>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 14.02.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna, Liga Europy
Spotkanie: Inter Mediolan - CFR Cluj
Typ:
Inter Mediolan
Kurs: 1,45
bet-at-home
Po zimowej przerwie wraca na stadiony Liga Europejska. Ja z całej rundy spotkań wybrałem pojedynek na Stadio Guseppe Meazza pomiędzy Interem Mediolan a rumuńskim CFR Cluj. Ekipy te zmierzą się po raz pierwszy w historii rozgrywek europejskich. Faworytem bukmacherów są gracze z Półwyspu Apenińskiego ale czy tak być musi ? Przypomnieć warto że Rumuni zostali wyeliminowani z Ligi Mistrzów tylko dzięki lepszemu bilansowi bezpośrednich spotkań z ekipą Galatasarayu Stambuł. W grupie pokonali na Old Traford ekipę &quot;Czerwonych Diabłów&quot;. Na swoim obiekcie roznieśli zaś ekipę Sportingu Braga ale czy to wystarczy na ekip z Mediolanu ? Moim zdaniem nie. Przeglądając grupowe spotkania Ligi Europy warte zauważenia jest to że trener Massimo Moratti wystawiał graczy z tak zwanego &quot;drugiego garnituru&quot;. Nerrazurri już raczej nie mają szans na triumf w Serie A i chcą zrekompensować to kibicom zwycięstwem w Lidze Europejskiej. Chęć osiągnięcia sukcesu jest moim zdaniem dużym atutem przemawiającym za ekipą gospodarzy a że mają szeroką kadrę to jest to realne. W ostatnim ligowym spotkaniu pokonali oni ekipę Chievo Werona trzy do jednego po bramkach Cassano, Ranocchi i Milito. Oddali oni aż dziesięć strzałów na bramkę strzeżoną przez Christiana Puggioniego i tylko brak skuteczności nie pozwolił na osiągniecie wyższej wygranej. Zatem ja stawiam dzisiaj na Inter.
✅ 45

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 16

tippers

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker , Welsh Open
Spotkanie : Stuart Bingham - Neil Robertson
Typ: Stuart Bingham win handicap - 1,5 frame
Kurs: 3,75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Witam wszystkich w te czwartkowe przedpołudnie.Po szaleńczych w moim wykonaniu zdarzeniach ( niestety nietrafionych) w tenisa dziś pora na zmianę dyscypliny. Snooker dyscyplina myślę wszystkim dobrze znana. Na pozór sport wydaję się bardzo nudny, lecz nie dla mnie.Snooker to dyscyplina, w której niesamowitą rolę odgrywa tatyka prowadzenia zawodów. I tak dziś o 14:30 przeciw sobie staną do boju &quot;white bear&quot; Australijczyk Neil Robertson oraz jednen z najzdolniejszych angielskich snokerzystów Stuart Binhgham.Walijski turniej w moim mniemaniu jest niżej notowany np. od niedawnych championatów jak Masters czy Uk Championship.We wcześniejszych rundach turnieju w walijskim Newport odpadają wielcy faworyci.Pod prysznic poszli już tacy zawpdnicy jak Anglicy Shaun Murphy czy Mark Selby oraz faworyt gospodarzy Mark Williams.Dziś kolej na następnego wielkiego gracza jakim jest wielki talent australijskiego snookera Neil Robertson.W 1 rundzie Robertson i Bingham łatwo wygrali swoje mecze. Anglik rozjechał swojego rodaka niezłego Craiga Stedmana 4:0 w niecałe 2 godziny.Myślę że Stuart nie osiągnął finału a okazją jest właśnie walijski turniej.Zawodnicy zaprezentują nam pewnie nie lada gratkę i mecz na barzo wysokim poziomie z którego zwycięzcą zostanie właśnie Bingham.Tak więc goràco polecam i nie bać sie ryzyka na handicap na Binghama.Pozdrawiam tippers
⛔100

kuba3237 0

kuba3237

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Liga Europejska
Spotkanie: Atletico Madryt-Rubin Kazan
Typ: Handicap 0:1 Atletico wygra 2 bramkami
Kurs:2,15
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 21:05 dojdzie do mam nadzieję dość ciekawego spotkanie między hiszpańskim Atletico oraz Rosyjskim Rubinem.Kursy ogólne na ten mecz moim zdaniem są dość dziwne,bukmacherzy ewidentnie podpuszczają Atl 1,4 Rubin to już 7,6.Zespół z Madrytu może się poszczycić wygraną z Sevillą oraz Betisem na własnym terenie,niestety wpadki też się zdarzają typu 3:0 z Ath Bilbao katorga.Natomiast cały okres przygotowawczy Rubina to jedna wielka porażka wszystkie mecze na 1 do tyłu.Moim zdaniem Atletico będzie chciało wyrobić sobie dobrą zaliczkę przed spotkaniem w zimnej Rosji i wygra co najmniej 2 bramkami.
⛔ 100
bukmacher + czcionka

K 26

krzysgd

Użytkownik
dyscyplina: tenis ATP Rotterdam
spotkanie : Matthias Bachinger - Jarkko Nieminen ( 1.5 : 0 ), kto wygra mecz doliczając handicap na sety?
typ: 2 (Jarkko Nieminen)
kurs: 1,79
Jarkko Nieminen (56 w rankingu ATP) ostatnio nie schodzi poniżej poziomu przyzwoitości, to znaczy wygrywa z tym z kim powinien wygrać. Bardzo dobrze się spisał w ubiegłym tygodniu w Monpellier, gdzie odpadł w półfinale, ale urwał seta zwycięzcy turnieju Richardowi Gasquetowi. Fin generalnie dobrze się czuje w turniejach halowych, tam też osiąga swoje najwartościowsze wyniki. W ubiegłym roku przegrał tu w Holandii w ćwierćfinale z triumfatorem Rogerem Federerem 0:2 (5-7, 6-7).
Niemiec Matthias Bachinger (125 w rankingu ATP) to tenisista, którego sytuuję co najmniej o półkę, jeśli nie dwie, niżej niż Fina. To raczej zawodnik o poziomie challengerowym i nie wygląda, by nagle miał wystrzelić z jakąś superformą. Jego tegoroczne rezultaty, poza może wczorajszym pokonaniem Seppiego tylko mnie utwierdzają o słuszności tego typu.
⛔100 - brak bukmachera

memfisek 97

memfisek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, LE
Spotkanie: Stuttgart - Genk
Typ:
Genk (+1.5)
Kurs: 1,58
Pinnacle

Powiem prosto z mostu kursy na to spotkanie są po prostu nieporozumieniem, z którego pragnę skrzętnie wykorzystać. W opinii bukmacherów zdecydowanym faworytem tego spotkania jest drużyna Stuttgartu, która w rundzie rewanżowej Bundesligi sprawuje się katastrofalnie. 4 mecze i 4 porażki, słabiutka gra w obronie ( na te cztery mecze VFB straciło aż 11 bramek) spowodowały spadek z szóstego na czternaste miejsce w lidze. Co ciekawe jeśli chodzi o postawę na swoim boisku w LE to Niemcy nie wygrali żadnego z trzech meczy. Dwa remisy i porażka pokazują słabość Stuttgartu w meczach na swoim terenie.
Genk natomiast przebrnął faze grupową LE wyśmienicie, 3 zwycięstwa i 3 remisy pozwoliły zwyciężyć w w grupie G. Na krajowym podwórku Belgowie też spisują się bardzo dobrze, 4 pozycja która pozwala realnie myśleć o LM.
Co tu więcej mówić, Genk będzie bardzo trudnym rywalem dla Stuttgartu. Niemcy bez formy, w tej edycji LE jeszcze nie wygrali u siebie, a Genk nie doznał jeszcze porażki w LE. Wiadomo wszystko może się dzisiaj wydarzyć bo piłka to piłka, dlatego proponuję bezpieczny handicap(+1.5) na gości w tym meczu. Nie wyobrażam żeby VFB wygrało ten mecz różnicą co najmniej dwóch bramek. Jak dla mnie bet dnia.
✅ 58

Otrzymane punkty reputacji: +1
tbm 642

tbm

Forum VIP
Dyscyplina: Biathlon MŚ Nove Mesto, Bieg indywidualny mężczyzn
Spotkanie: Andreas Birnbacher - Bjorn Ferry
Typ: Bjorn Ferry
Kurs: 1,85
Bukmacher: Tobet
Analiza:
Birnbacher już nie taki mocny jak na początku sezonu. Biegowo panowie porównywalnie, a więc należy przypuszczać, że walka rozstrzygnie się na strzelnicy. A na niej Andi 89%, a Ferry 90,6%. Znów remis? Moim zdaniem nie. Ferry nie ma &#39;szybkiej ręki&#39;. Strzela wolno, ale celnie, a właśnie takie opanowanie jest potrzebne w tej dyscyplinie. Tutaj lepiej poczekać kilka sekund dłużej, niż spudłować za karną minutę. Ferry jest w tym dobry i rok temu w &#39;próbie&#39; przed MŚ w Nove Mesto zajał 3 miejsce. I choć ma już swoje lata to dziś również widzę go na wysokim miejscu, to konkurencja dla niego.
Birnbacher na tych Mistrzostwach pudłuje, zarówno w sprincie jak i biegu pościgowym (3 pudła). Zdaje się, że nie jest w najwyższej formie biegowej, a na pewno nie takiej jak na początku sezonu. On lubi rywalizację ramię w ramię, gdzie ważne jest szybkie strzelanie. Tutaj, gdzie liczą się inne atuty, Andi nieco ginie... Nie mówię, że zajmie złe miejsce, ale w mojej ocenie w tej konkurencji więcej atutów ma stary lis Bjorn Ferry. ????
✅85

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Bet
Dyscyplina: Snooker
Spotkanie: Perry - Mcmanus
Typ: Perry
Kurs: 1,67
Bukmacher: Marathonbet
Analiza: Udział obu graczy w tej fazie turnieju należy uznać za przynajmniej niespodziankę dużego kalibru o ile nie sensację. Obaj wyeliminowali dwóch graczy będących ostatnio w &quot;gazie&quot;. Perry ograł Marka Selby a Mcmanus Hawkinsa. Osobiście dla mnie dużo większą niespodzianką była wygrana Mcmanusa z uwagi na poziom jaki obecnie dzieli obu graczy, ale bardziej cenię wygraną Perry bo ograć w takim turnieju Marka (myślę, że po MŚ, Masters i Grand Prix WElsh Open jest 4 co do ważności) to duża sztuka. Nawet tak słabo dysponowanego. Perry na chwilę obecną jest dużo lepszym graczem. Mcmanus był owszem kiedyś dawno temu nawet top 10, ale to zamierzchłe czasy i dziś bliżej mu do ZUS niż do udziału w 1/4 takiego dużego turnieju. Różni ich to zdecydowanie, że na chwilę obecną Mcmanus nie jest graczem, który potrafi regularnie wygrywać frame 1 podejściem z czym Perry nie ma problemów, dodatkowo Perry potrafi też grać z ludźmi, którzy &quot;spowalniają grę&quot;. Co dodatkowo odbiera argumenty na ten mecz Mcmanusowi. W tym meczu wg mnie nie będzie żadnej niespodzianki i wygra po prostu lepszy obecnie gracz a nim z pewnością jest Perry.

⛔100 - nieregulaminowy bukmacher

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina:Tenis WTA
Spotkanie: Hantuchova - Errani
Typ: Hantuchova
Kurs: 2.69
Bukmacher: Pinnacle
Mecz turnieju w Doha na kortach twardych. Kursu wystawione na mecz zadziwiają mnie nie wiem czym kierują sie wystawiając taki kurs na Włoszkę. Errani w tym roku bez formy. Bardzo słaby występ w niedzielę w pucharze federacji przegrała z Lepchenko bez walki na nawierzchni ziemnej czyli swojej ulubionej. Wcześniej grała w Paryżu i zaszła daleko jednak grał przeciętnie i miała dużo szczęścia wymęczone zwycięstwo w trzysetówce z Navarro- Suarez do tego dwa krecze Rybarikovej i Bartens i finał w którym przegrała z Barthel. Hantuchowa to doświadczona zawodniczka która potrafi grać na kortach twardych zresztą na początku stycznia grała z Errani i wygrała w trzech setach na turnieju w Brisbane 4-6 6-1 7-5. Bilans bezpośrednich pojedynków 5-2 dla Słowaczki. Forma Słowacki idzie powoli w górę. W Pucharze Federacji gładko ograła Dolonc i Jovanovski. Tutaj w I rundzie wygrana bez walki z Robson oraz niespodziewane 3 setyz Byczkową. Według mnie w wygraniu może przeszkadzać Hantuchowej jedynie silny wiatr wiejący w Doha. Jeśli jednak serwis będzie mocną stroną Hantuchowej powinna to spotkanie wygrać
⛔100

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Ajax- Steaua (LE)
Typ: 1
Kurs: 1,53
Bukmacher: bet365
ANALIZA: Witam, dzisiaj swoje rozgrywki wznawia Liga Europejska, tutaj mamy już do czynienia z fazą play- off więc nie ma wyliczania i rachowania, trzeba po prostu wygrać. Ajax, który jesienią grał w lidze mistrzów i ro z taakimi klubami jak manchester City, bvb i real nie miał łatwego życia, udało mu sie jednak wywalczyć III miejsce, dlatego oglądamy go teraz w LE, w eredivisie prezentuje się dobrze, dużo strzela, mocny w defensywie, a forma gości to duża niespodzianka, ponieważ w Rumunii rozgrywki wznawiane są dopiero na początku marca. co prawda spokojnie sobie pracują i podejrzewam, że są przygotowani do gry, jednak gdy drużyna nie jest w trybie meczowym, jak Ajax to nie ma takiego ciągu i płynności w grze. stawiam na pewne zwycięstwo gospodarzy, którzy dzisiaj powinni spokojnie kilka razy trafić do bramki rywala, jednak czysta 1 to bezpieczny i pewny typ na dzisiejszy wieczór
✅ 53

rudywszarz 21

rudywszarz

Użytkownik
Dyscyplina: WTA - SINGIEL: Doha (Katar), twarda
Spotkanie: C. Wozniacki – M. Barthel
Typ:2
Kurs: 1.88
Bukmacher: Pinnacle Sports
Na dziś wybrałem niezwykle ciekawie zapowiadające się spotkanie pomiędzy duńską polskiego pochodzenia Caroline Woźniacki a Niemką Moną Barthel. Obie panie spotkały się między sobą dwa razy i to jakiś czas temu ale górą okazała się duńska. Dziś są zupełnie inne realia, wtedy to niemka nie była tak wartościową tenisistką jak teraz. Dobra zagrywka Mony , ale i też dobra gra w ostatnim czasie może okazać się za dużym wyzwaniem dla bardziej doświadczonej Woźniackiej. Przypomnijmy ostatni turniej w Paryżu był triumfem właśnie Niemki i zwycięstwami m.in. nad Sarą Errani , Robertą Vinci czy Marion Bartoli. To nie jest przypadek wygrać z takimi rywalkami. Wczoraj skreślano ją ze swoją rodaczką Kerber a mecz wygrała gładko 6:1 6:2 . Woźniacka swoje pierwsze dwa spotkania na turnieju w Doha przeszła dosyć gładko i bez straty seta ale przyzwyczailiśmy się poniekat do zwycięstw Caroline ale sądzę ze tym razem góra okaże się Niemka. Stawiam na zwycięstwo Mony Barthel.
⛔100

P 907

pawel-1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Anżi - Hannover
Typ: Anżi powyżej 1.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Niemcy dalej mają ogromne problemy w tyłach, które zdefiniować można bardzo prosto - ciągły brak Cherundolo i Eggimanna. Na dzisiejszy mecz znaleźć możemy 2 wersje zestawienia defensywy. Zarówno magazyn Kicker, jak i oficjalna strona H96 przewidują, że zobaczymy:
Sofian Chahed - 440 minut w całym sezonie w ekipie Hannoveru i nie ma co się oszukiwać, że rozegrał je dzięki zdziesiątkowaniu linii defensywnej. Zawodnik &quot;lekko&quot; odstaje poziomem.
Johan Djouru - ściągnięty awaryjnie w zimowym okienku transferowym. Rozegrał 4 mecze w tym 1 za który można go jakoś chwalić - ze słabiutkimi Wieśniakami w ostatniej kolejce Bundesligi. Jak oglądałem spotkania H96 z Wolfsburgiem i Werderem to patrzeć się na niego nie dało. Parodysta. Nie dziwne, że wypychali go na siłę z Arsenalu.
Christian Schulz - Wrócił po miesięcznej kontuzji i zagrał w sobotę cały mecz. Może nie być jeszcze przygotowany na granie z taką częstotliwością. Tak czy inaczej Schulz w tym sezonie bez fajerwerków. Wystąpi(podobnie jak ostatnio w lidze) na nienaturalnej dla siebie pozycji środkowego obrońcy.
Różnica jest na lewej stronie. Wg oficjalnej strony Niemców zagra:
Christian Pander - 543 minuty w Bundeslidze + 200 minut w Lidze Europejskiej. Generalnie raczej pełni rolę zmiennika. Forma pogubiona kompletnie. Dostał szansę od pierwszej minuty ostatnio z Hoffenheim i od Kickera zebrał notę 4. Do tego złapał żółtą kartkę.
Kicker na tej pozycji widzi:
Sebastian Pocognoli - Ten to jest perełka. Ściągnięty jako alternatywa dla Schulza wobec kontuzji Niemca. Debiut, 34&#39; i czerwona kartka za wejście w stylu karate w któregoś Wilka(Vieirinha? mogę się mylić, zapomniałem już). Ciekawe jak odbije się to na jego psychice.
Do tego wszystkiego między słupkami Ron-Robert Zieler, któremu klasy nie można ujmować. Jeżeli ktoś w tej bladej defensywie się czymś odznacza to zdecydowanie jest to 24 letni bramkarz. W pojedynkę ma jednak marne szanse na skuteczne powstrzymywanie Anzi. Rosjanom zdecydowanie zależy na tych rozgrywkach. Nie wznowili jeszcze sezonu ale wierzę, że mimo to są jakoś przygotowani. Przecież wiedzieli nie od dziś, że mają ten mecz. Jedyny sparing do którego udało mi się dotrzeć to ich 2-2 z Dynamem Kijów sprzed 12 dni. Na spotkanie mają gotowych wszystkich kluczowych zawodników. Willian który dołączył w zimę też zagra. Czuję, że Brazylijczyk może zrobić różnicę. Chciały go wielkie kluby, wybrał wielkie pieniądze. Jego wola, umiejętności odmówić mu nie można. Na Łużnikach Anzi czuje się chyba dobrze. Wygrali tu wszystkie 3 spotkania w fazie grupowej. Hannover ma w Bundeslidze fatalną formę wyjazdową(licząc tylko mecze poza domem to są przedostatni w stawce), a w Lidze Europejskiej mimo tego, że punktowali to tracili sporo bramek. Podsumowując jedynym minusem Anzi w tym wypadku jest to, że nie weszli jeszcze w sezon. Po stronie Hannoveru tych mankamentów znajduję o wiele więcej. Wolę zaufać ekipie z ogromnym potencjałem z przodu, których forma jest niewiadomą niż Niemcom, którzy wiem, że zawodzą.
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +4
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Welsh Open 2013
Spotkanie: Ding Junhui v Mark Allen
Typ: Powyżej 6.0
Kurs: 3.00
Bukmacher: bet365

W moim przekonaniu przedwczesny finał tego turnieju. Obrońca tytułu kontra jego największy rywal, obaj w dobrej formie w Newport. Chińczyk zaczął od mocnego uderzenia, w pierwszych 2 meczach bezproblemowe zwycięstwa z Poomjaengiem i Kingiem, w których zaliczył aż 4 breaki trzycyfrowe (107, 107, 137, 117). Wygląda na to, że poważnie myśli o obronie tytułu. Allen w Walii poczyna sobie nieco mniej spektakularnie, ale też trzeba przyznać, że miał dużo bardziej niewygodnych rywali (Pinches i Fu). Jego osiągnięcia w jednym podejściu dużo skromniejsze niż Dinga (choć zaliczył kilka solidnych breaków +50 ), dlatego interesującym typem, że to Ding zapunktuje lepiej w jednym podejściu. Ale moim głównym typem na ten mecz jest oczywiście over frejmowy. Obaj gracze to absolutna czołówka pod względem rankingu i aktualnej formy, ich wyrównany poziom dobitnie pokazuje historia bezpośrednich meczów, z których 4 ostatnie kończyły się deciderem, a panowie wyszli w nich na remis (2-2). I to niezależnie od tego czy mecze były rozgrywane na długim dystansie (UK Championship), czy w Championship League, gdzie format meczów jest zbliżony do tego tutaj. Spodziewam się zaciętej walki frejm za frejm, wygrywaniu partii w jednym podejściu i generalnie świetnego widowiska. Pogromu tutaj na pewno nie będzie, za to całkiem prawdopodobne, że mecz rozstrzygnie się w decydującej partii. Allen od początku tego turnieju jest moim faworytem do tytułu i zdanie to podtrzymuję, ma wszystko, żeby wygrywać z najlepszymi. Zresztą wydaje się, że ktokolwiek wygra ten mecz będzie zdecydowanym faworytem do wygrania turnieju i mam nadzieję, że będzie to The Pistol. Reszta graczy pozostałych w drabince prezentuje zbyt dużo braków, czy to swojej aktualnej dyspozycji (Trump, Robbo), czy w umiejętnościach, by zagrozić tej dwójce.
0

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Tottenham Hotspur - Olympique Lyon
Typ: 1
Kurs: 1,80
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Dziś na White Hart Lane dojdzie do niesamowitego widowiska. Do Londynu zawita francuska drużyna z Lyonu. Start o 21:05. Mogę śmiało powiedzieć, że będzie to najciekawsze spotkanie dzisiejszego dnia. Gospodarze to zespół który w każdym meczu (szczególnie u siebie) dominuje, miażdży przeciwnika ilością strzałów, rzutów rożnych, posiadaniem piłki i ilością sytuacji podbramkowych. Sądzę że podobnie będzie i tym razem. Tottenham obecnie jest w gazie, nie dość że nie przegrywa ostatnio meczy to w dodatku przystępuje do spotkania po 2 zwycięstwach w lidze (2:1 z Newcastle i 0:1 z WBA). Co innego goście. Zespół z Lyonu niby walczy o mistrzostwo Francji ale ostatnio gra w kratkę, świadczą o tym 2 ostatnie porażki ligowe (1:3 z Lille i w takim samym stosunku bramkowym przegrany wyjazd z Ajaccio). W dodatku dziś na pewno z powodu kontuzji nie zagra Yoann Gourcuff. Oprócz niego nie zagrają także Jimmy Briand i Arnold Mvuemba. Całkiem inaczej sytuacja przedstawia się u gospodarzy z Londynu. Andre Villas Boas mówi że to ważny mecz i myślę że wystawi na to spotkanie optymalny skład. Wspomnieć muszę także o formie w jakiej jest Gareth Bale- niezaprzeczalna gwiazda Tottenhamu. W 3 ostatnich meczach ligowych fenomenalny skrzydłowy Kogutów strzelił 4 bramki a już 8 razy w tym sezonie wybierany był MOTH (Man Of The Match). Podsumowując widzę tutaj pewne zwycięstwo Tottenhamu, dla bardziej odważnych bez straty gola. Ja stawiam czystą 1. Powodzenia!!!
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Biathlon, Mistrzostwa Świata Nove Mesto
Spotkanie: Fredrik Lindstreom vs Andreas Birnbacher
Typ: Fredrik Lindstreom
Kurs: 1.95
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Już dziś będziemy świadkami biegu indywidualnego na 20km mężczyzn.Faworytami są oczywiście emil Hegle Svendsen i Martin Fourcade ale ja wybrałem inny pojedynek w który Lindstreom zmierzy się z Birnabacherem.Niemiec ewidentnie nie trafił z formą na te MŚ co potwierdzają jego wyniki w sprincie i w biegu na dochodzenie.W sprincie zajął dopiero 23 miejsca z aż 2 pudłami co jak na takiego biathlonistę i na tak małą ilość strzelań jest słabym wynikiem.Potem w biegu na dochodzenie był 22 ale zanotował aż 3 karne rundy co biegu na 20km może być bardzo złe w skutkach gdyż tu za karne pudło nie biegnie się karnej rundy lecz jest dopisywana minuta do czasu danego zawodnika.Tak więc takie strzelanie Birnbachera nie napawa optyzmizmem.Co innego Fredik Lindstreom który dobrze spisuje się w Nowym Mieście.Najpierw w sprincie byl 8 i zaliczył 2 karne rundy.Pokazuje to jednak o ile jest lepszym biegaczem od Birnbachera który pomimo tej samej liczby pudeł stracił do Szweda ponad 45 sekund.W biegu na dochodzenie Fredrik zanotował tylko jedną karną rundę i przybiegł na metę na 7 miejsce mając nad Birnabacherem ponad 1 minutę przewagi.W tym pojedynku faworytem jest Niemiec ale ja myślę że bukmacherzy pomogli nam w znalezieniu bardzo fajnego kursu gdyż moim zdaniem to Szwed zdecydowanie może wygrać tą rywalizację patrząc na to że na tych mistrzostwach lepiej strzela i jest dużo lepszy jeśli chodzi o bieg.Tak więc bardzo polecam ten zakład.
✅95

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Europy
Spotkanie : Basel - Dnipro
Typ: Dnipro wygra oraz Powyżej 2.5 bramki
Kurs: 4,20
Bukmacher: William Hill
Analiza: W mojej opinii najciekawsze spotkanie, spośród tych, które zostaną rozegrane w dzisiejszym dniu. Może dlatego, że bardzo spodobała mi się gra Dnipro w grupie, a ich grupa wcale łatwa nie była - PSV, Napoli i AIK Sztokholm. No cóż, wydawało się, że to PSV i Napoli będą walczyć o wyjście z grupy, a tu taki psikus... Dnipro - 15 punktów w 6 spotkaniach i najwięcej strzelonych bramek, spośród wszystkich drużyn biorących udział w fazie grupowej - 16 trafień. Co prawda liga Ukraińska jeszcze nie ruszyła, ale jeżeli chodzi o przygotowanie fizyczne drużyn z Ukrainy, przekonaliśmy się wczoraj oglądając spotkanie Borussii Dortmund z Shakhtarem Donieck, gdzie Ukraińcy byli wręcz idealnie przygotowani na spotkanie. Dnipro co prawda jest słabsze, ale to nie znaczy, że dziś w Szwajcarii jadą na pożarcie. Potrafili w grupie pokonać PSV na wyjeździe, a nawet prowadzić z Napoli w wyjazdowym spotkaniu, to dlaczego nie mieliby poradzić sobie ze Szwajcarskim - Baselem?
Liczę na wygraną drużyny z Ukrainy, ale po ciężkim boju, w którym padną przynajmniej trzy bramki. Gości stać na zwycięstwo różnicą nawet dwóch bramek, bo ich piłka jest na prawdę na wysokim poziomie. Dla fana futbolu ich gra, jest miła dla oka.
⛔ 100

palacio 61

palacio

Użytkownik
Spotkanie: Zenit - Liverpool
Typ: X
Kurs: 3,30
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dla Zenitu będzie to pierwsze spotkanie o punkty od 10.12.12.Zdecydowanie nie są w rytmie meczowym tak jak goście.W sparingach wypadali blado,a nie grali z jakimiś potęgami (2 zwycięstwa i 3 porażki).Na swoim boisku będą zapewne walczyć o korzystny wynik,aby na Anfield nie mieć skomplikowanej sytuacji.Ofensywa wygląda całkiem nieźle:Hulk,Bukharov,Kerzhakov,Danny oraz kreatywny Witsel.Kolejnym atutem gospodarzy jest boisko.Gra na wschodzie ma specyficzny klimat i ciężko się tam gra.Szczególnie dla ekip,które często rozgrywają piłkę ziemią.Goście natomiast po bardzo dobrych występach z Arsenalem i City,doznali dość nieoczekiwanej porażki u siebie z Westbromich.Brendan R. wysłał do Rosji mocny skład i jasno dał znak,że LE jest dla niego również istotna.Możemy się spodziewać takich graczy jak Suarez,Gerrard,Agger,Sterling,Borini.Goście na pewno będą chcieli zmazać gorycz ostatniej porażki i nie mam mowy o jakimś odpuszczaniu.Liverpool ciągle ma w swoich szeregach graczy,którzy nie zachwycają i wraz z niekorzystnymi rezultatami mówi się o ich &quot;wylocie&quot;.Reasumując stawiam na remis w tym meczu w którym nie ma jakiegoś wielkiego faworyta.
⛔ 100

C 29

crusader

Użytkownik
Spotkanie: Bayer 04 Leverkusen - Benfica Lissabon (Zdobędą obydwie drużyny przynajmniej jeden gol w 2. połowie?)
Typ: Nie
Kurs: 3.20
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Dziś nietypowy typ z Ligi Europejskiej. Otóż dlaczego on?
Po 1 bo kurs wydał mi się naprawdę atrakcyjny i warty zagrania.
Po 2 ponieważ Bayer na ostatnie 5 meczy u siebie, przegrał tylko raz, z Borussią Dortmund 2-3, 4 mecze wygrał, trącąc w nich tylko 1 bramkę! Co więcej, 7/9 bramek (nie liczących tych z BVB) strzelał Bayer w pierwszej połowie!
Benfica co prawda w lidze na wyjazdach strzela dużo goli, ale nie oszukujmy się, nie ma co porównywać ich rywali z czołowym klubem europejskim jakim jest Bayer. Nie wydaję mi się, abyśmy oglądali podczas tego meczu dużo goli, a już na pewno nie, żeby obie drużyny strzeliły po golu w drugiej połowie.
Polecam zagrania, taki typ po takim kursie z pewnością jest tego wart!
Tym bardziej, warto jeszcze zwrócić uwagę iż na to czy obie drużyny W CAŁYM MECZU strzelą po chociaż 1 bramce kurs brzmi 1.55 - TAK, 2.15 - NIE, natomiast jeśli chodzi tylko o 2 połowę to 3.20 na NIE, jak wyżej wspomniałem, natomiast 1.30 na TAK, co jest kompletnym bezsensem... ????
Typ dla odważnych, więc kto ma odwagę niech stawia!
✅ 220

Otrzymane punkty reputacji: +3
vlodario 28

vlodario

Użytkownik
Dyscyplina: Liga Europejska
Spotkanie: Sparta Praga - Chelsea
Typ: X
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Typ z tych na fuksa. Na papierze i u bukmacherów faworytem oczywiście jest klub z Anglii ale (banał) &quot;sport jest nieprzewidywalny&quot; :) Na niekorzyść Pragi jest to, że jeszcze nie ruszyła liga i ich forma jest zagadką. W 2013 grali jedynie 6 spotkań towarzyskich: 2-2-2 (zwycięstwo-remis-porażka). Ale fazie grupowej LE grali rewelacyjnie. U siebie pokonali Shmona, Bilbao a Lyonem zremisowali.
Chelsea wiadomo, mistrz Europy 2012. Ale w tym roku odpadli w fazie grupowej (Szachtar, Juventus, Nordsjaelland) a na mistzostwo Anglii też już raczej nie ma szans (16 pkt do Man U). W 2013 zagrali już 11 spotkań (4-4-3). Przegrali między innymi z QPR u siebie (0-1)!. Ze Swansea u siebie (0-2)!. I na początku lutego z Newcastle. Chelsea wygrywało 1-2 i dali sobie wbić gola 68 i później 91 minucie i przegrali 3-2. Inaczej tego nei można nazwać niż frajerstwo.
Wydaje mi się, że Chelsea może zlekceważyć Spartę. A Czesi wyjdą podwójnie zmotywowani. Są ostrym underdogiem więc nie mają ciśnienia. Jak już pisałem jedyną zagadką jest ich forma.
Sprawdziłem też prognozę pogody i w Pradze będzie dziś ok 1 st C. Dla Anglików to dość zimno i to może też mieć wpływ na wynik.
Typuję 0-0 lub 1-1.
Jako ciekawostkę podam, że te dwa zespoły grały już 9 lat temu! W Londynie padł remis, w Pradze górą było Chelsea (0-1).
Pozdrawiam
⛔ 100

marfik007 14

marfik007

Użytkownik
Dyscyplina; Piłka nożna Liga Europy
Spotkanie; Zenit – Liverpool.
Typ; 1,79
Kurs Zenit (HA 0),
Bukmacher; pinnacle
Analiza:
Na dziś postanowiłem wybrać spotkanie Zenit Petersburg – Liverpool. Obydwa zespoły w tym sezonie miały większe lub mniejsze kłopoty. Na chwilę obecną to Zenit wydaje się faworytem tego spotkania, a to za sprawą atutu swojego boiska. Jednak należy pamiętać, że w lidze Rosyjskiej mamy przerwę i Zenit swoje ostatnie spotkanie o punkty rozegrał 10 grudnia. Co może mieć swoje odzwierciedleni w poczynaniach podopiecznych Spallettioego w dzisiejszym starciu. Myślę, jednak że trzeba brać pod uwagę także pogodę, która będzie sprzyjać ekipie ze wschodu. Idąc przykładem wczorajszych spotkań, a w szczególności spotkaniem w Doniecku, w trudnych warunkach powinniśmy być świadkami przynajmniej kilku pomyłek, które przy wysokiej klasie napastników się przełożyć na bramki.
Jeszcze kilka słów na temat podopiecznych Rodgersa. Dopiero 9 lokata w PL i bardzo nierówna forma Liverpoolu są dużym zmartwieniem kibiców „The Reds”. W poczynaniach piłkarzy z Londynu dostrzec można frustrację i brak wiary. Uczestnictwo w lidze Europejskiej jest dla nich też swego rodzaju upokorzeniem, gdyż zespół który 5-razy zdobywał puchar ekskluzywnej LM nawet nie w niej nie uczestniczy. Także w tym spotkaniu ciężko będzie im uwierzyć w siebie, a bez wiary trudno o dobry rezultat.
Co do samego typu, mimo lekkiej przewagi Zenitu warto bezpiecznie postawić na 1 (HA 0).
✅ 79

S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Piłka Nożna - Europejskie puchary - UEFA Europa League
Spotkanie.Bayer Leverkusen - Benfica
Typ.obie druzyny strzela gola
Kurs.1,60
Bukmacher.William Hill
Data.14.02.2013 g.19.00
Analiza.
Dzisiaj rozgrywki wznawia Liga Europejska i zobaczymy wiele interesujacych spotkan.Ja do typowania wybralem spotkanie pomiedzy Bayer Leverkusen - Benfica .Obie ekipy bardzo dobrze spisuja sie w rodzimych ligach i tak...
Bayer Leverkusen w Niemczech jest na wysokim 3 miejscu i pod wzgledem ilosci punktow ustepuje hegemonom Bayernowi i Borussi...Takze pod wzgledem strzelania goli Aptekarze sa na 3 pozycji ustepujac takze tej dwojce...Natomiast Benfica w Portugalii jest na 2 miejscu z takim samym dorobkiem punktowym co FC Porto a w bramkach jest najlepsza bo strzelila dotad 46 goli w 18 spotkaniach...Tak wiec dzisiaj dojdzie do spotkania bardzo ofensywnych zespolow i mysle,ze stzreleni bramek przez oba zespoly to tylko kwestia pierwszej polowy.W obu zespolach graja przeciez swietni napastnicy-Aptekarze to Kiessling,Schurrle czy Castro.Natomiast Benfica to Cardozo,Lima czy Moreno.Tak wiec Aptekarze aby myslec o awansie beda chcieli wypracowac sobie tutaj solidna zaliczke,a i Benfica z takim potencjalem strzeleckim na pewno tez cos ustrzeli.Typuje tutaj sporo bramek i wynik 2-2...Polecam.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom