Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Eliminacje Do Ligi Mistrzów
Spotkanie: Lusitanos - Valletta
Typ: 1x
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj zdecydowałem się na dość ryzykowny typ, który moim zdaniem ma wielkie szanse powodzenia. Rywalizacja w tej parze jest już rozstrzygnięta ponieważ Valletta wygrała pierwszy mecz u siebie w stosunku 8:0. Lusitanos jednak powalczy o godne pożegnanie z eliminacjami do
LM i dzisiaj sądzę, że jest spora szansa przynajmniej na remis. Uważam także, że ekipa Valletty dzisiaj nie zagra na 100 % ponieważ mając przewagę 8 goli na pewno będą już myślami w kolejnej rundzie i nieco oszczędzą siły.
Skład ekipy Lusitanos tworzą głównie Portugalczycy, jest także 2 Hiszpanów, Argentyńczyk oraz paragwajski bramkarz Benitez (bronił w pierwszym meczu). Co do składu spodziewam się tutaj roszady w bramce, myślę, że zagra doświadczony Hiszpan Ricart Fernandez. Ekipa amatorska nie ukrywajmy ale na pewno przy zaangażowaniu na 100 % powinni dzisiaj nieco zmazać plamę za ostatnią porażkę.
Drużyna z Malty trenowana przez angielskiego trenera Marka Millera oparta jest na grze brazylijskich zawodników:
* Jusselio Donizete (obrońca, 29 lat, dołączył do ekipy przed tym sezonem z brazylijskiego Guacano)
* Denni (pomocnik, 30 lat, zawodnik ograny w lidze maltańskiej, w poprzednim sezonie 32 mecze i 12 goli w barwach ekipy z Valletty)
* William Barbosa (napastnik, 34 lata, w poprzednim sezonie 30 meczy i 12 goli w barwach Valletty)
* Ricardo Filho (napastnik, 26 lat, przybył z Juventude)
* Jhonnatan (napastnik, 23 lata, przybył z Volta Redonda)
nie można zapomnieć o największej gwieździe maltańskiej piłki - Michaelu Mifsudzie. W poprzednim sezonie w 21 meczach zdobył 10 bramek. Zawodnik ograny w mocnych europejskich ligach (m.in. Kaiserslautern, Lillestrom, Coventry). Jest najlepszym strzelcem w historii reprezentacji Malty.
Jak widzimy potencjał kadrowy jest zdecydowanie po stronie ekipy gości, co potwierdził poprzedni mecz wygrany 8:0. Wspaniale zagrał Mifsud (4 gole), dwa gole dołożył Jhonnatan a po jednym Caruana i Agius.
Boję się jednak o motywację ekipy z Malty w tym spotkaniu i zaryzykuję typ na 1x. Nie wiadomo także w jakim składzie zagra Valletta (myślę, że Mifsud, Denni czy Jhonnatan mogą dzisiaj dostać wolne) a to na pewno wpłynie na ofensywną siłę ekipy maltańskiej.
Liczę na przebudzenie portugalskiego zaciągu w drużynie Lusitanos ???? .

100