>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 10.01.2023 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 10. Stycznia

typy_dnia_-_logo.jpg
Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Noblebet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 2
Godzina: 20:45
Spotkanie: Caen - Bordeaux
Typ: X2
Kurs: 1.62
Bukmacher: STS
Analiza:
W 18 kolejce francuskiej Ligue 2 Caen podejmie drużynę Bordeaux. Goście, którzy w zeszłym sezonie spadli z najwyższej klasy rozgrywkowej za cel w tym sezonie mają powrót do niej i póki co dobrze sobie radzą, bowiem są wiceliderem rozgrywek. Czują jednak na swoich plecach oddech rywali a zwłaszcza trzeciego w tabeli Sochaux, nad którym mają tylko 1 punkt przewagi. Gospodarze natomiast po 17 meczach sklasyfikowani są na miejscu 7 i mają 24 punkty. Myślę, że Caen nie będzie w stanie pokonać silnego w tym sezonie jak na tę ligę Bordeaux i może pokusić się co najwyżej o remis.
Caen ostatnio spisuje się przeciętnie. W lidze ostatnie zwycięstwo odnieśli 22 października, kiedy pokonali u siebie 2:0 Rodez. Potem przyszedł mecz Pucharu Francji, w którym wyeliminowali 4-ligowca Saint-Malo, ale dopiero po rzutach karnych. Następnie odnieśli dwa remisy w lidze - 1:1 z Valenciennes i 0:0 z Annecy. Potem w Pucharze Francji los skrzyżował ich z piątoligowym Virois i mimo, że na boisku Caen wygrało 3:0 to w meczu tym wystawiło do gry zawodnika, który był zawieszony i zostało ukarane walkowerem. Kolejny ich mecz to wyjazdowa porażka 1:0 z Bastią a w ostatniej kolejce zremisowali 1:1 z Saint Ettiene.
Caen nie pokonało również Bordeaux w trzech ostatnich spotkaniach tych drużyn. Myślę, że teraz również im się to nie uda. Jeżeli nie potrafią pokonać drużyn teoretycznie słabszych niż Bordeaux to również w przeprawie z Żyrondystami będzie im ciężko.
62

Ostatnio zmieniony przez kns_esport:
Otrzymane punkty reputacji: +2234
ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Futbol Amerykanski NCAAF
Godzina: 01:30
Spotkanie: Georgia - TCU
Typ: Stetson Bennett 4 lub więcej passing touchdowns czyli rzuconych przyłożeń
Kurs: 4.9
Bukmacher: betfan
Analiza: Typ w duzym stopniu uzależniony od tego w jaki sposób ułoży się mecz. Ale patrząc po tym co pokazało TCU w poprzednim spotkaniu można wywnioskowac, że Georgii czeka ciężki mecz. Bulldogs zostali wyznaczeni na dużych faworytow tego spotkania, widzimy zresztą po kursach. Ja myślę, ze czeka nas kolejny, świetny ofensywny mecz. Bennett to podstawowy rozgrywajacy Georgii, udany półfinalowy mecz z Ohio State - 398 passingbyards i 3 TD. 4 pasding TD sa w jego zasiegu, jednak ważne żeby TCU bylo jak najdluzej w grze. Ogolnie finały druzyn akademickich kończa sie dosc wysokimi wynikami w ostatnich latach i uwazam, ze ta seria zostanie podtrzymana. Bennett i cała Georgia to druzyna mocno ofensywna i z cala pewnością Stetson bedzie mial sporo okazji zeby rzucic taka ilosc przylozen.

390

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +3676
Dyscyplina:Koszykówka Liga Mistrzów
Godzina: 18:30
Spotkanie:Igokea - Hapoel Holon razem z dogrywką
Typ: over 165,5 pkt
Kurs: 1,90
Bukmacher: Fortuna
Analiza:Jest to 2 pojedynek w fazie pucharowej pomiędzy tymi zespołami.W pierwszym spotkaniu na parkiecie Hapoel Holon odnieśli oni bardzo wysokie zwycięstwo nad swoim przeciwnikiem Igokea 103-79.Teraz na pewno będzie to bardziej wyrównany i zacięty pojedynek i każdy wynik 3w tym meczu jest możliwy.Igokea na swoim terenie gra zdecydowanie lepiej i może odnieść skromne zwycięstwo w tym meczu.To powinien być bardzo intensywny i otwarty pojedynek z obu stron z wieloma rzutami z dalszej odległości za 3 punkty i zdecydowanie typuje tutaj na bardzo wysoki wynik punktowy tego meczu.
90

Otrzymane punkty reputacji: +2345
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis ziemny - Australian Open, kwalifikacje
Godzina: 00:00
Spotkanie: Marc Polmans - Lukas Klein
Typ: 1
Kurs: 2,15
Analiza:
Pojedynek zawodnika gospodarzy Polmansa z graczem ze Słowacji. Polmans tamten rok miał zawalony z powodu kontuzji kostki. To był dla niego bardzo ciężki i wyboisty sezon i przez kontuzję poleciał bardzo mocno w rankingu. Wielka szkoda bo to bardzo ciekawy i utalentowany tenisista a przez uraz nie mógł pokazać się z jak najlepszej strony. Do tego również nieoczekiwane opuszczenie go przez trenera. Trochę zawirowań było. W tym kwalifikacyjnym spotkaniu gram jednak na niego, bo kursy na jego wygraną są bardzo zachęcające a w końcu on te korty zna doskonale, no bo pochodzi z Australii i wie jak tu grać i wygrywać. Przed tym wielkim szlemem budował formę na ten turniej występując w challengerze w stolicy Australii Canberze. W pierwszym meczu pokonał Amerykanina Kruegera 2-0 a następnie swego rodaka Sweeneya 2-0 by w ćwierćfinale przegrać z faworyzowanym Węgrem Fucsovicsem 1-2 jednak po niezłej grze. Jego dzisiejszy rywal Klein z kolei też wystąpił na tym turnieju ale przegrał zaraz swój pierwszy mecz z Włochem Nardim 0-2. Gdyby nie kontuzja kostki i taki drastyczny spadek w rankingu to z pewnością zdecydowanym faworytem byłby tutaj Marc. Jednak rzeczywistość jest inna i z pewnością nie jest w swojej najwyższej dyspozycji i formie ale jednak myślę, że upora się ze Słowakiem. Zna wkońcu te korty bardzo dobrze i tutaj to powinno zrobić swoje. On z pewnością tutaj da z siebie wszystko. Może brakować precyzji czy dokładności ale będzie nadrabiac walecznością. Więcej o starcie Polmansa i jego problemów możecie przeczytać pod tym linkiem:
https://www.theage.com.au/sport/ten...melbourne-s-marc-polmans-20230108-p5cb2a.html

115

Otrzymane punkty reputacji: +4285
S 197,6K

Skorupa23411

Użytkownik
Dyscyplina: Tenism WTA Adelaide
Godzina: 5:00
Spotkanie: Azarenka - Kudiermietowa
Typ: Azarenka
Kurs: 2.20

Analiza:

Azarenka w tym spotkaniu nie jest bez szans. Obie zawodniczki zakończyły zmagania w minionym roku w turnieju Guadalajara, gdzie Azarenka odpadła dopiero w półfinale z Pegula, natomiast Kudiermietowa odpadła w ćwierć finale z Sakkari. Azarenka wydaje mi się że lepiej przygotowała sie do nowego sezonu, w sumie przegrała ostatnio z Noskovą, ale Czeszka była bardzo dobrze dysponowana w tamtym turnieju. Obstawiam że Azarenka wygra to spotkanie.
100

Otrzymane punkty reputacji: +192
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis AO kwal.
Godzina: 00.00
Spotkanie: Diaz Acosta - Brouwer
Typ: Brouwer 2:1
Kurs: 4,00
Analiza:

Zanim się panowie rozegrają na kortach w Melbourne Park, może minąć trochę czasu i przypuszczalnie mecz wydłuży się o decidera. Brouwer to już dość znane nazwisko w świecie męskiego tenisa. Trochę ten chłopak pograł, parę wyników zrobił. Ten fakt każe mi stwierdzić, że to on pociśnie w tym spotkaniu i odprawi swego nieco mniej rozpoznawalnego przeciwnika Diaza Acostę. 198. vs 162. pozycja w rankingu ATP to nie taka wcale wielka różnica. Jednak osiągnięcia mówią jedno. Faworytem jak najbardziej Holender. Chłopak z challengerów dość sobie tam poczynia, dlatego 2:1, a nie 2:0 dla Brouwera. Powodzenia i pozdrawiam!

100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia, A-League
Godzinna: 12:30
Spotkanie: Perth – Brisbane
Typ: over 2.5 bramki
Kurs: 2.04
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Zaległe spotkanie z szóstej kolejki tak więc dziś nam się liczba spotkań wyrówna. Perth Glory zamyka ligową tabelę ale w razie zwycięstwa ma szansę przeskoczyć trzy ekipy, goście w razie zwycięstwa umocnią swoją pozycję na miejscu play-off i tylko będą tracić punkt do wicelidera. Oglądałem spotkanie obu ekip w weekend, obie skromnie wygrali po 1:0 z trudnym rywalami. Perth na pewno kadrowo słabsze niż chociażby dwa sezonu temu, ale było widać w ich grze z WSW lepszą grę, grali wysoko, odważnie atakowali, grali odważnie do swoje bramki piłką i było dużo dynamiki i naprawdę potrafili stworzyć wiele sytuacji bramkowych. Brisbane zagrało tak jak do tej pory we wszystkich spotkaniach w tym sezonie bardzo uważnie w defensywie bez błędów i jak zwykle wykorzystali jedną ze swoich kontr. Ja tutaj liczę trochę na inny mecze obu ekip bo Pert zapewne będzie starało się grać odważnie tak jak w ostatnim meczu były z tego sytuacje ale też było naprawdę dużo miejsca dla rywala który jednak zagrał tak jakby mu się nie chciało a tego nie przewiduje w wykonaniu Brisbane które z takim rywalem moim zdaniem może się bardziej otworzyć na tyłach…kurs fajny na bramki i ja próbuje tą wersję na ten mecz.

104

Otrzymane punkty reputacji: +3463
p-z. 177,4K

p-z.

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka | NBA
Spotkanie: New York Knicks - Milwaukee Bucks
Typ: Julius Randle powyżej 2.5 " Trójek " (z dogrywką)
Kurs: 1.80
Bukmacher: Superbet

Trzeba przyznać, że Drużyna z Nowego Jorku pozytywnie zaskakuje, ostatnio zaliczyli 8 wygranych z rzędu, później było 5 porażek, a teraz zaczynają nową serię i mają już 4 zwycięstwo z rzędu i czy będzie 5? Bardzo ciężko to przewidzieć, bo zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, zawsze jakaś seria się kończy, a jakaś zaczyna, ale dziś moje oczy są zwrócone na Juliusa Randl'a z drużyny NYK. Rozgrywa on bardzo dobry sezon i dlatego typuję, że zdoła rzucić co najmniej 3 razy za 3 punkty. Ogólnie rzuty za 3 punkty ostatnio dobrze mu wychodzą - z Toronto 6/11, San Antonio 1/8 ,Phoenix 4/12, Houston 5/13, San Antonio 6/13. Na ostatnie 5 spotkań, tylko raz by nie weszła dzisiejsza moim zdaniem niska linia 2.5 celnych rzutów, a Randle ma sporo tych prób i myślę, że dziś uda mu się kilka razy trafić za 3 punkty i tym samym typ będzie na plus. Co ciekawe Milwaukee Bucks ostatnie swoje spotkanie przegrali z Szerszeniami co jest dla mnie lekką sensacją i co ciekawe drużyna Szerszeni sporo trafiała za 3 punkty. Rozier & Ball łacznie mieli 13 celnych rzutów za 3 punkty, dlatego uważam, że linia powyżej 2.5 rzutów za 3 punkty na Juliusa Randl'a jest za niska i uda mu się na spokojnie to zrobić.

100

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia, EFL Cup
Godzinna: 21:00
Spotkanie: Newcastle- Leicester
Typ: Superbets: Leicester powyżej 3.5 celnych strzałów, Leicester powyżej 0.5 gola i Leicester powyżej 3.5 rzutów rożnych
Kurs: 4.25
Bukmacher: superbet
Analiza:

Nie wycenilbym tego na tak duży kurs.
Po pierwsze Newcastle ten puchar do niczego nie jest potrzebny i mogą odpuścić sobie w nim grę. Są w lidze na wysokiej 3 pozycji i myślę, że to właśnie na lidze się skupiają, o czym świadczy fakt, że ostatnio odpadli z innego pucharu ( Puchar FA) z Schefield Wed czyli 3 ligowcem. Leicester to nie ogórki i jednak zdecydowanie to poziom wyżej. Uważam, że gospodarze mogą tu wystawić rezerwowy skład .
Goście natomiast nie mają już co liczyć na to, że awansują do czołówki ligi. Oddalili się trochę od strefy spadkowej, widzę progres w ich grze. Na pewno też będą chcieli się odgryźć Newcastle za porażkę niedawna w lidze 0:3 .
Uważam, że jeśli Newcastle wystawi rezerwy to Leicester będzie w tym meczu stworzy zagrożenie pod bramką rywala nie jeden raz. Myślę, że dość często będą atakować. Jestem spokojny i o bramkę i o strzały celne, bo przy rezerwowym składzie Newcastle na pewno kilka sytuacji stworzą. Zostają rzuty rożne. I tego jestem też pewny, ostatnie 5 spotkań zawsze linie przekraczali nawet z Liverpoolem na wyjeździe .
100

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Manchester United - Charlton
Typ: Obie strzelą
Kurs: 2.08
Analiza:

Manchester United to na papierze zdecydowany faworyt tej konfrontacji. Rozgrywki pucharowe rządzą się jednak swoimi prawami i tutaj potencjał tak uznanej marki jest często maskowany przez wystawiany później sklad. Niewykluczone, że w skladzie United pojawi się wiele twarzy, ktorych wystepy w lidze są malo prawdopodobne lub praktycznie znikome, a już na pewno nie zagra podstawowy bramkarz. Poza tym nie zagrają na pewno Sancho, Tuanzebe, Greenwood czy van de Beek. Niewykluczone, że w drugiej połowie pojawią się lepsi zawodnicy, gdyby Charlton nieoczekiwanie wygrywalo lub utrzymywał się rezultat remisowy. Samo Charlton nie jest jutro bez sens, bo z pewnością wyjdzie na ten mecz w 100 procentach zmotywowane i w praktycznie optymalnej jedenastce. Spodziewam się dominacji United, ale też wielu ciekawych akcji kontrujących ze strony gości, które mam nadzieje w przynajmniej jednej sytuacji zakończą się bramką.
100

pavlyuchenko 94,2K

pavlyuchenko

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka | NBA
Spotkanie: New York Knicks - Milwaukee Bucks
Typ: zwycięstwo Milwaukee Bucks
Kurs: 1.90
Bukmacher: Totalbet

Ciężko nie spóbować, patrząc na kurs. Seria 4 kolejnych zwycięstw Knicksow robi wrażenie? Jak spojrzymy, że grali z dwiema ekipami, które stawiają na tankowanie w obecnym sezonie tj. Spurs i Rockets, dodamy do tego wygraną z Suns, którzy są pod formą a także bez składu, i wygraną z Toronto, które też wpadło w dołek to te zwycięstwa na mnie wrażenia nie robią. Milwaukee posiada zdecydowanie lepszy skład i na pewno będą chcieli zmazać plamę po ostatniej porażce z Hornets. W dzisiejszym spotkaniu w składzie Milwaukee zabraknie Ibaki oraz Middletona, ale warto zwrócić uwagę, że ostatnim razem w meczu tych drużyn również Bucks nie mogło z nich skorzystać a udało się pokonać Knicksow na ich parkiecie 109-103. Wtedy gospodarze mieli pełny skład, dzisiejszej nocy może u nich zabraknąć RJ Barretta, a jest to niewątpiwie jeden z kluczowych zawodników.

90

Otrzymane punkty reputacji: +3173
K 23,9K

Ko1899sa

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka mężczyzn, puchar CEV
Godzina: 18:00
Spotkanie: Galatasaray - Skra Bełchatów
Typ: Galatasaray wygra 3:0 lub 3:1
Kurs: 5.00
Analiza: Spotkanie w 1/8 Pucharu Cev pomiędzy Galatasaray i Skrą zapowiada się bardzo ciekawie i to tez spotkanie zdecydowałem się wziąć pod lupę. Skra jak dobrze wie większość z Was ma dosyć dobry sklad , aczkolwiek nie tak mocny jak dawniej. Ostatnimi czasy graja sporo poniżej swoich oczekiwań, bo na ostatnie 5 meczy wygrali 2 , a az 3 przegrali. Żeby było ciekawiej można wspomnieć, że w tych 5 meczach rozegrali , aż 24 sety i w ostatnim meczu przegrali z Treflem jedynie bez tie breaka , bo 3:1. Porażki z Treflem się spodziewałem, ponieważ Trefl wyglada w tym sezonie bardzo interesująco i wykorzystali atut własnej hali i tą gorąco atmosferę, ale i nie moc Skry w pewnych aspektkach gry. Ale przejdźmy do Pucharu Cev. Patrząc tylko na skady to oczywiste, że Skra jest "pewniakiem", ale ja Turków u siebie bym wcale nie lekceważył , bo każdy wie jak się gra na takich gorących terenach i lekko nie jest. Zawodnicy Skry ostatnio grali naprawdę ciezkie i długie spotkania i zmęczenie moze się dawać we znaki. Nie mam póki co żadnych informacji o osłabieniach , ale jestem pewny , że stac Galatasaray na niespodzianke na własnym parkiecie i zwtciestwo za 3 punkty , ale w rewanżu u siebie Skra nie powinna im pozostawić złudzeń. Skromnie, ale do dubla z Friedrieschafen jutro we Francji probuje ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim !
100

FNM99 757,8K

FNM99

Znawca - NHL
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Spotkanie: Montreal Canadiens - Seattle Kraken
Typ: Seattle Kraken powyżej 5.5 goli w meczu (RT)
Kurs: 5.40
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Chciałem podać dodatkowo wygraną Kraken ale na sam over goli jest większy kurs także daje bez wygranej.
Kraken w ostatnim czasie idą jak burza, nie zważając na to z jak mocnymi ekipami grają. Tym razem odwiedzą drużynę Canadiens, którzy pomimo, że wygrali ostatni swój mecz z Blues to nie pokazali się jakoś solidnie, a nawet jestem skłonny powiedzieć, że to Blues zawalili tamto spotkanie. Spodziewam się, że Kraken ponownie stworzą sobie dość pokaźną liczbę sytuacji bramkowych, które mam nadzieję będą w stanie wykorzystać. Sześć goli jednego zespołu w jednym meczu nie jest codziennym widokiem, nawet gdy gra się przeciwko znacznie słabszemu rywalowi, natomiast jedno, że Kraken są w stanie zdobyć tyle goli, a drugie, iż Canadiens potrafią tyle lub nawet więcej bramek stracić. Różnica w formie tych drużyn na ten moment jest dość duża i goście powinni ten pojedynek wygrać bez większych problemów, pytanie tylko jak pewnie poradzą sobie z gospodarzami. Ja poszukam tutaj znakomitej skuteczności ze strony ekipy z Seattle, co mam nadzieje przyniesie przynajmniej 6 goli po regulaminowym czasie. Dość dużo, ale jak najbardziej do wykonania.
Jednak trzeba pamiętać, że to NHL i czasami nic "nie siedzi" w meczu, czego przykładem może być oststni mecz Wild, w którym spodziewałem się dużej liczby goli z ich strony, lecz mimo 35 strzałów na bramkę nie zanotowali choć jednego trafienia, taki urok najlepszej ligi hokejowej na świecie, w której wszystko jest możliwe i trzeba mieć to na uwadze.

100

Otrzymane punkty reputacji: +60
kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis WTA Hobart
Godzina: 09:45
Spotkanie: Van Uytvanck - Linette
Typ: Linette i poniżej 19,5 gemów
Kurs: 3,05

Bukmacher: fortuna
Analiza:

Faworytką w tym meczu jest Polka, która w United Cup rozegrała kilka bardzo dobrych meczów. Szczególnie ten z Teichmann daje nadzieję na dobry sezon Magdy. Belgijka też uczestniczyła w turnieju United Cup. Oba mecze swoje wygrała, jednak grała z mało wymagającymi przeciwniczkami i w obu spotkaniach VU męczyła się w 3 setach. Polka swoją regularnością i solidnym tenisem powinna spokojnie dzisiejsze spotkanie wygrać. Belgijka nie ma nic do zaoferowania w meczu przeciwko Linette. Jej gra opiera się głównie na dobrym serwisie i skracaniu wymian do mimum. Z dobrze dysponowaną Magdą myślę, że to będzie za mało i uważam, że Polka ten mecz zamknie w dwóch szybkich setach.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: tenis ziemny
Godzina: 07:05
Spotkanie: Kasidit Samrej vs Lloyd Harris
Typ: pierwszy set Kasidit Samrej
Kurs: 5
Bukmacher: Etoto

Mecz 1 rundy w turnieju w Tajlandii, na nawierzchni twardej z pulą nagród 80 tys dolarów. Spotka się w tym meczu miejscowy Tajlandczyk Kasidit Samrej z zawodnikiem z RPA Lloydem Harrisem.

https://www.tennisexplorer.com/match-detail/?id=2262937 szczegóły meczu

https://www.oddsportal.com/tennis/t...ger-men/samrej-kasidit-harris-lloyd-rXJzNyfi/ na porę pisania postu jest 4 na 4 typu na zawodnika z RPA (czyli 100%) jeśli chodzi o cały mecz. Na wynik 2:0 dla faworyta daje 2 na 2 osoby.

Ja jak zwykle idę pod prąd i szukam niespodzianki. Szanse przed meczem są po 50%, tym bardziej że zawodnik gospodarzy gra przed własną publicznością i na swoim terenie.
Ja uważam że jest szansa na to że pierwszy set padnie łupem Tajlandczyka. Zaznaczam że mój typ idzie pod prąd względem trendów na odds portal i kursów.

Pozdrawiam

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzinna: 12:30
Spotkanie: Perth Glory vs Brisbane Roar
Typ: Perth Glory powyżej 2.5 kartek (czerwona=2)
Kurs: 2.20
Bukmacher: ETOTO
Analiza:

Ostatnio sporo pisałem o Glory, które od jakiegoś czasu tkwi w swoim marazmie. Ciężko jest tutaj o optymizm, jeżeli kolejny sezon z rzędu grasz beznadziejnie, czego efektem są ostatnie miejsca w tabeli. Poprzednia kampania dla klubu z Perth zakończyła się na 12. pozycji i na ten moment jest to samo, a przypomnijmy, że w A-League występuje 12 zespołów. Trudno jest jednoznacznie określić powód takiej słabości gospodarzy. Jasne, wszystko można zrzucić na trenera, ale oni często zmieniają się jak rękawiczki w Glory. Tym razem misję odbudowy podjął się Ruben Zadkovich. Jest to młody menadżer, który niedawno zawiesił swoje korki i zbiera doświadczenie na australijskich boiskach, ale w innej roli. Niestety, gdy zerkniemy na skład, to jest on marny i próżno szukać zawodników, którzy mogą zrobić różnicę na murawie. Ostatnio w spotkaniu z WS Wanderers błysnął Keegan Jelacic, dla którego to pierwszy poważny sezon na takim poziomie. Czy napastnik ten popisze się drugim trafieniem w tych rozgrywkach?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Brisbane Roar, które prezentuje się bardzo dobrze. Przyjezdni znajdują się na 5. pozycji, ale do nadrobienia mają dzisiejsze starcie i jeżeli uda się wygrać, to goście zameldują się na podium australijskiej ekstraklasy. Przede wszystkim może się podobać gra w defensywie. Ich bilans goli na ten moment to 9:7, co pokazuje, na którą formację jest kładziony nacisk. Najpierw obrona, potem atak i wyniki 1:0, nie są obce w tym sezonie dla Roar. Pewnie, możemy narzekać, ponieważ od drużyn A-League oczekujemy ofensywnej gry, niemniej jednak należy docenić ekipę z Brisbane za swoje występy. Ciekawy jestem, jak długo utrzyma się forma przyjezdnych, którzy pragną zdecydowanie zapomnieć o ostatnich rozgrywkach. Goście zajęli wtedy miejsce tuż nad ostatnim Perth Glory i tym razem to się nie powtórzy. Fani czekają na przebudzenie Charlie Austina, który został sprowadzony z QPR przed rozpoczęciem kampanii, ale na tę chwilę jest kontuzjowany. Czy faworyci sięgną po kolejną wygraną?

Faworyt jest jasny, ale ja nie lekceważyłbym gospodarzy, którzy szczególnie u siebie będą szukać punktów, aby poprawić swoje miejsce w tabeli. Obserwując poczynania ekipy z Perth, można zauważyć ich agresywną grę. Szczególnie u siebie jest to widoczne i Glory otrzymują średnio ponad 2 kartki na mecz, gdy przychodzi im się mierzyć w roli gospodarza (1, 3, 3). Sędzia Ben Abraham jest overowym arbitrem, który nie lubi dyskusji i liczę, że będzie głównie karał piłkarzy outsidera. Stawiam na minimum 3 upomnienia po stronie Glory, którzy po ostatnim zwycięstwie będą zmotywowani, aby wydostać się z dołu tabeli A-League.

120

Otrzymane punkty reputacji: +3508
M 26,3K

mosalah

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Holandia - KNVB Bekker
Godzina: 21:00
Spotkanie: Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven
Typ: Obie strzelą
Kurs: 1.81
Analiza:

Witam.

Pod lupę piłka nożna. Dokładnie Holandia i KNVB Bekker, a więc rodzimy puchar. Sparta Rotterdam podejmuje u siebie PSV. Stawiam w tym meczu na btts. Przyznam, że jestem dość pewny tego typu, co rzadko się zdarza w piłce nożnej, bo nie przepadam za tym sportem, ale ogólnie czemu? Otóż Sparta w tym sezonie to nie bujmy się powiedzieć, ale rewelacja rozgrywek, na prawdę grają mega piłkę co w konsekwencji daje im 6 pozycję w Eredivisie, 25 punktów po 15 meczach i bilans bramkowy 25-16. To na prawdę mega wynik, jak na zespół który przed sezonem był typowany do spadku. Wiem, że jak idzie to idzie, inna atmosfera w drużynie i dziś też nie bujmy się tego powiedzieć, ale będą grali o awans do 1/8. Rywal jeden z najtrudniejszych, bo to w końcu PSV, ale zespół z Eindhoven nie jest już taki mocny, dopiero 3 miejsce w ligowej tabeli i 20 bramek straconych w 15 meczach. To pokazuje, że obrona u nich kuleje, atak wciąż jest świetny, yo wszystko pokazuje że bramek dziś nie zabraknie, zresztą to Holandia ich tam jest zawsze dużo i patrząc na dyspozycję obu ekip to btts idzie jak w masło, over 2.5 też można śmiało.

Edit Psycho: Trzy dni temu w lidze było 0:0 ale trzymam kciuki!
81

Otrzymane punkty reputacji: +2354
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Spotkanie: Newcastle- Leicester
Typ: Leicester powyżej 4.5 rożnych
Kurs:2.8
Bukmacher: superbet
Analiza:

Faworytem spotkania oczywiście jest Newcastle, jednak to nie do końca musi być łatwy spacerek dla Srok podobnie jak w pierwszej kolejce ligowej gdzie Newcastle rozjechał lisy na ich terenie 0-3
Leicester notuje słabe wyniki 3 porażki ligowe z Fulham, Liverpoolem, i dzisiejszym rywalem ale to też nie wygląda w ten sposób że są bezradni wepchnięci we własną bramkę, stwarzają także groźne sytuacje, zdobywają stałe fragmenty jednak trochę brakuje konkretów,
Newcastle pozostałe spotkania w lidze zremisowało z Leeds i Arsenalem, moim zdaniem nie prezentują formy która pozwoli utrzymać im pozycję nawet w top6, a do dzisiejszego spotkania też mogę podejść z rezerwą, zwłaszcza że jak już wspomniałem z łatwością ograli Lisy w pierwszej kolejce ich motywacja na tego rywala nie musi być duża.Trener Leicester w poprzednim pucharze oszczędzał większość piłkarzy na to właśnie spotkanie (przynajmniej takie były informacje)
100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Siatkówka - Liga Mistrzyń
Godzina:18:
00
Spotkanie: Prometey Dnipro - Alba Blaj
Typ: Prometey
Kurs: 4.00

Analiza:

Ukrainki grające gościnnie w lidze czeskiej spisują się tam bardzo dobrze liderując. W LM też nie jest najgorzej bo jak do tej pory przegrały co prawda wyraźnie z Włoszkami na wyjeździe ale w " domu" pokonały La Cannes z Francji 3:2 i dzięki tym dwóm punktom wyprzedają w tabeli dzisiejsze rywalki.

Rumunki rozpoczęły gorzej rozgrywki przegrywając obydwa mecze 1:3 u siebie z Włoszkami i 3:2 wyjazdowy pojedynek we Francji . Dzisiaj bukmacher zdecydowanie stawia na ekipę rumuńską ale ja się z tym nie zgadzam i szukam niespodzianki.

Siatkówka kobieca jest dużo bardziej nieprzewidywalną od męskiej i obfituje w sporo niespodzianek. Sądzę że Prometey jest w stanie nawiązać wyrównaną walkę i wygrać to spotkanie podobnie jak miało to miejsce z drużyną z Francji.
100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom