Dyscyplina:
piłka nożna
Spotkanie: Lech Poznań vs Pogoń Szczecin
Typ: Lech Poznań i over 2,5
Kurs: 2,75
Bukmacher: bet365
godz. 20.00
ANALIZA
Witam. Wczorajszy mecz się nie odbył, ale i tak 8 moejsce w miesiącu luty to wg mnie super pozycja i motywator by w marcu jeszcze bardziej się przykładać, więc zaczynamy typowanie w marcu. Hmmm, puchary, puchary, wszędzie puchary i tyle ciekawych spotkań. Pół dnia chodziłem i zastanawiałem się co by ugryźć, który mecz. Zanim przejdę do typu głównego to 2 opcje na
Puchar Niemiec, Hamburger odpuści, bo będzie ratował bundesligę, więc wg mnie Gladbach spokojnie powinno wygrać, Bayern z Schalke to dla mnie otwarty mecz i bardzo overowy, Bayern wygra raczej, ale coś czuję, że bramkę stracą, więc można grać bts + win 1, (na bet365 jest dużo opcji tego typu), we Francji również ciekawie, PSG wygra, ale bez fajerwerków (max 3 bramki wg mnie w meczu) a Marsylia z Monaco to będzie grad bramek, no i jeszcze słowo o meczu we Włoszech, over 2,5 i BTS, może tam też posypać się sporo kartek, a teraz do rzeczy. Jedziemy znowu na overowe spotkanie Kolejorza i zwycięstwo Lecha Poznań.
Kolejorz po 3 wiosennych spotkaniach ustrzelił 9 bramek nie tracąc żadnej. (3 razy 3-0). Puchary jednak mają swoje uroki i tym bardziej szykuje się nam otwarty mecz, bo w Poznaniu nie ukrywa się tego i głośno się mówi, że Lokomotywa ma stację docelową Mistrz Polski, dla Pogoni puchar to jedyna raczej szansa na europejskie puchary, tzn może nie jedyna, ale krótsza i bardziej realna. Wracając do Lecha to odkąd trenerem został Bjelica i on kieruje lokomotywą to obrał jak wcześniej wspomniałem stację docelową Mistrz Polski, ale trasa zaplanowana jest tak, by 2 maja jechać przez Stadion Narodowy, gdzie będzie rozegrany Finał Pucharu Polski. Niestety nie mogłem oglądać piątkowego meczu pomiędzy tymi ekipami, ale po wgląd do statystyk i krótkiego podsumowania przez moich przedmówców to wychodzi na to, że mecz był bardziej zacięty i wyrównany niż wskazuje na to wynik, jednak siła Lecha w defensywie i w bramce przełożyła się poniekąd, że zachowali czyste konto. Kolejorz na swoim stadionie będzie chciał pokazać po raz kolejny swoją mocną stronę i wypracować dobrą pozycję przed rewanżem w Szczecinie, zawodnicy Pogoni jednak wiedzą, że bramka na wyjeździe może być kluczowa, a że mają w swoim składzie szybkich i wybieganych zawodników, więc będą groźnie kontrowali i być może uda im się zdobyć gola. Lech raczej bramkę a nawet 2 zdobędzie (to jest moje założenie minimum), bo przecież mają wewnętrzny pojedynek pomiędzy Kownackim a Robakiem, jeden i drugi wie, że musi się pokazać trenerowi, by ten stawiał na niego, taka zdrowa rywalizacja jest bardzo dobra dla drużyny, bo nieważne który napastnik będzie grał to będzie się starał zdobyć bramkę, by być lepszym od tego drugiego, to jest dobre, tym bardziej, że trener rotuje nimi i mimo, że w lidze zaczynał zawsze mecze Kownaś to Robak go zmieniał i również pokazywał się z dobrej strony i w 2 meczach wiosennych na 3 rozegrane wpisał się na listę strzelców. Do tego jeszcze Majewski, który jest w świetnej formie, Jevtić również prezentuje wysoki poziom, dzisiaj pewnie zobaczymy Pawłowskiego (może w 2 połowie ale myślę, że wejdzie) i mam nadzieje na jego dobry mecz. Lech okazji nie przepuści i będzie grał to do czego nas przyzwyczaił, więc ofensywny futbol i bramki powinni strzelić, Pogoń liczy tutaj na kontry i Oni na Puchar są nastawieni na 100% więc tym bardziej będą się starać i być może strzelą bramkę. Jednak o wyniku końcowym zadecydują "te detale" jak jakość w składzie, morale drużyny, bogata ławka. Liczę po raz kolejny na otwarty i bramkostrzelny mecz po którym zwycięży Poznański Lech.
Powodzenia i pozdrawiam
175