>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 12.04.2011 (wtorek)

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dyscyplina : TENIS
Spotkanie: Will V. Hanescu Win 2-0 (with Maximo Gonzalez)?TYP: Yes
KURS: 3.360
PinnacleSports
Analiza:
Na początku napiszę, że z typem na Rumuna nieco ryzykuję ale kto nie ryzykuje ten nie ma;-) Hanescu ostatnio w całkiem fajnej formie i widząc jego mecze w Maroku stwierdzam, że powinien sobie dość gładko poradzić z specjalistą o wygrywania chelengerów na clayu Gonzalezem. Kursy ustawione są jak na razie nieco dziwnie 50/50 i myślę, że przed meczem nieco spadną na Rumuna. Myślę, że właśnie przez fakt że Gonzalez grywa prawie tylko na mączce tak jest linia ustawiona. Nie zmienia to jednak faktu, że Hanescu jest o wiele lepszym tenisistą niż Argentyńczyk i jeżeli tylko będzie na maksa skoncentrowany (z czym czasami ma problemy) to powinien wygrać właśnie w stosunku 2:0.
W sumie to Hanescu powinien w Casanlance zagrać w finale i tylko na własne życzenie przegrał półfinał z Potito Starace. Włoch jednak to przynajmniej dwie półki wyżej niż Gonzalez, który to ostatnio owszem sporo meczy wygrywał na Clayu ale nie oszukujmy się - przeciwników miał bardzo słabego kalibru! Hanescu natomiast na clayu jest bardzo solidnym zawodnikiem i jeżeli tylko podejdzie do meczu bardzo poważnie to o wynik jestem spokojny... Boję się sytuacji w której to będzie on wygrywał wysoko, bo w takich momentach się przeważnie rozluźnia co prowadzi jak w meczu w MAroku z Gimeno-Traverem do nerwów w drugim secie gdzie przy stanie 4:0 dla Hanescu zrobiło się 4:4 ;)
Podsumowując, moim zdaniem typ bardzo możliwy do trafienia a kurs bardzo zachęcający więc czemu nie skorzystać??? Dla mniej odważnych polecam typ na WIN Hanescu po kursie około 1.9 który jak dla mnie i tak jest za wysoki.
⛔ 100

D 24

danio

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny mężczyzn Monte Carlo
Spotkanie: gemy handicap: Federer -4,5 -Kohlschreiber +4,5
Typ: Federer -4,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: expekt.com
Analiza:
Dzisiaj około godziny 12 spotkają się Szwajcar Roger Federer z Niemcem Kohlschreiber. Roger ostatnie dwa turnieje zakończył w półfinałach,w Miami przegrał z Nadalem a w Indian Wells z Djokoviciem.Natomiast Niemiec ostatni turniej w Miami zakończył na 1 rundzie ograł go Del Potro 2-1 w setach. W Monte Carlo Niemiec rozegrał już jedno spotkanie ogrywając Golubeva 2-1 w setach po mękach 5-7 7-6 6-4.Mało brakowało a wyleciałby już z turnieju. Obecnie Niemiec zajmuje 3 pozycję w rankingu natomiast Roger jest nr 3 na świecie. Faworytem tego turnieju wydaje się być Rafael Nadal. Mi się wydaje że Roger może tu namieszać i zajść co najmniej do półfinału.Stawiam handicap ponieważ Roger nie odpuści 1 rundy i przejdzie ją pokrywając Handicapa 4,5. Zawodnicy grali dotychczas 6 razy ze sobą:
10.06.2005 Halle Roger wygrał 6-3 6-4
15.06.2008 Halle Roger wygrał 6-3 6-4
8.01.2009 Doha Roger wygrał 6-2 7-6
26.06.2009 Wimbledon Roger wygrał 6-3 6-2 6-7 6-1
11.06.2010 Halle Roger wygrał 7-5 6-3
19.08.2010 Cincinnati Roger wygrał bo Niemiec krecz
Jaki widać w każdym turnieju Szwajcar pokrył Handicap także dzisiaj też tak typuje.
✅85

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Roko Karanusic vs Manolis Glezos
Typ: Kto wygra pierwszego seta?-Glezos
Kurs: 7,00
Buk: Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 12-04-2011/12-00
Analiza:
Po raz koleny próbowałem coś znaleźć z challengera. Tym razem jest to turniej rozgrywany w Atenach. Gospodarzem jest Glezos. Trudno cokolwiek powiedzieć o Greku, gdyż jest to zawodnik mało znany. Do tego turnieju dostał się dzięki ,,dzikiej karcie&#39;&#39; Jest na miejscu powyżej tysięcznego. Nie ma nawet żadnych oficjalnych statystyk, wyników na temat tego gracza. Gra u siebie, mam nadzieję, ze nie zawiedzie kbiców. Glezos najprawdopodobniej powrócił na krty po półrocznej przerwie. Grał najczęście w turniejach niższej rangi, w challengerach lub ITF. Chorwat do turnieju głównego dostał się dzięki kwalifikacjom. Był tam rozstawiony z piątką. Wszystkie trzy spotkania rozegrał, nie tracąc seta. W ćwierćfinale pokonał rozstawionego z jednyką Ukraińca Smirnova Artema. Jak na challenger jest wysoka pula nagórd w tym turnieju. Karanusci posiada również określone umijętności w postaci oburecznego backhanda. Typując pierwszy set uważam, ze wszystko się może zdarzyć. Zależy to po prostu od wejścia w mecz. Jestem tego zdania, ze występuje takie zjawisko, iż zawodnicy nie faworyzowani się czasami zmoblizują i dziś Glezos sprawi niespodziank minimum w pierwszym secie-powodzenia
⛔ 100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna (Liga mistrzów)
Spotkanie - Szachtar - Barcelona
Typ - ile żółtych kartek w pierwszej połowie ? więcej niż 1,5
Kurs - 2,75
Buk - Bwin
Analiza :
Dzis rewanże w lidze mistrzów ja wybrałem mecz Szachtara z Barcą .
Wynik pierwszego spotkania 5:1 dla Barcy przesądza raczej sprawę awansu do półfinału jednak walki dzis na Donbass Arena nie zabraknie nie zabraknie . Szachtar na swym nowym stadionie na którym rozgrywa swoje mecze od 2009 roku jeszcze nie przegrał i uważam ze gdyby nie wysoka wygrana Barcy u siebie sprawa awansu mogła być różna no ale jeszcze o wynikach na tym swoim stadionie Szachtara na 12 spotkań rozegranych w europejskich pucharach nie przegrał ani razu 9 spotkań wygrał i 3 zremisował tak więc typ na ten mecz 1x2 jest trudnym typem , dlatego skupiłem się na kartkach ( typ na kartki już padł ale w 2 połowie nie ukrywam iż taki chciałem postawić no ale zmieniam na 1 połowę )
Wiadomo ze Szachtar potrzebuje aż 4 bramek strzelonych aby awansować oczywiscie żadnej nie tracąc dlatego trzeba będzie się zabrać ostro do roboty od 1-szej minuty spotkania zresztą sami zawodnicy mobilizują się przed meczem miedzy innymi strzelec jedynej bramki dla Szachtara Jarosław Rakickij nie traci nadziei na awans i mobilizuje swoich kolegów liczę też dzis na lepszy występ Luiza Adriano który na Barsie nie był w swojej najlepszej dyspozycji .
Jeżeli chodzi o zółte kartoniki to nie sposób w tym miejscu wspomnieć o arbitrze tego spotkania Florian Meyer ( to nazwisko już padło w typie na ale .............. ) który bardzo nie lubi brutalnej gry no a takiej się napewno możemy dzis spodziewać .
Szachtar w ostatnim meczu przeciwko Romie u siebie pomimo wygranej we włoszech 3:2 to w pierwszej połowie tego spotkania z Romą zobaczylismy aż 3 zółte kartoniki i 1 czerwony , liczę na to i dzis przy atakach Szachtara i kontrach Barcy na ostre starcia między zawodnikami . ⛔ 100

258piter 6

258piter

Użytkownik
EC Red Bull Salzburg - KAC Klagenfurt
HokejAustria
TYP : 1
KURS: 1,90
BUKMACHER: betsson
GODZINA ROZPOCZĘCIA: 19:15
ANALIZA:
Witam Wszystkich
Chciałem dziś polecić spotkanie dwóch austriackich drużyn w którym to faworytem według bukmacherów jest drużyna gospodarzy i ja te z jestem tej samej myśli.
Jest to szóste spotkanie finałowe i Salzburg przegrywa 2:3 więc dziś muszą wygrać.
Postaram się teraz przekonać wszystkich czytających tą analizę, że warto grać na gospodarzy.
Poniżej podaję wyniki pięciu spotkań finałowych :
10/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Klagenfurt vs.Salzburg 2:2 3:2 (OT)
07/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs.Klagenfurt 1:1 1:2 (OT)
5/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Klagenfurt vs.Salzburg 2:5
03/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs.Klagenfurt 6:3
31/03-11 Erste Bank-EHL Playoffs Klagenfurt vs.Salzburg 6:5
Patrząc na zestawienie to Salzburg wygrał aż dwa razy i w tym raz nawet na wyjeździe a Klagenfurt tylko raz i w dodatku u siebie. Pozostałe dwa spotkania zakończyły się remisem i dopiero w dodatkowym czasie wyłoniono zwycięzcę.
Patrząc na historię wspólnie rozegranych spotkań gospodarze mają przewagę:

07/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 1:1 1:2 (OT)
03/04-11 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 6:3
30/01-11 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 1:1 2:1 (OT)
26/12-10 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 7:1
17/09-10 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 3:3 3:3 (OT) 4:3 (Po karnych)
07/03-10 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 4:2
02/03-10 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 3:2
25/02-10 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 2:3
21/02-10 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 2:3
29/01-10 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 3:5
15/11-09 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 4:0
09/10-09 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 6:2
02/04-09 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 2:2 3:2 (OT)
29/03-09 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 1:4
24/03-09 Erste Bank-EHL Playoffs Salzburg vs. Klagenfurt 7:2
25/01-09 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 6:2
11/12-08 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 1:2
28/09-08 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 4:2
20/01-08 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 2:2 2:3 (OT)
14/12-07 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 3:3 3:3 (OT) 3:4 (Po karnych)
07/10-07 Erste Bank - EHL Salzburg vs. Klagenfurt 3:3 3:4 (OT)
Sądzę, że powyższe zestawienia, oraz przemyślenia przekonały wszystkich czytających tą analizę i dużo z Was postawi na Salzburg tym bardziej. Sądzę, że spotkanie zakończy się wynikiem 3:2.
✅90

kazimir 20

kazimir

Użytkownik
Dyscyplina: P. nożna
Spotkanie: Shakhtar - Barcelona
Typ: Ilu rzutów rożnych wykona team 1? Więcej niż 4,5
Kurs: 1,85
Buk: Bwin
Analiza:
Witam.Dziś o godz. 20.45 rozpocznie się rewanżowe spotkanie w LM Shakhtar - Barcelona.Postanowiłem zagrać na rzuty rożne dla gospodarzy.W pierwszym spotkaniu Barcelona u siebie wygrała wysoko aż 5:1 i tą wygraną myśle że zagwarantowała sobie udział w półfinale LM.Dziś praktycznie wszyscy stawiają na Barcę i tu jest błąd bo to Shakhtar dziś wygra,zagrają o honor a pokonanie Barcy to napewno będzie sukces przed własnymi kibicami,Shakhtar ostatnio w weekend przegrał w lidze 1:0 ale jak wiadomo mają juz zagwarantowane mistrzostwo kraju więc myśle że szykowali się na dzisiejsze starcie z Barcą.Przypomnę że Barca poległa w Krakowie pare lat temu bo u siebiewygrała dość wysoko i na wyjezdzie niczym nie zachwiciła.Dlatego Shakhtar ruszy od pierwszych minut do ataku i mam nadzieje ze dzis ich skutecznosc bedzie lepsza niz tydzien temu!
✅85

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Roko Karanusic vs Manolis Glezos
Typ: Roko Karanusic
Kurs: 7,84 !
Buk: Betsafe
Od razu zaznaczę, iż Betsafe nie w tą stronę wystawił kursy ! wszędzie jest odwrotnie, no ale...
Karanusic bez wątpienia lepszy tenisista, ostatnio jakby powoli wracał na właściwe tory, przyzwoitego challengerowca, obecnie 408. w rankingu, pląta się po pseudo turniejach w Sarajewie, Indiach itd pokonując gładko &quot;tenisistów&quot; pokroju Glezosa...
20-letni Grek jest postacią zupełnie anonimową, ost. 2 wyniki jakie znalazłem to 2 gładkie porażki z niejakimi Koslerem i Kothulevem.
Reasumując, wykorzystuję błąd Betsafe (nie wiem, jak zostanie, to potraktowane przez opiekunów (mam zrzut ekranu)) i gram na Karanusica, który od 10 lat przewija się w tenisowym światku i bez wątpienia pokona młodego Greka...

pomyłka buka, zwrot 0

Otrzymane punkty reputacji: +2
kuku 147

kuku

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Manchester United vs. Chelsea Londyn
Typ: Over 3.5
Kurs: 4.50
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Drugie spotkanie ćwierćfinałowe Ligi Mistrzów pomiędzy zespołami Manchester United i Chelsea Londyn zostanie rozegrane dziś o godzinie 20:45 na stadionie Old Trafford (Manchester). Pierwsze spotkanie zakończyło się skoromnym zwycięstwem Manchesteru 1-0. Podobnie jak tydzień temu typuję że w tym spotkaniu padnie więcej niż 3 bramki, kurs jest naprawdę warty ryzyka. Chelsea tutaj musi strzelić bramkę i będzie narażone na kontry MU. Scenariusz tutaj może być różny, jeśli Manchester szybko strzeli gola wtedy Chelsea musi strzelić aż 3 bramki by awansować więc muszą się pozostanie im praktycznie tylko atak co z kolei otwiera drogę dla United dla zwiększenia rozmiaru zwycięstwa. Myślę że taki scenariusz jest dość prawdopodobny bo przecież MU gra dziś przed własną publicznością. U siebie Manchester przez ostatni rok tylko 1 raz nie strzelił bramki, tak to w większości przypadku strzelają minimum 2 gole. Chelsea tak jak pisałem jeśli chce myśleć o awansie tutaj gola strzelić musi. Więc jeśli MU strzeli pierwszą bramkę, to myślę ze mój typ powinien siąść, a jeśli Chelsea to może być różnie, zależy jak się potoczą potem losy i czy nie zamurują bramki.
⛔ 100

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rumuńska - Divizia A
Spotkanie: Dinamo Bucharest - Unirea Urziceni: Pierwsze 10 minut - gole
Typ: powyżej 0.5
Kurs: 4,00
Buk: Bet365
Analiza: W ramach 26-ej kolejki rumuńskiej pierwszej ligi dojdzie dziś do spotkania stołecznego Dinama z ekipą Unirea Urziceni. Mecz ten ma wielkie znaczenie dla obu drużyn - Dinamo walczy o miejsce w tabeli gwarantujące udział w europejskich pucharach, natomiast Unirea o utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej. Kto by pomyślał, że zespół, który 2 sezony temu występował w LM, w obecnym spadnie do drugiej ligi..? Mam nadzieję, że tak się nie stanie, a dzisiejszy mecz pomoże zrealizować ten cel. Co prawda będzie to niezwykle trudne zadanie, gdyż przyjdzie im się zmierzyć z ekipą, która ma zdecydowanie wyższe cele, ale szansa jest. Liczę na szybki mecz, od początku obfitujący w dużą ilość bramek i mam nadzieję, że pierwsza zostanie zdobyta do 10-ej minuty meczu.
⛔ 100

djkruko 89,8K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Dyscyplina: Piłka Nożna|Austria|Liga 1
Spotkanie: SC Austria Lustenau - First Vienna
Typ: 2
Kurs: 4.50
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Mecz 28 kolejki zaplecza Austriackiej Ekstraklasy pomiędzy trzecią drużyną w tabeli zespołem SC Austria Lustenau a jej ostatnią drużyną First Vienną. Gospodarze tego spotkania nie mają już szans na awans, 17 pkt do lidera robi swoje, także 17 pkt przewagi nad przedostatnim zespołem(miejsce spadkowe)powoduje iż na pewno się utrzymają.W piątek przegrali 0:3 właśnie z Vienną. Goście wygrali dwa ostatnie mecze, ten powyżej a także an boisku lidera Admiry 3:1(co prawda Admira doznała lekkiej zadyszki jednak wynik robi swoje). Goście w przerwie zimowej zrobili kilka ciekawych transferów i teraz ta mieszanka zaczyna się zgrywać w bardzo dobrym momencie, bo tylko zwycięstwa powodują iż First się utrzyma.Oto kilka tych wzmocnień:
Wolfgang Mario Mair Napastnik z Austria Karnten 14/1, dla FV 4/1
Marjan Marković Pomocnik 16/0 z Istry, dla FV 6/0
Aleksandar Stanisavljevic Napastnik z niższej ligi 14/4, dla FV 2/1
Erdžan Bečiri Obrońca z Nafta 16/2, dla FV 6/0
Ernst Dospel z Admira 24/3, dla FV 5/0
Zespół sprzedał trzech zawodników do niższych lig austriackich, nie byli to zawodnicy pierwszego składu.
W dodatku goście nigdy nie wygrali na wyjeździe z Austrią Lustenau(4 mecze 4 porażki)więc pora na przełamanie.
W zespole Austrii na pewno nie zagra Danilej Mimić 24/2 Pomoc ukarany za czerwoną kartkę w meczu z First Vienną, po za tym oraz z podowu kontuzji Napastnik Krajic 12/5.
⛔ 100

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Szkocja, Premier League
Spotkanie: FC St. Johnstone - Celtic Glasgow

Typ: over 2.5
Kurs: 1.90
Bukmacher: ladbrokes
Analiza: Dzisiejszego wieczoru na McDiarmid Park miejscowe St. Johnstone podejmować będzie przewodzący ligowej stawce Celtic Glasgow.
Przed Świętymi niezwykle trudne zadanie, gdyż zatrzymać rozpędzonych The Bhoys będzie bardzo ciężko. Podopieczni Neila Lennona w ostatnich 10 ligowych potyczkach zanotowali raptem 1 porażkę (0:2 na wyjeździe z Motherwell), resztę spotkań rozstrzygając na swoją korzyść (9-0-1; 23:4)! Nie mogą zresztą sobie pozwolić na jakiekolwiek potknięcia, gdyż największy rywal jest ciągle &quot;krok za nimi&quot;. W Wielkanoc będą na Ibrox miały miejsce ostatnie w tym sezonie Old Firm Derby i to zapewne dopiero one zadecydują, kto sięgnie po mistrzostwo.
Jeżeli chodzi o rozgrywki Scottish Premier League, to ostatnich 11 wzajemnych konfrontacji Celtic rozstrzygał na swoją korzyść (łącznie z krajowymi pucharami jest to 14 spotkań), także trudno się spodziewać, by dziś miało być inaczej. Co ciekawe, aż w 9 z nich padały przynajmniej 3 bramki. Dlatego liczę, iż dziś będzie podobnie i over 2.5, po naprawdę dobrym kursie, zostanie &quot;pokryty&quot;.
Piłkarze Dereka McInnesa, którzy o nic w tym sezonie już nie grają, nie są w stanie odnieść zwycięstwa już od 9 spotkań (ponad 2 miesiące), notując w tym czasie 4 porażki i 5 remisów. Co ciekawe, w aż 8 z ostatnich 9 meczy The Saints nie byli w stanie zdobyć bramki! Czy wobec tego będą w stanie uczynić to w meczu z walczącymi o mistrzostwo The Bhoys?!
Liczę na pewną wygraną gości. Z drugiej jednak strony przeczuwam, iż gospodarze mogą &quot;napsuć trochę krwi&quot; Celtom i nawet pokusić się w końcu o jakąś bramkę (grają przecież na luzie, gdyż o utrzymanie mogą być spokojni).
Liczę na kolejne bramki zdobyte przez Gary&#39;ego Hoopera (4 bramki w ostatnich 4 meczach), czy pozyskanego zimą Krisa Commonsa (4 gole w 7 występach), którzy w ostatnim czasie strzelają, jak na zawołanie. Mój typ: 3:1 dla Celtiku. ⛔ 100

J 5

jgc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Watford - Norwich
Typ: Ile goli padnie w I połowie? &gt;1,5
Kurs: 2,55
Bukmacher: Bwin
Analiza:

W dzisiejszym spotkaniu 41 kolejki Championship zmierzą się ze sobą zespoły Watford i Norwich.
Gospodarze, którzy nie walczą już o nic – oprócz dobrego imienia – notują trzy porażki z rzędu. Przy bilansie gier u siebie 8-6-6 legitymują się zdobyczą bramkową na poziomie 36 goli strzelonych i 28 straconych. Warto zauważyć przy tym, że drużyna ta zajmuje w lidze drugie miejsce na najwyższą ilość overów 2,5 w meczu (14 do 6 u siebie) oraz pierwsze na najwyższą ilość overów 1,5 w pierwszej połowie (14 do7). W ostatnich pojedynkach rozgrywanych u siebie Watford osiągał undery 1,5 w pierwszej połowie, a ostatnia zdobycz bramkowa potwierdzająca ich prowadzenie w tej sztuce miała miejsce w meczu z Bristolem 22/02. Tym samym pozostają oni od trzech meczów bez overa 1,5 bramki w pierwszej połowie.
Goście to zespół aspirujący do bezpośredniego awansu do PL. Przez cały sezon spisują się bardzo dobrze notując bilans wyjazdów na poziomie 8-8-4 z bramkami 28 – 25.
Co ciekawsze, drużyna ta zajmuje drugą pozycję w tabeli z najwyższą ilością overów 1,5 w pierwszej połowie na wyjeździe (przypominam, ze pierwszy „u siebie” jest Watford :p). Na ostatnich pięć meczów wyjazdowych Norwich uzyskał w czterech over 1,5 bramki w pierwszej połowie. W ostatnim spotkaniu zostali sprowadzeni na ziemię przez Swansea, która po pierwszej części gry prowadziła 2:0.
Teoretycznie ta passa strzelanych bramek w pierwszej połowie przez gości w końcu się skończy, jednak po blamażu ze Swansea wydaje mi się, że drużyna ta będzie chciała za wszelką cenę szybko rozstrzygnąć mecz już na początku, ogólnie wygrać i oddalić widmo gry w barażach. Jeśli chodzi o Watford to zdziwiłbym się gdyby oddali 4 mecz z rzędu bez walki, tym bardziej, że mają zapewniony byt więc mogą grać na luzie. Kurs jak dla mnie ciekawy.
✅155

steve 55

steve

Użytkownik
Dyscyplina:piłka nożna,Anglia Championship
Spotkanie:Sheffield Utd-Cardiff City
Typ:2
Kurs:2.23
Buk:pinnacleSports

Analiza:
Dzisiaj o godzinie 20.45 w agielskiej Championship dojdzie do pojedynku pomiędzy ostatnią drużyną w tabeli a jednym z czterech kandydatów na jedno wolne z dwóch miejsc zapewniających awans do wyższej klasy rozgrywkowej.Jedno miejsce zajęli sobie liderujący QPR z przewagą 9 pkt nad drugim Norwich City.Dlaczego chce postawić na Cardiff? Dlatego,że jeśli myślą o awansie bez żadnych barażów to nie mogą sobie pozwolić na porażke z ostatnią drużyną w tabeli.Sheffield już nawet nie ma szans na wydostanie się z tej 3-drużynowej strefy spadkowej, a jeśli ma to są to szanse bardzo nikłe.Ostatnio Sheffield pozwoliło sobie na porażkę ze słabym Middlesbrough na własnym stadionie a jeszcze wcześniej z QPR ale to chyba niespodzianką nie jest.Co do ostatnich spotkań Cardiff nie ukrywam,że stać ich było na więcej:2 porażki,2remisy i 2 wygrane.Pocieszenie jest takie,że tą serie kończą własnie 2 wygrane.
Dwa ostatnie spotkania tych drużyn zakończyły się remisem 1-1.Teraz jednak sądze, że goście powinni poradzić sobie z ich rywalem i że awans do Premier League będzie tylko dodatkową motywacją a nie ciążącą presją.
✅133

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 131

strojes666

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, ATP Monte Carlo
Spotkanie : Montanes : Malisse
Typ : 2
Kurs : 4,50
Buk : PinnacleSports
Godzina : 14.00
Analiza :
Czeka nas ciekawe spotkanie dwóch tenisistów o podobnym poziomie sportowym. Montanes to tenisista numer 24 w rankingu a Malisse jest na 46 miejscu. Obaj panowie są w takim samym wieku, obaj grają prawą ręką a więc tutaj żaden nie ma większej przewagi. Montanes gra dużo więcej na clayu niż Malisse, ma rozegranych już 527 pojedynków z czego wygrał 301. W tym roku ma bilans 5:4 a więc dosyć kiepski. Jeśli chodzi o Malisse to na clayu rozegrał 130 spotkań z czego wygrał 68. Mało grał, średnio wygrywał, w tym sezonie jeszcze nie wystąpił na ziemi ale ja w niego wierzę. To tenisista o dużym potencjale, o dośc dużej wszechstronności, a Montanes to jeden z najbardziej nierównych zawodników w całej stawce. Co więcej on gra jeszcze w deblu i wątpię żeby uciągnąl na dwa fronty. Dodatkowo panowie grali ze sobą dwa razy (co prawda oba na hardzie) ale tam Malisse wygrywał dwa razy po 3:0 nie dając Albertowi żadnych szans. Ma na niego patent i dzisiaj wygra po raz kolejny ze swoim rywalem, tym razem na nawierzchni ziemnej. Kurs zachęca do gry.
⛔ 100

M 0

met

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna, Championship, Anglia
Spotkanie : Swansea - Hull
Typ : Swansea
Kurs : 1,70
Buk : Bwin
Analiza :
Dziś o godzinie 20:45 rozpocznie się spotkanie pomiędzy pretendentami do awansu do Premier League a przyjezdnymi z małego miasteczka Hull. Pewne jest to, że spotkanie będzie na pewno dość wyrównane, co stwierdza forma obu drużyn w ostatnich kolejkach ligowych. Gospodarze w ciągu ostatnich 5-ciu spotkań przed własną publicznością, aż 4 razy cieszyli się z kompletu punktów a tylko raz musieli podzielić się punktami z przeciwnikiem. Zawodnicy z Hull prezentują wręcz identyczną formę wyjazdowa, odnosząc w przeciągu 5 ostatnich spotkań 4 zwycięstwa, przy czym remisując jedynie raz. Mimo wszystko nie wierze tutaj w jakąkolwiek niespodziankę, gdyż podbudowujące ostanie zwycięstwo Swansea nad obecnie 2-gim w tabeli Norwich w stosunku 3 do 0 podniosło zdecydowanie i tak bardzo dobre morale drużyny. Obie drużyny przestąpią do meczu w wyjściowych jedenastkach, praktycznie bez osłabień. Ważnym faktem jest również to, że Swansea dzieli jedynie punkt do miejsca premiowanego bezpośrednim awansem do Premier League, więc jest o co walczyć w dzisiejszym spotkanie na Swansea Stadium. Zdecydowanie polecam ten typ, pozdrawiam Met.
Ostatnie 5 spotkań pomiędzy tymi drużynami (Swansea w roli gospodarza i tylko mecze ligowe) :
Swansea 2:3 Hull, 12.04.2004
Swansea 4:2 Hull, 03.05.2003
Swansea 1:0 Hull, 01.03.2002
Swansea 0:0 Hull, 26.02.2000
Swansea 2:0 Hull, 08.05.1999

⛔ 100

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Szachtar - Barca
Barca over 1.5
1.952
Pinnacle

Co Barca robiła z Szachtarem jak chciała każdy widział ostatnio. Dziś niby Barca nie musi, może skupić się na Gran Derbi już, ale myślę, że Guardiola nie odpuści i będzie chciał tu też pocisnąć. Nie odpuści, bo wie, że Szachtar jak się rozpędzi to może dużo, więc lepiej nie ryzykować. Gospodarze mają problemy w obronie, już w 1 meczu było z nią słabo, a teraz wyleciał jeszcze Rat. W Barcelonie nie będzie niby Iniesty, nie będzie Bojana, ale szczerze mówiąc patrząc na innych graczy Barcy, to nie widzę, żadnego kłopotu, strzelać może Villa, Messi, Xavi, Pedro i wgl wszyscy, także 2 bramki powinni zdobyć.

⛔ 100

magpiee 18

magpiee

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej, Czeska Extraliga
Spotkanie : Trinec - Vitkovice
Typ : Trinec (-1)
Kurs : 1,93
Bukmacher : Betsafe
Analiza:
Dzisiaj odbędzie się piąte spotkanie finału czeskiej hokejowej extraligi. Obecny stan serii to 3-1 dla gospodarzy. Myślę, że będzie to już ostatni mecz i w całych tegorocznych rozgrywkach zwycięży zespół z Trzynca. Ostatni mecz Trzyniec pechowo przegrał po rzutach karnych, gdyż Vitkowice doprowadziły do wyrównania tuż przed ostatnią syreną kończącą mecz. Poprzednie spotkania pewnie i wysoko wygrywał Trzyniec kolejno 4:1, 2:0, 5:2, sądzę że chcieli świętować sukces na własnym lodzie przy własnej publiczności dlatego też taki wynik ostatniego spotkania. Trzyniec ma w swoich szeregach najlepszego gracza tego sezonu Martina Růžičke, który w samych playoffach dotychczas zdobył aż 16 bramek i do wyrównania rekordu Zygmunda Pallfy&#39;ego z 1992 roku brakuje mu tylko dwóch trafień. Do tego dołożył również taką samą liczbę asyst (16). Co więcej w tym sezonie, zespół gospodarzy triumfował aż pięciokrotnie w ośmiu rozegranych meczach pomiędzy tymi zespołami. Raz konfrontacja kończyła się remisem, a dwa razy górą była drużyna dzisiejszych gości. Dlatego myślę, że Trzyniec bez problemowo powinien wygrać ten mecz co najmniej dwoma bramkami.
✅93

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Szkocja, Premier League
Spotkanie: FC St. Johnstone - Celtic Glasgow

Typ: Celtic over 1.5 gola
Kurs: 1.55
Bukmacher: Tobet
Analiza: Wiele wskazuje na to, że w dużej mierze o mistrzostwie Szkocji może zdecydować kolejne Old Firm Derby, które odbędzie się na Ibrox Park w Wielkanoc o 13:30 naszego czasu. Wiadomo, obie drużyny próbują robić co mogą, żeby właśnie tak się nie stało, że ten mecz może zdecydować o tytule. Niestety obu drużynom się to udaje. Oba zespoły w ostatniej kolejce delikatnie pokonały swoich rywali jednogłośnie po 1:0. The Bhoys na własnym boisku wygrało po dość kiepskim meczu z St. Mirren po bramce wprowadzonego w 70 min Commonsa. Skromna wygrana z St. Mirren moży być tłumaczona chociażby brakiem w składzie takich graczy jak Brown, Wilson czy Samaras, którzy nie zagrali w tym meczu, żeby przypadkiem nie zostali ukarani żółtym kartonikiem, co w konsekwencji skończyło by się absencją w oczekiwanym meczu z Rangers, od którego tak wiele może zależeć. Wzmocnieniem Celtów jest także powrót Maloneya, który już z St. Mirren rozgrał przyzwoite 45minut. Dodatkowo na dzisiejszy mecz w Perth wraca trener Neil Lennon po 5 meczowej dyskwalifikacji. W tym sezonie Celtic dwukrotnie już gościl McDiarmid Park, za każdym razem strzelając trzy bramki. Nie sądzę, aby dzisiaj najgorszy atak SPL jaki mają gospodarze był w stanie zagrozić Celtom. Myślę, że The Bhoys stać spokojnie na minimum dwubramkową zdobycz w Perth. Teraz dla Celtów myślących o mistrzostwie każdy mecz jest ważny, liczą się tylko zwycięstwa gdyż mają tylko 2 pkt. przewagi nad Rangersami. Święci to jeden z najbardziej underowych zespołów w SPL, nie tylko przez to, że obok praktycznie już zdegradowanego Hamiltonu strzelili najmniej bramek, ale również przez fakt, że jak na drużynę z ogonu ligi stracili 38bramek w 32 spotkaniach. Święci zapewne spróbują zamurować swój dostęp do bramki w miarę rozwoju spotkania, tak więc spodziewam się szybkiego ataku The Bhoys od pierwszych minut i potem kontrolowania meczu. Nie trzeba przypominać nikomu, że Celtic jest o klasę lepszym zespołem od Świętych z Perh. 2 gole autorstwa Stokesa i Hoopera jak najbardziej możliwe. ⛔ 100

dudzio 0

dudzio

Użytkownik
Spotkanie: Gloria Bistriţa - Vaslui
Typ: Obie Drużyny Zdobędą Gole (1=Tak, 2=Nie) 1
Kurs: 2,05
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Osobiście postawiłem, że wygrają goście, ale ktoś mnie już uprzedził, więc pójdę w innym kierunku. Otóż uważam, że w dzisiejszym meczu każda z drużyn będzie cieszyć się ze strzelenia gola. Dlaczego tak sądzę? Już wyjaśniam. Gospodarze w pięciu ostatnich meczach u siebie zawsze strzelali gola. Myślę, że dzisiaj pociągną passę. Ponadto grają u siebie, ostatni mecz wygrali, więc wydaję mi się, że dziś będą chcieli pokazać, że nie był to przypadek. Goście grają na wyjazdach dość przeciętnie, ale w ostatnich 10 meczach wyjazdowach, w aż 8 strzelali gola. Ponad to w ostatnich pięciu meczach z dzisiejszymi rywalami w każdym strzelali bramkę. Oprócz tego mają bardzo dobry duet napastników i co ważne wciąż mają szansę na tytuł, więc mają o co grać. Myślę, że typ ten ma spore szansę powodzenia, dlatego zachęcam do stawiania na niego.
✅105

panczo23 25

panczo23

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna Anglia championship
Spotkanie:Leicester - Crystal Palace
Typ: 1 (-1.0)
kurs: 2.35
Bukmacher: Expekt
Analiza
12 kwietnia o 20.45 spotkają się 9 z 21 drużyną w tabeli. Gospodarze walczą jeszczę o prawo do gry w play-off, natomiast goście o niespadnięcie do niższej ligi. Bo nad miejscem gwarantującym im spadek mają tylko 5 punktów przewagi. Całe szczęście mają lepszy bilans bramkowy niż 22 Scunthorpe więc w razie gdy obydwie drużyny miały po tyle samo punktów to właśnie Crystal Place będą na lepszej pozycji. Gospodarze tego spotkania mają bardzo dobry bilans gier na własnym terenie, zdobyli 38 punktów i to im daję 4 pozycję w tabeli pod względem zdobytych punktów u siebie. Wygrali 11 meczy, zremisowali 5 razy a ani jednego punktu nie zdobyli w 4 meczach. W czasie tych meczy strzelili 39 bramek, a stracili 22. Jeśli patrzyć by na ich formę 5 ostatnich spotkań to sprawa wyglądała by tak że wygrali 2 mecze, 1 zremisowali a 2 razy przegrali. Zdobywając 12 bramek a tracąc 6. Myślę że to całkiem niezły bilans. Teraz przybliże statystyki drugiej drużyny. A więc tak jeśli chodzi o mecze na wyjazdach to mają najgorszy bilans w całej lidze, czyli tylko 1 wygrana, tylko 3 remisy i aż 16 porażek. Strzelili 14 a stracili 43 bramki w tym czasie. Szczerze powiedziawszy już dawno nie widziałem tak strasznego bilansu. Podsumowując jeśli się goli nie potrafi strzelać, a puszcza się ich dużo to wygrać meczu nie można tak więc typ jest jasny.
Gospodarze wygrają na 90% ale żeby zwiększyć kurs zagram handicapem.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom