Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Włochy
Godzina: 20:45
Spotkanie:
Inter Mediolan vs AC Milan
Typ: Suma goli / Obie strzela
Over 2.5 / Tak
Kurs: 2.37
Bukmacher: Bet365
Obserwuje z wielka nadzieja oba kluby,poniewaz chcialbym,aby obie ponownie staly sie gigantami takimi,jakimi byli pare lat temu.
Nie wiem,czy jeszcze kiedys ujrzymy tak mocne zespoly ekip z Mediolanu,ale mocno im kibicuje aby grali jak najlepiej.
W tym sezonie zaszly dosc powazne zmiany kadrowe,glownie mam tu na mysli Inter,ktory zrobil kilka naprawde ciekawych transferow.
Milan wzmocnil z kolei atak,ktory juz pokazuje,ze mozna byc optymista w ich sprawie na ten sezon.
Moim zdaniem jednak bardziej wzmocnil sklad Inter,poniewaz wzmocnili praktycznie kazda formacje ciekawymi nazwiskami,Milan niestety ale powinien zdecydowanie pomyslec nad pomoca,ktora w polaczeniu z atakiem Bacca-Luiz Adriano stwarzalaby wieksze zagrozenie.
Gospodarzem tego meczu na papierze jest Inter,ale to nie ma znaczenia,poniewaz obie ekipy graja u siebie.
Mam wciaz watpliwosci co do Manciniego,czy jest to odpowiednia osoba do prowadzenia Interu,ktory teraz naprawde ma potencjal,ktorego nie moze zmarnowac.
W bramce bardzo dobry Handanovic,w obronie doswiadczeni Vidic z Miranda (ktorego dzisiaj akurat zabraknie),przyszedl mlody Murillo,sa tez ofensywni Santon czy Nagatomo.
Pomoca ma kierowac nowy nabytek,ktory drogo kosztowal,mowa tu oczywiscie o Kondogbii,ale oprocz niego jest jeszcze Guarin z kopytem w nodze czy Medel albo mlody Brozovic.
Sa tez dwa nowe nabytki Felipe Melo i Perisic,ktorzy rowniez wydaja sie byc dobrymi transferami.
No i atak,ktory wyglada bardzo obiecujaco,na razie zacial sie Palacio,ale jak wystrzeli to bedzie ladowal juz seria,jest tez utalentowany mlody Icardi,ktory ma byc tym podstawowym zawodnikiem,jednak w tym sezonie tak latwo o pierwszy sklad nie bedzie,poniewaz w obwodzie sa tacy pilkarze jak Jovetic,ktory juz strzelil trzy wazne gole dla Interu w dwoch wystepach i z taka forma to raczej na niego bedzie stawial Mancini a takze Biabiany,ktorego gra bardzo mi sie podobala w Parmie i na pewno wniesie on do Interu duzo nowych mozliwosci,zreszta wystepowal on juz pare lat temu w Interze,jest tez sprowadzony z Romy Ljajic,jednak wedlug mnie wyzej wymienieni zawodnicy sa od niego lepsi.
Potencjal w nowo budowanym Interze jest,pytanie tylko,czy pewne osoby beda w stanie zrobic z tego odpowiedni pozytek.
Milan z kolei to taka druzyna emerytow mozna powiedziec.
Nie widze tam jakos specjalnie odmladzania skladu,wrecz przeciwnie.
Wedlug mnie lepiej prezentuje sie kadra Interu,nie chce tu obrazac pilkarzy Milanu i mowic,ze nie maja odpowiednich umiejetnosci ale porownujac kadry obu ekip to bardziej podoba mi sie Inter.
W bramce stoi Lopez,doswiadczenie to on ma ale wiek juz robi swoje,chociaz z drugiej strony widzialem ostatnio trening Didy,nie musze chyba mowic kto to jest i bylem pod wrazeniem jego postawy w takim wieku.
No w sumie na zmiane w bramce jest Abbiati,ktory ma...38 lat.
Obrona strasznie slaba wedlug mnie,kolejni zawodnicy powyzej 30-tki,czyli Mexes i Alex,ktory specjalnie zwinny nigdy nie byl ale teraz to juz w ogole...
Mexes to takia tykajaca bomba,ktos go sprowokuje i juz nie panuje nad soba,przez to zaraz sedzia wyjmuje czerwony kartonik.
Jest Zapata i Abate,ten pierwszy wydaje sie byc opcja numer 1,natomiast Abate dobry w ofensywie,zdecydowanie gorzej w defensywie.
Nawet w Milanie sa mlodzi ???? Mowa tu o De Sciglio,czy teraz sprowadzonym Romagnolim,trzeba przyznac,ze Milan wydal ogromna kase jak na takiego mlodego grajka..Zobaczymy,czy nie wyrzucili tych grubych milionow w bloto.
Pomoc to w ogole jakas taka drewniana mi sie wydaje,jak patrze na gre Montolivo to zaczynam odczuwac jakies dziwne zmeczenie organizmu i popadam w dolek.
Jest karateka de Jong,ktory pewnie dzis dostanie zoltko,az musze sprawdzic,czy gdzies jest taki zaklad na niego,jest Nocerino,ktory sam nie wie chyba co robi w tym MIlanie...
Poli mimo mlodego wieku rowniez powinien grac w zdecydowanie slabszym zespole.
Plusem i to wielkim jest Menez,niestety teraz kontuzjowany,ale kreuje on mnostwo sytuacji i w ofensywie gra bardzo dobrze,napedza ataki Milanu.
Przyszedl teraz Kucka...ale czy jest to pilkarz na miare Milanu to tez sie okarze...
Jest tez Bonaventura i Cerci,ktory w ofensywie gra calkiem calkiem.
No i wisienka na torcie,czyli atak,najlepsza formacja Milanu.
Bacca jesli bedzie gral na takim poziomie jak w Sevilli to naprawde Milan bedzie mial z niego sporo pozytku.
To samo tyczy sie Luiza Adriano,ktory ladowal bramki w Szachtarze.
Sporo zamieszania robi tez mlody Niang,no ale teraz ma ciezka sytuacje bo oprocz tej wymienionej dwojki to w kadrze jest tez Balotelli,ktory gral w Interze a teraz w Milanie...Jego forma jest jednak wielkim znakiem zapytania,wszyscy wiedza dlaczego.
Jest tez mlody Suso,ale raczej ciezko mu bedzie sie przebic no i Keisuke Honda,bardzo dobry zawodnik,ktory na pewno da jeszcze duzo dobrego Milanowi.
Ciezko w to uwierzyc,ale juz od 7 spotkan nie bylo wyniku owerowego w meczu Interu z Milanem...
Dzisiaj ta passa powinna zostac przelamana,poniewaz jedni jak i drudzy oczywiscie jak zawsze beda chcieli zwyciestwa nad odwiecznym rywalem,ale tu chodzi o cos wiecej.
Obie ekipy buduja sie mozna powiedziec na nowo,sa nowi zawodnicy i trenerzy,dla ktorych bedzie to bardzo wazny mecz.
Mancini osobiscie nie podoba mi sie w Interze,no ale moze to poczatkowe takie wrazenie,natomiast bardzo podoba mi sie filozofia i ogolnie postawa w Milanie Mihajlovicia.
Obie ekipy maja kim strzelac,zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie,emocji na pewno nie zabraknie oby tylko pilkarze wykorzystywali stwarzane okazje,ktore dzisiaj beda.
100