>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 08.04.2013 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Czechy Juniorska Liga
Spotkanie: C. Budejovice Youth - Bohemians 1905 Youth
Typ: Powyżej 4.5
Kurs: 3.1
Bukmacher: Bet365
Czeska liga juniorów jest niezwykle overowa, więc bez chwili zastanowienia typuję sporą ilość goli w pierwszym z dzisiejszych spotkań tych rozgrywek. C. Budejovice zajmuje obecnie jedenastą pozycję w tabeli i zmierzą się z ekipą Bohemians 1905, okupującą przedostatnie miejsce. Faworytem rzecz jasna są gospodarze, jednak na tym poziomie niespodzianki zdarzają się stosunkowo często, dlatego &quot;bezpieczniejszym&quot; typem wydaje się over bramkowy. W spotkaniach C. Budejovice padło w tym sezonie 86 goli, co daje średnią 3.6/mecz, a w Bohemians podobnie, bo 87 =&gt; 3.62/mecz. Wyniki ośmiu marcowych pojedynków obu drużyn, w których padło łącznie 41 goli napawają optymizmem na wygraną mojego typu. Liczę na utrzymanie takiego trendu bramkowego, a wtedy moja propozycja ma na prawdę spore szanse. Wg mnie typ jest godny uwagi i warto kontrolować go na live.

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +4
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Turcja, godzina 17:00
Spotkanie: Besiktas - Aliaga Bld.
Typ: Besiktas (-7 pkt)
Kurs: 1.78
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Dziś o godzinie 17:00 w koszykówce tureckiej odbędzie się spotkanie: Besiktas - Aliaga Bld. Faworytem oczywiście są gospodarze, Besiktas to 6 ekipa ligi, z kolei Aliaga Bld. to 11 zespół ligi. Besiktas musi walczyć by jak najlepiej trafić w Play Offach o wysokie miejsce będzie ciężko, ale trzeba wygrywać by obronić obecnie zajmowaną 6 pozycję. Goście z kolei mają jeszcze jakieś tam szanse na 8 miejsce dające w Play Off, ale chyba nikt w to nie wierzy. Obie ekipy w podobnej formie ostatnie 5 meczy to 2 zwycięstwa, oraz 3 porażki, zarówno gospodarzy jak i gości. Wydaje mi się jednak że Besiktas jest w nieco lepszej dyspozycji: trzy ostatnie mecze to 2 zwycięstwa, oraz 1 porażka. Trzeba jednak powiedzieć że z tych ostatnich 3 porażek, to jedna z Galatasaray Stambuł u siebie 4 punktami, czyli z liderem, oraz z Banvitsporem, czyli 3 ekipą ligi. Z kolei Aliaga Bld. wygrali z 13 i z 14 zespołem ligi. Besikatas u siebie średnio, 7 zwycięstw oraz 5 porażek, fatalna passa 4 kolejnych porażek u siebie, więc myślę że pora ją przerwać, chociaż trzeba przyznać że wszystkie porażki to z zespołami z pierwszej piątki: Pinar Karsiyaka, Banvitspor, Fenerbahce, oraz Galatasaray, teraz na pewno będzie łatwiejszy mecz i chęć przełamania. Tym bardziej że goście czyli Aliaga Bld. to jedna z najsłabszych ekip jeśli chodzi o dokonania wyjazdowe: 3 zwycięstwa, oraz 9 porażek. Głównie ostatnie dobre wyniki Besiktasu u siebie w Eurolidze skłoniły mnie do gry na gospodarzy: wygrana 72:70 ze Sieną, oraz 80:73 z Fenerbahce. Ostatnie 5 meczy między Besiktasem, a Aliaga Bld. to same zwycięstwa Besiktasu, zwycięstwo ich wydaje mi się formalnością, teraz tylko pytanie czy są w stanie pokryć linię punktową handicap? Według mnie tak.

✅ 78

Z 78

ziom157

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA KAtowice
Spotkanie: Torro-Flor M-T. (Esp) - Pliskova Ka. (Cze)
Typ: 2
Kurs: 1.80
Bukmacher: William Hill

Analiza:
Na dziś przygotowałem coś z WTA w Katowicach. Spotkanie będzie rozgrywanie na nawierzchni ziemnej. Minimalna faworytką jest Hiszpanka Torro. Jednak ja stawiam zdecydowanie na Czeszkę. Nie jest ona najlepszą zawodniczką ,ale lubi grać na kortach ziemnych. W tym roku na kortach ziemnych rozegrała 2 spotkania. 1 wygrała i 1 przegrała.Natomiast Torro rozegrała w tym roku na ziemnych kortach 16 spotkań. Zdołała wygrać 7. Przegrała 9 spotkań. W ostatnim spotkaniu Torro grała z Savinykh V. (Rus). Przegrała ponieważ odniesła kontuzję. Dlatego uważam że w tym meczu będzie jej ciężko grać ponieważ jest świeżo po kontuzji. Hispzanka jest aktualnie rozstawiona z numerem 80. Natomiast Czeszka jest 82. Dzielą ich zaledwie 2 pozycje . Hiszpanka rozegrała więcej spotkan na nawierzchni ziemnej,ale nie oznacza to że musi wygrać mecz. Pliskova to równie dobra zawodniczka i myślę że szanse są 50/50. Niech wygra Pliskova!

✅ 80

rogz166 514

rogz166

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Ukraina
Spotkanie: Budivielnik - Hoverla
Typ: Budivielnik – 9,5 pkt
Kurs: 1.78
Bukmacher: Pinnacle
1 spotkanie play off w lidze ukraińskiej ( dodam ,ciekawiej jak dla mnie). Zagra zwycięzca sezonu zasadniczego i półfinalista Eurocup –Budivielnik kontra 8 drużyna sezonu Hoverla. Spotkanie odbędzie się w Kijowie. Co tu dużo pisać, różnica między drużynami ogromna. Gracze z Kijowa niedoceniani w Europie doszli do Europejskiego pucharu nr 2 aż do półfinału, pokonując wcześniej znacznie wyżej notowane zespoły.( odpadli pokonani zdecydowanie przez Bilbao). Patrząc na ten dwu mecz z Hiszpanami + ostatnie wyniki w lidze można odnieść wrażenie ,że drużyna znacznie obniżyła loty. W lidze na kilka kolejek do końca mieli zapewnione 1 miejsce , wiec totalnie nie grali o nic , a rywali mieli z topu swojej ligi, pisząc krótko żadnego znaczenia nie miały te spotkania przez rozpoczynającymi się Play off. Co do spotkań w Eurocupie przegrać dwumecz z jednym z faworytów czyli Bilbao na pewno wstydu drużynie nie przynosi.
Co do dzisiejszego spotkania handi dość wysokie ,ale odpowiadające mniej wiecej klasom drużyn. Licze ,żę dzisiaj Budivielnik zagra po prostu swoje i będzie chciał zdecydowanie wygrać ten mecz.
Stawka 4/10

⛔ 100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Duńska, godz 19:00
Aalborg BK - Silkeborg IF
TYP: 1
KURS: 1,93
BUK: BetGun
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 19 rozpocznie się spotkanie kończące 26 kolejkę Duńskiej ligi a ja wybrałem mecz pomiędzy zespołem Aalborg a zespołem Silkeborg. Według bukmacherów faworytem są gospodarze i ja też tak uważam.
Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 5 pozycji z dorobkiem 35 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 12 meczy w których to 5 meczy wygrali, 3 mecze zremisowali i 4 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 14 bramek. Ostatnie mecze jakoś za ciekawie nie grali ponieważ w ostatnich 5 meczach zdołali oni zgromadzić jedynie 3 oczka. Dwa mecze przegrali i 3 mecze zremisowali.
Natomiast goście tego meczu w lidze znajdują się na ostatniej pozycji z dorobkiem 24 oczek i walczą o to aby nie spaść z ligi. Do bezpiecznego miejsca tracą oni 3 oczka. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali oni 13 meczy w których to 4 mecze wygrali, 2 mecze zremisowali i 7 meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 18 goli ale stracili ich aż 30. W ostatnich 5 meczach zdołali oni uzbierać 6 oczek. Dwa mecze wygrali i 3 mecze przegrali.
Gospodarze tego meczu zagrają w najmocniejszym składzie jedynie kilku rezerwowych nie zagra:
Hallur Hansson PO M:3 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – rezerwowy zawodnik
Kasper Pedersen OB M:3 G:1 (zawodnik niepowołany) – rezerwowy zawodnik
Jakob Blabjerg OB M:1 G:0 (zawodnik niepowołany) – rezerwowy zawodnik
Kauke Rodrigues NP M:5 G:1 (zawodnik niepowołany) – rezerwowy zawodnik
Natomiast goście tego meczu są zdecydowanie poważniej osłabieni 3 podstawowych zawodników w tym meczu nie zagra oraz kilku zawodników rezerwowych:
Lasse Heinze GK M:25 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – kluczowy zawodnik
Kasper Risgard PO M:21 G:2 (zawodnik zawieszony) – kluczowy zawodnik
Thorbjorn Holst Rasmussen OB M:9 G:0 (zawodnik niepowołany) – rezerwowy zawodnik
Bjarni Vidarsson PO M:12 G:1 (zawodnik niepowołany) – ważny zawodnik
Emil La Cour PO M:4 G:0 (zawodnik niepowołany) – rezerwowy zawodnik
I jeszcze 3 zawodników gdzie jeszcze w tym sezonie nie wystąpili w ani jednym mecze ni wystąpili.
Moim zdaniem w tym meczu gospodarze powinni uzyskać korzystny rezultat i uważam że powinni wygrać oraz over 2.5 powinno wpaść.​

✅ 93

Otrzymane punkty reputacji: +1
optimusmt06 66

optimusmt06

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna, Włochy, Seria B
Spotkanie: Padova -Varese
Typ: BTS
Kurs: 1.9
Bukmacher: Betclic
analiza:
Na dziś przejrzałem drugą lige włoską, gra dziś Padova która od 5 spotkań nie strzeliła gola, ba nawet nie zremisowała tylko zanotowała 5 porażek z rzędu, myślę że nastąpi dziś przełamanie tej drużyny i w końcu strzelą gola. Drużyna gości Varese ostatnio pokonała 3:0 Regginę u siebie ,gra na wyjazdach nie jest zbyt udana w ich wykonaniu lecz myśląc o grze w play off bo zajmują 6 lokate a Padova niezbyt bezpieczną 14, to muszą zdobyć jakieś punkty, gram dziś na obie strzelą bo wierzę w przełamanie Padovy no i bramka gości tez powinna wpasc

✅ 90

icetea00 36

icetea00

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaSZWECJA: Allsvenskan
Spotkanie: Östers - Helsingborg
Typ: Over 2.5
Kurs: 2.05
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Osters zajmuje 10 miejsce w tabeli z jednym punktem,zagrali jeden mecz który zremisowali z Brommapojkarna 2-2 . Dla nich to jest wielki sukces że są w tej lidze awansowali z ligi 2 do 1.W poprzednim sezonie wygrali ligę 2
Helsingborg zajmuje 4 miejsce w tabeli z trzema punktami,zagrali jedne mecz który wygrali z Djurgarden 3-0.
Ostatnio obie drużyny zagrały w pucharach Osters wygrał z Sirius 2-1 , a Helsingborg przegrał z IFK Göteborg 0-1
Między sobą obie drużyny zagrały 8 razy a over 2.5 padł 7 razy . Ostatni ich mecz rozegrali towarzysko w którym wynik padł 0-0.Lubią między sobą strzelać.Dziś moim zdaniem te spotkanie zakończy się overem 2.5 .

⛔ 100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina; Piłka nożnaDania Superliga
Spotkanie: Aalborg - Silkeborg
Typ: over 3.5
Kurs: 3.50
Bukmacher: Sportingbet
Godz.: 19:00
Analiza:
Ekipa gospodarzy Aalborg z dorobkiem 35 punktów plasuje się na piątej pozycji. Jak do tej pory wygrali dziesięć spotkań tyle sami przegrywając plus pięć razy dzieląc się punktami. Zajmują pierwszą lokatę która nie daje europejskich pucharów jednak dziś zwyciężając wskoczą na pozycje numer cztery. Jeśli chodzi o bramki która są w tym typie najważniejsze to średnia bramkowa wynosi 2.9, na co składa się 39 bramek strzelonych przy 33 straconych. U siebie legitymują się bilansem 5-3-4, bramki 17:14. Goście mają na koncie 24 punkty (bilans 7-3-15) zamyka ligową tabelę. Ścisk w dolnych rejonach jest duży do bezpiecznej pozycji tracą tylko trzy oczka i mają dzisiejszy mecz mniej na koncie. Ekipa ma najgorszą pod względem straconych bramek defensywę jako jedyni przekroczyli liczbą 50 (53) co daje średnio dwie bramki na mecz, po stronie strzelonych mają natomiast połowę mniej 27, w sumie daje nam to średnią 3.2. U siebie radzą sobie gorzej niż na wyjazdach 3-1-8, bramki 8:23.
Bramki w tym spotkaniu to chyba jedyna słuszna decyzja bo argumentów jest kilka. Aalborg który liczy się w walce o trzecią lokatę która daje grę w europejskich pucharach na wiosnę jeszcze nie wygrał o czym pisałem a za nami sześć kolejek przez to strata do Randers wynosi już dziewięć oczek dziś zarówno trener jak i zawodnicy mówi że najwyższa pora na przełamanie. Rywal teoretycznie wydaje się idealny który zamyka tabelę ale tak jak pisałem nie odstają oni od wyrównanej stawki w dolnych rejonach tabeli. Aalborg ma ogromne problemy w defensywie na wiosnę w spotkaniu z Odense zremisowanym 2:2 dwukrotnie tracili prowadzenie, z Horsens (rywal dzisiejszych gości w walce o utrzymanie ) prowadzili 0:2 do przerwy i wywieźli tylko punkt. Silkeborg które też nie gra za rewelacyjnie w defensywie min 0:5 dwie kolejki temu z Sonderyjske czyli z przedostatnim zespołem w ostatniej kolejce sprawił sensację pokonując zdecydowanego lidera ligi i od kilku lat najlepszy zespół Duński Kopenhagę 1:0 to zwycięstwo bardzo podbudowało zawodników którzy dziś chcą sprawić kolejną tym razem małą niespodziankę. Istotną sprawą jest to że obie bezpośrednim starciem rozpoczęły rundę wiosenną a górą u siebie był zespół zamulający stawkę 3:2 (Aalborg dwukrotnie znowu wychodził na prowadzenie), po za tym jeszcze raz spotkały się w tym sezonie i bramek znowu nie brakowało 2:1. Rok temu na tym stadionie było 3:1. Kolejna ważna sprawa dla powodzenia typu to goście mają kontuzjowanych dwóch pierwszych bramkarzy Heinze i Solica, po za tym z obronny wypadło dwóch zawodników Rasmussen i Jakobsen. Na koniec taka moja statystyk wczoraj w trzech spotkaniach nie zobaczyliśmy overa a Duńska liga nie słynie z underowych spotkań, dziś te dwie ekipy powinny nadrobić wczorajsze bramki.

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
kosmo70 130

kosmo70

Użytkownik
bets by kosmo70
Piłka nożna - I liga Rosja - godz. 17.00
Mecz: Mordovia Saransk - Krasnodar
Typ: bramki over 2.5
Kurs: 2.10
Buk: bet365
Witajcie. Już niebawem rozpocznie się spotkanie drużyn, które wciąż walczą o swoje cele - z jednej strony walcząca o utrzymanie Mordovia, dziś jako goście wystąpi Krasnodar, mający jeszcze szanse na LE. Obie drużyny w ostatnich tygodniach wykazują ogromne zaangażowanie w osiągnięcie tych celów, w szczególności widać to po Mordovii, która ambitnie walczy o opuszczenie strefy spadkowej. Obie drużyny w rundzie wiosennej wygrały u siebie z potentatem Anzhi, odpowiednio 2:0 i 4:0 - oba te wyniki to były największe zaskoczenia kolejek. Przed Mordovią trzy kluczowe spotkania w walce o utrzymanie, drużyna Krasnodaru jest w ich zasięgu, toteż przypuszczam, że dzis będą walczyć zawzięcie o kolejne punkty. Dla Krasnodaru każde spotkanie jest ważne, gdyż ciągle jeszcze walczą o LE, to drużyna raczej domowa, wyjazdy przegrywają, ale zwykle strzeląc i tracąc sporo bramek. Ponieważ wcześniejsze mecze obu drużyn koczyły się wynikami overowymi (6:1, 4:1, 1:2), czując determinację Mordovii, stawiam na sporą ilość bramek w dzisiejszym meczu. Powodzenia.
&quot;Szukając typów zawsze pamiętaj o pierwszym, który przykłuł twoją uwagę. Ten zwykle bowiem jest najtrafniejszy. Sam przekonałem się o tym boleśnie niejednokrotnie...&quot;

⛔ 100

herman20 44

herman20

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Katowice
Spotkanie: Annika Beck - Marta Domachowska
Kurs: 5,0
Buk: Bet365
Analiza: Witam. Dzisiaj polecam zagrać na Martę. Najważniejszym argumentem w potyczce z Beck uważam, że będzie to iż Domachowska zagra przed własną publicznością. Obie zawodniczki w ostatnich czasach nie zachwycają. Dostają baty po kolei od każdej przeciwniczki. Dzisiejszy mecz będzie dla jednej z nich meczem na przełamanie. Marta jest zawodniczką bardziej doświadczoną, 27 lat to idealny wiek dla tenisisty. Annika jeszcze zbiera doświadczenie, ma dopiero 19 lat. Nasza zawodniczka rozegrała w karierze już 193 mecze na clayu, Niemka tylko 63. Obydwie panie zagrały jeden mecz pomiędzy sobą w zeszłym roku, wtedy górą była Annike, ale mecz był wyrównany (trzysetowka), więc dzisiejszy kurs na nią na poziomie 1.1 uważam za solidnie śmieszny. Polecam dzisiaj zaryzykować na Martę, lecz nie szaleć ze stawką!

⛔ 100 (powtórzony typ)

J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Plusliga
Spotkanie: Zaksa Kędzierzyn Koźle vs Resovia Rzeszów
Typ: Resovia Rzeszów
Kurs: 2.65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
2 mecz finałowy Plusligi.Wczoraj 3:0 w stronę gospodarzy ale dziś nie musi być już tak łatwo_Oglądając grę Resovii nawet w 20% nie przypominała ona tej drużyny ćwierćfinałów oraz półfinałów.Warto jednak zaznaczyć że mimo bardzo słabej gry Rzeszowian mieli oni szanse na wygranie 2 setów co pokazuje że Zaksa wcale nie jest taka mocna.Wczoraj niewidoczny Schops oraz Akhrem a bez nich ta gra nie istnieje.Do tego słabe chwile miał Tichacek i tak cała gra poleciała jak domek z kart.Dziś ta gra już po prostu nie może być gorsza i podopieczni Kowala muszą się maksymalnie spiąć.Powrót do Rzeszowa ze stanem 2-0 w plecy będzie stawiał Resovie w bardzo trudnym położeniu dlatego dziś wygrana to po prostu &quot;mus&quot; dla Rzeszowian.Jeśli Olek i Jochen powrócą do swojej dobrej gry a Lukas będzie rozgrywał pewnie i skutecznie to Resovia spokojnie może wygrać ten mecz.Wczoraj w grze Zaksy uwidoczniła się jedna cecha.Nieumiejętność wykorzystania katastrofalnej gry rywala.Sytuacja zarówno w 1 jak i 3 secie przy takim poziomie Resovii nie powinna się zdarzyć i praktycznie tylko w 2 secie Zaksa miała kontrolę nad pojedynkiem.Tak jak już pisałem ostatnio uwidacznia się dużo słabsza forma Zagumnego.Nietrzymanie tempa jest aż nadto widoczne i atakujący często nie mają łatwo by skończyć dany atak.Rouzier wczoraj bardzo dobra skuteczność,Ruciak pokazał swoje walory a Fonteles to jak zwykle siła zasięgu robi swoje.Resovia wczoraj to był jednak cień drużyny sprzed kilku tygodni dlatego dziś może być tylko lepiej.Wierna grupa z Rzeszowa na pewno na 100% będzie wspierać swoich zawodników i moim zdaniem dziś przyniesie to skutki.Resovia musi dziś zaryzykować bo nawet jeśli udałoby się wygrać 2 razy w Rzeszowie (a myślę że tak będzie) to przyjeżdżać do Kędzierzyna na 5 mecz to raczej samobójstwo dlatego dziś skupienie i koncentracja musi być na 100% po stronie Resovii i wtedy powinno być dobrze.Większość &quot;ekspertów&quot; Polsatu Sport skazuje Resovie na pożarcie w dzisiejszym meczu ale osobiście twierdzę że tacy panowie jak Wanio czy też dwójka Swędrowski&amp;Wójtowicz są mało obiektywni i sam nie wiem dlaczego ale po prostu nie lubią Resovii.Dlatego chyba nie ma co wierzyć tym przypuszczaniom ekspertów bo są oni nieobiektywni.Ja stawiam na Resovie, może dlatego że jestem ich kibicem ale też wierzę w ich siatkarską siłę którą dziś pokażę i wrócą do Rzeszowa w dobrych nastrojach.

✅ 165

Otrzymane punkty reputacji: +5
bzyq 216

bzyq

Użytkownik
Zaksa- Resovia typ 1
kurs 1,5
bukmacher: Pinnacle
Dziś o godzinie 18.00 drugie spotkanie finałowe w Hali Azoty. Wczoraj Zaksa dość pewnie ograła Resovie 3-0. Bardzo dobre zawody w drużynie gospodarzy rozegral Michał Ruciak, który trzymał całe przyjęcie i dodatkowo dobrze zagrywał. Fonteles jak na siebie słabo, choć nie przeszkodziło mu to zakończyć pierwszy set asem serwisowym. Rouzier trzymał poziom w ataku i w przypadku braku Witczaka to jedyny atakujące jakim może straszyć Zaksa na ten moment. Jak dla mnie Zagumny słabo, od niego wymagam dużo więcej. Gacek też poniżej swojego poziomu. Środkowi solidnie.
Co do Resovii to trudno kogoś wyróżnić poza Bartmanem, który trochę szarpnał ale na Zakse to było za mało. Było widać, że w przypadku słabej skuteczności Schoopsa i Akhrema przy mizernym przyjęciu Resovia nie istnieje. Należy zaznaczyć, że Zaksa też na najwyższym poziomie wczoraj nie zagrała ale to co grali Panowie z Rzeszowa to dno i 3 metry mułu. Nie spodziewam sie, że przez 24h coś może sie tak diametralnie zmienić. Dlatego czysta 1 po przyzwoitym kursie. Polecam ;)

⛔ 100

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Plusliga
Spotkanie: Zaksa Kędzierzyn Koźle vs Resovia Rzeszów
Typ: Over 184,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Wczoraj Zaksa teoretycznie dość gładko pokonała Resovię, wygrywając 3:0, jednak za wyjątkiem jednego seta, dwa inne były bardzo wyrównane i rzeszowianom zabrakło tylko regularności do tego, aby mecz nie zakończył się w trzech partiach. Dziś uważam, że zespół Castellaniego nie wygra tak wysoko - do pokrycia overka wystarczą cztery wyrównane sety. Osobiście uważam, że jest duża szansa na tie-breaka. Drużyny bardzo wyrównane, Kędzierzyn Koźle gra co prawda u siebie, ale nie sądzę by drugi raz wygrali do zera. Kadrowo jedni i drudzy podobnie, umiejętności także bardzo zbliżone do siebie, tak więc drugi raz z rzędu nie zapowiada się na jednostronne 3:0.
Zarówno jedni i drudzy na zagrywce potrafią bombardować. Co prawda Zaksa w tym elemencie jest minimalnie lepsza, no ale nie jest to element, w którym kędzierzynianie na 100% będą górować. Ponadto w zespole z Kędzierzyna Koźla przed spotkaniami z Resovią była mowa o mikrourazach i kontuzjach, także o ile w pierwszym spotkaniu to nie było widoczne, o teraz może już być. Tutaj upatruję, że Resovia wywalczy jakiegoś seta. Typ zależny głównie od podstawy gości, bo gospodarze nawet jeśli przegrają to na pewno bo wojnie.

✅ 85

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie - Widzew Łódź : Polonia Warszawa
Typ - Obie strzelą/ TAK
Kurs - 1.95
Buk - UNIBET
Analiza : Dzisiaj o godz 18:30 dojdzie do spotkania dwóch &quot;bankrutów&quot; naszej rodzimej ligi. Pomimo tego ,że obie drużyny spisują się w obecnej rundzie bardzo słabo to uważam,że dzisiaj w Łodzi zobaczymy ciekawe spotkanie. Obie ekipy prezentują dość otwarty styl gry.Widzew to obok Pogoni jedyna drużyna, która w rundzie wiosennej obecnego sezonu nie wygrała jeszcze ligowego spotkania. Każda passa ma jednak swój koniec, a łodzianie liczą, że nastąpi on właśnie w meczu z Polonią Warszawa. Na pewno u siebie zechcą zaatakować, bo gdzie jak nie u siebie mają liczyć na bramki. Jeżeli Widzew nie odniesie w poniedziałek zwycięstwa, jego sytuacja zacznie być coraz mniej komfortowa. Trzeba pamiętać,że swój mecz wygrało Podbeskidzie i zaczyna zagrażać takim zespołom jak Widzew.
Polonia na pewno się w tym meczu nie położy i nie będzie czekać na sprawiedliwy wymiar kary, również będzie szukała szans na zdobycie bramki, dzisiaj okazje ku temu będą. Polonia, patrząc ze sportowego punktu widzenia, wciąż liczy się w walce o europejskie puchary, a zwycięstwo w jakimkolwiek stosunku przesunie ją na trzecie miejsce w tabeli. Dlatego myślę,że obydwa zespoły będą dążyć do zwycięstwa,a to tylko &quot;otworzy&quot; nam mecz. Jak już wspomniałem spodziewam się dzisiaj otwartej gry, błędów w obronie i sporej ilości sytuacji podbramkowych.Myślę,że dzisiaj postrzelają ???? ....pozdrawiam

Przewidywane składy:
Widzew Łódź: Krakowiak - Broź, Phibel, Gavrić, Kramar - Kaczmarek, Bartoszewicz, Okachi, Dudek, Pawłowski - M. Stępiński.

Polonia Warszawa: Przyrowski - Tosik, Morozow, Olczak, Baran - Pazio, Przybecki Hołota, Kiełb - Piątek - Wszołek.

✅ 95

Otrzymane punkty reputacji: +6
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny
Spotkanie: Marta Domachowska vs Annika Beck
Typ: Marta Domachowska +1,5 seta
Kurs: 2,50
Buk: Expekt
Data/godzina rozpoczęcia: 08-04-2013/19-00
Analiza:
Przejdę już do konkretów, bo analiza mi się skasowała. Większość z Polaków liczy na wygraną Domachowskiej. Jest to dla niej jedna z nielicznych szans na pokazanie się przed własną publicznością. Domachowska była nadzieją polskiego tenisa, zajmowała nawet 36 miejsce w rankingu WTA. Obecnie jej forma nie jest zbyt rewelacyjna. Domachowska to zawodniczka praworęczna. Wygrała dotychczas osiem turniejów rangi ITF. Annika Beck to jeszcze młoda 19-letnia zawodniczka, która z miesiąca na miesiąc poprawia swoje miejsce w rankingu WTA. Niemka ostatnio grała z Urszulą Radwańską, i musiała uznać wyższość Polki. Polka sprawiła jej lanie, oddając jej zaledwie cztery gemy. Niemka obecnie jest na 74 miejscu. Domachowska nie raz udowodniała, że potrafi grać, a w spotkaniu przed własną publicznością powinna spiąć ,,pośladki&quot; i wygrać przynajmniej jednego seta-powodzenia

⛔ 100

dariusz19 48

dariusz19

Użytkownik
Dyscyplina - Tenis Mężczyzn - ATP - SINGIEL: Houston (USA) - Kwalifikacje, ziemna
Spotkanie - Ginepri R. (Usa) - Polansky P. (Can)
Typ - R.Ginepri wygra 2:0
Kurs - 2,10
Buk - bet365
Analiza!
Witam wszystkich. Na dzisiejszy typ dnia wybrałem spotkanie Amerykanina z Kanadyjczykiem. Tym spotkaniem postaram się przerwać słabszą passe, którą kontynuuję od kilku podawanych typów.
Robby to już 30-letni gracz i natury nie oszukamy, lecz moim zdaniem jest typowym twardzielem, który za żadne skarby świata się nie poddaje, tym bardziej, że gra u siebie w USA gdzie sciany na pewno mu będą pomagać. W rankingu 283 - a Polanskyy- 192 !?
Więc dlaczego właśnie takie kursy skoro różni ich prawie 100 pozycji?
A no właśnie dlatego, że bukmacherzy doskonale zdają sobie sprawę z tego kim był i jakim graczem jest Robby.
W historii nie wynalazłem meczy pomiędzy tymi zawodnikami, więc przypuszczam, że jest ich to pierwsze spotkanie.
Przewaga Ginepriego to też fakt, że w tym roku rozegrał już 11 spotkań na ziemnej nawierzchni z czego wygrał aż 10! Zaś Polansky zagrał jedno, które też wygrał.
Podsumowując... Doświadczenie, własne ściany plus napewno umiejętności = zdecydowane zwycięstwo Ginepriego, jak dla mnie 2-0

✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 0

dzik18

Użytkownik
Dyscyplina- Piłka nożna- Liga włoska- Seria A
Spotkanie: AS Roma- Lazio Rzym
Typ: powyżej 3,5
Kurs 3,00
Buk: bet-at-home
Analiza:
Dziś 140 derby Rzymu. Jestem kibicem AS Romy i od prawie 8 lat od kiedy kibicuje Romie zawsze byłem przyzwyczajony, że ci kończą wyżej niż Lazio. Trzy ostatnie pojedynki to jednak rozczarowanie bo to 3 porażki AS Romy. Roma to drużyna pełna paradoksów i na tym paradoksie utrzymywałby swój typ. Roma gra w kratkę, bo w jednym meczu potrafią upokorzyć Milan czy Fiorentinę by w następnym przegrać z Cagilari. Tu gwarancja bramek jest gwarantowana. Roma to drugi najlepszy zespół w lidze pod względem strzelania bramek ale to też zarazem drugi zespół najgorszy jeżeli chodzi o obronę. Ustępują tylko Pescarze. Tu stawianie zwycięstwa którejś z drużyn jest po prostu ryzykowne bo to derby a bukmacherzy stawiają w roli faworyta Romę. Jest też pewna ciekawostka, bo tylko z Juventusem zespół Romy wygrał i tam padła tylko 1 bramka, w pozostałych meczach z Napoli, Milanem, Fiorentiną, Interem i właśnie Lazio padało ponad 3 bramki. To właśnie na tej statystyce można oprzeć ten typ i jak widać Roma zawsze potrafi z zespołami z czołówki tworzyć świetne widowiska z dużą liczbą bramek i tak myślę, że będzie tym razem

⛔ 100

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
ANGLIA: Premier League Manchester Utd -Manchester City 08.04.2013 21:00
Manchester Utd posiadanie % piłki powyżej 50.49
2,1
Expekt.com
Derby bardzo prestiżowe spotkanie dla obydwu zespołów i trenerów oraz kibiców mistrzostwo zdobyte w cuglach przez czerwone diabły, o czym świadczy przewaga w tabeli.W oko wpadło mi parę zakładów, główny to zwycięstwo MU-niestety już zajęty,wiec gramy posiadanie piłki na korzyść United . Graja u siebie zawsze takie mecze wyzwalają dodatkowa motywacje ,chęć wygrania upokorzenia lokalnego rywala bezcenna - walki na pewno nie zabraknie czysto piłkarsko oceniam united po prostu wyżej- maja lepszy zespól, jest tam drużyna. Ekipa Manciniego to na pewno spory potencjał, ale zdecydowanie graja po niżej swoich możliwości- sam trener chyba tez nie za dobrze panuje nad drużyną ,co pokazują konflikty z wielkimi gwiazdami jak Tevez ,Baloteli.Najlepszym przykładem jest słabość obywateli w europejskich pucharach, brak charakteru tej drużynie, zbudowana za grube miliony gra bardzo przeciętnie. Bezsprzecznie spotykają sie najlepsze zespoły statystycznie Premier League- City najlepsza defensywa tylko 26 bramek straconych. United najlepszy atak 70 goli i 2 obrona z 31 bramkami straconymi.MU świetny bilans spotkań u siebie 15 ( 14 - 0 - 1 ) 39 : 15 - 42 pkt.Zapowiada sie prawdziwa uczta, oba zespoły w dobrej formie- 1 spotkanie bardzo zacięte, wygrane w dramatycznych okolicznościach 3-2 przez Fergusona.Warto po grac overka na rzuty rożne, myślę ze spokojnie ponad 10 ich zobaczymy- linie sa w granicach 11 oraz posiadanie piłki na korzyść United powyżej 50.49% wygląda bardzo fajnie ciekawie, myślę ze to United od początku meczu będzie dominować na swoim boisku- raz po raz atakując rywala.Grając ostro w środku boiska, wysokim pressingiem zmuszając obywateli do błędów przy wyprowadzaniu piłki.

⛔ 100

Y 1

yama

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Francja 2
Spotkanie: Le Havre - Caen
Kurs: 2,92
Bukmacher:
Pinnacle Sports
Analiza: O godzinie 20.30 będziemy dziś świadkami początku jedynego dziś spotkania w drugiej lidze francuskiej. Zdecydowałem się zagrać dziś na Caen, zespół zajmujący obecnie piąta lokatę w tabeli. Dlaczego? Przede wszystkim drużyna Caen w przeciwieństwie do Le Havre w tym sezonie jeszcze o coś walczy. Co prawda piłkarze Le Havre odnieśli zwycięstwo w czterech ostatnich spotkaniach na własnym stadionie, ale do zajmującego trzecie miejsce w tabeli zespołu Gunigamp tracą wciąż 9 pkt przy ośmiu pozostałych spotkaniach. Drużyna Caen wciąż pozostaje w tym sezonie ligowym jednym z faworytów do awansu i wciąż zachowuje duże szanse na powrót do najwyższej klasy rozgrywkowej. Wygrywając to spotkanie zrówna się punktami z zajmującymi obecnie drugie i trzecie miejsce w tabeli drużynami Nantes i Gunigamp, co przy obecnym bilansie bramkowym skutkowałoby awansem na drugie miejsce w tabeli. Dzisiejszego wieczoru typuję więc na zwycięstwo gości. :razz:

⛔ 100

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Argentyna - Primera B Nacional
Spotkanie: Ind. Rivadavia - Rosario Central
Typ: Rosario Central wygra jednym golem.
Kurs: 3.80
Bukmacher: Expekt
Rosario mimo pewnego awansu o klasę wyżej, chce wygrać obecne rozgrywki. Zakłady na ich wygraną w ostatnich rundach mogły przy regularnej stawce przynieść sporo gotówki. Dzisiaj również Azja ładnie kręci na wygraną tej ekipy. Spadki rzędu (-0.30) od wystawienia przynoszą nadzieję. Ciężko popierać się statystykami, sporo w nich remisów do przerwy w meczach wyjazdowych i wygranych 1:0. Gospodarze już w miarę pewni utrzymania, to typowy zespół swojego terenu, grający dość underowo. Tylko 9 goli straconych. Dziś jednak, kierując się h2h wnioskuję, że 2:1 w stronę gości wygląda fajnie. 0:1 HT 1:2 FT prognozując. Rosario odjedzie na 6 oczek i to na pewno ich w tym momencie interesuje.

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom