Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 20:45
Spotkanie: Lyon - Monaco
Typ: Monaco i powyżej 2,5 bramek
Kurs: 3,50
Bukmacher: Lvbet
Analiza:
Po przerwie reprezentacyjnej czas powrócić na boiska klubowe. Mam nadzieje, że podreperuje to trochę Nasz budżet po kilku drobnych wpadkach
. Mimo, że użytkownik Baku193 zdecydował się na ten typ (serdecznie pozdrawiam ????) z uwagi na atrakcyjność tego spotkania również zdecydowałem się na wejście ale w nieco inny sposób.
Jak najbardziej popieram dywagacje na temat overu w tym meczu. Jedyne co mam do dodania to czyste statystyki, które świadczą o tym, że w piątek spotkają się dwie najbardziej overowe drużyny
Ligue 1 (nie licząć PSG) w chwili obecnej. Średnia bramek w meczach Monaco wynosi 3,9, natomiast Lyonu 3,8.
Lyon słabo wbił się w ten sezon i obecnie zajmuje 8. pozycje z bilansem 3-4-1. Co prawda nie jest to już ten sam zespół, który mógł walczyć o mistrzostwo kraju ale pierwsza piątka powinna wejść lekko. Z ważniejszych informacji dla tego typu to passa Lyonu u siebie. W meczach o stawkę u siebie są niepokonaniu od 10 spotkań!! To co przemawia za typem to fakt, że 11 spotkań temu passa ta rozpoczęła się po porażce właśnie z Monaco 1:2 u siebie oraz klasowość rywali, których podejmowali gospodarze.
Monaco z kolei świetnie rozpoczęło sezon 6-1-1 i tylko 3 pkt straty do napompowanego pieniędzmi PSG. W meczach wyjazdowych zachowali świetny bilans 3-0-1 z 9 strzelonymi bramkami oraz 5 straconymi (w tym 4 w meczu Nice, który im nie wyszedł). Jednak nie to jest dla mnie kluczowe w przypadku tej drużyny. Przed przerwą reprezentacyjną moim zdaniem zespół przeszedł mały kryzys. Bolesna porażka z Porto u siebie 0:3 oraz na odbudowanie remis z Montpellier 1:1. Moim zdaniem przerwa odświeżyła tych piłkarzy dała chłodne spojrzenie i będą szli po zwycięstwo w bardzo ważnym dla nich meczu, żeby po pierwsze odzyskać zadowolenie kibiców, a po drugie nie tracić pktowo do lidera, bo w ich przypadku wciąż jest walka o tytuł.
Najważniejsze z mojej strony do podjęcia tego typu był rozstrzał kursów proponowany przez bukmacherów. Zgodzę się z tym, że Monaco nie jest faworytem w tym meczu ale rozostawienie @2,3- Lyon i kurs blisko @3,0 na Monaco jest dla mnie przesadą. Patrząc na formę Falcao, który jest najlepszym strzelcem
Ligue 1 i offensywną gre obu zespołów kursy powinny byc conajmniej wyrównane. Widzę w tym meczu value i z uwagi na
konkurs gram w czystą wygraną gości, natomiast over 2,5 powinien być lekko zamknięty. Z uwagi na często remisy Lyonu w tym sezonie (w 50% spotkań) polecam również X2 po @1,56 za nieco wyższą stawke. Powodzenia
!
100