Dyscyplina:
Piłka Nożna
Godzina: 20:45
Spotkanie: Almeria - Real Sociedad
Typ: 1
Kurs: 2.45
Bukmacher: bet365
Analiza:
Sociedad chyba prędko nie ruszy. Zawiodłem się na nich jak grali z Realem. Stawialiśmy wtedy na rzuty rożne. Przez pierwsze 15 minut byli aktywni, a potem... było coraz gorzej.
Czemu napisałem, że raczej prędko nie ruszą do przodu? Kontuzja Carlosa Veli w meczu z Realem - dwumiesięczna! Dla nie oglądających zbytnio
La Liga powiem, że Vela to, już trzeci sezon, najlepszy strzelec drużyny Sociedad. W 2012/13 trzeci był Griezmann, którego już nie ma w drużynie, a w 13/14 Griezmann był Eq Eequo z Velą (po 16 goli). Na 3 miejscu kręcił się Agirretxe, ale teraz zdobył dopiero 3 gole i jest drugim strzelcem. Odszedł Griezmann, przyszedł Finnbogason, który absolutnie nie wgrał się w ligę Hiszpańską. W Heerenveen 29 goli w sezonie, czyli prawie gol na mecz, a tu na 550 minut zero. Teraz dostanie więcej minut, ale nie widzi mi się, aby godnie zastąpił Griezmanna. Teraz jest tylko jeden napastnik(Agirretxe) i to ten, który 'zawsze' był trzecim strzelcem w drużynie.
Od kilku kolejek sobie zdałem sprawę, że Almeria nie jest tylko do bicia. W meczu z Cordobą stawiałem na remis, taki mecz bez faworyta, ale jednak Almeria znów zaskoczyła! Wygrali 1-2 na wyjeździe, tracąc gola z bezpośredniego rzutu wolnego. Bramkarz nie miał żadnych szans. Socieda z Celtą zagrał... średnio po prostu. Tak jak i Celta w sumie. Z Realem, jak wspomniałem fatalnie. Z Eibar wygrali 1-0, ale ten gol... możecie obejrzeć, fartowny nieco. Poza tym Eibar nie wykorzystało m.in sam na sam, a w innej sytuacji w ostatnim momencie wybili piłkę spod nóg napastnikowi, który miał już tylko bramkarza przed sobą. Mecz ten był na remis raczej.
Nie pamiętam kiedy Sociedad ostatnio zagrał dobry mecz ligowy. Może z Barcą coś tam im wychodziło, ale na zwycięstwo też niezasłużyli.
A Sociedad na wyjeździe to po prostu dno. Wystarczy spojrzeć na tabelę wyjazdową. Na 10 spotkań 5 remisów, 5 punktów. Czyli można się domyślić, że jeszcze nie wygrali. Głównie grali z górną połową tabeli. Jednak zdobyć 1 gola w pięciu spotkaniach z miejscami 1-9 to jednak słabo. Remisowali też z Celtą, Deportivo i drużynami z dna tabeli.
Almeria, jak już zdążyłem wspomnieć, wcale nie jest fatalną ekipą. Z Cordobą opisywałem nieco mecz. Dodam, że grali bez swojego najlepszego strzelca, który wraz z zawieszenia na mecz z Sociedad.
Dobry mecz Almerii z Getafe gdzie
trójka do jaja nawet mogła wejść. Porażka 3-0 z mocnym u siebie Espanyolem, porażka po wymianie zdań z Valencią 3-2 i to na wyjeździe. Wygrana wyjazdowa z Malagą. I dalej - grudzień, to nie będziemy brnąć.
Zagrali od stycznia 6 spotkań ligowych, w tym 4 wyjazdowe. W obu domowych spisali się dobrze albo na tyle na ile mogli. Porażka z Sevillą 0-2 i wygrana 1-0 Getafe. Nie da się powiedzieć, że z Sevillą zagrali słaby mecz. Patrząc na siłę rywala to naprawdę Almeria pozytywnie!
Wydaje mi się, że na Sociedad bez Veli będzie można zarobić
100