>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 08.06.2012 (piątek)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na piątek - 8 Czerwca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

beb 95

beb

Użytkownik
Dyscyplina: Euro 2012
Spotkanie: Rosja - Czechy
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Nadszedł czas mistrzostw! Rosja jest typowana do zajęcia pierwszego miejsca w grupie A. Czesi prawdopodobnie najsłabsza obecnie drużyna naszej grupy. Rosja będzie grała w 12, kibice Spartaka Moskwa i Zenitu będą robili za 12 gracza. Podczas ostatnich mistrzostw Rosją pokazała że jest jedną z lepszych drużyn, podejrzewam, iż na tych mistrzostwach tak nie będzie, lecz podzielam opinie większości, że są pewnym kandydatem do wyjścia z grupy. Czesi posiadają tylko jeden mocny punkt - bramkarza. Petr Czech zdobył w tym sezonie ze swoją drużyną Chelsea ligę mistrzów. I tak szczerze mówiąc jest to pierwszy i ostatni mocny punkt tej reprezentacji. Wynik nie powinien być wysoki ale Arszawin i spółka poradzą sobie z Czechami bez problemu.

✅120

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Dyscyplina: tenis, ATP, Roland Garros
Spotkanie: Novak Djokovic - Roger Federer
Typ: 2
Kurs: 2,80
Bukmacher: BetFair
Analiza:
Jeden i drugi w tym turnieju nie pokazali się z najlepszej strony. Djokovic najpierw pokonał bez większych problemów Starace, Kavcica (btw świetnie grał Słowak, miał szanse w drugim secie), Devildera, ale potem męczarnia z Seppim i z Tsongą (kilka piłek meczowych bronił). Federer natomiast zaczął od gładkiej wygranej z Kamke, a potem tracił sety kolejno z Ungurem, Mahutem i Goffinem. Podejrzewam jednak, że był zbyt wyluzowany, nie angażował się na sto procent. Z Del Potro przegrywał już 0-2 w setach, ale potem zaczął grać jak trzeba i go dogonił (niby Argentyńczyk grał z kontuzją, ale kto to tam do końca wie). Jeden i drugi w tym turnieju robią zaskakująco dużo niewymuszonych błędów. Teraz jednak na pewno Fedex będzie skupiony na max, zmotywowany by wygrać. Rok temu także mu zaufałem - przerwał wtedy mistrzowską passę Djokovica wygrywając 3-1. Tutaj zdecydowanie może być podobnie. Ostatni pojedynek w Rzymie Novak wygrał 6-2 7-6. Do 3 setów faworyzuję jednak Rogera. Spotkanie będzie loteryjne i długie, over 3,5 setów na 80%, ale wybieram Szwajcara po super kursie.

⛔100

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Dyscyplina: EURO 2012
Spotkanie:
Polska - Grecja
Typ:
Pierwsza bramka w meczu: R. Lewandowski
Kurs:
4,50
Bukmacher:
Bwin
Analiza:

Mecz otwarcia Mistrzostw Europy. Większość aspektów przemawia za biało-czerwonymi. Po pierwsze własny stadion oraz aklimatyzacja. Po drugie to kibice, którzy będą wywierać pozytywną energię u naszych grajków. Po trzecie to własny kraj, nie ma nic bardziej motywującego niż gra u siebie.
Analizując czysto piłkarskie aspekty to mamy jeden z lepszych składów od wielu lat. Zabójcza prawa flanka (trio z Borussi Dortmund). Więksość akcji pójdzie właśnie przez Piszczka , Kubę i Lewandowskiego. Jestem przekonany, że jeżeli Polska zdobędzie bramkę to tylko dzięki Lewandowskiemu, który może raz urwać się żelaznej defensywie Grecji przez całe 90 minut. Co do gości, nie mają takiego potencjału w ataku, tutaj szczęście im nie pomoże. Typuje w tym meczu 1:0 dla Polski, a pierwszym strzelcem bramki w meczu będzie Robert Lewandowski.

✅350

Otrzymane punkty reputacji: +5
michalb20 47

michalb20

Użytkownik
Botafogo - Cruzeiro
Brazil - Serie A - 2012 - 3.Runda
08.06.2012 02:00
Typ 1
Kurs : 2.00
Bukmacher : Bwin
Analiza:
Przeciwnikami drużyny gospodarzy jakimi są Botafogo będzą zawodnicy klubu Cruzeiro.
Jak by nie patrzeć goście spisują się puki co fatalnie... 2 remisy w lidze. Przyczym co jest teraz najważniejsze nie udało im się strzelić żadnej bramki. Ale i też nie stracili. Natomiast drużyna Botafogo spisuję się dość dobrze. W ciągu 2 spotkań ligowych strzelili aż 7 bramek, przy czym tracąc 4. Bramki te dały im 4 lokatę w tabeli i serię 2 zwycięstw. Trzeba zauważyć ,
że obie drużyny mają po jednym meczu w plecy. Jeśli dziś Botafogo zwycięży , a myślę że tak się stanie wskoczy
na pierwszą pozycję lidera w tabeli! W dodatku gospodarze są najlepszym zespołem jeśli chodzi o strzelone bramki
po 2 spotkaniach. Vasco ma tylko o jedną straconą bramkę mniej ale rozegrało już 3 spotkania.
Gospodarzom wystarczy skromne zwycięstwo 1:0 aby wskoczyć po 3 kolejkach na pozycję lidera. Myślę , że to będzie ich główną motywacją.
Jeśli chodzi o statystyki, pięciu ostatnich meczów pomiędzy dwoma drużynami to wychodzi na remis. 2 ostatnie spotkania Botafogo wygrało po 1 do 0 , trzeci był remis , 2 wstecz z kolei Cruzeiro wygrało także po 1 do 0 ... Myślę że bez wątpienia Botafogo powinni się sprężyć i to spotkanie zwyciężyć tym bardziej że grają na własnym stadionie, przed własną publicznością. A jeśli Cruzeiro po serii 2 remisów odniosło by porażkę to ich sytuacja zbyt miła nie będzie... życzę wszystkim powodzenia.

⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
⚽ Euro 2012
Polska - Grecja
Over 1.5 gola (1 połowa)
4.33
Williamhill

Na piątek wybrałem mecz inauguracyjny Euro 2012. Zmierzy się w nim ze sobą reprezentacja narodowa Polski i Grecji. Stawiam w tym meczu na powyżej 1.5 gola w 1 połowie.
Moim zdaniem mamy reprezentację najlepszą od lat. Już dawno nie mieliśmy piłkarzy na tak wysokim poziomie na jakim jest Lewandowski, Piszczek, Obraniak, Szczęsny, Kuba, Rybus czy Grosicki. Polacy grają w bardzo dobrych klubach i większość z nich ma za sobą bardzo udany sezon. Na papierze wygląda to całkiem dobrze. Drugi argument to fakt, że gramy u siebie. Moim zdaniem piłkarze są pod taką presją, że zagrają na 120% swoich możliwości. Moim zdaniem taktyka na ten mecz będzie taka, że w pierwszych 20 minutach będzie atakować rywali aby jak najszybciej zdobyć bramkę. Zakładam, że ta sztuka uda się naszym reprezentantom, a Grecy od razu ruszą do odrabiania strat co narazi ich na zabójczą kontrę. Stawiam na 2:0 do przerwy i na over 1.5 gola w 1 połowie. Jeśli chodzi o statystyki to przykładowo w ostatnim meczu Polacy do przerwy strzelili 3 bramki Andorze. Jednak nie ma co oglądać się na ten mecz bo i wiadomo jaki to był rywal. Ogólnie większość z czego co widzę stawia na niski wynik. Under 2.5, a nawet under 1.5 gola. Statystyki rzeczywiście wskazują na niski wynik jednak ja uważam, że dwie lub trzy bramki wpadną w tym meczu. Stawiam na pewne zwycięstwo reprezentacji Polski, która jeszcze nigdy nie przegrała z Grecją na własnym terenie. Mój typ to 2:0 dla Polski i stawiam na to, że to właśnie w 1 połowie wpadną te dwie bramki i będą to jedyne gole w tym meczu.

⛔100

C 12

calvaria

Użytkownik
Dyscyplina: Euro 2012
Spotkanie: Polska - Grecja
Typ: X
Kurs: 3.20
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:

Juz jutro rozpocznie sie inauguracyjny mecz Mistrzostw Europy 2012. Polska zmierzy sie z Grecja, a wedlug bukmacherow i prawdopodobnie wiekszosci Polakow jestesmy faworytem. Jednak ja nie przekreslam szans Grecji, ktora ma rownie duzo atutow co Polska. Za Polska przemawia wlasne boisko, dobra forma, Lewandowski i Smuda ???? Za Grecja przemawia solidny i zgrany zespol oraz nalezy pamietam ze sa oni mistrzami Europy z roku 2008! Czesto rowniez pierwszy mecz jest okreslany jako najwazniejszy. Zawodnicy beda musieli grac ostroznie oraz moga odczuwac ogromna presje. Doprowadzic to moze do nudnej gry, gdyz kazdy bedzie sie bal odslonic. W zwiazku z tym uwazam ze pojedynek zakonczy sie podzialem punktow. Polecam typ na remis.

✅220

zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Dyscyplina: Nba ,Koszykówka
Spotkanie: Boston Celtics-Miami Heat
Typ: Rajon Rondo over 16pkt
Kurs: 1,85
Bukmacher: Tobet
Analiza:

Nikt prawie sie nie spodziewał ze Weterani z Bostonu mogą taki upor stawic finalistom z zeszlego sezonu.Boston naprawde nie gra zle i wg mojej oceny bardziej zasługują na finał .Liczy sie kolektyw druzyna ,a nie indywidualnosci w postaci Wade i Lebrona.Swoje pewnie rzucą Ci dwaj dzis ale czy to pomoze?szczerze w to wątpie.Mimo ze ostatnio juz wrocił do gry Bosh to ja w niego nie wierze bo KG zawsze umiał przeciwko niemu grac ,jeden z weteranow Celtow kapitalnie sobie radzi w tych Po tak samo jak Rondo_Ostatnio Rajon nie zagral rewelacyjnie zdobyl tylko 7pkt ,ale i tak swoimi asystami pomogł Celtom w waznym zwyciestwie.W poprzednich spotkaniach grał bardzo dobrze gdzie uzyskal odpowiednio 15pkt ,21pkt,44pkt i 16pkt czyli wygladalo to dobrze.Rajon w tym sezonie bardzo poprawił rzut .Dzis mysle ze bedzie wiecej wjezdzał pod kosz bo to potrafi robic bardzo dobrze .Mysle ze rzuci kolo 20pkt jak i nie wiecej .Pietrus mysle ze nie zagra juz tak dobrych zawodow jak ostatnio ,a wiecej na swoje barki wlasnie wezmie Rondo.Mecz wg mnie bedzie na styku ,ale to Boston wygra konferencje swoją wolą walki i mysle ze wkońcu pokazą dobry diffense!!!.

✅85

Otrzymane punkty reputacji: +3
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna | Brazylia
Spotkanie : Botafogo - Cruzeiro
Typ : Obie strzelą
Kurs : 1,80
Bukmacher : Bet365

Dzisiaj dokończenie kolejki i z dwóch spotkań, wybieram to w którym siły będą bardziej wyrównane.
Botafogo od startu sezonu wygrało oba mecze, a każdym z nich wyniki były niczym w hokeju. Wygrana u siebie z Sampą 4:2, głównie po tragicznych błędach obrony gości. Świetny mecz wówczas zagrał Gustavo Herrera, który ustrzelił hattricka. W drugi mecz z Coritibią nie był już szału z jego strony, ale z ciężkiego terenu wywieźli cenne trzy punkty. O ile do ataku nie można mieć większych zastrzeżeń to do obrony już tak. Cztery braki stracone w dwóch meczach to trochę dużo nawet biorąc pod uwagę klasę przeciwników. Uważam, że można ich trochę usprawiedliwić bo w każdym meczu na bramce stał kto inny [w pierwszym Jefferson, a w drugim Renan]. Dzisiaj też nie powinni utrzymać czystego konta, bo pierwszy bramkarz Jefferson jest na reprezentacji, a drugi Renan jest kontuzjowany, dlatego w tym spotkaniu zagra trzeci bramkarz Milton. Nie będzie to co prawda jego debiut w drużynie, ale pierwszy mecz na tak wysokim szczeblu rozgrywek. Zagrał już jedno spotkanie w Corioce z Boavistą, ale lepiej żeby o tamtym meczu zapomniał, bo Fogao przegrała wówczas aż 2:5. Oprócz dwójki bramkarzy nie zagrają dzisiaj również Fellype Gabriel (P, 2/0) i Loco Abreu (N, 1/0).
Cruzeiro jak na razie dwa remisy po 0:0 z Nautico i Atletico GO. Wyniki z punktu widzenia defensywy poprawne, nawet bardzo, ale z przodu nie wygląda to zbyt dobrze, a potencjał napadu jest duży. Gra tam przecież Wellington Paulista, który w stanowych na jedenaście meczów strzelił jedenaście bramek. Do tego Anselmo Ramon (12/7) czy też Montillo (11/4). Dwa spotkania bez strzelonej braki w Brazylii to dużo, patrząc też na poziom jaki prezentuje zespół z Belo Horizonte. Trener Celso Roth nie będzie mógł skorzystać z podpory defensywy Victorio (O, 2/0).
W historii spotkań między tymi zespołami widać, że gościom zawsze trudno się grało na Estadio Olimpico Joao Havelange, ale bramki strzelać tam potrafią.
Głównymi argumentami, którymi się kieruję przy stawianiu tego zakładu jest słaba defensywa gospodarzy i Milton, który zagra u nich na bramce, do tego ich mocna offensywa, a po stronie Cruzeiro przemawia fakt, że kiedyś muszą rozpocząć nabijanie goli w lidze, więc myślę, że to może być dzisiejszego wieczoru.

Botafogo : Milton Raphael, Lucas, Brinner, Fábio Ferreira e Márcio Azevedo; Jadson, Renato, Maicosuel, Andrezinho e Vítor Júnior; Herrera

Cruzeiro : Fábio, Diego Renan, Léo, Mateus e Marcelo Oliveira; Amaral, Charles,Tinga e Souza; Montillo e Wellington Paulista

✅80

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka
Spotkanie: Argentyna - Tajlandia
Typ: Tajlandia (-1,5 seta)
Kurs: 1.55

Zapowiada się małe starcie Dawida z Goliatem. Argentynki, które debiutowały w zeszłym roku, mają przeciwnika znacznie bardziej rutynowanego i zawsze groźnego. Ciężko cokolwiek pisać o personaliach i aktualnej formie, bowiem to początek turnieju.

Jak wspominałem, Argentyna nie ma za dużego ogrania międzynarodowego i do męskiej reprezentacji (jej poziomu gry) to jeszcze lata świetlne. Skład jest bardzo młody, ale ambitny i myślę, że to kolejna drużyna, która założy sobie cykl czteroletni na Igrzyska w 2016 roku i tam będzie chciała coś ugrać. Póki co jednak ta drużyna jest głównym dostarczycielem punktów, co pokazał dobitnie Puchar Świata.

Tajki natomiast z dobrej strony pokazały się w Interkontynentalnym Turnieju Kwalifikacyjnym w Japonii. Tajki prezentują bardzo charakterystyczny styl gry dla siebie - w obronie dotykają praktycznie każdą piłkę, bardzo ciężko zabrać im punkt na &quot;czysto&quot;. Liderką drużyny powinna być Sittirak Onuma, która zdobywa dużo punktów z ataku.

Zadecyduję myślę doświadczenie. Argentyna myślę ugra max seta, dlatego można zagrać dość bezpiecznie.

✅55

bukqueen 23

bukqueen

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Boston Celtics - Miami Heat
Typ: 2 (-2)
Kurs: 1.86

Analiza:
Już jutro o 02.30 w nocy dojdzie do niezwykle ciekawego spotkania w NBA. W TD Garden w Bostonie miejscowi Celtowie staną przed wielką szansą na awans do finału. Po 5 spotkaniach jest 3-2 dla zawodników Doca Riversa. Mi wydaje się jednak, że dzisiaj gracze z Florydy popsują święto wszystkim sympatykom drużyny z Bostonu. Miami Heat ma nóż na gardle, w tamtym sezonie w finale Heat nie dali rady Dallas, a w tym sezonie zapowiadali srogi odwet. Po dwóch meczach wydawało się, że Słońca spokojnie awansują do finału. Grali nieźle nawet mimo braku Chrisa Bosha. Pod jego nieobecność pod koszami rządził Kevin Garnett i to w dużej mierze dzięki KG Boston prowadzi 3:2. Swoją robotę robią także Paul Pierce i rewelacyjny w tej serii Rajon Rondo. Ja jednak uważam, że dzisiaj Boston nie wytrzyma presji i przegra ten mecz. Przed tą serią byli skazywani na porażkę. Nikt nie dawał im najmniejszych szans na zwycięstwo. A jednak. Dzisiaj jednak wraca Bosh i gra może być o wiele inna. Na pewno Garnett nie będzie tak hasał pod koszami jak w poprzednich meczach. Rondo też musi kiedyś zacząć gorzej grać. A z drugiej strony LeBron James nie może wiecznie zawodzić w decydujących momentach. Dzisiaj uważam, że LBJ poprowadzi Miami do wygrania spotkania. Heat nie mają nic do stracenia, dzisiaj zagrają chyba na większym luzie niż dotychczas i moim zdaniem ograją Boston. Stawiam nawet na ich zwycięstwo z małym handicapem. Boston moim zdaniem spali się psychicznie i jutro na parkiecie będą królować zawodnicy Miami. Polecam Wam ten typ!!!

✅86

Otrzymane punkty reputacji: +3
sepson 14

sepson

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna ME 2012
Spotkanie: Polska-Grecja
Typ: Dokładny wynik 1-0
Kurs: 4.85
Bukmacher: Betsson

To już za 20 godzin, najważniejszy mecz, mecz otwarcia Euro 2012 na które czekaliśmy 5 lat. Polska i Grecja. Zespoły o zupełnie innych stylach gry, jeżeli wgl można mówić o jakimkolwiek stylu Polaków. Ta drużyna dopiero będzie mieć własny styl, ktory dopiero sie krystalizuje.Do rzeczy. Typ 1-0, bo:
1. Mecz otwarcia, gdzie pada mało bramek i zazwyczaj zespól, który strzela pierwszy, prawdopodobnie wygra. Polska jest gospodarzem, za którym stoi spragniony zwycięstw naród. Doping będzie ogromy.
2. Mamy młody zespół, który stanie naprzeciwko doświadczeniu i silnej grze obronnej. Grecy to co mieli osiągnąć w takich imprezach osiągnęli, i teraz czas na Polskę.
3.Ostatnie mecze Greków to 1-0 Z Armenią, 1-1 ze Słowenią, 1-1 z Belgami, 1-3 z Rumunią, 1-1 z Rosją. Mecze towarzyskie, więc bez presji, ale i tak bardzo słabo, mało bramek i typowa defensywa, lecz tez nie do końca taka mocna.
4.Na terenie Polski, Grecy nigdy nie wygrali z Gospodarzem.
5. Polska nie traci bramki od 5 meczy, a tu bedzie mecz otwarcia, więc spora presja i mecz do jednej bramki !! Mimo, że Hellada to zespół defensywny, ale hellołłł...to nie Brazylia, mamy szanse, chłopaki są zmotywowani, po oczach Smudy widać pewność.
6. Od 2004 Grecja nie była nam w stanie strzelić gola, a graliśmy z nimi 3 razy 0-0, 2-0, 1-0.
7.Nawet zwierzęta twierdzą, że Polska wygra(słonica, foka, koguty, psy, świnie, żaby itp)
8.Gospodarzom pomagają ściany. Niestety często boleśnie się o tym mogliśmy przekonać :p
9. Zakończmy w końcu smutny rozdział piłkarskiej historii, i zróbmy to, dziękuje.

⛔100

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EURO 2012
Spotkanie: Rosja - Czechy
Typ: Rosja powyżej 1,5 gola
Stawka: 3/10
Kurs: 2,75
Buk: Bet365
Analiza: &quot;Cieszą się Polacy, cieszy Ukraina, że tu dla nas wszystkich Euro się zaczyna. &quot; To już dziś. Rozpoczynają się rozgrywki na boiskach Polski i Ukrainy. Rozpoczniemy od meczu inauguracyjnego pomiędzy Polską a Grecją. Ale ja wybieram zdecydowanie bardziej pewne spotkanie. Rosja - Czechy. &quot;Pepiki&quot; już na rozpoczęciu tych Mistrzostw Europy są dla mnie skreśleni. Nie twierdzę, że oddadzą punkty za darmo. Ale nie spodziewam się szału z ich strony. Tacy gracze jak Dzagoev, Arshavin, Denisov czy wspomniani już Kerzhakov i Shirokov robią różnicę w drużynie prowadzonej przez Advocaat&#39;a. A przecież na ławce rezerwowych są jeszcze tacy gracze jak Roman Pavlyuchenko, Pavel Pogrebnyak czy też młody Aleksandr Kokorin. Szczerze powiedziawszy sam kurs na Rosjan jest bardzo zawyżony według mnie, ale to dobrze. Ja wybieram zdecydowanie typ, że uda im się strzelić dwie bramki, po kursie 2,75! Podczas Euro 2008 też bardzo niewiele osób wierzyło w ekipę Rosjan. A mimo to doszli do półfinałów. Gdzie dopiero przegrali z Hiszpanami 0:3. W tym dniu spodziewam się dwóch zwycięstw faworytów do awansu, czyli Polski i Rosji. Stawiam, że Rosja strzeli przynajmniej dwie bramki.

✅175

P 31

pantryx1993

Użytkownik
Dyscyplina: AUSTRIA: Erste liga - Spadek
08.06.2012 19:00
Hartberg - Grazer
Typ: Grazer
Kurs: 2,80 Sportingbet

Analiza:

Jutrzejszego dnia dojdzie do decydującego spotkania w ramach fazy play-off w 1 lidze Austriackiej. O pozostanie w Austriackiej Erste lidze będzie ubiegać się ekipa Hartberg, jej rywalem będzie zwycięzca Ligi Regionalnej Centralnej w Austrii czyli drużyna Grazer. Będzie to już drugie i decydujące spotkania w tej fazie. W pierwszym spotkaniu drużyny zagrały na stadionie Grazera, gdzie po zaciętym ale jakże strasznie defensywnym spotkaniu padł remis 0:0 według mnie faworytem do awansu i grania za rok w Erste lidze są piłkarze Grazera. Mimo tego, że w roli delikatnego faworyta stawia się drużynę Hartberg ja decyduję się zagrać na ekipę Grazer. Otóż dlaczego, za ekipą Grazera przemawia ich świetna gra przez cały sezon na wyjazdach jak i u siebie zatem nie powinno im przeszkadzać to gdzie grają. Ale według mnie głównym aspektem, który przemawia za ekipą Grazera jest liczba rozegranych meczy w sezonie, która zdecydowanie przemawia za Grazerem. To Ci piłkarze świetnie prezentowali się przez cały sezon, który w ich przypadku trwał zaledwie 30 spotkań, każdy wie, że lepiej gra się drużynie, która przez cały sezon wygrywała czują oni ulgę psychiczną a przede wszystkim fizyczną. Ich przeciwnicy rozegrali o 6 spotkań więcej a na dodatek większość z nich to spotkania kończące się porażkami. Sądzę, że i ten mecz zakończy się przegraną drużyny Hartbergera i w końcu opuści on pierwszą ligę Austriacką.

Zwrot

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Boston Celtics - Miami Heat
Typ: under 182
Kurs: 1.74
Buk: bet365
{Koszykówka, NBA, 2:30}

To będzie mecz, gdzie oglądanie się za siebie- czyli jak przebiegała cała seria przeciwko ekipie Doca Riversa, jest kompletnie bez sensu.
Wygra zespół, który opanuje nerwy i przez całe spotkanie zagra na maksymalnej koncentracji, eliminując najmniejsze błędy, w swojej grze. Oba zespoły wiedzą już o sobie przecież wszystko.
Celtowie są o krok od finału – sprawia, że mają przewagę psychiczną nad rywalem. W dodatku grają przed swoją widownią.

Pod ścianą jest zespół z Florydy, który przegrał jedno z decydujących starć na własnym parkiecie.
Czy ostatnia porażka, to znak, by skreślać LeBrona i Wade&#39;a z wyścigu po mistrzostwo NBA?
Zdecydowanie nie. Przed poprzednim meczem pisałem, że powrót Bosha, to wcale nie musi być atut Miami, bo Chris był poza cyklem meczowym.
Boston będzie chciał sprowokować rywali do niezbyt czystej gry. Powinna górować obrona.
Nie widzą mi się szybkie ataki Miami. Jeśli Celtowie ograniczą ich poczynania, w ataku, to szanse Miami maleją. Zatem kiedy szanse Miami wzrastają? Zespołowa obrona ze strony koszykarzy Heat.
Kolejny aspekt, to Bosh. W tym meczu powinno wyjść na ile Spoelstra odrobił zadanie domowe z poprzedniej potyczki. Bosh może być jego asem w rękawie, bo przez niemalże całą serię Chris Bosh był poza grą i kilka ustawionych akcji pod niego, może nieco Celtów wybić z rytmu.

Jeśli chodzi o aspekt psychiczny w ekipie Żarów, to oni są również zespołem z doświadczeniem, choć wielu widzi tylko duet LBJ – Wade. Owszem, w ataku. Jeśli jednak były jakieś rozmowy i dotarły do pozostałych kolegów z ekipy, „wyrobników”, którzy ciężko harują w obronie, by ułatwić grę swoim liderom, to Heat zachowują szansę na powrót do własnej hali na decydujące starcie.
Celtowie, w tej serii popisują się niezwykłą defensywą przeciwko strzelcowi Heat – Wade&#39;owi.
Ponownie kluczem dla Heat powinna być lepsza gra w pierwszej połowie.
Mecz powinien być pod znakiem defensywy. Celtowie są wiekowi, więc do zachowania szansy powrotu do walki o pierścień dla Miami oraz zmęczenia – a co za tym idzie, zmuszenia Celtics do strat, będzie właśnie obrona. Oba zespoły akurat to potrafią.

Miami limit błędów już wykorzystało. BIG3, czy BIG3 – kompromitacja? Jeśli ten sezon zakończą na finałach konferencji, to niezwykle medialne koszykarskie persony z Miami, będą musiały drugi sezon z rzędu znosić masową krytykę i staną się pośmiewiskiem.
Miami, to również zespół z charakterem, więc stać ich na walkę o zwycięstwo, jednak kluczem do tego będzie obrona.
Doświadczenia nie brakuje, w żadnej z ekip. Wygra koncentracja i siła psychiczna.
Typowałbym zwycięstwo Miami, ale kurs na wyjeździe, przy stanie 3:2 dla Bostonu poniżej 2, nie jest dla mnie wart ryzyka. Bardziej czuję underowy mecz.

Powodzenia!

✅74

wojciechj 30

wojciechj

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, French Open
Spotkanie: N.Djokovic- R.Federer g.14:30
typ: Djokovic wygra 3:1
kurs:4.0
bukmacher:bet365
Na dzisiaj wybrałem pół finałowe spotkanie pomiędzy Serbską rakietą numer jeden N. Djokovicem a trzecim Szwajcarem R.Federer’em. Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest oczywiście Djokovic i jeśli obejdzie się bez niespodzianek to zapowiada się kolejny finał pomiędzy Serbem a R.Nadalem (który jest zdecydowanym faworytem do wygrania swojego pojedynku z Ferrer’em). Jak już wspomniałem zwycięsca tego spotkania może być jeden i według mnie na pewno będzie to Djokovic, value w tym spotkaniu zauważyłem w zakładzie na dokładny wynik meczu. Djokovi bez wątpienia jest teraz rakietą numer jeden ( dorównuje mu tylko wymieniony wcześniej Nadal), jednak jeśli chodzi o grę na cegle to nawet z dużo niżej notowanymi przeciwnikami musi się trochę pomęczyć. Z gospodarzem J.W. Tsonga(5) wygrał 3:1, z A. Seppi (22) 3:2, trzecia rakieta świata- R.Federer na pewno podejmie walkę i łatwo nie odda meczu. Uważam, że djokovic wygra ten ciężki a zarazem ciekawy pojedynek ale na pewno nie do 0. Stawiam na wynik 3:1 dla djokovica, kurs na pewno warty ryzyka, a Szwajcar zdecydowanie może ugrać seta.

⛔100

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Boston Celtics - Miami Heat
Typ: Boston +2,5
Kurs: 1.91
Bukmacher: unibet
Analiza: Kolejny raz nie rozumiem faworyzowania Miami. A przecież to Boston prowadzi w tej rywalizacji, zagrają na własnym parkiecie, na którym prezentują się niemal świetnie. Widać, że Heat nie leży ten parkiet, bo w końcu wygrali na nim bodajże ostatni raz rok temu. Podopieczni Riversa poczuli, że mogą wygrać to starcie i poprzednie zwycięstwo z zespołem Spoelstry w znacznym stopniu przybliżył ich rywalizacji z Thunder. Boston jest świadomy wagi dzisiejszego spotkania. W przypadku przegranej, trudno będzie im się odbić w hali Miami. Natomiast grając u siebie mają okazję, by wyeliminować rywali. Pomimo powrotu Bosha, stawiam na gospodarzy. Thunder udowodnili, że można wygrać z faworytami, dlaczego więc Celtowie nie mogą tego powtórzyć? Boston wraz ze wsparciem kibiców pokażą po raz kolejny na co ich stać. Zabezpieczam się w postaci handicapu, ale równie dobrze można próbować na czysty win.

⛔100

bagietka92 85

bagietka92

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, French Open
Spotkanie: N.Djokovic- R.Federer g.14:30
typ: DW: Federer 3:1
kurs: 5,80
bukmacher: bah

Analiza:

Jutro ważny mecz pomiędzy szwajcarem a serbem. Stawiam tutaj zdecydowanie na federera ponieważ ma większy bagaż doświadczeń niż djoko lecz nie zapominam o pierwszej lokacie w rankingu ATP serba. Jak wiadomo serby to strasznie zacięty naród dlatego nie będzie to łatwy mecz dla Rogera. Jak Djokovic założy takie same buty jak w meczu z Seppim to nie daje mu szansy na wygraną. Zobaczymy co będzie, ja proponuję zagrać na Rogera.

pozdro.

:-|

⛔100

S 11

sigir

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Euro 2012
Typ: 1
Kurs: 1.91
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Tyle lat czekaliśmy na imprezę tej rangi w naszym kraju. Nie można postawić inaczej w tym meczu! Polska wygra!
Do przodu, Polsko!
Do boju, Polsko!
Nie zginiesz nigdy
Póki o zwycięstwo grasz
Wygrana będzie nasza
Uwierzyć tylko chciej
Biało - czerwonych w sercu miej
Choćby do pokonania
Sam diabeł nawet był
Zaśpiewaj dziś ze wszystkich sił...
Do przodu, Polsko!
Do boju, Polsko!
Nie zginiesz nigdy
Póki o zwycięstwo grasz
Do przodu, Polsko
Do boju, Polsko
Wygrana będzie
Jeśli mocne orły masz...
Kiepska analiza.

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 133

safa02

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna EURO 2012
Typ: Grecja over 1,5
Kurs: 5,00
Analiza: Na otwarcie Euro 2012 w Warszawie spotykaja sie reprezentacje Polski i Grecji. Faworytami tego spotkanie beda wspolgospodarze tego turnieju Polacy. Napewno bialo czerwoni beda wspierani przez wlasna publicznoscia, i sprubuja dobrze roapoczac ten turniej wygrywajac po raz pierwsze w historii spotkanie w rozgrywkach Euro. Jednak nie mozemy wykluczyc fakt iz gospodarze tego spotkanie moga miec klopotow zeby sobie poradzic z stressem zwiazanym z wielkimi oczekiwaniami. Moim zdaniem ten fakt moga wykorzestac pilkarze reprezentacji Grecji i sprubuja sprawic wielka niepodzianka pokonujac gospodarze tak jak to mialo miejsce 8 lat temu w Portugalii. Znajac Grecki styl gry napewno goscie beda nastawieni na kontry i sprubuja wygrac bitwa na srodek boiska. Mysle ze w takiej sytuacje Polacy beda musieli zagrac pozycyjnym atakiem. Niestety nie zawsze Polacy sobie radza w takiej role i zapewnie pozostawia wiele wolne pole Grekom. W spotkanie otwarcie nie zabraknie ostrej gry i stalych fragmentow gry. Uwazam ze Grecki zespol jest w stanie wykorzystac takich sytuacje i nie raz pokonac Polskiego bramkarza. Dlatego na dzis wybralem ze w spotkanie pomiedzy Polska i Grecja, goscie zdobeda powyzej 1,5 gola.

⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom