Dyscyplina: Piłka Nożna ,
Anglia
Godzina:17:30
Spotkanie: Southampton vs Manchester City
Typ: Rzuty rożne (azjany) , powyżej 10,5
Kurs: 1,93
Bukmacher: Bet365
Analiza: Witam !
Postanowiłem w tym miesiącu powalczyć o tytuł typera miesiąca i postaram się codziennie coś od siebie wrzucić.Na dziś typ z serii dla niektórych "loteria". Wielu uważa, że rzuty rożne w meczu to właśnie loteria bo tak naprawdę może być ich mnóstwo, a z drugiej strony nie bedzie nic dziwnego jak bedzie ich malutko. Jednak ja do sprawy podchodze troszeczkę inaczej. Mam upatrzonych kilka zespołów, które te rożne lubią nabijać. Czym spowodowane? Myśle, że stylem gry tj. gra skrzydłami, dużo strzałów, dużo wytwarzanych akcji. Do takich zespołów zaliczam właśnie Manchester City.
Ok, któś powie że City ma ważny mecz w
LM z Realem (którego jestem fanem, tak nawiasem). Lecz trzeba spojrzeć pod innym kątem. Uważam, że mimo bezbramkowego remisu w pierwszym meczu, to mimo wszystko Real wygra w tygodniu i awansuje do finału. (może nie jestem w pełni obiektywny no ale trudno). Co za tym idzie? Moje serce będzie ucieszone, a City? City będzie musiało zapewnić sobie inną drogę do przyszłorocznej Ligi mistrzów - i to właśnie przez zajęcie miejsca w pierwszej trójce Ligi angielskiej. Na ten moment City jest czwarte , traci 3 punkty do Arsenalu , do Tottenhamu aż 5 ! Arsenal grał już wczoraj więc ma jeden mecz rozegrany więcej. City chcąc załapać się do pierwszej trójki musi dzisiaj wygrać, więc nie wyobrazam sobie jakiegokolwiek odpuszczania. Z resztą to są zawodowcy kasujący grubą kasę za grę, więc są przyzwyczajeni do gry co kilka dni. Za tydzień mecz City vs Arsenal więc tam też może sie wszystko wydarzyć. Piłkarze City mysle wezma to pod uwagę i pragną dzis wywieźć 3 punkty z cięzkiego terenu. Podsumowując to wszystko, City nastawione na wygraną będzie atakować a dla mnie wiąże się to z tym że zdobedzie pare rożnych.
Według serwisu goal.pl skład na dzisiejszy mecz ma wyglądać następująco:
Manchester: (4-4-2): Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov - Navas, Delph, Fernando, Sterling - Bony, Iheanacho
Manchester: Toure, Silva, Nasri (kontuzje)
Na pewno szkoda Silvy, który bardzo pomaga swoim przeglądem gry w nabijaniu rożnych ale jest kilku innych zawodników, którzy wspomogą moj typ m.in. szybki Sterling, solidny Bony czy też młodzienieć Ichenacho ! Myśle, że z 6-8 rożnych w tym meczu dla City to na spokoju.
Troszkę mniej słów o Southampton, gdyż do nich należy dobicie mniejszej ilości rożnych. Licze, że te 5 mogą zrobić biorąc pod uwagę gre u siebie i preferowany styl gry. "Święci" mają jeszcze teoretyczne szanse na puchary ale osobiście nie wydaje mi się by je osiągneli. Czeka ich jeszcze mecz za tydzień w Tottenhami i na sam koniec u siebie podejmą Palace. Na te chwilę tracą 5 punktów do strefy pucharowej lecz są przed nimi jeszcze gracze Liverpoolu z jednym oczkiem więcej. I właśnie w nich pokładam większe nadzieje na zdobycie pucharów, aniżeli w "Świętych". No ale sami piłakrze na pewno wierzą do końca że sie załapią wiec dzisiaj mecz na 120% z cięzkim przeciwnikiem. Na co dzięki temu można liczyć? Ofensywa. A ofensywa= rzuty rożne. Tak jak mówiłem, licze że te 5, może więcej zrobią. Ostatnie mecze naprawdę obfite i w bramki i w rożne. Sądze, że i dzis oglądniemy ciekawe spotkanie.
Według goal.pl skład na dzisiaj ma wyglądać następująco:
Southampton: (4-2-3-1) Forster - Soares, Fonte, Dijk, Bertrand - Romeu, Wanyama - Davis, Rodriguez, Tadic - Long
Southampton: Austin (kontuzja)
Long i Davis motorki napędowe jak dla mnie tego zespołu. Mam nadzieje, iż pokaża i dzisiaj co potrafią i napędzą ofensywe Southampton.
Garść statystyk :
Na ostatnie 5 spotkań tych zespołów padały następujące liczby rogów (od najstarszego do "najmłodszego" spotkania) : 9,
14, 12 , 12 , 10.
Tak więc 3/5 spotkań pokryłoby over.
Ostatnie 5 spotkań w
Premier League, Southampton wykręcał następującą liczbe rożnych: 11, 10, 11, 8, 3
Ostatnie 5 spotkań w
Premier League, City wykręcało następującą liczbe rożnych: 9, 3, 3, 8, 4.
Może statystyki ostatnich meczów zespołow pokazują, że wiecej kręci Southampton ale wiadomo, że to zalezy od rywali i tego jak ułozy sie spotkanie. 3 rozne City to mecz z Liverpoolem (cięzki rywal) oraz wygrany 4:0 z Bpurnemouth więc tam forsować juz nie musieli ????
Dzisiaj mecz walki , mecz drużyn które o coś walczą. Stawiam śmiało na rogi i licze że sie nie zawiode. Powodzenia !
100