>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 09.01.2012 (środa)

Status
Zamknięty.
zilzil 21,1K

zilzil

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki Narciarskie, PŚ Wisła
Spotkanie: Czyj zawodnik wyżej sklasyfikowany? Norwegia/Polska
Typ: Polska
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Witam!!!
Na jutro wybrałem Skoki, odbywające się na naszej skoczni im. Adama Małysza.
Niestety skocznia jest miernie przygotowana do zawodów rangi mistrzowskiej. Jest dziwnie wyprofilowana, zawodnicy po przeleceniu 125m z trudem mogą wylądować telemarkiem, wypłaszczenie z bruzdami śniegu. Dziś dodatkowo popsuło się urządzenie pokazujące ilość punktów danych przez sędziów. Zdecydowanie więcej problemów niż w Zakopanem. Ale do dopiero dziewiczy konkurs więc wszystko przed nami.
Tak czy inaczej liczmy na dobre sportowe widowisko. W konkursie zobaczymy 9 Polaków. Największe szanse, zresztą słusznie, daje się Stochowi i Kotowi. Swoje może zrobić również Kubacki.
Kamil wygrał II trening skokiem na odległość 133m, później zrezygnował z kwalifikacji. Kwalifikacji, które wygrał Kot. Kubacki ostatecznie zajął miejsce 4. To są nasi w tej chwili najlepsi zawodnicy i to od ich dyspozycji będzie załeżał mój typ. Na przeciw nich Jacobsen, Bardal czy Hilde. Jacobsen w kwalifikacjach skoczył 126m, Hilde 129,5 a Bardal 131. Właśnie tego ostatniego obawiam się najbardziej. Lubi skakać w Polsce i stać go na naprawdę dużo. Jednak patrząc ogólnie to szanse myślę są wyrównane. Kamila stać na podium, Jacobsena jakoś na nim nie widzę ;) Myślę, że typ warty grania i z dużymi szansami na powodzenie,
pozdrawiam zilzil
⛔100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka PP
Spotkanie: Warszawa-Bydgoszcz
Typ: 2
Kurs: 1,55
Bukmacher: bet365
W rewanżowym meczu pucharu Polski Warszawa podejmuje Bydgoszcz. W pierwszym meczu w Bydgoszczy wygrała niespodziewanie Warszawa 3-1. Podobnie było w Pluslidze gdzie Polibuda wygrała w Bydgoszczy 3-1, a u siebie w rewanżu przegrali 0-3 i myśle że scenariusz jutrzejszego meczu będzie podobny, choć wolałbym żeby to Warszawa w półfinale PP zagrała z Resovią, jednak trzeba być realistą i mimo że Delekta gra na wyjezdzie to jest faworytem tego meczu ze względu na wiele kontuzji w Polibudzie. Oprócz Krzysztofa Wierzbowskiego, trener Polibudy nie będzie mógł korzystać z kontuzjowanych Pawła Adamajtisa i Macieja Zajdera. Bez tych zawodników Warszawa nie dała rady u siebie Kielcom co zresztą typowałem w TD. Delekta też miała ostatnio problemy zdrowotne, bo chorzy byli Antiga i Dębiec, a Wika trochę z konieczności przyśpieszył swój powrót na boisko wobec kontuzji Walńskiego. Mimo że PP nie daje przepustki do LM to na pewno Bydgoszcz zrobi wszystko zeby ten mecz wygrać i wystąpic w turnieju finałowym w Częstochowie.
✅55

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 0

gaza

Użytkownik
Dyscyplina: NBA
Spotkanie: Houston Rockets - LA Lakers
Typ: Los Angeles Lakers
Kurs: 3,75
Bukmacher: Betclick
Analiza:
Pojedynek drużyn, które pozmieniały swoje składy na ten sezon. Gospodarze drużyna dwóch indywidualistów Hardena i Li a z drugiej strony legenda NBA Lakers w składzie z najlepszą strzelbą sezonu Kobym. Lakers bez swych dwóch środkowych Gasola i Howarda. Drużyna, która zawodzi na każdym kroku ale nie ma się co dziwić po przemeblowaniu całego składu. Myślę, że LAL odpalą w przyszłym sezonie i nie będą mieć sobie równych bo to musi nastąpić prędzej czy później. Stawiam na Lakers ponieważ musza zacząć wygrywać dla samych siebie i kibiców i myślę, że w Houston jest najlepsza okazja !
⛔100

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Koszykówka, NBA
Spotkanie: Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets
Typ: Philadelphia 76ers -7
Kurs: 3.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Wells Fargo Center, Philadelphia, Pennsylvania
Można zadać pytanie, czy to typ na przekór ? Statystyki przy powrotach 76ers na własne śmieci są bardzo przyzwoite. Idąc w system otrzymujemy rezultat w granicach 93:92 dla 76ers. Standardowo rozpatrując to szerzej wychodzi nam wynik 97:91 na korzyść gospodarzy. Linia 187pts trzymająca się cały dzień na coversach wydaje się ustawiona przyzwoicie, jednak akurat w takim spotkaniu brak po stronie Nets Humphriesa czy Watsona dość pewnie pozwala zagrać under. Linia -1.5 przy połączeniu z różnicą, winna dawać wygraną 76ers w granicach ~7.5pts. Typ w/w jest czysto zabawowy dla konkursu, gdyż standardowym progiem do systemu jest uzyskanie kursu w granicach 2.00. Jest mi on po prostu wystarczający. Grane więc &quot;najmocniej&quot; propozycje wyglądają następująco:
* Under 188pts
* Philadelphia -2
* Philadelphia to win by 10-13
* BRO under 92.5pts
Keep the ball rollin&#39;! Start o 1:00.
⛔100

S 40

skendzielao

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Typ: suma punktów 211 - 220
Kurs: 4,00
Bukmacher: bwin
Analiza: Ten sezon z pewnością nie należy do Jeziorowców. Ciężko przychodzi im wygrywanie meczy. Jedną z przyczyn jest ich słaba obrona, wzmocniona przecież Howardem. Mecze między tymi drużynami zwykle wygrywa gospodarz, ale tym razem może zdarzyć się inaczej. Lakers potrzebują tego meczu by wygrzebać się z dołka i na pewno będą dążyć do wygranej do samego końca. To gwarantuje emocje do ostatniej sekundy. Łatwo nie będzie mieć Harden który z Lakers tylko raz przekroczył 20 punktów w 23 meczach przeciwko LAL! Harden poniżej 27,5 to też dobry typ na dzisiejszą noc. W 4 ostatnich starciach Kobego i spółki z Rakietami obie drużyny zdobywały minimum 100 pkt. Za każdym razem suma punktów oscylowała w granicach mojego typu 211-220. Obie drużyny lubią ofensywę, poza tym Lakers nie lubią defensywy a to zbliża do powodzenia typu. Liczę, że tym razem sprawdzi się prawo serii.
⛔100

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Tenis, kwalifikacje Australian Open
09.01.2013 07:40
Eysseric - Podlipnik-Castillo
Typ: 1
Kurs: 1.57
bet365
Pierwsza runda kwalifikacji Australian Open mężczyzn. 23-letni Francuz Jonathan Eysseric zajmuje 298 miejsce w rankingu ATP, natomiast jego rywal o 2 lata starszy Chilijczyk Hans Podlipnik-Castillo jest nieco wyżej, zajmuje 269 miejsce. Obaj tenisiści to poziom futures/challenger, jednak jest jedna zasadnicza różnica pomiędzy nimi, otóż doświadczenie na kortach twardych. Francuz grać potrafi na każdej nawierzchni, oczywiście nie jest to nie wiadomo jak wysoki poziom, ale jest obyty na różnego rodzaju kortach. Natomiast Chilijczyk praktycznie cały rok gra na nawierzchni ziemnej, do niej jest przyzwyczajony, na innych ma bardzo mało rozegranych spotkań i brak jakichkolwiek osiągnięć. Często w kwalifikacjach turniejów wielkoszlemowych na kortach twardych spotkać można typowych graczy z kortów ziemnych, przyjeżdżają bo pozwala im na to ranking ale bardzo rzadko udaje im się przejść choćby tą pierwszą rundę, myślę że podobnie powinno być też tym razem, zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Francuz.
✅57

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Auckland
Spotkanie: Brian Baker vs Jesse Levine
Kurs: 2.09
Bukmacher: Pinnacle
Pogromca Janowicza Baker zagra ze swoją zmorą - Kanadyjczykiem Levin. Nazwałem go tak, gdyż w trzech dotychczasowych pojedynkach był lepszy i pokonywał Briana. W końcu nadeszła pora na rewanż. Amerykanin, pokonując Jerzyka pokazał kawał solidnego tenisa, dobrze serwował, nieźle poruszał się po korcie, a do tego zachował zimną krew, jakże niezbędną w meczach, w których rywal ma większe umiejętności. Myślę, że Baker wciąż będzie miał pewne kłopoty z leworęcznym Jesse, jednak nauczony poprzednimi porażkami, wyciągnął odpowiednie wnioski i tym razem pojedynek rozstrzygnie na swoją korzyść. Teraz ma na to sporą szansy, gdyż jest w niezłej formie. Obiektywnie patrząc Levine to przeciętniak, zajmuje dopiero 104 miejsce w rankingu ATP. W obecnym sezonie wygrał co prawda 7 z 8 spotkań, ale rywale to raczej niska półka - najlepszy Muller to 69. pozycja, jednak bez formy, pozostali to już odległe miejsca. Liczę na dobrą postawę Briana i awans do kolejnej rundy turnieju.
⛔100

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Koszykowka,Euroliga,Kobiety
9.01.2013 godz 18.00
Wisla Can Pak-BK Brno
Typ:2(+8,5)
Kurs 1.85
Bwin

Krotko,bo komu sie chce to czytac:p Uwielbiam jak nasze zespoly sa stawiane przez buki w roli faworyta,wtedy to wykorzystuje i mam tzw pewniaki.Zespoly graja wyrownanie wiec roznica w wyniku bedzie znikoma,wiec z takim handi taki meczyk to pewniak.W poprzednim meczu byl remis;O i przegrana Polek,ktore beda chcialy sie zrewanzowac,jednak chcec rewanzu czesto okazuje sie zgubna.Nawet jesli sie uda,to watpie by bylo to wiecej niz 2-3pkt
Mozna zaryzykowac i postawic bez handi po kursie 4.40 na Czeszki
⛔100

matul9 298

matul9

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Australia, Australian Open (kwalifikacje)
Spotkanie: Ruben Bemelmans - Andrey Golubev
Typ: R. Bemelmans 2:0 A. Golubev
Kurs: 2.25
Analiza: by Matul.
W związku iż mój pierwszy pewniak wyleciał z powodu wcześniejszego umieszczenia go na ten dzień, zmieniam typ i wybieram Rubena Bemelmansa!
O Belgu miałem już trochę opowiedzieć pierwsza dnia stycznia gdy mierzył swoje siły z S. Stakhovskim. Po krótce przypomnę jest to zawodnik, który głownie wygrywa swoje podanie dzięki potęznemu serwisowi. I gdy trafia na zawodnika o podobnej cesze to zazwyczaj pada Tie break. O Kazachu tego nie mogę powiedzieć gdyż ostatnio jego forma raczej zniżkuje. Sam fakt że przegrał z Sergeyevem całkowicie anonimowym mi graczem 2:0 nie świadczy o nim dobrze.
Livesports zanotował jeden pojedynek pomiędzy tymi graczami
4 stycznia 2011 roku i padł wynik 2:0 dla Rubena, lecz w necie możemy znaleźć że dalej w przeszłości grali ale to było już w 2009 roku i to Anrey wygrał 2:0 lecz to było dawno dawno.
Kazach ostatniego gracza, którego można znać i pokonał to turniej Indiana Wells i wygrana z De Voestem, Phaume, czy Bautista Agutem.
U belga znakomicie funkcjonuje serwis + do tego jest niski co na pewno bedzie zwinniejszy 173 cm i 60 kg więc na pewno wybiegany zawodnik.
Podsumowując :
* Jeśli Ruben nie wywinie jakiegoś kawału 2:0 pewne, z zabezpieczeniem jak ktoś chce 1 pewna 1.50
* Obecna forma obu graczy z goła odmienna, Belg jeśli już przegrywa to z bardziej znanymi graczami a ze średniakami sobie radzi jakim dziś wydaje się być Kazach.
* I dodatek Bemelmans jest leworęczny co na pewno zadania Golubevovi nie ułatwi , więc dodatkowe utrudnienie.
Najważniejszy pierwszy set, a potem pójdzie.
Także polecam i powodzenia!
Start do końca nie jest pewny , ale przed 2 raczej nie zaczną ;)!
Pozdrawiam
✅125

Otrzymane punkty reputacji: +10
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Typ: Under 223 pkt
Kurs: 1,91
Bukmacher: Unibet
Szczytem debilizmu byłoby pójście dziadków (Lakers) na wymianę w stylu run and gun z najmłodszym składem ligi, który u siebie notuje bardzo overowe wyniki. Poza tym plaga kontuzji w ekipie z LA (Gasol, Howard, Hill) powoduje, że właściwie cały ciężar gry jest w rękach Bryanta i mimo, że to żadna nowość, bo to lider ligi w klasyfikacji ppg, to po prostu nie widzę kto poza nim miałby dorzucać punkty gościom. Biorąc pod uwagę, że Kobe rzuci te 40 pkt (z czym też może być ciężko, bo cała defensywa się na nim skupi), to nie ma bata by reszta rzuciła ponad 60 pkt by ta linia została złamana. Z drugiej strony jest Houston, które będzie chciało zajechać gości szybką grą, ale tak naprawdę powinni grać środkiem, bo tam jest największa dziura,a rotacja u gości właściwie zerowa. Linia kosmiczna i napompowana newsami, a często w takich meczach jest całkiem na odwrót.

Na ostatnich 10 meczy : Rakiety przekroczyły tą linię 5 razy, a LAL tylko 2, więc statystycznie szanse są spore.

⛔100

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Auckland
Spotkanie: Gael Monfils - Greg Jones
Typ: 2
Kurs: 5.00
Analiza:

Kurs bardzo mocno przesadzony moim zdaniem. Uwielbiam Gaela, jego styl bycia, tenis, ale jeszcze nie wrócił do formy sprzed kontuzji. Bardzo niepewny serwis i ogromne wahania formy to główne cechy Francuza w tym roku. Z drugiej strony siatki stanie natomiast (już nie młody 89&#39;) Australijczyk, dla wielu No Name, zawodnik 4 setki rankingu - Greg Jones. Dla niego będzie to czwarty mecz w turnieju, czuje się tu znakomicie, kibice traktują go naturalnie jak &quot;swojego&quot;. Warto nadmienić, że w kwalach wyeliminował Hanescu, wczoraj w meczu pierwszej rundy Jurgena Melzera. Widziałem mecz z Austriakiem i byłem pod wrażeniem. Przez całe spotkanie znakomicie serwował, nie dając rywalowi nawet cienia szansy na przełamanie (jedyne szanse Melzer miał po utracie podania w 2 secie). Poza tym, nie bawił się w żadne gierki, mocno ryzykował, był pewny swego i przez całe spotkanie trzymał inicjatywę na korcie. Taka nieustępliwa gra może dać bardzo dużo w meczu z &quot;aktualnym&quot; Monfilsem. To, że Gael będzie miał przestoje jestem przekonany i sam podaruje rywalowi masę punktów przy swoim podaniu. Obawiam się jednak, że gonienie wyniku, w meczu z niesamowicie zmotywowanym i podbudowanym Kangurem, może się okazać bardzo trudną sprawą. W tych okolicznościach, nie dał bym więcej niż 3.0 na zwycięstwo miejscowego faworyta.
⛔100

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
Khabarovsk-Yugra 09.01.2013 09:00
hokej ROSJA: KHL
typ under 5,5
kurs 1,78
Pinnacle Sports
Jako ze kolega mnie ubiegł z typem na skoki, moim zakładem dnia jest bardzo ważne spotkanie w khl. Po miedzy Amur Khabarovsk a Yugra Khanty-Mansiysk.Typ dotyczy undera bramkowego i myślę ze jest bardzo realny. Yarga statystycznie zalicza więcej overowych spotkań bo 22 / 41= 53.7 % Goście sa po 2 trudnych meczach zakończonych remisami, właśnie w ostatnim czasie grali dość overowo. Mieli serie 4 spotkań powyżej 5,5 gola na mecz.Zespól z Syberii walczy jeszcze o posteason, jak na razie oba zespoły grały raz i yaruga wygrała 6-4 u siebie. Amur to zespól underowy 26 / 41=63.4 % patrząc na to ze goście grali ostatnio bardzo często plus podrożę, co powinno sie odbić Gospodarze tego meczu sa myślę lekkim faworytem tego spotkania, zagrali bardzo wyrównany mecz z Omskiem przegrywając 1-3 u siebie. Tracąc decydujące bramki w ostatniej tercji.
✅78

Otrzymane punkty reputacji: +3
bdn 3

bdn

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Capital One Cup
Spotkanie: Chelsea - Swansea
Typ: BTS
Kurs: 1,72
Bukmacher: bet365
Analiza:
Przed nami pierwsze spotkanie półfinałowe pucharu ligii na Stamford Bridge.
Powołania na ten mecz:
Chelsea: Turnbull, Hilario, Azpilicueta, Ferreira, Ivanovic, Luiz, Cahill, Cole, Bertrand, Lampard, Ramires, Mata, Oscar, Hazard, Marin, Piazon, Torres, Ba.
Swansea: Vorm, Bartley, Flores, Williams, Britton, Lita, Michu, Graham, Hernandez, Dyer, Routledge, Monk, Shechter, Moore, De Guzman, Tiendalli, Rangel, Ki, Tremmel, Agustien, Gower, Richards, Davies.
Chelsea bez kontuzjowanych Cecha i Terrego oraz bez Mosesa i Obi Mikela, ktorzy wyjechali na Puchar Narodów Afryki, natomiast Swansea jedzie do Londynu w najsilniejszym składzie.
Jak widać i Benitez i Laudrup poważnie traktują Puchar Ligii, wiec nie ma mowy o odpuszczaniu tego meczu przez ktorys z zespolow. Pokusze sie nawet o stwierdzenie, ze ten dwumecz wyloni zwyciezce calego Pucharu, gdyz w finale Chelsea/Swansea zmiezy sie prawdopodobnie z 4ligowym Bradford.. Wiec jest o co grac..
Jak widac po wynikach z tego sezonu Walijczycy sa bardzo niewygodnym rywalem dla wielkich zespolow z Anglii, dlatego spodziewam sie wyrownanego, pelnego walki meczu. Moj typ to bramkowy remis, ewentualnie wygrana ktorejs z ekip 2-1, 3-2.
⛔100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Grecji
Spotkanie: Panathinaikos Ateny - Platanias FC
Typ: Panathinaikos
Kurs: 1,50
bwin
Z dzisiejszej oferty bukmacherskiej do analizy wybrałem pojedynek Panathinaikosu Ateny z Platanias. Jest to pojedynek w pucharze Grecji. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem jest ekipa gospodarzy. W lidze Ateńczykom nie wiedzie się zbyt dobrze zajmują obecnie dziewiąte miejsce w tabeli ligowej. Jak dotąd na swoim obiekcie nie zremisował żadnego spotkania. Wszystkie zakończyły się bezkompromisowo. Co do Pucharu to w poprzedniej kolejce wyeliminowali zespół Prodeftiki pokonując ich cztery do zera. Bramki w tym spotkaniu strzelili: Christodopoulopoulos, Sow oraz dwie Fornaroli. Co do zespołu gości to moim zdaniem niemają oni raczej szans na suckces w dzisiejszym meczu. W tabeli są na dwunastym miejscu. Jak dotąd wygrali tylko jedno wyjazdowe spotkanie ligowe ze słąbym w tym sezonie Arisem Saloniki. Pozostałe &quot;wyjazdy&quot; to same porażki. Stracili w nich dziesięć bramek i strzelili jedną. Zatem Panathinaikos ma dzisiaj szansę na sukces i ja na nich stawiam.
✅50

Otrzymane punkty reputacji: +4
galek7 0

galek7

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie - mężcz
Spotkanie: PŚ FIS (Wisła/POL) - HS134 20:30 - zakład na zwycięstwo
Typ: Gregor Schlierenzauer
Kurs: 2,15
Bwin
Analiza:
Młody Ausriak jest w wyśmienitej formie, jego główny rywal Anders Jacobsen rozczarowany porażką w TCS będzie obniżał swoją formę(moim skromnym zdaniem).
Schlierenzauerw obecnej formie zaliczy napewno 2 udane i równe skoki, możemy być też pewni bardzo wysokich not za styl.
Jego konkurenci ? Norwegowie ( Jacobsena opisałem wcześniej) nie mają jeszcze tego błysku, więc ich skoki jak narazie będa za krótkie na pierwsze miejsce.
Kamil Stoch, co raz mocniejszy, będzie wysoko, może tuż za wygranym, ale nie wygra, jeszcze nie w Wiśle...może w Zakoponym.
Jak dla mnie, jak nie zdarzy się nic nieoczekiwanego Gregor wygra dzisiejszy konkurs.
0

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaWłochy Puchar
Spotkanie: Juventus – AC Milan
Typ: over 2.5
Kurs: 1.92
Godz. 20.45
Analiza:
Szlagierowe spotkanie w ćwierćfinale rozgrywek w ramach Pucharu Włoch pomiędzy Juventusem a AC Milan. W obu ekipach dojdzie do kilku rotacji w składach. Juventus przewodzi w lidze ma 5 punktów przewagi nad drugim Lazio. O ostatnim meczu ligowym trzy dni temu sensacyjnie przegrał u siebie z Sampdorią 1:2 mimo że prowadził i grał w przewadze. Antonio Conte traktuje Puchar Włoch jako okazję do sprawdzenia rezerwowych: &quot;Będzie trochę rotacji. Coppa Italia daje mi okazję do wystawienia tych, którzy grali mniej w tym sezonie. To trudny test, ale umożliwia mi ocenę rozwoju moich zawodników”. Tak więc w bramce nie zobaczymy Buffona zastąpi go 36-letni Storari. Obrona wystąpią raczej w najmocniejszym składzie na dzień dzisiejszy, zabraknie oczywiście kontuzjowanego Chielliniego i ta strat jest dużym ciosem dla tej formacji, osobiście dla mnie najlepszy włoski obrońca a bez niego Juventus w tyłach gra dużo słabiej. W pomocy zabraknie Marchisio oraz Pirlo. Linie ataku maja tworzyć Matri oraz Giovincio. Oto cały przypuszczalny skład: (3-5-2): Storari - Caceres, Bonucci, Barzagli - Lichtsteiner, Vidal, Marrone, Giaccherini, Isla - Matri, Giovincio. Milan po słabym początku sezonu ostatnio spisuje się dużo lepiej i goni czołówkę ligi bo jak na razie są na siódmy miejscu oznaczającym grę bez pucharów, a celem jest oczywiście gra w Lidze Mistrzów. Podobnie jak w Juventusie w składzie dojdzie do kilku rotacji. W bramce zabraknie Abbiatiego zastąpi go Amelia. Obrona chyba największy mankament Allegriego w tym sezonie wystąpi najprawdopodobniej w takim ustawieniu Abate, Mexes, Acerbi, De Sciglio. Mocno za to będą wyglądać w ofensywie Montolivo, Boateng, Pazzini i niesamowity w tym sezonie El Shaarawy. Juventus aż tak bardzo poważniej nie traktuje pucharu ważniejsze jest Mistrzostwo kraju i Liga Mistrzów Milan również woli się skupić na grze w lidze bo tam muszą gonić czołówkę, dlatego nie przypuszczam żeby obie zagrały tutaj asekuracyjnie, będą chciały zakończyć tą rywalizację po 90 minutach bo jest to tylko jeden mecz. Juventus u siebie jest bardzo mocny, w ofensywie wyjdą w mocnym zestawieniu. Milan natomiast ostatnio poczyna sobie bardzo ofensywnie, ostatnie pięć meczy ligowych to aż 15 bramek zdobytych przy 9 straconych (średnia ponad 4 bramki). W ofensywnie dziś wyjdą najmocniejszym co mają, gorzej w obronnie. Do tego jeszcze braki podstawowych bramkarzy. Tak więc trzy bramki w tym spotkaniu to minimum co powinniśmy zobaczyć.
⛔100

D 39

domuji

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie - mężcz
Spotkanie: PŚ FIS (Wisła/POL) - HS134 20:30 - Zografski - Kornilov (1 seria)
Typ: Zografski
Kurs: 1,40
Buk: STS
Specjalnie wybieram się do STSu bo znalazłem tam ten typ. Dorzucę coś do dubelka jeszcze i będzie pewny kupon myślę. Bułgar w zdecydowanie lepszej formie, cały sezon zresztą ma bardzo przyzwoity, Kornilov bez blasku. Jeśli skupimy się już stricte na skoczni w Wiśle Bułgar czuje się tam jak w domu. We wszystkich seriach treningowych jak i kwalifikacjach zdecydowanie lepiej od Denisa. Śmiało stawiać.
⛔100 - nieregulaminowy bukmacher

remo91 57

remo91

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis kobiet, WTA, Sydney
Spotkanie: Kuznetsova - Kerber
Typ: DW: Kuznetsova wygra 2:1
Kurs: 5,25
Buk: Tobet
Dzisiejszego południa rosyjska tenisistka Svetlana Kuznetsova podejmie walkę z reprezentantką niemiec Angelique Kerber. Rosjanka prowadzi fenomenalną passe w Sydney 5 zwycięstw z rzędu. Pokonała już m.in. Wozniacka i Goerges. Jej dzisiejsza rywalka jest dopiero po czterech spotkaniach w Australii i ciężko ocenić jej formę ale rywalki jak narazie dosyć anonimowe jak dla przeciętnego obstawiacza jakim jestem ja.
Obie tenisistki spotykały się już w przeszłości 2 lata temu i wynik spotkania był taki jaki obstawiam na ich dzisiejszy mecz, czyli 2:1 dla Rosjanki. Kerber jest co prawda 5 w rankingu WTA ale jak wszyscy wiemy w kobiecym świecie tenisa to jest akurat najmniej ważny argument którym należy się sugerować. Uważam że Swetlana dzisiaj będzie kontynuować swoją passe, oddając jednego seta rywalce.
⛔100

T 29

tomato99

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Juventus-Milan
Kurs: 1.89
Analiza:
Mecz Coppa Italia pomiędzy gigantami włoskiej i światowej piłki. W takich spotkaniach zawsze trudno wskazać jednoznacznego faworyta. O ile Milan zawodził na początku sezonu to obecnie poczyna sobie bardzo dobrze. Natomiast Juventus od początku narzucił bardzo wysoki poziom i go utrzymuje pomimo tego że zdarzają się im pojedyncze wpadki jak chociażby ostatnie spotkanie to oni są faworytami i na nich radzę grać. Gdyby nie statystyki meczów domowych Juve i wyjazdowych Milanu nie grałbym tego spotkania. Jednak są one dość wymowne Juventus u siebie to ekipa która w 70% meczy zgarnia pełną pule. Natomiast goście 3/3/3 co jasno pokazuje brak stabilizacji. Milan na wyjazdach sporo strzela ale równie dużo traci. Bilans bramkowy 20:18 nie zachwyca a biorąc pod uwagę że Juve ma najlepszą defensywę w lidze i drugą ofensywę gościom będzie ciężko o korzystny rezultat. Jedynym niepokojącym objawem jest ostatnia porażka gospodarzy ze słabą Sampdorią, i porażka kilka meczy wcześniej na wyjeździe z Milanem w lidze 1:0. Milan natomiast w ostatnich meczach grał dużo lepiej jednak jak mierzył się z silniejszym rywalem jak Roma w lidze czy Zenit w LM to przegrywał. Mieli dobry kalendarz pozwalający na trochę odetchnięcia i grę ze słabszymi, stąd taki bilans ostatni 6 meczów ligowych 5/0/1. Puchary rządzą się własnymi prawami jednak nie należy mieć wątpliwości że w tym spotkaniu obie drużyny będą chciały wygrać. Juventus wydaje się być pewniejszym typem i to na nich radzę grać.
⛔100

bd69 13

bd69

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Cyprus » Cyprus Cup 2012/2013
Spotkanie: Achnas - Omonia
Typ: Achnas + 1
Kurs: 2,50
Środa godzina 17 pucharowe spotkanie pomiędzy Ethnikos Achnas i Omonią Nikozja.
Moim zdaniem Achnas nie przegra tego meczu. Poniżej zamieszczam H2H między obydwiema drużynami od 2009 roku z podkreśleniem meczów w których Achnas grało u siebie, i pogrubieniem meczów kiedy był to mecz pucharowy (czyli taki jak dzisiaj)
Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 2:1
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 1:1
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 1:0
Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 3:0
Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 1:1
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 0:1
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 1:1
Cup final stage Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 1:0
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 0:0
Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 1:0
Ethnikos Achnas : Omonia Nicosia 2:1
Omonia Nicosia : Ethnikos Achnas 2:0
Powyżej widać wyraźnie, że od 2009 roku Achnas przegrało u siebie z Omonią tylko raz 0:1 i był to mecz ligowy z 2011 roku. W innych meczach rozegranych na stadionie Achnas 2 razy wygrywali gospodarze i 3 razy padał remis. Jeżeli uwzględnimy tylko rozgrywki pucharowe da nam to 1 zwycięstwo 1 remis i ani jednej porażki na własnym stadionie.
Podsumowując, statystyki i kurs zachęcają do grania tego typu :razz:
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom