Dyscyplina: Piłka nozna -
Francja,
Ligue 1
Godzina: 20:00
Spotkanie: Stade Malherbe Caen - Angers SCO
Typ: 1
Kurs: 3,28
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Na początek jak zawsze tabela:
Caen u siebie gra najgorzej z cąłej ligi notując 2 zwycięstwa, 5 remisów i 8 porażek, natomiast goście na wyjazdach zanotowali 3 zwycięstwa, 7 remisów i 5 porażek. Mimi, że gospdoarze są w słabiutkiej formie i grają na własnym stadionie najsłabiej z całej ligi to postawię w tym spotkaniu na ich zwycięstwo. Jaka sytuacja w tabeli jest każdy widzi. Caen walczy o utrzymanie się, bęzpośrednie będzie bardzo ciężko osiągnąć ale mają szansę na 18 lokatę, która daje szanse pozostania w lidze w barażu. Angers spadek nie grozi o europejskie puchary też nie walczą więc dla nich to taki mecz bez większej presji. Do tego goście dzisiaj zagrają mocno osłabieni i jeżeli Caen chce wyprzedzić Dijon to musi dziś zagrać dobre spotkanie, walczyć o każdą piłkę i myślę, że dzisiaj zaprezentują się całkiem inaczej niż w tych ostatnich meczach.
Absencje w Caen:
obrońca Genevois (6 występów w tym sezonie), pomocnik Ndom (1 występ w tym sezonie) i napastnik Joseph (13 występów w tym sezonie)
Absencje w Angers:
obrońca Andreu (1 występ w tym sezonie), pomocnicy Ndoye (27 występów wt ym sezonie) i Fulgini (25 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie) i napastnik Bahoken (27 występów w tym sezonie, 10 goli na koncie, najlepszy strzelec w drużynie) a pod dużym znakiem zapytania stoi występ pomocnika Tait (29 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie)
U gości sporo bardzo waznych absencji jeżeli chodzi o ofensywę. Myślę, że Tait ostatecznei też nie zagra, bo w sumie Angers nic nie grozi więc raczej myślę, że trener tego piłkarze również oszczędzi. Caen walczy o utrzymanie i z tak osłabionym przeciwnikiem muszą powalczyć o wygraną.
100