Koszykówka, NBA
BOSTON Celtics -
LOS ANGELES Lakers
Typ:
LA Lakers
Kurs:
2,05 (bet365)
Piątek 2 w nocy czasu polskiego.. Hitowe spotkanie pomiędzy gwiazdami z LA i team'em z Bostonu.
Wczoraj grałem na Celtów i idealnie wpasowałem się z handicapem, dzisiaj podobnie jak wczoraj zagram przeciwko faworytom bukmacherów, czyli na LA.
Tak jak napisałem wyżej, moim zdaniem Celtowie to drużyna, Lakersi w tym sezonie to zbieranina gwiazd. Ale podobnie brak Rondo pozytywnie wpłynął na wyniki Celtów, tak brak Howarda dobrze robi Jeziorowcom.. nie jest tajemnicą, że nie najlepiej dogadują się z Briantem.. Nash i Howard, obaj przed przyjściem do LA byli niekwestionowanymi liderami w swoich teamach (Suns i Magic).. W LA lider może być tylko jeden i jest nim Kobe, Nash jest doświadczonym graczem i potrafi się dostosować, a nieobecność Howarda pozwala Briantowi bez przeszkód kierować drużyną.
Obie drużyny mają świetną passę, Celtics 5-0, Lakers 4-1 (3 ostatnie mecze to zwycięstwa na parkietach rywali)
Za Bostonem przemawia to, że grają u Siebie, za Lakersami fakt, że kiedy wczoraj odpoczywali po wtorkowym zwycięstwie nad Brooklynem, Celtics musieli wybrać się na trudny mecz do Toronto, i mimo wygranej, która buduje morale, na pewno przystąpią do dzisiejszej rywalizacji mniej wypoczęci, a w takim spotkaniu, decydująca może być końcówka i tutaj widzę szansę dla Lakersów.
LA potrzebują zwycięstw jak ryba wody.. muszą zagrać w Playoffs, a żeby tak się stało muszą wygrywać na wyjazdach, w dzisiejszym meczu będą mieli przewagę kondycji, jednego lidera w postaci Kobego i jak szczęście będzie im sprzyjać wyjadą ze wschodniego wybrzeża w bardzo dobrych humorach.
Chciałem dać z handi -1,5 ale różnice w kursie są minimalne, a LA ostatnio często wygrywali tylko 1 pkt. więc ostatecznie stawiam czysto na Jeziorowców, choćby 1 punktem, ale wygrają... we will see

100