Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa/
el. MŚ 2018
Godzina: 20:45
Spotkanie: Dania - Kazachstan
Typ: Dania (-1,5) HA
Kurs: 1.70
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Póki co na 7 postów mam 3 trafione więc mam nadzieję, że dziś powrócę do mojej skuteczności na poziomie 50 %. heh Do rzeczy:
dziś analizuję spotkanie naszych grupowych rywali. Moim zdaniem ekipa gospodarzy powinna bez problemu pokonać gości. Przede wszystkim grają przed własną publicznością, której mają coś do udowodnienia. Nie wspominam już, że sami muszą złapać się za jaja i wygrać zdecydowanie ten mecz, jeśli chcą jeszcze marzyć o jakichkolwiek szansach na występ w mundialu. Duńczycy przegrali u siebie poprzednie spotkanie z bardzo dobrze spisującą się ekipą Czarnogóry. Co prawda wynik nie odzwierciedla tego co działo się na boisku, ale w tej najważniejszej statystyce (czyt. bramki), lepsi okazali się goście. Margines błędu zatem został wykorzystany do maksimum. Nie zapominajmy, że gdyby nie nasz kapitan, zapewne wywieźli by 3 punkty i z Warszawy. W pierwszym spotkaniu eliminacji wygrali u siebie z
Armenią (1-0), która nie jest taka słaba, jakby się wydawało.
Dania po
3 spotkaniach zgromadziła na swoim koncie
3 punkty, co jest wielkim rozczarowaniem, bo przed rozgrywkami typowani byli na naszego najgroźniejszego rywala.
Kazachstan, póki co ma
2 punkty po
3 meczach. W tabeli znajdują się bezpośrednio za swoim dzisiejszym rywalem. Jak udało im się ugrać te 2 punkty? Podejrzewam, że sama drużyna wraz ze sztabem szkoleniowym i kibicami do dziś się nad tym zastanawia. Remisy z
Polską (2-2) i
Rumunią (0-0), wtf? Widać, nie leży piłkarzom przyjezdnym sztuczna murawa, na której rozgrywane są mecze w Kazachstanie. Oczywiście na wyjeździe wysoko przegrali z
Rumunami (0-5).
Moim zdaniem drużyna gości jest dziś bez szans w starciu z Duńczykami, którzy po 3 meczach zostali postawieni pod ścianą. Co by się nie działo, muszą wygrać ten mecz i jestem przekonany, że to zrobią, pytanie tylko jaki będzie wymiar kary? Ostatni dzwonek dla Danii, jeśli dziś wygrają, wydaje mi się, że będą albo punkt za Polską albo punkt przed Rumunią, gdyż w jutrzejszym meczu naszej kadry jestem pewny, że nie padnie remis, szansa i motywacja jest zatem ogromna. Ja jutro zagram jakiś dubelek, w którym na pewno znajdzie się miejsce dla mojego dzisiejszego typu.
Nie podaję wyników ostatnich spotkań tych drużyn, ponieważ napisałem wyżej sytuację, a jestem pewien, że większość z Was ma prześwietloną naszą grupę na wylot.
Życzę wysokich wygranych ! Zagrałeś mój typ? Wszedł? Podziękuj. Z fartem! Pozdrawiam.
70