Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Azja, elim. MŚ
Godzina: 15:45
Spotkanie: Syria -
Chiny
Typ: 1
Kurs: 3.44
Bukmacher:
Bet-at-home
Analiza:
witam
dziś długo zastanawiałem się, którą z pozycji wybrać tutaj do konkursu i mimo iż druga z opcji w przypadku wygranego typu dawałaby więcej pkt to jednak decyduję się zagrać starcie Syrii z Chinami na neutralnym gruncie w Malezji, gdzie reprezentacja Syrii rozgrywa swoje domowe mecze z racji sytuacji politycznej w kraju
Kwalifikacje w strefie azjatyckiej są teraz na etapie 3 rundy - zespoły podzielone na 2 grupy po 6 teamów - po 2 najlepsze z każdej grupy awansują bezpośrednio na mundial natomiast trzecie zespoły z obu grup rozegrają między sobą dwumecz, którego zwycięzca zagra w barażu interkontynentalnym.
W tym momencie Syryjczycy są na 4 miejscu z dorobkiem 8 pkt w 7 meczach jednak wciąż mają realne szanse na przeskoczenie Uzbekistanu, który jest na pozycji 3. Aby jednak o tym myśleć muszą dziś koniecznie zwyciężyć i odskoczyć Chinom, gdyż te również będą mieć chrapkę na zajęcie 3 miejsca premiowanego dwumeczem z trzecią drużyną gr. 2. Uzbekistan w meczu rozpoczynającym 8 kolejkę przegrał z Iranem więc jest szansa dla Syryjczyków na zbliżenie się do nich na punkt, ale co zwiększenie przewagi nad Chinami do 6 pkt i wykluczenie ich z gry o mundial (na którą w mojej ocenie
Chiny i tak mają znikomą szansę). Idąc dalej analizowałem kolejne mecze jakie czekają Uzbekistan i Syrię - Uzbekistan może nie zdobyć już więcej punktów w eliminacjach (gra w Chinach i u siebie z Koreą Płd.) natomiast Syria ma przed sobą jeszcze mecz z najsłabszym w grupie Katarem i Iran (tutaj pewnie porażka) co w ostatecznych rozrachunku może dać im 3 miejsce w grupie z dwupunktową przewagą nad Uzbekistanem. Wiem, daleka droga do tego aby ten scenariusz się sprawdził, ale dziś jest doskonała szansa aby postawić pierwszy krok.
Uważam, że Syria wyjdzie mocniej zmotywowana i wygra ten mecz przeciwko Chinom aby przedłużyć swoje szanse na mundial.
Z h2h warte odnotowania, że Syryjczycy w tych eliminacjach już raz pokonali Chińczyków (mecz w Chinach - wynik 1-0 dla Syrii)
Myślę, że dla kogoś kto szuka tu lepszego kursu warto zagrać win Syrii z underem bramkowym 2.5 (ryzykowniej z underem 1.5 bo tak naprawdę i ten ma spore szanse) gdyż oba zespoły raczej nie strzelają zbyt wielu bramek
Fajną opcją na ten mecz jest również zagranie zwycięstwa Syrii w pierwszej połowie za 2.32 (w przypadku remisu zwrot - opcja w b-a-h) lub zwycięstwa Syrii w meczu za 2.40 (u tego samego buka również ze zwrotem w przypadku remisu)
Ja jednak uważam że dziś w Malezji górą będą Syryjczycy i gram opcję bez zwrotu bardziej ryzykowną a co za tym idzie po wyższym kursie,
pozdrawiam i powodzenia
100