>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 12.07.2012 (czwartek)

Status
Zamknięty.
andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Korea Południowa K-League
Spotkanie - Ulsan Hyundai : Jeju Utd
Typ - suma goli drużyny ? Jeju Utd powyżej 1,5 gola
Kurs - 3.25
Buk - Bet365
Analiza :

w samo południe zostanie rozegrane spotkanie w K-League pomiędzy drużynami Ulsan Hyundai a Jeju Utd , i tu dziwi mnie kurs na bramki w wykonaniu drużyny gosci dlatego skorzystam z tego chyba prezentu jaki oferuje nam Bet365 . No ale do rzeczy - obie ekipy jak na razie są w grupie tych drużyn które będą walczyć o tytuł bo na dzis gospodarze to 4 drużyna ligi z dorobkiem 34 pkt i bilansie 10-4-5 w bramkach 27:18 , natomiast goscie to 5 drużyna z dorobkiem 32 pkt i bilansie 9-5-5 i 34:24 w bramkach no i tu możemy zauważyć zdobycz bramkową obu drużyn . Chciałem najpierw postawić na wygraną gosci w tym spotkaniu ale jakos zdecydowałem się na inny typ czy dobrze ? nie wiem zobaczymy . Gospodarze na swoim terenie w tym sezonie jakos nie są skłonni aby oddawać punkty bo na 9 spotkań mają dobry bilans 6-2-1 i 18:9 , natomiast jeżeli popatrzymy na wyjazdowe spotkania gosci to tu już nie jest tak różowo bo 9 meczy i 2-4-3 w bramkach jednak 12:12 . W moim typie sugeruję się ich H2H gdzie własnie w tej statystyce jest potwierdzenie mojego typu i tak w meczach Jeju Utd na boisku Ulsan Hyundai padały wyniki 2X po 2:2 , 2:1 dla Jeju Utd 1:0 dla Utd w sumie gospodarze grając u siebie z Jeju Utd nie mają za dobrego bilansu bo na 7 spotkań 3 zwycięstwa 2 porażki i 2 remisy , dlatego może dzis być różnie ja zdecydowałem się idąc w/g statystyki na gole w wykonaniu gosci . Zobaczymy co się z tego urodzi . Pozdrawiam !

✅ 225

Otrzymane punkty reputacji: +6
orlen47 34

orlen47

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis ATP
Spotkanie: Thomaz Bellucci - Bernard Tomic
Typ:
Bernard Tomic
Kurs: 3.52
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza: Wielki talent Australijskiego tenisa, następca Leytona Hewitta przeżywa pierwszy w swojej profesjonalnej karierze kryzys. Wimbledon opuszczał ze łzami w oczach, a przegrał nie z powodu braków umiejętności tylko z powodu popełniania licznych błędów. Dlatego razem ze swoim trenerem postanowił wziąć się ostro do roboty i poprawić to co sprawiało młodziutkiemu Bernardowi największe kłopoty. Natomiast jego przeciwnikiem jest w wielkiej formie Brazylijczyk, który wygrał 6 spotkań pod rząd, dlatego uważam że ta jego forma w końcu się skończy gdyż wiadomo że do najrówniejszych tenisistów Bellucci nie należy. Mimo, że spotkanie odbywa się na cegle to jestem przekonany że zwycięstwo odniesie DZISIAJ właśnie Tomić, ponieważ grają w Stuttgarcie gdzie właśnie Tomic się urodził. Zna te korty bez wątpienia lepiej niż Bellucci a kurs 3.50 to gratka dla każdego typera.

⛔ 100

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Europy
Liepajas - La Fiorita
Typ: Powyżej 3,5 bramek w meczu
Kurs: 1,67
Buk: Sportingbet

Dziś odbędzie się rewanżowa seria spotkań I rundy kwalifikacyjnej do Ligi Europejskiej. Spośród meczów, na których jest szansa coś zarobić w oko wpadła mi szczególnie para Liepajas - La Fiorita. W pierwszym meczu Litwini zwyciężyli na wyjeździe 2:0. Wynik niezbyt wysoki zważywszy na ogólnie prezentowany poziom drużyn z San Marino, ale co nie udało się na boisku rywala, powinno się udać w meczu u siebie. Litewskie drużyny do potentatów też nie należą, jednak w porównaniu do tych z San Marino - pełnią rolę profesorów piłki nożnej. W ekipie Fioritty nie ma ani jednego zawodnika, który zajmowałby się piłką zawodowo, natomiast co by nie mówić o poziomie litewskiej drużyny - tu jednak sprawa zawodowstwa wygląda o wiele lepiej. W dzisiejszym meczu warto pokusić się o zagranie overu bramkowego. Według statystyk UEFY La Fioritta jest obecnie najsłabszą drużyną klubową w Europie spośród biorących udział w pucharach. Litwini na własnym boisku powinni zagrać zdecydowanie ofensywniej i przede wszystkim skuteczniej niż to miało miejsce przed tygodniem. Co prawda sprawa awansu jest rozstrzygnięta, ale rozstrzelanie rywala (nawet tak słabego jak LF) ma zawsze dobry wpływ na morale zwycięskiej drużyny. Liepajas nie powinien dzisiaj mieć problemu ze zdobywaniem bramek. Jeśli zdobędzie ich w całym spotkaniu mniej niż 4 to będę mocno zdziwiony bo przy odpowiednim zaangażowaniu Litwini powinni osiągnąć tą linię nawet w I połowie. Jednak dajmy im te 90 minut. Wynik powinien być satysfakcjonujący.

✅ 67

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna ME U-19
Spotkanie - Anglia : Grecja
Typ - margines zwycięstwa / drużyna gospodarzy dwiema bramkami lub więcej
Kurs - 3.55
Buk - Betsson
Analiza :

No i czas na mecze półfinałowe w ME U-19 . Ja wybieram spotkanie pomiędzy Anglikami a Grecją . Drużyna Grecji sprawiła swoim fanom chyba dużą niespodziankę awansując do tego półfinału no bo kto by się spodziewał ze w ostatnim spotkaniu ograją Portugalczyków i wyeliminują ich z tego turnieju . Anglicy natomiast także w swoim ostatnim spotkaniu pokonali młodych Francuzów i z pierwszego miejsca awansowali do tego półfinału co spowodowało iż dzisiaj nie spotkają się z Hiszpanami chyba najpoważniejszymi kandydatami do wygrania tych Mistrzostw . W/g mnie to zdecydowany faworyt w tym spotkaniu jest drużyna Angielska , obie drużyny spotkały się juz wcześniej bo w Euro U-19 w 2008 roku wtedy Anglicy pewnie wygrali 3:0 i nie ukrywam że dzisiaj liczę na coś podobnego i uważam że Grecy maksymum szczęścia osiegneli już awansując do tego półfinału bo patrząc na reprezentację Greków podczas naszego Euro to wygląda mi to podobnie dlatego mój typ to przynajmniej 2:0 dla ENGLAND jak będzie będziemy mogli się przekonać sami transmisją w TV . Pozdrawiam !

⛔ 100

P 2,4K

promark

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Gandzasar - Streymur
Typ: 2
Kurs: 6
Bukmacher: Bet 365
Analiza:

Witam. Dzisiaj mamy dzień zmagań o awans do Ligi Europejskiej. Ciekawe zapowiada się dzisiejszy mecz pomiędzy zespołem z Armenii za zespołem z Wsp Owczych. Dzisiejsi gospodarze zajmują obecnie 4 miejsce(nie jest premiowane żadnym udziałem w kwalifikacjach do LE lub LM) w swojej lidze(na 8 zespołów) z bilansem 6-3-5, natomiast goście zajmują obecnie 1 miejsce w lidze(na 10 zespołów) z bilansem 9-3-3.
Zespoły spotkały się tydzień temu, i mecz zakończył się wynikiem 3-1 dla Streymur(warto podkreślić że 3 bramki padły w przeciągu 24 minut, 2 z nich były rzutami karnymi), goście odpowiedzieli 1 bramką w 72 minucie. Jak widać wynik z przed tygodnia jak i wyniki w lidze(chodź mniej ważne) stawiają w roli faworyta dzisiejszych gości, jednak buki na murowanego faworyta podają drużynę gospodarzy. Kurs na pewno zachęca do zagrania. Powodzenia !

⛔ 100

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Spotkanie: Kalmar FF v Cliftonville
Typ: Gole w minutach 1-15 - Gol
Kurs: 2,75
Buk: Sportingbet
Analiza: Szwedzi, po pierwszym nieudanym meczu, dzisiaj będą musieli wygrać. I są murowanym faworytem. kursy u bukmacherów wahają się na granicy 1.2. To świadczy o tym jak dużym potencjałem dsponując gospodarze, w porównaniu z goścmi.
Cliftonville wygrało jednak 1-0 pierwszy mecz. Żelazna defensywa i odrobina szczęścia pozwoliły sprawić im niespodziankę. Teraz będzie jednak dużo trudniej. Jadą na mecz wyjazdowy, grając przeciwko podrażnionej drużynie faworytów.
Spodziewam się raczej naporu gospodarzy od początku i gola w pierwszych 15. minutach. To, że gościom starczy remis może ich dodatkowo spiąć. Innego scenariusza raczej nie przewiduję. Innego, czyli otwarcia meczu przez gosci. Raczej ataki Kalmar od początku meczu.

✅ 175

Otrzymane punkty reputacji: +3
bzimu 62

bzimu

Użytkownik
Spotkanie: Stabaek - JJK Jyväskylä
Typ: 2
Kurs: 5
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Dziś spotykają się dwie drużyny z porównywalnych poziomem lig. Buki w roli faworyta stawiają drużynę gospodarzy którzy tydzień temu przegrali pierwszy mecz 2-0 .Uważam że taki kurs na drużynę gospodarzy jest spowodowany tylko i wyłącznie faktem iż grają u siebie bo nic innego nie przemawia za tym iż wygrają to spotkanie.Aktualnie są najsłabszą drużyną w lidze z fatalnym bilansem spotkań 2-1-11 widać że w tym sezonie im nie idzie bardzo niskie morale w drużynie. Drużyna gości to już trochę lepsza sytuacja bilans spotkań (tylko ligowych) to 6-2-8 nie jest może imponujący ale na pewno lepszy od przeciwnika no i drużyna gości ma na pewno jest w lepszej sytuacji gdyż wygrała pierwsze spotkanie. Kurs jak najbardziej wart ryzyka Polecam ten typ

⛔ 100

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Spotkanie: Mura - FK Baku (do przerwy, podwójna szansa)
Typ: 1x
Kurs: 1.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Na dzisiaj przygotowałem analizę z meczu Mura - FK Baku. Pierwsze spotkanie zakończone remisem 0:0 było bardzo wyrównane i pomimo iż ekipa Baku grała u siebie i była zdecydowanym faworytem to nie wygrała tamtego meczu. Mura także miała swoje okazje i gracze tej drużyny pozostawili pozytywne wrażenie.
Kadrowo zdecydowanie lepiej na papierze wygląda drużyna z Baku mająca w składzie między innymi Cesnauskisa czy Verpakovskisa. Jednak pierwsze spotkanie pokazało, że nazwiska nie grają a walecznością i ambicją można ugrać dobry wynik na wyjeździe.
Dzisiaj to Mura gra u siebie i przy konsekwentnej grze w defensywie może tutaj sprawić niespodziankę i odprawić z kwitkiem ekipę z Baku.
Stawiam na 1x w pierwszej połowie gdyż uważam, że pierwsza połowa będzie przebiegała w spokojnym tempie. O awansie powinna zadecydować druga odsłona ewentualnie sama końcówka.
Liczę na zawodników ofensywnych w ekipie Mury:
* Dragana Jelicia
* Nusmira Fajicia

Pierwszy odnosił już sukcesy w barwach Mariboru potem epizody między innymi w tureckim Rizesporze czy holenderskim Willem II natomiast drugi w ubiegłym sezonie zdobył 20 bramek w 34 meczach w barwach Mury.
Obaj mają dobre warunki fizyczne co na pewno dzisiaj będzie miało znaczenie. Na pewno trener, kibice i koledzy liczą na ich nos snajperski. Ekipa z Baku może i jest faworytem ale ja tutaj nie przekreślałbym gospodarzy. Liczę na bezbramkowy remis w pierwszej połowie.

✅ 50

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Liepajas - La Fiorita
Typ: over 9.5 rożne
Kurs: 1.95
Bukmacher: bet365
Analiza:

Nie ma co ukrywać sprawa awansu rozstrzygnięta. Drużyna łotewska w pierwszym meczu na wyjeździe wygrała 0-2 trochę w tym meczu szwankowała skuteczność.
Tak wyglądały statystyki z pierwszego meczu:
Strzały celne: 12 do 4
Strzały niecelne : 12 do 2
Rzuty rożne: 11 do 0
Dzisiaj uważam ze drużyna gospodarzy osiągnie jeszcze większą przewagę dlatego spodziewam się podobniej ilości rzutów rożnych a linii wystawiona przez bet364 wydaje mi się bardzo atrakcyjna.
Goście z San Marino to jedna z najsłabszych ekip Europy pozostanie im się tylko bronić w tym spotkaniu ale myślę ze będą próbowali strzelić jakaś honorową bramkę co wydaje mi się raczej nie wykonalne ale może uda się zdobyć jakiś rzut różnych bo gospodarze na pewno zagrają bardzo ofensywnie przed własna publicznością i mogą się nadziać na jakąś kontrę. Sami jednak powinni pokryć tą linie rożnych tak jak to uczynili w pierwszym spotkaniu a dzisiaj zagrają tak jak wspomniałem jeszcze bardziej ofensywnie.

✅ 95

mate4pl 45

mate4pl

Użytkownik
Piłka nożna, eliminacje LE
UE Santa Coloma - FC Twente (4:0 handicap)
UE Santa Coloma
@ 2,80
Betsafe

Zespół z Andory spotyka się z tuzem ligi holenderskiej. Dawid z Goliatem. W pierwszym spotkaniu jak najbardziej zasłużenie ekipa Twente wygrała aż 6:0 praktycznie zapewniając sobie tym samym awans do kolejnej fazy rozgrywek. Zgodnie z oficjalną stroną Twente na spotkanie rewanżowe do Andory udali się głównie młodzi zawodnicy, którzy aspirują do gry w pierwszym składzie. Innymi słowy dzisiaj na boisko mają wybiec zawodnicy rezerwowi, którym brakuje ogrania w meczach o stawkę, mają pokazać się z dobrej strony i nabrać doświadczenia. Po porażce w pierwszym meczu zespół z Andory będzie grał u siebie, co zawsze jest dodatkową mobilizacją. Wiadomo nie od dzisiaj, że wiele było takich spotkań - 4:0 u siebie i jakiś remis lub skromna wygrana na wyjeździe w wykonaniu zespołów z wyższej półki. Moim zdaniem sam fakt wystawienia składu mocno rezerwowego jest tutaj wielkim atutem dla typu. Dodatkowo warto spojrzeć na pierwszy mecz. Wynik przerażający, owszem. Ale zespół z Andory bronił się przez 20 minut naprawdę solidnie. Zmiany w ekipie Twente i szybka gra rozbiły obronę, ale pewien potencjał i wola walki były po stronie Santa Colomy. Moim zdaniem zespół Twente nie poszarżuje dzisiaj wynikiem 0:4, stąd pobieram bardzo atrakcyjny kurs. Ta runda kwalifikacji nie sprzyja wysokim wynikom w meczach, gdzie awans już jest rozstrzygnięty.

✅ 180

S 20

she11ker

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Umag
Mecz: A. Kuznetsov - M. Pavic
Data: 12.07.2012 19.00
Typ: Zakłady na sety: Pavic 2:0
Kurs: 6,75
Bukmacher: Expekt

Analiza:

W tym meczu na pewno nie warto podpierać się rankingiem: Kuznetsov (137), Pavic (547). Pierwsza runda dała sporo do myślenia. Pavic gładko odprawił Ferrero 6-2, 6-2, natomiast Kuznetsov wymęczył zwycięstwo z De la Navą 6-3, 5-7, 7-6(5). Poza tym ostatni turniej w Hertogenbosch - Pavic nie dał w ogóle żadnych szans Haase&#39;owi. Myślę, że przed własną publicznością powinien wygrać bez problemu z Kuznetsov&#39;em, który dla mnie jest tenisowym średniakiem.

Powodzenia.

⛔ 100

swizz 22

swizz

Użytkownik
Piłka nożna 12.07.2012
Zhetysu Taldykorgan - Lech Poznań
Typ: Lech Poznań wygra 0-1
Kurs: 7.5

Myślę, że to nie będzie porywający mecz. W Poznaniu nie był, w Taldykorganie też nie będzie. Wydaje mi się, że Lech wymęczy zwycięstwo lecz nie będzie to duża liczba bramek, a przeciwnie tylko jedna. Męczącej podróży Lechici nie mieli, podróż w dobrych warunkach samolotem. Ostatnie treningi Mariusz Rumak przeprowadzał o tej samej porze, o której ma się odbyć spotkanie. Ogólnie wydaje mi się, że Lech będzie spokojnie kontrolował przebieg zdarzeń m.in. chodzi mi o posiadanie piłki, utrzymywanie się przy niej, a przy okazji konstruowanie dobrej okazji podbramkowej. Oczywiście Lech na wyjazdach nie powala, więc myślę, że i under 2,5 gola może wejść spokojnie. Kazachowie ostatnio przegrali mecz ligowy, w który pewnie też włożyli siły więc czas regeneracji też krótki.

⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, 14-10, ATP Debel Stuttgart
Emrich/ Phau - Brown/KAs
typ: 0-2
2,20
expekt
Analiza
Dzis w spotkaniu drugiej rundy turnieju deblowego atp w stuttgarcie bedziemy swiadkami pojedynku niemieckiego. Kas i Dustin Brown zmierza sie z rodakami, Emrichem i Phauem. Brown i Kas to para rozstawiona w tym turnieju z numerem pierwszym. Dziwia mnie troche kursy zaproponowane na to spotkanie przez bukmacherow. Wydaje sie bowiem, ze Niemiec o jamajskich korzeniach, Dustin Brown wraz ze swoim partnerem sa zdecydowanymi faworytami dzisiejszego pojedynku. Maja oni na swoich kontach o wiele wiecej sukcesow deblowych od swoich dzisiejszych przeciwnikow. Obaj swietnie serwuja, bardzo dobrze czuja sie w grze na male pola i w grze pod sama siatka jak i przy niej. W pierwszej rundzie ograli oni bez wiekszych problemow, Struffa i Kerna. Ich dzisiejsi przeciwnicy pokonali z kolei Schwanka i Bellucciego. Para rozstawiona z numerem pierwszym w tym turnieju jest dla mnie para deblowa duzo lepsza, o wiekszym potencjale deblowym i mimo, ze moze im nieco przeszkadzac brak zgrania ze soba, to mysle, ze nie powinni oni miec wiekszych problemow z awansem do kolejnej rundy.

⛔ 100

B 0

benji97

Użytkownik
Piłka nożna 12.07.2012
Anglia U-19 - Grecja U-19
Kurs 3.90
Bukmacher: Bwin

Mecz Anglików z Grekami zapowiada się bardzo ciekawie. Anglia wygrała ze słabą Serbią i z drugim garniturem Francuzów po 2:1 zaś zremisowali z Chorwacją 1:1. Oglądając grę Anglików z Francuzami przez większą część meczu dominowali Francuzi, Angole strzelili obie bramki po kuriozalnych wręcz błędach francuskiego rezerwowego bramkarza. Grecy zaś rozpoczęli turniej od porażki z głównymi faworytami do zdobycia tytułu - Hiszpanami, lecz wynik nie był aż taki zły - 1:2. Następnie gracze z pólwyspu Bałkańskiego pokonali gospodarzy turnieju Estończyków aż 4:1. Ostatnim meczem w grupie Greków był mecz z faworyzowanymi Portugalczykami. Młodzi gracze Hellady pokonali Portugalczyków 3:2 i zapewnili sobie awans z grupy. Anglicy będą pod presją awansu zaś Grecy lubią zaczynać mecz jako kopciuszek i spodziewam się niespodzianki.

⛔ 100\
Brak podanego typu

B 7

bad-boy-87169

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna,Islandia Landsbankadeild
Spotkanie: Keflavik-Reykjavik
Typ: Over 2,5
Kurs: 1.50
Analiza:

O godz.22 zostanie rozegranie w Lidze Islandi pomiedzy Keflavik-Reykjavik.
Keflavik zajmuje obecnie 5 miejsce zanotowali 4 wygrane 2 remisy i 4 porazki strzelajac 18 straconych 15 zdobywajac 14 punktów.Reykjavik zajmuje obecnie 1 miejsce zanotowali 7 wygranych 1 remis i 2 porazki strzelajac 22 straconych 13 zdobywajac 22 punkty.Obie druzyny są bramko strzelne w kazdym spotkaniu.Historia obu druzyny przewaznie w tych spotkaniach jest over 2,5.Uwazam ze w tym spotkaniu padnie over 2,5.Pozdrawiam ????

⛔ 100

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - AUSTRIA: ÖFB Cup
Mecz: Team Wien - Altach
Typ: Powyżej 4,5 goli
Kurs: 5,50 (5,00)
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: Dzisiaj Liga Europy, ale nic tam ciekawego nie znalazłem. Więc po dłuższym namyśle - wybieram Puchar Austrii. Pomiędzy Team Wien reprezentującą Lige Regionalna, a Altach grające obecnie w Pierwszej Lidze.
Altach a dokładniej SC Rheindorf Altach w poprzednim sezonie zajęło drugą pozycję w 1. Liga, zabrakło im sześciu punktów, by móc awansować do Bundesligi. Do zespołu przyszedł napastnik z LASK Linz - Johannes Aigner, który w sezonie 2011/2012 strzelił dla Linz - 14 bramek w 32 spotkaniach. Z Genclerbirligi SK został sprowadzony obrońca - Aytac Sulu, a także pomocnik z Karlsruher SC - Matthias Cuntz. Oprócz tego w zespole pozostali gracze, którzy do końca walczyli o awans. Warto zwrócić także uwagę, na Hiszpana - Tomas&#39;a Correa (30/14) do składu wraca Patrick Seeger, który tylko na chwilę został przesunięty do drugiej drużyny. Jednak to także niezły napastnik. Zanim poszedł do Rheindorf Altach II strzelił 13 bramek w 30 meczach. Z drużyny odszedł tylko młodziutki napastnik - Orhan Ademi (31/8). FAC Team für Wien ostatni sezon zakończyło na 9 pozycji, gromadząc 40 punktów. Obecnie mają serię 8 spotkań bez porażki (liga) , a licząc ostatni mecz towarzyski z SC Mannsdorf, to 9 bo wygrali go 3:1. Jednak w dzisiejszym meczu przeciwko ekipie z 1.Liga nie mają większych szans. Spotkanie będzie otwarte, trenerzy obu drużyn zapowiadają walkę o kolejną rundę. Jednak to ekipa gości jest znacznie lepsza. Myślę, że 5 bramek powinno paść.

⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Campbell&#39;s Hall of Fame Tennis Championships - Newport
Spotkanie: Rajeev Ram - Kei Nishikori
Typ: TOTAL GAMES Over 22
Kurs: 2.000
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza:

Japończyk Kei Nishikori w ćwierćfinale turnieju w Newport zmierzy się z Amerykaninem Rajeevenem Ram. Wczoraj Nishikori miał trochę kłopotów z Belgiem Olivierem Rochusem, ostatecznie pokonał go 6-7(6), 6-4, 6-2. Mimo, że Japończyk jest świetnym zawodnikiem to jednak ciągle nie przekonuje mnie do swojej gry na kortach trawiastych. Wczoraj jak już wspomniałem miał problemy z Rochusem, w pierwszej rundzie natomiast wygrał ale również po ciężkim spotkaniu z Holendrem Igorem Sijslingem 64 64. Dziś wydaje się najtrudniejszy przeciwnik, bo za rywala ma Amerykanina Rajeeva Rama, który akurat w Newport czuje się bardzo dobrze o czym świadczą wcześniejsze wyniki 63 61 z Gregą Zemlja i 76(3) 63 z Michaelem Russellem jak widać Ram nie stracił jeszcze seta podczas tego turnieju i dziś według mnie będzie bardzo ciężkim i wymagającym przeciwnikiem dla Kei.
Atutem mierzącego 193 cm Amerykanina jest niewątpliwie serwis, który w tym turnieju jest jego sporym atutem. W meczu z Zemlją miał 86% punktów zdobytych z pierwszego serwisu w tym 5 asów serwisowych, w meczu z Russellem te statystyki wyglądały jeszcze lepiej 83% punktów zdobytych z pierwszego serwisu i 14 asów serwisowych. Według mnie nawet Japończykowi, który bardzo dobrze gra w defensywie będzie dziś szalenie trudno przełamać serwis Amerykanina. Co ciekawe w tym dwóch pierwszych spotkaniach ani Zemlja ani Russell (nie licząc tie-breaka pierwszego seta) nie przełamali serwisu Amerykanina i raptem mieli ku temu tylko dwie okazje ! To jeszcze bardziej przekonuje mnie, że ten mecze nie będzie spacerkiem dla Japończyka i zapewne zobaczymy dziś 3-setowy pojedynkę, nie zdziwię się również jeżeli będzie w tym meczu jakiś tie-break.
Faworytem jest oczywiście ciągle Kei Nishikori ale podobnie jak w pierwszej i drugiej rundzie nie będzie to łatwy mecz dla niego i zapowiada się naprawdę ciekawe spotkanie. Japończyk będzie musiał nie tyle skupić się na przełamaniu serwisu rywala a bardziej na tym by samemu nie przegrać swoich gemów serwisowych, bo we wcześniejszych meczach się to zdarzała. Jeżeli taki mu się przytrafi to może być jednoznaczne z przegraniem seta. Mój typ to powyżej 22 gemów w meczu.

✅ 100

weroncia2003 175

weroncia2003

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Euro U-19
Spotkanie - Hiszpania : Francja
Typ - Francja
Kurs - 4.00
Buk - Bwin
Analiza :

Na boiskach Estonii zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy Hiszpanią a Francją a jest to półfinał ME U-19 ja stawiam na młodych Francuzów . Według buków trochę większym faworytem są tutaj piłkarze Hiszpanii ale dlaczego ? Francuzi w swoim ostatnim pojedynku w grupie przegrali z młodymi Anglikami ale nie uważałbym to za jakąś mega sensację gdyż Francuzi zagrali w tym spotkaniu prawie drugą drużyną , Hiszpanie z Estonią co prawda też nie wystawili najsilniejszego składu ale pomimo tego w chodzonym spotkaniu bez żadnego wysiłku pokonali 2:0. Ja sugeruję się w moim typie tym iż Hiszpanie tak za bardzo nie potrafią stawić czoła Francuzom w ważnych imprezach takich jak ME bo na 3 mecze w ME dwa razy górą Francuzi a raz po rzutach karnych Hiszpanie . Ja osobiście widzę w finale Francuzów . Jak będzie zobaczymy !

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
eror26 39

eror26

Użytkownik
WTA Stanford 23.00
Marina Erakovic - Urszula Radwańska
M.Erakovic 2-0
3.20
Bet365

Dziś o godzinie 23.00 w Amerykańskim Stanford spotkają się 57 WTA Ula Radwańska z 50 WTA Mariną Erakovic. W tym pojedynku stawiam na Marinę, która w zeszłym roku dotarła w Stanford do ćwierćfinału, pokonując po drodze między innymi Azarenkę 4-6,7-5,6-2, Ulka natomiast odpadła w drugiej rundzie przegrywając z Ayumi Moritą 6-4,5-7,1-6. Obie tenisistki spotkały się ze sobą miesiąc temu na Wimbledonie gdzie w dwóch setach górą 6-4,6-4 była Erakovic . Niewiem szczerze czym buki się kierują, wystawiając kursy na to spotkanie, zapewne formą w jakiej jest ostatnio Ulka, jednak dla przypomnienia grała ona na kortach trawiastych, które są jej ulubioną nawierzchnią. Widać natomiast że gra na kortach twardych sprawia jej trudności, już w pierwszym meczu na tym turnieju grałem że straci seta i się nie pomyliłem. Dziś przyszedł czas na porażkę nie mówię że seta nie ugra ale i tak może być.Uważam że Erakovic powinna sobie poradzić z Radwańską gra na hardzie wygląda u niej duzo lepiej niż u Ulki, a dwa lata więsze doświadczenia napewno zrobią swoje. Kursy jakie buki wystawiają na ten mecz moim zdaniem powinny wygladać odwrotnie, ale jak już ta wyglądają to korzystajmy pozdrawiam i powodzenia p.s. dla mniej odważnych polecam Erakovic win po kursie 2 ????

⛔ 100

dergon 88

dergon

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Newport
Mecz: Raonic M. - Becker B.
Typ: Becker B.
Kurs: 4.65
Buk: Pinnacle

Kursy na Niemca mocno zawyzone. Trawa to nie jest idealna nawierzchnia dla Raonica, ktory jak wielu sie wydaje ze swoim podaniem powinien dominowac na &#39;grassie&#39;. Opiera on swoją gre na serwisie, ale jesli nie trafia to nie radzi sobie z ustawianiem do pilek w szybkich wymianach i latwo gubi punkty. Dlatego tez m.in. szybko zakonczyl Wimbledon przegrywajac w drugiej rundzie z Samem Querreyem. W Newport zaczal od trudnej przeprawy z będącej w nienajlepszej formie, Matthew Ebdenem, wygrywajac w trzecim secie 7-5.

Ben Becker bez watpienia moze zapisac trawe jako swoja ulubiona nawierzchnie. Rok w rok dodaje do pokonanych kolejne znaczace nazwiska, a w tym roku dorzucil tytul w Notthingam. Bez wiekszego problemu przeszedl tez kwalfiikacje w Newport, a w pierwszej rundzie nie dal szans Davidowi Goffinowi. Niemiec pownien dominowac w wymianach z wysokim Kanadyjczykiem i jesli tylko Milos zlapie przerwe w serwowaniu, wykorzystac to na przelamanie. Wedlug mnie kursy na Niemca za wysokie w meczu z przecenianym na trawie Raonicem, ktory jeszcze powaznych nazwisk na rozkladzie nie ma i ma spora szanse na awans do kolejnej rundy.

✅ 365

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom