>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 13.03.2011 (niedziela)

Status
Zamknięty.
kuku 147

kuku

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Spotkanie: Willem II vs. Ajax Amsterdam
Typ: 1. połowa - over 2.5
Kurs: 4.75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Spotkanie w ramach 27. kolejki Eredivisie pomiędzy zespołami Willem II, a Ajax Amsterdam zostanie rozegrane dziś o godzinie 14:30 na stadionie Koning Willem II Stadion (Tilburg). Typuję, że w tym meczu padnie w pierwszej połowie przynajmniej 3 gole. Willem II to drużyna, która traci najwięcej bramek w lidze, do tej pory na 26 spotkań ma 72 stracone bramki. Dziś grają na własnym boisku, a tam prawie zawsze udaje im się coś strzelić, nawet lepszym drużyną, jak np. PSV gdzie gospodarze strzelili 2 bramki, a w pierwszej połowie padło ich aż 5. Ajax na wyjazdach drużyną słabszym zawsze strzela dużo bramek, z reguły przynajmniej 2. Wiadome także, że jeśli chcą się jeszcze liczyć w walce o mistrzostwo dzisiejsze spotkanie po prostu muszą wygrać i myślę, że będzie to zwycięstwo z przewagą przynajmniej dwóch bramek. Na ostatnie 10 spotkań pomiędzy tymi zespołami 4 razy padło over 2.5 goli w pierwszej połowie meczu. W ostatnich 5 spotkaniach Willemu II padło aż 28 goli czyli średni prawie 6 na mecz. Tak więc myślę, że szanse na to że dziś w pierwszej połowie padną przynajmniej 3 bramki są całkiem spore, napewno dużo większe niż wskazywałby na to kurs.
⛔ 100

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Dyscyplina: Piłka nożna - Primera Division (1 liga hiszpańska)
Typ: Strzelą obie drużyny? (1=tak)
Kurs: 1.70

Czy Malaga wykorzysta okres słabszej gry Realu Sociedad? Takie pytanie zadają sobie kibice czerwonej latarni ligi. Malaga jest podrażniona ostatnimi wynikami w lidze. Drużyna byłego szkoleniowca Realu, Manuela Pellegriniego, została ośmieszona na Santiago Bernabeu, przegrywając 7:0. Ten mecz ukazał jaka przepaść dzieli Malagę od najlepszych zespołów w Spanish Primera Division 2010/2011. Jeżeli Malaga nie zacznie wygrywać to w przyszłym sezonie nie zobaczymy ich w Primera Divison. Ostatnio nawet zdobywanie bramek ciężko przychodzi graczom Malagi. Ja myślę, że Sociedad jest do ogrania. Pomimo 9 miejsca w tabeli gospodarzy, moim zdaniem to nie oni są faworytem meczu. 3 ostatnie mecze bez wygranej, ulegli na wyjeździe drużynie Espanyol, remis z Levante, ostatni mecz zagrali fatalnie z Deportivo i przegrali. Jedyną bramkę dla Sociedad zdobył w 65 minucie Agirretxe Imanol. Malaga ma nóż na gardle. Piłkarze są bardzo zdeterminowani i zapowiadają walkę o każdy metr boiska. Wygrywając nawet dzisiejsze spotkanie nie opuszczą ostatniego miejsca. Typ że obydwie drużyny strzela gola jest bardzo prawdopodobne. Malaga musi w końcu zagrać ofensywnie. Sociedad strzela regularnie, tym bardziej na własnym stadionie, gdzie mają bilans dodatni. Malaga na wyjazdach natomiast spisuje się równie dobrze. Pod tym względem zajmują 9 pozycję. Spodziewam się overu bramkowego, jednak bezpieczniejszym typem jest zdarzenie, że obydwie drużyny strzelą gola. Hercules, który bezpośrednio rywalizuje z Malaga o pozostanie w lidze wczoraj przegrał z Realem Madryt. Ta wiadomość z pewnością podziałała bardzo pozytywnie na Malagę. Abdullah Al-Thani prezes Malagi twierdzi, że mecz z Realem Sociedad jest doskonałą okazją do tego aby przełamać złą passę. Trzymam kciuki za Malagę i uważam, że przynajmniej jedną bramkę zdobędą dzisiaj.
Kibice którzy dzisiaj przyjdą na stadion Real Sociedad de Fútbol powinni zobaczyć grad bramek
⛔ 100

duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
tenis , sarajewo challenger FINAL
Beck, Karol vs Amer Delic
Amer Delic - 2,20
1 1.61 bet365
Karol Beck , zawdonik klasujacy sie na 144 miejscu w rankingu atp , jest zawodnikiem bardzo wszechstronnym , posiada znakomity bekhend jak i znakomicie odnajduje punkty zabijajac przeciwnikow asami serwisowymi.
W ostatnich trzech pojedynkach turnieju w Sarajewie poradzil sobie z takimi tenisistami jak Basic 2;0 , Roger - Vasselin 2:0 oraz z Middelkopem 2:1
Przeciwnikiem Becka w dzisiejszym finale jest Amer Delic niezwykle silny psychicznie, objawienie tego turnieju wg mojego mniemania , dawal sobie rade znakomicie z naprawde dobrymi zawodnikami , jego ostantie trzy zwycieskie mecze byly z : Mahuntem 2:1 , Fisher 2;0 , Beck A 2:1 . Jego charakterystyczna zagrywka naprawde sprawia wiele klopotow , kazdy tie brek wygrywal bez problemu
klasuje sie on na 444 miejscu w rankingu ATP
Jest zawodnikiem ktory bardzo zaskakuje , zastanawiam sie czy nie bedzie dzis kolejnej niespodzianki. Mam jednak cicha nadzieje ,ze tak i przewazy szalke zwyciestwa na swoja strone.
zły zapis ⛔ 100

lancev 984

lancev

Użytkownik
Spotkanie: Piłka nożna Austria: Austria Wiedeń - Rapid Wiedeń
Typ: X/1
Kurs: 5 (5.25)
Buk: Unibet
Analiza:
Derby Wiednia. W tym roku faworytem wydaje się być Austria Wiedeń, jednak derby rządzą się swoimi prawami i ani forma ani pozycja w tabeli nie jest tutaj wyznacznikiem. Jak dotąd w tym sezonie dwa razy wygrywali &#39;goście&#39; (raz Rapid, raz Austria) w stosunku 0:1. Z pewnością lider austriackiej Bundesligi będzie chciał powetować sobie porażkę z 28 listopada. Punkty są im bardzo potrzebne, bo mają ich tyle samo co drugi Sturm Graz, a prowadzenie w tabeli zawdzięczają tylko minimalnie lepszemu bilansowi bramkowemu. Rapid natomiast zajmuje dopiero szóstą lokatę, jednak ze stratą tylko 5 punktów do strefy europejskich pucharów. Zwycięstwo nad lokalnym rywalem znacznie przybliżyłoby ich do trzeciego miejsca. Dla obu ekip stawka jest duża. Myślę, że taka sytuacja doprowadzi do ostrej walki i ostrej gry. Nie sądzę, żeby był to ładny mecz. Myślę, że większość czasu piłka będzie krążyła w okolicy środka boiska, będąc przechwytywana to przez jedną, jak i drugą drużynę. Taka gra prowadzi do pewnego 0:0 do połowy (tak z resztą było w dwóch pierwszych spotkań tych drużyn w tym sezonie). Austria jest jednak w wybornej formie. Nie licząc meczu z wiceliderem to w trzech ostatnich potyczkach zdobyli 9 punktów z bilansem bramek 11-0. Rapid na wyjazdach gra bardzo kiepsko, jednak na mecze z tymi najlepszymi bardzo się mobilizuje - wygrana z Austrią i Sturmem, remisy z Salzburgiem. Goście postawią solidny opór liderowi Bundesligi. To jednak raczej nie przeszkodzi Austrii w rewanżu za pierwszy mecz i dzięki wybornej formie i własnej publice ostatecznie to jej piłkarze będą się cieszyć z trzech punktów.
⛔ 100

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania
Spotkanie: Sevilla - Barcelona
Typ: 2
Kurs: 1,45
Bukmacher: Pinnacle
Jak zagra Barcelona po meczu w Lidze Mistrzów ? Moim zdaniem Barcelona będzie mega podbudowana, wyeliminowała Arsenal, rozegrała dobre zawody nie dopuszczając Arsenal do żadnych poważnych akcji a sami mieli ich bardzo wiele. Co prawda była nerwówka ale liczy się awans. Wczoraj Real wygrał swój mecz zatem Barcelona nie ma wyjścia także musi wygrać. Kłopotów kadrowych większych nie ma, wciąż Puyol ma kontuzję ale najważniejsi gracze Messi, Iniesta, Xavi czy Villa oczywiście wystąpią. Ostatnio Barcelona odnosiła skromne zwycięstwa, 1:0 z Zaragoza czy Valencia ale to było pewnie przez myślenie o rewanżu z Arsenalem. Dzis będzie inne podejście do meczu i przede wszystkim gra na 100%. Sevilla to groźny zespól ale bardzo nie równy, dopiero 8 miejsce w tabeli, ostatnio porażka z Bilbao na wyjeździe 0:2. Ostatnio sprzedali Luisa Fabiano, a dziś nie pewny występu jest Negredo. Warto wspomnieć, że ostatnie 3 mecze ligowe na Sanchez Pizjuan Barcelona wygrywała, 0:3, 0:1 oraz 2:3, a u siebie w tym sezonie wygrali aż 5:0. Mecz meczowi nie równy ale Barcelona na wyjazdach ma bilans 12-1-0 a w bramkach 41:5 czyli średnio ponad 3 bramki na mecz oraz średnio co trzeci mecz tracą bramkę. Według mnie Barcelona dziś wyjdzie bardzo zmobilizowana wygraną Realu i będą chcieli zachować przewagę punktową, Blaugrana rywala przewyższa pod każdym względem i stawiam wygraą gości. Polecam !!!
⛔ 100

czabuko 18

czabuko

Użytkownik
Cracovia- Lech Poznań ( połowa czasu/pełny czas )
typ:1/1
Kurs: 6.25 expekt
Analiza:

Cracovia dzisiaj będzie bardzo trudnym przeciwnikiem do ogrania, Na swoim stadionie w tej rundzie pokazali pazur już z legią, a gdybym miał porównać grę legii czy lecha to większe szanse na ogranie cracovii dałbym właśnie Legii, a jak się okazało i ta drużyna nie mogła sprostać zadaniu (wynik 3:3) . Cracovia na swoim stadionie strzeliła ~80% bramek zdobytych w sezonie. ostatnim drużynom które gości aplikuje po mniej więcej 3 bramki, dlatego sądzę że z osłabionym lechem będzie podobnie. Cracovia w ostatnich dniach dokonała też ciekawego transferu Mateusza Bartczaka, to niewątpliwe wzmocnienie.Coraz lepiej radzą sobie też tacy piłkarze jak Ntibazonkiza, Dudzic i Suworow. W lechu zabraknie dzisiaj Kiełba Wilka Kriwca Bandrowskiego , zaś bardzo niepewny jest występ Murawskiego i Mikołajczaka, jak widać zabraknie graczy którzy stanowili o sile lecha w tym sezonie. podsumowując w tym właśnie meczu przyjaźni liczę na wygraną gospodarzy , nawet do przerwy i na koniec.
✅ 400

W 115

werg

Użytkownik
Zagłębie L. - Polonia W.
Typ: Polonia W.
Kurs: 3,00
Bukmacher: Bet365
Przedostatnie spotkanie 18tej kolejki polskiej ekstraklasy to starcie Zagłębia Lubin z Polonią Warszawa. Oba kluby jak narazie zawodzą, w dwóch meczach rundy rewanżowej zdobyły zaledwie po jednym punkcie. Polonia zanotowała wpadkę odpadając z PP z Lechem, gdzie po pierwszym meczu wyjazdowym wygranym przez nich 1-0 wydawało się, że są w komfortowej sytuacji jednak rzeczywistość okazała się inna. W Zagłębiu, panuje napięta atmosfera po ostaniej porażce z Górnikiem Zabrze 5-1 z funkcji trenera zwolniony został Marek Bajor a jego miejsce zajął Jan Urban. W Polonii, także coraz miniejszym zaufaniem darzony jest holenderski szkoleniowiec Theo Bos i kolejna strata punktów może ozanczać rozwiązanie kontraktu. Na przełomnie ostatnich pięciu lat zespoły rozegrały pięć spotkań i bilans jest korzystny dla miedźiowych i wynosi 4 - 0 - 1, tyle że Polonia była kiedyś zespołem traktowanym jako chłopiec do bicia. Myślę, że zmina szkoleniowca w Zagłębiu może mieć decydujący wpływ na wynik tego spotkania i trener J. Urban nie zdąży poukładać swojego zespołu, natomiast trenr T. Bos nakreśli plan do zwycięstwa w tym meczu. Wiadomo jakie były aspiracje obydwu zespołów przed rozpoczęciem tego sezonu. Liczę że skład, którym dysponuje Polonia w końcu zacznie prezentować wysoką formę. Liczę na skromne zwycięstwo czarnych koszul.​
⛔ 100

efcebe 10

efcebe

Użytkownik
Spotkanie: Piłka nożna Cypr: Anorthosis - AEK
Typ: X/1
Kurs: 4.50
Buk: Unibet
Analiza:
Anorthosis 2 ostatnie mecze u siebie remisował do połowy. AEK 4 ostatnie wyjazdy również. Ponad to taka sama ilość punktów i zagrożenie spadkiem poza pierwszą czwórkę w przypadku porażki wskazują nam tu na nudy w pierwszej połowie. Nikt nie będzie chciał stracić bramki toteż akcje ofensywne będą ograniczone. Anorthosis jest w świetnej formie (nie przegrał od pięciu meczy u siebie i pięciu meczy ogólnie, ogrywając APOEL, Apollon czy remisując z Omonią). Jednak AEK to czwarta drużyna ligi i z pewnością piłkarze z Famagusty podejdą do tego pojedynku ostrożnie. Zapewne mają oni też w pamięci mecz z 28 listopada, kiedy AEK pokonało ich u siebie 3:0. Biorąc pod uwagę formę obydwóch drużyn myślę, że Anorthosis jednak sobie poradzi. O gospodarzach już pisałem, AEK natomiast nie prezentuje się tak kolorowo. W ostatnich pięciu meczach ugrali tylko 5 punktów. Znacznie lepsi są za to na wyjazdach, gdzie nie polegli od pięciu spotkań. Co prawda aż 3 mecze z tego grali z końcówką tabeli. W dzisiejszym starciu myślę, że zostaną zmuszeni do przełamania tej passy, gdyż nie sądzę aby powstrzymali rozpędzony Anorthosis na jego boisku. Myślę, że zobaczymy powtórkę sprzed czterech dni, kiedy piłkarze z Famagusty ograli AEK 1:2, z tą jednak różnicą, że w ligowym pojedynku zobaczymy remis do połowy.
⛔ 100

misiek_84 50,5K

misiek_84

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: FC St. Pauli - VFB Stuttgart
Kurs: 2,15
Bukmacher: bet-at-home
Czas rozpoczęcia: 17:30
Analiza:
Dziś w Hamburgu klasyczny mecz o 6 punktów dla mnie faworytem jest zespół ze Stuttgartu, co za tym przemawia po pierwsze dla zespołu St. Pauli własny stadion nie jest decydującym atutem w tym sezonie do tej pory wygrali u siebie tylko 4 mecze 6 przegrali i 3 zremisowali. Fakt zespół Stuttgartu jeszcze gorzej się spisuje na wyjeździe bo wygrali tylko 2 mecze, przegrali aż 7 i zremisowali 3. Natomiast ostatnio to Stuttgart jest na fali wygrał u siebie z Schalke (ćwierćfinalista Ligi Mistrzów) i na wyjeździe z Eintrachtem gdzie od 15` grał w 10 co myślę było przełomowym meczem i pozwoliło uwierzyć w swój potencjał który jest chyba większy niż obecne miejsce w tabeli, dodatkowo po odpadnięciu z Ligi Europy i skupieniu na lidze pozwoli to na utrzymanie. Strata punktów znacząco by to utrudniła. St. Pauli z kolei przegrało 3 ostatnie mecze w tym aż 5-0 w Norymberdze i po dobrym początku roku zdecydowanie obniżyło loty. Za zwycięstwem gości przemawia jeszcze jeden fakt mianowicie bezpośrednie mecze obydwu zespołów od 1995 roku ogólnie 1-1-6 i w Hamburgu 1-0-3. Powodzenia
✅ 115

Otrzymane punkty reputacji: +1
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dyscyplina: Hokej, KHL
Spotkanie: Ufa - Kazan
Typ: 1
Kurs: 2.100
Buk: Pinnacle
Analiza:
Witam. NHL ostatnio strasznie zaskakuje jak wczorajszy mecz Philadelphi, która w ostatnich 2 minutach straciła 2 bramki i zremisowała 4:4 a w dogrywce jeszcze przegrali - zatem dziś decyduję się na KHL! Na tapetę wziąłem mecz Ufy z Kazaniem. Ufa z taką formą będzie bardzo ciężka do zatrzymania przez kogokolwiek w tych rozgrywkach PLAY OFF. Omsk wydaje się być zagubiony i dziś mają nóż na gardle... UFA natomiast prowadzi w rywalizacji z Kazaniem 2:0 i ważne - obydwa mecze odbyły się w Kazaniu. UFA wraca zatem do własnej hali gdzie jest bardzo groźna w sezonie zasadniczym mieli następujący wynik:
27 ( 16 - 7 - 4 ) 121 : 76 - 60 pt.
Zwycięstwa 16 / 27 59.3 %
Remisy 7 / 27 25.9 %
Porazki 4 / 27 14.8 %
W PLAY OFFach w pierwszej rundzie UFA pokonała gładko ekipę z Novobirska 4:0! Bars Kazań też w sumie wygrał 4:0 w pierwszej rundzie ale w tym sezonie raczej druga runda PLAY OFF dla graczy z Kazania będzie zakończeniem walki... UFA jest po prostu za silna i dwie porażki na własnej tafli chyba stawia sprawę już jasno. Bars miał szanse w sumie w drugim meczu, który był wyrównany i zakończył się dopiero w dogrywce ale i tak był przegrany.
UFA moim zdaniem nie da sobie wydrzeć wygranej w tym meczu (i pewnie w następnym też nie) grając na własnej tafli i pewnie pokona ekipę z Kazania.
⛔ 100

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Austria Wiedeń - Rapid Wiedeń
Typ: Austria [EH -1]
Kurs: 3,40
Buk: bet365

Analiza
Derby Wiednia zapowiadają się mniej efektownie niż zazwyczaj. Często decydowały o najważniejszych rozstrzygnięciach w Bundeslidze, a dziś tak naprawdę są ważne tylko dla gospodarzy. Choć oczywiście żaden z zespołów nie odpuści, a walka będzie trwać do końca.
Austria jest liderem, przede wszystkim dzięki dobrej grze w tym roku. Ostatnie 5 spotkań w 2011r. to 4 zwycięstwa i tylko jeden remis (bilans bramkowy 14-2). Tylko Sturm był w stanie zatrzymać rozpędzoną Austrię, choć do zwycięstwa dużo nie brakowało. Dzisiaj gospodarze mają szanse po raz pierwszy od początku sezonu wysunąć się na czoło ligi z 3-punktową przewagę nad grupą pościgową. Biorąc pod uwagę ścisk w pierwszej połowie tabeli można powiedzieć, że to już dużo. Austria przystępuje do tego meczu w nastroju bojowym i bez większych problemów kadrowych. Jedynym nieobecnym będzie Petr Hlinka (P, 19/2).
Rapid nie rozpieszcza swoich kibiców. Dopiero 6. miejsce w tabeli nie jest dla nikogo satysfakcjonujące, ale strata do wyższych lokat jest tak niewielka, że wszystko jeszcze da się nadrobić. Rapid ma największy problem z grą na wyjazdach. Tam notuje bilans 2-5-5 i jest to jeden z najgorszych wyników w lidze. Goście grają w kratkę, lepsze mecze przeplatają gorszymi, a bilans 2011 roku to 2-1-2. Szacuję formę Rapidu jako nieco niższą od Austrii. Mecz jest bardzo ważny z punktu widzenia obu ekip. Rapid ma jednak problem ze składem, co może wpłynąć na grę i wynik spotkania. W drużynie gości nie wystąpią Dober (O, 9/0), Kayhan (O, 21/0), Heikkinen (P, 21/1), Kavlak (P, 20/0), Gartler (N, 16/4) i Hesselink (N, 8/2). W defensywie i pomocy może brakować wartościowych zmienników.
Liczę na to, że Austria wygra derby, bo ma niepowtarzalną szansę na zbliżenie się do mistrzostwa. Rapid na wyjazdach dużo traci, do tego jest mocno osłabiony.
⛔ 100

S 7

scyzoryk73

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna/Rosja Premier League
Spotkanie:CSKA-Amkar
Typ:Under 1,5
Kurs:3,55
Bukmacher:Expekt
Analiza:
Dziś o godzinie 14:15 odbedzie się mecz dla obu zespołów rozpoczynający nowy sezon w lidze Rosyjskiej.CSKA podejmuje na swoim boisku Amkar.Faworytem bukmacherów jest zespół z Moskwy , to prawda, jednak ja postanowiłem zgrać typ na małą ilość bramek.jest to mecz pierwszy po długiej przerwie. Nie wiadomo jeszcze jak zespoły zostały przygotowane do tego sezonu a i CSKA czeka w czwartek mecz rewanzowy Ligi Eoropejskiej z FC Porto.Jednak głównie skłoniło mnie do zagrania tego typu ostatnie mecze tych drużyn pomiędzy sobą,. 4 ostatnie mecze to 4 undery 1,5, a 10 ostatnich spotkań to 6 takich underów. 2 sprawą jest to,że widać wyraźnie że od dłuższego czasu w lidze CSKA raz wygra a 2 raz mamy remis, tak jakby był pomiędzy nimi jakiś układ, kto wie jest to liga Rosyjska, różne rzeczy się tam dzieją . Jednak nawet patrzac na dotychczasowe spotkania i rozpoczynający sie sezon under jest tutaj bardzo prawdopodobny i takze go gram. CSKA 5 ostatnich meczy to aż 4 undery 1,5 z FC Porto,Zenit , Shinik, PAOK. , takze dzisiaj równiez jest to dużo prawdopodobne a po takim kursie jaki wystawił EXPEKT 3,55 , gdzie u wszystkich innych buków jest to w okolicach 3,00 a w betsafe nawet 2,66 byłoby grzechem nie spróbować &gt; ????
⛔ 100

D 3

domto

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: FC St. Pauli - VFB Stuttgart (-1)
Kurs: 4,5
Buk: Betclic
Analiza:
W dzisiejsze popołudnie w Hamburgu dojdzie do spotkania 2 drużyn walczących o utrzymanie FC Sankt Pauli zmierzy się z zespołem Stuttgartu. Beniaminek z Hamburga plasuje się na 13 pozycji z 25punkatmi na koncie, mając zaledwie 3 punkty przewagi nad strefą spadkową. Drużyna St. Pauli prowadzona przez Holgera Stanislawskiego przegrała trzy ostatnie mecze, nie zdobywając w nich ani jednej bramki. Dodatkowo w zespole gospodarzy zabraknie kontuzjowanych Fabio Moreny, Bastiana Oczipki, Carstena Rotenbacha, Carlosa Zambrano oraz pauzującego za żółte kartki Matthiasa Lehmanna. Zespół ze Stuttgartu może się natomiast pochwalić dwoma kolejnymi zwycięstwami. Przed dwoma tygodniami drużyna pokonała na wyjeździe Eintracht Frankfurt, a w ostatniej kolejce potwierdziła rosnącą formę ogrywając 1:0 Schalke 04 Gelsenkirchen.Sttutgart posiada wielki potencjał w ofensyfie w postaci takich graczy jak: Harik, Cacau, Okazaki, Pogrebnyak powinien gładko rozprawić się z drużyną St. Pauli.
Przypuszczalne składy:
St. Pauli: Kessler - Volz, Thorandt, Gunesch, Kalla - Boll, Daube - M. Kruse, Takyi, Bartels - Asamoah
Stuttgart: Ulreich - Träsch, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Gentner, Kuzmanovic - Harnik, Hajnal, Okazaki - Pogrebnyak
⛔ 100

stach_14 19

stach_14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy - Serie C1/A
Spotkanie: Monza - Salernitana (handicap 1:0)
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Wczoraj od tego aby analiza była na &quot;plus&quot; zabrakło mi dokładnie 2`, pech prześladuje mnie przy pewniaczkach... czas zaryzykować. Na dziś wybrałaem spotkanie włoskiej Serie C1/A pomiędzy trzecią drużyną ligi - Salernitana, a zespołem miejsca 17-go, który na ostatnie 17 spotkań wygrał zaledwie raz (9 stycznia 2:1), piłkarze tego zespołu muszą byćzarówno zdesperowani jak i podłamani co nie służy dobraj, pewnej a zarazem stabilnej grze. Ciężki zakład z handicapem na gości, ale powiem szczerze kursik mnie skusił. Co więcej o Salernitana... Jak już wspomniałem zespół miejsca trzeciego z dorobkiem 38 punktów (12 zwycięstw 8 porażek i 5 remisów) 7- krotnie zachowywali czyste konto. Lecz nie są drużyną rewelacyjną ich dobra passa zaczęła siędopiero w 2011 roku, rok 2010 to okres praktycznie samych porażek i warto by było o nim zapomnieć. Dotarli wkońcu do dodatniego bilansu bramkowego, na chwilę obecnią wynosi on &quot;+4&quot;. Jeżeli chodzi o dzisiejszych gospodarzy to 17 pozycja, 19 punktów (4 zwycięstwa 14 porażek i 7 remisów) bilans wynoszący &quot;-18&quot; i według statystyk minimalnie lecz tracą więcej bramek na boisku domowym aniżeli na wyjazdach. Mecz rozpocznie się już niedługo bo o 14:30 - powodzenia dla zespołu Salernitana!
⛔ 100

K 3

kffiatx

Użytkownik
dyscyplina: piłka nozna
spotkanie: Cracovia - Lech Poznań (-1,5)
typ: 2
kurs: 4,10
bukmacher: BetGun
analiza:
Dzisiaj o 17.15 zaczyna się mecz między Cracovia, która zagra w roli gospodarza i przyjezdnym Lechem. Jest to mecz dziwny i właściwie sie wszystko może w nim wydarzyć. Pasy, które ostatnie 2 mecze zremisowały ( Legia, Śląsk) pokazały, że do końca bedą walczyć o utrzymanie, co nie bedzie oczywiście łatwe. Coś sie w klubie ruszyło lecz nie na tyle aby podbijać ekstraklase. Lech, który ostatnie dwa mecze wygral pokazał, że otrząsnął sie i zapomina narazie o przygodzie w LE. Czas wziąć się za zdobywanie punktów w lidze. Porównując składy obydwu drużyn nie ma wątpliwości, która drużyna jest lepsza i powinna wygrać ten mecz. Lecz to tylko piłka i wszystko zależy w dużej mierze od szczęścia i dnia. Uważam, że Kolejorz ma za sobą cieżkie chwile i dzisiaj wbije rywalom nieco bramek, wygrywająć minimum dwoma trafieniami. Pozdrawiam
⛔ 100

L 0

lysy16

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna, Holandia - Eredivisie
Spotkanie: Willem II - Ajax Amsterdam
Typ: Podwójna szansa - Willem II lub remis
Kurs: 3,50
Bukmacher: Betclic
Analiza:
W tym spotkaniu wypatruję niespodziankę. W czwartek Ajax podejmował na własnym obiekcie Spartak Moskwa i minimalnie przegrał 1:0, co wcale nie skreśla ich szans na awans do 1/4 finału Ligi Europy. Gospodarze pokazali miłą dla oka grę, jednak zabrakło skuteczności. Teraz czeka ich mecz wyjazdowy z ostatnią drużyną w tabeli. Gospodarze wciąż mają szansę na utrzymanie w lidze, lecz by to uczynić, na gwałt potrzebują cennych punktów. Na własnym podwórku zdobyli 9 oczek, do pełni szczęścia brakuje im tylko przywożenia zdobyczy punktowej z wyjazdów. Willem II miało tragiczny początek sezonu, pierwsze siedem domowych spotkań zakończyli siedmioma porażkami. Wcale nielepiej szło im na meczach wyjazdowych. Jednak ostatnie pięć spotkań domowych zakończyli bez porażki i sądzę, że przedłużą dobrą passę. Na sobotnim treningi urazu doznał zawsze pewny w swoich interwencjach Martin Stekelenburg. Na domiar złego rezerwowy bramkarz, Kenneth Vermeer również leczy kontuzje. Oznacza to, że w dzisiejszym spotkaniu między słupkami stanie ważący blisko 100 kilogramów Jeroen Verhoeven. Sądzę, że nie wpłynie to mobilizująco na drużynę. Nie można zapominać także o tym, że w konflikt z trenerem popadł Mounir El Hamdaoui, czołowy strzelec drużyny ze stolicy. Jego miejsce w składzie zajmie młody Siem de Jong, perspektywiczny holender, który w tym sezonie zdobył już siedem bramek na boiskach Eredivisie. Jednak swoje umiejętności najlepiej pokazuje występując na pozycji pomocnika, a teraz przychodzi mu z konieczności występować w ataku. W meczu ze Spartakiem nie wykorzystał on wielu świetnych sytuacji, co pokazuje, że El Hamdaoui w wyjściowej jedenastce, to jednak lepszy wybór.
Sądzę, że Ajax nie wygra tego spotkania. Są zmęczeni po czwartkowej potyczce ze Spartakiem, w dodatku mają kłopoty personalne. Mają napięty terminarz, bowiem już 17 marca czeka ich rewanż w Moskwie, który z pewnością będą chcieli rozstrzygnąć na własną korzyść. Willem II będzie gryzło trawę i uda im się zdobyć chociaż jeden punkt.
⛔ 100

J 5

jgc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Serie A
Spotkanie: Cagliari - Udinese
Typ: Over 3,5
Kurs: 3,2
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Na dziś wybrałem typ, że w meczu włoskiej Serie A pomiędzy Cagliari a Udinese padnie więcej niż trzy bramki. Drużyna gospodarzy całkiem przyzwoicie sobie radzi w lidze zajmując 9 pozycję. W ostatnich pięciu spotkaniach rozegranych na swoim terenie zespół ten osiągał trzykrotnie wynik overowy 3,5. W ostatnim spotkaniu wyjazdowym również wynik powyżej 3,5 bramki, a więc drużyna rozstrzelana.
Absencje: D. Biondini (M, 1-2) ważna postać w zespole niestety pauzuje za kartki;
Nene (F, 6-1) - występ stoi pod znakiem zapytania
Jeśli chodzi o zespół Udinese - ten kto śledzi Serie A to wie, jak ta drużyna w ostatnim czasie gra. Piąte miejsce i strata tylko 3 pkt do Napoli, a tym samym 3 pkt do występów w LM. Można powiedzieć, że mecze wyjazdowe Udine gra tak jak Cagliari spotkania u siebie, a więc zgodnie z zasadą &quot;wszystko albo nic&quot;(6-2-6) przy tym strzelając najwięcej bramek w lidze (28). Duet Di Natale - Sanchez pokazał już nie raz, że potrafi rozmontować każdą obronę, a najboleśniej przekonali się o tym gracze Palermo przegrywając u siebie 0-7.
La gazetta donosi, że Udine zagra w najmocniejszym składzie, tym samym możemy spodziewać się fajnej ofensywnej gry.
W zespole Cagliari po cichu liczę na kolejne trafienie Roberta Acquafresci.
✅ 220

S 133

safa02

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Serie A Wlochy
Spotkanie: AS Roma - Lazio
Typ: Over 3,5
Kurs: 4,33
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: W spotkanie 29 kolejki w stolice Wloch Rzym odbedzie sie wielki derby Roma pomiedzy AS Roma i Lazio. AS Roma jest aktulnie 6 w tabelii z 46 punktami i walzyc o Europejskich pucharach. Lazio jest wyzej tabeli ma 5 punktow wiecej i zajmuje 4 lokata i licze sie w walke o Lidzie mistrzow. Oba zespole sie spotykali dwukrotnie w tym seoznie w spotkanie ligowych AS Roma byla gora 2-0, i ponownie w Coppa Italia AS Roma wyeliminowala LAzio po wygrana 2-1. W 4 ostanich spotkan pomiedzy oba zespolami to zawsze pilkarze AS Roma byli gora. Dzis mozemy sie spodziewac ze gospodarze tego spotkanie zrobia wszystko ze utrzymac ta dobra seria, kiedy pilkarze z Lazio zrobia wszystko zeby ja przerwac o zdobyc celnych punktow zeby pozostac blisko czolowych druzyn. Moim zdaniem to spotkanie bedzie mial charkater barazowym poniewaz kazda porazka moze duzo kosztowac. Szczegolnie w przepadku pilkarze AS Rome, gdyz porazka moze oznaczac ze bedzie bardzo ciezko zdobyc 4 pozycja i zagrac za rok w Lidze Mistrzow. AS Roma w tym sezonie duzo straci gole jak na druzyna z gornej czesci tabelii. Ten fakt sprubuja wykorzestac pilkarze Lazio zeby nie raz pokonac bramkarza rywale. Licze rownierz na dobra skutecznosc napastnikow AS Roma i ze uda im nie takze nie raz pokonac bramkarza rywale. Dzis i wczoraj AC Milan i Inter stracili punktow i zaledwie zremisowali. Mysle ze ten fakt dodatkow zmobilizuje pilkarze LAzio zeby dzis osignac dobry wynik. Dlatego na dzis stawiam ze w spotkanie pomiedzy AS Roma i Lazio padnie wynik powyzej 3,5 goli.
⛔ 100

G 4

gregor81070

Użytkownik
Dyscyplina : Polska liga siatkówki mężczyzn PLS
Spotkanie : Jastrzębski Węgiel - Pamapol Wieluń
Typ : powyżej 160,5 punkta w meczu
Kurs : 1,67
Bukmacher : Bet Gun
Analiza :
Dziś o godzinie 15.00 w pierwszym spotkaniu play out spotkają się Jastrzębski Węgiel i Pamapol Wieluń . Jastrzębianom jak wiadomo nie idzie w lidze za dobrze , grają o utrzymanie a jak wiadomo są to aktualni wicemistrzowie polski i co jest jakimś paradoksem będą grać w final four ligi mistrzów .
Jedno z drugim nie współgra ale cóż takie życie . Dziś zadaję sobie pytanie czy Jastrzębianie są w stanie wygrać 3:0 ?
Według mnie nie będzie im tak łatwo , bukmacherzy dosyć mocno przesadzają wystawiając kursy 1,12 do 5,25 i nie byłbym taki pewny że jastrzębianie wygrają gładko 3:0 . Fakt iż tak daleko zaszli w lidze mistrzów nie utwierdza mnie w przekonaniu iż zgniotą Pamapol .
W tym sezonie co prawda Jastrzębianie wygrali już dwukrotnie z Pamapolem 3:0 ,ale i raz przegrali 1:3 i raz wygrali 3:1 czyli 50 % szans teoretycznie .
Ja spodziewam się dziś iż Jastrzębie wygra ten mecz lecz dawałbym duże szanse na to iż Pamapol ugra jednego seta co za tym idzie liczba punktów przekroczy 160,5 . Ostatni mecz między nimi odbył się 4 marca tego roku i Jastrzębie wygrało 3:0 choć jeden set 26-24 grany na przewagi .
A jeśli spojrzymy w statystyki to można zobaczyć iż Jastrzębianie na 24 mecze w tym sezonie tylko 3 razy wygrali 3:0 . Pamapol co prawda aż 8 przegrał 0:3 , ale ja i tak wierze że dziś powalczy w sumie mają o co grać bo o utrzymanie . A ekipa z Jastrzębia może być nawet lekko zmęczona po długim sezonie i wojażach na boiskach ligi mistrzów . Ja wierze w seta dla Pamapolu i ciekawego spotkania dla oka takiego np jak wczoraj pomiędzy Fartem a Indykpolem . Tam widać było że grają o utrzymanie ????
⛔ 100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Włochy 1
Chievo - Fiorentina
1
2.70
Bet365
Właśnie pół godziny temu doszło do mega sensacji. Milan zremisował z najsłabszą drużyną w lidze czyli z Bari z Glikam w składzie. Tym samym biorąc pod uwagę mecz piątkowy i wczorajszy póki co na 3 mecze w tej kolejce mamy 3 remisy. W lidze włoskiej co kolejkę 50% meczy kończy się zwycięstwami gospodarzy. Wynika z tego, że na pozostałych 7 spotkań przynajmniej 4 powinny się zakończyć zwycięstwem gospodarzy. Jednak to nie jedyny argument przemawiający za dzisiejszym typem. Najważniejsze jest to, że Chievo na swoim boisku jest naprawdę solidną ekipą. Na 14 meczy przegrali tylko 3 razy. Nieźle jak na 13 drużynę ligi. Natomiast Fiorentina do potęg nie należy, zwłaszcza na wyjazdach. W tym sezonie na 14 meczy tylko 1 zwycięstwo na boisku rywala. Bilans nie ciekawy. Reasumując wiele wskazuje na to, że to Chievo dzisiaj zdobędzie 3 punkty. Kurs całkiem ładny. Można dać też podpurkę na 1x (około 1.45). Ja pokuszę się o czystą &quot;jedynkę&quot;.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom