>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 1.11.2022 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 1. Listopada

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

Krzysztof Maruszak 113,2K

Krzysztof Maruszak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Liverpool - Napoli
Typ: Liverpool nie strzeli gola w obu połowach
Kurs: 1.65
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Szykuje się bardzo wyrównany mecz, w którym żadnejze stron z góry nie możemy spisywać na straty. Napoli w tym sezonie w końcu gra na miarę pokładanych przez ich kibiców w nich nadziei, a Liverpool złapał lekką zadyszkę i wielu twierdzi, że formuła Jurgena Kloppa powoli się wyczerpuje. Z uwagi na słabszą formę The Reds myślę, że w co najmniej jednej połowie nie uda im się pokonać bramkarza Napoli.

65

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Otrzymane punkty reputacji: +1708
L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool - Napoli
Typ: Remis + BTS
Kurs: 4,70

Bukmacher: STS
Analiza:

W ostatniej kolejce fazy grupowej Ligi Mistrzów Liverpool podejmie u siebie Napoli. Obie drużyny mają już zapewniony awans do 1/8 finału, będą natomiast rywalizować o wyjście z pierwszego miejsca, które daje rozstawienie w losowaniu. Tak wygląda to w teorii, natomiast w praktyce myślę, że kwestia pierwszego miejsca w grupie jest już rozstrzygnięta. Napoli ma aktualnie trzy punkty przewagi nad Liverpoolem a w pierwszej kolejności o układzie w tabeli przy równej ilości punktów decydują mecze bezpośrednie. W pierwszym starciu tych drużyn Napoli rozbiło Liverpool 4:1, więc biorąc pod uwagę również bilans bramkowy obu ekip Liverpool potrzebowałby czterobramkowego zwycięstwa, żeby zepchnąć Napoli na 2 miejsce.
Sztuka ta będzie trudna, bo Napoli w tym sezonie to znakomity zespół. Ta drużyna w tym sezonie nie przegrała jeszcze meczu a dodając do tego świetną końcówkę poprzedniego sezonu, gdzie na koniec wygrali 4 mecze to łącznie Napoli może pochwalić się serią 21 meczów bez porażki z rzędu.
Liverpool natomiast w tym sezonie ogólnie zawodzi, ale poza tym jest drużyną bardzo nieprzewidywalną, która z jednej strony potrafi pokonać Manchester City a z drugiej potrafi przegrać z Nottingham Forest.
Myślę, że w pojedynku tych drużyn może paść remis, lecz nie skłaniam się też ku remisowi bezbramkowemu, uważam że obie drużyny mają świetny potencjał ofensywny i zobaczymy w tym meczu bramki z obu stron. W dwóch ostatnich meczach tych drużyn oba zespoły strzelały gole - przed wspomnianym już przeze mnie pierwszym meczem w Neapolu obie drużyny zanotowały remis 1:1 w Liverpoolu 27 listopada 2019. Liverpool strzela przynajmniej jednego gola u siebie w kolejnych 16 meczach z rzędu a ostatni raz nie trafili do siatki na Anfield 8 marca, kiedy to przegrali 0:1 z Interem w 1/8 finału LM.
Napoli z kolei ma serię 14 meczów ze strzelonym golem. Ostatnio nie strzelili bramki 28 sierpnia w 3 kolekcje Serie A w meczu z Fiorentiną na wyjeździe, wtedy zremisowali 0:0.
Myślę, że bramkowy remis jest możliwy, tym bardziej, że mecz o stawkę będzie to tylko w teorii a w praktyce obie drużyny mogą nie zagrać na 100% swoich możliwości a ważnym elementem może być też fakt, że obie ekipy w weekend mają ciężkie wyjazdy w lidze - Napoli zagra z Atalantą a Liverpool z Tottenhamem.

100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Spotkanie: Sporting - Eintracht
Typ: Sporting
Kurs: 2.40

Analiza:

Sytuacja szalenie wyrównana w grupie. Przed ostatnią kolejką lidera Tottenham od ostatniej Marsylii dzieli jedynie 2 pkt. Opisywana przeze mnie para ma po 7 pkt. i jedno jest pewne że zwycięzca tej potyczki ma zagwarantowany udział w następnej fazie niezależnie od wyniku drugiego spotkania. Tak więcej obydwie drużyny mają o co grać. Bardziej pod ścianą goście którzy w pierwszej potyczce przeciwko Sportingowi wyraźnie przegrali w domu 0:3. To sprawia że remis w dzisiejszym meczu nic im nie daje w perspektywie dalszej gry w LM. Sporting remisując ma szanse na 2 lokatę jeśli Tottenham urwie choćby punkt w Marsylii. Jednak tak jak wspomniałem by nie oglądać się na innych należy pokonać Eintracht i to załatwia problem.

Czy stać w związku z tym miejscowych na zwycięstwo na własnym terenie ? Sądzę że jak najbardziej skoro byli w stanie przekonująco zwyciężyć w Niemczech. Oczywiście nie będzie to łatwy mecz dla gospodarzy ponieważ goście świadomi tego po co jadą postawią zapewne wszystko na jedną kartę. Myślę że to może być wodą na młyn dla Sportingu który czuje się bardzo dobrze w grze z kontry i w tym jest bardzo groźny. Mimo wszystko myślę że od początku meczu grę będą prowadzić miejscowi a z upływem czasu Tottenham będzie musiał ryzykować. Obydwie drużyny przegrały swoje ligowe spotkania w weekend. O ile porażka Eintrachtu z Dortmundem nie jest niczym nadzwyczajnym , o tyle wyjazdowa przegrana Sportingu z Aurocą (1:0) pokazuje że ekipa z Lizbony była już częściowo myślami przy dzisiejszym starciu.

Reasumując stawiam na gospodarzy którzy są w lepszej sytuacji od rywala i mogą przypieczętować awans wygraną na własnym terenie

100

H 135,3K

haparoiden

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Rumunia – Liga 2
Godzina: 16:00
Spotkanie: Otelul Galati – Gloria Buzau
Typ: Otelul
Kurs: 2,45
Bukmacher: superbet

Mecz dwunastej kolejki drugiej ligi rumuńskiej. Gospodarze zajmowali przed rozpoczęciem tej serii spotkań trzecie miejsce z 21 punktami, natomiast goście są na ósmej pozycji z 18 oczkami.

Wprawdzie Otelul w październiku wygrał 2 z 5 meczów, ale te trzy porażki zanotowali na wyjazdach z liderem i wiceliderem oraz w pucharze u siebie z zespołem z pierwszej ligi. Ponadto Otelul przed własną publicznością wygrał 5 meczów i 1 zremisował (w sierpniu z Poli Iasi). Goście natomiast, choć u siebie również nie przegrali, to jednak na wyjazdach grają słabo – wygrali tylko jeden mecz (w sierpniu z ostatnim Metaloglobusem) oraz jeden zremisowali (w październiku z przedostatnią Politehnicą Timisoara), pozostałe spotkania przegrali (w tym z trzecią od końca Unireą Constanta). Ponadto Gloria w październiku wygrała tylko raz (u siebie z dziesiątym CSC Selimbar).

Wprawdzie bilans meczów bezpośrednich wychodzi na korzyść gości, to jednak ostatnie spotkania miały miejsce w sezonie 2018/19 (wówczas Otelul zremisował u siebie 0:0 i przegrał na wyjeździe 0:5), kiedy Otelul zajął trzecie miejsce, natomiast Gloria zdominowała ligę, notując tylko jedną porażkę i uzyskując 16 punktów przewagi nad drugą drużyną. Wcześniejsze mecze to sezon 2015/16, kiedy Gloria wygrała dwukrotnie, ale Otelul zajął ostatnie miejsce i spadł z ligi. Teraz realia są inne, więc jeśli o wyniku nie zdecydują czynniki pozasportowe, to moim zdaniem Otelul powinien ten mecz wygrać, a kurs zachęca do zagrania.

100

Dyscyplina: Koszykówka Korea
Godzina: 11:00
Spotkanie: LG Sakers - Dongby Promy razem z dogrywką
Typ: over 162,5 pkt
Kurs: 2,03
Bukmacher : Fortuna
Analiza: Gospodarze tego meczu drużyna LG Sakers to bardzo dobry zespół,jeden z kandydatów do walki o tytuł mistrzowski w tym sezonie rozgrywkowym.Na razie jednak oni grają w kratkę i bardzo dobre mecze w ich wykonaniu przeplatają nie zbyt udanymi pojedynkami.W dotychczas rozegranych spotkaniach wygrali oni 3 mecze i również 3 spotkania przegrali. Koszykarze obu drużyn bardzo deobrze rzucają z dalszej odległości za 3 punkty i robią to w tym sezonie rozgrywkowym bardzo często i zdecydowanie moim zdaniem padnie tutaj wysoki wynik punktowy.

103

Otrzymane punkty reputacji: +2333
chamberlain 600,2K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Spotkanie: Marsylia - Tottenham
Typ: Under 1.5 bramek
Kurs: 3.95
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Mecz Marsylii z Tottenhamem to na pewno jedno z ciekawszych jutro spotkań, bo o tym kto awansuje dalej wiemy już prawie wszystko, w innych grupach jedyne niewiadome to czy Atletico zagra w Lidze Europy, podobnie jak Ajax, który jednak musiałby bardzo wysoko przegrać z Rangersami, co raczej możliwe nie jest. Jest jednak ta grupa D, w której do ostatniej kolejki nie poznaliśmy nawet jednej drużyny, która awansuje dalej. W najlepszej sytuacji jest oczywiście liderujący Tottenham, któremu do awansu wystarczy raptem remis, jednak ich forma nie jest na tyle stabilna, żeby jechali do Francji bardzo pewni siebie. W najgorszej sytuacji jest za to Marsylia, której do awansu potrzebne jest koniecznie zwycięstwo, ale do tej pory udało im się tylko ograć dwukrotnie Sporting, z Frankfurtem i Tottenhamem przegrali, więc też nie mogą być niczego pewni. W takim spotkaniu na pewno warto by było poszukać kartek, stawka spotkania bardzo wysoka, sędzia bardzo sprzyjający, bo mecz będzie sędziował Szymon Marciniak, jednak bukmacherzy wystawili naprawdę wysokie linie, a ja osobiście takich grać nie lubię, a druga sprawa, że Marciniak w LM jeszcze próbował się hamować i tych kartek bardzo dużo nie pokazywał. Ja idę za to w bramki, a raczej w ich małą ilość, a nawet byłbym w stanie pokusić się o ich brak. Tottenham nie będzie się zbytnio palił do ataku mając w perspektywie, że remis wystarczy, na pewno nastawią się na kontry, ale już ze skutecznością u nich jest różnie, bo w pięciu dotychczasowych spotkaniach trafili tylko 6 bramek, a i tak bilans zawyża ich mecz z Frankfurtem wygrany 3:2, nie licząc go mieliby tylko 3 bramki w 4 meczach, a więc wynik mało imponujący. Na szczęście i u Marsylii jest podobnie, oni za to trafili 7 bramek w pięciu dotychczasowych spotkaniach, ale i tu obraz zakrzywia ich wygrana 4:1 ze Sportingiem, bez tego meczu mieliby tylko 3 bramki w 4 meczach. Ich spotkanie bezpośrednie rozgrywane w Londynie też nie należało do zbyt ciekawych, co prawda Tottenham wygrał ten mecz 2:0, ale bramki trafiał w 76 i 81 minucie, dodatkowo w drugiej połowie grali w przewadze jednego zawodnika, a i tak w całym meczu oddali raptem 2 celne strzały na bramkę, Marsylia zaś 1, jeszcze w pierwszej połowie. Jak dla mnie mecz zapowiada się underowo, chociaż mam swoje pewne obawy, po pierwsze sędzia, Szymon w takim meczu może sporo namieszać, a po drugie w pierwszym meczu typowałem over 2.5 bramek i ten typ napsuł mi trochę krwi, dlatego teraz obawiam się, że znowu będzie odwrotnie, ale mimo to uważam, że w tym meczu warto poszukać underów bramkowych.

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna LM
Spotkanie: Rangers - Ajax
Typ: remis
Kurs: 4,05
Bukmacher: LVbet
Analiza:
Nie śledzę tak piłki nożnej jak tenisa, ale od jakiegoś czasu trafniej oceniam spotkania na murawie od tych na korcie, więc podejmę się tego ryzyka i spróbuję wytypować wynik meczu Rangersów z Glasgow versus Ajaxu z Amsterdamu. Byłem tu i tam, także cieszę się, że mogę tknąć ten temat. Rangersi chyba od jakiegoś roku grają znacznie lepiej. Czasy, kiedy byli słabsi od Celticu możliwe że bezpowrotnie już minęły, choć nigdy nie mów nigdy. Ajax jeszcze 2 lata temu straszył inne stadiony. Teraz jakby trochę stanęli w miejscu. Absencji bardzo dużo u Rangersów, co może zadecydować o końcowym rezultacie. Zdaje się, że nie wygrają tego spotkania, ale mają na pewno szanse na remis. Ajax prawie w pełnym składzie. To nie są średniaki. Są zawsze groźni. W moim przekonaniu padnie tutaj remis, który pogodzi obie drużyny. Pozdrawiam!

100

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: piłka nożna LM
Spotkanie: Bayern - Inter
Typ: Bayern gol w obu połowach
Kurs: 1.84
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Bawarski walec po raz kolejny dał o sobie znać w rozgrywkach Ligi Mistrzów i bez większych problemów przejechał po każdym z rywali. Bayern ma na swoim koncie 5 zwycięstw i fantastyczny bilans bramkowy 19-2. Rywalizacja z Interem to zatem idealna okazja, by przypieczętować udaną fazę grupową kompletem zwycięstw i jeszcze bardziej zaakcentować swoją dominacje. Dwumecz z Barceloną pokazał jasno, że Bawarczycy potrafią także cierpieć jak w pierwszej konfrontacji, by ostatecznie wymierzyć swoje zabójcze ciosy. Fanom Niemców może się także podobać to, że ich zespół nie zadowala się skromnymi zwycięstwami i zawsze szuka kolejnych trafień. Myślę że Niemcy zdobędą gola w obu połowach tej konfrontacji.

84

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
dyscyplina: Kosz NBA
godzina: 00:00
spotkanie: Washington Wizards - Philadelphia 76ers
typ: Philadelphia 76ers prowadzenie różnicą 22 pkt.
kurs: 5,40
bukmacher: etoto

Mecze gości: bilans 3-4

mecze gospodarzy:

bilans 3:3

https://www.oddsportal.com/basketba...ards-philadelphia-76ers-dWHJVeCq/#home-away;1 na tę pore wiecej jest typów na Czarodzieji.

Co do typu na prowadzenie w dowolnej części meczu - typ dobry jak każdy inny. Może Harden wreszczie coś nawrzuca ;-)

Pozdrawiam

100
Nawet jakby typ był trafiony byłby minus za kiepską analizę po raz kolejny ani jednego argumentu za typem, konkurs nie polega na wrzucaniu typu z wysokim kursem i liczeniem, że się uda trafić, swój typ trzeba uargumentować przynajmniej jakimiś dwoma argumentami, wklejenie tabelki i napisanie, że ileś osób gra nie jest argumentem! //Waldi1979

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: tenis stolowy liga pro
Godzina: 7 15
Spotkanie: Krikunov-Blinov
Typ: Krikunov
Kurs: 1.82
Bukmacher: fortuna
Analiza: zapowiada sie wyrownany mecz. Krikunov ma jednak doswiadczenie. Calkiem udany serwis, nie podpala sie zbyt czesto. Gral pare razy z dobrymi rywalami i radzil sobie dobrze. Blinov czesto sie denerwuje. Ogolnie jak kursy pokazuja to moze byc mecz do 5 setow. Ja jednak twierdze ze Krikunov jest w solidnej formie i go pokona.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Liga Mistrzów
Spotkanie: Sporting vs Eintracht Frankfurt
Typ: Czerwona kartka
Kurs: 4.00
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

W Lizbonie dojdzie do spotkania Sportingu z Eintrachtem. Gospodarze dzielnie spisali się w Londynie, gdzie sięgnęli po punkt i tym samym są cały czas w grze o awans do strefy pucharowej Ligi Mistrzów. Zwycięstwo we Frankfurcie jest bardzo istotne dla losów grupy D, ponieważ przy ewentualnym remisie to gospodarze będą wyżej od klubu z Niemiec. Tak samo wygrana i podział punktów z Tottenhamem pozwala wyprzedzić zespół z Anglii przy równej ilości oczek. Sytuacja gospodarzy jest całkiem obiecująca, ale nie można pozwolić sobie na porażkę z niedawnym triumfatorem Ligi Europy. Forma w lidze nie najlepsza, ale jest pełne skupienie na europejskich rozgrywkach. Co tym razem pokaże Sporting na Estadio Jose Alvalade?

Eintracht został niestety oszukany przez sędziów w rywalizacji z Borussią Dortmund i cała niedziela w niemieckich mediach była poświęcona pracy arbitra Saschy Stegemanna oraz jego kolegi z VARu Roberta Kampki. Obaj Panowie przyznali się po spotkaniu do błędu i dopuścili się do niemałego skandalu. Brak podyktowania ewidentnego rzutu karnego przy stanie 1:1 wypaczyło wynik tamtego spotkania i punktów Orłom już nikt nie zwróci. W dobie takiej technologii jest to aż niemożliwe, a jednak. SGE nie ma jednak dużo czasu, aby skupiać się na sobotniej potyczce z BVB, ponieważ czeka ich istotna rywalizacja w Lizbonie. Sporym sukcesem byłby awans do strefy play-off i kolejny krok milowy w rozwoju projektu znad Menu zostałby dokonany. Czy Eintracht szybko zapomni o ostatnich wydarzeniach w Bundeslidze?

Z pewnością będzie to gorący mecz dla obu zespołów. Zarówno Sporting, jak i Eintracht wyczuwają swoją szansę na awans i tym samym liczymy na piłkarskie fajerwerki. Ja stawiam na czerwień, ponieważ temperamenty klubów pozwalają myśleć o prowokacjach, faulach taktycznych i tych brutalnych. Czysto statystycznie Sporting w tej edycji Ligi Mistrzów oglądał już 3 czerwone kartki a Eintracht 1. Warto wspomnieć o arbitrze Slavko Vinciciu, który nie jest moim ulubionym sędzią i jego liczby w LM nie powalają, ale miał okazje pokazania 1 czerwieni w spotkaniu Tottenhamu z Marsylią. Słoweniec będzie zmuszony do częstego sięgania do kieszonki i liczę na pełne zaangażowanie obu ekip.

100

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Typ:
powyżej 7.5 kartek
Kurs: 4.00
Bukmacher:
Superbet
Analiza:

Zaczynam mój drugi miesiąc typów dnia. Myślę, że w pierwszym miesiącu nie było najgorzej i była szansa na znacznie wyższe miejsce gdybym miał więcej czasu na pisanie analiz ( bywały dni gdy grałem ładne kursy od 3 do 5 i wchodziły, ale nie było czasu pisać analizy ) . W tym miesiącu będę grał też trochę ostrożniej .
2 typy chodziły mi dziś po głowie. Pierwszym były bramki Lewandowskiego, ale nie jestem pewien czy zagra w pełnym wymiarze czasowym więc sobie odpuszczę .
Swoją dzisiejsza analizę skupie na spotkaniu Sportingubz Eibtrachtem . Myślę, że w tym meczu będzie najwięcej kartek spośród wszystkich dzisiejszych meczy. W tej grupie sytuacja jest jeszcze otwarta . 1 jest Totenham mający 8 pkt, 2 i 3 miejsce to Sporting i Eintracht - 7 pkt, 4 miejsce Marsylia- 6 pkt.
Oba mecze z grupy rozgrywane są o tej samej porze i ja uważam osobiście że Marsylia nie bd się liczyła tu w walce o awans i polegnie lub co najwyżej zremisuje z Totenhamem. Więc wszystko się będzie wyjaśniało w meczu który analizuje. Ciężko jest mi sobie wyobrazić że w tym meczu będzie brakowało kartek. To jest walka o awans do dalszej części rozgrywek . Mimo osoby sędziego którym jest S. Vincic i jest on sędzia raczej underowym (49 kartek w 13 meczach ) wierzę w to, że te kartki będą tutaj i będzie ich całkiem sporo. W tym meczu powinna być ostra walka z obu stron, widzę też tutaj dużo dyskusji z sędzią. Zarówno niemiecka drużyna jak i portugalska nie raz pokazały, że potrafią te kartki łapać. Nie chcę mi się przytaczać statystyk, bo dla mnie dziś są na dalszym planie. Ja tu widzę kartki . I ja osobiście w to wchodzę za większą stawkę.

100

M 60,4K

mirun1

Użytkownik
Typ: Over 2,5
Kurs: 1,75
Bukmacher: Forbet
Analiza:

Nowy miesiąc nowe wyzwania i postanowienia :) będe grał w tym miesiącu pewniejsze ( mam nadzieje ) typy co się wiąże z mniejszym kursem zobaczymy jak wyjdzie :)
Widzieliśmy już trzy gole w pierwszym pojedynku pomiędzy Sporting Lizbona i Eintracht Frankfurt w fazie grupowej Ligi Mistrzów, więc możemy się spodziewać powtórki w dzisiejszym meczu.
W końcu jest to decydujący mecz dla obu drużyn i zobaczymy, jak grają ofensywną piłkę, zwłaszcza Frankfurt, który musi wygrać. Spodziewam się więc, że doprowadzi to do zdobycia co najmniej trzech bramek.

75

Otrzymane punkty reputacji: +1885
patryk7 735,8K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, SHL
Godzina: 19.00
Spotkanie: Linkoping - Timra
Typ: Timra
Kurs: 2.75
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Timra przegrała tylko raz przy pięciu zwycięstwach w ostatnich sześciu rundach rozgrywek i zajmuje 6 miejsce w tabeli. Jeśli chodzi o grę, to Czerwono-Biali" w kilku meczach zdobyli punkty na które może tak do końca w pełni nie zasłużyli. Ale zwycięzców się nie osądza. Pozyskani niedawno dwaj doświadczeni gracze, defensor Joonas Lyttinen (z HiFK) i skrzydłowy Magnus Paajarvi (z Malmo Redhawks) okazali się przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę" (Lyttinen jest obecnie najlepszym obrońcą Timry, a Paajarvi lideruje w ofensywie). W składzie ponadto kilka ekscytujących nazwisk (jak choćby środkowi Emil Pettersson i Anton Lander, skrzydłowi Jonathan Dahlen i Anton Wedin, czy obrońca Jakob Stenqvist), więc w drużynie jest spora jakość (choć nie tak duża, jak w najmocniejszych ekipach SHL). Wieczorem oczekuje się powrotu na lód doświadczonego czeskiego środkowego Robina Hanzla (informacje nie do końca jeszcze potwierdzona) co tylko wzmocni "siłę ognia" Timra IK.
Linkoping po sześciu porażkach z rzędu przełamało fatalną passę domową wygraną z leksand 4:3 w ostatnią sobotę. Był to prawdopodobnie najlepszy mecz "Linków" w tym sezonie, w którym "pierwsze skrzypce" grał kanadyjski defensor Craig Schira i środkowy Jonas Junland. Wokół Linkoping jest jednak wiele negatywnych emocji po fatalnych wynikach, a kibice wyraźnie sfrustrowani słabą grą drużyny (w "The Eagles" odwrotnie - miasto "oddycha hokejem", wyniki bardzo dobre podobnie jak gra).
Linkoping pomimo ostatniej wygranej prezentuje się aktualnie słabiutko. Timra natomiast złapała "niesamowity wiatr w żagle" i dzisiaj w Saab Arena powinna mieć znacznie większe szanse na zdobycie trzech punktów, niż wynika to z kursów.

100

Otrzymane punkty reputacji: +181
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Typ: Marsylia powyżej 2.5 kartek
Kurs: 1.70
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Czas na końcowe rozstrzygnięcia. Marsylia pod ścianą i tak naprawdę w tym spotkanie potrzebuje zwycięstwa. Ostatnie miejsce w grupie nie daje im kompletnie nic i na tą chwile odpadają z europejskich rozgrywek. Przy dobrym ułożeniu obu spotkań Tottenham może nawet ten mecz zremisować żeby wyjść z grupy. Liczę jednak, że to gospodarze strzela gola jako pierwsi i będą bronić wyniku, a co za tym idzie ich ilość fauli będzie rosła z każdą minuta, i tym samym sędzia Marciniak nie zawaha się sięgać po żółte kartki. Liczę również, że ktoś tutaj z gospodarzy mocno się podpali i ujrzy czerwona kartkę tak jak to miało miejsce w pierwszym spotkaniu.
Emocji w tym meczu na pewno nie zabraknie

100

Otrzymane punkty reputacji: +203
p.bukmacher 115,6K

p.bukmacher

Użytkownik
Typ:powyżej 3,5 spalonego
Kurs: 1.70
Analiza:
Wazny mecz dla jednej jak i drugiej druzyny, w gre wchodza naprawde duze pieniądze. Ciezki mi jest wdkazac titaj faworyta, niby zawodnicy angielskiego Tottenhamu to bardziej powazana marka natmiast Marsylia to nie chlopcy do bicia tez maja dobra marke klubu a w.swoich szeregach fajnych zawodnikow. Bedzie na murawie nerwowo, wiec pewnie nieraz zawodnicy zostana zlapani przez sedziow na pozycji spalonych. W dodatku uwazam ze Maryslia jak i Tottenham to druyzny ktore dosc czesto sa lapani na spakonym. Nie bede tutaj podawal statystki poniewaz statystki przyjeżdżam i jestem pewien tego zakladu. Podstawa dla mnie jest ze druzyny sa lapane czesto na spalonych przez bocznych sedziow a wisienka na torcie jest to ze dla obu ekip jest to wazny mecz i przez to zawodnicy srodka poli beda za pozno podawac do napastnikow i spalone z tego powodu beda dosc spora iloscia tego meczu. Linia jedynie 3,5 wiec smialo mozna grac, dla bukmacherow ktory podobny typ chca zagrac ze tottenham zostanie zlapany powyzej 1,5 spalonego. Milego ogladania

70

Otrzymane punkty reputacji: +1934
pawelo2893 43,7K

pawelo2893

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaHiszpania 2 Liga
Godzina: 18:30
Spotkanie: Racing Santander - Alaves
Typ: Over 3 gola
Kurs: 4.10
Analiza: Nowy miesiąc zaczynam od szukania okazji do przełamania. Santander po powrocie do 2 Ligi straszliwie underowe, ale jeśli nie teraz… to kiedy? W 13 potyczkach zaledwie sześć strzelonych bramek, co więcej zaledwie dwie na swoim nadmorskim stadionie w sześciu przypadkach. Widzę jednak szansę na zmianę trendu w postaci ofensywnie grającego Alaves. „Niebiesko-Biali” szukają szans do powrotu do La Liga, będąc obecnie na wysokiej drugiej lokacie. Sporo strzelają … i sporo tracą. Ostatnie delegacje to wygrana z Andorrą i zdecydowane potknięcie z Burgos. Wcześniej trzykrotnie BTTS. Spodziewam się ciekawego widowiska, w którym Racing przypomni, że bramki strzelać potrafi!

100

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA, Finals, Forth Worth
Godzina: 23:00
Spotkanie: Iga Świątek - Daria Kasatkina
Typ: Iga Świątek 2:0
Kurs: 1,57

Nie będę tutaj czarował o fantastycznej grze Polki ani o indolencji Rosjanki. Fakt jest po prostu taki, że Daria miewa mocne przestoje w meczach. Ostatni taki przestój a właściwie kilka przestoi pokazała podczas spotkania ze swoją koleżanką Kalinskayą w Guadalajara. Rosjanka miała poważny problem z koncentracją zwłaszcza w pierwszym secie, który właściwie oddała na stojąco. W drugim włączyła tryb zniszczenia po to aby w trzecim znowu poddać się blokadzie. Dopiero przegrywając 5:0 zaczęła grać i wygrałą 3 gemy po kolei. Polka miewa przestoje ale w pojedynczych gemach. Uważam, że będzie w pełni skoncentrowana w tym meczu. Regularność będzie kluczem w tym meczu. Nawierzchnia nie należy do szybkich dlatego będą ważne wymiany i pierwszy serwis. W tej kwestii jestem w stanie zaufać Idze Świątek, która nawet jeżeli nie wejdzie na najwyższe obroty od razu, to Rosjanka z pewnością jej pomoże w kluczowych punktach.

57

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Liga Mistrzów
Godzina 18:45
Spotkanie : FC Porto : Atletico Madryt
Typ : czerwona kartka w meczu
Kurs : 3.25
Bukmacher : BETFAN

Ostatnia kolejka i bardzo ważny mecz dla Atletico ponieważ oni wiadomo nie awansują już do dalszej fazy jednak ciągle mają szansę aby przynajmniej z trzeciego miejsca być w Lidze Europy , mają jednak zaledwie punkt przewagi na Leverkusen które w tej ostatniej kolejce podejmuje lidera Brugge tak wiec widać jak na dłoni że to dzisiejsze spotkanie dla Atletico jest o być albo nie być w pucharach i czy dziś będą świętować czy też pozostanie im tylko własne podwórko , sytuacja jest podobna do poprzedniej edycji LM i fazy grupowej bowiem zarówno i Porto i Atletico znalazły się razem w grupie B i też ostatni mecz czyli nr 6 był ważny dla obu drużyn bowiem obie miały szansę na wejście do fazy pucharowej z tym że Porto było w lepszej sytuacji bo mieli punkt więcej od rywala jedna stało się tak iż to Atletico wygrało 3:1 i im przypadł ten zaszczyt grać dalej , w tym spotkaniu jednak było wszystko co kibice ( może nie wszyscy ) lubią najbardziej , 4 żółtka 2 bezpośrednie czerwone , karny i aż 3 gole od 90 minuty wzwyż , sędzia był Francuz Clement Turpin , dzisiejszy mecz poprowadzi równie sławny w świecie piłki nożnej Włoch Daniele Orsato , w tej edycji 3 mecze 9 żółtek i karny , w poprzedniej edycji 6 meczy 37 żółtek czerwień i 3 karne , i taka sobie ciekawostka ta czerwona to też przedstawiciele Portugalii ( Benfica ) i Hiszpanii ( Barcelona ) ale to tak na marginesie , liczę że będzie iskrzyć i pan Daniel będzie miał sporo okazji do wyciągnięcia karteczek , czy czerwonej ? to się okaże .

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom