>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 12.06.2014 (czwartek)

Status
Zamknięty.
arkadiuzs 1,1K

arkadiuzs

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Mistrzostwa Świata
Godzina: 22:00
Spotkanie: Brazylia - Chorwacja
Typ: Hulk Strzelcem bramki
Kurs: 2,75
Bukmacher: WilliamHill
O tym meczu napisane już zostało tyle że ciężko by było coś nowego dodać. Myślę że Brazylię czeka ciężka mimo wszystko przeprawa, a ich głównym przeciwnikiem będą oni sami i oczekiwania wobec nich. Jako zespół napewno są lepsi od Chorwatów, którzy mają mniej wyrównaną drużynę. Obok graczy pokroju Modricia, Rakitica czy nawet Perisica są też piłkarze co najwyżej solidni. Najprawdopodobniejsze składy to:
Przewidywane składy:
Brazylia: Julio Cesar - Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Paulinho, Luiz Gustavo - Neymar, Oscar, Hulk - Fred
Chorwacja: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko - Modrić, Rakitić - Eduardo, Kovacić, Perisić - Jelavić
W oczy rzuca się mi się nie najgorsza, ale niezbyt mobilna, a raczej wręcz typowo wyspiarska, siłowa obrona. I mam wrażenie że to może być największy problem Chorwatów. Gdyby grali z Anglikami taka obrona byłaby wzmocnieniem ale przeciwko grającej kombinacyjnie Brazylii, przeciwko szybkim i zwinnym graczom, zmieniającym często pozycje może to wyglądać różnie, w szczególności dalej w mecz biorąc pod uwagę klimat do którego nie są przyzwyczajeni. Na dodatek na lewej obronie będzie grał niedoświadczony 22 latek, zmiennik Vrsaljko. Szczerze mówiąc dziś będę widział tego piłkarza po raz pierwszy, być może się pomylę i będzie sobie radził nadzwyczaj dobrze ale jednak sądzę że taki mecz, o takim znaczeniu może być dla niego nie do udźwignięcia. Naprzeciw niego będzie grał najczęściej Hulk, którego gra mi się podoba i uważam go za naprawde ciekawego , i znaczącego dla Canarainhos piłkarza. Być może czasem zbyt egoistycznego, choć co do mojego typu może to i plus ;)
Liczę że z zbiegiem gry , pewnie gdzieś w drugiej połowie, Hulk będzie miał więcej miejsca, wcześniej odda jakieś niecelne strzały żeby w końcu dobrze przymierzyć z dystansu z jakiejś klarownej sytuacji bo uderzyć to pokazywał że potrafi. Do tego w kadrze dubluje pozycje 9 i również po jakimś prostopadłym zagraniu pomiędzy dwójke wieżowców Chorwackich może dojść do okazji. No i nie zapominajmy o stałych fragmentach. Jak widać ten piłkarz oferuje duży wachlarz możliwości ofensywnych i myśle że typ jest warty uwagi. Zagrałem też na niego że będzie najlepszym strzelcem Brazylii, bo chociaż akurat u nich gole może strzelać każdy to jednak myślę że Neymar i reszta wiecej będą kreować, a głównym jego &#39;konkurentem&#39; w ekipie Brazylii będzie Fred.
⛔100

kubusdagus 40,8K

kubusdagus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Norwegia - 1 liga
Godzina: 20:05
Spotkanie: Viking - Stabaek
Typ: Goście strzelą bramkę
Kurs: 1.58
Bukmacher: Betclick
Analiza:
Na przeciwko siebie staną sąsiedzi w tabeli. Troszkę dziwi mnie dość stosunkowo wysoki kurs na to, że goście strzelą choć 1 gola. Gospodarze grają w kartkę, zwycięstwa przeplatają remisami i porażkami. W ostatnich 10 meczach aż 8-krotnie tracili choć jedną bramkę. Goście natomiast w ostatnich 10 spotkaniach trafili choć raz do siatki przeciwnika (na 12 meczy w lidze 19 strzelonych goli). Ostatni mecz obu drużyn między sobą odbyły się w październiku 2012, więc są to już zupełnie inne zespoły i nie ma co patrzeć na statystykę gier pomiędzy sobą. Myślę, że goście skorzystają z dołka przeciwnika i strzelą choć jednego gola w spotkaniu.
✅58

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Mistrzostwa Świata
Spotkanie: Brazylia – Chorwacja
Ile będzie rzutów rożnych między początkiem meczu a 15:00 minutą?
Typ: mniej niż 1,5
Kurs: 1,80
Bwin
Dzisiaj o godzinie dwudziestej drugiej czasu polskiego na stadionie Corinthians w Sao Paulo rozpocznie się pierwsze spotkanie Mistrzostw Świata w Brazylii. Jak to już stało się tradycją w meczu otwarcia wystąpi gospodarz turnieju, ekipa Canarinios oraz Chorwacja. Odkąd śledzę zmagania na Mundialach to mecze otwarcia nie obfitowały w bramki. Nie licząc spotkań z turnieju w Niemczech w 2006 roku kiedy to gospodarze pokonali Kostarykę cztery do dwóch to nie padało więcej niż trzy gole. Z początkiem spotkań zawsze drużyny grały zachowawczo i nie forsowały tempa. Nie sadze aby podopieczni Scolariego ruszyli od pierwszych minut spotkania do ataku gdyż dobrze grająca z kontry ekipa Chorwacji potrafi wykorzystywać okazje gdy rywal się za nadto odsłania. W środku pola doskonale rozgrywają Ivan Rakitic z Sevilli oraz Luka Modric z Realu Madryt a biegający na szpicy Eduardo tylko czeka na takie okazje aby móc ukłuć rywala. W środku obrony Brazylii zagrają Thiago Silva i David Luiz. Ogólnie blok defensywny gospodarzy jest obecnie zdecydowanie lepszy niż bywało zazwyczaj w ekipie kanarkowych. Podobnie też jest w ekipie Niko Kovaca. Najbardziej doświadczony jest lewy obrońca Darjo Srna który ma już za sobą sto dwanaście występów w kadrze a przecież Corluka i Pranjic to też nie nowicjusze. W obu ekipach zagra wielu doświadczonych graczy którzy grali już nie jeden mecz o stawkę. Zapewne na początku spotkania ani jedni ani drudzy nie rzucą się na rywala gdyż może to skutkować utratą bramki. Moim zdaniem pierwsze minuty przebiegać będą na wzajemnym badaniu rywala co zaskutkuje małą ilością rogów w pierwszym kwadransie i taki jest mój typ na te spotkanie. Brazylijczycy na Mundialu z Chorwatami grali tylko raz. Miało to miejsce na Mistrzostwach w Niemczech w 2006 roku wówczas to wygrali skromnie jeden do zera. Bramkę zdobył Kaka tuż przed przerwą. Warto też odnotować że w dzisiejszym spotkaniu nie zagra napastnik Bayernu Monachium Mario Mandzukic który to pauzuje za czerwoną kartkę która dostał jeszcze w eliminacjach.
✅80

modul 118

modul

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna MŚ 2014 Brazylia
Mecz: Brazylia vs Chorwacja
Typ: podczas meczu padnie dokładnie 3 bramki
Kurs: 4.10
Bukmacher: bet-at-home
Analiza: Brazylia = golaso .. Ten mecz otwarcia przejdzie do historii. Presja gigantyczna na gospodarzu ale to nie oznacza ze stres ich sparaliżuje i nie ruszą do ataku.. Jeżeli Canarinhos strzeli pierwszą bramkę w meczu to nie daję Chorwatom szans, jeżeli to Chorwaci zdobędą pierwszą bramkę to potem zaryglują się na własnej połowie i będzie lipa. Jednak w obydwu przypadkach zdobycie 3 bramek jest do wykonania. Tego jakoś dokładnie uzasadnić się nie da - jednak można stwierdzić, że 4 bramki jak na mecz otwarcia to za dużo, a 2 to za skromnie. Nie zapomnijmy, że gospodarze grają bardzo ofensywny futbol, a ich najsłabszym ogniwem jest bramkarz.
⛔100

arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Mundial
Spotkanie: Brazylia - Chorwacja
Typ: Brazylia over 2,5 gola
Kurs: 2,80
Bukmacher: William Hill
Analiza: Dziś początek mundialu. Kursy na Chorwację ustawione przez bukmacherów z pewnością niejednemu zawróciły w głowie. Faktem jest przecież, że obecne pokolenie piłkarzy z tego kraju jest naprawdę obfitujące w talenty i z pewnością nie można w meczu z Brazylią spisywać ich na straty. A już na pewno kursy na przeciwników Canarinhos oscylujące wokół 13.00 są sporą przesadą. W związku z tym jako, że nie opłaca się stawiać po żałośnie niskim kursie Brazylii wszyscy szukają czegoś w kierunku Chorwatów, którzy jakby nie było mają spore szanse na zdobycie punktu w tym meczu. Po długim namyśle uważam jednak, że akurat w tym konkretnym spotkaniu nie powinniśmy spodziewać się sensacji. Brazylia rozpoczyna mundial u siebie, wydaje mi się, że ciśnienie jakie wytworzyło się wokół tego meczu i motywacja, którą mają gospodarze jest po prosty tak gigantyczna, że nie może być tutaj żadnej wpadki. Jeśli Brazylia potknie się w pierwszym meczu w dusze zawodników wkradnie się niepewność, a naród który jest rozerwany pomiędzy miłością do piłki, a trudną sytuacją w kraju dostanie kolejny argument przeciwko Fifie i całym mistrzostwom. Strajki zamiast ustać być może się wzmogą, i problemy kraju wysuną się na pierwsze miejsce psując atmosferę piłkarskiego święta. Przy porażce Brazylii możliwe jest naprawdę wszystko. Piłkarze mają świadomość wagi tego spotkania. Jego pozytywne zakończenie może napompować niesamowite pokłady dobrej atmosfery do Kraju Kawy. Atmosfery, która jest w tej chwili potrzebna jak nigdy. Uważam ,że Neymar i spółka porzucą dziś swoje gwiazdorskie kaprysy i fochy i zawalczą dla swojego narodu na 100% swoich możliwości, bo wiedzą że odnosząc okazałe zwycięstwo mogą ofiarować swojemu narodowi karnawał i zapomnienie o troskach życia codziennego. Choć taka świadomość to również wielka presja to mam nadzieję, że Kanarki jej podołają i odniosą cenne w wielu wymiarach zwycięstwo. Kończąc warto jeszcze wspoumnieć o tym iż siła Chorwacji jest przez niektórych przeceniana. To w końcu ten sam zespół, który w eliminacjach dwukrotnie poległ z do bólu przeciętną Szkocją, a w barażach trafił na słabiutką Islandię z która trochę męczył się w dwumeczu. Sądzę, że dziś po prostu Brazylia będzie poza ich zasięgiem choćby nawet bardzo się starali.
✅180

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom