Dyscyplina:
Hokej NHL
Spotkanie: Vancouver Canucks @ Philadelphia Flyers
Typ:
over 5,5
Kurs: 2,060
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza:
Vancouver Canucks @ Philadelphia Flyers

Dziś kolejne trzy mecze..Jak dla mnie trzy wielkie znaki zapytania..Jedyne co się rzuca w oczy to starcie gigantów i nieco zaskakujący kurs na over w tym meczu..
Między słupki Vancouver wraca Luongo, a u Lotników prawie nieomylny Bryzgalov, który w dwóch pierwszych meczach obronił 42 z 43 strzałów na bramkę..Dla porównania Roberto Luongo puścił 3 gole (+2 z rzutów karnych) co wygląda dość blado..
Ale moim skromnym zdaniem to nie oni będą gwiazdami wieczoru..Bukmacherzy faworyzują gospodarzy czyli drużynę Lotników..Może mają rację, a moze nie..Dla mnie pewnym jest, że jeśli Philadelphia wygra ten mecz to będzie musiała strzelić znacznie więcej niż 2 lub 3 gole..Dyspozycja dnia Bryzgalova zostanie poddana najcięższej próbie, a zadbają o to bracia Sedin i spółka prosto z Kanady..
Jak do tej pory Canucks trafiają średnio 3 razy w meczu..oddają 30,5 strzału na bramkę..pozwalając przeciwnikom próbować 26,5 razy..
Analogiczna skuteczność Lotników to 2,5 gola na mecz plus 29 strzałów na bramkę przeciwnika i 21,5 od nich..
Lotnicy preferują bardziej fizyczny styl gry co nie do końca leży hokeistom Vancouver, o czym boleśnie przekonali się w zeszłorocznych finałach Play Off z Bostonem..Ale to niesie za sobą również i częstsze wizyty na ławce kar, gospodarze przesiadują tam średnio 14,5 minuty, a goście "zaledwie" 9...
Można się tam spodziewać zarówno Burrows'a (VAN) jak i "czarnego" charakteru wśród Lotników..

Wayne'a Simmonds'a...Jak do tej pory 6:9 dla Wayne'a :grin:
Można doszukiwać się wielu różnych "za" i "przeciw" overowi w tym meczu...
Ja jednak wierzę w gwiazdę braci Sedin i grę zespołową drużyny z Vancouver..Na pewno coś wpadnie..Więc jeśli Philadelphia dotrzyma im kroku bądź będzie lepsza to over 5,5 jest doskonałą inwestycją na ten mecz..
Możliwe, ze wieczorem pogrzebię jeszcze na Unibecie i dorzucę jakieś typy na poszczególnych graczy (czyt.braci)..

Albo wizytę na ławce kar Burrowsa..Choć to mało prawdopodobne, bo dzień, wieczór i noc zapowiada się z dala od komputera..
13 Oct 01:30 Pinnaclesports
Vancouver Canucks @ Philadelphia Flyers -
over 5,5 @ 2,060 6/10
Pozdrawiam i Powodzenia..
NHL 2011/2012: 

:?:+21,46

106