Dyscyplina : Piłka Nożna - Włochy - Serie A
Spotkanie : Chievo - Napoli
Typ : 2
Kurs : 2,00
Bukmacher : sportingbet
Analiza :
Na niedziele popołudnie wybrałem mecz Chievo - Napoli, według mnie w tym spotkaniu faworyt jest jeden i jest nim zespół z Neapolu. Oby dwie drużyny dzieli przepaść, gospodarze na miejscu 16 z 29pkt, goście vice lider
Serie A z 53pkt. Zacznę od gospodarzy, grają fatalnie, zdecydowanie są bez formy co świadczy ich ostatnie 5 spotkań, 4 przegrane i jeden remis. U siebie ostatni raz wygrali z Atalantą 6 stycznia i nic nie wskazuje na to aby w najbliższym czasie się to zmieniło. Na 27 spotkań wygrali 8 razy, 5 razy był remis i aż 14 przegranych, bramki strzelone 27, stracone 44. Ekipa z Neapolu w ostatniej kolejce zagrała chyba najlepsze spotkanie z ostatnich 6, remis 1-1 z Juve uważam jako sukces dla tego klubu jak i możliwość przełamania się w meczu z Chievo gdyż zagrali dobrze, szczególnie drugą połowę. Jeśli podopieczni Mazzariego marzą o grze w Lidze Mistrzów takie mecze jak ten powinni wygrywać, ponieważ Milan depcze już po piętach i ma zaledwie 2 pkt straty do 2 miejsca, trzeba przypomnieć jeszcze bezpośredni mecz tych drużyn który rozegra się w Mediolanie 14 kwietnia i zapewne będzie to bój o drugą lokatę dającą bezpośredni awans do
LM, także piłkarze z Neapolu mają o co grać w niedzielne popołudnie. Zdecydowanie w tym meczu liczę na przełamanie Cavaniego który ostatnio zdobył bramkę coś na początku stycznia. Chievo jest totalnie bez formy, Napoli musi zacząć w końcu wygrywać po 4 remisach z rzędu. Chciałem również przypomnieć, że Napoli od 10 meczy w
Serie A jest niepokonane. Jedni jak i drudzy przystąpią w najsilniejszych składach (w Napoli brak zawieszonego za kartki Cannavaro).
Składy :
Chievo: Puggioni - Frey, Andreolli, Dainelli, Acerbi, Drame, Guana, L. Rigoni, Hetemaj, Thereau, Paloschi.
Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Rolando, Gamberini, Maggio, Behrami, Inler, Zuniga, Hamsik, Pandev, Cavani.
Dla ostrożnych polecam zagrać X2, według mnie wynik będzie oscylował w granicach 0-1 lub 0-2 dla Neapolitańczyków.

100