>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 10.10.2015 (sobota)

Status
Zamknięty.
makaveli23 702,3K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia Ykonnen
Godzina: 12:30
Spotkanie: TPS - Haka
Typ: TPS -1 X
Kurs: 3.80
Bukmacher: unibet
Najblizszy mecz jaki rozpoczyna sie w dzisiejszym dniu juz za niecaly kwadrans w finskiej Ykonnen czyli drugiej klasie rozgrywkowej. Mecz pomiedzy TPS a Haka zapowiada sie ciekawie, gospodarze walcza o awans i musza ten mecz wygrac jesli chca awansowac poniewaz licza sie w tej walce jeszcze 3 druzyny obok nich, dlatego u siebie majac dobra historie grajac z tym przeciwnikiem podejrzewam ze goscie po prostu odpuszcza sobie ten mecz gdyz nie graja juz o nic. Mysle ze gospodarze zadowola sie 1 bramkowa wygrana i zatrzymaniem sil na kolejne spotkania a goscie co by nie mowic sa w formie wiec nie przegraja z kretesem.
⛔ 100

zibi.k 94

zibi.k

Użytkownik
Piłka Nożna
Anglia, National League
Macclesfield Town – Kidderminster Harrier
Typ: x2
Kurs: 2,50
Bet365

Macclesfield Town ( 14 ) – Kidderminster Harrier ( 24 )
Town ostatnio maja serie trzech meczy bez porażki w tym dwie wygrane na wyjazdach po 3-0 ale w sumie to nie jest jakiś oszołamiający wynik zważywszy z kim się spotykali, a moim zdaniem strata punktów na własnym obiekcie z Boreham Woods jest nie najlepszym świadectwem ich możliwości. Nie mniej jednak trzeba mieć szacunek do tej drużyny za ostatnie spotkania.
Kidderminster jest ostatni w tabeli, ale to bardzo mylące w ich przypadku, bo posiadają dobrą druzyne i na pewno spokojnie środek tabeli im przypisywałem przed sezonem, a przypomnę, ze dwa sezony z rzędu grali w playoff. Taka sytuacja w końcu zdenerwowała włodarzy klubu i po ostatniej porażce w trybie nagłym zwolnili trenera. Do czwartku wydawało się, ze poprowadzi zespól asystent, ale właśnie wówczas dotarły dość zaskakujące informacje, ze trenerem zostanie David Hackadey, kiedyś zawodnik Leeds Utd, a trenujący ostatnio Leeds i Coventry.
To bardzo doświadczony szkoleniowiec i wczoraj na pierwszym treningu zapowiedział kilka zmian w zespole mających na celu jak najszybsze wyjście z kryzysu. Jakby w prezencie &quot;Błotniaki&quot; będą wzmocnione przez trojkę nowych graczy George Cater’a Callum Hassan i Jordan Murphy, których zażyczył sobie Hackley, wiec jak widać organizacyjnie klub na pewno daje radę. Dodatkowo jeszcze obrońcy Jordana Tunnficle i Johna Askley’a, wracają do zespołu. Ten pierwszy był kontuzjowany, a drugi zawieszony.
Jak napisałem wyżej na pewno goście nie zasługują na ostatnie miejsce w tabeli i tera z nowym szkoleniowcem powinni szybko poradzić sobie z kryzysem, a efekt nowej miotły tez może nie być bez znaczenia tutaj.
Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć jak wygląda walka w 5 lidze Angielskiej to mecz jest transmitowany na żywo przez BT Sport, i pewnie będą dostępne linki do staremu.
⛔ 100

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Polska
Godzina: 18:30
Spotkanie: Chrobry Głogów - Azoty Puławy
Typ: Puławy -2.5
Kurs: 1.68
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Azoty już definitywnie zajęły sobie miejsce 3 najsilniejszej drużyny w Polsce. Z Vive i Wisłą biją się jak równy z równym przegrywając dopiero w końcówkach spotkań.
Dziś zagrają na wyjeździe z zespołem Chrobrego, który zajmuje aktualnie 9 - pierwsze spadkowe - miejsce. Do tej pory po 6 kolejkach mają bilans: 1-1-4.
Jest to drużyna zdecydowanie o klasę gorsza niż chłopaki z Puław.
Azoty w tabeli zajmują 3 miejsce z 2 punktami straty do Wisły i 3 punktami do Vive (Vive 1 mecz więcej). Do tej pory łoją wszystkich jak leci. Gorsi byli tylko od Wisły na wyjeździe. Przegrali wtedy 35:33.
Według mnie ten typ to pewniaczek. Azoty raczej nie będą miały problemów żeby pokryć handicap 2,5.
✅ 68

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ???? Pekin 2015 (Chiny)
Godzina: 14:30
Spotkanie: Djokovic Novak - Ferrer David
Typ: 2 handicap +6.5 gemów
Kurs: 1.65
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Wczoraj stawiałem przeciwko Serbowi szukając sensacji lecz Isner nawet nie potrafił serwować na swoim poziomie także z góry był skazany na porażkę. Takżę przypomnę swoje słowa ze wczoraj:
Wielkim faworytem jak zawsze, praktycznie w każdym meczu będzie Serb Novak Djokovic, aktualna rakieta numer jeden świata i zajmują on tą pozycją niezmiennie od 7 lipca 2014 r. Dżoker ma kolejny fantastyczny sezon bilans meczów 67/6 a na swoim ulubionym hardzie 42/4. W tym sezonie wygrał Australian Open, Wimbledon, US Open, Rzym, Monte Carlo, Indian Wells i dodatkowo zaliczył finał Dubaju, French Open, Montrealu czy Cincinnati a sezon jeszcze trochę trwa. Tutaj w Pekinie Novak gra z małą przerwą od 2009 roku ponieważ tylko w 2011 roku tutaj nie występował. Każdy występ Djokovica w tym turnieju to jest zawsze wygrana. Co ciekawsze na tych 5 występów stracił tutaj tylko 3 sety!!! A rok temu wygrał tutaj bez straty seta. W tegorocznej edycji Beijing Open Serb pokonał bardzo gładko Bolelliego 6:1, 6:1 oraz Zhanga 6:2, 6:1 i wiadomo, że Novak takich tenisistów zjada ponieważ oni w wymianach nie mają czego szukać.
Novak ma genialny sezon i jest mega faworytem ale jak to zawsze podkreślam każdy mistrz ma prędzej czy później jakaś słabszą chwilę i takich meczów w historii tenisa było multum. Jak zwykle szanse maszynki do serwowania widzę w tie breakach także dla mniej odważnych polecam granie overów albo handicapów w stronę Isnera. Ja w każdym bądź razie takiego wysokiego kursu z rąk nie wypuszczam bo jeśli Jankes będzie serwował na swoim poziomie i będzie miał jaja se stali w tie breakach to może wygrać tym bardziej, że zmęczony nie jest.
Także Djoko pokonał Isnera bardzo gładko lecz dzisiaj będzie miał zupełnie innego rywala. Będzie nim Hiszpan, David Ferrer z 7 miejsca ATP który ciągle walczy o występ w mistrzostwach na koniec sezonu. Hiszpan ma bardzo dobry sezon, bilans meczów 49/11 i 22/4 na hardzie. W tym roku wygrał Doha, Rio de Janerio, Acapuclo oraz ostatnio w Kuala Lumpur. Dodatkowo zaliczył sporo półfinałów oraz ćwierćfinałów w prestiżowych turniejach. Ferrer mimo, że ma 33 lata ciągle gra fantastycznie. Aktualnie ma serię 7 meczów wygranych z rzędu, tutaj bez problemów pokonał Bellucciego, Rosola czy Lu każdego w dwóch setach. W bezpośrednich pojedynkach z Djokovicem ma bilans 18:5 gdzie dwa razy grali w tym roku i padały wyniki 7:5, 7:5 i 6:4, 6:4 dla Novaka. Ferrer to nie Bolleli którego Novak leje jak chce. Moim zdaniem taka wysoka linia handicapowa zostanie pokryta i wynik w stylu 6:3, 6:3 jest całkowicie realna. Nie będę więcej się rozpisywał po prostu liczę na to, że Ferrer nie dostanie batów ponieważ to jest bardzo dobry tenisista który w ostatnim czasie też jest w dobrej formie.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 0

mino

Użytkownik
⚽ eliminacje EURO 2016
godzina 20:45
Chorwacja - Bułgaria
Bułgaria +1.5 // 2,07
bet365
Gdyby nie dwa punkty odebrane Chorwatom to mieliby w tym momencie tyle samo punktów co Norwedzy, z którymi przegrali co prawda na wyjeździe 0:2, ale u siebie sobie trochę postrzelali; 5:1. Wtedy to właśnie oni dzięki lepszemu bilansowi w dwumeczu byli na drugiej pozycji i gdyby wygrali ostatnie spotkanie z Bułgarami to awansowaliby bezpośrednio na ojro (biorę tutaj pod uwagę fakt, że Norwedzy mają dzisiaj właściwie darmowe punkty z Maltą). Niestety rzeczywistość jest zupełnie inna i patrząc na sytuację w innych grupach oraz odjęte punkty, Chorwacja zagra w barażach. Nie błyszczą ostatnio formą. W dwóch ostatnich spotkaniach nie strzelili nawet gola, a co jeszcze śmieszniejsze, nie strzelili bramki w meczu z Azerbejdżanem. Bułgarzy oczywiście potęgą piłkarską raczej nie są, ale potrafią napsuć krwi rywalom. W grupie zdołali urwać punkt Włochom w swoim kraju, a na wyjeździe przegrali zaledwie jedną bramką, to samo było w pierwszym meczu z Chorwacją właśnie. To ostatnie spotkanie w eliminacja, szans na awans nie mają żadnych, jednak na pewno będą walczyć, będą chcieli pokazać, że nie są chłopcami do bicia. Myślę, że może wejść tutaj kilka typów, można zaryzykować (zaryzykować zaznaczam!) remis, ale na spokojnie raczej można grać under 2.5 albo hcp +1.5 właśnie.
⛔ 100

lammpard 40

lammpard

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - El. EURO 2016
Godzina: 20:45
Spotkanie: Izrael - Cypr
Typ: 1
Kurs: 1.55
Analiza:
Na dziś wybrałem spotkanie Izrael - Cypr rozgrywany w ramach eliminacji do EURO 2016. Gospodarze zajmują w tym momencie miejsce barażowe i żeby je utrzymać muszą pokonać Cypr, który bardzo słabo spisuje się w meczach z Izraelem, na 9 spotkań wygrał zaledwie 2, raz zremisował oraz odniósł 6 porażek, w tym komplet na boiskach w Izraelu. W tych eliminacjach w meczu rozgrywanym w Nikozji Cypr uległ gościom 2:1 i sądzę, że Izrael nie da sobie wyrwać 3 punktów w tak ważnym momencie eliminacji.
⛔ 100

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Spotkanie: Andora vs Belgia
Typ: Kevin De Bruyne 2 lub więcej goli
Kurs: 4,33
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Andora jest najgorszym zespołem tej grupy, jest jedną z drużyn tych qf. które tylko dają punkty a o zabieraniu nie ma mowy.
Różnica bramek 3:30 mówi sama za siebie.
Obrońca Lima jest jedynym zawodnikiem drużyny który strzela gole, udało się zdobyć w tym eliminacjach 2 razy gola.
Piłkarze Andory w ostatnim meczu przegrali z Belgia, na wyjeździe aż 6:0 ( de Bruyne 2 gole ).
W ostatnim meczu tych drużyn Belgia miała aż, 44 sytuacje bramkowe.
I dziś nie powinno ich zabraknąć.
Z tego co wiem w reprezentacji gości zabraknie paru kluczowych graczy ale nie powinno się to przełożyć na wynik w tym spotkaniu....
Kevin De Bruyne jest doskonałym młodym i utalentowanym graczem.
On jest w dobrej formie, zdobył doskonałego gola dla Manchesteru City w ostatnim meczu.
On jest drugim najlepszym strzelcem w Belgii ( 3 bramki qf. ).
Jest to ofensywny gracz i takiemu słabemu przeciwnikowi spokojnie wciśnie bramkę, jak nie 2 a może i więcej.
⛔ 100

P 104

pszczolka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna
Godzina: 18:00
Spotkanie: Azerbejdżan - Włochy
Typ: Azerbejdżan +1.5
Kurs: 1.83
Analiza:
Nie spodziewam się tu wielkiego widowiska. Włosi wyróżniają się tym z pozostałych drużyn, że po objęciu prowadzenia w meczu skupiają się na posiadaniu piłki i nie kwapią się do ataku na bramkę rywala. W pierwszym meczu tych drużyn we włoszech 2:1 wygrali gospodarze (hat-trick Chielliniego). Włosi &quot;zaszaleli&quot; tylko w pierwszym meczu eliminacji gdzie wygrali na wyjazdowy mecz z Norwegią 2:0, resztę spotkań zremisowali lub wygrali jednym golem, nawet z Maltą dwa razy po 1:0. Azerbejdżan to wbrew pozorom niełatwy rywal, który zwłaszcza u siebie stawia trudne warunki do gry. Na własnym boisku wygrali z Maltą, zremisowali z Chorwacją i przegrali jedną bramką z Norwegią i Bułgarią. Stosunek bramek u siebie Azerowie mają 3:3. Do tego Włochy mają bardzo dobrą pozycję w grupie H, więc nie powinni się zbytnio forsować.
⛔ 100

W 91

walwoj

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 15:00
Spotkanie: MKS Kluczbork-Olimpia Grudziądz
Typ: MKS Kluczbork handi pk and +0,5
Kurs: 1,52
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Dół tabeli, czyli meczy o specyfice byle tylko nie przegrać. Najbardziej prawdopodobny jest niski remis, jednak ze względu na postawę gości muszę go podeprzeć handi. Gospodarze będą walczyli o utrzymanie i jako beniaminek widać, że mogą mieć z tym problem. Punkty raczej ciułają niż zdobywają, choć zaskoczyło mnie ich ostatnie zwycięstwo w Nowym Sączu. Widać, że nastawiają się na grę ostrożną, defensywną - choć czasami mecz im się nie ułoży (Legnica).
Specjaliści widzą w gościach największe rozczarowanie początku rozgrywek - zapowiadali szturm na ekstraklasę a są w strefie spadkowej. Moim zdaniem nie ma czemu się dziwić - zbudowali drużynę na tłustych kotach (tak jak Legnica), których awans to by z klubu raczej wygonił. Do tego dochodzi zmiana trenera- ja mam Skowronka za bardzo słabego fachowca i on raczej tutaj drużynie też nie pomoże. Bilans gości na wyjazdach to 4 porażki i remis.Obie drużyny bez osłabień kartkowych.
Co przemawia przeciw typowi? Słaby kurs i nieprzewidywalność naszej I ligi. Nie dam gwarancji, że Grudziądz nagle nie odpali i wrzuci z 4 gole gospodarzom.
✅ 52

don-diego 110

don-diego

Użytkownik
Spotkanie: Bośnia i Hercegowina - Walia
Typ: over 3,5 bramki
Kurs: 3,75
Analiza:
Dla gospodarzy dzisiejszego spotkania mecz z Walią będzie tak naprawdę ostatnią szansą żeby wywalczyć miejsce w barażach. Trudno mieć nadzieję, że Izrael czy Belgia nie zdobędą kompletu punktów w swoich dzisiejszych meczach. Przy ich wygranych Bośnia, aby wywalczyć miejsce w barażach musi z Walijczykami wygrać. Nie będzie to łatwe bo Walia liczy, że dzisiejszej nocy będzie świętować awans na EURO. Walijczycy żeby być pewnym awansu i nie oglądać się co zrobią inni w swoich meczach również muszą dzisiejsze spotkanie wygrać. Zapowiada nam to dobre widowisko , w którym obie drużyną mogą prezentować otwartą grę a co za tym idzie możemy być świadkami wielu bramek.
W ostatnich dwóch meczach w kwalifikacjach u siebie Bośniacy w każdym z nich strzelili 3 bramki (mecze z Izraelem i Andorą) . Walia nie ma takiego dobrego wyniku w meczach wyjazdowych jak Bośnia w domowych, ale w ostatnich dwóch meczach na wyjeździe strzelili łącznie 4 bramki.
Choć pierwszy mecz tych drużyn zakończył się bezbramkowym remisem to jednak uważam, że dzisiaj bramki padną i to na pewno kilka. Over 3,5 bramki może budzić obawy, ale wg mnie jest to optymalny typ na dzisiejszy mecz. Powodzenia.
⛔ 100

pioter447 7

pioter447

Użytkownik
Dyscyplina: Rugby Puchar Świata
Godzina:17:45
Spotkanie:Australia-Walia
Typ:Australia -8pkt. handicap(zakłdy na mecz 3-drogowo)
Kurs:2,00
Bukmacher:Bet365
Analiza:
Dzisiaj toszkę krócej bo niema co tu porównywać meczy między innymi zespołami mija się to poprostu z celem,obie drużyny mają po 3 rozegrane mecze i ten mecz będzie oczywiście ostatnim ,obie mają po 3 zwycięstwa i obie mają po 13punktó zdobytych,co do małych punktów to przedstawia się to następująco Australia 126-29 a Walia 105-47 widać z tego że Australia lepiej wypada,i lepiej gra w tym turnieju. A dzisiejszy mecz jest bardzo ważny jeśli chodzi o przyszłych rywali w ćwierfinale bo pierwsza drużyna ominie w tej fazie RPA a druga drużyna zagra najprawdopodobniej z Szkocją więc jest o co grać . Australia według mnie lepiej się przedstawia i dzisiaj bez problemu pokonają Walie kurs na samo zwycięstwo to 1,35 dobry na podwyższenie wygranej na kuponie ,ja jednak myślę że Australia będzie pewnie chciała wygrać ten mecz żeby przypadkiem nietrafić na RPA a handicap 8pkt w sam raz na bezpieczną wygraną ,przyłożenie i karny.
P.S.Jeśli pomogłem Ci wygrać naciśnij (+dzięki)
✅ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: 1 liga
Godzina: 17:00
Spotkanie: Miedz - GKS
Typ: X/1
Kurs: 5
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie 12 kolejki rozgrywek naszej 1 ligi. Spotykaja sie Miedz Legnica z GKS Bełchatów. Miedź nie patrząc na wyniki prezentuje sie całkiem niezle jesli chodzi o samą grę. Problemem jest skuteczność. Rzadziej obrona (tu wyjatek porazka 1:4 z wiceliderem z Sosnowca). Miedz pod wodzą Tarasiewicza wygrała 3 z 7 meczów, w tym 2 przegrała. Ostatnio jednak zremisowali juz w przebudowanym składzie m.in bez Sabali który wyjechał na kadrę. Dzis tez dojdzie do kilku przetasowan w linii obrony. Najwiekszym minusem bedzie brak Telichowskiego ktory strzela bramki. Mimo wszystko Miedz u siebie jest faworytem, kursy spadają. GKS z kolei postawił na młodych zawodników i spisują się jako tako. 16 pkt w 11 meczach to dobry wynik, choc ostatnio spuscili z tonu remisujac dwa mecze 0:0 i jeszcze z Arką 1:1. Druzyna na pewno nastawiona na kontry. Dlatego Miedź ze swoją nieskutecznoscia i atakiem pozycyjnym moze remisowac do przerwy i mam nadzieje ze jednak wygrają, bo mają lepszy, bardziej doswiadczony skład. Od tej druzyny zawsze sie sporo wymaga.
⛔ 100

T 13

tianse

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Eliminacje ME 2016
Spotkanie: Kazachstan - Holandia
Typ: 2 (-2 handi azjat)
Kurs: 2.60
Analiza:
Holendrzy są pod murem, muszą wygrać, muszą pokazać dobry styl, muszą gonić Turków i modlić się, aby Czesi im urwali punkty. Holendrzy jadą na niewygodny teren, jednak chcą się przełamać, nowy trener ma cel na najbliższe dni uzyskać miejsce barażowe w grupie, w której teoretycznie byli bezprecedensowymi faworytami. Wysoka wygrana podbuduje morale, dlatego będą chcieli wywieść z Kazachstanu jak najwyższy wynik. Holendrów nie interesują statystyki takie jak to, że Kazachstan ostatni raz stracił 3 bramki ponad pół roku temu. Oni już nie mogą kalkulować, muszą grać na ponad 100% swoich możliwości. Wierzę w to, że Holendrzy w końcu zagrają dobry mecz i strzelą kilka bramek.
Chciałbym zwrócić uwagę na to, iż reprezentacja Holandii posiada kilka indywidualności i w tym spotkaniu może pojawić się czerwona karta dla zawodnika z Kazachstanu.
P.S. Do trzech razy sztuka, moje dwa pierwsze typy dnia na tym forum skończyły się zwrotem, więc... ten zakład wygrywa albo przegrywa :razz:
⛔ 100

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Ruhr Open 2015
Godzina: 15:30 CET
Spotkanie: Tian Pengfei - Gary Wilson
Typ: Tian Pengfei
Kurs: 1,89
Bukmacher: bet-at-home
Analiza: Ustawianie Pengfeia jako doga w tej parze to dla mnie nieporozumienie. Chińczyk wydaje się być w dużo lepszej formie niż rywal. Porządził w kwalach AGO, w Paul Hunter Classic potknął się na Seanie O’Sullivanie, ale przedtem zdążył odprawić Kendo i Yuelonga, a już tutaj rozbił Sydneya Wilsona (4-0) wbijając przy tym setkę i prawie setkę (128, 90). Moim zdaniem kolejny Wilson również nie będzie miał wiele do powiedzenia z Chińczykiem. Bardzo mierny sezon Anglika, ogrywa tylko słabeuszy, parę dni łatwo wtopił z młodym Linesem (3-6), tutaj męczył się z dołującym Burnsem (4-2). Nie widzę go dalej w turnieju.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER
✅ 89

Otrzymane punkty reputacji: +1
H 0

huragan92

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Godzina: 19:00
Spotkanie: Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning
Typ: 2
Kurs: 1.87
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Witam wszystkich użytkowników forum. Będzie to moja pierwsza analiza więc proszę o wyrozumiałość ???? ) Dziś na wg mnie pewny typ wybrałem mecz najlepszej ligi hokejowej czyli NHL.
Mecz pomiędzy Buffalo Sabres a Tampa Bay Lightning. Wszystkie statystyki przemawiają ze błyskawicami. W ubiegłym sezonie na 5 meczy pomiędzy tymi drużynami 4 razy wygrala wlasnie druzyna Tamp-y zdobywając przy tym 16 bramek co przy 3 bramkach rywali wygląda mizernie.. dodatkowo kapitan Błyskawic Steven Stamkos lubi punktowac przeciwko &quot;Bizonom&quot;. W 1 kolejce rozgrywek NHL druzyna dzisiejszych gospodarzy uległa druzynie &quot;Senatorów&quot; nastomiast goście swój mecz wygrali (co prawda w dogrywce) z druzyna z Filadelfii. Podsumowując uważam ze tradycji stanie sie zadość i ujrzymy dzisiaj pewna wygrana Błyskawic!
✅ 87

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Mistrzostwa Europy
Godzina: 19:00
Spotkanie: Czechy - Bułgaria
Typ: 0:3
Kurs: 1.55
Analiza:
Wczoraj Bułgaria wytarła Niemcami parkiet, dziś Czechów powinni kompletnie zmieść z powierzchni. Jeśli nasi zachodni sąsiedzi jeszcze jakieś argumenty mieli i ja osobiście spodziewałem się bardziej zaciętego widowiska, to Pepiczki bez dwóch swoich żądeł są tu skazani na pożarcie. Niesamowita bułgarska publiczność poniesie Bułgarów. Widziałem wczoraj trzeciego seta z Niemcami, to jak nakręcali się gospodarze było niesamowite. Wygrają kilka pierwszych piłek, a później samo pójdzie. Czesi na dzień dobry ledwie urwali seta bardzo przeciętnym Holendrom, którzy są drużyną przynajmniej o klasę gorszą od Bułgarów. Bardzo przyjemny kurs, polecam granie.
⛔ 100

bet-stolar 904

bet-stolar

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Polska TBL
Spotkanie: Siarka Tarnobrzeg v Śląsk Wrocław
Typ: Śląsk Wrocław -11.5
Kurs: 2.20
Analiza:
Siarka do nowego sezonu przystępuje bez większych zmian. Na ławce ciągle Zbyszek Pyszniak a to może zwiastować kolejną odsłonę wesołego basketu tzn. piłka do gracza z USA i róbcie co chcecie. O obronie nie ma co mówić bo po stronie Siarki jej nie zobaczymy. Na dodatek ich gra w sparingach pozostawiała sporo do życzenia(GKS Tychy - Siarka Tarnobrzeg 73:58, SKK Siedlce - Siarka Tarnobrzeg 85:94, Start Lublin - Siarka Tarnobrzeg 80:73). Jeśli oni męczą się z drużynami I ligi to w TBL nie mają co szukać. Śląsk zupełnie inna drużyna. Drużyna opierająca swoją grę na 3 solidnych Polakach(Jarmakowicz, Janowski, Chanas) oraz Amerykanach którzy mają zrobić różnicę(Heath, Smith, Sutton i Williams) dodatkowo Ukrainiec Kowalenko którego grę mogliśmy oglądać w zeszłym sezonie w Szczecinie. W sparingach Śląsk pokazał się z bardzo dobrej strony pokonali między innymi Khimik Youzhny 74:72, BK Decin 82:68 czy choćby nawet Asseco Gdynie 80:65. W play-off powinni zagrać spokojnie czy osiągną coś więcej czas pokaże. Mecz do jednego kosza inny wynik niż zwycięstwo Śląska nie wchodzi w grę a różnicę 12 punktów powinni zrobić bez problemów.
⛔ 100

marakesz 200

marakesz

Użytkownik
Dyscyplina: piłka ręczna, LM
Spotkanie: Wisła Płock - THW Kiel
Typ: 1
Kurs: 2,10
Analiza:

W sobotni wieczór Wisła Płock podejmie zespół z którym przegrywała w pięciu ostatnich starciach, mistrza Niemiec THW Kiel. Nafciarze wygrali ostatni swój mecz w Lidze Mistrzów z Celje 28:25 i po trzech kolejkach mają więc na koncie zwycięstwo, remis i porażkę. Będzie to siódmy oficjalny mecz pomiędzy Wisłą a THW, co sprawia, że z żadną inną ekipą płocczanie nie rywalizowali w Lidze Mistrzów tak często. Ciekawostką jest, że właśnie mija 10 lat od historycznego i jak dotąd jedynego zwycięstwa płockich piłkarzy ręcznych.
THW Kiel, podobnie jak Wisła, grał w środę w rodzimej lidze. Na wyjeździe przegrał z mocnym Rhein Neckar Löwen 20:24. 20-krotny triumfator Bundesligi przyjedzie do Płocka bez kołowego Patricka Wiencka, który w poprzednim meczu ligowym z Flensburgiem zerwał więzadła krzyżowe i będzie pauzował przez pół roku. Wspomnieć należy również, że przed sezonem zespół z Kilonii opóścili dwaj zawodnicy odpowiedzialni za kreowanie gry Islandczyk Aron Palmarsson który przeszedł do Veszprem a Czech Filip Jicha został zawodnikiem Barcelony.
Buce dają obu drużynom podobne szanse na zwycięstwo i w sumie trudno się z nimi nie zgodzić, jednak to nafciarze mieć będą za sobą 5,5 tys. kibiców, którzy stworzą dziś na pewno nieziemską atmosferę i wierzę że odprawia utytułowanego rywala z przysłowionym kwitkiem.
⛔ 100

yrek 15,2K

yrek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska , I liga
Godzina: 17.30
Spotkanie: Arka Gdynia - Rozwój Katowice
Typ: 1 (0:1)
Kurs: 2.45

Arka Gdynia wydaje się, że płynie w właściwym kierunku. Nie przegrała od 6 spotkań. Ostatni raz 26.08. w Gdyni z Wigrami Suwałki. Potem nastąpiły mecze bez porażki (3 wygrane, 3 remisy). W każdym spotkaniu Arka strzelała przynajmniej 1 gola. W 2 ostatnich meczach Arkowcy potrafili odwrócić niekorzystny wynik 0:1 na swoją szalę i wygrywali 2:1. Wcześnie nie zdarzało się to Gdynianom. Faktem jest, że z słabszymi zespołami Arka nie potrafi grac dobrych meczów, zawsze się meczą. Teraz gdy po dobrej passie wskoczyli na 3 miejsce w tabeli, a po tym meczu, gdy wygrają będą w top 2, muszą się przełamać i przekonywująca wygrać. Tym bardziej, że grają z ostatnią w tabeli drużyną. Rozwój nie prezentuje dobrej piłki, w 11 meczach zdobyli 8 oczek. Stracili 18 goli, co nie wydaje się, aż tak złym wynikiem, ale w każdym meczu tracili gola. Poza meczem w 1 kolejce, który wygrali 1:0. Podsumowując, Arka Gdynia jest na fali i powinna wygrać różnicą 2 goli.
✅ 145

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 574

jaworek1988

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Eliminacje ME 2016
Spotkanie: Norwegia - Malta
Typ: liczba rzutow roznych: powyzej 10
Kurs: 1,8
Dzisiaj Norwegia gra z Malta. Spodziewam sie meczu do jednej bramki i tym samym duzo sytuacji podbramkowych dla Norwegii, a co za tym idzie powyzej 10 rzutow roznych. Linia 10 wystawiona przez bukow to troche wysoka, powyzej 9 byloby latwiej, ale powyzej 10 moze byc roznie jak Norwegia bedzie bardzo skuteczna to i rzutow roznych moze zabraknac. Troche statystyk, Malta na wyjezdzie z Wlochami miala 9 cornerow, ale jak graja wlosi to kazdy wie, mecza zwyciestwa i wygrywaja skromnie 1:0 albo 2:0. Norwegia wydaje sie innym typem druzyny. Malta z Bułgaria na wyjezdzie miala 15 cornerow, a widzialem Bułgarie w akcji w jakims meczu eliminacyjnym, to dno i wodorosty druzyna, tak to byl mecz z Norwegami przegrany u siebie 0:1. Chorwacja - Malta 18 cornerow. Dzisiaj spodziewam sie, ze Norwedzy pokryja ta linie ponad 10 cornerow. Posiadanie piłki napewno bedzie po stronie Norwegii pewnie w granicach 70%, takze cornerow nie powinno zabraknac. Norwedzy jeszcze nie sa pewnie awansu, w ostatniej kolejce graja z Włochami na wyjezdzie takze o punkty bedzie ciezko. Powodzenia ????
✅ 80

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom