>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 13.02.2017 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na poniedziałek - 13. Lutego

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Włochy
Godz: 20:45
Spotkanie Lazio-Milan
Typ: x
Kurs 3.80
Buk

Analiza: Już jutro spotkanie w którym Lazio Rzym na swoim stadionie podejmowało będzie drużynę Milanu zakończy nam 24 serię spotkań we włoskiej Serie A, Gospodarze na chwilę obecną zajmują 4 pozycję z dorobkiem 43 punktów na swoim koncie , gospodarze są w tym spotkaniu stawiani w roli faworyta do zdobycia kompletu punktów, moim zdaniem jednak Milan który ostatnio nie notował za dobrych występów w tej kolejce będzie w stanie się przebudzić. Milan zajmują 7 pozycję w lidze i na swoim koncie do tej pory zdołał zgromadzić 40 punktów , po 4 kolejnych porażkach goście w końcu zdobyli 3 punkty na stadionie Udinese, pomimo iz nie było to dla nich łatwe spotkanie, gospodarze na swoim stadionie wygrywają raczej często,ale potrafią przegrać również w głupi sposób rzadko dzielą się punktami bowiem w 12 kolejkach zaliczyli na swoim boisku tylko 1 remis . Patrząc na historię spotkań pomiędzy tymi zespołami w poprzednich latach na tym stadionie można zaobserwować iż wpadało tutaj sporo bramek, liczę na to również w tym spotkaniu , może Lazio wygra ale nie liczę iż będzie to spotkanie w którym goście bramki zdobędą i nie przegrają wysoko, stawiam na przedział bramek 3-4 po 90 minutach tej rywalizacji, oraz na dokładny wynik 2:1 lub remis 2:2 , myślę że będzie to ciekawe otwarte spotkanie z bramkami po obu stronach.
✅280

Otrzymane punkty reputacji: +8
L 0

luxxxas

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Anglia - Premier League
Godz: 21:00
Spotkanie: Bournemouth - Manchester City
Typ: Obie drużyny strzelą i powyżej 4.5 gola
Kurs 3.75
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
W ostatnich trzech meczach tych drużyn padło 14 goli przy czym City strzelało w każdym spotkaniu minimum 4 gole. Bournemouth co prawda ostatniego gola strzelił Manchesterowi w 2015 roku ale w tym sezonie pokazują że potrafią się zmobilizować na mecze z najlepszymi z Premier League. Remis z Arsenalem 3:3, wygrana z Liverpoolem 4:3, bezbramkowy remis z Tottenhamem i wygrana z Evertonem to na pewno wartościowe wyniki. Myślę że i tym razem będzie pełna mobilizacja i będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony i uda się wbić conajmniej jedną bramkę. Manchester z kolei na wyjazdach gra bardzo w kratkę: potrafi zachwycić i wygrać wysoko nie tracąc żadnej bramki ale zdarzają się wpadki i wysokie porażki jak np 2:4 z bardzo słabym w tym sezonie Leicester albo 0:4 z Evertonem. Jak będzie jutro trudno przewidzieć ale czuję że zobaczymy sporo bramek i ciekawy mecz. Powodzenia.
⛔100

K 0

kwag

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Grecja -Super League
Godz:
18:30
Spotkanie:
Iraklis - AEK Ateny
Typ: AEK/OBIE STRZELĄ-TAK
Kurs
4.5
Bukmacher:
BET365
Analiza:

Zarejestrowany jakiś czas ale nie pisałem jeszcze nic także czas zacząć
Na tapetę biorę mecz Greckiej Ekstraklasy,Iraklis-AEK.Mecz według mnie zakończy się na korzyść drużyny z Aten.W meczach pomiędzy nimi pada mało bramek ale każda drużyna walczy o &quot;coś&quot;.Iraklis o wyjście ze strefy spadkowej a AEK o zbliżenie się do najlepszej piątki.Według mnie Iraklis jak i AEK mogą stracić po bramce ale to Iraklis na swoim stadionie gra słabo i AEK to wykorzysta i strzeli więcej.O gradzie goli raczej nie ma tu mowy.
⛔100

maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Egipt - Premier League
Godz: 18:30
Spotkanie: El Mokawloon SC - Al-Ittihad Alexandria
Typ: El Mokawloon SC
Kurs: 2.20
Bukmacher: WilliamHill
Zapraszam na 18 kolejkę egipskiej Premier League.
W ciekawym spotkaniu na Arab Contractors Stadium zmierzą się ze sobą miejscowe Nadi El Mokawloon El Arab El Riyadi a w gościach pojawi się ekipa Al Ittihad Alexandria Club.
El Mokawloon SC w tym sezonie ligowym w swoich 17 spotkaniach zdobył 24 punkty co daje obecnie 8 miejsce w tabeli ligowej zaś Al-Ittihad Alexandria plasuje się na pozycji 11 zdobywając w swoich 17 meczach 20 oczek.
Gospodarze na swoim terenie w tym sezonie ligowym 3 zwycięstwa, 3 remisy oraz 3 przegrane z bilansem bramkowym 10-11 a goście w delegacjach 2 wygrane, 3 remisy oraz 4 porażki i bilans bramek 6-8.
Moim typem na to spotkanie jest zwycięstwo gospodarzy którzy na swoim terenie grają nieźle natomiast goście w delegacjach nie są za skuteczni.
⛔100

K 61

krotarth

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Australia, A - league
Godz: 9:50
Spotkanie: Newcastle Jets - Melbourne Victory
Typ: BTS and over 2,5
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bet365
Newcastle wygrywając wraca na pozycję dające miejsce w play offach, Melbourne zaś praktycznie niezagrożone miejsce w półfinale play offów.
Sprawa wygląda jednak tak, ze ostatnio zauważyłem, ze w lidze australijskiej typ bts and over 2,5 jest najbardziej powszechny i jak nie gra Sydney FC to jest chyba najbardziej opłacalny. I tak też myślę, że będzie w tym przypadku.
Jeśli chodzi o bramki Newcastle u siebie na plusie 14:12, Melbourne na wyjeździe 12:10. Na 4 ostatnie mecze u Jetsów podany typ wchodził za każdym razem, u Melbourne 2. Wśród gości wystąpi aktualny lider strzelców Berisha(14 bramek). Myślę, ze nie ma co się więcej rozwodzić, Newcastle od 4 meczów u siebie nie przegrało, bramkę strzelić potrafi, dlatego myślę, że wyjdzie podwójnie zmotywowane, co pomoże w dużej ilości bramek.
Powodzenia
⛔100

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dyscyplina - Koszykówka , NBA
Godz: 00:05
Spotkanie: Toronto Raptors - Detroit Pistons
Typ: Detroit Pistons -2.50 pkt
Kurs: 4.40
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Króciutko i na temat (jednak jak zwykle wyszło długo ???? ) Obu drużynom zależy na tym zwycięstwie, Toronto traci rozstawienie w tabeli, Detroit szanse na Play-Off. Toronto gospodarz dzisiejszego meczu i po kilku dniach pauzy. Upatruje w tym przewagi dla Pistonsow. Pamiętam już raz wypoczętych Raptorow na własnym podwórku gdy konfrontowali się Bulls na kursie 1.20-1.30 (podobnie jak dziś). Dobry występ jednego rezerwowego McDremonta, dał zwycięstwo Bulls. Zagrał swoje w tedy także Butler, a nieobecny był Wade. Także ostatnio te drużyny tj Bulls vs Raps się konfrontowaly i Butler rzucił game-winera w ostatniej akcji meczu. Moge się mylić czy to wszystko wydarzyło się w jednym czy dwóch starciach Bulls vs Raptors, ale Bullsi grali jak równy z równym. Raptors nie są tacy mocni jak ich malują, a napewno nie w tym momencie. Na przestrzeni 2-3 sezonów dostrzegłem jedna ciekawią rzecz, a mianowicie Toronto w niedzielne mecze często topi. Pamiętam wiele takich spotkań granych koło 21:00 dla Europy. Dziś grają normalnie, ale są gospodarzem i jest niedziela, więc trzeba mieć nadzieję że to wystarczy ???? . To że nie grali gracze Toronto kilka dni, można uznać za utrudnienie. Są to atletyczni gracze, a pozbawieni rytmu meczowego mogą mieć problem z dobrym wejściem w mecz i formą ogólną. To nie jest obce zjawisko w NBA w tym sezonie, a ja takich pauz nie uznaję za żadną przewagę, a jak już to jedynie za utrudnienie. O Toronto Raptors warto powiedzieć że jest to drużyna bardzo nie równa i grająca falowo w trakcie meczu. Gracze Raptors mają ciągle zastoje w grze tj tracą i zdobywają punkty seryjnie, a gdy trafi się im gorszy dzień, a zwlacza ich liderów, to są w wielkich opałach. Szkoda że fragmentami prezentują zespołową grę, dobre rozciąganie gry i drużynowe wypracowanie rzutów za 3 pkt. Tam 80% gry to głównie indywidualna gra duetu Lowry i DeRozan. Bardzo liczę że będą oni mieli dziś duży problem ze skutecznością, a zaprezentują jedynie brzydki, forsowany atak. DeRozan jak nie ma dnia, to nie trafia nic, a punkty w tedy szybko uciekają jego drużynie. Lowry za to stoczy dziś twardy bój z Jacksonem z Pistons. Oczywiście duet z Toronto może razem zdobyć +70 pkt i wygrać mecz, ale dziś jest duża szansa że będą negatywnym bohaterem meczu, a nie super hero! Za to Detroit ostatni mecz grało ze Spurs i cala rotacja Tłoków zagrała bardzo źle, zaczynając od środkowego, a kończąc na rozgrywającym. Uznaje to za atut, ponieważ dziś wykonają wielki zryw, a szanse na przebudzenie są bardzo duże i realne. Pistons obecnie całkowicie zawodzą. Prezentowali jakiś czas świetny basket i wydawalo sie ostatnio, że wracają na właściwe tory, a tu ponowny zjazd w dół i marna organizacja gry. W okresie świątecznym w grudniu potrafili zagrać mecz na wysokim poziomie w starciu z GSW. Widowisko na wysokim poziomie i w końcówce oddali wygrany mecz. Każdy w tedy zagrał u nich dobry atak i obronę. Aby dziś zagrali 50% tego co w tedy. Liczę dziś na dobry występ Drummond&#39;a w obronie i na zbiórce na bronionej i atakowanej stronie. Skrzydła to także może być dominacja Pistons gdzie nie brak im obrońców i dobrych strzelców. Raptors wychodzą ostatnio z przodu DeRozanem i Lowrym, dziś raczej tego nie zrobią i DeRozan zacznie z niskiego skrzydła. Reggie Jackosn musi dziś się przebudzić i zdominować rywalizację z Lowrym. On i jego Tłoki potrzebują dobrego występu i przejęcia meczu w jego wykonaniu. Lowry to niski gracz, więc jest okazja dla Reggiego, bo to duży talent i świetny atleta. W pierwszym kroku powinien mijać bez problemu takiego rywala i wymuszac faule na graczach Raps. On jak i jego parten z pozycji obok tj Cadwell-Pope są świetnymi strzelcami z dystansu i mogą bez problemu odegrać ważną rolę w tym meczu. W przypadku C-P także całe Detroit czeka na przebudzenie. Bez rzadnego fantazjowania uważam że Pistons mają realne szanse na dzisiejsze zwycięstwo, a wcześniejsza wygrana Bulls z Raps to nie był zaskakujący wypadek przy pracy. Toronto ma za dużo zawieszeń w trakcie meczu, a Pistons to kupa talentu po obu stronach parkietu. Jak złapią swój rytm mogą rozbić w pył dzisiejszych gospodarzy tej konfrontacji.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +10
tsafack 243

tsafack

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Hiszpania – La Liga
Godzina: 20:45
Spotkanie: Eibar vs Granada
Typ: over 2.5
Kurs: 1.89
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Na poniedziałek zaplanowano jak zwykle jedno spotkanie. O 20:45 na plac gry wybiegną zespołu Eibaru oraz Granady. Zdecydowanym faworytem tego starcia wydają się być gospodarze. Nie mam jednak w ostatnim czasie dobrej skuteczności, jeśli chodzi o typowanie zwycięskiej ekipy na koniec meczu. Dlatego postanowiłem poszukać czegoś innego. Ja w tej potyczce typuję over 2,5 gola. Myślę, że ujrzymy w tym starciu minimum 3 gole.
Po pierwsze, historia ostatniego bezpośredniego starcie pomiędzy tymi drużynami. Obie ekipy mierzyły się w rundzie jesiennej. Wtedy to na obiekcie Granady Eibar zwyciężył 1:2. Eibar zdołał wygrać, mimo że od 32 minuty musiał grać w dziesiątkę. Riesgo wyleciał z boiska. Jeszcze przed przerwą Pedro Leon zdobył gola. W drugiej odsłonie Granada zdołała wyrównać. W doliczonym czasie gry szalę zwycięstwa przechylił Sergio Enrich. Mam nadzieję, że ten pojedynek będzie równie emocjonujący.
Po drugie, ostatnie mecze przyjezdnych. Od połowy stycznie goście notowali kolejno: zwycięstwo wyjazdowe 2:3 ze Sportingiem Gijon, porażka na Vicente Calderon z Atletico 3:0, porażka na własnym obiekcie z Barcą 0:4, remis 2:2 z Atletico, domowe zwycięstwo 3:1 z Deportivo La Coruna, wygrana na Mestalla 0:4 z Valencią. Widzimy zatem, że w ostatnim czasie zespół ten zarówno dużo traci bramek, jak i też sporo trafia. Co prawda nie potrafili strzelić Barcelonie i w jednym ze starć z Atletico. Jednak te ekipy są na nieporównywalnie innym poziomie aniżeli ich poniedziałkowy rywal.
Kolejnym argumntem przemawiającym za tym typem jest katastrofalna defensywa gości. Granada starciła już 44 bramki w lidze. Tylko ostatnia Osasuna jest gorsza. Przyjezdni tracą średnio ponad dwie bramki na mecz. Jeszcze gorzej wygladają ich statystyki jeśli weźmiemy pod uwagę tylko mecze wyjazdowe. W nich zespół ten jest najgorszy spośród wszystkich ekip ligi hiszpańskiej. Granada jeszcze nie odniosła zwycięstwa na wyjeździe. W 11 takich meczach straciła aż 33 gole.
Mam nadzieje na to, że z dobrej strony zaprezentują się strzelcy z ostatniego bezpośredniego starcia tych ekip. Enrich i Pedro Leon to najlepsi strzelcy gospodarzy. Myślę, że ci dwaj Hiszpanie mogą powiększyć swój dorobek w starciu z przedostatnim zespołem La Liga. Granada do bezpiecznego, 17. miejsca traci już 5 punktów. Jeśli myśli o utrzymaniu musi zacząć zdobywać więcej punktów na wyjazdach.
✅89

Otrzymane punkty reputacji: +1
cybul108 8

cybul108

Użytkownik
Dyscyplina: Krykiet, Indie v Bangladesz 1.Test
Godzina: 5:00
Spotkanie: Indie - Bangladesz 1.Test
Typ: Bangladesz UNDER 275.5 runów 2-drogowo
Kurs: 1.83
Bukmacher: BET365
Analiza:
Pierwszy post na tym forum. Typ oparty o płatny model, który zakłada, że w tym spotkaniu Bangladesz osiągnie wynik od 147 do 251 runów (szansa 95%).
Wobec oferowanej linii jest to duże VALUE. Osobiście włożyłem w ten typ 6 baniek.
kiepska analiza

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja SuperLig
Godzina: 18:00
Spotkanie: Gaziantepspor - Adanaspor
Typ: 2 DNB
Kurs: 2,3
Analiza: Liga, która śmierdzi korupcją chyba najbardziej i staram się jej unikać, ale tutaj natrafił się ciekawy becik, goście którzy ostatnio nagle złapali formę (nie wnikam czy formę czy inne sprawy się dzieją) przyjeżdżają na outsidera ligi.
11 pkt, 5 ostatnich potyczek to 5 porażek, a kurs na gości, którzy są &#39;w gazie&#39; dosyć wysoki (11 pkt w 5 ostatnich meczach).
Nie znam składów ani zawodników tych drużyn, więc na tym się nie będę opierał, po prostu wyczuwam tu duże Value.
Jeśli goście wygrają wydostaną się ze strefy spadkowej.
Ostatnie zwycięstwa z Bursasporem czy remis z Fenerbachce napawają optymizmem, nie spodziewam się nagłego spadku formy, albo przebudzenia gospodarzy.
Po takim kursie warto próbować.
⛔100

M 239

mikki

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - La liga
Godzina: 20:45
Spotkanie: Eibar - Granada
Typ: Eibar wygra do zera
Kurs: 2,50
Bukmacher: bet365
Analiza:

Eibar już od dłuzszego czasu prezentuje się bardzo dobrze. Nie jest to może zespół, który byłby w stanie powalczyć z najlepszymi, ale słabsze ekipy ogrywa regularnie. Nie licząc meczów z czołowymi drużynami La Liga, ostatnią porażkę z podobnym klasowo rywalem zanotował na początku listopada. Dobre wyniki potwierdza dobra gra. Są w formie, ostatnie dwa spotkania były świetne w ich wykonaniu i nie dali najmniejszych szans Valencii i Deportivo. Jeśli zagrają chociaż w połowie jak w tamtych meczach to powinni to wygrać.
Goście zupełnie odwrotnie. Ich sytuacja jest fatalna i nic nie wróży jej poprawy. Pewne nadzieje może dawać ostatnie zwycięstwo nad Las Palmas, ale prawdę mówiąc obie drużyny zagrały wtedy bardzo słabe spotkanie i gdyby nie genialny strzał to skończyłoby się na 0:0. Do tego należy dodać, że granada jest najgorzej grającym zespołem na wyjazdach - zdobyli do tej pory najmniej punktów, niemal najmniej bramek oraz stracili ich najwięcej. Są zespołem przynajmniej klasę gorszym od Eibaru i osobiście nie wierzę nawet w strzelenie przez nich honorowego gola.
✅150

Otrzymane punkty reputacji: +6
przemas92ck 1,4K

przemas92ck

Typer
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 03:00
Spotkanie: Sacramento Kings - New Orleans Pelicans
Typ: Powyżej 211,5
Kurs: 1,75
Bukmacher: OddsRing
Witam wszystkich w kolejnym dniu w którym natrafiłem na arcy ciekawe spotkanie, które uważam za perełkę, gdyż wiele czynników na to wskazuje, zacznijmy od tego że poszczególne linie ustawione na to spotkanie dość mocno wariują, początkowo bardzo spodobała mi się linia która była obecna przez dłuższy czas na Bet365 w granicy overu 212,5 po atrakcyjnym kursie 1,90 jednak z biegiem czasu co chwilę była zmieniana i zwiększana aż obecnie stanęła na 214,5 co jest już mnie korzystne, lecz znając potencjał obydwu ekip może również zostać pokryta z nawiązka, posprawdzałem na innych stronach bukmacherskich jakie proponowane są linie na to spotkanie i najlepszą trafiłem na OddsRing gdzie obecnie wynosi 211,5 punkta, myślę że linia zachęca do skorzystania z niej i pogrania trochę mocniej ten typ. Jedni jak i drudzy zazwyczaj spokojnie rzucają dużo więcej niż sto punktów w meczu, zwłaszcza gospodarze którzy w ostatnio sześciu spotkaniach na swoim parkiecie rzucali od 103-109 punktów, a w tym meczu nie zanosi się nic na to żeby było inaczej, gdyż pelikany przeprowadzają bardzo szybko swoje akcję tym bardziej jest to widoczne gdy mecz nie układa się po ich myśli i muszą gonić wynik. Jeśli chodzi o gospodarzy dzisiejszego widowiska to radzą sobie nad wyraz dobrze i można powiedzieć że złapali drugi oddech i włączyli kolejny bieg, w ostatnim meczu z Hawks w niesamowitych okolicznościach rzutem na taśmę wygrali 108:107, wcześniej ograli rozpędzonych Celtów aż 108:92, niespodziewanie doznali porażki u siebie z Chicago Bulls 107:112, a także sprawili ogromną sensację pokonując niesamowicie mocne Golden State Warriors 109:106, dlatego liczę z ich strony na zwycięstwo w tym meczu lecz za bezpieczniejsze zagranie uważam opcję overowa, gdyż New Orleans Pelicans to bardzo niewygodny rywal i często niedoceniany. Goście w ostatnim meczu niespodziewanie wygrali z dobrze poczynającą sobie ekipa wilków 106:122, wcześniej u siebie doświadczyli dotkliwej porażki z Utah Jazz 94:127, pokonali na własnym parkiecie Suns 111:106. Pokładam bardzo dużą nadzieję w tym spotkaniu i liczę na wysoki Over w meczu, gdyż jedni i drudzy preferują otwartą grę z szybkimi kontr atakami.
⛔100

talizmo 12

talizmo

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker, Welsh Open 2017
Godzina: 20:00
Spotkanie: Neil Robertson- Jimmy White
Typ: Neil Robertson over 0,5 centuries
Kurs: 1,8
Kolejny turniej w tym roku. W Grand Prix Neil zatrzymał się na ćwierćfinale i jego ambicje są trochę podrażnione. Zawsze wbijał setki jak szalony jednak od jakiegoś czasu gra trochę bardziej zachowawczo. Wydaje mi się jednak, że w Walii Neil będzie chciał mocno wejść w turniej, co gwarantuje nam wysokie breaki. Polecam ????
Nie zapomnijcie o reputach ????
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +5
mkl 180,9K

mkl

Znawca - Formuła 1
Dyscyplina: Siatkówka - Plusliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: AZS Częstochowa - AZS Politechnika Warszawska
Typ: AZS Częstochowa +2,5
Kurs: 1.53
Analiza:

Nie ukrywam, że kurs nie powala, ale nie będę tu szukał wysokiego na konretny wynik. Wolę podać według mnie najbezpieczniejszy typ, z którego może ktoś skorzysta. Według tabeli grają ze sobą drużyna ze środka tebali z ostatnią drużyną mającą bilans 3-17. Obie drużyny charakteryzuje młodość i małe możliwości winansowe. Warszawa jest jednak bogatsza z róznch względów o graczy takich jak Zagumny czy Wrona. Pierwszy chciał wrócić i mieszkać w Warszawie, drugi natomiast gdziekolwiek grać bo w Skrze Bełchatów zajmował się klaskaniem wśród rezerwowych. Politechnika prowadzona przez trenera Bednaruka od lat charakteryzuje się braiem stabilizacji formy i sinusoidalnymi wynikami. Potrafią oni pomęczyć mocarne drużyny lub nawet z nimi wygrywać(jak ostatnio ze Ską na Torwarze) ale róznież przegrać z dołem ligi. Co do meczu ze Skrą to goście byli bez formy i słabo dysponowani + na hale wreszcie przyszedł komplet kibiców (nawet nadkomplet) i gracze Politechniki zagrali na 100% swoich możliwości wygrywajć ten mecz. Ze słabszymi nie grają na takim spięciu. Na wyjazdach wygrali w tym sezonie tylko raz 3:0 z kolei Częstochowa 3:0 u siebie przegrywa tylko z czołówką Plusligie nie środkiem tabeli. No i na deser argumentem za jest ich ostatni mecz z października. Częstochowa wygrała wtedy w Warszawie 3:1 po kursie 8. Dla lubiacych ryzyko za drobne można grać win gospodarzy jednak kurs nie powala jak w pierwszym meczu bo to &quot;zaledwie&quot; 4,50.

✅53

Otrzymane punkty reputacji: +17
kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina : Piłka Nożna , A - League
Godzina : 9:50
Spotkanie : Newcastle Jets - Melbourne Vicotry
Typ : Marco Rojas To Score Anytime.
Kurs : 2.20
Bukmacher : WillimHill
Analiza :

Po jednodniowej przerwie związanej z inauguracją rozgrywek na krajowym podwórku wracam do krainy kangurów , by spojrzeć na ciekawie zapowiadający się pojedynek pomiędzy Newcastle Jets ( 7m - 20 pkt. ) a Melbourne Victory ( 2m - 35 pkt. )
Gospodarze tak jak wspomniał kilka postów wyżej kolega walczą o miejsce premiowane udziałem w fazie play -off , goście z szansami umocnienia się na pozycji wicelidera.
Spotkanie to jest meczem kończącym tę kolejkę ( przeniesione z soboty ze względu na bardzo wysoka temperaturę ).
Obydwie ekipy preferują tak jak cała liga dosyć ofensywny styl gry , strzelając sporo bramek ( Newcastle 26:32 ) , ( Victory 39:24) , zapewne nie inaczej będzie i dzisiaj. Idąc tym tropem postanowiłem przyjrzeć się dwóm czołowym &quot; żądłom &quot; ekipy gości.
Bezapelacyjnie główną postacią &quot; Zwycięzców &quot; z Melbourne jest lider klasyfikacji strzelców Albańczyk Besart Berisha ( 14 goli ) , aczkolwiek ja postanowiłem wziąść pod lupę drugiego najskuteczniejszego egzekutora w drużynie jakim jest Marco Rojas ( 10 goli ).
Ten utalentowany 26 latek jest wyraźnym postrachem drużyny z Newcastle , w ostatnich 4 spotkaniach między tymi drużynami zdobył 6 goli i zanotował 3 asysty. Kilka słów o samym zawodniku.

Nowozelandczyk urodzony 5.11.1991 w Hamilton ( 168 cm , 64 kg ) , swój pierwszy zawodowy kontrakt w Hyundai A -League podpisał w 2009 r. wiążąc się z Wellington Phoenix gdzie spędził 2 lata. Następnie trafił do obecnej drużyny w barwach której w latach 2011 - 2013 rozegrał 50 spotkań , a sezon 2012 -2013 był jak do tej pory najbardziej owocnym w całej karierze.
Po zdobyciu 15 bramek , przyznano mu &quot; Johny Warren Medal &quot; nagrodę dla najlepszego młodego zawodnika ligi , wygrał także klasyfikację Golden Boot.
Te niewątpliwe sukcesy zaowocowały zainteresowaniem niektórych drużyn europejskich niższego rzędu i przenosinami do VFB Stuttgart , następnie wypożyczeniem do drugoligowego Greuther Furth , oraz finalnie do szwajcarskiego FC Thun gdzie w 37 występach zdobył 4 gole.
Po 3-ech latach pobytu w Europie , w sierpniu ubiegłego roku Rojas powrócił do Melbourne gdzie jak widać czuje się najlepiej , a niższy poziom ligi od tego europejskiego pozwala mu być czołową i cenioną postacią całych rozgrywek.
Swój międzynarodowy debiut reprezentacyjny w barwach Nowej Zelandii zanotował w 2011 r. , a w roku 2015 został wybrany do &quot; Drużyny Dekady &quot; tegoż kraju.
Teraz słów kilka o statystykach zawodnika związanych z grą w A - League . Jak już wspomniałem w obecnym sezonie zdobył 10 bramek w 15 występach spędzając na boisku łącznie 1212 minut. Rojas to typowy &quot; lis pola karnego &quot;. Na 22 strzały oddane w dotychczasowych meczach aż 18 posłał w światło bramki , z czego 10 znalazło drogę do siatki.
Sam piłkarz operuje głownie w polu karnym , aż 9 bramek zdobył z obrębu 16 - stki , wszystkie strzelając swoją lepszą prawą nogą. Robi to średnio co 121 minut , tak więc biorąc pod uwagę iż nie zdobył gola w ostatnim derbowym pojedynku , istnieje realna szansa że uczyni to dzisiaj.

Podsumowując , wybrałem go jako strzelca do mojego zakładu ze względu na to , iż jak wspomniałem na wstępie drużyna Newcastle wyraźnie mu &quot; leży &quot; a kurs proponowany przez bukmachera na taką ewentualność mnie satysfakcjonuje ( w odróżnieniu od 1.75 proponowanego na Berishe ).

Powodzenia w typowaniu....
⛔100

G 0

grosek

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna , Włochy , serie A
Godzina : 20:45
Spotkanie : Lazio - Milan
Typ : Lazio
Kurs : 1.70
Bukmacher : Bet365
Analiza :
Bez wątpienia Lazio jest faworytem tego spotkania i zwracam sie w ich stronę. W ekipie Milanu w ostatnim meczu z powodu kartek wykluczylo sie dwoje podstawowych piłkarzy. A dodatkowo jeszcze jeden jest kontuzjowany. Także sytuacja kadrowa Milanu na ten mecz nie wyglada dobrze. Milan na wyjazdach nie gra najgorzej ale duzą role odegra tu niedyspozycja tak wielu piłkarzy. Sytuacja w kadrze Lazio jest o wiele stabilniejsza niż w drużynie gości, ponieważ zagraja wszyscy zawodnicy. Lazio 7/10 ostatnich spotkań u siebie wygrało, nie grali oni z drużynami z czołowych miejsc ale liczy sie to że odnosili te zwyciestwa, wiec czuja sie pewniej na swojej murawie.
⛔100

emdex 1,9K

emdex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka / GrecjaA1
Godzina: 15:00
Spotkanie: Kolossos Rhodes - Olympiacos
Typ: (+8,5) Kolossos win
Kurs: 2,60
Witam,
To wczoraj dałem popis z tym underem na Nantes, kto by się jednak spodziewał że Stepinski tak zaskoczy, kapitana bramka.
Dziś długo się zastanawiałem czy podać ten typ czy Lazio, stawiam na basket, jednak polecam zagrać na Rzymian, w Milanie już 7 pauzujacych, doskoczyli Palletta, Kucka i Romagnoli.
Przechodząc do mojego typy, wygląda on dosyć ryzykowne jednak widzę tu spore szanse powodzenia. Po pierwsze Olympiacos jest 3 dni po trudnym meczu z Żalgirisem, dzis mecz w Rhodos a w środę spotkanie z Arisem. W Bet365 kurs się trzyma ale np w Unibet spadł już 7,50 do 6,75, albo dostrzegają to co ja albo już poszło kilka singli na gospodarzy.
A co do nich, przedewszystkim trzeba powiedzieć o świetnej serii we własnej hali, 7 kolejnych zwycięstw, z czego ostatnie dwa godne uwagi, PAOK i tak mocny w tym sezonie AEK. Ogólnie bilans 20 ostatnich spotkań u siebie to 14-6.
W całej historii meczów pomiędzy oboma zespołami, gracze Kolossos nigdy nie odnieśli wygranej z Olympiacos, dziś niespodzianki tego kalibru nie przewiduję, ale patrząc na napięty terminarz, dyspozycje Kolossos u siebie i bądź co bądź nie jakoś fenomenalna formę Olympiacosu, to ten typ ma spore szanse powodzenia.
Powodzenia ????
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +4
C 172

chkaplan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - AUSTRALIA: A-League
Godz: 9:50
Spotkanie: Newcastle Jets - Melbourne Victory
Typ: 1+BTS
Kurs: 6,00
Analiza:
Witam,
dziś ciekawy mecz w Portugalii - gdzie typuję zwycięstwo Rio Ave.
Ale juz z rana mozna coś wybrać - Krotarth już właściwie opisał całą sytuację w tym spotkaniu - więcej specjalnie nic nie da się dodać.
Napiszę tylko, że Newcastle jest silne u siebie ostatnio - albo remisuja albo wygrywają, a Melbourne na wyjazdach ma czarna serię - ostatnie dwa spotkania przegrali z Welington i Phoenix - sądzę że dziś będzie podobnie - Newcastle powoli wspina się i sądzę, że jest to trend stały.
A BTS - wyjaśnił już Krotarth - polecam zajrzeć do tej analizy - kurs niczego sobie, a Krotarth trafił w sedno - polecam także Jego typ, Powodzenia ????
⛔100

czaro82 507,8K

czaro82

Użytkownik
Dyscyplina. Piłka nożna Premier League
Godzina. 21:00
Spotkanie. Bournemouth - Munchester City
Typ. bts w pierwszej połowie
Kurs. 4.0
Bukmacher. Bet365
Analiza
Witam wszystkich forumowiczów i nie tylko, jako że dzisiaj mija mi pierwsza rocznica kiedy się udzielam na forum, postanowiłem to uczcić i wrzucić kolejny &quot; mocno konkursowy &quot; typ dla zabawy.
W zamykającym 25 kolejkę Premier League spotkają się drużyny Bournemouth a także Munchesteru City. Gospodarze dzisiejszego
pojedynku zajmują obecnie 14 pozycję z dorobkiem bramkowym 35/47, ostatnimi czasy grają &#39;słabo&#39; żeby nienapisać &#39;padakę&#39;!!!
Podczas swoich pięciu ostatnich spotkań przegrali cztery z nich raz tylko remisując, łącznie stracili 16 bramek strzelając 7 ... Jednak kiedy przyjrzymy się pojedynkom z dosyć mocnymi drużynami (a za taką bez wątpienia uważane jest The Citizens) można zauważyć ofensywne oblicze &quot;Wisienek&quot; oraz sporą ilość strzelonych przez nich goli. W meczu z Arsenalem w roli gospodarzy wynik 3:3 kolejno spotkanie z Liverpoolem wygrane 4:3 ostatnia wysoka porażka na wyjeździe z Evertonem 6:3.
Po samych wynikach widać że lepiej leżą im zespoły które swą uwagę skupiają bardziej na ofensywjej grze niż na jej defensywie.
Teraz troszkę o City które obecnie okupują 5 miejsce w tabeli ligi lecz w przypadku ewentualnej wygranej zostaną wiceliderem z 8pkt stratą do Chelsea. W czubie strasznie gęsto od 2 do 6 ego miejsca zaledwie parę oczek różnicy tak więc &quot;Obywatele&quot; muszą walczyć bo za tydzień dla nich dodatkowe obciążenie w postaci meczu LM z AS Monaco. W bezpośrednich pojedynkach obydwu zespołów widać wyraźną przewagę gości którzy trzy ostatnie starcia kończyli pogromem i ogrywając rywali sromotnie -3 HA!!!
Podsumowując powyższe wypociny, zapewne w tym wieczornym starciu góra okażą się podopieczni Pepa Guardioli lecz osobiście uważam iż Bournemouth będzie się w stanie postawić gościom. Drużynie która znajduje się zaledwie 6pkt nad strefą spadkową powinno zależeć na punktach. Wierzę że są oni w stanie rzucić się na swojego przeciwnika od pierwszych minut meczu tym samym może uda im się zdobyć szybko gola na którego odpowie Aguero lub Kevin De Brudne. Powodzenia.
&quot; jeśli moja analiza pomogła ci podwoić drobne-kliknij dzięki &quot;
✅300

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 9,8K

jozin28

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja 2 liga
Spotkanie: Lens Clermont
Typ: BTS
Kurs: 2.06
Bukmacher: UNIBET
Analiza:
Mój typ opieram w dużej mierze na statystyce a także na tym, że są to drużyny o podobnym potencjale. Lens 7 punktów więcej w tabeli ale ich forma ostatnio szału nie robi. U siebie w 58% meczy padał BTS. Mają 15 strzelonych a 12 straconych w 11 meczach. czyli obrona jakimś monolitem nie jest. Również atut własnego boiska nie wchodzi tu w grę bilans 4 5 2. Clermont na wyjazdach spisuję się nieźle bilans 15 16 w 12 meczach. Również biorąc ich bezpośrednie starcia często bramki padały po obu stronach. W meczu pasuje mi remis ale uważam, że kurs na BTS również zawyżony bo to liga Francuzka zapewne.
✅106

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom