>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 14.02.2013 (czwartek)

Status
Zamknięty.
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis ATP San Jose
Spotkanie: I.Karlovic vs S.Johnson
Typ:1
Kurs:1,97
Bukmacher:Pinnacle
Kurs jest promocją, więc pobieram. Jedynym powodem dlaczego buki płacą tak równo na obu jest obecny ranking obu graczy i słaby początek roku Karlovica, ale nie dajmy się zwieść pozorom. Teoretycznie jest to równy poziom - sąsiedzi z rankingu -nr 155 vs nr 154, ale praktyka wygląda inaczej. Karlovic to weteran ATP i stary wyjadacz. Jest wielkoludem i jego atut to mocny serw, ale wiadomo stawy już nie te co kiedyś i wciąż stacza się w rankingu. Bardzo słaby start na początku sezonu, ale paradoksalnie od meczu, w którym skreczował (Heilbronn z Dancevicem) wygląda lepiej. Przypomniał o sobie w Zagrzebiu pokonując Dimitrova i powalczył z Dodigiem (porażka 1:2 po ostrej walce). Amerykanin natomiast to dość anonimowy, szary grajek. Dobrze zagrał w eliminacjach AO pokonując m.in. De Scheppera czy Sweetinga, ale w 1. rundzie miał Almagro i mimo ambitnej walki poległ (2:3). Potem grał ze słabiakami na Hawajach i w 3. meczu przegrał ze Smyczkiem, a następnie w 1, meczu w Dallas będąc faworytem uległ Reynoldsowi. Moim zdaniem Chorwat zaczyna grać nieźle, a Amerykanin złapał zadyszkę i dziś raczej przegra. Jakby nie patrzeć Ivo walczył w 3. ostatnich meczach z poważniejszymi rywalami niż Johnson i to powinno procentować. Brać, bo kurs będzie spadać jutro.
⛔100

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 14 Lutego

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

bartek122 159

bartek122

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska
Spotkanie: Stuttgart - Genk
Typ: 2
Kurs: 6,5
Bukmacher: bet365
Analiza:

Ligę Europejska czas zacząć. Dziś o 21:05 odbędzie się mecz 1/16 Ligi europy play orfy. Postanowiłem przyjrzeć się temu typowi dlatego że kurs jaki bukmacherzy postawili na Genk jest zadziwiająco dużo… Owszem liga Belgijska nie może się równać z Niemiecka ale ostatnie poczynania Stuttgartu są po prostu naganne. W lidze bardzo słabo, mecz za meczem przegrywany, 4 ostatnie mecze przegrane, słaby początek jak na nich, widać że coś się dzieje w drużynie. Wracając do LE jedno ich spotkanie u siebie zostało wygrane, jeden remis i porażka. To też nie wróży zbyt dobrej ich postawy w LE. Genk w lidze też w kratkę, 3 wygrane, 2 porażki w ostatnich pięciu spotkaniach tego klubu. Ale myślę że się zmobilizują i dadzą rade Stuttgartowi i wygrają te spotkanie. W Lidze Genk bardzo dużo ma strzelonych bramek, a ich najlepszym snajperem jest Vossen , który ma na swoim koncie aż 16 bramek, i znajduje się na 2 miejscu wśród strzelców Jupiler League. Stuttgart ma swojego snajpera który ma 10 bramek na swoim koncie ale w tym roku jeszcze nie trafiał do bramki. Liczę na to że Genk sprosta zadaniu i wyjedzie z Niemiec z 3 punktami na swoim koncie. :cool:
⛔ 100

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Sparta - Chelsea
Typ: Chelsea powyżej 2,5 goli
Kurs: 3,80
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Chelsea pożegnała się i LM i z mistrzostwem Anglii. Pozostała walka o tytuł wicemistrza, a moim zdaniem bezpieczne utrzymanie w top4. Le w zeszłym roku została odpuszczona przez topowe ekipy z Anglii, City i United. Sądzę, że ubiegłotroczny triumfator LM będzie chciał coś ugrać w rozgrywkach LE, skoro liga i tak jest już przegrana. Sparta to rywal, którego londyńczycy spokojnie powinni przejść. Benitez zabrał do stolicy Czech optymalny skład. Ze Spartą powinni zagrać Hazard, Cahill, Cole, Cech, Lampard, Torres czy Mata. Takim składem i z odpowiednim zaangażowaniem The Blues już jutro powinni rozstrzygnąć losy tego dwumeczu. Sądzę, że Anglicy wysoko wygrają w Pradze i mój typ powinien wejść. Liga czeska jeszcze nie wystartowała, a i Sparta nie ma kim postraszyć.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna , Liga Europejska
Spotkanie: Napoli - Plezen
Typ: Napoli over 2,5
Kurs: 3.0
Bukmacher: bet365
Bardzo fajny kurs + duża możliwość powodzenia. Włosi , którzy bardzo dobrze rozpoczeli rundę wiosenną w Serie A są już w rytmie meczowym z kolei Liga Czeska ciągle ma przerwę i jedynymi meczami Viktorii są sparingi w , których prezentuje się bardzo dobrze. Sześć wygranych i jeden remis to wręcz rewelacyjny wynik ,jednak zespoły z jakimi przyszło się im zmierzyć to jedynie poziom naszej Ekstraklasy ( z całym szacunkiem dla naszych rozgrywek) Drużyna Napoli z takim potencjałem ofensywnym ( fenomenalny Cavani , Hamsik , Pandev) powinna dać sobie spokojnie radę z Victorią i już w pierwszym meczu powinni zapewnić sobie awans do kolejnej rundy. Poniżej przedstawiam listę zawodników Napoli, którzy w jutrzejszym meczu nie wystąpią.
Roberto Colombo (GK, 0 Ap/0 Gl)
Paolo Cannavaro (DF, 19 Ap/1 Gl)
Pablo Armero (DF, 2 Ap/0 Gl)
Gianluca Grava (DF, 1 Ap/0 Gl)
Leandro Rinaudo (DF, 0 Ap/0 Gl)
Valon Behrami (MF, 21 Ap/0 Gl)
Josip Radosevic (MF, 0 Ap/0 Gl)
Pomogłem? Kliknij dzięki.
⛔ 100

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Copa Libertadores
Spotkanie: Atletico Mineiro - Sao Paulo FC
Typ: BTS
Kurs: 1,80
Buk: William Hill
Analiza:
Pierwsza kolejka i już mamy wielki hit fazy grupowej. Naprzeciw siebie stają jedne z najlepszych brazylijskich drużyn i na pewno dwie ekipy, które mierzą w końcowe zwycięstwo w Libertadores 2013. Dla Atletico Mineiro będzie to powrót do CL po 12 latach nieobecności. Co ciekawe mecze odbędzie się na Estadio Independencia, nad czym ubolewam, bo gdyby mecz był na Mineirao, to naprawdę jeszcze podniosłoby to rangę tego spotkania. Ale to właśnie Independencia jest bardzo szczęśliwym stadionem dla Atletico MG, które po remoncie tego stadionu rozegrało na nim 23 spotkania, z których 16 wygrali, a 7 zremisowali!!! Jeśli chodzi o skład na środowe spotkanie, to Cuca ma ten komfort, że może wystawić najmocniejsze zestawienie. W porównaniu do ubiegłego sezonu jest jedna nowość, a tą osobą jest Diego Tardelli, który powrócił po wojażach w Rosji, a potem Bliskim Wschodzie. Jest to także ulubieniec kibiców Galo i jego przywitanie na lotnisku w Belo Horizonte musiało robić wrażenie. Jak pamiętamy siła ofensywna, to oprócz D.Tardelliego jeszcze tercet Ronaldinho, Bernard i Jo. Tyły zabezpieczać będą Pierre i Leandro Donizete, którzy są takimi typowymi rzemieślnikami od roboty. Na bokach obrony Marcos Rocha i Junior Cesar czyli zawodnicy, którzy naprawdę potrafią zrobić przewagę w przodzie. Z drugiej strony mamy także całą plejadę świetnych zawodników, którymi dysponuje Sao Paulo. Jak zwykle zobaczymy ustawienie 4-3-3, które tak po prawdzie wygląda bardziej jak 4-2-4. Na ciekawy manewr zdecydował się w tym spotkaniu trener Ney Franco. W ataku obok Osvaldo i Luisa Fabiano czyli pewniaków, zobaczymy jeszcze Douglasa, który głównie gra na prawej obronie ale jest to bardzo ofensywnie grający zawodnik, który ma już za sobą takie doświadczenie w ataku i jest to fajny pomysł w mojej ocenie. Za tą trójką będziemy mieli Jadsona, którego podania to naprawdę świetna sprawa, bo asyst notuje facet sporo. Za nim Wellington i Denilson, którzy też rozegrać potrafią, w przeciwieństwie do dwójki swoich odpowiedników z Atletico MG. Boki obrony to Cortez i Paulo Miranda czyli też zawodnicy, którzy z przodu potrafią sporo. Na środku obrony dwie wieże, bo inaczej ciężko nazwać duet Lucio Rhodolfo ale tutaj mogą mieć problem z pojedynkami szybkościowymi, bo takiego Bernarda, to na pewno nie złapią, jak im ucieknie...
Co tu dużo gadać, zapowiada nam się prawdziwa piłkarska uczta i liczę na wiele bramek, bo raczej na szachy piłkarskie, to nie ma co liczyć w pierwszej kolejce. W obu drużynach roi się od świetnych zawodników ofensywnych, chociaż defensywy aż tak źle też przecież nie wyglądają, to jednak uważam, że gole z obu stron to naprawdę baaardzo prawdopodobne rozwiązanie i taki też zakład pobieram na ten mecz.
ATLÉTICO-MG: Victor, Marcos Rocha, Réver, Leonardo Silva e Junior Cesar; Pierre e Leandro Donizete; Bernard, Ronaldinho Gaúcho e Diego Tardelli; Jô
SÃO PAULO: Rogério Ceni, Paulo Miranda, Lúcio, Rhodolfo e Cortez; Wellington, Denilson e Jadson; Douglas, Osvaldo e Luis Fabiano
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP San Jose
???? Querrey S. - Hewitt L.
1,50 Bet-at-home

Hewitt jest coraz starszy i coraz mniej gra, osiąga coraz gorsze wyniki. Na turnieju w San Jose był już jedną nogą poza turniejem przeciwko Kavicicowi. Blaz prowadził 6:3 3:1 i przegrał 2 set. W 3 secie wyszedł na prowadzenie 3:1 po czym stracił później swoje podanie i doprowadził do tie-breka w którym dwa razy stracił swoje podanie. Zrobiło się 0:5 dla Australijczyka i koniec końców Hewitt przeszedł dalej.
Sam Querrey startuje na tym turnieju już od paru ładnych lat, rok temu miał pecha bo przegrał w 3 setach już w 1 rundzie z Istominem który w finale przegrał z Raonicem. Jak wszyscy wiemy Amerykanie lepiej grają na turniejach w Stanach na swoim kontynencie niż na obiektach z reszty świata. Amerykanin na Australian Open odpadł ze Stanisławem Wawrinką, ale ten został zapamiętany z bardzo dobrego meczu przeciwko Serbowi Djokovicowi, widocznie Szwajcar podczas szlema był w wysokiej dyspozycji. Więc te 3:0 z Wawrinką o niczym złym nie świadczy. Querrey bardzo rzadko odpada już w pierwszej rundzie i najczęściej z zawodnikami którzy coś potrafią, mam tu na myśli Berdycha, Llodre, Kohlschreibera itp.
⛔100 - nie ten dzień

woomeer 15

woomeer

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Anzhi - Hannover
Typ: 1
Kurs: 1,70
Buk: Expekt
Analiza: Hannover kompletnie bez formy przegrali swoje pierwsze mecze po przerwie zimowej, w tych meczach nic wielkiego nie pokazali. Hannover nie wygrał od siedmiu spotkań na wyjeździe! Co innego można powiedzieć o ekipie Anzhi która w lidze rosyjskie zajmuje drugą pozycję.Ruskie z niemcami bedą chcieli wygrać proste a zwłaszcza u siebie,ich celem jest napewno awans do dalszej fazy.
Kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 30

bozydar93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Liga Europejska
Spotkanie: BATE - Fenerbahce
Typ: 2
Kurs: 2.7
Bukmacher Bet365
Analiza: W czwartek o godzinie 19 dojdzie do pierwszego spotkania pomiędzy BATE a Fenerbahce. Drużyna gospodarzy to rewelacja początku fazy grupowej ligi mistrzów. Białorusini jednak po dwóch niespodziewanych wygranych z Bayernem i Lille zaprzepaścili szanse na wyjście z grupy przegrywając kolejne mecze przynajmniej różnicą dwóch bramek. Goście tego spotkania wygrali swoją grupę w lidze Europy wygrywając 4 spotkania 1 remisując i 1 przegrywając mając już pewne pierwsze miejsce w grupie. Myślę, że gospodarze przegrają ten mecz dosyć wyraźnie. Turcy pokazali w fazie grupowej, że zależy im na Lidze Europy i każdy mecz traktują poważnie. Kolejnym atutem przemawiającym za Fenerbahce jest fakt, że grają już mecze o pkt, natomiast BATE w tym roku rozegrało tylko 2 mecze kontrolne i z pewnością będzie brakowało im zgrania. Personalnie lepiej wyglądają Turcy, którzy posiadają zawodników bardziej uznanych i doświadczonych (np. Meireles, Kuyt) co w fazie pucharowej na pewno będzie wielkim atutem.
⛔ 100

klaudi86 3

klaudi86

Użytkownik
:siata: Cev Cup Women
Spotkanie: Muszyna-Omsk
Typ: over176.5
Kurs: 1,85
Bukmacher Bet365

Każdy kto ogłądał choc jeden mecz siatkówki w wykonaniu pań wie że tutaj sytuacja zmienić się może w kazdej chwili. Dlatego ja stawiam na 4 setówkę. Omsk jest drużyna silniejsza na obecną chwile niż rywal Muszyny z poprzedniej rundy Bks Bielsko. Dlatego mysle że mimo porażki u siebie nie podda sie bez walki i przynajmniej seta ugra. A 4 sety przynajmniej do 19ptk są naprawde realne do wykonania dla pań.
⛔100

mata10 0

mata10

Użytkownik
Dyscyplina: kosz, nba
Spotkanie: boston - chicago
Typ: boston wygra przewaga 6-10pkt
Kurs: 5,25
Bukmacher bwin
analiza: Z realem brakowalo tylko jednej bramki do sukcesu , próbowaliśmy z nimi to i teraz czas na nba. Boston gra z Chicago czyli dwa zespoly o podobnych nastawieniach jednak to Celtics sa u siebie a to jest bardzo ważne w kontekście ich gry. Bez Rajona Rondo gospodarze sa obecnie klubem silniejszym a powinno byc przeciez na odwrot. Chicago wyglada tez dobrze, jeden z lepszych rankingow na wyjazdach. Proste ze Boston bedzie chcial kontyunoowac swoja dobra serie, swoja droga Garnett i Pierce sa w wysmienitej dyspozycji a ostatnia porazka w dogrywce z Bulls wplynie i mimo tamtej porazki pokaza na co ich stac. Pamietam ich wiekszosc spotkan w Gardenie i coz mozna powiedziec graja swietnie i chicago sadze ze uzna ich wyzszosc. Pod koszem maja przewage, ale co z tego bo Boston walczy o jak najwyzsze miejsce i playoffy a wydaje mi sie, ze jutro maja duze szanse na zwyciestwo 6 pktami. Walka bedzie do konca, zadna z druzyn sie nie podda ale o wyniku dowiemy sie tak naprawde za kilka godzin.
⛔100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europejska(faza pucharowa), godz 21:00
Newcastle – Metalist Kharkiv
TYP: 1
KURS: 2,15
BUK: Expekt
Analiza:

Jutro o godzinie 21 rozpoczną się mecze w lidze europejskiej a ja wybrałem mecz między Newcastle a zespołem Metalist. Zespół Angielski zmierzy się z zespołem Ukraińskim. Kursy na ten mecz są wysokie dlatego też wybrałem ten mecz bo na zwycięstwo Newcastle jest około 2,05. A więc wysoki kurs. Gospodarze tego meczu w lidze angielskiej znajdują się na 16 pozycji z dorobkiem 27 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 13 meczy w których to sześć meczy wygrali, jeden mecz zremisowali i sześć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 18 bramek. Na wyjeździe grają zdecydowanie gorzej ponieważ rozegrali oni 13 meczy w których to jeden mecz wygrali, pięć meczy zremisowali i siedem meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 28 bramek. A więc jak widać w tym sezonie zawodzą ale może w lidze europejskiej zaczną grać. Natomiast goście tego meczu w lidze Ukraińskiej mają przerwę zimową i dlatego Newcastle mają szanse na zwycięstwo bo są cały czas w rytmie meczowym. Goście w lidze ukraińskiej są na 4 pozycji z dorobkiem 36 oczek. Na własnym stadionie w tym sezonie rozegrali oni 9 meczy w których to 6 meczy wygrali, 1 mecz zremisowali i 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 19 goli i stracili 6 bramek. Na wyjeździe rozegrali także 9 meczy w których to wygrali 5 meczy, 2 mecze zremisowali i również 2 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 16 bramek i stracili 9 goli. A więc jak widać źle w lidze Ukraińskiej się nie spisują ale nie ma co porównywać obu lig ze sobą bo to jest przepaść.
Newcastle w ostatnich pięciu meczy wygrali dwa mecze, jeden mecz zremisowali i dwa mecze przegrali. Wygrali oni między innymi z Chelseą 3:2 i z Aston Villa 2:1. Przegrali oni ostatni mecz na wyjeździe z zespołem Tottenham 2:1. Natomiast goście tego meczu w ostatnich pięciu meczach wygrali trzy mecze, jeden zremisowali i jeden mecz przegrali. Ostatni mecz rozegrali 30 stycznia z zespołem Odd Grenland i zremisowali 1:1. Był to mecz towarzyski. A więc może im brakować rytmu meczowego i mogą ten mecz przegrać.
Moim zdaniem ten mecz powinien być zacięty lecz uważam że zespół gospodarzy jest lepszym zespołem od swoich rywali. I dlatego postawić warto na zespół gospodarzy bo Newcastle ma duże szanse aby wygrać ten mecz ja stawiam wynik 2:1 dla zespołu gospodarzy ;)
⛔ 100

september-8th 29

september-8th

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Argentyna Serie A1
Spotkanie: Buenos Aires - Personal Bolivar
Typ: over 185,5
Kurs: 1.91
Bukmacher: Marathonbet
Analiza:
Na dziś wybrałem spotkanie pomiędzy dwoma liderującymi drużynami argentyńskiej 1 ligi. Gospodarze tj. Buenos Aires podejmą u siebie drużynę Personal Bolivar. W lidze dzielą ich zaledwie 4 pkty. Moją analizę opieram na podstawie ostatnich bezpośrednich spotkań tych drużyn. W czterech z ostatnich pięciu meczy zakładany over został pokrywany, w czym trzy ostatnie mecze to pięciosetówki. Zauważyłem także, że w tej nieco egzotycznej lidze drużyny &quot;lubią&quot; zagrać sobie po pięć setów w meczu - ale to tak tytułem dygresji. Podsumowując, wydaję mi się, że over 185,5 pkt powinien zostać pokryty ( co jest możliwe już przy 4 dość wyrównanych setach ) , a co więcej widzę dziś wygraną przyjezdnych. Good luck !
⛔100 - nieregulaminowy bukmacher

Otrzymane punkty reputacji: +9
bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Tenis,WTA Kobiety,Doha(Katar)
Urszula Radwanska-S.Williams
Typ:Ilosc gemow 1.seta:6-8
Kurs: 1.83
bwin
Dzis o godz 18:00 zmierzy sie Polka Urszula Radwanska z Amerykanka S.Williams.No coz faworytem zdecydowanym jest Amerykanka.Po ostatniej wygranej z Urszuli z Wloszka Roberta Vinci(2:1),Polka pokazala,ze zaczyna sie liczyc w walce z najlepszymi.Trzeba przyznac,ze to zwycieztwo bylo chyba jej dotychczas najwiekszym osiagnieciem zyciowym.Jednak dzis czeka ja legenda tenisa,aktualnie nr2 w rankingu,niezwykle doswiadczona i utalentowana Serena Williams,owszem zdarzaly sie jej wpadki z wieloma nizej usytuowanymi przeciwniczkami,jednak dzis przypuszczam gladkie zwycieztwo Amerykanki,pozwalajac co najwyzej na 1-2 gemy w 1.secie(i drugim zapewne tez)
✅83

intelowiec 101,8K

intelowiec

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: LA Clippers - Houston Rockets
Typ: powyżej 216,5
Kurs: 3,40
Godzina: 04:30
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Jestem trochę monotonny w swoich typach i oczekiwaniach co do formy rzutowej Houston, ale to jedyna rzecz, której raczej można być pewnym i na której rzadko się zawiedziemy.

Po wczorajszym niepowodzeniu (chociaż nawet, gdybym doczytał o kontuzjach, nie zrezygnowałbym z typu na Denver-moim zdaniem o klasę przewyższają Toronto, ale Raptorsom niestety wyszedł świetny mecz) staram się dziś szukać wyższego kursu, ponieważ mamy połowę miesiąca i warto nieco zwiększyć swój zysk, aby przyzwoicie zakończyć pierwszą część konkursu.

216,5 w tym spotkaniu to dla mnie za taki kurs świetna linia. Zazwyczaj buki wystawiają tę linię jako podstawową w spotkaniach z Houston. Dziś to linia maksymalna za najwyższy kurs, a powodem tego jest fakt, iż Harden i spółka grają na wyjeździe, gdzie nie idzie im najlepiej, i na dodatek z mocnymi Clippersami.

Należy jednak zauważyć, że Clippersi to również ofensywny zespół, który pierwszą kwartę sezonu znajdował się na czele ligi w ilości zdobywanych punktów i dopiero niedawno zaczął grać koszykówkę bardziej wyważoną. Jednak nie w spotkaniu z Houston, gdzie miesiąc temu padł wynik 109:117. W tego typu spotkaniach zapomina się o defensywie i aby odgryźć się na rywalu, również uskuteczniane są szybkie przejścia z obrony do ataku i wybierane najprostsze i najszybsze rozwiązania w ofensywie (zwłaszcza, że Rakiety nie bronią rewelacyjnie).

Jeśli oba zespoły zagrają na swoim stałym poziomie ofensywnym i na swojej skuteczności, to o przekroczenie linii jestem spokojny, i mam nadzieję, że dzisiejszej nocy tak właśnie się stanie.
⛔100

mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej, NHL, godz. 01.00
Spotkanie : Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators
Typ : Pittsburgh Penguins (-2.5 AH)
Kurs : 4.00
Buk : Unibet
Senatorowie u siebie pozdobywali ładną liczbe pkt, ale teraz na takim cięzkim terenie będzie im bardzo cięzko. Do tej pory bez szału w ataku, w obronie nie ma kolektywu i nie wyglądają pewnie w tej formacji. Większość do tej pory zawdzięczają swojemu goalie - Anderosnowi, któy wpuszcza tylko 1.33 gola na mecz w tym sezonie co jest świetnym wynikiem. Wczoraj obronił 42 strzały Szabel, ale one moim zdaniem nic nadzwyczajnego nie prezentuja ostatnio i nawet ten shoutout nie robi na mnie wielkiego wrażenia. Czy Anderson bedzie na tym pozimie ciągle bronił? Nie ma szans. W końcu zacznie większe ilości wpuszczac i dzisiaj jest moim zdaniem ten dzień. Na przeciwko świetna ofenwya Pingwinów, którzy są podrażnieni dwoma porazkami z Diabłami. NO ale Diabły sa świetnie zorganizowane w obronie i z nimi cięzko się grało Pingwinom. Dzisiaj z Senatorami powinno byc duzo lepiej. Tym bardziej, że Ci graja b2b. Ottawa pozwala oddawac rywalom sporo strzałów, dzisiaj bedzie podobnie, ale tacy zawodnicy jak Crosby, Malkin czy Neal znajdą w końcu sposób na Andersona i Pingwiny odniosa pewne zwyciestwo.
⛔100

5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Boston Celtics - Chicago Bulls
Typ: Boston Celtics wygrają różnicą 1-5 punktów
Kurs: 5,00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: Gdybym miał wybrać drużynę, której mecze są najbardziej emocjonujące w tym sezonie, to z pewnością byłby to Boston Celtics. Boston to drużyna, która potrafi grać genialnie w danym momencie zarówno w obronie jak i w ataku. Niestety w drugą stronę też to u nich działa- zdarzają się im momenty, w których nic im nie wychodzi, w których tracą całą przewagę. Idealnymi przykładami są tutaj ich dwa mecze z Atlantą. W pierwszym meczu Boston wysoko przegrywał, by ostatecznie wygrać, a w drugim spotkaniu Celtics prowadzili różnicą dobrze ponad 20 punktów, a jednak przegrali ten mecz po dogrywce. Problemem Bostonu jest m.in. gra w momencie, gdy wysoko prowadzą. Zamiast powiększać przewagę, to Celtics bardzo często dają się dogonić przeciwnikom i w końcówce muszą się mocno napracować, by wygrać. Właśnie dlatego wysokie zwycięstwa Celtów to rzadkość, a dominują wygrane niewielką różnicą, często po dogrywkach. Boston ostatnie 3 z 4 zwycięstw wygrał różnicą 1-5 pkt. : z Denver 118:114(po dogrywkach), z Toronto 99:95, z Clippers 106:104. Tym razem ich rywalem będzie Chicago Bulls czyli drużyna, która ma podobny styl gry i skupia się głównie na defensywie. Bardzo możliwe jest, że w tym meczu nie będzie wielu punktów, a to zwiększa szanse na powodzenie typu. Ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami po niesamowitej batalii wygrali Bulls po dogrywce 100:99. Ten mecz również zapowiada się na bardzo wyrównany. Liczę na to, że tym razem to Boston minimalnie zwycięży.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +8
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kostaryka, Primera Division
Spotkanie: Saprissa - Cartagines
Typ: X/X (HT/FT)
Kurs: 5.5
Bukmacher: Bet365
Analiza:
O godzinie 3:00 polskiego czasu odbędzie się mecz kostarykańskiej Primera Division pomiędzy drużyną Cartagines a ekipą Saprissa. Jest to mecz w ramach 6. kolejki. Starcie &quot;tytanów&quot;. Aktualny wicelider podejmuje u siebie lidera. Ekipa The Blues jest póki co rewelacją rozgrywek. Zajmuje pierwsze miejsce z bilansem 15 punktów, wygrywając wszystkie dotychczasowe mecze. W tych meczach strzelili 11 bramek, stracili zaledwie jedną (na wyjeździe). Jedną z pięciu dotychczas pokonanych drużyn jest mistrz części letniej 2012 roku i wicemistrz zimowej 2012 roku - drużyna Herediano, więc można domniemywać że to nie byle kto. Gospodarze - Saprissa, drużyna z San Jose, stolicy Kostaryki. Jest to najbardziej utytułowany klub w historii ligi kostarykańskiej. Ostatnie 5 meczów bezpośrednich Deportivo i Cartagines kończyły się co najmniej dwubramkowym zwycięstwem Saprissy. Było tak 4 razy, raz Saprissa wygrała różnicą czterech bramek. Ekipa gospodarzy może mieć więc patent na rewelacyjnie spisujących się ostatnio zawodników z Cartago, jednak właśnie mając na uwadze ostatnie wyniki Cartagines idę w stronę remisu zarówno w pierwszej połowie jak i na zakończenie spotkania. Intuicja podpowiada mi wynik 0-0, ale zobaczymy jakim wynikiem zakończy się to spotkanie. Naturalnie zakład ten jest bardzo ryzykowny. W tak egzotycznej lidze możemy się sugerować tylko statystykami i intuicją. Powodzenia!
⛔ 100

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA, Doha
Spotkanie: C. Wozniacka - M. Barthel
Kurs: 2,00
Tutaj również przychylam się jak jeden z kolegów na stronę Niuni. S. Cirstea zagrała w pierwszym secie z Dunką koncertowo i jeżeli mam być szczery sama sobie winna że przegrała pierwszego seta. Naprawdę nie wiem jak mogła przegrać wygranego tibreaka. Pomijam już niektóre jej błędy w meczu takie jak smecz posyłający piłkę w siatkę. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że Rumunka stała przy samej siatce, i wystarczyło przyłożyć odpowiednio rakietę. S. Cirstea chciała jednak efektownie z hukiem zdobyć punkt. No ale mimo wszystko Sorena grała bardzo dobrze w pierwszym secie. W drugim już posypała się nerwowo. Nie mogła chyba przeboleć przegranego seta. Jeżeli chodzi o M. Barthel gra naprawdę nieźle. Potężnie szybkie uderzenia, dobry serwis. W wymianach nieźle, chociaż uważam że Caro wytrzymuje je dłużej. Będziemy świadkiem gry ofensywnej z grą defensywną. Cały czas jednak jestem zdania że Niemka nie potrafi grać za długo na wysokim poziomie, do tego często gra lekceważąco. Nie wiem ile zapłaciła Kerber za poprzedni mecz ale zupełnie nie potrafię ocenić jej formy na podstawie tamtego kabaretu. Mianowicie dlatego że A. Kebrer pełniła tam rolę statystyki. Już sparing partner bardziej chyba się przekłada do meczu niż A. Kerber w ostatnim spotkaniu. Jeżeli chodzi o Dunkę, gra co raz lepiej, a przede wszystkim walczy do końca i ma dużą wytrzymałość. To co oczekiwałem po Kebrer - czyli wymęczenia Mony uważam zrobi to teraz C. Wozniacka. To idealny typ zawodniczki która męczy każdy punkt. Mecz opiewa na 50/50 więc 2.00 na Dunkę biorę bardzo chętnie.
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 139

jasmistrz

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker, Welsh Open 11.30
Spotkanie: Baird - Milkins
Kurs: 2,87
Analiza:
Zacznę od Bairda. Szczerze to nie widziałem go w akcji w ostatnim meczu z Greenem, tylko słyszałem że zaprezentował się z b dobrej strony. Baird jest jeszcze młodym zawodnikiem, ma 24 lata i jest zawodowcem od 3 lat, czyli to jest taki okres gdzie zawodnicy już nabierają pewności, ogrania i mądrości w swojej grze. Jak wyżej pisałem, jest on młody wiec jest zdeterminowany by wygrywać. Ostatnie wyniki mówią same za siebie, pomijając Greena, którego ograł do zera, w ostatnim tygodniu wygrał z Martinem Gouldem i z Luka Bracelem, czyli z dobrymi zawodnikami. Jego gra jest szybka i pewna, a jak dodać jeszcze formę to myślę, że dużo mu będzie wychodzić.
Teraz o Milkinsie. Ma 37 lat i gra od 95 roku w snookera. I od początku swojej kariery jest średniakiem. Setek w swoim życiu zrobił mniej niż sto, co jest wynikiem wręcz ośmieszającym zawodowca. Z tego co widzę w internecie, wygrał on tylko jeden profesjonalny turniej. W tym roku idzie mu średnio, czyli jak na średniaka przystało. Ostatnie dwa mecze wygrał, z Davisonem, o którym niewiele mogę napisać, i z Williamsem... Z Williamsem teraz jest tak, ze gra po prostu jak na siebie katastrofe, i on sam o tym wie, bo myśli o zakończeniu kariery. Także jak Williams gra to można spokojnie stawiać przeciwko niemu, a buki cały czas go obstawiają jako faworyta, bo w głowie im jeszcze siedzi jak wygrywał turnieje i jak grał fenomenalnie. No cóż, Jan Tomaszewski był kiedyś świetnym bramkarzem i zdobył swoje, ale to nie znaczy ze teraz trzeba go wziąć do bramki do reprezentacji. Cóż Wiek robi swoje. Ale wracając do Milkinsa, czyli zwycięstwo w ostatnim meczu nie było czymś nadzwyczajnym. Milkins potrafi grac, ale często się myli, co właśnie lepsi zawodnicy wykorzystują nie dając mu szans.
Moim zdaniem Milkins moze i jest faworytem, bo nie wiadomo jak Baird się pokarze, ale warto zagrać po tym kursie albo z hadi +1,5 @1,93 na młodszego z anglików.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom