>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 10.07.2012 (wtorek)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 3 Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

duo 303

duo

Użytkownik
???? ATP Stuttgart
Mecz: Łukasz Kubot - Cedrik-Marcel Stebe
Typ: Cedrik-Marcel Stebe
Kurs: 2.20
Buk: Bwin

Tutaj będę szukać niespodzianki. Bukmacherzy faworyzują Kubota, jednakże moim zdaniem jutro górą będzie Niemiec. Jednym z głównych argumentów za takim typem jest miejsce rozgrywania turnieju. Stuttgart jest oddalony jedynie o 40km od rodzinnej miejscowości Cedrika - Mühlacker, także jest to dla niego niemalże domowy turniej. Już rok temu Stebe pokazał się tu z bardzo dobrej strony. Ówczesny numer 197 światowego tenisa wyeliminował kolejno Davydenkę (wówczas ATP 29) oraz Fogniniego (wówczas ATP 39). Przegrał dopiero z późniejszym finalistą - Andujarem. Dziś Stebe notowany jest ponad 100 pozycji wyżej niż przed rokiem, poczynił znaczący postęp od tego czasu. Jako ciekawostkę można podać, że i Kubot i Stebe z Wimbledonu zostali wyeliminowani przez Cilica, jednak to Niemiec lepiej zaprezentował się w starciu z Chorwatem przegrywając (4:6 6:3 3:6 2:6), Kubot natomiast przegrał w 3 setach (6:7 2:6 1:6). Oczywiście to inna nawierzchnia i mecz meczowi nie równy ale warto na takie coś spojrzeć czasem. Jak dla mnie zdecydowane value na Niemca.

✅ 120

Otrzymane punkty reputacji: +1
karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - UEFA Europa League kwalifikacje
Spotkanie: Portadown FC - FK Shkendija
Typ: Under 2.5
Kurs: 1.89
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
W ostatnich dniach typowanie mi nie idzie,ale jutro widzę bardzo ciekawy bet w kwalifikacjach do Ligi Europy. Przed pierwszym spotkanie zdecydowanym faworytem bukmacherów była drużyna z Macedonii jednak ona nie wykorzystała atutu własnego boiska i zremisowała spotkanie 0-0. Przed rewanżem buki wystawiają względnie wyrównane kursy nie faworyzując ewidentnie żadnej z drużyn. Ja w tym spotkaniu widzę under, ponieważ:
- obie drużyny po wyniku w pierwszym spotkaniu nie zaryzykują szaleńczych ataków na bramkę rywala, bo dobrze wiedzą, że jeden stracony gol może być nie do odrobienia.
- w przypadku, gdy nawet padnie szybko gol to kolejne wcale nie muszą paść z prostej przyczyny, zdobywca gola zamuruje bramkę i skupi się głównie na obronie korzystnego wyniku i rozbijaniu ataków rywala.
- drużyny z Irlandii Północnej i Macedonii w europejskich pucharach stawiają przede wszystkim na szczelną defensywę i kontratak, więc spodziewam się w tym spotkaniu większego zaangażowania w walkę w środku pola niż obustronnego ostrzeliwania bramki rywali.

⛔ 100

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
ATP - Bastad (SWE), claycourt, Świat
Filippo Volandri (ITA) - Michael Ryderstedt (SWE)
2012-07-10 12:30
Czy Michael Ryderstedt (SWE) wygra co najmniej jednego seta?
Typ: Tak
Kurs 1.83
Bukmacher Bwin

Mecz 79tego w rankingu atp tenisity Volandriego z 340 Ryderstedtem. Dzieli ich w rankingu wielka przepaść ,ale nie w jutrzejszym meczu. Szwed gra u siebie ponadto w ostatnich 10 meczach ,bo do tylu mam wgląd w każdym z tych 10ciu meczy ugrał seta ! , a więc nawet porażki były 2-1. Bilans nie jest imponujący ,bo spośród tych 10 meczy tylko 4 wygrał ,ale dla mnie przemawia fakt taki ,że w każdym meczu wygrał seta, przejdę może do Volandriego , którego bilans ostatnich 10 meczy jest bardzo kiepski ,bo zaledwie 3 zwycięstwa i byłbym skłonny postawić tu na zwycięstwo Szweda ,ale kurs ,że ugra Michael seta mnie zadowala w zupełności i nie będę aż tak zachłanny także ,dlatego ,że dla Volandriego jest ulubiona nawierzchnia. Co ciekawe w aż 9 meczach na 10 Volandri oddał conajmniej seta , a więc tutaj mamy bilans 90% , a u Ryderstedta 100% co daje nam jakieś 95% prawdopodobieństwa ,że typ okaże się trafny ,tak można wywnioskować ze statystyk. Myślę ,że spokojnie Ryderstedt wygra minimum seta , dla mnie te statystyki są w zupełności przekonujące i myślę ,że was też przekonają do zagrania tego typu, co więcej mecz rozgrywany jest w Bastad w Szwecji ,a więc doping kibiców powinien dać wsparcie Szwedowi i lekko proponował bym nawet grę na zwycięstwo Ryderstedta. Polecam

⛔ 100

dig 106

dig

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie : B36 Torshavn - Linfield Typ: Linfield (-1.5)
Kurs: 4.10
Bukmacher: Bet365
Analiza :

Witam. Na wstępnie chciałem powiedzieć że nie wiem kto wygra to spotkanie ( faworytem są goście ) nie wiem ile padnie bramek - przecież to jest piłka, a więc jak mawiał ktoś tam - wszystko zdarzyć się może... Ale...

Czy ktoś kurde rozumie te kursy ? Ja na pewno nie... W pierwszym meczu na drużynę Linfield kursy wahały się w granicach 1.10 ( takie były w pierwszej fazie - zaraz po wystawieniu ) - 1.20 ( w większości buków lekko urosły o 0.05 - 0.1 gorszy ) Tak więc teraz mają wynosić na czystą dwójkę 2.20 ? Przecież to jest chore...

O tych drużynach zapewne powiedzieć wiele nie można tak więc się nie wypowiadam. Warto zaznaczyć że za pewne która drużyna by nie awansowała dalej, zakończy swój udział w II fazie eliminacyjnej ... bowiem B36 to drużyna z Wysp Owczych, natomiast Linfield pochodzi z Irlandii... Północnej.

Jednak jeśli w pierwszym meczu na drużynę A wynosi kurs 1.10... to gdy gra mecz z tą samą drużyną ( drużyną B ) na wyjeździe... dla mnie rzeczą jasną jest że to ona będzie prowadziła grę, atakowała, a w konsekwencji powinna doprowadzić do zwycięstwa... oczywiście kursy nam dużo powiedzieć nie mogą - ale dla mnie w tym przypadku mówią dużo. A jeśli już drużyn A gra na zespół z Wysp Owczych ... to nie wypada nie wygrać więcej niż jedną bramką.

Kurs = DUŻA PROMOCJA.

⛔ 100

wasek1 135

wasek1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ukraina, Super Cup 2012
Spotkanie: FC Shakhtar Donetsk - FC Metalurg Donetsk
Typ: Shakhtar (-1)
Kurs: 1,95
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Według mnie jeden z najlepszych typów na ten dzień. Superpuchar Ukrainy, a zarazem derby Doniecka rozegrane w Ługańsku na neutralnym terenie. Szachtar w swoim najsilniejszym składzie wzmocniony Deviciem(wcześniej Metalist) i Mayconem(Vołyń, król strzelców ligi). Pozostali zawodnicy zostali w drużynie, więc nie ma mowy o osłabieniach. Metalurg osłabiony brakiem Mário Sérgio(odszedł do APOELu, 17 występów w poprzenim sezonie), a wzmocniony Constantinosem Makridesem(Omonia). Na tle Szachtaru wygląda to marnie.
Szachtar jest w pełni przygotowany do sezonu ponieważ wygrał prawie wszystkie sparingi przedsezonowe!
Young Boys Shakhtar 3 : 4
Thun Shakhtar 0 : 6
Servette Shakhtar 0 : 4
Shakhtar Din. Bucharest1 : 0
Shakhtar Torpedo 2 : 1
Shakhtar Kazan 2 : 3
Metalurg natomiast nic nie wygrał...
M. Donetsk FK Rostov 1 : 1
Levski M. Donetsk 2 : 0
Sturm M. Donetsk 3 : 1
Poprzednie mecze obu ekip:
06.05.12 PUC M. Donetsk Shakhtar 1 : 2(1 : 1)
19.11.11 PRE Shakhtar M. Donetsk 2 : 0
16.07.11 PRE M. Donetsk Shakhtar 0 : 2
07.05.11 PRE Shakhtar M. Donetsk 2 : 0
15.10.10 PRE M. Donetsk Shakhtar 0 : 2
Tak więc potrafią zagrać z nimi handicapem. Ja się na to skuszę dopóki oferta wysoka
Nieregulaminowy bukmacher, ⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
W 0

wodd

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Europa League 2012/2013
Spotkanie:Kalju - Khazar Lenkoran
Typ:Kalju
Kurs:3.10
Bukmacher: Bwin

Przed nami drugie spotkania rundy Eliminacyjnej. Naprzeciw siebie staną Estoński lider tabeli Kalju oraz Azerbejdźański Khazar. Pierwsze spotkanie jak pamiętamy zakończyło się remisem 2:2. Wynik mimo potężnego kursu na Kalju (okolice 5zł- zespół był wtedy totalnie nie doszacowany-ale wiadomo buki lubią sobie nieco postraszyć kursami) specjalnie mnie nie zdziwił. Kalju obecnie jest w rytmie meczowym ponieważ liga Estońska gra w najlepsze. 3 punkty przewagi nad drugą Florą w tabeli ogólnej oraz 4 pkt przewagi w &quot;grach domowych&quot;. Jutro grają u siebie i znów wg mnie są przeszacowani ale to problem buków. Bilans starć na własnym boisku to 8.1.0. Forma ostatnich 5 spotkań u siebie to wygranych. Na 18 spotkań w lidze 2 razy zremisowali i raz przegrali z Florą ale tylko jedną bramką na wyjeździe. Jeżeli ktoś chce jeszcze jedną ciekawa informacje oto i ona. Kalju traci u siebie średnio na mecz ćwierć bramki natomiast strzela ponad 2,5 (wiadomo statystyki nie grają ale coś mówią o zespole) Ten sezon układa się pod ich dyktando.

Sezon dla Khazara skończył się w połowie maja na 3 miejscu a na wyjazdach byli bardzo równi 6,5,5. Jak widać nie są tymi katami którzy wg bukmachera w pierwszym spotkaniu mieli rozjechać Estońską drużynę (patrząc po kursie w granicach 1,4-1,5) Nie rozumiem czemu bukmacherzy upatrują faworyta w tym spotkaniu po stronie Azerskiego klubu i płacą za niego ok 2zł.

Uważam że Kalju pokazało że potrafi grać w dalekim kraju z zespołem z ligi na podobnym poziomie więc uważam że u siebie przy wsparciu własnej publiczności i nieco bardziej sprzyjających warunkach psychicznych są w stanie wygrać. Wynik 2:2 jest korzystny dla nich natomiast mało korzystny dla Azerów z racji miejsca II meczu. Oba zespoły wyjdą zmotywowane na boisko ale wg mnie wygraja estończycy.

⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Towarzyskie
Spotkanie: Ruzomberok - Górnik Z
Typ: Ruzomberok połowa czasu
Kurs: 3.79
Bukmacher: Bet 365
Analiza
: Jutro o godzinie 18:30 naszego czasu odbędzie się spotkanie towarzyskie klubów Chorwackiego Ruzomberok oraz polskiego średniaka czyli ekipy Górnika Zabrze. Faworytem w tym spotkaniu ciężko jest określić którąś z drużyn w poprzednim roku pomiędzy tymi klubami padł wynik 0: 1 dla ekipy z Chorwacji i dla mnie to ta drużyna jest faworytem w tym spotkaniu, wiadomo że składy obydwu ekip będą raczej eksperymentalne i ciężko określić jak piłkarze spiszą się w początkowych etapach sezonu, ja jednak uważam że to cięższy mecz dla Polaków ponieważ oni zagrają dopiero pierwszy sparing w tym sezonie z jakimś obcokrajowcem, Ekipa Z Chorwacji już grała takie spotkania i spisała się w nich całkiem nieźle wygrywając dwukrotnie i doznajac jednej porażki. Uważam że gospodarze mocno zaczną i są w stanie szybko objąć prowadzenie w tym spotkaniu. Stawiam na wynik 1:0 do przerwy dla Ruzomberok.

⛔ 100

blaugrana7 13

blaugrana7

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Rosja - 1 Division
Spotkanie: Torpedo Moskwa - Baltika Kaliningrad
Typ: 1
Kurs: 2.02
Analiza:

Przed nami pierwsza kolejka 1 ligi rosyjskiej w której zmierzą się ze sobą Torpedo Moskwa i Baltika Kaliningrad. W poprzednim sezonie gospodarze uplasowali się na wysokim 6 miejscu natomiast goście zakończyli sezon na miejscu 17 czyli bliżej strefy spadkowej. Jestem tutaj bardzo zaskoczony wysokim kursem na gospodarzy, ponieważ ostatnie bezpośrednie pojedynki wyrażnie wskazują nam tutaj faworyta. Torpedo z ostatnich 4 meczy z Baltika wygrało wszystkie gdzie trzeba zaznaczyć, że byly to 2 mecze u siebie obydwa wygrane w stosunku 4:0 oraz 2 mecze wyjazdowe i tu również obydwa wygrane tyle, że po 3:0. Nie wydaję mi się aby Baltika postawiła jakiś większy opór, także liczę tutaj na wygraną Torpeda i ich dobry start w nowy sezon.

⛔ 100

marczesko 6

marczesko

Użytkownik
Dyscyplina:tenis atp sttutgart
Spotkanie:Lukasz Kubot -Cedrik Marcel Stebe
Typ:Stebe
kurs 2,15
bukmacher :Betclcik
Analiza:
Tutj akurat przy tym typie popieram,kolege wyzej w 100%,chociaz wlasnie faworytem jest Kubot tez uwazam ze wygra Stebe.Ogladalem kila meczy Stebe i naprawde gra niezle,ranking o niczym nie swiadczy,Stebe gra u siebie i to napewno duzy plus ktory zanim przemawia,ale napewno warto dodac ze potrafi walczyc i chociaz nie wygra meczu to podejmuje walke i potrafi lepszym urywac sety,jest napewno szybszym i bardziej poruszajacym tenisista niz kubot ,Gra Kubota wiemy jak wyglada serwis i zaraz przy siatce,lecz na dluzsza mete nie jest to zbyt dobra technika,poniewz mecz w niemczech,plus Stebe glodny sukcesow,poniewz jest mlodszym tenisista,mysle z ewyra poprostu ten mecz ????

⛔ 100 powtórzony typ

L 31

la-frambuesa

Użytkownik
Tenis WTA-Stanford 10.07.2012r. 23.30
Urszula Radwańska - Eleni Daniilidou
typ: 2-0
kurs: 1.72 -Gamebookers-

Pierwsza runda na twardych kortach w Stanford. Radwańskiej dopisało szczęście i w pierwszej rundzie trafiła na weterankę z Grecji. Daniilidou od dziesięciu tygodni nie wygrała meczu w tourze. Co tydzień gdzieś startuje i odpada w pierwszych rundach. Pozwalał jej na to ranking, jednak z upływem czasu jej pozycja jest coraz dalsza i pozostaną niedługo same challangery i futuersy. W tym roku Eleni ma bilans 11-20. Przed rokiem radziła sobie dość dobrze w challangerach, gdzie wiele wygrywała, jednak w WTA Tourze zanotowała bilans 6-14. Tego typu turnieje to już zbyt wysokie progi dla tej solidnej niegdyś tenisistki. Dzisiaj jedynie doświadczenie jest po jej stronie. Trudno będzie jednak jej zwyciężyć tylko tym argumentem. Tym bardziej, że młodsza z sióstr Radwańskich gra sezon życia. Znakomite występy w ostatnich tygodniach dodały jej dużo pewności siebie. Nie boi się atakować i grać ostro po kątach. W Stanford grała przed rokiem i nawierzchnia chyba jej odpowiada - nie komentuję jej wyników z zeszłego roku, bo wtedy była zupełnie inną tenisistką niż jest teraz. Zagrała wtedy całkiem przyzwoicie, jednak jeśli tamte rywalki stanęłyby jej na drodze teraz, to pewnie mecze zakończyłyby się inaczej, szybciej i na korzyść Uli. Moim zdaniem dzisiaj nie ma innej możliwości jak szybkie i łatwe zwycięstwo Polki. Wszystko w zasadzie przemawia za nią. W h2h jest 1-1 i były to dwa bardzo wyrównane mecze rozegrane rok temu. Ula na pewno wyciągnęła z nich wnioski i teraz będzie wiedziała jak sprawnie uporać się z Eleni. Daniilidou w ostatnich dziesięciu meczach wygrała tylko trzy sety - przegrywając wszystkie spotkania (o czym pisałem już wcześniej). Jeśli młodsza Radwańska nie ogra jej gładko to będzie niespodzianka i mała kompromitacja dla niej, bo Greczynkę teraz wszyscy odprawiają z kwitkiem. Jak będzie przekonamy się już wieczorem. Rozgrywki ruszają od godziny 20.00 czasu polskiego, a ten pojedynek będzie jako trzeci na korcie Stadium, więc zapewne koło godziny 23.00 / 23.30.

⛔ 100

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje Do Ligi Mistrzów
Spotkanie: Lusitanos - Valletta
Typ: 1x
Kurs: 4.00
Analiza:
Dzisiaj zdecydowałem się na dość ryzykowny typ, który moim zdaniem ma wielkie szanse powodzenia. Rywalizacja w tej parze jest już rozstrzygnięta ponieważ Valletta wygrała pierwszy mecz u siebie w stosunku 8:0. Lusitanos jednak powalczy o godne pożegnanie z eliminacjami do LM i dzisiaj sądzę, że jest spora szansa przynajmniej na remis. Uważam także, że ekipa Valletty dzisiaj nie zagra na 100 % ponieważ mając przewagę 8 goli na pewno będą już myślami w kolejnej rundzie i nieco oszczędzą siły.
Skład ekipy Lusitanos tworzą głównie Portugalczycy, jest także 2 Hiszpanów, Argentyńczyk oraz paragwajski bramkarz Benitez (bronił w pierwszym meczu). Co do składu spodziewam się tutaj roszady w bramce, myślę, że zagra doświadczony Hiszpan Ricart Fernandez. Ekipa amatorska nie ukrywajmy ale na pewno przy zaangażowaniu na 100 % powinni dzisiaj nieco zmazać plamę za ostatnią porażkę.
Drużyna z Malty trenowana przez angielskiego trenera Marka Millera oparta jest na grze brazylijskich zawodników:
* Jusselio Donizete (obrońca, 29 lat, dołączył do ekipy przed tym sezonem z brazylijskiego Guacano)
* Denni (pomocnik, 30 lat, zawodnik ograny w lidze maltańskiej, w poprzednim sezonie 32 mecze i 12 goli w barwach ekipy z Valletty)
* William Barbosa (napastnik, 34 lata, w poprzednim sezonie 30 meczy i 12 goli w barwach Valletty)
* Ricardo Filho (napastnik, 26 lat, przybył z Juventude)
* Jhonnatan (napastnik, 23 lata, przybył z Volta Redonda)
nie można zapomnieć o największej gwieździe maltańskiej piłki - Michaelu Mifsudzie. W poprzednim sezonie w 21 meczach zdobył 10 bramek. Zawodnik ograny w mocnych europejskich ligach (m.in. Kaiserslautern, Lillestrom, Coventry). Jest najlepszym strzelcem w historii reprezentacji Malty.

Jak widzimy potencjał kadrowy jest zdecydowanie po stronie ekipy gości, co potwierdził poprzedni mecz wygrany 8:0. Wspaniale zagrał Mifsud (4 gole), dwa gole dołożył Jhonnatan a po jednym Caruana i Agius.
Boję się jednak o motywację ekipy z Malty w tym spotkaniu i zaryzykuję typ na 1x. Nie wiadomo także w jakim składzie zagra Valletta (myślę, że Mifsud, Denni czy Jhonnatan mogą dzisiaj dostać wolne) a to na pewno wpłynie na ofensywną siłę ekipy maltańskiej.
Liczę na przebudzenie portugalskiego zaciągu w drużynie Lusitanos ???? .

⛔ 100

2 44

26dzejo26

Użytkownik
Piłka Nożna, Malezja 1 Liga 14:45
Felda-Kelentan
typ: 1
Kurs: 4,75
Buk: bwin

Zacznijmy może od suchych faktów: Felda u siebie 6-1-5 , Kelentan wyjazd 7-4-1
ostatni mecz tych zespołów na terenie Feldy 2:0 dla gospodarzy, i to już wystarczyłoby by spróbować prawie 5-krotnie powiększyć swój wkład, jednak są też dodatkowe informacje które uwiarygodniają ten kurs do moim zdaniem 60% pewności, a mianowicie w ostatniej kolejce Kelentan zapewnił sobie mistrza, jak wiemy &quot;świętowanie&quot; nigdy nie było sprzymierzeńcem dobrej gry, zapewne też wielu zawodników po takim sukcesie będzie &quot;niedysponowanych&quot; już do końca sezonu, spójrzmy też na drugą stronę, Felda dzielnie walczy o utrzymanie i dlatego potrzebuje tu 3 pkt jak powietrza, ostatnie 2 mecze to zwycięstwa i gospodarze będą chcieli podtrzymać tą serię, polecam ten kurs jest naprawdę warty ryzyka

✅ 375

Otrzymane punkty reputacji: +3
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna – Super Liga Malezja
Spotkanie: FELDA - Kelantan
Typ: I połowa 1
Kurs: 5.00

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 25 i zarazem przedostatniej kolejki Malezyjskiej Super Ligi w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 11 pozycję w tabeli ekipa Felda United z 1 Kelantan. Gospodarze tego meczu wciąż walczą o pozostanie w lidze mając tyle samo punktów co 10 oraz 9 zespół w tabeli a 10 i 9 miejsce gwarantuje pozostanie w lidze a pozycje od 11 do 13 walczą w barażach o pozostanie. Goście natomiast w sobotę pokonali u siebie 6:0 4 w tabeli Perak i tym samym świętowali mistrzowski tytuł a teraz na 2 kolejki przed końcem ekipa KELANTAN gra już o przysłowiową pietruszkę. Reasumując pobieram tutaj prowadzenie gospodarzy po I połowie spotkania po bardzo dobrym kursie.

✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +2
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - MALEZJA: Super Liga
Spotkanie: Felda - Kelantan
Typ: over 2.5
Kurs: 1.91
Bukmacher: bwin
Analiza:

Drużyna Felda czyli gospodarz tego meczu zmierzy się z liderem rozgrywek który broni mistrza z zeszłego sezonu a mianowicie drużyna Kelantan. Gospodarz meczu zajmują pozycję 11 która to na dzień dzisiejszy nie pozwala się czuć pewnie gdyż pozycja ta zobowiązuje do gry w play-offach o utrzymanie, jednak strata do bezpiecznych pozycji nie jest duża ale do końca pozostały tylko dwie kolejki i dzisiaj drużyna musi zrobić naprawdę wszystko by zdobyć jakieś punkty. Natomiast goście lider ma 7 punktów przewagi czyli ma już mistrza kraju. Gospodarze bilans u siebie nie najgorszy 12 meczy 6-1-5 przy bramkach 10:10. Goście na wyjazdach 12 meczy 7-4-1 stosunek bramek 20:9.
Dlaczego over, drużyna gości gra dzisiaj na luzie z racji zdobycia mistrza kraju a jak się gra na luzie to nie zawsze taktyka jest ważna rzeczą , drużyna gospodarzy potrzebuje punktów by spokojnie utrzymać się w lidze bez rozgrywania dodatkowych meczy, ostatnie mecze pomiędzy zespołami w lidze to wyniki 5-1, 1-3, 6-0, oraz ostatni aspekt od czterech spotkań w meczach z udziałem drużyny Felda bez spotkań overowych dzisiaj przełamanie tej serii.

⛔ 100

e.dantes 330

e.dantes

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Malezja Super League
Spotkanie - Negeri Sembilan : Kuala Lumpur
Typ - Kuala Lumpur
Kurs - 8.75
Buk - Bwin
Analiza :

Jak już koledzy wyżej wspomnieli w Malezji w Super League na dwie kolejki przed zakończeniem sezonu jest już wszystko wyjasnione , liderem została drużyna Kelantan a ligę opuszcza Kuala Lumpur dlatego też zaryzykuję i postawię w moim dzisiejszym typie własnie na nich . Gospodarze piłkarze Negeri Sembilan są na 6 miejscu i praktycznie sezon mają już za sobą ich bilans w 24 kolejkach jaki osiągneli w tym sezonie to 10-6-8 w bramkach 39:34 , na swoim terenie rozegrali 12 spotkań i 6-4-2 oraz 23:18 . Natomiast goscie no cóż ostatnia pozycja i fatalny sezon oni nie wygrali jeszcze w tym sezonie ani jednego spotkania ich bilans to 0-4-20 w bramkach 11 zdobytych przy 47 straconych mówi nam wszystko , jednak ja zaryzykuję i postawię na wygraną gosci no bo chyba nie wypada nie wygrać żadnego spotkania w sezonie a dzisiaj jak już wszystko jest wiadome co ? kto ? .......... w moim typie sugeruję się jedynie statystyką H2H między nimi ktora własnie dla drużyny Kuala Lumpur jest wyjątkowa bo potrafią oni grać z Negeri Sembilan jak do tej pory w 12 spotkaniach lepsi są własnie goscie i tak 4 X z nimi wygrali w tym dwa razy na wyjezdzie i poniesli zaledwie 2 porażki , jedna z tych porażek to pierwsze ich spotkanie w tym sezonie kiedy to Negeri Sembilan wygrało na Kuala Lumpur 1:2 ....... natomiast w ubiegłym sezonie Kuala wygrało tutaj 1:0 tak więc dlaczego nie powtórzyć tego dzisiaj . ZARYZYKUJE i tak stawiam ! Pozdrawiam !

⛔ 100

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Challenger Timisoara
Spotkanie: G.Elias - N.Mektic
Typ: G.Elias
Kurs: 1,47
Buk: Bwin

Analiza:
Szybko bo już o 10:30 grają. Spotkanie w rumuńskiej Timisoarze, mecz pomiędzy Portugalczykiem G.Eliasem, a Chorwatem N.Mekticiem. Faworytem według bukmacherów jak i mnie jest Elias. Ostatnie wyniki obu zawodników nie są satysfakcjonujące, Mektic ostatni raz grał w Hertegenbosch, ale tam przegrał jak dla mnie z no name Fucsovics, następnie turniej w Słowenii i tam pokonał 4 rywali takich jak Urbanija(2:0), Bortolotti(2:0), Trusiendiego(2:1), i Zimmermanna(2:1) i wygrał turniej. Elias ostatni turniej w Rumunii, odpadł w 2 rundzie po porażce z Mertensem(0:2), ale w 1 rundzie pokonał Copila(2:1), potem turniej w Marburgu i 1 runda z Copilem i przegrał(1:2).
Sądzę że Elias pokona niżej notowanego rywala gładko.
Pozdrawiam/Powodzenia/Poznaniak.

⛔ 100

S 408

swergoc

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, Liga Europejska, Eliminacje
Spotkanie: Floriana - Elfsborg
Typ: Floriana +2; +2,5
Kurs: 1,575

Analiza:
Rewanż pierwszej rundy eliminacji Ligi Europejskiej. W pierwszym meczu Szwedzi wygrali 8-0 i mają zapewniony awans do drugiej rundy.
Drużyna z Malty nie miała nic do powiedzenia przeciwko liderowi szwedzkiej ligi. Jednak teraz mamy trochę inne okoliczności i dlatego zdecydowałem się grać troszkę w strony gospodarzy dzisiejszego pojedynku.
Dla Elfsborga ten mecz to konieczność. Trzeba było przyjechać z drugiego końca Europy do odległej i bardzo gorącej o tej porze roku Malty.
No właśnie - przebyta podróż, temperatura - to wszystko będzie działało na niekorzyść dzisiejszych gości. Poza tym trener Szwedów nie zabrał ze sobą prawie całej pierwszej jedenastki. Dzisiaj zagrają kompletne rezerwy.
Andreas Andersson - Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Martin Andersson, Calle Wede - Simon Hedlund, Marcus Rohdén, Oscar Hiljemark, Momo Abdulraham - Per Frick, Amadou Jawo.

Tak wygląda prawdopodobna jedenastka na dzisiejsze spotkanie. Komu się będzie chciało sprawdzić zobaczy, że jest to drugi garnitur. Handicap w stronę Floriany gram pewnie.

⛔ 100

orlen47 34

orlen47

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis WTA
Spotkanie:
http://www.tenislive.pl/wta/karin-knapp/Roberta Vinci - Karin Knapp
Typ: Karin Knapp
Kurs: 2.75
Bukmacher: Unibet
Analiza: Spotkanie dwóch Włoszek dzisiaj będzie wisienką na torcie dla fanatyków tenisa. Faworytem jest Vinci, jest wyżej w rankingu, lepiej sobie radzi od Knapp na cegle oraz co jest z pewnością najważniejsze pochodzi z Palermo. Jednak ja uważam że dzisiaj przegra, ponieważ kortu w Palermo jak na ceglastę są bardzo szybkę i serwis odegra tutaj kluczową rolę. Nie od dziś wiadomo że Vinci serwuje bardzo słabo, a jej dzisiejsza rywalka dysponuje jednym z najlepszych serwisów w WTA. Na dodatek Vinci priorytetem są igrzyska olimpijske na których zamierza powtórzyć ćwierćfinał z Wimbledonu, ba nawet poprawić. Nie będzie chciała się przemęczać, by nie nabawić się jakiegoś niepotrzebnego urazu.

⛔ 100

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, Liga Europejska, Eliminacje
Spotkanie: Floriana - Elfsborg
Typ: Over 2,5 do przerwy
Kurs: 4,1
Buk: Unibet

Analiza:

Kolejny mecz o honor w LE. Pierwsze spotkanie zakonczylo sie 8:0 dla Elfsborga wiec awans maja juz pewny. Jak juz ktos pisal przyjada na Malte w rezerwowym skladzie co nie znaczy, ze beda grac na remis. Mlodzi pewnie beda chcieli sie pokazac z dobrej strony. Floriana przed swoja publicznoscia bedzie chciala strzelic chociaz ta honorowa bramke co otworzy droge dla Elfsborga ktory moze strzelic cos z kontry. Ten mecz bedzie otwarty bo Floriana nie ma nic do stracenia a Elfsborg moze sobie pozwolic na rozluznienie w obronie bo ma 8mio bramkowa zaliczke z pierwszego spotkania.

Floriana u siebie nie gra cudownie ale przewaznie strzela bramke badz dwie, natomiast Elfsborg na 4 ostatnie wyjazdy strzelil 8 bramek co pozwala myslec, ze i tym razem cos strzeli.

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom