>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 11.05.2023 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 11. Maja

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy , Półfinał
Godzina: 21:00
Spotkanie: Juventus - Sevilla
Typ: BTTS / +2.5
Kurs: 2.76

Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Obydwie ekipy na wiosnę odżyły jakby na nowo. Juventus po anulowaniu kary minusowych 15 pkt wrócił do gry w lidze i zajmuje aktualnie 2- ie miejsce z dużymi szansami na tytuł wicemistrzowski. "Biała Dama" wygrała ostatnie dwa mecze ligowe eliminując wcześniej Sporting w meczu ćwierćfinałowym LE dzięki czemu znalazła się w półfinale. Wyraźnie widać że decyzja federacji dodała im skrzydeł i natknęła nowym duchem. Po drugiej stronie Sevilla , która po fatalnym początku w rodzimej lidze w rundzie jesiennej nabrała rozpędu i rytmu. Od kwietnia w 9 - ciu kolejnych meczach wliczając rozgrywki LE przegrała zaledwie raz , legitymując się bilansem 6-2-1. Ta metamorfoza pozwoliła wyeliminować w drodze do półfinału w sposób zdecydowany MU. Po remisie 2:2 w Manchesterze w rewanżu gospodarze odnieśli przekonujące zwycięstwo 3:0. Fatalny początek rozgrywek w La Liga sprawił że mimo tak udanego finiszu zajmuje Sevilla dopiero 11- te miejsce będąc bez szans na kwalifikacje do jakichkolwiek pucharów. Jedyną szansą na udział i to w LM na przyszły sezon jest wygranie tegorocznej edycji LE. Ktoś powie że za wysokie progi , ale pamiętajmy o kim mówimy....Sevilla to absolutny rekordzista pod względem wygranych finałów Ligi Europy ( pod tą nazwą od sezonu 2009/10) zdobywając to trofeum 3 razy z rzędu w latach 2014 ; 2015 ; 2016 i dokładając czwarty tytuł w roku 2020. Wcześniej w ramach Pucharu UEFA który był pierwowzorem obecnych rozgrywek dokonała tego jeszcze dwukrotnie w latach 2006 i 2007. Tak więc widać z kim mamy do czynienia i jak ważne i prestiżowe to rozgrywki dla ekipy z Andaluzji.

Porównując zespół Juve pod tym względem do dzisiejszego rywala wygląda ekipa z Turynu mocno blado. Dość powiedzieć że ostatni sukces na arenie międzynarodowej miał miejsce 27 lat temu kiedy to wygrał Juventus Ligę Mistrzów w sezonie 1996/97. Rok później wywalczył Superpuchar . Od tego czasu nie był w stanie podnieść w górę żadnego z europejskich trofeów co wydaje się wręcz nie do uwierzenia. Czy w związku z tym da sobie szanse " Biała Dama " na dokonanie tego w tym sezonie? By tego dokonać należy najpierw znaleźć się w finale eliminując Sevillę , w czym dobitnie pomogłaby wygrana w dzisiejszym starciu. Nie będzie to zadanie proste bo mimo że jest Juventus gospodarzem to przychodzi mierzyć się mu z drużyną szalenie groźną i ambitną.
Analizując to spotkanie pod kątem wygranej doszedłem do wniosku że lepiej poszukać innych rynków i postanowiłem pójść w kierunku goli z obu stron i overa 2.5. Dochodząc do półfinału nie stracił Juve goli w domu mając za rywali Freiburg (1/8) i Sporting (1/4) wygrywając obydwa spotkania po 1:0 . Jednak w Serie A na Allianz Stadium w Turynie bramki zdobywały tego roku takie "potęgi" jak Atalanta (3), Monza (2), Torino(2) , Sampdoria(3) , Lecce (1). Dzisiaj poprzeczka podniesiona dużo wyżej i zarówno Wojtek Szczęsny w bramce jak i 36 -cio letni Bonucci na środku obrony ( o ile zagra) będą musieli się mocno starać by zachować czyste konto. Siła ofensywna Juve oparta jest głównie na 3- ech graczach. Di Maria , Milik i Vlahovic odpowiedzialni są za zdobywanie goli z czego dwóch ostatnich gra na przemian będąc własnymi zmiennikami w zależności od stanu zdrowia. Sądzę więc że na chwilę obecną bardziej zorganizowaną i prezentującą wyższy poziom jest formacja ofensywna.

Podsumowując , uważam że zobaczymy w tym starciu gole z obu stron i padnie ich więcej jak dwa. Kwestię wyniku pozostawiam otwartą.

100

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Typ: Sevilla wygra
Kurs: 5.25
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Półfinał Ligi Europy, który śmiało mógłby być finałem tych rozgrywek. Juventus po komplikacjach w Serie A ostatecznie wyszedł na prostą w tych rozgrywkach i jest w zasadzie bardzo bliski, by wywalczyć cel minimum w postaci udziału w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Takowe rozwiązanie dałoby też ewentualne wygranie Ligi Europy, które byłoby przy okazji przełamaniem europejskiej posuchy w ostatnich latach. Sevilla w lidze radzi sobie fatalnie, chociaż ostatnio także zmieniła nieco oblicze - cennymi zwycięstwami m. in. z Bilbao, Espanyolem czy Villarrealem. Można mówić tutaj o dozie szczęścia, bo jednak gole padały najczęściej w końcówkach i to rywale mieli większą inicjatywę, jednak zwycięzców się nie sądzi, a nawet przeciętną grą, ale z zaangażowaniem i szczęściem można wygrywać każdy mecz, a nawet triumfować w rozgrywkach. Nie przekonują mnie przedmeczowe kursy bukmacherów, jakoby Sevilla była aż takim underdogiem. Hiszpanie wielokrotnie pokazali, że dobrze czują się w tych rozgrywkach i potrafią się odnaleźć z rywalami, którzy mają większy potencjał kadrowy, grają u siebie czy też są po prostu lepsi na papierze. Tak było m. in. w rywalizacji z Manchesterem United, gdzie większość wieszczyła koniec Sevilli, a tutaj dwa solidne mecze, które zamknęły usta krytykom. Myślę że w tej rywalizacji będzie podobnie, chociaż też nie postrzegam Juventusu jako jakiegoś hegemona w tym sezonie.
Liczę nie tyle na niespodzianke, co zaskoczenie bukmachera, czyli po prostu zwycięstwo Sevilli z bardzo ładnym kursem.

100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Europy
Godzinna: 21:00
Spotkanie: AS Roma – Bayer Leverkusen
Typ: over 2.5 bramki
Kurs: 2.22
Bukmacher: lvbet
Analiza:

Leverkusen to niespodzianka tej drugiej części sezonu w Europie, po katastrofalnym początku sezonu, zmianie trenera na debiutującego Xabi Alonso ekipa przeszła metamorfozę, w lidze ciągle biją się o puchary chociaż widać że w głowie mają Ligę Europy bo mocno odpuścili ostatni mecz totalnie oszczędzając siły na ten mecz. To samo można powiedzieć o Romie która chyba oddaje miejsce w lidze patrząc na ostatnie wyniki i ostatni mecz Interem gdzie Mourinho oszczędzał swoich najważniejszych graczy. Tak więc dla mnie obaj trenerzy postawią tutaj na bardzo dużą intensywności w tym spotkaniu i ja tutaj widzę bramki. Roma potrafi grać bardzo defensywnie ale ta defensywa ostatnio i tak zawodzi a grając u siebie odpuszczając ligę tutaj aż takiej defensywnej postawy nie oczekuje bo trzeba tutaj zbudować przewagę. Leverkusen to po prostu nie jest defensywa piłka, Xabi stworzył zespół grający wysoko piłką, na jeden kontakt z dużą dynamiką w grze, Bayer tutaj nie wyjdzie z zamiarem grania tylko byleby nie stracić.

100

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji Europy , Półfinał
Spotkanie: West Ham - Alkmaar
Typ: Superbets :Obie strzela i obie powyżej 1.5 kartek
Kurs: 5.00
Analiza:

Uważam, że ten mecz półfinałowy będzie otwarty, a to za sprawą tego, że West Ham, które jest wskazywane jako faworyt nie jest jakimś tuzem defensywy. W Premier League mają 50 straconych bramek w 35 meczach. W ostatnich 5 meczach . Na ostatnie 10 meczy tylko 3 razy zdołali zachować czyste konto.
Naprzeciw West Ham stanie Alkmaar, a to nie są jakieś ogórki żeby aż tak bardzo West Ham faworyzować . Strzelają całkiem sporo w Holandii, bo 59 bramek w 31 meczach . Byli też wstanie wygrać dwumecz z Anderlechtem w poprzedniej rundzie mimo przegranego pierwszego meczu 2:0 . Alkmaar jest tutaj w stanie jak najbardziej bramkę strzelić . West Ham na swoim stadionie bramkę też zazwyczaj strzela, także BTS powinien tu siąść na spokojnie.
Dokładam do tego kartki, bo to już jest taka faza rozgrywek, że gra powinna się trochę zaostrzyć, zwłaszcza że dla mnie jest to bardziej wyrównany mecz niż wskazują na to kursy. Nie będę przytaczał tutaj statystyk kartkowych tych drużyn ze swoich ligowych meczy, bo zarówno w Anglii jak i Holandii sędziowie pokazują mało kartek. Dla mnie 2 kartki na drużynę przy wyrównanym pojedynku to linia jak najbardziej do pokrycia . W poprzedniej rundzie West Ham z Gent w pierwszym meczu kiedy Gent umiało się postawić i mecz zakończył się 1:1 zdobył 3 kartki, z AEK larnaca też ta linie kartek pokryli w jednym meczu. Nie pokrywali linii gdy wysoko prowadzili, a jak mówię ja widzę mecz wyrównany . Alkmaar swoje 2 kartki również powinien dołożyć, bo dla nich awans do tej fazy to już spore osiągnięcie i będą ostro walczyć tut o dobry wynik.
Sędzia do kartek Turek Meller, taki średniak , ale te linie 2 kartek na drużynę są i dla niego do osiągnięcia.

Proponuję też pograć osobno overy bramkowe i kartkowe.
Over 5.5 kartek w meczu stoi po kursie aż 4.00 na superbet i do jutra raczej spadnie .

100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji
Spotkanie: Fiorentina : Basel
Typ: Czerwona kartka
Kurs: 4.40
Bukmacher:
Fortuna

Nie wiem dlaczego buki tak faworyzują Fiorentinę ale OK , ja liczę że ten pojedynek będzie należał do ostrych spięć co się wiąże z mnóstwem fauli no i kartek a wybieram czerwień , wiem że liga to liga a puchary to puchary ale patrząc na ligę to Szwajcarskie Basel pokazało w ostatnim swoim meczu że czerwień dla nich to nie jest nic trudnego bo w meczu u siebie z Zurich otrzymali aż 3 , już w pierwszym meczu fazy grupowej grupy H i mecz z Pyunik Erewan czerwona dla Basel to też daje do myślenia , sędzią jest Francuz F Letexier dla którego jest to pierwszy mecz w Lidze Konferencji , w tym sezonie w LM 4 mecze i 2 czerwone , liczę na czerwień !

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Rzym
Godzina: 19.00
Spotkanie: Kenin - Sabalenka
Typ: Sabalenka/ under 21,5 gema
Kurs: 1,48
Analiza:

Kenin nie jest może w ciemię bita, ale może nie wystarczyć jej na ugranie więcej niż 21,5 gema z Sabalenką w turnieju rzymskim. Co prawda korty są wolniejsze niż w Madrycie, ale Sabalenka robi życiówkę. Wielkiej różnicy jej to raczej nie zrobi, będąc w takim "cugu formy". No nic dodać nic ująć. Kurs wart ryzyka i być może nie małych pieniędzy. Zobaczymy czy coś dorzuci się, aby był ładny i sensowny dubel. Powodzenia!

100

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, ATP Rzym
Godzina: 20:30
Spotkanie: Schwartzman D. vs. Arnaldi M.
Typ: Schwartzman D. wygra seta
Kurs: 1,54
Bukmacher: forBET
Analiza:

Drugi dzień z rzędu, w którym mamy mecz dnia z udziałem gospodarza. Tym razem padło na młody talent, który jest faworytem z bardzo doświadczonym Argentyńczykiem. Jednak mam pewne wątpliwości czy znów kibice wyjdą z obiektu szczęśliwi. Fognini podołał będąc underdogiem i to właśnie było kluczem, gdyż cała presja spoczywała na rywalu, a jego ponieśli kibice. Tutaj presja będzie na niedoświadczonym gospodarzu i pytanie czy jego mental podoła, gdyż Diego będzie czekać na chwile kryzysu. Schwartzman rozgrywa najgorszy sezon od lat i widać w nim brak pewności. Najbardziej zawodzi na serwisie, co zresztą zawsze było jego wadą, ale teraz w każdym elemencie wygląda przeciętnie, no może poza grą z głębi kortu, która go czasem ratuje. W ostatnim czasie na cegle ograł tylko Goffina i Wu czyli graczy o wątpliwej formie. Z kolei przegrał z Belluccim czy Grenierem. Pierwszy z nich ostatnio głównie zawodzi, lecz akurat ten mecz mu wyszedł, a drugi na cegle ma doświadczenie dość mierne, ale zagrał życiowy turniej, opierając grę na serwisie. Arnaldi także w Madrycie zagrał swój najlepszy turniej w życiu, gdzie pokonał m.in. Ruuda, ale miał problemy z Filsem czy Paire czyli jak najbardziej można z nim nawiązać walkę. Ostatecznie odpadł z Munarem czyli z zawodnikiem o powiedzmy podobnej charakterystyce co Diego, zachowując wszelkie proporcje. Chodzi mi oczywiście o grę z głębi kortu i styl oparty na defensywie, bez argumentów serwisowych. Jednak to wystarczyło, więc jest to nadzieja dla niskiego Argentyńczyka. Zaletą underdoga jest też fakt, że on te korty zna bardzo dobrze i osiągał tu bardzo dobre wyniki, rozgrywając kilka fantastycznych spotkań. W ostatnich pięciu edycjach osiągał kolejno II rundę, półfinał, półfinał, II rundę i II rundę. Pokonywał m.in. Nadala oraz urwał seta Djokoviciowi. Widać też jak na dłoni, że raczej nie odpada w pierwszej rundzie, choć to oczywiście tylko statystyka i (prawie) zawsze przychodzi przełamanie serii. Według mnie kwestie mentalne będą tutaj kluczowe i postawa Arnaldiego. Jeśli zagra "życiówkę" czyli na poziomie starcia z Ruudem to Schwartzman może nie mieć nic do powiedzenia. Jeśli jednak pojawią się nerwy to otworzy się szansa i cierpliwość Diego może okazać się wystarczająca. Trybuny na pewno będą nieść gospodarza, lecz nie zawsze to idzie w parze z jakością. Dla Schwartzmana to przedostatnia szansa, by zmazać plamę po fatalnym starcie roku i już po Roland Garros będzie mu ciężko o punkty i grozić mu będzie spadek nawet poza TOP 100. Alternatywnie można pójść w over 19,5 gemów, co może jest nawet lepszym pomysłem. Sporo ryzykuję tym kierunkiem, ale przeczucie mi mówi, że aż tak łatwo gospodarzowi nie będzie. Zagrożeniem jest jeszcze forma zdrowotna Diego, który już kreczował w tym roku.

Więcej typów w dziale KUPONY lub w podpisie.

54

Otrzymane punkty reputacji: +1379
BanksyGA 212,1K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Dyscyplina: siatkówka kobiet, igrzyska Azji Południowo Wschodniej
Godzina: 07:00
Spotkanie: Indonezja vs Birma (Mjanmar)
Typ: poniżej 42,5 pkt w 1 secie
Kurs: 1,85
Bukmacher: STS
Analiza:

Nie no, zdecydowanie zaniżone są linie. Indonezja to drużyna o klasę lepsza. Birma ma problemy w każdym elemencie siatkarskiego rzemiosła. Nie mają rozpracowanych schematów, nie potrafią przyjmować, atakują często w siatkę/aut (a raczej plasują). Birma to drużyna do bicia i spodziewam się maksymalnie 40 punktów z ich strony.

Duża różnice zrobi atakująca Megawati. Mimo zaledwie 23 lat to grała w wielu klubach. W tym najlepsze kluby w Indonezji, Supreme Chonburi z Tajlandii, a w przyszłym sezonie będzie występować w lidze koreańskiej w Daejeon KGC. Mimo że na Tajlandię zabrakło pary, to Indonezja walczyła ile mogła, a z bardzo dobrej strony pokazała się właśnie Megawati, ale reszta drużyny nie dojechała. Jednak Tajlandia grała bardzo mocnym składem. Jednak już z Malezja Indonezja wyglądała znakomicie i wygrała w cuglach do -12, -9, -12. Z tą samą Malezja która rozgromiła właśnie Birmę w pierwszym meczu turnieju. Nie mam wątpliwości, że tutaj będzie kolejny pogrom, a Indonezja wyjdzie z grupy na drugim miejscu i zmierzy się w półfinale z Wietnamem. Linie, jak mówiłem, są ogromnie zaniżone i spodziewam się tutaj bardzo wysoko wygranych setów.

100
Nieregulaminowy bukmacher

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +1074
Pablito91 1,1M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji
Spotkanie: Fiorentina : Basel
Typ: 1 połowa rzuty rożne handicap Fiorentina (-1.5)
Kurs: 1.80

Półfinał Ligi Konferencji. Zmierzą się w nim włoska Fiorentina ze Szwajcarską Bazyleą. Faworytem w tym spotkaniu są Włosi i w pełni się z tym zgadzam. Nie wyobrażam sobie innego finału jak Fiołki z Młotami. A teraz przejdę do mojego typu. Fiorentina to maszynka do rzutów rożnych. Wykonują ich na prawdę mnóstwo. Dla nich dwucyfrowa liczna to nie problem. Osiągają ją bardzo często. Ja idę w rzuty rożne w 1 połowie. Uważam, że Fiorentina siądzie na nich odrazu tak jak to robi we wszystkich meczach w tym sezonie. Oni potrafili nabić 9 różnych w pierwszej odsłonie spotkania. Proponowany przeze mnie handicap w ostatnich 10 spotkaniach Fiorentiny został pokryty 9-krotnie. Tylko w jednym spotkaniu z Lecce nie zdominowali w rogalach. Fiorentina sezon we Włoszech praktycznie na już zakończony. Nie mają szans na walkę o europejskie puchary. Dla nich jedyną szansą jest zwycięstwo w obecnej edycji Ligi Konferencji. Będą chcieli jak najlepszy wynik osiągnąć u siebie. Nawet jak szybko strzela bramkę to uważam, że nie poprzestaną na atakach. Po cichu liczę, że Basel będzie się opierał przez co mój typ wejdzie na spokojnie. Osobiście gram jeszcze wyższą linię na różne po wyższym kursie oczywiście, ale dla konkursu podaje tutaj trochę bezpieczniejszy typ.

80

HelpBet 103K

HelpBet

Użytkownik
Dyscyplina: E-sport CS:GO
Godzina: 19:30
Spotkanie: Liquid vs Grayhound
Typ: Liquid wygra 2:0
Kurs: 1.72
Bukmacher: fortuna

Liquid miało przedwczoraj terapię szokową w meczu z Fluxo, ale już w meczu z Complexity pokazali pełną dominację. Dzisiaj z Grayhound spodziewam się podobnego przebiegu i gładkiej wygranej 2:0. Liquid ma też bardzo dobry map pool i jedną mapę, której Grayhound nie gra (Anubis/Overpass). Amerykańska ekipa jest lepsza pod każdym względem, indywidualnie wskoczyli już na najwyższy poziom i nie widzę możliwości, żeby Grayhound nawiązało tu równą walkę. Co więcej, nie zdziwię się jak Liquid też gładko przebrnie przez fazę grupową kolejnej fazy turnieju. Z innych spotkań polecam wygraną forze, ale o tym więcej w dziale tematycznym.

72

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Nowa Zelandia
Godzina: 9;00
Spotkanie: Taranaki - Bay Hawks
Typ: powyżej 177.5
Kurs: 1.60
Analiza:

Kto choć trochę się interesuje koszykówką w Nowej Zelandii, lub nie interesuje sie w ogole wystarczy wejsc na wyniki druzyn i zobaczyc samemu ile te druzyny tam rzucaja.
Over 177.5 i kurs 1.60? Oni graja 40 minut a rzucaja czasami ponad 200 punktow.
Bay Hawks rozegrali do tej pory szesc meczy w tym sezonie i w czterech z nich byl over 180, tylko dwa pierwsze mecze byly underowe.
Taranaki nie rzuca az tyle ale jak sie spotkali 15 kwietnia to bylo 188 punktow, biorac pod uwage ze dzisiaj moze nie byc az tyle punktow to gram troche zaniżoną linię.

60

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +2578
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP Rzym
Godzina 14.30+
L.Sonnego - J.Chardy
Typ Chardy handi +1.5 seta
Kurs 2.95
Forbet:
Nieco odwazniejszy wariant typu 3sety po kursie 3.45 ale w sumie niewielka roznica ale w 2:0 Chardy nie wierzę.
Sonnego tutaj dużym fsworytem i pełna zgoda , duzo zyskuje na tej nawierzchni 2 lata temu był tu blisko pokonania Novaka , choc od czasu Lorenzo miewa kiepski dzien.
Jerremy ma w tym sezonie ledwie 3 mecze w singlu ale I drugą rundę AO gdzie po dobrym meczu pokonał Galana.Nie wiem trudno to ocenic ale moze dla francuza to ostatni Rzym w karierze ? Nie wiem czy dostanie dziką karte na FO za zasługi ale jesli tak to na Garrossie tez by wypadało ugrac pozegnalnego seta .Tsonga ugrał z Rudem w zeszłym roku.
W h2h 1:0 dla Włocha 2:1 w setach na hardzie w Phoenix 2019.Ale I na cleyu Jerremy zawsze potrafił sie znaleźć , pamietam swietny mecz na FO gdzie odprawiał Gasqueta a tutaj w Rzymie o ile mnie pamiec nie myli ograł na cleyu samego Rogera.Typ zyczeniowy I ryzykowny wiec nie zaszaleje tu ze stawką ale zaryzykuję.

100

patryk7 735,8K

patryk7

Typer
Typ: Roma
Kurs: 2.3
Analiza:

Pep Guardiola i Mikel Arteta są prawdopodobnie najbardziej wyrazistymi relacjami między "ojcem a synem" jakie świat piłki nożnej ma obecnie wśród wszystkich trenerów. Od czasu do czasu wybuchają jednak inne pojedynki, które zasługują na wzmiankę. I właśnie taki pojedynek odbędzie się dzisiaj na Stadio Olimpico w Rzymie, gdzie miejscowa Roma Jose Mourinho zmierzy się z niemieckim Bayerem Leverkusen Xabiego Alonso. Portugalczyk i Hiszpan wspólnie świętowali wielkie triumfy w Realu Madryt i na pewno dzisiaj wspomnień nie zabraknie (tylko Cristiano Ronaldo grał więcej minut w czasie gry Mourinho był w Realu Madryt, niż obecny menedżer Bayeru Leverkusen Xabi Alonso). Kiedy jednak rozpoczyna się walka o półfinał Ligi Europy wszystko co było zanika.
Roma w tabeli włoskiej Serie A dosyć nisko jak ten zespół, ale w grze na arenie europejskiej "Giallorossi" zawsze dają radę (przekonał się o tym choćby hiszpański Real Sociedad w 1/8 tych rozgrywek, jak i holenderski Feyenoord Rotterdam w ćwierćfinale tych rozgrywek). Z kolei transformacja Niemców pod skrzydłami Alonso jest niezwykła (Hiszpan ma swoją pierwszą dużą posadę menedżerską po trzech sezonach trenowania Realu Sociedad B). Kiedy w październiku 41-latek objął stery w Leverkusen jego nowa ekipa zajmowała przedostatnie miejsce w Bundeslidze. Od tego czasu poprowadził drużynę w 32 meczach (we wszystkich rozgrywkach) odnosząc 16 zwycięstw, siedem remisów i osiem porażek. W Lidze Europy nerwowa dogrywka z francuskim Monako (1/16) i awans do półfinału po meczach z węgierskim Ferencvarosem i belgijskim Royale Union. Dzisiaj jednak "poprzeczka" idzie znacznie w górę.
Wyniki Jose Mourinho w Europie w trakcie jego kariery trenerskiej sprawiają iż Roma jest prawdopodobnie największym faworytem do wygrania Ligi Europy po tym, jak w zeszłym sezonie wygrała Ligę Konferencji z Portugalczykiem. Forma jego drużyny u siebie w rozgrywkach europejskich jest niesamowita (imponujące 16 zwycięstw w 18 meczach z jedyną porażką na początku tego sezonu z Realem Betis w fazie grupowej). Mourinho to Mourinho, desperacko pragnie zdobywać trofea i uważa, że ważne jest stworzenie zwycięskiej mentalności. Liga Europy to ostatnia szansa Romy na znaczące trofeum w tym sezonie (tytuł mistrzowski we Włoszech poza zasięgiem, a Cremonese niespodziewanie wyeliminowało Romę z Coppa Italia).
Ze specjalistą od trofeów jako menadżerem, "dzikimi" kibicami na trybunach i dobrą organizacją gry Roma jest dzisiaj faworytem do zwycięstwa.

130

Otrzymane punkty reputacji: +1499
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Konferencji Europy , Półfinał
Spotkanie: West Ham - Alkmaar
Typ:West Ham over 2.5 gola
Kurs: 3.45
Bukmacher:Fortuna
Analiza:

West Ham przed tym sezonem aspirował raczej o górne partie tabeli i grę w europejskich pucharach, tak naprawdę słabych ekip w lidze angielskiej nie ma, wystarczy że coś organizacyjnie nie pyknie i są problemy których dobitnym przykładem jest Chelsea.West Ham jednak się odbił i 3 kolejki przed końcem sezonu ma 7pkt przewagi nad strefą spadkową i mogą się skupić na tym co będzie, a jest jeszcze szansa by zagrać w pucharach gdyż przed nimi półfinał LKE, a rywal jak najbardziej jest w ich zasięgu.Az to 4 drużyna średniej ligi Holenderskiej gdzie tylko kilka ekip ma coś do gadania Az jest na granicy tego podziału gdzie aspiruje do topki, lecz na finiszu rozgrywek do lidera tracą 15pkt, przepaść ligowa w których obie ekipy się mierzą jest spora.Jeśli WH ma cel który już przedstawiłem powinien dziś zagrać o dobrą zaliczkę, w poprzedniej rundzie AZ odprawił Anderleht przegrywając pierwsze spotkanie w Belgii 2-0 a jednak gra w półfinale.

100

K 113,6K

kossma

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania 2 liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Hobro - Fremad Amager
Typ: obie strzelą: TAK
Kurs: 1.75

Analiza:

Pojedynek pomiędzy dwoma ekipami broniącymi się przed spadkiem do niższej klasy rozgrywkowej. Dla drużyny gości przegrana w dzisiejszym meczu oznacza definitywną utratę szans na pozostanie w rozgrywkach Pierwszej Dywizji. Strata do Hobro jest na cztery kolejki przed końcem sezonu duża bo aż 7 pkt. i w zasadzie jedynie wygrana może realnie przedłużyć ich nadzieje na uniknięcie spadku. Remis zapewne okaże się niewystarczający. Dlatego powinni dziś napędzać tempo tego starcia, nie mają się na co oglądać co narażało będzie ich na częste kontry gospodarzy. Gole z obu stron powinny okrasić nadchodzące widowisko.

75

Otrzymane punkty reputacji: +1499
maarcin14 1,2M

maarcin14

Użytkownik
Typ: X2
Kurs: 2.11
Analiza:

Witam, dziś mamy czwartek, jest to 11 dzień maja. Tego dnia zostaną rozegrane mecze półfinałowe w Lidze Europy oraz Lidze Konferencji Europy. Mój typ dotyczy spotkania Juventusu Turyn z Sevillą. Uważam, że Juventus nie wygra tego spotkania, typuję remis lub wygraną gości. Juventus nie imponuje w ostatnim czasie formą. Na ostatnie 10 spotkań licząc wszystkie rozgrywki wygrali zaledwie 3 spotkania. Pozostałe to 4 porażki i 3 remisy. Tylko dwa razy w ciągu tych spotkań Juventus zachował czyste konto. Juventus w Serie A zajmuje aktualnie 2 miejsce, wiadomo że Napoli zostało już Mistrzem Włoch więc poprawa tej pozycji nie jest możliwa, dlatego Juventus musi się oglądać za siebie, bo tam są Lazio, Inter czy Milan. I nie wiadomo jeszcze, czy Juventusowi nie zostaną odjęte punkty, narazie kara minus 15 punktów jest zawieszona. Sevilla miała bardzo słaby początek sezonu, ale dalsza część wyglądała już znacznie lepiej. Ostatnio osiąga dobre wyniki, biorąc pod uwagę ostatnie 10 spotkań Sevilli licząc wszystkie rozgrywki to wygrali 6 z nich, 2 zremisowali i 2 przegrali. W poprzedniej rundzie potrafili wyeliminować Manchester United, remisując na wyjeździe 2:2 oraz wygrywając aż 3:0 u siebie. Myślę, że Sevilla nie jest na straconej pozycji, według mnie są w stanie awansować do finału, dziś typuję X2.

111

Otrzymane punkty reputacji: +1057
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Konferencji
Spotkanie: Fiorentina - Basel
Typ: Fiorentina + powyżej 1,5
Kurs:
1,55
Analiza:

Przed nami pierwsze spotkania półfinałowe w Lidze Konferencji. Fiorentina u siebie podejmuje Szwajcarski FC Basel, który dość niespodziewanie awansował do półfinału gdzie po drodze wyeliminowali Trabzonspor, Slovan i Nice. Fiorentina bez problemów pokonała Bragę, Sivasspor a dość nieoczekiwanie z Lechem Poznań mieli największe problemy choć w pierwszym meczu wygrali 4:1 by w rewanżu przegrywać już 0:3 u siebie.
Fiorentina ostatnio przegrała 0:1 z Napoli po bramce z rzutu karnego. Ogólnie na ostatnie 20 spotkań Fiorentina przegrała tylko 3 mecze co pokazuje ich dużą siłę.
W lidze zajmują 8 miejsce ale po za tym mają szanse jeszcze na 2 puchary, właśnie tutaj i grają w finale Pucharu Włoch z Interem.

Basel w lidze Szwajcarskiej zajmuje dopiero 5 miejsce, obie te ligi dzieli przepaść a jeśli Basel nie potrafi radzić sobie w tej lidze to jednak dysproporcja obu drużyn jest ogromna. Liczę, że to Fiorentina pokaże na boisku.

100

mrsmith 121,2K

mrsmith

Użytkownik
Typ: 1 DNB
Kurs: 1,61
Analiza:
Roma jak każda włoska drużyna czuje się mocna w meczach u siebie. Dlatego jeżeli dziś Roma tego nie wygra może mieć problemy w Leverkusen. W fazie pucharowej Roma grała z Salzburgiem, Sociedad i Feyenoordem. I za każdym razem wygrywała tylko u siebie a na wyjazdach notowała porażki z Feyenoordem i Salzburgiem i remis 0-0 z Sociedad. Myślę że w tej kwestii nic się nie zmieniło. Dziś będą mieć za sobą całe Stadio Olympico a tam atmosfera jest elegancka. Dodatkowym czynnikiem przemawiającym za wygraną Romy jest fakt że Leverkusen w fazie pucharowej LE nie zachwyca na wyjazdach. Mecz na wyjeździe z Monaco przegrali a mecze z Royal Union i Ferencvarosem zremisowali. Co do kontuzji to wiadomo w Leverkusen brak kontuzjowanego od dawna Schicka, a w Romie wątpliwy występ El Shaarawy i Smallinga. Ponadto kontuzjowani są Llorente i Karsdrop. H2h tych drużyn jest mało istotny bowiem ostatni mecz miedzy nimi to 2015, choć generalnie w bezpośrednich pojedynkach bilans jest wyrównany. Myślę że Roma ma sznase to wygrać.

61

Otrzymane punkty reputacji: +1057
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Liga Europy
Spotkanie: Juventus vs Sevilla
Typ: Superbets: Sevilla strzeli gola + Sevilla powyżej 2.5 rzutów rożnych + Sevilla powyżej 1.5 kartki (czerwona=2)
Kurs: 2.90
Analiza:

Juventus jak nowo narodzony zalicza kolejne zwycięstwa w Serie A oraz w Lidze Europy.
Drużyna ta przezywała jeszcze mały kryzys, ale został on zażegnany. Dodatkowo kara odjęcia punktów w lidze została na razie wycofana, co powoduje, że gospodarze znajdują się na ten moment na 2. pozycji we włoskiej ekstraklasie. Wygląda to bardzo pozytywnie i fani mają nadzieję, że po latach posuchy uda się umieścić puchar z europejskich rozgrywek w gablocie. Do spełnienia tego celu potrzebne są jeszcze 3 kroki. Trener Massimiliano Allegri cały czas szuka odpowiedniego ustawienia swojego zespołu i w starciu z Atalantą błysnęli Dusan Vlahovic oraz Samuel Iling Junior. Szczególne młody Anglik ma wszystko, aby zrobić furorę we Włoszech i można spodziewać się wystawienia tej dwójki od pierwszych minut. Czy Juventus wykorzysta atut własnego boiska?

Sevilla również potrzebowała chwili, aby powrócić na swoje dobre tory. Pamiętamy przecież, że ekipa ze stolicy Andaluzji jeszcze niedawno biła się o utrzymanie w La Lidze, a teraz zajmuje pewne miejsce w środku stawki i tym samym może w pełni skupić się na LE. Kilka dni temu goście niespodziewanie polegli w starciu z Gironą, ale tamto niepowodzenie zostało szybko zapomniane i wygrana z Espanyolem pozwala myśleć, że dobra forma na ważną końcówkę tej kampanii jest utrzymana. Świetną pracę wykonuje były trener Eibar Jose Luis Mendilibar i widoczna jest ręka tego szkoleniowca. Sevilla stara się grać prostą, ale skuteczną piłkę, która w głównej mierze polega na częstym wrzucaniu futbolówki do pola karnego przeciwnika. Menadżer ten twierdzi, że wtedy można najbardziej zaskoczyć rywala. Czy taktyka ta sprawdzi się również w Turynie?

Nie wiem jak Wy, ale dla mnie to właśnie ekipa ze stolicy Andaluzji jest faworytem do wygrania całej Ligi Europy. Jest to klub stworzony dla tych rozgrywek i uważam, że są w stanie pokusić się o triumf. Przyjezdni odbudowali swoją formę z nowym szkoleniowcem. Świetną pracę wykonuje były trener Eibar Jose Luis Mendilibar.

W Superbet znalazłem interesujący zakład, który mówi o tym, że Sevilla strzeli gola, wykona powyżej 2.5 rzutów rożnych oraz otrzyma powyżej 1.5 kartki. Jeżeli zerkniemy na ostatni mecz wyjazdowy gości w Lidze Europy, to na Old Trafford piłkarze Sevillistas strzelili 2 bramki, zanotowali 6 kornerów oraz ujrzeli 5 kartek. W Stambule brakło tylko trafienia, aby pokryć ten zakład, ale to był jeszcze zespół prowadzony przez Jorge Sampaoli. Jose Luis Mendilibar preferuje prostą grę, wiele wrzutek i fauli taktycznych. Juventus to nie ta klasa co United. Jasne, będzie się grało zupełnie inaczej niż z Czerwonymi Diabłami, dlatego liczę, że Sevilla postara się zdominować swojego przeciwnika na ich obiekcie, a jest do tego zdolna.

190

Otrzymane punkty reputacji: +2103
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom