>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 13.04.2023 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 958,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 13. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Siatkówka - Plus Liga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Katowice - Skra Bełchatow
Typ: Katowice
Kurs: 2.36
Bukmacher: Fortuna

Analiza:

Nie jestem specem od siatkówki jedynie wieloletnim obserwatorem i kibicem i z tych obserwacji tegorocznej rundy zasadniczej Plus Ligi można było zauważyć ogromną liczbę spotkań wygranych przez underdoga w wielu spotkaniach przy bardzo wysokich kursach. Oczywiście ktoś powie że runda zasadnicza to nie faza play off , ale w wypadku Bełchatowa może to nie mieć znaczenia.

Brak awansu Skry do pierwszej ósemki i walki o medale jest na pewno dużym zaskoczeniem in minus dla bezstronnych kibiców jak i tych z Bełchatowa . Ale jest to pochodną słabej , nierównej, szarpanej gry jaką zaprezentowała drużyna w ciągu całego sezonu zasadniczego . Nawet w końcówce rundy zasadniczej mając jeden mecz mniej rozegrany od rywali i otwartą zdawałoby się drogę do awansu nie potrafiła Skra tego wykorzystać przegrywając bezapelacyjnie z Olsztynem 0:3 w domu co dopełniło czary goryczy. Czy w związku z tym gra o 11 miejsce wzbudzi w drużynie jakieś dodatkowe siły i ambicje śmiem wątpić ..

Katowice również nie załapały się do top 8 ale od tej ekipy myślę że nie wymagano w 100% takiego wyniku. Oczywiście nie mam na myśli kibiców tej ekipy i władz klubowych a patrzę oczami bezstronnego obserwatora. Dzisiaj w tym pierwszym spotkaniu na własnym parkiecie mogą gospodarze powalczyć o wygraną patrząc jak Skra prezentuje się do tej pory. Kurs na win miejscowych na pewno kusi i spróbuję to wykorzystać.

136

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2096
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nozna- Liga Europy
Godzina: 21:00
Spotkanie: Juventus - Sporting Lizbona
Typ: Betarchitekt : Juventus powyżej 4.5 rożnych w meczu, powyżej 59.5 punktów kartkowych w meczu
Kurs: 3.57
Bukmacher: Forbet

Analiza:

Nie grałem jeszcze betarchitekta, ale no spróbujemy tym razem .
Zacznę od rogów Juventusu. Uważam, że Juventus będzie chciał w pierwszym meczu u siebie osiągnąć dobry wynik przed rewanżem i zrobi wszystko żeby ta sztuka się udała. Spodziewam się wielu ich ataków przez cały mecz. Rogi przy takich atakach powinny być i liczę na minimum 5 . Juventus ostatnie 5 meczy to 24 rogi czyli no prawie 5 na mecz. Tu liczę na dużą ilość ich ataków gdyż LE jest dla nich teraz priorytetem .
Jeśli chodzi o te punkty kartkowe, to zazwyczaj grałem zwykłe overy kartek ale w sumie to może i te punkty okażą się lepsze ( 10 pkt- żółtko, 25 punktów - drugie zółtko lub czerwień ) . Myślę, że mimo tego, że to pierwszy mecz to zobaczymy parę kartek . Myślę, że od 6 wzwyż. Juventus w ostatnich meczach dużo kartkuje bo na ostatnie 5 męczy zdobyli kartek 14 czyli sporo. Jeśli chodzi zaś o Sporting to kartek łapali ostatnio mało, ale myślę że trochę to też wynika z tego, że na krajowym podwórku nie mają zbyt wielu rywali zbliżonych do siebie. W każdym razie mi ta ekipa od zawsze kojarzyła się z kartkami. Myślę, że też sporo kartek wyłapią broniąc się przed atakami Juventusu.
sędzia jeśli chodzi o kartki wydaje mi się też całkiem spoko. Myślę, że trochę tu zaiskrzy w tym meczu .

100

patryk7 730,2K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, AllEttan (Play Offs)
Godzina: 19.00
Spotkanie: Troja/Ljungby - Kalmar
Typ: Troja/Ljungby
Kurs: 2.19
Analiza:

Troja/Ljungby po pięciu rundach szwedzkiej AllEttan zajmuje w tabeli drużyn walczących o HockeyAllsvenskan miejsce 5, ale traci tylko 3 punkty do pierwszego w rankingu Hudiksvall. Kalmar jest na 3 miejscu ze stratą tylko jednego punktu do lidera. Innymi słowy, stawką tego spotkania są niezwykle ważne punkty.
Troja grała w Hockeyallsvenskan w zeszłym roku i zamierza wrócić tam jak najszybciej. Jednak
zanotowała dość powolny start w pierwszych meczach serii kwalifikacyjnej (przegrała 3 z 5 gier) i nie będzie to wcale tak łatwe zadanie. Po wyjazdowej wygranej z Nybro 3:2 w ostatnim meczu przegrała u siebie z Hudiksvall 1:2 po serii rzutów karnych tracąc bramkę w ostatniej minucie regulaminowego czasu gry. Pozostałe dwie porażki miały miejsce na wyjeździe (Pitea 1:2 oraz Kalmar 2:3). Troja jest mocna zwłaszcza u siebie, a dodatkowo jutro odzyskuje do gry doświadczonego środkowego Joakima Hildinga i bramkostrzelnego skrzydłowego Jespera Emanuelssona. Czy Troja się zrewanżują za ostatnią domową porażkę?
Kalmar dobrze sobie radziło wygrywając sezon zasadniczy. W serii eliminacyjnej o awans wygrało 3 z 5 gier, choć ostatnio przegrało na wyjeździe z Vasby 2:4. To ciekawa drużyna, ale nie ma wystarczającej ilości rutyny jak kilka innych zespołów AllEttan. Czy jutro będzie druga porażka z rzędu Kalmar?
Dwie dobre drużyny, ale Troja ma nieco szerszy skład i bardziej doświadczonych graczy. Do tego ma ma przewagę własnego lodu. W grę wchodzą niezwykle ważne punkty dla obu drużyn w walce o pierwsze miejsce tabeli. Troja jest "głodna rewanżu" po ostatniej domowej porażce i w zasadzie musi wygrać ten mecz za trzy jeśli nadal chce mieć realne szanse na awans.

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Monte Carlo
Godzina: 11.00
Spotkanie: Djokovic - Musetti
Typ: Musetti
Kurs: 5,25
Bukmacher: Superbet
Analiza:

A spróbujemy, a co! Djokovic wychodzi z domu i idzie sobie na korty pograć i wygrać turniej. Tymczasem niekoniecznie! Musetti brawa, świetne przygotowanie pod Monte Carlo. Rower z Nardim doskonale to potwierdza. Oczywiście teraz znacznie trudniej, bo Djokovic za siatką, ale Włoch już kiedyś tam o mało co nie pokonał Djokovica, nie wiem czy to nie był French Open. No nieważne. Musetti jak się zepnie z tym co ma może zaskoczyć Serba i ja na to zaskoczenie liczę. Powodzenia!

400

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +3903
Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Godzina: 03:00
Spotkanie: New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder
Typ: OKC (+5.5) & Shai Gilgeous-Alexander over 29.5 pts
Kurs: 2.45
Bukmacher: Forbet

SGA gra świetny sezon, jest 4 zawodnikiem z największą ilością punktów na mecz, rzuca średnio 31.4, w dodatku na dobrej skuteczności, 51% z gry, nie musiał grać ostatniego meczu z Memphis więc odpoczywał, powinien być w 100% formie na playiny z Pels. Chłopak ma bardzo dobre czucie z pół dychy i jest ciężki do zatrzymania jeśli wbija się pod kosz, bardzo zwinny i atletyczny guard, obecnie gra najwięcej drajwów do obręczy w lidze, w tym sezonie wyprzedził pod tym względem Moranta, jeszcze bardziej poprawiając swoją grę. Myślę, że 30 punktów dla lidera OKC i jednego z najlepszych graczy tego sezonu powinno być formalnością w tak ważnym meczu.

OKC 3x przegrała z Pels w sezonie regularnym, ale to były bliskie mecze na końcówki i w żadnych z nich Pels nie wygrali więcej niż 4 punktami, raz przegrywając wyraźnie w marcu, ale akurat wtedy brakło Ingrama, dzisiaj myślę, że również będzie to bardzo zacięte spotkanie do samego końca i taki handicap powinien zostać pokryty. SGA rzucał kolejno: 31, 44, 24 i 35 punktów w tych 4 meczach.

145

Otrzymane punkty reputacji: +3812
Tenis by Dawid 1,2M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, ATP Monte Carlo
Godzina: 14.00
Spotkanie: Musetti L. vs. Djokovic N.
Typ: Musetti L. wygra seta
Kurs: 2,3
Bukmacher: forBET

Spotkanie o ćwierćfinał turnieju rangi Masters, które zapowiada się arcyciekawie, choć jeszcze przed tygodniem powiedzielibyśmy, że to raczej będzie mecz bez historii. Lorenzo ostatni dobry turniej, który pamiętam zagrał w ubiegłym sezonie w Paryżu, gdzie przegrał z...Djokoviciem. Później raczej zawodził z pojedynczymi wyjątkami, a przed tygodniem wydawałoby się, że coś ruszyło. Wzrost dyspozycji potwierdził właśnie tutaj ogrywając bardzo pewnie Kecmanovicia i swojego rodaka Nardiego. Oczywiście tym razem poprzeczka zawiśnie wiele wyżej, ale sam styl gry Musettiego zrobił duże wrażenie. Był wręcz wszędzie i popełnił bardzo niską liczbę niewymuszonych błędów, które często były jego wizytówką. Na serwisie także potrafi dołożyć i nie stawiam go na straconej pozycji, szczególnie, że już kiedyś potrafił napsuć krwi Serbowi, ale co ważniejsze Nole na inaugurację turnieju zaliczył bardzo słaby występ z Gakhovem, który jeszcze niedawno bił się w turniejach rangi ITF. Djokovic ewidentnie nie był sobą, ale trzeba też przymknąć na to oko, bo wielcy gracze mają w zwyczaju powolne wejście w turniej, a Serb potrafi też dołożyć od siebie nieco aktorstwa, a czasem zwykłego zlekceważenia. Jestem przekonany, że dziś zagra znacznie lepsze zawody, lecz jeśli zobaczymy Włocha odbijającego na tak wysokim poziomie oraz tak szybkiego jak w ostatnich dwóch meczach to myślę, że może spokojnie urwać kilka gemów, a może nawet seta. Ewentualnie bezpieczniej można zagrać over 18,5 gemów.

Więcej typów w dziale KUPONY.

130

Otrzymane punkty reputacji: +3309
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - USA - NBA
Godzina: 02:30
Spotkanie: New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder
Typ: CJ McCollum 7+ zbiórek
Kurs: 3.20
Bukmacher: Etoto
Analiza:

Kursy na punkty wystawione przez bukmacherów na to spotkanie skutecznie mnie zniechęciły na postawienie na zdobycz punktową jakiekolwiek zawodnika w tym spotkaniu, dlatego po szczegółowym przejrzeniu statystyk wszystkich graczy postanowiłem postawić na zbiórki CJ'a.
W sezonie zasadniczym notował średnio 4.4 na spotkanie, natomiast spotkań z 7+ zbiórkami miał 14 na 75 rozegranych.
Mecz przeciwko Oklahomie będzie najważniejszym meczem w sezonie a CJ w ostatnich trzech meczach miał 10,5 i 5 zbiórek.
W play off zawsze jest więcej walki i defensywy, Pelicans mają tylko jedną szansę i grają u siebie, niestety z dwóch dobrych drużyn może awansować tylko jedna.
CJ grał w dwóch meczach przeciwko Oklahomie w tym sezonie, w tym ostatnim przegranym z marca miał 7 zbiórek, w innym miał 6.
Jak na zawonika mierzącego 191cm wzrostu to dobrze zbiera, dzisiaj w meczu być albo nie być obok Ingrama powinien mieć sporo minut na liczniki, mam nadzieję że i zbiórek.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: tenis ziemny
Godzina: 00:55
Spotkanie: Gonzalo Bueno vs Jorge Ruiz
Typ: Jorge Ruiz wygra seta
Kurs: 5.75
Bukmacher: Etoto

Witam!
Gonzalo Bueno to ten zawodnik z Peru co ma dwóch trenerów, który ograł 8 marca Chilijskiego zawodnika w Santiago po kursie 6 czy 7.

Dziś rozegra zawody w Ekwadorze. Jego przeciwnik to Ekwadorczyk Jorge Ruiz.

Przypuszczam że Ekwadorczyk wygra seta, choć najlepsze wyniki miał na nawierzchni twardej.

Jest to turniej rangi Itf z pulą nagród 15 tysięcy $.

Z tego co wiem to Peruwiański zawodnik ma 173 cm wzrostu. Ostatnio wygrał turniej rangi Itf Santo Domingo de los Tsachilas też chyba 15 tysięcznik.
Turniej w Ekwadorze rozgrywany jest na nawierzchni ceglanej.

https://www.oddsportal.com/tennis/e...ueno-gonzalo-ruiz-jorge-C6v72DQD/#home-away;2 Brak jakichkolwiek typów.

Może być tak że Peruwiański zawodnik Gonzalo Bueno przegra ten mecz. Ale bezpieczniej obstawiać że przegra seta. Tym bardziej że to turniej w tym samym miejscu w Ekwadorze tydzień po tygodniu.

Podział stawek w Efortuna: 99.5% na Gonzalo Bueno zaś 0,5% na Jorge Ruiza. Przy czym na 1 wzrósł z 1.01 na 1.02 zaś na 2 spadł z 9.80 na 9.60.

Pozdrawiam

100

yrek 15,2K

yrek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - LK
Spotkanie: Lech P. vs Fiorentina
Typ: Gol - Mikael Ishak
Kurs: 4.00
Bukmacher: STS
Analiza:

Najlepszy strzelec Lecha w Lidze Konferencji dziś ma okazję na powiększenie konta bramkowego. Obecnie ma 5 goli (i 3 asysty). Lepszy w tych rozgrywkach jest tylko Jovic z Fiorentiny. Zatem dziś na boisku znajdą się najskuteczniejsi gracze tych rozgrywek. Obie drużyny dobrze kreują sytuację i na pewno będą okazje do strzelenia gola. Lech powinien dziś spróbować naciskać faworyta z Włoch. W rewanżu o to może być ciężej. Dlatego to dziś Lech musi szukać bramek, aby zrobić niespodziankę i dalej kontynuować grę w tych rozgrywkach. Jak będą okazje to Ishak strzeli gola. Dziękuję.

100
Nieregulaminowy bukmacher

R 43,2K

reevers96

Użytkownik
Dyscyplina: CS GO BLAST
Godzina: 17:30
Spotkanie: H2H: Magisk (VIT) vs Spinx (VIT)
Typ: Spinx wygra
Kurs: 2.80
bukmacher: LVBET
Analiza:
Kompletny miss kursów w lvbet. Prawdopodobnie ten kurs podyktowany jest wczorajszym dobrym występem Duńczyka, ale to zaledwie jego 2 zwycięstwo w pojedynku h2h ze Spinxem, na ostatnie 8 spotkań. Spinx jest solidniejszym zawodnikiem pod każdym względem, ma większą średnią killi na rundę oraz większy średni demage na rundę. W hierarchii Vitality myślę, że jest zdecydowanym top2 zaraz po Zywoo. Kurs według mnie powinien wynosić około 1.55.

180

Otrzymane punkty reputacji: +1704
chamberlain 586,5K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka ręczna, PGNiG Superliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: MKS Kalisz - Zagłębie Lubin
Typ: Under 50.5 bramek
Kurs: 3.45
bukmacher: Fortuna
Analiza:

Już tylko cztery kolejki pozostały do końca PGNiG Superligi i nie tylko na szczycie toczy się ciekawa walka o mistrzostwo, ale też na dole tabeli, gdzie przed rozpoczęciem sezonu można by spodziewać się w tamtym miejscu takich drużyn jak Wybrzeże, Tarnów czy Ostrów, a wszystkie te ekipy bardzo pozytywnie zaskoczyły i walka o utrzymanie rozegra się pomiędzy Gwardią, Piotrkowem, Kaliszem, Lubinem i Pogonią, wszystkie te drużyny dzieli w tabeli raptem 3 punkty, więc walka będzie niesamowita. Dzisiaj zagrają ze sobą MKS z Zagłębie, a więc odpowiednio 13 i 12 drużyna ligi, obie mają też taką samą ilość punktów, stąd będzie to bardzo ważne spotkanie dla obu drużyn. Pójdę w tym meczu w undery, bardzo wysoka waga spotkania, ale i fakt, że w bezpośrednich pojedynkach pomiędzy dwiema drużynami nie padało zbyt dużo bramek. MKS to defensywna drużyna, nie zawsze udaje im się zagrać w obronie tak jak potrafią na wyjazdach, ale u siebie w większości spotkań realizowali swój plan. W pierwszym meczu padł wynik 21:20 dla Zagłębia, tu nie zdziwiłby mnie podobny wynik.

245

Otrzymane punkty reputacji: +3169
G 80,4K

GoldenRetriever

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, PLK
Godzina: 20.00
Spotkanie: Arka Gdynia - Śląsk Wrocław
Typ: Arka Gdynia
Kurs: 2,90

Dobra, pośmialiśmy się z nieudolnego Trefla, przegraliśmy swoje w weekend, byliśmy świadkami tragicznego meczu z obu stron gdzie tak naprawdę rzut monetą (łut szczęścia) zdecydował o tym, że wygrali gospodarze, a nie goście. Ale bądźmy poważni:

264C9566-B746-40EF-901A-A4B9E0608B3F.jpeg

Śląsk przy tych osłabieniach nie ma prawa kroczyć od zwycięstwa do zwycięstwa. To są za duże braki.

❌ Jeremiah Martin 33 min. 19.9 pkt, 4.7 zb, 5.6 as.
❌ Vasa Pusica 20 min. 11 pkt, 1.8 zb, 3.3 as.
❌ Justin Bibbs 18 min. 7.3 pkt, 1.3 zb, 1.5 as.
❌ Donovan Mitchell 16 min. 7.8, 3.3 zb, 0.5 as.

W typie na gospodarzy determinują mnie przede wszystkim ww. braki oraz kurs, który jest naprawdę atrakcyjny. Aktualnie 1.40 na Śląsk, gdzie kursem wyjściowym było 1.33 to wartości nie do przyjęcia. Jestem przekonany, że w przypadku powtórki poziomu sportowego z poniedziałku, (kiedy to Śląsk pokonał Trefla) Arka wygra dziś przekonująco. To nie jest zespół na PO, ale ekstraklasowej solidności im odmówić nie można. Nie zakładam też, że szkoleniowiec gospodarzy pójdzie drogą trenera Trefla i zlekceważy mistrzów Polski wychodząc nie najmocniejszym zestawieniem. Tabak za Kulikowskiego w pierwszej piątce powinien stracić posadę. W mojej subiektywnej opinii kurs na Arkę przy grającym praktycznie w Polskim składzie Śląsku powinien oscylować w granicach 1.60. Na pewno po 2.00 nie zagrałbym na gości.

190

Otrzymane punkty reputacji: +2733
Pablito91 1,1M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Dyscyplina: tenis Monte Carlo
Godzina: 14:45
Spotkanie: Fritz- Lehecka
Typ: Lehecka
Kurs: 2.40
Analiza:

W tym spotkaniu spróbuję iść w kierunku młodego Czecha, który rozgrywa znakomity sezon. Chłopak ładnie wystrzelił z formą. Owszem czasami zdarzają mu się jeszcze mecze, gdzie brakuje doświadczenia i wypuścił parę spotkań z rzędu, ale cały czas zbiera doświadczenie. W tym typie ważnym argumentem jest to, że Clay to zdecydowanie nie jest nawierzchnia Fritza, który nie rozgrywa za wielu spotkań na tej nawierzchni. A jak już gra to nie osiąga niczego szczególnego. Młody Czech ma predyspozycje właśnie na nawierzchnie twarde i mączkę, więc uważam, że wcale nie jest na straconej pozycji. Na moje to powinien być faworytem tego spotkania. Kurs pewnie jest też wzięty ze względu na pozycje w rankingu. A ranking nie gra. Myślę, że Czech jest warty uwagi.

100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Liga Europy
Godzina 18:45
Spotkanie : Feyenoord : AS Roma
Typ : suma kartek ( czerwona=2 ) Feyenoord / powyżej 2.5
Kurs : 2.20
Bukmacher : ETOTO

Ciekawa para a samo spotkanie zapowiada się obiecująco jeżeli chodzi o kartki , dla Feyenoordu ten sezon jest bardzo wyjątkowy , w Eredivisie są na wyciągnięcie ręki od zdobycia tytułu mistrzowskiego , no trochę gorzej jest w pucharze Holandii bowiem w półfinale polegli z Ajaksem i podwójna korona uciekła , ale dotarli do ćwierćfinału LE i zapewne mają apetyt na półfinał ale na tej drodze muszą przejść Romę i zapewne nie będzie Lekko łatwo i przyjemnie , Roma z kolei na tytuł wiadomo nie ma żadnych szans i pozostaje im obronić miejsce gwarantujące fazę grupową LM , mają zaledwie 2 oczka więcej od Interu , ale skupmy się na dzisiejszym meczu , obie drużyny spotkały się w finale Ligi Konferencji w poprzednim sezonie i trofeum zdobyli piłkarze Romy po skromnym zwycięstwie 1:0 , w meczu 5 żółtych karteczek z czego zaledwie 1 dla Feyenoordu ale fauli było 26 z czego aż 18 po stronie Feyenoordu i to tak jakoś nie ma przełożenia na zaledwie 1 kartonik , dziś sędzią jest Hiszpan Jose Maria Sanchez Martinez i jest to dość mocno overowy sędzia jeżeli chodzi o karteczki , jego chyba rekord w tym sezonie to mecze Betisu z Sevillą gdzie pokazał 9 żółtek i 3 bezpośrednie czerwone , liczę że dziś na boisku będzie mocno iskrzyć i fauli będzie sporo . Feyenoord zapewne będzie chciał uzyskać dobry wyniki przed rewanżem ale i tak sam plan ma Roma , stawiam na kartki dla Feyenoordu a konkretnie przynajmniej 3 po jak dla mnie wysokim kursie .

100

L 2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka nożna - LK
Spotkanie: Lech P. vs Fiorentina
Typ: Lech over 2.5 żółtych kartek
Kurs: 2.13

Analiza:

Przygoda Lecha w Lidze Konferencji Europy to świetny materiał na dobry film, począwszy od fazy grupowej, gdzie już można było napotkać trudne przeszkody w postaci Villarrealu, czy ekip o porównywalnym poziomie jak Austria Wiedeń czy Hapoel, a kończąc na fazie pucharowej, gdzie przygoda miała się zakończyć już na Bodo/Glimt, czy później z Djugarden. Lech jest dobrze funkcjonującą maszyną w tym sezonie LKE i przede wszystkim świetnie zgraną, na próżno szukać tutaj obrazu tego zespołu z tym, co jest w Ekstraklasie. Można powiedzieć, że jest to nawiązanie do pięknego okresu z Rundevsem w składzie i wygranymi z Juventusem czy Manchesterem City swego czasu w Lidze Europy. W tym meczu Fiorentina to z pewnością ta sama półka co Villarreal i tak jak w rywalizacji z Hiszpanami Lech nie był faworytem, tak teraz tutaj nie jest faworytem. Liga Konferencji Europy to jednak idealny grunt dla takich zespołów jak Lech, czyli w teorii za słabych do rywalizacji w Lidze Mistrzów czy Lidze Europy, gdzie są takie tuzy jak Bayern, Real Madryt czy Manchester United, ale na podwórku, gdzie znajdziemy np. Gent, Basel, Anderlecht czy nawet Fiorentinę, która mimo potencjału także nie miała mocy, by walczyć o wyższe trofea europejskie. Myślę że intensywność tego meczu będzie prowadziła do kar indywidualnych dla Lecha, a jako pierwsze na myśl przychodzą mi właśnie żółte kartki.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Liga Konferencji
Spotkanie: Anderlecht vs AZ Alkmaar
Typ: powyżej 4.5 kartek (czerwona=2)
Kurs: 2.22
Bukmacher: ETOTO
Analiza:

Gospodarze sprawili sporą niespodziankę, eliminując w poprzedniej rundzie Villarreal.
Sam dwumecz był bardzo dobry w wykonaniu belgijskiego klubu i w nagrodę jest możliwość walki o półfinał Ligi Konferencji. Jeżeli zerkniemy sobie na sytuację ligową Anderlechtu, to jest ona beznadziejna i środek stawki nie jest spełnieniem marzeń kibiców. Warto skupić się w pełni na europejskich rozgrywkach, ponieważ jest tutaj szansa wywalczenia trofeum. Niestety u gospodarzy brakuje rasowego napastnika i zdobywanie goli rozkłada się na kilku graczy. Defensywa jest mocnym atutem gospodarzy, którzy nie stracili gola do 5 meczów. Dzisiaj na Lotto Park zawita AZ Alkmaar, które także ma swoje problemy na krajowym podwórku. Przyjezdni naturalnie nie powalczą o mistrzostwo Eredivise, ale celem jest minimum podium. Strata do PSV wynosi 5 oczek i jest to dystans do nadrobienia. Niestety ostatnie wynik osiągane w lidze nie napawają optymizmem i w weekend pojawiła się porażka ze Spartą Rotterdam. Czy goście odbiją sobie to niepowodzenie w Belgii?

Spodziewam się wyrównanego spotkania, ponieważ jedni i drudzy mają swoje mocne i słabsze strony. U gospodarzy króluje defensywa, ale ofensywa nie zawsze staje na wysokości zadania. U gości jest to na odwrót. Zdecydowałem się jednak na kartki, bo okoliczności oraz sędzia sprzyja wielu upomnieniom. AZ Alkmaar może być dodatkowo pobudzone niepowodzeniami w Holandii, dlatego warto też zastanowić się nad linią drużynową po stronie przyjezdnych. Daniel Siebert to młody arbiter, który często nie panuje nad wydarzeniami boiskowymi. W tej kampanii europejskich pucharów sięgał do kieszonki 2, 11, 11, 4, 6, 10 razy. Uważam, że sporo nerwów ujrzymy na Lotto Park.

100

fullmax 161,9K

fullmax

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europy
Godzina: 18:45
Spotkanie: Feyenoord : AS Roma
Typ: over 2,5 gola w meczu
Kurs:
2.46
Analiza:
Podobnie jak kolega powyżej na tapetę wezmę mecz w Lidze Europy pomiędzy Feyenoordem Rotterdam, a AS Roma. Gospodarze grają w tym sezonie nadspodziewanie dobrze i są liderami Eredivisie mistrzostwo mając prawie w kieszeni. Mają bowiem aż osiem punktów przewagi nad drugim Ajaxem. W 1/8 Ligi Europy ograli w dwumeczu Szachtar Donieck aż 8:2 (7:1 u siebie) i ten wynik robi na mnie wrażenie ponieważ Ukraińcy to nie "ogórki". Rzymianie zajmują trzeci plac w Serie A. Podopieczni Jose Mourinho po przerwie reprezentacyjnej grają bardzo solidnie, odnieśli dwa zwycięstwa nad Sampdorią i Torino. Awans do ćwierćfinału LE, zapewnili sobie pokonując w dwumeczu Real Sociedad San Sebastian. Pójdę w tym spotkaniu w kierunku goli. Patrząc statystycznie to obie ekipy wyglądają ciekawie pod tym kątem. Gospodarze grając w tym sezonie w Europie na De Kuip notowali następujące wyniki: Sturm Graz 6:0, Midtjylland 2:2, Lazio 1:0, Szachtar 7:1. Przyjezdni w delegacjach po Europie: Lewski Razgard 1:2, Betis Sevilla 1:1, HJK Helsinki 2:1, Salzburg 0:1, Real Sociedad San Sebastian 0:0. Spotkanie to ma dodatkowy podtekst, gdyż jest rewanżem za ubiegłoroczny finał Ligi Konferencji Europy, gdzie triumfowali podopieczni Jose Mourinho. Liczę na ciekawe widowisko z bramkami po obu stronach.

100

D 20,9K

DeerDance90

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europy
Godzina: 18:45
Spotkanie: Gent - West Ham
Typ: Gent
Kurs: 3,45
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Dzisiaj krótko: West Ham na tym etapie sezonu musi w pełni skupić się na utrzymaniu w Premier League (3 pkt straty przy jednym zaległym meczu), przez co europejskie puchary schodzą definitywnie na drugi plan. Spodziewam się na wyjeździe grania bezpiecznego, upatrywania kontry i gry na remis.
Z drugiej stronie Gent, gospodarz, 4 drużyna ligi belgijskiej bez szans na dalszy awans (jasne mogą zlecieć na 5-6, jednak do końca pozostały im 2 mecze z drużyną z pozycji 13 oraz 17 w lidze. Mogą więc podejść do spotkania z czystą głową i nie martwić się kolejnym meczem na rodzinnym podwórku.

100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP
Godzina :16.50+
D.Medvedev- A.Zverev
Typ A.Zverev i poniżej 22.5 gema
Kurs 4.40
Forbet.
Analiza : H2H bardzo wyrównane , wszystkie mecze na hardzie I dominują tam zacięte trzysetowe spotkania.
Medvedev zaskoczył w ostatnim meczu z Sonnego dość gładko pokonując włocha a Zverev również w dwóch setach Bautiste Aguta.
Ostatnio mierzyli się w Indian Wells I było meczycho 7: 6 6;7 5:7 wygrał Rosjanin ale było dosyć blisko 2;0 dla Niemca.
Dziś ich pierwszy mecz na cleyu I może dzisiaj się ufa??? Hm linia 22.5 gema wysoka ale jeden tajbrek i 6:3 to 22 gemy.Latwo nie będzie ale cleyu czysto teoretycznie lepszy jest Sasza no iten kurs mnie skusił.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom