>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 11.09.2016 (niedziela)

Status
Zamknięty.
samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska I liga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Wigry Suwałki - Pogoń S.
Typ: Wigry over 1.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Wigry Suwałki świetle weszli w sezon. Po 7 kolejkach zajmują drugie miejsce, a jesli dziś wygrają to wrócą na fotel lidera. U siebie graja bardzo dobrze, a udowodnili to pokonując niedawno Stal Mielec aż 6-0. Co prawda przegrali w poprzedniej kolejce w Tychach 2-1, ale była to ich pierwsza porażka w sezonie. Pogon Siedlce natomiast plasuje się w dolnej częsci tabeli z dorobkiem 7 punktów i zapewne będą walczyć o utrzymanie na końcu sezonu.
Wigry na 3 mecze u siebie strzeliły 11 goli więc dziś bez problemów powinni wbić dwa gole przyjezdnym.
⛔100

G 693

generalkaman

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - LOTTO Ekstraklasa
Godzina: 15.30
Spotkanie: Lech Poznań - Pogoń Szczecin
Typ: over 2.5
Kurs: 2.10
Bukmacher: OddsRing
Analiza:
Pierwsze z niedzielnych spotkań w LOTTO Ekstraklasie. Lech Poznań już pod wodzą nowego trenera podejmuje na własnym stadionie Pogoń Szczecin. Mój typ na ten mecz to suma bramek powyżej 2.5. Po pierwsze do Poznania przyjeżdża drużyna, która nie ma w zwyczaju murowania bramki a raczej grania w otwarty futbol. Drużyny prowadzone przez trenera Moskala lubią prowadzić grę, być przy piłce, wymieniać dużą ilość podać i tworzyć sytuację. Nie są nastawione na obronę w żadnym momencie. Po drugiej stronie - gospodarze pod wodzą nowego trenera, który będzie chciał rozpocząć swoją pracę w Lechu od wygranej. Zapewni to nam otwarty mecz w którym łatwo o okazje bramkowe. W dotychczasowych spotkaniach wyjazdowych Pogoń zawsze potrafiła znaleźć sposób na zdobycie bramki, jeśli dziś będzie podobnie to typ powinien spokojnie wejść.
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +7
bartbettypy 2,7K

bartbettypy

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie
Godzina: 19:00
Spotkanie: Sheffield Steelers - Salzburg
Typ: 2 -1.50(ah)
Kurs: 1.61
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Znamy już rozstrzygniecia w tej grupie do fazy pucharowej wychodzi zespół Salzburga oraz Hv71 natomiast z ostatniego miejsca nie wydostanie się już zespol dzisiejszych gospodarzy który po 3 rozegranych meczach ma 0 punktów. W pierwszym meczu pomiędzy tymi zespołami w Austrii lepsi zawodnicy Salzburga którzy wygrali 8-1a strzałach 38-14!! Shefield jest outsiderem tej grupy podobnie jak Cracovia, nie daje im większych szans w starciu z Austriakami którzy z roku na rok coraz lepiej sobie poczynają w rozgrywkach LM świadczą o tym wyniki właśnie Salzburga i również mającej jeszcze szanse na awans Vienna Capitals która dwukrotnie pokonała szwedzką Skalletea . Salzburg również przed kilkoma dniami sprawił niespodziankę w Szwecji wygrywając z zespołem Hv71 w ich hali!! Liczę dzisiaj na łatwą wygraną .
⛔100

bybejita 307

bybejita

Użytkownik
Dyscyplina: E-Sport, SL i-League StarSeries Season 2 Finals
Godzina: 11:30
Spotkanie: Cloud9 vs NiP
Typ: Cloud9 wygra 2:0
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Czekaliście na mnie co? ???? Dzisiaj bez baseball&#39;a, ale za to E-Sport.
Wielka sensacja C9 w półfinale turnieju gra przeciwko NiP. Ostatnimi czasy bardzo lubię drużynę z ameryki, zawsze ich lubiłem ale po wyrzuceniu odejściu Hiko a potem innych jakoś upadli skillem. Ciągle w składzie nothing gracz bardzo znany z poprzedniej wersji gry. Wielkim plusem była zamiana Slemmiego na automatica, ten koleś co wyrabia to się w głowie nie mieści wraz z drugą nowością czyli Stewie2k ta drużyna jest w pełni sił. Skadoodle ostatnio wrócił do formy i potwierdza to że jest najlepszym sniperem w USA po odejściu simp1e&#39;a do NaVi. Ostatnie ich mecze wyglądały bardzo gładko z jedną wpadką z F3. Przegrali mapę która nie należy ostatnio do ich map poola niestety.
NiP ostatnimi czasy wraca do formy, ale to nie forma 87-0 z 2014 roku. Za Pytha gra Maikelele co jest dobrą i złą rzeczą. U niego problem jest taki, jeśli ludzie go nie trawią i uznają go słabego gracza to gra dobrze, ale kiedy polubią zawodnika, jego forma spada w tym momencie jest faworytem na papierze. Przypomina mi się powtórka z poprzednich lat kiedy Maikelele wszedł do NiP&#39;u za THREAT&#39;a który aktualnie jest trenerem. Ostatnie ich mecze wyglądają zadowalająco ale 10 rund straconych z HR to nie najlepiej.
Mecz oceniam 60/40 dla C9 i idę w ich pewną wygraną, głodni zwycięstwa po wielu miesiącach porażek, aktualnie w swoim najlepszym składzie, a NIP ze stand-inem którego performance i skill jest niczym sinusoida, może się przeliczyć i dostać niezłe bęcki od amerykańców .
⛔100

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Segunda Division B Grupa 1
Godzina: 18:00
Spotkanie: CF Burgos - Union Mutilvera
Typ: X2
Kurs: 2,15
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Propozycja na dzisiaj to typ z odpowiednika 3 ligi hiszpańskiej. CF Burgos to stały trzecioligowy bywalec, który w tamtym sezonie na koniec był na 5 miejscu. Union Mutilvera to z kolei beniaminek w 3 lidze. Póki co po 3 kolejkach ani jedni ani drudzy nie wygrali jeszcze meczu. Burgos zanotował 1 remis i 2 porażki i zajmuje 18 miejsce, natomiast Mutilvera jest oczko wyżej z bilansem 2 remisów i 1 porażki. Myślałem tutaj nawet żeby pokusić się i dać na gołą 2 ale ostatecznie podparłem ten typ i tak też polecam grać. Liczę na to, że beniaminek przynajmniej remis z tego terenu wywiezie. Oni dzisiaj zagrają w swoim najmocniejszym składzie natomiast u gospodarzy jest kilka ważnych absencji. Nie zagrają dzisiaj kontuzjowany środkowy pomocnik Ramiro Mayor, a także zawieszeni za czerwone kartki w poprzednim meczu napastnik Armiche i obrońca Perez. Do tego niepewny występu jest Marcos, który wrócił po kontuzji i nie wiadomo czy zagra od początku tego meczu i czy wogóle. U gości większych problemów nie ma z absencjami i wzmocniony wieloma młodymi piłkarzami beniaminek myślę, że jest w stanie wywieźć przynajmniej punkt z tego wyjazdowego meczu.
✅115

Otrzymane punkty reputacji: +1
sakiel 311

sakiel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Challenger ATP - Barranquilla
Godzina: 22:30
Spotkanie: Diego Sebastian Schwartzman - Rogerio Dutra Da Silva
Typ: Diego Sebastian Schwartzman
Kurs: 1.60
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Argentyńczyk Schwartzman 69 zawodnik rankingu, czuje mączkę jak mało kto.
Szczególnie na challengerach rzadko spotyka godnego przeciwnika, tutaj przeszedł przez drabinkę jak burza, tracąc maksymalnie w jednym spotkaniu siedem gemów i to z bardzo solidnym reprezentantem gospodarzy - Santim Giraldo. Pozostali przeciwnicy nie mieli nic do powiedzenia gdy po drugiej stronie siatki stał Diego. Na tej nawierzchni w tym sezonie potrafił wygrywać nawet turnieje rangi ATP - w kwietniu w Stambule gdzie grali tacy zawodnicy jak Tomic, Dimitrov, Karlovic, Delbonis. Oczywiście Rogerio to nie jest zawodnik którego można lekceważyć - nie stracił tutaj seta, jednak nie grał z nikim godnym uwagi, może oprócz Maxiego Gonzaleza, który jednak daleki jest od optymalnej dyspozycji.
Podsumowując jeśli Diego nie zlekceważy Brazylijczyka powinien spokojnie zwyciężyć w dzisiejszym spotkaniu.
✅60

Otrzymane punkty reputacji: +6
mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska
Spotkanie: Jagiellonia - Wisła
Typ: over 11 rzutów rożnych
Kurs: 2,40
Analiza:
Wszędzie posypała się masówka na Jagiellonie. Owszem Jaga będzie faworytem tego spotkania, ale tylko minimalnym. Wisła miała bardzo dużo problemów w przerwie między sezonami oraz na początku sezonu. Te wszystkie perturbacje w klubie przełożyły się na atmosferę w szatni. Teraz gdy klub przejął nowy-stary właściciel, wszystko jest uporządkowane Biała Gwiazda powinna zacząć odbijać się od dna tabeli ligowej. Sam trener Wdowczyk mówił o tym że potrzebna jest im ta przerwa na reprezentacje, aby wszystko ułożyć od nowa. Natomiast Jagiellonia po dobrym początku sezonu trochę osłabła. Najpierw szczęśliwe zwycięstwo 1:0 z Cracovią, gdzie Białostoczanie byli zespołem gorszym, później wyjazdowa porażka z Arką oraz porażka przed własną publicznością z Lechią. W ostatniej kolejce przed przerwą Jaga wygrała 2:0 w Lublinie z Górnikiem Łęczna 0:2, ale trzeba wspomnieć że tragiczny mecz rozgrywał miejscowy zespół. Oba zespoły mają bardzo dobrych zawodników w formacjach ofensywnych, natomiast wiele do życzenia pozostawia gra w defensywie. Taki obrót spraw powinien przynieść w meczu pokaźną liczbę rzutów rożnych. Oba zespoły często przeprowadzają swoje akcje skrzydłami, gdzie mają solidnych zawodników: Małecki i Boguski w Wiśle i Chomchonovski i Frankowski w Jagiellonii oraz Fiodor Cernych schodzacy do skrzydeł. Gra skrzydłami przynosi duża liczbę dośrodkowań w meczu a z dośrodkowań robią się rzuty rożne, więc mój dzisiejszy typ będzie dotyczył właśnie tej statystyki tegoż meczu.
⛔100

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Polska, Superliga Kobiet
Spotkanie: Zagłębie Lubin-Pogoń Szczecin
Typ: 2
Kurs: 2.00
Bukmacher: b365
Analiza:
Kompletnie mnie nie przekonują transfery Miedziowych. Znowu skupiły się na zaciągu z regionu i imo sprowadziły przeciętne jak na naszą ligę zawodniczki, powiedziałbym, że pozwalające mierzyć w coś koło top6, a nie w podium. Już pierwszy mecz zweryfikował trochę ich grę, gdzie zgrany Vistal przyjechał do Lubina i pewnie wygrał. Pogoń to podobna ekipa właśnie do Gdynianek. Przed sezonem nie było wielu zmian, podstawowy skład wręcz taki sam. Pierwszy mecz z miernymi Kobierzycami, ale z kim by się nie grało to stracone 13 bramek muszą imponować. Pogoń to drużyna z o wiele większym potencjałem, a do tego wydaje się, że nerwowy Adi więcej myśli, niż Pani Bożenka. Od początku sezonu Ola Zimny gra więcej w ataku, a to dodatkowa opcja do rzutu z tyłu, co w kwestii Pogoni jest znaczące, gdyż oprócz Bancilon rozgrywające nie mogły tam straszyć zza dziewiątki, więc ich przeciwniczki musiały tylko czekać na 6. metrze. Myślę, że ten mecz nie jest typowym 50/50, jak oceniają to buki. Fakt, że to Zagłębie ma przewagę swojego parkietu, ale pokazywały już w tamtych rozgrywkach, że nie zawsze to coś oznacza. Pogoń się rozwija i sportowo jest po prostu na ten moment lepsza, więc uznałbym je za faworytki tego spotkania.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU PIŁKI RĘCZNEJ!
✅100

Otrzymane punkty reputacji: +10
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Ferreira vs Estoril
Typ: under 2 bramek ( w przypadku dwóch bramek-ZWROT)
Kurs: 2,33
Buk: Pinnacle
Data/godzina rozpoczęcia: 11.09.2016/12:45
Link do wyniku: http://www.flashscore.pl/mecz/2JFKrlIQ/#szczegoly-meczu
Analiza:
Liga portugalska się rozkręca. W jednym z kolejnych spotkań Primeira Liga zagrają Ferreira z Estoril. Swój typ opieram przede wszystkim na obecnej formie tych drużyn. Ferreria po trzech spotkaniach ma zaledwie wywalczony punkt, zdobyty na własnym stadionie po mecz z Sportingiem Lizbona. W tamtym spotkaniu oddali zaledwie dwa celne strzały na bramkę. W ostatnim spotkaniu jeszcze przed przerwą na mecze eliminacyjne do MŚ przegrali na wyjeździe 5-3 z Guimaraes. Strzelcami bramek byli wówczas Andrezinho i dwa razy Pedrinho w tym jedna z karnego. Estoril ma niezbyt imponującą serię ostatnich spotkań. Zarówno w lidze są jednym z najgorszych zespołów w lidze, przegrali trzy mecze z rzędu, jak również i w spotkaniach towarzyskich nie imponowali formą. W przedostatnim spotkaniu zaprezentowali się już znacznie lepiej, ponieważ przegrali zaledwie 1-0 z FC Porto. Jako ciekawostkę tego spotkania należy odnotować, że FC Porto miało 17 rzutów rożnych, natomiast Estoril ani jednego. Czynnikiem przemawiającym jeszcze za moim typem to fakt, że w sześciu ostatnich bezpośrednich spotkaniach pomiędzy tymi drużynami w każdym ze spotkań padały MAKSYMALNIE dwie bramki. Estoril prezentuje ofensywne ustawienie 4-3-3, natomiast Ferreira postawi dziś na dobrą obronę i mam przeczucie, że wynik może być 1-0 lub 0-1, tylko nie wiadomo w którą stronę-powodzenia ✅133

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 165

mirohandel

Użytkownik
dyscyplina: wnba
godzina: 19:00
spotkanie: Connecticut - Chicago
typ: Connecticut
stawka: 2,06
bukmacher: bet365
Witam zazwyczaj staram się omijać mecze koszykówki a tym bardziej w wykonaniu kobiet.Dla czego taki typ? w sumie za bardzo nie jestem w wnba obeznany trochę kolega mi podpowiedział a więc po pierwsze h2h gospodynie z sun potrafiły pokonać dzisiejsze przeciwniczki na ich terenie po drugie kumpel mi podpowiedział ,że koszykarki z Lynx będą się biły o mistrzostwo wnba a tak się składa,że koszykarki z Sun pokonały we własnej hali koszykarki nie byle jakie bo liderki kurs na gospodynie oscylowały na ponad 5 z groszem więc czemu nie miałyby wygrać u siebie ze średniakiem.Po trzecie ostatni mecz po między tymi koszykarkami w hali Sun również wygrały gospodynie.Jak dla mnie i po słowach mojego kolegi o wnba ten mecz jest 50 na 50 ,ale raczej w kierunku dzisiejszych gospodyń a jak będzie przekonamy się o 21:00 .Pozdrawiam
⛔100

cimonekxd 7

cimonekxd

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 15:30
Spotkanie: lech poznań - Pogoń Szczecin
Typ: over 10 RR
Kurs: 2.20
Bukmacher: bet365
Analiza: Znów Ekstraklasa gości na moim blogu. Do Poznania przyjeżdża drużyna ze Szczecina, która coraz lepiej radzi sobie na boisku po niezbyt udanym początku. Lech również lepiej gra niż na początku sezonu, jednak nie uchroniło to posady byłego trenera Kolejorza - Jana Urbana. Nowy trener - Nenad Bjelica. Jest to trener lubiący grać agresywnie, walczenie. Może mieć to spore znaczenie przy moim becie. Walka o każdą piłkę może sprawić, że będziemy świadkami naprawdę sporej ilości rzutów rożnych, ponieważ Pogoń również nie jest ogórkiem jeśli chodzi o te sprawy. Szybcy skrzydłowi w drużynie Portowców robią różnicę - Delev oraz Gyurcso wykonują swoją robotę i były to zdecydowanie najlepsze ruchy transferowe w zespole Kazimierza Moskala. Ponadto doświadczenie Murawskiego oraz odważne próby strzałów z daleka - wszystko wskazuje na dużą ilość rożnych. Pogoń przystąpi do meczu bez Jakuba Czerwińskiego, który wczoraj zaliczył swój debiut w Legii Warszawa. Zastąpi go Sebastian Rudol. To również może mieć wpływ na zakład. Nieroztropne interwencje w obronie, nerwowe wybijanie na auty i rożne.
Osobiście dziwi mnie tak wysoki kurs na Pogoń, która w ostatnich 6. meczach ligowych w Poznaniu przegrała tylko raz. To jest Ekstraklasa i tu wszystko może się zdarzyć ???? .
⛔100

henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rosja
Spotkanie: Arsenal Tula vs Zenit
Typ: Zenit over 1.5 gola
Kurs: 1.72
Wczoraj kompromitacja Barcelony z Alaves...Dawno nie widzialem takiego piachu.
Dzisiaj przenosimy sie do Rosji,gdzie tym razem nie spodziewam sie wtopy.
6 kolejka w Premier League,gdzie na stadionie Arsenalu zagosci Zenit.
Gospodarze to zespol,ktory w tym sezonie za cel glowny ma utrzymac sie w lidze.Jak na razie zajmuja bezpieczne 11 miejsce,jednak nad strefa barazowa maja tylko punkt przewagi,natomiast nad spadkiem 2 punkty.
Druzyna nie grzeszy skutecznoscia,jest to raczej zespol underowy,ostatnie mecze dosc przecietne aczkolwiek udalo sie ugrac 5 punktow.
Udalo sie wygrac u siebie z Rubinem 1:0 oraz zanotowac remisy z Orenburgiem czy Uralem.Lepsze okazaly sie ekipy Anzhi (1:0) i Spartaka Moskwa,ktory wygral u siebie pewnie 4:0.
Arsenal po awansie do Premier League rozegral u siebie dwa spotkania,tak jak wspominalem pokonali Rubin 1:0 i bezbramkowo zremisowali z Orenburgiem.Dzisiaj jednak zawita rywal z najwyzszej polki i czystego konta sie juz zachowac nie uda.

Ekipa z Petersburga wyglada juz troche inaczej.
Zawszly powazne zmiany - druzyne objal Mircea Lucescu,ktory 12 lat spedzil w Szachtarze Donieck.Poza zmiana trenera ekipe Zenitu opuscila najwieksza gwiazda Hulk,ktory odszedl do Chin za 55 mln.
Zenit sezon zaczal dosc solidnie,na poczatek zgarneli Superpuchar Rosji pokonujac swojego najwiekszego rywala CSKA Moskwe.
Od tego czasu rozegrali 5 ligowych spotkan,w ktorych nie odniesli ani jednej porazki.
Lige zaczeli dosc niemrawo remisujac bezbramkowo z Lokomotivem i Ufa.Pozniej pokonali jednak Rostov 3:2,zremisowali 1:1 z CSKA i po jednostronnym meczu pokonali 3:0 Amkar Perm.
Za 4 dni rosyjska ekipe zobaczymy w starciu z Maccabi Tel Aviv w pierwszej kolejce Ligi Europy.Nie sadze jednak,zeby z tego powodu Zenit dzisiaj sie oszczedzal i zagral rezerwami zwlaszcza,ze rywal nie jest z najwyzszej polki.

Wedlug mnie Zenit dzisiaj jest pewny,a jak bedzie w praktyce przekonamy sie po 18:00.
✅72

Otrzymane punkty reputacji: +1
przem966 143

przem966

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Premier League
Godzina: 17:00
Spotkanie: Swansea - Chelsea
Typ: BTS - nie
Kurs: 2.00
Analiza: Witam. Troszkę mnie tutaj nie było gdyż mało czasu w ostatnim czasie. Z tego powodu taka dość krótka analiza na mecz pomiędzy Swansea a Chelsea. The Blues poszli jak burza przez pierwsze trzy mecze choć nie zawsze było łatwo. W każdym razie wygrali trzy spotkania. Po 2:1 ogrywali u siebie West Ham oraz na wyjeździe Watford. W poprzedniej kolejce dorzucili wygraną 3:0 u siebie z Burnley. Dziś zapewne cel to wygrana. Swansea w pierwszej kolejce wygrała 1:0 na wyjeździe z Burnley no i na tyle gdyż później przegrali u siebie 0:2 z Hull oraz na wyjeździe 1:2 z Leicester.
Swansea jak dla mnie to zespół, który potrafi napsuć krwi faworytom. Łabędzie umieją dobrze nastawić się w destrukcji co nieraz przynosiło mało bramek. Sądzę, że Chelsea ma szanse wygrać ale nie wierzę, że będzie to spacerek. Uważam, że gospodarze skupią się na obronie. Historia meczy bezpośrednich pokazuje, że w ostatnich takich meczach głównie strzelała tylko jedna ekipa. Tak więc spodziewam się oblężenia bramki Łabędzi i niewiele goli. Celuję, że obie ekipy nie strzelą, ponieważ jak dla mnie Swansea nie ma w ofensywie kim postraszyć.
⛔100

dyles 186

dyles

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - NORWEGIA: Dywizja 2 - Grupa 2
Godzina: 15:00
Spotkanie: Ham-Kam - Brumunddal
Typ: X2
Kurs: 2.62
Analiza:
Gospodarze w ostatniej rundzie stracili szansę na awans, nie mają już o co grać. Goście są na ostatnim miejscu które daje utrzymanie w lidze, mają tyle samo punktów co drużyna Nardo(28pkt), ale mają rozegrany jeden mecz mniej. Dzisiaj mają dużą szansę żeby przybliżyć się do utrzymania w lidze, nie powinni zmarnować tej szansy. Druga informacja która przemawia za tym typem to to że obie drużyny są przyjaźnie nastawione do siebie. Siedmiu z jedenastu graczy dzisiejszych gości pochodzi z Ham-Kam. Skoro drużyna gospodarzy nie ma szans na awans, to dlaczego nie mieliby pomóc drużynie gości w dzisiejszym meczu. Kurs warty uwagi.
⛔100

spiderman1984 510

spiderman1984

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Polska, LOTTO Ekstraklasa, kolejka.8
Spotkanie: Jagiellonia Białystok – Wisła Kraków
Typ: over 3,5
Kurs: 3,25

Wybieram się dziś na mecz i mam nadzieje, że zobaczę jak nasza Jagusia gromi ostatni zespół w tabeli … yyy to znaczy utytułowany zespół Wisły Kraków :grin:
Analiza:
1… Do Białego przypłynie dziś Wisła, która w tym sezonie nie jest już tą samą rwącą rzeką jaką była jeszcze kilka lat temu. Bardziej cichym, spokojnym strumyczkiem, który gdy trafi na silniejszy nurt , zostaje wchłonięty w całości i już nie ma sił , aby się z niego wydostać.
2… Jaga jak zwykle w ostatnich latach, po słabszym sezonie – przyszedł lepszy. Kulesza poszedł po rozum do głowy i nie wyprzedał tym razem połowy piłkarzy z pierwszego składu. Udany początek sezonu , potem chwila słabości i 2 minimalne porażki z Wisłą P. oraz Lechię , no i ostatnia pewna wygrana z Łęczną na wyjeździe. Jak na razie byłem na Ruchu i Arce (na Lechię nie mogłem) i to co prezentowała Jaga to była rewelacja. 2x po 4 bramki + 2x strata po 1 golu = wysokie overy. Dwójka jak na razie najskuteczniejszych zawodników Jagi - Cernycha i Vassiljewa, powinna zagwarantować dużo sytuacji podbramkowych w dzisiejszym meczu.
3… Wisła, no cóż, nie wiem co dzieje się w klubie, ale chyba nie jest najlepiej. Ostatnie miejsce w tabeli , 6 porażek na 7 kolejek, bramki 6:17 !!! , to mówi samo za siebie i chyba nie trzeba tego komentować. W 6 meczach Wisła zanotowała overy 2,5 ; a w 2 z nich padły co najmniej 4 bramki.
4… Ku typowi na over 3,5 skłaniają również wyniki ostatnich starci Jagi z Wisła na naszym stadionie. Tylko od 2013 roku padło tu w sumie 29 goli ( 6 spotkań) , co daje niesamowita średnią 4,8 bramki na mecz :razz:
23.10.15 EKS Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 1:4
23.05.15 EKS Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:1
06.04.15 EKS Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:2
02.12.13 EKS Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 5:2
20.04.13 EKS Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:2
12.03.13 CUP Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 2:4
5… Bilety dostępne na dzisiejsze spotkanie prawie wszystkie wyprzedane, zatem na stadionie może być dzisiaj ok. 19 tyś kibiców Jagi, co będzie najwyższym wynikiem frekwencji od meczu z Legią w Sierpniu 2015r. Myślę, że dziś, przy Słonecznej to Jagiellonia wbije kilka żądeł w „Białą Gwiazdę” i mecz zakończy się wysokim zwycięstwem gospodarzy.
Powodzenia !!!
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +7
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - US Open
Godzina: 22:00
Spotkanie: Djoković - Wawrinka
Typ: Wawrinka S. +2,5 seta
Kurs: 1.43
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 21:4 z lat 2004-2015. Dość druzgocący bilans, ale ich spotkania do 3 wygranych setów były w zdecydowanej większości mega zacięte. 2006 Davis Cup i 5 setów, 2012 US Open i krecz Wawrinki w 3 secie, 2013 Australian Open 5 setów, ostatni set 12-10, 2013 US Open 5 setów, 2014 Australian Open 5 setów, 5 set 9-7 wygrana Wawrinki, rok później Australian Open i znowu 5 setów, French Open każdy chyba pamięta, 3:1 dla Wawrinki. Jak widać wszystkie ich mecze o poważną stawkę były dość długo, na to samo liczę tym razem.
Wawrinka kiedyś w jakimś wywiadzie powiedział wprost, że niezwykle koncentruje się na meczach z Novakiem i wtedy jest zmobilizowany na 100%, gorzej u niego jest z meczami przeciwko niżej notowanym rywalom.
Co tu dużo pisać o tym meczu, na Djokovica moim zdaniem nie opłaca się grać, a i śmieszą mnie opinie, że nie gra jakoś dobrze. Jak to? Gość doszedł do finału US Open, pokonał wszystkich bez większych problemów, czego więcej oczekiwać? Nie rozumiem niektórych.
Różnica też jest między nimi taka, że Novak spędził jakoś 2 razy mniej czasu na korcie mniej, ale to też może wpłynąć na brak rozegrania, zresztą to tylko dywagacje. Jest to finał imprezy, gra na maxa. Wawrinka już nie raz pokazał, że nikt mu straszny nie jest, ani Nadal, Djokovic czy Federer. Szwajcar rozegrał się na maxa i w nim jest magiczne &quot;walju&quot;, przynajmniej w mojej opinii. Na dłuższym dystanie może i Serb to weźmie, ale tak szczerze to nie wiadomo, w końcu to finał imprezy.
✅43

Otrzymane punkty reputacji: +5
kobe28 319

kobe28

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - US Open
Godzina: 22:00
Spotkanie: Djoković - Wawrinka
Typ: under 9.5 gema w 1 secie
Kurs: 2,50

Na dzisiejszy mecz finałowy US Open proponuje bliżej przyjrzeć się linii na gemy w 1 secie spotkania. Do tej pory w każdym meczu Novaka na tym turnieju padało właśnie poniżej 9.5 gema na 1 set. Zupełnie inaczej wygląda sprawa w meczach Stana. Z wyjątkiem meczu z Giannessim gdzie Wawrinka szybko rozprawił się z rywalem 6-1 w pierwszym secie, każdy inny 1 set obfitował w minimum 10 gemów. Można więc powiedzieć że statystyczne szanse na powodzenie typu wynoszą mniej więcej 50/50 a z racji że kurs wynosi 2.5 jest on dosyć atrakcyjny do gry. Co więcej, można zaobserwować niepokojący dla Wawrinki trend w którym potrzebuje on trochę czasu i popełnionych błędów by jego ofensywne zagrania stały na najwyższym poziomie. Djoko może mu nie dać tego komfortu w pierwszym secie i jeżeli szwajcar da się szybko przełamać lub zacznie popełniać sporą ilość błędów, pierwszy set może nie potrwać zbyt długo.
⛔100

kukizlfc 813

kukizlfc

Użytkownik
Dyscyplina: Darts, European Tour 8
Godzina: 15.00
Spotkanie: Kim Huybrechts - Terry Jenkins
Typ: Kim Huybrechts -1,5
Kurs: 1,72
Ja jeszcze idę na finalistę zeszłego ET, który wtedy tak naprawdę powinien wygrać, gdyby utrzymał nerwy na wodzy. 7 spudłowanych tytułowych dabli, no tragedia. Kim pokazał jednak widoczny ostatnio wzrost formy i także tutaj powinien iść mocno, co najmniej do ćwierćfinałów. Szczególnie, że ma przed sobą naprawdę marnego w tym sezonie Jenkinsa, który praktycznie zawsze odpada w pierwszej tudzież drugiej rundzie. Wczoraj męczył się 6-5 ze słabiutkim Lerchbacherem osiągając średnią ledwie 86. Jak marnie wygląda to przy rozbiciu przez Kima 6-0 świetnego Kyle&#39;a Andersona przy średniej aż 106? Kim, tak samo jak Mensur is on fire i to chyba najbardziej w całym gronie PDC.
⛔100

mirak 867

mirak

Użytkownik
Dyscyplina: Premier League
Godzina: 17:00
Spotkanie: Swansea - Chelsea
Typ: rzuty rożne Swensea powyżej 4,5
Kurs: 2,20
Witam, dzisiaj zagram rzuty rożne drużyny Swensea, wydaje mi się że oni dzisiaj wcale tego spotkania nie przegrają z faworyzowaną Chelsea. Wyniki w ostatnich meczach jednak pokazują że to drużyna z Londynu powinna bez problemu ten mecz wygrać i wywieźć 3 pkt, ale to PL i tutaj każdy wynik jest możliwy.
W ostatnim meczu na własnym boisku Swensea podejmowali Hull, przegrali 2:0 ale w rzutach rożnych było 8;3 dla Swensea, wcześniej także z faworyzowanym Manchesterem City zdobyli 4 rożne, więc dlaczego tutaj nie mieli by przynajmniej 5 uzyskać.
W ostatnim meczu między tymi drużynami w rzutach rożnych było 1:9 dla Chelsea, ale to raczej dlatego bo był bardzo niekorzystny wynik dla drużyny z Londynu bo już od 25 min przegrywali 1:0 i tak też się ten mecz zakończył.
................................................POWODZENIA.................................................
⛔100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Holandia Eredivisie
Godzina : 16:45
Spotkanie : Ajax : Vitesse
Typ : Vitesse over 1.5 gola
Kurs : 3.25
Bukmacher : Bet365
Nie mogę oderwać myśli które mnie przytłaczają kiedy patrzę na to spotkanie i postanowiłem zagrać , a zagram na gole ze strony gości , na Amsterdam ArenA spotykają się sąsiedzi w tabeli , na miejscu 7 Ajax i 8 Vetesse z taką sama ilością pkt po 7 , gra Ajaksu w tym a może nie tylko w tym sezonie ale poprzedni również ma wiele do życzenia i tak po prawdzie nic nadzwyczajnego chłopaki nie prezentują , dziś podejmują Vitesse które patrząc w H2H w ostatnich latach im trochę krwi napsuło bo np ostatnie 5 pojedynków pomiędzy nimi tu na Amsterdam Arena to 3 razy wygrali goście a dwa to wygrane Ajaksu , Vitesse w tym sezonie w delegacji gra całkiem wyśmienicie 2 mecze 2 wygrane bramki 5:1 stąd u mnie gra na bramki z ich strony a kurs na over 1.5 mnie kusi !
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom