Dyscyplina: Koszykówka -
USA, NBA
Spotkanie: Dallas Mavericks - Washington Wizards
Typ: Washington Wizards (+5.5)
Kurs: 1.943
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Witam wszystkich serdecznie po wysoko fascynującej nocy (i to bynajmniej nie za sprawą grasowania dzików po moim ogródku!) NBA. Na dzisiejszą tablicę analizy nanoszę spotkanie Dallas Mavericks i i czarodziejów. Zauważyłem, że ktoś u góry spodziewa się czystej wygranej Mavericksów. Mógłbym na ten temat polemizować. Goście są w okropnie dobrej formie, w porównaniu do zeszłego sezonu, gdzie przez pierwsze kilka/kilkanaście spotkań na stronach z ich wynikami widniały tylko symbole
[L]. Nowy sezon, nowe możliwości - takie jest właśnie motto graczy ze stolicy. Może faktycznie patrząc na tabelę, można wnioskować, że są oni w słabej dyspozycji, zajmując 13 miejsce, jednak ludzie zainteresowani oglądaniem koszykówki wiedzą, że czasami sytuacje losowe powodowały ich porażkę. Na swoim koncie mają 2 wygrane i 4 przegrane, jednak ja chciałbym zauważyć, że w ciągu tych 6 meczów miały miejsce DWIE dogrywki - najwięcej z całej NBA. to pokazuje jak Washington Wizard potrafią dorównać swoim rywalom. A jacy rywale grali przeciwko nim i jakie były wyniki?
Na wyjeździe
Z Oklahoma City Thunder przegrana 106:105 (po dogrywce)
Z 76ers zwycięstwo 102:116
Z Miami Heat 103:93
Z Detroit Pistons 113:102 (początek sezonu całkowicie NIEUDANY! proszę to wziąć pod uwagę)
U siebie
Z Brooklyn Nets wygrana 112:108 (po dogrywce)
Z 76ers przegrana 102:109
Gospodarze naprawdę pokazują kawał dobrej formy i z meczu na mecz wygląda to coraz lepiej. Ktoś może powiedzieć - dobrze, ale Dallas Mavericks pokonują na razie każdego kto wejdzie na ich parkiet. Moje przeczucie mówi mi, że coraz lepsza dyspozycja gości, a przede wszystkim Bradleya Beala pokaże im gdzie raki zimują. Biorę jednak właśnie pod uwagę aspekt, że gospodarze naprawdę grają bardzo dobrze, dlatego +5.5 dla gości wydaje się być idealnym typem na noc.
Pozdrawiam
100