>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 13.02.2015 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na piątek - 13. Lutego

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
???? NBA
02:05
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers
Pau Gasol under 18,5
2.03 / betsson
Dziś w NBA tylko jedno spotkanie i po raz kolejny decyduję się na typ punktowy zawodnika jednej z drużyn. Pod lupę biorę Pau Gasola. Hiszpan najlepsze lata zdaje się ma za sobą, ale w tym sezonie Byki mają szanse na fajny wynik w PO i uważam, że zajdą dalej niż ich dzisiejsi rywale z Cleveland. Gasol świetny gracz, od lat występujący w NBA w wielkich klubach i od lat reprezentant Hiszpanii. Odejście z tonącego okrętu, jakim bez wątpienia był zespół LA Lakers wyszło Pau na dobre. Dzisiaj spotkanie z Cavs, którzy grają b2b. Wczoraj goście dzisiejszego spotkania spokojnie ograli Heat 20-stoma punktami.

Przed Gasolem matchup z Mozgovem. Rusek wczoraj dobrze pograł w ataku, był najskuteczniejszym graczem meczu i grał ponad 33 minuty. Wczoraj matchup z Whitesidem, który jak wiadomo w ataku jest dosyć ograniczonym zawodnikiem, w przeciwieństwie do Pau. Gasol dwa dni temu rozegrał ponad 37 minut w spotkaniu z Magic. Wiadomo, że młodszy się nie robi i dzisiaj raczej tyle czasu nie dostanie. Szczerze mówiąc nie spodziewam się jakiegoś szalonego tempa, bo obydwie drużyny wiedzą, że na dniach All-Star Game. Gasola co prawda nie ma w tym zestawieniu, ale ktoś musi mu te piłki na izolację dogrywać. Moim zdaniem Mecz Gwiazd nie jest ważniejszy od ligowego, ale nie sądzę, żeby któryś z graczy ryzykował kontuzję i zaprzepaścił szansę na All-Star.
Wiadomo, że Gasol potrafi zagrać tyłem do kosza, umie rzucać z półdystansu, ale ostatnio często melduje się z rzutami z restricted area. Wiadomo, że Mozgov jest bardzo wysoki i potrafi się przepychać pod koszem, a Gasol nie musi mieć wcale łatwo z Rosjaninem. Cavs nie są mistrzami obrony, ale budowanie zbyt częstych izolacji pod Gasola raczej nie będzie zaskoczeniem dla Cavs, przynajmniej na dłuższą metę.
Sądzę, że dzisiaj Gasol zagra około 28-30 minut, a szczerze mówiąc linia jest ciekawa do pogrania.
✅103

Otrzymane punkty reputacji: +12
nonamed 97

nonamed

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna- T-mobile Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Lechia Gdańsk: Wisła Kraków
Typ: 2
Kurs: 3,29
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Nie rozumiem kursów na to spotkanie. Lechia może i dokonała bardzo dobrych wzmocnień, ale czy są one w stanie już teraz odmienić ich grę. Poza tym, czy Wawrzyniak i Wojtkowiak to naprawdę aż tak genialne transfery? Oczywiście innym kalibrem jest Sebastian Mila, ale myślę, że i on potrzebuje trochę czasu, aby zaadaptować się do nowego otoczenia, a przede wszystkim nowych kolegów na boisku, bo taki zawodnik jak on zawsze będzie od nich zależny. Co do Wisły: brak transferów, wyjdzie 11 znana z poprzedniej rundy i myślę, że to zespół na poziomie zbliżonym do Lechii. W pierwszym ich meczu Biała Gwiazda wygrała 3:1, rok temu na stadionie Lechii odbyły się dwa spotkania pomiędzy tymi zespołami i obydwa zakończyły się remisami (0:0 i 2:2). Co do sparingów: nie będę przywiązywał do nich większej wagi, bo po prostu nie są one miarodajnym wyznacznikiem formy drużyn, czego najlepszym przykładem jest Lechia, którą zachwycano się po letnim zwycięstwie 4:0 nad Panathinaikosem. Podsumowując, śmiem twierdzić, że różnica między zespołami nie jest taka duża jak w kursach wystawionych przez bukmacherów, stąd też warto zagrać ten typ.
⛔ 100

homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - USA, NHL
Godzina: 13.02.2015 01:30
Spotkanie: Tampa Bay Lightning - St.Louis Blues
Typ: over 7,5
Kurs: 5
Bukmacher: UNIBET
Analiza:
Tabela pokazuje że dzisiaj zmierzą się dwie bardzo dobre drużyny ; gospodarze Tampa Bay Lightning zajmują 1 pozycję w Konferencji Wschodniej z takim samym dorobkiem punktowym jak dzisiejszi goscie St.Louis Blues 3 miejsce w Konferencji Wschodniej tj. 74 punkty. Obydwie ekipy w NHL mają najlepszy atak , gospodarze zdobyli w tym sezonie 181 bramek a goscie 170! Imponujący wynik za ktorym przemawia swietna gra zawodnikow obydwu druzyn, szczegolnie w tym sezonie wyrozniaja sie, w ekipie gospodarzy; Kucherov 21 goli i 27 asyst , Stamkos 28 bramek i 22 asysty, i najlepiej punktujacy w Tampie zawodnik Johnson 19 bramek i az 34 asysty ! U gosci zdecydowanie najlepszym graczem jest Tarasenko 28 bramek i 25 asyst. Mocne ofensywnie ekipy. Tampa Bay ostatni mecz przegrala 3-2 po dogrywce z Nashville na wyjezdzie, wiec u siebie na pewno beda chcieli sie przelamac, natomiast goscie skromnie pokonali Arizone 2-1, chociaz moglo skonczyc sie wysokim wynikiem, ale swietnie w bramce Kojotów spisywał się Smith. Niezła forma obydwu ekip, gospodarze podrażnieni pechową porazką po dogrywce, super ofensywa. Typ warty ryzyka.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +19
D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Holandia Jupiler League
Godzina: 20:00
Spotkanie: Volendam-Walwijk
Typ: Volendam over 3,5 bramki
Kurs: 4,0
Bukmacher: bet365
Analiza: Na Piątek obowiązkowo wybieram spotkanie z drugiej ligi Holenderskiej lubię tą ligę bo pada masa bramek na dzisiaj wybrałem spotkanie pomiędzy Volendam które zajmuje 4 miejsce 43 punkty i bramki 61-38 a będącym na ostatnim miejscu Walwijk 20 pozycja 12 punktów i bramki 22-56 fatalna gra tego zespołu w ostatnich meczach dostają baty od każdego handicap na Volendam wejdzie bez problemu ja mam bramki drużyny Volendam bo daleko nie trzeba szukać z tego że Walwijk traci mnóstwo bramek w ostatnich meczach oto one ostatnie mecze 0-5 u siebie z De Graafschap 0-3 z Den Bosch i następne mecze to 1-4, 0-2, 3-5 ostatnie wyniki Volendam 2-3, 3-4, 1-1, 5-0, 2-2 a ten wynik 5-0 to był mecz z Den Bosch na wyjeździe a Walwijk z tą samą drużyną przegrywa u siebie 3-0 nie wiem co się dzieję z drużyną Walwijk ale trzeba to wykorzystać tą słabą dyspozycję.
Według mnie Volendam w tym meczu postrzela i to będzie mecz do jednej bramki i kurs 4 na te cztery bramki to ja gram bo po co stawiać na 4 bramki ogólnie w meczu po kursie 1,90 jak można wybrać kurs ponad dwa razy większy ja gram ten typ i jestem pewny go.
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ Piłka Nożna - La Liga 2014/2015
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Almeria - Real Sociedad
Typ:
over 2.5
Kurs:
2.37
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Strefa spadkowa zaczyna się od 19 punktów, a Almeria ma ich 23, goście 24. Więc to będzie teoretycznie mecz by jak najbardziej oddalić się z miejsca degradujące zespół do niższej ligi. Liczę tutaj na zacięty fajny mecz, bo z Almerią w tym sezonie to tylko siedzieć i popcorn można jeść, oglądając grad bramek. U siebie są trochę bardziej groźni niż na wyjazdach więc o tą jedną bramkę z ich strony byłbym raczej spokojny. Co prawda nie zgra u gospodarzy Zongo (14/1), ale to otwiera zawodnikom z ławki na popis swoich umiejętności. Do tego brak podstawowego bramkarza Rubena (15/0).
Goście od 15 meczów wyjazdowych są bez zwycięstwa, a Almeria to świetna okazja na przełamanie. Real Sociedad doskonale wie, że gospodarze mają dziurawą obronę jak szwajcarski ser. To samo można powiedzieć o gościach który dostaje 4:1 od Realu czy 4:0 od Villarrealu. Braki w Sociedad to Martinez (10/0), Vela (20/7), Canales (21/2). Liczę też na to, że obie drużyny szybko strzelą po bramce, a następny gol to już będzie tylko kwestią czasu.
H2H na ostatnich 7 spotkań pomiędzy tymi drużynami, aż w 6 padły przynajmniej 3 bramki.

✅ 137

Otrzymane punkty reputacji: +1
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna Polska
Spotkanie Lechia-Wisła
Typ: Lechia 1 golem
Kurs 4.10
Buk Unibet
Godz: 20:30
Analiza: Witam, na piątek wybrałem spotkanie z powracajacej ekstraklasy polskiej w którym Lechia Gdańsk podejmowała będzie przed własną publicznością ekipę Krakowskiej Wisły, dla mnie w tym spotkaniu zdecydowanym faworytem do zdobycia kompletu punktów przed własną publicznością są Gdańszczanie, którzy przed sezonem mocno się wzmocnili jak na realia polskiej ligi. Lechia jak na razie zajmuję miejsce w grupie spadkowej,ale wedlug mnie
jest to drużyna , która jak najbardziej ma potencjał na pierwszą ósemkę. Wisła natomiast w poprzedniej rundzie grała nawet nieźle, jeżeli nie oliczymy im kilku małych wpadek,ale ta runda już zdecydowanie powinna należeć do Biało-Zielonych , którzy dobrze poradzili sobie w przygotowaniach przed sezonowych zagrali kilka sparingów, 5 meczy 5 zwycięstw co jest dobrym wynkiem , grali bowiem z Anzhi oraz Dnipro. Wisła natomiast 3 ostatnie
spotkania sparingowe przegrała, myślę że w ekipie Białej Gwiazdy w tym spotkaniu jeszcze nie wszystko beędzie wyglądało jak należy, ponieważ ta drużyna potrzebuję czasu żeby wejśc na odpowiednie tory, dla Lechii natomiast jest to już czas najwyższy z takimi zawodnikami , pieniędzmi, oraz zapleczem poza sportowym ta drużyna w końcu musi odpalić, według mnie są duże szanse żeby miało to miejsce juz w tym inaugurująym spotkaniu z zespołem
Krakowskiej Wisły.
✅ 310

azok 17,3K

azok

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Francja - Ligue 2
Godzina: 20:00
Spotkanie: Laval - Orleans
Typ: under 1.5
Kurs: 2.75
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam. Dziś o 20 we Francji zostanie rozegrana 24 kolejka, drugiej ligi. Gospodarze, którzy zajmują 8 pozycje z bilansem 7-13-3, podejmą u siebie drużne z 13 pozycji w tabeli, która po 23 kolejkach zgromadziła 28 pkt i mają bilans 6-10-7. Bardzo lubię grac te lige, ponieważ pada tam mało bramek i często można poszukać remisu. Miałem dac typ remisy na ten mecz, ale postanowiłem zagrac underowe spotkanie. Podczas meczów gospodarzy z ostatnich 6 spotkań, aż 5 zakończyło sie wynikami under 1.5, natomiast u gościu wygląda to tak, że dostosowują sie do gry przeciwnika. Polecam również typ, remis do połowy, ale dla lubiących delikatne ryzyko mój mecz bedzie odpowiedni
⛔ 100

P 57

przemekmaty

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Francja - Ligue 2
Spotkanie: Borussia Dortmund- Mainz 05
Typ: over 2,5
Kurs: 1.57
Analiza:

Inauguracja 21 kolejki Bundesligi odbędzie się na Signal Iduna Park gdzie miejscowa Borussia podejmie Mainz. Borussia po pięciu meczach bez wygranej w ostatniej kolejce rozbiła Freiburg 3-0 i wydostała się ze strefy spadkowej. Aktualnie zajmuje 16 miejsce lecz jej strata do jutrzejszego rywala, który zajmuje 13 pozycje wynosi trzy oczka. W rundzie jesiennej piłkarze Kaspera Hjulmanda wygrali z Borussią 2-0. W drużynie Kloppa jest spore grono kontuzjowanych: Błaszczykowski, Kehl, Bender, Groskreutz i Durm. Natomiast u gości nie zagrają: Moritz, Schlik, Nedelev i za czerwona kartkę Karius. W ostatnich 10 spotkaniach ligowych 5 krotnie padł wynik, który daje over 2,5 Myślę, że drużna gospodarzy weszła na właściwe tory i będzie pięła się w górę tabeli. Druzyna z Moguncji dobrze zaczęła runde rewanżową pokonując wyraźnie Paderborn lecz w następnych spotkaniach nie spisywali się dobrze. W ostatniej kolejce ulegli Herthcie.
✅ 57

Otrzymane punkty reputacji: +4
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL, Regular Season
Godzina:
01:30
Spotkanie:
Tampa Bay Lightning - St.Louis Blues
Typ:
Tampa Bay Lightning ML
Kurs:
1.91
Bukmacher:
PinnacleSports
Analiza:
Lightning są jedyną drużyną w lidze, która posiada w swoich szeregach 10 zawodników z minimum 10 bramkami na koncie. Być może formacja defensywna jest na + w zespole gości ale offense zdecydowanie mocniejszy jest wśród graczy Tampy. Na pozycji bramkarza moim zdaniem mamy remis, bo Bishop (tym bardziej u siebie - bilans 20-4-1 z 2.01 GAA) jest goalie o takim samym poziomie umiejętności co netminder Blues Brian Elliott.
Ten matchup to typowe starcie 50/50. Dlaczego więc idę w kierunku gospodarzy?
St.Louis jakoś nie przekonują mnie ostatnio swoją grą. Niby pokonali ostatnio u siebie Arizonę 2:1 jednak w dwóch wcześniejszych meczach ulegli Chicago i Columbus dając sobie zaaplikować aż 11 goli! Aż nad wyraz widoczne są osłabienia w zespole z Missouri - niby do gry wrócił już Lehtera, jednak w dalszym ciągu brakuje najlepszego asystenta i ich najlepszego D-mena Shattenkirka oraz skrzydłowego Portera. Gospodarze z kolej ostatnio grają w kratkę - zwycięstwa przeplatają porażkami. Jednak ich bilans za ostatnie 11 gier musi budzić szacunek - 7-2-2. Do tego trzeba dodać, że Lightning nie zwykli przegrywać w Amelie Center, gdzie co prawda udało się ostatnio wygrać graczom odradzających się Kings ale już w kolejnym meczu Ducks boleśnie się przekonali, jak ciężki jest teren na Florydzie. Nie wiem skąd taka informacja, że wtedy bronił Bryz? Owszem wszedł w końcówce i zaliczył 1 SV po tym jak Anderson zdążył puścić już 5 goli w 22 strzałach ????
Reasumując stawiam w tym spotkaniu na zespół gospodarzy, którzy mimo wszystko posiadają nie bywały arsenał ofensywny i naprawdę ciężko jest komukolwiek wytrzymać ich napór gdy grają u siebie. Do tego trzeba dodać, że z całą pewnością Lightning pałają żądzą rewanżu za porażkę poniesioną 3 lutego w Missouri, gdzie ulegli Nutkom 2:1 po golu straconym w dogrywce. Motywacji z całą pewnością nie zabraknie obu zespołom ale to gospodarze są na musiku, gdyż doskonale wiedzą, że po tym spotkaniu rozpoczynają 5-meczowy road trip po zachodnim wybrzeżu, gdzie z pewnością o zwycięstwa będzie bardzo trudno. A więc...Let&#39;s Go Stammer &amp; Lightning!!!
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: NHL
2:00
Nashville Predators - Winnipeg Jets
{Under 5,5} @ 1,70 Betsson !
Dziś już na zestawieniu gier więcej meczy niż wczoraj i trzeba znowu coś upolować. Meczy mnóstwo, do obstawienia a nawet jedną niespodziankę przewiduję, ale nie będę jej tu analizował. Dzisiaj pod lupę biorę spotkanie Drapieżców, z Odrzutowcami. Evander Kane opuścił szeregi, gości i będzie grał teraz w Sabres. Jakoś nie wydaje mi się aby ta strata była specjalnie odczuwalna, choć ten player zabijał strzałami bardzo często. Choć nie strzelał tych bramek dużo, to teraz w Buffalo na pewno będzie najlepszym tam zawodnikiem i z pewnością zobaczymy kilka bramek w jego wykonaniu w tej jakże chimerycznej drużynie jaką są Szable. Dziś już jestem myślami w Nashville. Drapieżcy grają ten sezon bardzo adekwatnie, konsekwentnie i co najważniejsze ich gra nie przypomina tego co działo się jeszcze w tamtym sezonie. Są bardziej regularni i mniej chaotyczni. Forsberg jako perełka początku sezonu strzelał gole za golem, teraz już momentami brakuję paliwa, ale i tak jest niebezpieczny dla swoich rywali. Ostatnio nawet taki Josi nie co swoje morale podbudował po przez efektywność, w meczach. Natomiast goście to ekipa z budowana, w ofensywę. Mająca w swoim składzie kilka godnych istot które potrafią zawojować a mimo to jeszcze w tamtym roku nawet nie dostali się do PO. Jest Wheeler, jest Little a nawet Byfuglien, (niszczyciel na bandach) Zwykle u siebie więcej strzelają, w delegacjach już nie jest tak kolorowo. Nie miej jednak nie spodziewam się dzisiaj gradu goli. Preds zwykle graja powolny hockey game, ale skuteczny. Jets będą starali się grać swoje, ale gospodarze za dużo inicjatyw im nie oddadzą. Stawiam under.
✅70

Otrzymane punkty reputacji: +3
lel0 30

lel0

Użytkownik
Spotkanie: Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Typ: 1
Kurs: 2,25
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Pod lupą na piątkowy wieczór, spotkanie pomiędzy Lechia Gdańsk - Wisła Kraków. Lechia tak jak już kolega wyżej wspomniał po wzmocnieniach, zaś wisła bez zmian. Z racji, że jest to pierwsze spotkanie ligowe po przerwie, stawiam czystą 1. Już mówię dlaczego... Lechia troszkę przyciśnięta pod mur, po prostu musi dobrze wejść w tę runde, w klub zainwestowano nie małe pieniądze, a wyników jak nie było tak nie ma, do tego dochodzą kolejne wpakowane pieniądzę czy na marne ? nie sądzę.
Wiem, że na mecze towarzyskie / sparingi nie powinno się patrzeć, jednak no nie ukrywajmy, nie są one w 100% &quot;odciętę&quot; od meczów ligowych, i jako tako obrazują nam w pewnym stopniu forme jak i podejście do gry zawodników. Na 5 meczy towarzyskich Lechia wygrała 5, zaś Wisła na 7 meczy tylko 2 wygrała, 2 zremisowała, i 3 ostatnie przegrała.
Pozdrawiam, i życzę wysokich wygranych
✅ 125

Otrzymane punkty reputacji: +4
shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Rotterdam
Godzina:
14:00
Spotkanie: Andy Murray - Gilles Simon
Typ:
Gilles Simon
Kurs:
6,62
Bukmacher:
PinnacleSports
Analiza:
Typ mogłoby się wydawać irracjonalny, jednak dziś miałem okazję oglądać spotkania obu panów. Chardy z Simonem nie miał po prostu nic do powiedzenia, świetny serwis Gillesa, grał bardzo pewnie i nie dał nawet ciut szans rodakowi. Cały mecz pod pełną kontrolą. Murray również pojechał Vaska dziś, jednak Kanadyjczyk trochę się pogubił pod koniec 2. seta. Co zwróciło moją uwagę, to to że Andy miał bóle prawdopodobnie kolan, chociaż ile w tym prawdy ciężko stwiedzić, bo później wygrał 4 gemy pod rząd od stanu 3-5 do 7-5. Myślę, że Francuz jest w na tyle dobrej dyspozycji, że spokojnie powalczy z Murray&#39;em, a że kurs niebotyczny to polecam próbować.

✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +38
miguel1992 180

miguel1992

Użytkownik
Godzina: 18:00
Spotkanie: Zawisza Bydgoszcz - Górnik Łęczna
Kurs: 2,60
Bukmacher: bet365
Analiza:
Witam! Dzisiaj przedstawię Wam analizę pierwszego meczu ekstraklasy po zimowej przerwie. Ogólnie pochodzę z okolic Łęcznej, lecz w moim typie kieruję się czysto sportowo, a nie sentymentalnie.
Zaczynając od gospodarzy - Zawisza to aktualnie ostatnia drużyna w ekstraklasie. Moim zdaniem jest to odpowiednie miejsce, odzwierciedlające ich poziom gry - po prostu ekstraklasa jest dla nich za wysoką poprzeczką do przeskoczenia. Przez 19 kolejek zwyciężyli zaledwie 2 razy(u siebie), tylko 3 razy zremisowali(raz u siebie), a reszta spotkań to porażki! Ich bilans bramkowy także jest komiczny, bo wynosi 19:42 czyli -23! Aktualnie tracą do wyprzedzającego ich Ruchu Chorzów, aż 8 oczek, lecz wątpię aby ich wyprzedzili, bo Chorzowianie zaczynają pomału odbudowywać formę z ubiegłego sezonu. Okres przygotowawczy do dalszego sezonu wypadł im moim zdaniem dobrze(jak na nich). Pierwszy mecz zremisowali 4:4 u siebie z Chojniczanką - przeciętniakiem z I ligi Polskiej, kolejny mecz zremisowali bezbramkowo na wyjeździe z dosyć przyzwoitym Spartakiem Moskwa, następnie zwyciężyli na wyjeździe 1:2 z Luanda - czołówka ligi z Angoli, oraz na sam koniec aby przypieczętować formę przegrali 3-0 na wyjeździe z dosyć dobrym zespołem z Korei Południowej - Suwon.
Godne podkreślenia jest też to, że w okienku zimowym odeszli podstawowi piłkarze Zawiszy, którzy tworzyli fundament tego zespołu, więc ciężko będzie pewnie ze zgraniem składnych akcji.
Goście przyjadą z Łęcznej po punkty do Bydgoszczy. Aktualnie zajmują wysokie 11 miejsce w tabeli - nie zapominajmy, że to BENIAMINEK, więc głównym ich celem w pierwszym sezonie ekstraklasy jest utrzymanie się, co im się na 99% uda. Łęcznianie wygrali z 19 kolejek 6 meczy(w tym tylko jedno na wyjeździe), zremisowali 6 spotkań(dwa na wyjeździe), a resztę przegrali. Jak widać jest to drużyna punktująca głównie u siebie na stadionie, bo z 24 punktów zdobyli u siebie aż 19! Moim zdaniem jest to idealny rywal aby polepszyć statystykę wyjazdową i dzięki wygranej wbić się w pierwszą dziesiątkę tabeli. Górnik strzela prawie tyle bramek, co i traci - 24:25. Może nie jest to powalająca liczba, ale ich mecze zawsze są ładne dla oka, ponieważ Łęcznianie grają ofensywną piłkę. Warte zaznaczenia jest też to, że w przerwie zimowej odbyli tylko jeden sparing, który wygrali NA WYJEŹDZIE 3:1 z Admira Wacker Mödling - dziewiątą drużyną austriackiej ekstraklasy. W przewie zimowej drużynę wzmocnili: Rudnik, Tanczyk, Josu i Okuniewicz. Odszedł jedynie Buzała tak więc raczej wzmocnienie i stabilizacja niż osłabienie składu.
W ostatnim bezpośrednim pojedynku to Górnik Łęczna była górą i pokonała Bydgoszczan na własnym terenie aż 5:2, więc widoczna jest różnica klas tych zespołów. Ciekawostką jest również to, że w bezpośrednich pojedynkach Górnik nigdy nie wygrał na wyjeździe z Zawiszą.
Sumując wszystko do kupy to moim zdaniem Górnik Łęczna wygra to spotkanie dwoma lub trzema bramkami po głupich błędach gospodarzy. Zawisza aktualnie jest bez podstawowych zawodników co ułatwi grę Łęcznej, która gra w swoim zgranym zestawieniu.
Powodzenia.
⛔ 100

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Koszykówka NBA
2:00
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers
LeBron James over 25,5 pkt
William.Hill
Kurs: 1,91
Analiza:

Chyba najniższa linia na rynku bukmacherskim dzisiaj na LeBrona, widziałem nawet linie po 28,5 po tym samym kursie. Pewnie dzisiaj w niego uderzam. LBJ nie lubi Byków, nigdy też się z tym specjalnie nie krył. Lubi grać w United Center. Dzisiaj tą maszynę Kawalerzystów musi pociągnąć, bo ma dobry matchup. Pod koszem Love będzie miał ciężko gdyż Gasol + Noah potrafią świetnie bronić, zwłaszcza ten drugi. Linia moim zdaniem o 2 pkt za niska. LeBron James w sezonie średnio 25,8 PPG, na wyjazdach 28,8 PPG, a co ciekawe gdy gra B2b czyli dzień po dniu aż 29,5 PPG. Dla mnie fajny zakład i ja pobieram. LeBron oddaje zawsze sporo rzutów z Chicago, jeśli skuteczność nie zawiedzie powinno być dobrze. Dunleavy to zdecydowanie nie ta klasa obrońcy żeby powstrzymać Kinga. Wczoraj słaby mecz z Miami, zdecydowanie nie taki na jaki stać Jamesa, słaba skuteczność z gry, a LBJ najczęściej po 1 słabym meczu w 2 wybucha, jest nabuzowany i podwójnie zmotywowany. Będzie dobrze. Nie ma co się rozpisywać tylko grać bo linie idą w górę. Polecam i pozdrawiam. Rambo
✅91

Otrzymane punkty reputacji: +13
bstjn 9

bstjn

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna- La Liga
Godzina: 22:00
Spotkanie: Malaga - Espanyol
Kurs: 3,60
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Moim zdaniem kurs na gości mocno zawyżony. Espanyol gra ostatnio naprawdę nieźle. Ostatnie wyniki ligowe są bardzo mylące, ponieważ Katalończycy mierzyli się z dużo mocniejszymi rywalami. Mimo to w ostatnich 10 ligowych starciach zespół ze stolicy Katalonii wygrał 5 razy i 5 razy przegrał. Porażki z FC Barcelona i Realem hańby nie przynoszą, z Valencią i Sevillą również, tym bardziej że Espanyol mocno walczył, jedynie wynik z Eibar można uznać za niekorzystny. Malaga gra w kratkę, po zwycięstwie z Valencią u siebie przegrywa na wyjeździe z Levane 1:4. H2h przemawia na korzyść Espanyolu. W ostatnich 5 meczach mieliśmy 3 remisy i 2 zwycięstwa Katalończyków. Warto dodać, że oba wygrane mecze odbyły się na stadionie Malagi. W bardzo dobrej formie strzeleckiej są żądła gości czyli Felipe Caicedo i Cristian Stuani. W ostatnich 4 meczach Ci panowie strzelili razem 5 bramek i powinni bardzo pomóc drużynie w rozmontowaniu defensywy ekipy z San Mames, której postawa chociażby w meczu z Levante pozostawiła bardzo wiele do życzenia. Espanyol powinien to wygrać, po takim kursie warto na pewno grać.
✅ 260

jakub007 6,9K

jakub007

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - USA: NHL
Godzina: 01:30
Spotkanie: MON Canadiens - EDM Oilers
Typ: Czas zdobycia pierwszego punktu - po 9 minutach 30 sekundach
Kurs: 2.00
Analiza:

NHL, Montreal Canadiens (home, 2. East, 73 pkt, 26-9-3-15, 143:118) vs. Edmonton Oilers (14. West, 39 pkt, 11-4-9-31, 125:181). Zagrają ze sobą drużyny, które śmiało mogłyby grać na dwóch różnych szczeblach. Gospodarze z apetytami na Finał, goście obecnie na ostatnim miejscu Zachodu. Swój typ opieram na fakcie, że mocno faworyzowana drużyna gospodarzy wcale nie należy do drużyn strzelających najwięcej bramek. Zdobyli 143, co plasuje ich dopiero na 9. miejscu Wschodu, gdy punktowo zajmują aż 2. miejsce. Spodziewam się zwycięstwa faworytów, jednak niekoniecznie różnicą wielu bramek. Gospodarze zdobywali punkty przed upływem 9 minut 30 sekund w 2/5 z ostatnich spotkań. W to, że goście pogrzebią typ mocno wątpię. Już za chwilę mecz!
✅100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Copa Libertadores eliminacje
Godzina: 1:45
Spotkanie: Estudiantes - del Valle
Typ: X/1
Kurs: 4.80
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
Rewanżowe spotkanie w kwalifikacjach do rozgrywek Copa Libertadores. Pierwszy mecz skonczył się wynikiem 1:0 dla dzisiejszych gości, ale to normalne w rozgrywkach południowców. Tam nawet druzyny które nie są faworytami u siebie dostają dużego &quot;boosta&quot;. Dziś juz na Estudiantes kursy kształtują się na niskim poziomie co jest nieopłacalne przy takim ryzyku, a ryzyko jest bo runda dopiero sie zaczęła. del Valle zajeli 2 miejsce w poprzednim sezonie, ale majac znowu ponizej 50% skutecznosc na wyjazdach (5 na 11 spotkan). Estudiantes zajelo miejsce nr 6 i chyba to było ostatnie premiowane udzialem w pucharach. W meczach poludniowcow wiele razy mecze sie koncza wynikami underowymi, wiec remisy do przerwy sa czeste.
⛔100

5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 2:05
Spotkanie: Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers
Typ: Derrick Rose zdobędzie 20 punktów lub więcej i Chicago Bulls wygrają
Kurs: 5,00
Bukmacher: William Hill
Analiza: To powinien być naprawdę mecz pełen emocji, gdyż jak wiadomo LeBron James i Chicago Bulls zbytnio za sobą nie przepadają. Dodatkowo Cleveland Cavaliers wygrywają teraz prawie wszystkie mecze, a Chicago Bulls bardzo lubią takie wyzwania i często wychodzą z nich zwycięsko. Bulls choć w United Center nie zachwycają, to na wielkie drużyny zawsze potrafią się na tyle zmobilizować, że często wygrywają takie mecze albo chociaż potrafią solidnie postraszyć drużynę przeciwną. Wystarczy wspomnieć o ich meczu z Golden State Warriors. Jak wiadomo Golden State Warriors u siebie są niemal niemożliwi do ogrania, kto tam przyjeżdża, ten zwykle wysoko przegrywa, a jednak Bulls udało się tam wygrać po pasjonującym meczu. Forma Chicago jest teraz dobra, bo trzy ostatnie mecze wygrali. Chicago Bulls będą osłabieni brakiem Butlera, który w tym sezonie jest jednym z ich najlepszych zawodników. W związku z tym paru innych koszykarzy musi zagrać znacznie lepiej, w tym Derrick Rose. 20 punktów do zdobycia przez Rose to tylko trochę powyżej jego średniej, gdyż w tym sezonie jego średnia na mecz to 18,7. W związku z brakiem Butlera powinien on oddać więcej rzutów, a co za tym idzie szansa na większą zdobycz punktową jest spora szczególnie, że Cleveland Cavaliers najlepszej defensywy z pewnością nie mają.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +7
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
⚽ Niemcy / 2 Bundesliga /
Godzina 18:30
Spotkanie - Fortuna Dusseldorf : Erzgebirge Aue
Typ - Fortuna Dusseldorf strzeli powyżej 2.5 gola
Kurs - 4.00
Buk - Sportingbet
Dziś zaglądam do drugiej ligi naszych zachodnich sąsiadów gdzie na ESPRIT arena miejscowa Fortuna Dusseldorf podejmuje Erzgebirge Aue i myślę że to będzie mecz do jednej bramki . Gospodarze zajmują co prawda dopiero 6 miejsce jednak do drugiego miejsca które zajmuje obecnie Kaiserslautern tracą zaledwie 3 oczka i tym samym Fortuna ciągle z szansami na dobry wynik końcowy w tym sezonie , po 20 kolejkach ich bilans 8-8-4 i br. 30:23 , co prawda jest jeden mały problem u Fortuny a jest nim gra na swoim terenie i bilans 3-4-2 i br 13:14 jednak w/g mnie dziś powinno to ulec zmianie gdyż na ich ESPRIT arena przyjeżdza Aue które zajmuje przed ostatnią pozycję w tabeli z 17 pkt z bilansem 4-5-11 i br 18:29 a katastrofą Aue jest gra na wyjazdach 0-4-6 i br 4:14 , w pierwszym pojedynku z tego sezonu Fortuna wygrała na Aue 3:0 i nie wierzę że dziś nie będzie inaczej zresztą gdy zajrzymy do H2H to tu widać jak na otwartej dłoni że Erzgebirge nie za dobrze wspomina mecze z Fortuną i tak bilans 8-2-3 i gole 27:12 na korzyść Fortuny a u siebie jeszcze nie przegrali 5-1-0 i br 17:2 tak więc wszystko przemawia za gospodarzami teraz tylko w nich nadzieja na to że poprawią statystykę meczy u siebie i przede wszystkim zgarną komplet pkt co przybliży ich do ścisłej czołówki a osobiście liczę na przynajmniej 3 bramki z ich strony !
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom