Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Liga Mistrzów
Spotkanie: NK Maribor - F91 Dudelange (Czy goście strzelą gola? (Tak/Nie)
Typ: 2
Kurs: 1.61
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Już dzisiaj zostaną rozegrane mecze w ramach kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Spośród sześciu spotkań wybrałem tylko jedno, ponieważ w pozostałych zawsze mi coś nie pasowało. Zeszłoroczny Mistrz Słoweni zmierzy się z ekipą z Luksemburga. Faworyt może być tylko jeden; są nim gospodarze, ale na czyste ich zwycięstwo kurs jest nieopłacalny. Dlatego spróbuje Was przekonać do tego, że Maribor zachowa dzisiaj czyste konto. Zapraszam do analizy.
Tak jak wspomniałem wcześniej Maribor w ubiegłym sezonie zajął pierwszą lokatę w 1 SNL. Nad drugim Domžale miał osiem punktów przewagi. Podopieczni D. Milanič'a zdążyli rozegrać już mecz o stawkę. Otóż 8 lipca przegrali z Domžale w meczu o Superpuchar Słowenii. Przy obu bramkach dla rywali zawinił bramkarz (M. Pridigar). Mam nadzieje, że dzisiaj będzie bardziej skoncentrowany. Z klubu odeszło według informacji soocerway.com dwóch piłkarzy: L. Osmanaj i L. Krajnc. Obaj nie odgrywali większej roli w ubiegłym sezonie. Według tego samego serwisu D. Milanič zdecydował się na angaż trzech zawodników: D. Volaš, A. Ibraimi i Arghus. Wszyscy zostali zgłoszeni do rozgrywek UEFY. Według moich informacji jedynym powaznym osłabieniem będzie brak: A. Majer.
Goście to zespół z Luksemburgu. W zeszłym sezonie wygrali rozgrywki w rodzimej lidze. Nad drugą drużyną (Fola Esch) mieli 12 punktów przewagi. National Division rusza dopiero w pierwszym tygodniu sierpnia, ale podopieczni D. Theisa zdążyli rozegrać dwa mecze o stawkę. Mam tu oczywiście na myśli dwumecz z FC Santa Coloma. Oba mecze wygrali po 2:0. O to kadra na dzisiejsze spotkanie:
Joubert – Consbruck – Abdullei – Da Mota – Bensi – Benzouien – Caillet – Gruscszynski – Legros – Malget – Mellisse – Olle Nicolle – Paya – Sanchez – Tournut – Wang – Wiggers – Zeghdane
Trener przyjezdnych nie będzie mógł skorzystać z usług J. Rentmeister (obrońca), który rozegrał dwa spotkania przeciwko piłkarzom z Andory.
Bez dwóch zdań liga słoweńska jest na dużo wyższym poziomie niż luksemburska. Według mnie gospodarze będą dzisiaj niemal nie schodzili z połowy rywala. Goście będą szukać bramki w kontrach, ale to może być trudne zadanie. Dlaczego? W zeszłym sezonie Maribor stracił 25 bramek- jest to najniższa liczba w całej lidze. Ponadto gospodarze są zaprawieni w bojach na europejskich salonach. Jeśli bramkarz będzie bronił na normalnym poziomie to o wynik raczej będę spokojny. Na koniec zamieszczę cytat z oficjalnej strony Mariboru.
"Co było w piątek, jest zapomniany. Stoimy w obliczu nowych dowodów. Jak przed każdym meczem jest dobra sytuacja, zespół chętnie konkurencyjnej odcinków specjalnych, gotowy na nowe wyzwania. Na placu zabaw idziemy z pragnieniem, aby wygrać. Zauważamy, z przeciwnikiem, oczekuję bardzo dobry mecz z naszego zwycięstwa. Dużo rozmawialiśmy o tym, jak wprowadzić. Każdy mecz jest sama historia. Tym razem chcemy grać szybko i dużo ruchu na zwycięstwo lepszej pozycji w drodze powrotnej przed meczem w Luksemburgu. "
61