Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Eliminacje MŚ - Europa
Spotkanie: Ukraina -
Anglia
Typ: Ukraina -1.5
Kurs: 5.75
Bukmacher: Bet365
Ukraińcy za Fomenko grają bardzo ładną dla oka piłke. Są dobrze zorganizowani w tyłach i swietnie wykorzystuja swoja największą broń czyli dynamikę skrzydłowych. Grają szybka piłkę, wyprowadzają błyskawiczne kontry, KOoplanka i Yarmolenko robią strasznie dużo szumu na skrzydłach i daje to swietne efekty. Przejechanie się po Polsce i Czarnogórze to nie był przypadek. Oba mecze wygrane zdecydowanie zasłużenie. Ukraina to rozpedzająca się machina, która w tej grupie nie bedzie juz miała żadnego rywala, który moze ją powstrzyma. Jedynie jakaś plaga kontuzji. Mają ciekawy skład, świetnego trenera, który przede wszystkim ma wizje i wie czego wymagac od swoich podopiecznych.
I to jest własnie główny powód gry przeciwko Anglii w tym meczu. Roy Hodgson. Człowiek bez planu, bez charyzmy i bez odpowiedniej iedzy taktycznej.
Anglia ma wiekich pilkarzy, ale od lat nie potrafią grac na odpowiednim poziomie, który zadowoli kibiców. I na pewno nie bedą tego grali za Hodgsona. W przodziegrają kompletnie bez pomysłu. Widzielismy to dokłądnie w meczu z nami w tych eliminacjach. To samo było z Ukrainą na Wembley.Nawet z Mołdawią mimo pewnego zwyciestwa cięzko było szukac jakiegoś większego pomysłu na grę. Tak samo było na Euro kiedy to wygrywali głównie dzięki świetnej postawie Gerrarda, który z niczego robił asysty w grupie. Ukraina była wtedy lepsza,
Francja ich zmiażdzyła, ze Szwecją równiez niczego wielkiego nie pokazali. I nie poażą niczego wielkiego z Ukrainą, bo są drużyną zdecydowanie słabszą. Ja wiem, ja wiem, że piłkarzy mają lepszych. Jednak to za mało. Musi byc ktoś kto to poskłąda, a tym kims nie jest Hodgson. W tych eliminacjacjach 4 zwycięstwa. Były to wielkie triumfy z San Marino i Mołdawią. W 3 meczach z powaznymi zespołami zdobyli 3 pkt po 3 remisach 1-1. Z Ukrainą na Wembley byli słabsi, z nami nie zagrali niczego ciekawego. Dlaczego teraz na Ukrainie coś by miało się zmienic w ich grze?
NIc sie nie zmieni, bo nie zmienili Hodgsona. W dodatku spora liczba kontuzji w zespole. Brakuje Ronneya, Sturridge`a i Welbecka w ataku. Zagrac moze dowołany Milner, który ostatnio wclae nie gra w swoim klubie. W środku zagraja pewnie Lampard Gerrard i Wilshere czyli brak defensywnego z prawdziwego zdarzenia, co przy tak szybko rającej ekipe jak Ukraine może byc katastrofalne w skutkach. Obrona słaba, traci gole w kazdym meczu z normalnych rywalem, a czasami nawet ze 4 jak ze Szwedami Nawet ostatnio stracili 2 u siebie ze Szkocją. Hart dalego od wybutnej formy. Na środku Jagielka i Cahill czyli solidne postacie, ale popełniajace sporo błedów. Brakowac tam bedzie lidera jakim niewątpliwie jest Terry. Boczni obrońcy czyli Cole i Walker beda się mało podłączac, bo Hodgson nie postawi na atak. Z przodu poszarpie Walcott, ale to za mało.
NIe mam złudzeń, ze lepszą ekipa jest Ukraina w tym momencie. Nie ufam kompletnie Anglikom, któzy nieczego nie zaprezentowali w tych eliminacjach. NIe wygrali z Czarnogórą, Polską to i nie wygrają z Ukrainą. Kurs 2.80 jest wrecz idealny i nie ma się co bac, bo
Anglia jest mocna tylko z nazwy, a nie z jakości prezentowanej na boisku.
100