Moim zdaniem będzie to wyrównana rywalizacja o mistrzostwo. Buki za zdecydowanego faworyta wskazują Skrę, w sumie nie ma się co dziwić, ale jednak ZAKSA ostatnimi czasy gra naprawdę dobrze, finał pucharu CEV i wyeliminowanie Resovii nie były przypadkiem. Gracze z Kędzierzyna naprawdę są w formie, liczę dzsiaj na otwarcie rywalizacji prowadzeniem 1:0 dla graczy z opolszyczyzny, łatwo napewno nie będzie, ale tacy zawodnicy jak Zagumny, Gladyr, Idi i Ruciak napewno wzniosą się na wyżyny,pozostali gracze tacy jak Kazmierczak,Czarnowski czy Witczak zagrają solidnie. Ważna napewno będzie postawa Witczaka, który ostatnio pokazuje się z rewelacyjnej strony.
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +2
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna: Czech Cup
Spotkanie: Teplice - Slavia Prague
Typ: Remis lub Slavia Praga
Kurs: 1.72
Bukmacher: Bet365
Analiza: Pierwsze ćwierćfinałowe spotkanie pucharu Czech. Teplice podejmują na własnym stadionie praską Slavię. Jako, że Slavia spisuje się w tym sezonie w rozgrywkach ligowych bardzo przeciętnie i zajmuje dopiero 11. miejsce w tabeli, za pewne będą celować w puchar, bo to dla nich jedyna szansa, aby zagrać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach. Myślę, że ma na to duże szanse, gdyż jako jedyny zespól na tym etapie może skupić sie na tych rozgrywkach. Reszta walczy jeszcze albo o utrzymanie albo o 3. miejsce w tabeli. Slavia na pewno będzie chciała już w pierwszym spotkaniu przechylić szalę awansu na swoją stronę, aby w rewanżu grać spokojnie. Remis na pewno będzie dobrą zaliczką, ale nie wykluczam zwycięstwa, dlatego typuję również taką ewentualność. Teplice w sobotę czeka trudny wyjazdowy mecz z ekipą Sigma Olomouc w lidze, dlatego sądzę, że dziś raczej będą się oszczędzać. Slavia gra dopiero w niedzielę, więc mają więcej czasu na regenerację sił i większy komfort psychiczny.
⛔ 100

kazimir 20

kazimir

Użytkownik
Dyscyplina: P. Nozna
Spotkanie: Braga - Dynamo Kijów
Typ:Ile rzutów rożnych wykona drużyna 2 w 2. połowie spotkania? więcej niż 2,5
Kurs: 1,95
Buk: Bwin
Analiza:
Witam.Dziś czwartek czyli zmagania w LE wybrałem spotkanie Braga - Dynamo.Mój typ to znów rzuty rożne dla gości jak na razie wszystko siada ???? W pierwszym spotkaniu tych drużyn padł remis 1:1,łącznie w meczu ujrzeliśmy 8 rożnych po 4 w wykonaniu każdej drużyny.Stawiam że Dynamo w drugiej części spotkania będzie mialo wiecej rożnych niż 2,5 ponieważ pierwsza połowa skończy się remisem lub prowadzeniem gospodarzy,więc Dynamo w drugiej połowie bedzie musialo już postawić wszystko na jedną kartę by nie odpaść z LE,będą stwarzać dużo sytuacji pod bramkowych i dążyć do strzelenia goli!Mam nadzieje że zobaczymy lepsze widowisko niż to miało miejsce w Kijowie ????
✅ 95

Otrzymane punkty reputacji: +3
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscplina: Siatkówka Plus Liga
Spotkanie: PGE Skra Bełchatów vs Zaksa Kędzierzyn Koźle
Typ: Kto wygra pierwszego seta? Zaksa
Kurs: 3,80
Buk: Bwin
Data/godzina rozpoczęcia: 14-04-2011/17-30
Analiza:
Wejście w mecz, wytrzymanie napięcia, lepsze rozpoczęcie, odskoczenie od przeciwnika, dobra zagrywka, to czynniki, które mogą miec bardzo duże znaczenie w tym meczu, a zwłaszcza w pierwszym secie. Typujac, ze Zaksa wygra pierwszego seta, uważam, że szansa rozkładają się 50/50, więc nie są na straconej pozycji. Jak wiadomo jest to mecz finałowy, ogromna presja, ale również i walka o chwałę i szacunek. Piotr Gacek, podstawowy zawodnik Zaksy w udzielonym wywiadzie mówi: ,, Zespół z Bełchatowa gra bardzo dobrze, na chwilę obecną na polskich parkietach nie ma sobie równych, ale po cichu liczę, że uda nam się sprawić jakąś niespodziankę&#39;&#39;. Jak można było zauważyc w spotkanich w fazie play-off widoczne bylo skupieni i koncentracja Zaksy od pierwszej do ostatniej piłki. Kędzierzynianie pokonali Resovię, natomiast Bełchatowianie uporali się z zawodnikami z Jasnej Góry. Niby podobno siatkarze Skry mają nie odpusic. W tej drużynie trudno znalezc słabe punkty. Jednak jak każdą druzynę grającą profesjonalnie można pokonac. Już powoli nudne staje się co sezon mistrzostwo Polski dla Skry. Uważam, ze musi nastapic nowy powiew świeżości, i liczę na to, że dziś tego dokonają przynajmniej w pierwszym secie siatkarze Zaksy-powodzenia
⛔ 100

S 4

spokojnygw

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna/Liga Europejska/Rewanż
Spotkanie: FC Twente Enschede - Villarreal CF
Typ: Obie drużyny zdobędą bramkę
Kurs: 1.60
Bukmacher: BetClic
Analiza:
Dziś w holenderskim Enschede dojdzie do rewanżu w 1/4 Ligi Europejskiej pomiędzy miejscowym Twente a przyjezdnymi - Villarreal CF. Praktycznie wszystko już jest rozstrzygnięte, gdyż w pierwszym spotkaniu padł wynik 5:1 dla &quot;Żółtych Łodzi Podwodnych&quot;. Moim typem na to spotkanie jest &quot;bramka dla obu drużyn&quot;. Team gospodarzy w tej edycji LE dotychczas rozegrał 4 spotkania (włączając wyjazd z VCF to pięć) i zanotował następujące rezultaty:
17.02. Rubin Kazań - Twente Enschede 0:2
24.02. Twente Enschede - Rubin Kazań 2:2
10.03. Twente Enschede - FC Zenit Sankt Petersburg 3:0
17.03. FC Zenit Sankt Petersburg - Twente Enschede 2:0
Ogólny bilans bramkowy 7-4, u siebie 5:2 .
Jak widać FCTE z reguły &quot;spinali się&quot; na pierwsze spotkanie i w nim odnosili korzystny rezultat, jednak wyjątek potwierdzający regułę to mecz właśnie z Villarreal. Biorąc pod uwagę statystyki bramkowe &quot;Tukkers&quot; ładnie grają na swoim obiekcie, ale nieuchronni są też od strat w tyłach. Tak więc w dzisiejszej potyczce podopieczni Michele Preud&#39;homme zagrają już tylko o honor i &quot;połowiczną&quot; radość dla swoich kibiców. Ponadto sam trener Holendrów zdaje sobie spraw, że awansować będzie piekielnie ciężko, ale mimo wszystko wierzy w sukces - podkreśla to słowami na stronie UEFA:
Jest bardzo mała szansa na kwalifikację do kolejnej rundy. Bardzo trudno będzie pokonać Villarreal 4:0, ale spróbujemy tego dokonać. Nie możemy przede wszystkim popełnić błędów z Hiszpanii .
Przytoczone przeze mnie argumenty wpływają na to, iż Twente będzie chciało zmazać plamę z El Madrigal i według mnie bramkę strzelą na pewno.
Teraz czas na przeanalizowanie Hiszpanów. Do dzisiejszego spotkania VCF rozegrało 11 meczów, w których spisywali się następująco (od fazy grupowej):
Faza grupowa:
16.09. Dinamo Zagrzeb - Villarreal 2:0
30.09. Villarreal - Club Brugge 2:1
21.10. Villarreal - PAOK Saloniki 1:0
04.10. PAOK Saloniki - Villarreal 1:0
02.12. Villarreal - Dinamo Zagrzeb 3:0
15.12. Club Brugge - Villarreal 1:2
1/16:
17.02. SSC Napoli - Villarreal 0:0
24.02. Villarreal - SSC Napoli 2:1
1/8:
10.03. Bayer Leverkusen - Villarreal 2:3
17.03. Villarreal - Bayer Leverkusen 2:1
1/4:
07.04. Villarreal - Twente Enschede 5:1
14.04. Twente Enschede - Villarreal -:-
Ogólny bilans bramkowy przedstawia się następująco 20-10, na wyjazdach 5-6.
Jak widać w tylu spotkaniach podopieczni Juana Garrido wielu bramek nie strzelają oraz wielu nie tracą, ale bilans jest mniej więcej równy, a dziś właśnie chodzi o to, że goście mają i strzelić i stracić. Mimo, że awans &quot;Villa&quot; jest praktycznie formalnością trener zapewnia, iż jeszcze nie przeszli do następnej rundy więc dziś trzeba zagrać tak jak w Hiszpanii:
Jedziemy do Holandii dokończyć zadanie. Pierwszy mecz zagraliśmy jak trzeba i dało nam to wysokie zwycięstwo. By awansować do półfinału musimy to powtórzyć.
W meczu obie defensywy będą osłabione - w Twente nie wystąpi bramkarz Mihaylov, z kolei jedenastka &quot;El submarino amarillo&quot; nie wybiegnie z obrońcą Gonzalo Rodriguezem, a to na pewno jest sprzyjające przy strzeleniu gola. Dodatkowo mogę wspomnieć, że internetowe portale (nie będę podawał jakie) oceniają ten mecz na 3/2:1 lub 1:2 - typy odmienne, ale to co najważniejsze, czyli bramki z obu stron spełnione.
Początek meczu 21.05.
✅ 60

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Europejska
Spotkanie: Spartak Moskwa – FC Porto
Typ: Total Booking Points – Home Team – Ponad 20.5 pkt.
Kurs: 2.55
Bukmacher: Unibet
Analiza: Gdy już wiemy, kto będzie grał w półfinale Ligi Mistrzów, czas na ostateczne rozstrzygnięcie, kogo zobaczymy w półfinałach Ligi Europejskiej. Można powiedzieć, że 3 drużyny mają już bardzo prawdopodobny awans, mowa tu o dzisiejszym gościu – Porto, które wygrało 5:1 na własnym stadionie, Villarreal (5:1) i Benfica (4:1), jedyną parą, w której walka trwa nadal jest para Dynamo Kijów – Sporting Braga. Pomimo tego, że Spartak jest już na straconej pozycji, dziś na pewno nawiążą wolę walki, natomiast Porto pomimo tego, że prowadzi już 5:1, według mnie nie jedzie do Moskwy by się tylko bronić. W zaistniałej sytuacji znalazłem bardzo ciekawy zakład w ofercie Unibetu. A mianowicie…
Łączna ilość punktów za kartki drużyny gospodarzy, powyżej 20.5 pkt. W Portugalii drużyna Spartaka zebrała 5 żółtych kartek za swoje przewinienia. Dzisiejszym sędzią spotkania będzie Węgier – Viktor Kassai, który dotychczas sędziował niewiele spotkań w tym sezonie. Jedno spotkanie w Kwalifikacjach do Ligi Mistrzów, w którym pokazał 6 kartek (3 dla drużyny gospodarzy), cztery spotkania w Lidze Mistrzów tam padło kartek 19 (9 dla drużyny gospodarzy) i dwa spotkania w ramach kwalifikacji do Euro – 6 kartek (3 dla gospodarzy). Rosyjskie drużyny grają dość twardy futbol i nie ma co ukrywać, kartek też pada sporo bowiem w sezonie 2010 na 225 spotkań padło ich 1110 co daje nam średnią 4.93 na mecz, prawie 5 kartek! (Żółte + Czerwone). Uważam, że kurs 2.55 na taki typ to lekka przesada, czym się sugerują bukmacherzy, że Spartak nie ma o co grać? Litości… Grają u siebie, dla kibiców bez walki się nie obejdzie, jestem skłonny nawet stwierdzić, że padnie czerwona kartka w tym spotkaniu.
⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
W ZWIĄZKU ZE ZWROTEM W SPOTKANIU ROBREDO PODAJĘ TYP ZASTĘPCZY:
PSV- Benfica Lizbona
typ: 1/1
4.75
Bwin
Analiza
Dziś w spotkaniu rewanzowym 1/4 finalu ligi europejskiej psv eindhoven zagra na wlasnym stadionie z portugalska benfica lizbona. W pierwszym spotkaniu w Portugalii padl wynik 4-1 dla Benfici. Holendrzy napewno sie jednak nie poddadza i beda walczyc o odrobienie strat z pierwszego meczu. Nie bedzie napewno latwo PSV odrobic strat z Portugalii, jednak nie pozostaje im nic innego jak wierzyc i walczyc. Holendrzy nie maja juz nic do stracenia. PSV bedzie zapewne chcialo rzucic sie do atakow juz od pierwszych minut spotkania, po prostu nie ma innego wyjscia. Benfica raczej nie bedzie forsowac tempa i skupi sie na grze defensywnej. Portugalczycy beda skupiali sie na kontraatakach i w ten sposob zapewne beda chcieli dobic rywala. Benfica jednak nie jest ostatnio w formie. Dwa ostatnie spotkania w lidze konczyly sie porazkami Portugalczykow. Ulegli Porto 1-2, oraz Naval rowniez w stosunku 1-2. PSV zapewne w tym meczu bedzie non stop atakowac. H PSV rzadko na wlasnym boisku oddaje pole rywalom, wiec nie sadze by mialo tak byc w tym meczu. PSV zapewne rzuci sie do atakow i jest bardzo mozliwe, ze wygra to spotkanie, choc moze to im nie pozwolic na awans do dalszych gier. PSV jednak napewno bedzie bardzo zdeterminowane, aby zdobyc bramke juz na poczatku tego spotkania, jesli Holendrom uda strzelic sie bramke juz na poczatku spotkania to wszystkie jeszcze bedzie mozliwe. PSV bardzo czesto na wlasnym stadionie wygrywa, sadze, ze dzis moze byc podobnie.
⛔ 100

charlson 226

charlson

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Europejska
Spotkanie: Spartak Moskwa – FC Porto
Typ: Która drużyna otrzyma więcej żółtych kartek w 1. połowie? - Spartak Moskwa
Kurs: 2.9
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Za niespełna 40 minutek rozpocznie się mecz pomiędzy Spartakiem a FC Porto. Smoki wygrały pierwszy mecz u siebie aż 5:1, hattricka zanotował wtedy Falcao. Szczerze wątpię żeby ekipa z Moskwy zagroziła w awansie Fc Porto do następnej rundy. Dziś ekipa ze Stadionu Smoka wyjdzie na boisko wyluzowana i będzie chciała przypieczętować swój awans jak najmniejszym kosztem sił. Mistrzostwo Portugalii już mają, teraz czas na podbicie Ligi Europejskiej. W Moskwie w tej chwili tylko 2 stopnie powyżej zera. Portugalczycy nie są przyzwyczajeni do takich temperatur (widzieliśmy to w meczu Bragi z Lechem), co może dać szanse podopiecznym Karpina. Spartak musi zacząć agresywnie i ostro, już w pierwszej połowie musi zacząć atakować, nadziewając się tym samym na kontry bardzo szybkich skrzydłowych Porto. Spartak w pierwszym meczu miał aż 5 żółtych kartek ! W pierwszej połowie w żółtych kartkach prowadził 2:0. Zespół z Rosji gra bardzo agresywną piłkę co skutkuje kartkami. Dzisiaj sędziuje Viktor Kassai, który nie toleruje ostrej gry i rozdaje często kartki. Stawiam na prowadzenie w żółtych kartkach dla Spartaka już w pierwszej połowie !
Składy : http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/matches/season=2011/live/index.html?matchday=12&amp;amp;day=1&amp;amp;match=2007726
✅ 190

apiczkens 8

apiczkens

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna

Spotkanie :
VS

Typ : Villareal wygra 1 połowe
Kurs : 3,55
Buk : Betsson
Analiza :
Yo!, dzisiaj o godzinie 21:00 na stadionie Grolsch Veste dojdzie do rewanżowego spotkania pomiędzy Twente a Villarealem. Pierwsze spotkanie zakończyło się wynikiem 5:1 na korzyść drużyny z Hiszpańskiej Premiera Division, myślę, że dzisiaj nie będzie inaczej i Villareal przypieczętuje awans do półfinału LE. Juan Carlos zabiera do Holandii cały podstawowy skład, jak powiedział w wywiadzie teraz dla niego liczy się tylko Liga Europejska, a więc myślę, że dzisiaj nie odpuści tego spotkania i drużyna Villarealu będzie walczyć tak samo teraz jak i walczyła w Hiszpanii. Przewidywane składy na dzisiejszy mecz to:
Twente: Mihaylov; Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Tiendalli; Brama, Landzaat, Janssen; Ruiz, De Jong, Chadli.

Villarreal: Lopez; Mario, Kiko, Musacchio, Capdevila; Valero, Marchena, Bruno, Cani; Nilmar, Ruben.

Twente na awans nie ma już co liczyć, gdyż musiałoby wygrać przynajmniej 4:0 co jest raczej mało prawdopodobne, przewaga psychologiczna zdecydowanie po stronie gości. Myślę, że gospodarze na własnym obiekcie wykażą większą inicjatywę ale nie zdołają zatrzymać Villarealu.

Za pomocną analizę proszę klikać w &quot;dzięki&quot;✅ ???? !

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom