Dyscyplina: Piłak nożna -
Włochy,
Serie B
Godzina: 21:00
Spotkanie: US Lecce - Ascoli Calcio
Typ: 1
Kurs: 1,83
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tabela prezentuje się następująco:
Lecce u siebie ma na koncie 4 zwycięstwa, 4 remisy i 1 porażkę, natomiast Ascoli na wyjazdach zanotował 1 zwycięstwo, 3 remisy i 5 porażek. Goście mają jeden z gorszych bilansów wyjazdowych z całej ligi. Stawiam w tym meczu zatem na Lecce, które u siebie gra dość pewnie i ciężko je pokonać. Gospodarze według mnie mają większy potencjał od rywala a do tego zagrają na własnym stadionie. Po przerwie zimowej w styczniu oba zespoły zagrały po 2 mecze. Gospodarze tego spotkania zremisowali u siebie z Benevento 1-1 i wygrali na wyjeździe z Salernitaną 2-1. Ascoli z kolei bez wygranej w tym roku remisując na wyjeździe z Cosenzą 0-0 i przegrywając u siebie z Perugią 0-3. Do Lecce w przerwie zimowej dołączył Grek Tachtsidis i już widać, że jest to dobre wzmocnienie, bo w meczu z Salernitaną gracz ten był bardzo jasną postacią w grze zespołu i zaliczył 2 asysty. Ascoli na wyjazdach gra słabo a do tego dzisiaj nie zagra ich najlepszy napastnik.
Absencje w Lecce:
pomocnik Falco (15 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie) a pod znakiem zapytania stoi występ obrońcy Calderoni (17 występów w tym sezonie)
Absencje w Ascoli:
obrońca Laverone (17 występów w tym sezonie), pomocnik Troiano (16 występów w tym sezonie) i napastnicy Ardemagni (10 występów w tym sezonie, 4 gole na koncie, razem z obrońcą Brosco najlepsi strzelcy w drużynie) i Coly
Gram tutaj na gospodarzy, bo jak wspomniałem według mnie w tej drużynie drzemie większy potencjał. W przerwie pozyskali gracza, który w ostatnim meczu ligowym pokazał, że w tej lidze może dla swojego zespołu odegrać istotną rolę w walce o awans.
zwrot