>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 09.07.2012 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 9 Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball MLB :baseball: 01:05
Spotkanie: Texas Rangers - Minnesota Twins
Typ: 1
Kurs: 1.51
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Kolejne spotkanie pomiędzy tymi drużynami w przeciągu 3 dni. W pierwszym meczu Minnesota wygrała na Rangers Ballpark 1:5. Dzisiejsze drugie spotkanie zakończyło się wynikiem 3:3 i w dodatkowym inningu punkt zdobyli Rangersi wygrywając 4:3. Jak widać Texas już wczuł się w swój stadion po wyprawie do Chicago. W głównej tabeli drużyny są dosyć odległe od siebie. (Texas 2. miejsce - Minnesota 25.) Co prawda Twins to niewygodny rywal dla Rangersów ale ten rok pokazuje, że bezpośrednie spotkania wygrywają Rangersi. Po czterech z rzędu porażkach wygrali u siebie. Kurs na Twins (2.60) mocno zawyżony i biorąc pod uwagę forme obu drużyn może być atrakcyjny. Ja jednak nie dam się zmanipulować bukmacherom i kolejny raz podaje typ na singla lub jak kto woli do podbicia ako. Dostaje informacje, że moje analizy są kiepskie, wyjaśniam: opieram się szczególnie na formie drużyny oraz analizowaniu kursów jakie wystawiają buki w MLB. Dopóki moja skuteczność wynosi 80-90% na samych typach MLB to raczej analizy nie są kiepskie. Pozdrawiam i zachęcam do korzystania z moich typów.
✅ 51

dergon 88

dergon

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Stuttgart (Q)
Spotkanie: Schwank E. - Fischer M.
Typ: 1
Kurs: 1.50
Buk: bwin
Osobiście bardzo sobię cenię umiejętności Argentyńczyka na kortach ziemnych. Kariera Eduardo przeplatana jest co jakiś czas kontuzjami, ale powoli wraca on do tego co potrafi grać. Po słabszym początku sezonu, rozpędza się on z turnieju na turniej zaliczając solidne występy w Barcelonie, Belgradzie i przede wszystkim w Paryżu, gdzie uległ dopiero w 3R Rafie. Od kilku tygodni znajduje się w niezłej formie, z mocnym topspinowym forehandem, dobrze się porusza i potrafi płynnie balansować między defensywą i ofensywą, co daje ostatnio dobre rezultaty. Bachinger, Karlovic, Mayer, Sela czy Ramirez Hidalgo to solidne nazwiska, które można znaleźć na liście pokonanych przez Edu.
Fischer to dla mnie zawodnik z o wiele mniejszym potencjałem od Schwanka. Łatwo dający się zepchnąć do defensywy, nie biegający tak dobrze po cegle, bez tylu atutów w defensywie. Ostatnio też bez wyników, bez jakichkolwiek solidniejszych nazwisk na rozkładzie. Większośc turniejów kończy na kwalifikacjach. Dla mnie zdecydowanym faworytem Argentyńczyk, po 1.50 jak najbardziej do gry.
⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball USA
Spotkanie: Boston - New York
Typ: Boston -1.5
Kurs: 2.65
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
J
utro o godzinie 2:05 czasu polskiego odbedzie się spotkanie Basebollowe pomiędzy ekipami Boston Red Sox oraz New York Yankess. faworytem w tej rywalizacji jest ekipa gospodarzy która w ostatnim spotkaniu przełamała beznadziejną passę przegranych i w końcu udało im się wygrać . goście natomiast w ostatnich spotkaniach spisywali się raczej dobrze, zanotowali w ciągu 5 spotkań 3 wygrane i 2 porażki. Myslę że gospodarze będą w stanie pokonać tutaj ekipę gości przemawia za tym fakt że wczoraj udało im się to zrobić w dobrym stylu, uważam że można w tym wypadku zaryzykować na wygraną gospodarzy w handicapie - 1.5 na to zdarzenie wynalazłem dosyć dobry kurs po którym można to zdarzenie zagrać.. Stawiam tutaj na wysoką wygraną ekipy z Bostonu która pomimo tego że w tabeli znajduję się dużo niżej to teraz powinna zacząc piąć się do góry w ogólnej klasyfikacji. Polecam !!
⛔ 100

K 0

kyle19

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka Nożna USA: Major League Soccer godz. 1.30
Spotkanie: Montreal - Columbus
Typ: Columbus
Kurs: 3.29
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Drużyna gospodarzy dzisiejszego pojedynku zajmuje obecnie 8 pozycję w lidze. Bilans meczów u siebie następujący 9 pojedynków 4 zwycięstwa 2 remisy i 3 porażki przy bramach 16:14 bez rewelacji. Ostatnio tragiczna forma 3 mecze i 3 wysokie porażki w których to stracili w każdym po 3 bramki. Duże braki kadrowe na ten pojedynek:
M. Ferrari (O 15/0)
N. Rivas (O 7/0)
B. Corradi (N 11/4)
A. Wenger (P 12/3)
E. James N (N 0/0)
D. Arnaud (P 19/3)
Felipe Martins (P 19/3)
Goście natomiast ostatnio dobra forma na ostatnie 5 meczy 3 zwycięstwa 1 remis i 1 porażka. W lidze plasują się na 6 miejscu. Wyjazdy nie za specjalne ale jest duża szansa na poprawienie tego bilansu. Jeżeli chodzi o bezpośrednie pojedynki również wskazuje to na gości jak do tej pory obie ekipy rozegrały miedzy sobą jeden pojedynek zakończony zwycięstwem 2-0 drużyny Columbus. I na koniec drużyny gospodarzy ostatni mecz rozegrała 5 lipca czyli mieli tylko 3 dni na regenerację natomiast goście ostatni mecz rozegrali 1 lipca i tutaj tez przewaga po stronie gości.
⛔ 100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Baseball, MLB, data: 09.07.2012 1:05
Spotkanie: Texas Rangers - Minnesota Twins
Typ: powyżej 13 Runs w meczu (dwudrogowo, przy liczbie 13 Runs w meczu jest zwrot)
Kurs: 3,05
Bukmacher: Bet365
Analiza: Będzie to trzeci mecz tych drużyn w tej serii. Dwa pierwsze mecze zakończyły się niskimi wynikami, bo 5:1 dla Minnesoty i 4:3 dla Texasu. Linia na te mecze była wystawiona na 11 i 10,5. Tym razem linia znowu jest wysoka, bo 11. Ja się zdecydowałem na jeszcze wyższą linię, gdyż ogromny potencjał ofensywny Texasu w końcu musi zaowocować sporą sumą Runs. Ofensywa Texasu przez cały sezon była na bardzo wysokim poziomie, jednak teraz mieli kryzys formy trwający pięć spotkań. Po tej serii pięciu porażek w końcu wygrali mecz 4:3 z Minnesotą. Mam nadzieję, że to zwycięstwo na tyle ich zmobilizuje, że już w tym meczu powrócą na właściwy tor, czyli odnoszenie wysokich zwycięstw i zdobywanie ogromnej ilości Runs jak to często mają w zwyczaju. Minnesota to z całą pewnością nie jest zbyt mocna drużyna jeśli chodzi o defensywę, ogólnie zresztą to jedna z najgorszych drużyn w lidze, więc Texas u siebie może nabić naprawdę sporo Runs. Jeśli chodzi o Minnesotę, to oni też nie powinni mieć problemu ze zdobywaniem Runs, gdyż starter Texasu- Roy Oswalt póki co w tym sezonie spisuje się tragicznie, bo jego ERA to 7,79, więc o co najmniej kilka zdobytych Runs Minnesoty jestem spokojny.
⛔ 100

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dyscyplina: Kolarstwo - Tour de France
Spotkanie: Richie Porte - Haimar Zubeldia
Typ: Richie Porte
Kurs: 2,00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Faworyci:
Przejrzałem ofertę i jestem zadowolony, ale o typach za chwilę. Jutro jest dwóch zawodników do wygranej są to oczywiście Wiggins i Cancellara. Jednak do tej dwójki według mnie spokojnie dołączy Evans który jest bardzo nisko ceniony przez bukmacherów. Chyba oddsmakerzy za bardzo sugerują się prologiem, no ale przecież takim krótkim dystansem nie można opierać typów. Martin kurde żeby nie ten złamany nadgarstek to dla mnie byłby nr 1, a tak może podium ale będzie ciężko. Pewnie jutro też się wycofa z Touru. Froome zazwyczaj dobrze jeździ na czas i też powinien być w czołówce. Dalej Porte, Larsson, Mollema, Taaramae, Zabriskie, Chavanel portki pewnie zepną Nibali i Mienszow. Wysoko też widzę Monforta i może Millara. Gdyby Westra nie miał takiej straty w generalce to też by mógł ładnie pojechać a tak będzie pewnie tylko średnio.
Analiza do typu:
Ktoś się chyba tu naćpał że wystawił taką parę i to jeszcze po takim kursie. Ciężko mi znaleźć jakiś argument przemawiający za Zubeldią, ale na siłę znalazłem jest wysoko w generalce także może aż tak dużo nie straci. Więcej argumentów nie ma. Porte to dla mnie jeden z faworytów czasówki, no może nie faworytów bo o wygraną nie pojedzie raczej ale na top 10 spokojnie może pojechać. Mała porównanie zawodników, na prologu Porte był 36, Haimar 48. Co prawda mówiłem że na to nie ma co patrzeć ale jakiś mały obraz już jest. Na Criterium du Dauphine w prologu (6 km) Zubeldia przegrał z Porte o 14 sekund. Na &quot;normalnej&quot; czasówce Porte chyba (ale na 100% nie powiem a nie chce mi się szukać) miał jakiś problem z rowerem a i tak wygrał z Haimarem o 4 sekundy. Na Tour de Romandie Porte w czasówce był 3 tracąc do Wigginsa tylko 17 sekund. Zubeldia nie startował tam. Na Paris-Nice były dwie czasówki jedna 10 km tam Porte był 16 z bardzo dobrym czasem tylko 17 sekund straty do Larssona i Wigginsa. W górskiej czasówce, chociaż to mało istotne był 28. Haimar nie startował. Reasumując Porte to o wiele lepszy czasowiec niż Zubeldia. Praktycznie wszystko za nim przemawia oprócz miejsca w generalce, ale przed IO czasówki wszyscy pojadą na maksa więc Porte go zniszczy czasem.
Po więcej zapraszam do działu kolarstwo ;)
⛔ 100

B 7

bad-boy-87169

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna,Szwecja Division 1 Norra
Spotkanie: S.Kerbura-Sirius
Typ: 2
Kurs: 1.57
Bukmacher: bet365
Analiza:

O godz.19:00 zostanie rozegrane spotkanie w Lidze Szweckiem pomiędzy S.Kerbura i Sirius.Gospodarze zajmują 12 miejsce spadkowe zanotowali 3 wygrane 1 remis i 8 porazek strzelając 14 straconych 26 zdobywajac 10 punktów.S.Kerbura gra u siebie bardzo zle zanotowali 1 wygrana 1 remis i 4 porazki strzelajac 7 straconych 12 zdobywajac 4 punkty.Goscie zajmuja 2 miejsce zanotowali 7 wygranych 3 remisy i 2 porazki strzelajac 14 straconych 6 zdobywajac 24 punkty.Sirius w meczach wyjazdowych prezentuje się nawet dobrze zanotowali 3 wygrane 2 remisy i 2 porazki strzelajac 5 straconych 4 zdobywajac 11 punktów.Uwazam ze w tym spotkaniu wygraja goscie którzy sa na drugim miejscu i na pewno nie chcieliby stracic tego miejsca w lidze.Stawiam na pewne żwyciestwo przyjezdnych.Pozdrawiam ????
⛔ 100

blaugrana7 13

blaugrana7

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Veikkausliiga -Finlandia
Spotkanie : TPS Turki - Fc Honka
Typ : 1
Kurs : 2.20
Bukmacher : Bet365
Analiza :

Dzisiaj przenosimy się do Finlandi gdzie mecz między sobą rozegrają zespoły TPS Turku, który obecnie zajmuje 8 pozycję z dorobkiem 20 punktów i zajmująca jedną pozycję wyżej Fc Honka, której dotychczasowy dorobek to 21 punktów. Bezpośrednie pojedynki nie wskazują jednoznacznie faworyta, obydwie drużyny grają na podobnym poziomie,a ostatni ich pojedynek zakończył się wygraną Fc Honki 2:4. Gospodarze bardzo dobrze radzą sobie na własnym terenie pomijając wpadkę z Fc Honka. Przewiduję , że goście po 3 meczach bez porażki potkną się w końcu a 3 cenne punkty pozostaną w domu. Piłkarze Honki napewno bedą chcieli powtórzyc swój ostatni wyczyn, ale to drużyna TPS musi coś sobie udowodnić i pokazać swoim kibicom, że ostatnia porażka to był tylko wypadek przy pracy. Zapewne czeka nas zacięty pojedynek do ostatniego gwizdka, ale myślę, że 3 punkty pozostaną w domu , a mój typ to 2:1.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Umag
Mecz: Bedene A. - Klizan M.
Data: 09.07.2012 20:00
Typ: Klizan 2:0
Kurs: 2.70
Bukmacher: Betsson
Analiza: Na ostatni mecz podczas turnieju w chorwackiej miejscowości Umag zaplanowano spotkanie Klizana z Bedene. Faworytem bukmacherów jest co prawda Klizan, jednak ja wskazuje tutaj na jego zdecydowne zwyciestwo. Na tyle zdecydowane, że bez straty seta. Kursy spadają u każdego buka, więc radzę się pośpieszyć. Klizan to słowacki tenisista, który w rankingu ATP zajmuje 62 pozycję. Słoweniec Bedene jest 113. Bedene w ostatnim czasie grał dość dużo, a nawet wygrał jeden turniej. Było to w Koszycach, gdzie wygrywał 2:0 z Cervenakiem, 2:0 z Minarem Ivo, 2:1 z Brugues-Davi, 2:1 z Janem Hajkiem oraz 7:6, 6:2 w finale z Niemcem Simonem Greulem. To chyba tyle jeśli chodzi o jego ostatnie sukcesy na korcie. Po tym triumfie, dwukrotnie żegnał się z turniejami w pierwszym meczu. Najpierw odpadł w pierwszej rundzie kwalifikacji do Wimbledonu - uległ 0:2 Jamesowi Duckworthowi. Jego kolejny turniej to porażka w Niemczech (Marburg) w dwóch setach z Greulem (z którym wcześniej wygrał w finale). Bedene widać, że po zwycięstwie nie jest w zbyt wysokiej formie. Klizan odwrotnie. Nie zaszedł niewiadomo jak daleko podczas Wimbledonu, jednak napewno sobie pograł. W pierwszej rundzie wygrał długi bój z Argentyńczykiem Juanem Ignacio Chelą 7:5, 3:6, 7:6, 1:6, 11:9 w decydującym 5. secie. W rundzie drugiej Klizan trafił na Troickiego, z którym przegrał, ale urwał Serbowi 2 sety. Forma wysoka, 2 razy dochodził ostatnio do finałów. Przegrał w Pradze, wygrał w Bordeux. Zobaczymy jak spisze się tym razem, w tym spotkaniu stawiam na 2:0 dla Słowaka!
✅ 170

e.dantes 330

e.dantes

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna ME-U19
Spotkanie - Hiszpania : Estonia
Typ - ile goli zostanie strzelonych w meczu ? 5 goli lub więcej
Kurs - 2.55
Buk - Bwin
Analiza :
Dzis ostatnie spotkania w grupach na ME U-19 rozgrywanych w Estonii . Wybrałem spotkanie w grupie A gdzie jest dosyć ciekawa sytuacja bowiem na awans mają szanse 3 zespoły Hiszpania , Portugalia oraz Grecja ci pierwsi Hiszpanie i Portugalczycy mają na swoim koncie po 4 pkt. natomiast Greki 3 , ja wybieram spotkanie pomiędzy Hiszpanami a gospodarzami tego turnieju Estonią , jak już wyżej wspomniałem o ciekawej sytuacji w grupie to może być tak że o kolejnosci mogą decydować bramki tak jak to jest w tej chwili na pierwszej pozycji jest Portugalia z bilansem 6:3 a Hiszpanie 5:4 . W drugim spotkaniu pomiędzy Portugalią a Grecją jesli wygra Grecja to ona awansuje dalej no ale nie wydaje mi się aby Portugalczycy rozbili w tym spotkaniu Greków , gdy popatrzymy na ich H2H to raczej mało bramek pada pomiędzy tymi drużynami np. 1:1 czy 1:0 takie były wyniki , no ale skupiam się na moim typie Hiszpanie raczej dosyć wysoko wygrają z Estonią i w/g mnie to oni zajmą 1 miejsce w grupie . Estończycy to tacy chłopcy do bicia , w ostatnim spotkaniu grali z Grekami i przegrali 4:1 z Portugalczykami 3:0 . Młodzi Estończycy spotkali się już z Hiszpanami w 2009 roku wtedy Hiszpanie gładko ograli Estonię 3:0 jednak dzisiaj gdy w grę wchodzi stosunek bramek uważam że zwycięstwo Hiszpanów będzie dużo wyższe . W ostatniej kolejce kiedy spotkały się ze sobą Hiszpanie z Portugalczykami oglądalismy wspaniałe widowisko a wynik 3:3 mówi wszystko . Hiszpanie w tym spotkaniu 3 razy obejmowali prowadzenie i 3 krotnie Portugalczycy zdołali wyrównać no a bramka na 3:3 padła w doliczonym czasie gry . 3 bramki w tym spotkaniu zdobył dla Hiszpanów Jesé Rodríguez który ma już w tym momencie 4 gole zdobyte na tych mistrzostwach i cos mi się wydaje że dzisiaj jeszcze dorzuci parę goli no i może zostać królem strzelców ( oglądałem to spotkanie i bramki całkiem całkiem ) . Dlatego nie widzę dzisiaj innego wyniku jak zdecydowane zwycięstwo Hiszpanów liczę na 5:1 .
⛔ 100

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kazachstan, Premier League
Spotkanie: Zhetysu Taldykorgan - Shakhtyor Karaganda (liczba goli)
Typ: under 2.5
Kurs: 1.75
Analiza:
Spotkanie zaczyna się o godzinie 10. Gospodarze plasują się na miejscu 13 a ich dzisiejszy rywal jest liderem. Stawiam na under w tym spotkaniu ponieważ gospodarze nastawią się tutaj na ugranie 1 pkt. W nogach mają ciężki bój z Lechem w eliminacjach do LE i to na pewno będzie działało na korzyść ekipy z Karagandy, nie mniej jednak atut własnego boiska powinien pomóc gospodarzom. Historia spotkań obu ekip w 100 % potwierdza mój typ:
2009 Zhetysu - Karaganda 1:0
2010 Zhetysu - Karaganda 0:0
2011 Zhetysu - Karaganda 1:0
2011 Zhetysu - Karaganda 0:2
Jak widać w pojedynkach obu drużyn nie pada więcej niż dwa gole. Zhetysu miało jedynie 4 dni przerwy natomiast ekipa z Karagandy zagrała 1 lipca ostatni mecz, wygrany zresztą 3:0 u siebie z ekipą Toboła Kostanaj. Kadrowo uważam, że większy potencjał ma ekipa gości co zresztą potwierdza ligowa tabela. Zhetysu natomiast dzisiaj powinno myśleć o graniu na zero z tyłu aby ugrać tutaj chociaż remis.
⛔ 100

galaktyczny 7

galaktyczny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Mistrzostwa Europy U-19
Spotkanie: Francja - Anglia
Typ: X
Kurs: 3,30
Analiza:
Ostatnie mecze grupowe przed nami. Awans zapewniła sobie Francja, która ma na koncie 6 punktów przy bardzo dobrym bilansie bramkowym 4:0. Anglikom tak dobrze nie poszło i o swój awans muszą się bić. Do tej pory zdobyli 4 punkty i dzisiaj muszą zdobyć przynajmniej jeden punkt, żeby nie oglądać się na mecz Chorwacja-Serbia. Remis jest korzystny dla obu drużyn. Francuzom zapewnia pierwsze miejsce w grupie i prawdopodobnie uniknięcie Hiszpanów w następnej rundzie, chociaż pojedynek pewnie z Portugalią do łatwych też nie będzie należał. Anglicy są w gorszej sytuacji i będą mocno pilnować wyniku tego meczu. To im powinno bardziej zależeć na zwycięstwie, więc powinni prowadzić grę. Francuzi dobrze się bronią. Nie stracili bramki, więc jest szansa, że i tym razem nie dadzą sforsować swojej obrony. Jeżeli Anglicy po kontrze nie stracą bramki to forsować tempa i ryzykować nie będą. Bo jednak lepiej wyjść z 2 miejsca i grać ewentualnie z Hiszpanami niż martwić się o awans i liczyć bramki w meczu Chorwacja-Serbia o ile tam Chorwaci wygrają.
⛔ 100

B 22

bartol1910

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kazachstan, Premier League
Spotkanie: Zhetysu Taldykorgan - Shakhtyor Karaganda
Typ: Shakhtyor
Kurs: 2,4
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Drużyna Shakhtyoru to aktualny lider ligi Kazachstanu i na pewno będą chcieli wykorzystać zmęczenie Zhetysu meczem z Lechem Poznań. Bilans meczów wg Betclic to 3zw. Zhetysu, 2 remisy i 4 zwycięstwa Shaktyoru przy czym ostatnie mecze to wyraźna dominacja Shakhtyoru:
1.04.2012 - Shakhtyor - Zhetysu 5:1
22.10.2011 - Shakhtyor - Zhetysu 2:0
17.09.2011 - Shakhtyor - Zhetysu 2:1
08.06.2011 - Shakhtyor - Zhetysu 0:1
Moim zdaniem gracze Zhetysu Taldykorgan skupią się jednak na el. LE i dziś będą jedynie próbowali zremisować ten mecz najmniejszym nakładem sił, a wiadomo jak taka gra się zwykle kończy..
✅ 140

orlen47 34

orlen47

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Bolelli - Capdeville
Typ:
Capdeville
Kurs: 3.05
Bukmacher:
Pinnacle Sports
Analiza: Turniej w Bastad rusza wre. Capdeville wraz ze swoim trenerem i promotorem głośno zapewniali swoich fanów, kibiców że w tym o to turnieju Capdeville pokaże wreszcie swoje 100 %. W tym sezonie zawodzi na całej linii. Dlatego po sensacyjnej porażce w Paryżu postanowił wziąć ponad miesięczną rozłąke z turniejami, by powrócić do optymalnej formy. Capdevilla w formie jest nie do zatrzymania. Silna zagrywka, może niezbyt mocny return, ale techniczny i zawsze wpada w kort oraz końskie płuca. Jego dzisiejszym rywalem będzie Włoch Bolelli, który wiadomo to nie od dziś ma problemy gdy gra z wyższymi od siebie zawodnikami. Simone jest znany z tego, że nie lubi prowadzić długich wymian, a Capdevilla napewno jest miłośnikiem tenisowych szachów i wymiany to to co nie lubi lecz kocha. Moim zdaniem wygra Capdevilla ponieważ trenował ostatnio bardzo ciężko i ma bez wątpienia zagoni dzisiaj na korcie Bolelliego. Na pewno w tym spotkaniu nie będzie miała kluczowego znaczenia bardzo dobra forma Bolelliego dlatego polecam tym na Capdeville, które na 99 % dzisiaj odniesie swoje 198 zwycięstwo na kortach ziemnych.
⛔ 100

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka NożnaI liga Kazachstan
Spotkanie: Zhetysu – Shakhter Karagandy
Typ: HT/FT – 2/2
Kurs: 3.25
Bukmacher: Expekt

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 16 kolejki Kazachskiej Super Ligi w którym to zmierzą się zajmujący obecnie 13 pozycję w tabeli zespół Zhetysu z 3 Shakhter Karagandy. Gospodarze tego spotkania są po trudnym wyjazdowym czwartkowym spotkaniu w ramach eliminacji do Ligi Europejskiej z naszym Lechem Poznań jak się okazało przegrane 2:0 lecz wynik 2:0 nie jest jeszcze sprawą zamkniętą w kontekście czwartkowego rewanżu na własnym stadionie gdzie Lechitom nie będzie się już tak dobrze grało. Goście natomiast mają dzisiaj doskonałą okazję na zakończenie kolejki będąc liderem lecz żeby tak się stało trzeba tutaj zwyciężyć a moim zdaniem jest to możliwe bo ekipa Shakhtera wydaje się być w dobrej dyspozycji a najlepszym tego dowodem jest ich ostatnia wygrana u siebie 3:0 z obecnemu liderem Tobol. Reasumując pobieram tutaj 2 gdyż obecnie ekipa gości wydaje się być w lepszej dyspozycji.
✅ 225

koper 29

koper

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Bastad 09.07 12:25
Spotkanie: J.Zopp - C.Lindell
Typ: 2
Kurs: 4,39
Bukmacher: betgun
Dzisiaj nie ma wyboru więc poszukałem coś na siłę - wiem, że stawiać na siłę nie powinno się na ale cóż. Spotkają się ze sobą 24-letni Zopp z Estonii, który zajmuje 95 miejsce w rankingu z Lindellem ze Szwecji, który ma 20 lat, a jego najwyższa pozycja w rankingu to 297 miejsce. Jak widać faworytem jest Estończyk, ale według mnie jaka może być różnica między miejscem setnym a trzysetnym? Żadna! Spotkają się dwa lewary więc czemu nie postawić na młodego Szweda? Szwed jeszcze nie pokazał na co go stać. Ma dopiero 20 lat i karierę przed sobą.
⛔ 100

roozikk 88

roozikk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwecja
Spotkanie:
Orebro - Malmo FF
Typ: połowa spotkania - 2
Kurs: 2.20
Bukmacher: sportingbet
W tym meczu jestem niemal stuprocentowo pewny że zwyciężą goście. Jednak kurs nie jest dla mnie do końca zachwycający, dlatego stawiam że Malmo będzie prowadzić już do przerwy. Dlaczego? Zacznijmy od gospodarzy. Drużyna Orebro spisuje się fatalnie, zajmuje ostatnie miejsce w allsvenskan, a na swoim stadionie jeszcze nie wygrali, 2 mecze remisując a 4 przegrywając. Malmo zajmuje 2 pozycję w lidze, jednak jest to zasługa meczy u siebie, bowiem na wyjazdach już nie ma tak kolorowo (1-3-2). Ostatnie 4 pojedynki na stadionie Orebro zakończyły się zwyciestwami malmo które zdobyło w tych meczach 11 goli a straciło tylko jednego. Myślę, że podbudowane mocno ostatnim wysokim zwycięstwem w lidze (4-0 z AIK) Malmo zdoła odnieść zwycięstwo ze słabym Orebro, a na prowadzenie wyjdą już w pierwszej połowie.

⛔ 100

2 44

26dzejo26

Użytkownik
Piłka nożna, Rosja 2 liga
FC Enisey-Shinnik Yaroslavl
typ: over 3,5 bramki w meczu
kurs: 4,75
Sportingbet
Inauguracja 2 ligi rosyjskiej, początkowo miało nim być spotkanie drużyny z Chabarowska jednak zostało ono przełożone, dlatego przed tymi zespołami otwiera się szansa wypromowania ligi pięknymi bramkami i szybką grą, obie drużyny koniec sezonu ewidentnie odpuściły (Enisey miał pewne utrzymanie), a Szynnik nie miał szans na awans, stąd końcówka typowo underowa w ich wykonaniu jednak przypomnijmy że Szynnik to drużyna znana w Rosji z uznaną marką, dodatkowo sezon zasadniczy pokazał, że w ich meczach pada wiele bramek (103 gole w 38 meczach), pierwszy mecz to zawsze duże wyzwanie i nowy start także dla Enisey który poprzedni sezon zakończył na 2 miejscu w grupie spadkowej, w tym sezonie buńczucznie zapowiadają walkę o awans, co z tego wyjdzie zobaczymy, ja jednak wierzę, że obie drużyny będą chciały rozpocząć sezon z wysokiego C, aplikując rywalom wiele bramek, kibice przyjdą na mecz zobaczyć wiele bramek i moim zdaniem je zobaczą chociaż faworyta upatruje w Szynniku dla którego to moim zdaniem ostatni sezon w 2 lidze, czuję wynik 1:4, gdyż Enisey ewidentnie gubi się gdy traci 1 bramkę, dlatego zwykle gra zachowawczo, jednak to nie wchodzi w grę na inaugurację przed własną publicznością, kurs 4,75 na pewno warty niewielkiego ryzyka, dlatego wszystkim zachęcam do typowania
⛔ 100

michal1707 27

michal1707

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Jan Hajek - Federico Delbonis
Typ: Hajek wygra 2:0
Kurs: 2,62
Buk: Bet365
Analiza:
Ciąg dalszy mojego grania na Hajka. W dzisiejszym spotkaniu spotka się od z Argentyńczykiem Delbonisem. Faworytem buków jest Czech i ja również pójdę tym śladem, co więcej, myślę, że wygra on bez straty seta. Jan Hajek dobrze radzi sobie w Challengerach na nawierzchni ziemnej, więc w turnieju w Bastad (niezbyt mocno obsadzonego) też powinien radzić sobie całkiem dobrze. Ostatnio przegrał tylko jeden mecz z dobrym jak na ten poziom Belluccim.
Federico natomiast w ostatnich 4 meczach wygrał tylko jeden raz i to przez krecz. Co więcej w pozostałych trzech nie wygrał choćby jednego seta.
Mam nadzieję, że Hajek potwierdzi swoją dobrą dyspozycję i pewnie pokona Delbonisa 2:0.
Pozdrawiam!
✅ 162

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom