Dyscyplina:
Piłka Nożna - Superpuchar Polski
Spotkanie: Legia Warszawa - Śląsk Wrocław (czyste konto)
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj zdecydowałem się przyjrzeć spotkaniu o Superpuchar Polski. Legia zagra na własnym stadionie z mistrzem Śląskiem Wrocław.
Obie drużyny już rozpoczęły sezon od potyczek w eliminacjach europejskich pucharów. Śląsk skompromitował się w meczach z Helsingborgiem natomiast Legia powalczyła z SV Ried i o fazę grupową
LE zagra z norweskim Rosenborgiem. Widziałem w akcji obie ekipy i muszę powiedzieć, że Legia prezentuje się zdecydowanie lepiej, dzisiaj powinni podopieczni Jana Urbana potwierdzić moje słowa.
Śląsk rozczarował mnie niesamowicie i dzisiaj ze wszystkich sił trzymam kciuki za Legię.
Orest Lenczyk zapowiada ambitne podejście do tego meczu i walkę o trofeum ale czy z tak fatalnie grającą obroną jest to możliwe ? W swoim typie skupiam się na Legii gdyż uważam, że wygrają ten mecz, co więcej myślę, że Śląsk nie strzeli dzisiaj nawet gola.
Kadra Legii na dzisiejszy mecz wygląda tak:
Bramkarze: Dusan Kuciak, Wojciech Skaba
Obrońcy: Inaki Astiz, Artur Jędrzejczyk, Tomasz Kiełbowicz, Jakub Rzeźniczak, Marko Suler, Jakub Wawrzyniak
Pomocnicy: Dominik Furman, Janusz Gol, Michał Kucharczyk, Daniel Łukasik, Miroslav Radović, Ivica Vrdoljak, Michał Żyro
Napastnicy: Jakub Kosecki, Danijel Ljuboja, Marek Saganowski
Nie zagra kapitan Michał Żewłakow (kontuzja) więc zastąpi go zapewne Suler. Obrona Legii musi zagrać bardzo konsekwentnie dzisiaj i zneutralizować przede wszystkim Diaza (jak dla mnie jedyne zagrożenie ze strony Śląska).
Suler i Astiz jeszcze uczą się gry ze sobą ale powinni zatrzymać ofensywę wrocławian.
Legia straciła do tej pory 6 goli w 5 meczach co nieco podważa moją analizę, jednak pamiętajmy o tym, że Legia ma tutaj także pozasportowe porachunki do rozwikłania (pamiętne przyśpiewki), Urban na pewno zmotywuje na 200 % tych zawodników i dzisiaj zobaczymy waleczną Legię. Przy "swoich trybunach" powinno być tutaj z 2:0 dla Legionistów.
Typ na czyste konto myślę, że jest ciekawy do grania dzisiaj ????
100