>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 07.10.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Spotkanie: Slask Wroclaw vs Polonia Warszawa
Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 2,07
Buk: Tobet

W dniu jutrzejszym zmierzą się sąsiedzi w tabeli. Drużyny dzieli jedynie 1 punkt w tabeli i obie ekipy będą chciały utrzymać sie w czołówce. Śląsk w tym sezonie nie imponuje grą. Działacze opowiadają, że wina leży w przygotowaniu do sezonu. Może jest to trochę prawdy, gdyż w ostatnim meczu z Górnikiem, Wrocławianie poprostu padli ze zmęczenia około 60 minuty. Największą bolączką Śląska jest defensywa. Co mecz ustawienie tej formacji jest różne. Ogólnie w sezonie co mecz tracą 1,6 bramki. Jednak lepiej spisują sie u siebie. Tracąc 0,33 gola/mecz. W tym sezonie Śląsk jest niepokonany na swoim stadionie, a Poloniści wygrali we Wrocławiu ostatni raz ponad 3,5 roku temu. Jednak kiedyś każda seria sie musi skończyć. Polonia jest dla mnie zaskoczeniem w tym sezonie. Ich największym plusem jest suiła ofensywna. Wszołek, Teodorczyk i Dwaliszwili od początku prezentują sie bardzo dobrze, a trzeba jeszcze pamiętać, że na ławce pozostaje Gołębiewski. Piłkarz może nie wybitny, ale potrafiący w tym sezonie wykończyć akcję. Dotychczas Poloniści stracili 2 punkty na wyjeździe i to w spotkaniu z obecnym liderem. W pozostalych meczach strzelali min. 1 bramkę w meczu. Myślę, że będzie to dobre spotkanie jak na polską ligę i według mnie faworytem jest Polonia. A po takim kursie warto zaryzykować.

✅107

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Piłka Nożna, Serie A
Spotkanie:Torino-Cagliari
Typ:Wyscig do 3 bramek - Torino
Kurs:5.50
William Hil
Analiza:

Szukałem czegoś z wysokim kursem w tym spotkaniu gdyż osobiscie uważam iż drużyna gości nie będzie miała zbyt wiele jutro do powiedzenia jakże na trudnym wyjeździe do Turynu . Drużyna gospodarzy słynie z bardzo dobrej defensywy co skłaniało by również do zagrania na nich czyste konto ale kurs mnie nie zadawalał wiec skłoniłem się na taki ryzykowny typ który jak by nie patrzeć ma prawo wejścia patrzać na obecne wyniki gosci w lidze czyli ostatnie miejsce . W ostatniej kolejce serie A druzyna Torino rostrzelała się mocno az 1;5 i mysle ze jutro bedą chcieli pokazać na swiom terenenie że potrafią to również czynic dla swoich kibiców ! Drużyna gospodarzy zajmuje fantastyczne 7 miejsce w lidze i watpie zeby przepuscicli okazje do podwyższenia tego rezultatu jeśli przyjeżdża ostatnia drużyna ligi . Ten mecz poprostu trzeba wygrać i uważam ze bedzie to również atrakacyjne wysokie zwycięstwo . Jednym z głownych obronców w Torino jest Glik nasz reprezentant który ma bardzo wysoki % celnych podań co jako obrońca jest bardzo ważne jutro równiez takie postacie jak Brighi i Bianchi bedą jutro stanowić o sile napędowej zespolu z Torino . Pozdrawiam

⛔100

arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna Premier League
Spotkanie: Liverpool-Stoke
Typ: Suarez strzeli gola , a L&#39;pool wygra.
Kurs: 2,75
Bukmacher: William Hill
Analiza: W Liverpoolu drzemie spora sila, ktora dotychczas uspiona byla z roznych powodow. Jednym z nich byl z pewnoscia pech. The Reds po inaugurujacej ligowe zmagania porazce 0-3 z meczu na mecz prezentowali sie lepiej , byli bardziej aktywni i sprawiali leosze wrazenie niz kolejni przeciwnicy. Nie dawalo to im jednak punktow. Remisowali mecze , ktore powinni wygrywac jak np. z Sunderlandem. Apogeum byl mecz z Manchesterem United, kiedy to przez wieksza czesc grali w oslabieniu , a mimo tego byli strona przewazajaca i lepsza. Ich przelamanie wisialo w powietrzu az w koncu nastapilo w Norwich kiedy to wszystkie elemwnty zgraly sie idealnie i rywal zostal rozgromiony. Sadze, ze po zdjeciu z siebie presji Liverpool wreszcie przelamie sie u siebiw gdzie w lidze ostatni raz wygral w tamtym sezonie, w maju. Mam rowniez nadzieje, ze jednym ze strzelcow bramek bedzie Suarez , ktory po strzeleniu hat-tricka byc moze odblokuje sie i zacznie trafiac seryjnie potwierdzajac dobra dyspozycje. Reasumujac- Odnosze wrazenie ze Liverpool jest w formie i zrobi wszystko by zdobyc dzis przeciwko Stoke 3 punkty. W tym celu odpuszczono calkiem mecz LE z Udinese, byleby pilkarze byli wypoczeci na Stoke. Sadze, ze Liverpool wygra pewnie to spotkanie a kazdy inny wynik bedzie dla mnie spora niespodzianka. Zycze udanych typow i pozdrawiam ????

⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa
Typ: Polonia Warszawa zdobędzie bramkę w obydwu połowach
Kurs: 4,75
Bukmacher: William Hill
Analiza: Polonia wygląda na drużynę, która bardziej lubi grać z kontrataku niż się bronić. Oni doskonale grają na wyjazdach w tym sezonie. Zwycięstwa wyjazdowe 3:1 z Lechią i 3:1 z Wisłą oraz strzelenie przez Polonię w tych meczach goli w obydwu połowach robią wrażenie. Remis na wyjeździe 1:1 z Legią to też świetny rezultat. To pokazuje, że Polonia naprawdę będzie groźna na wjazdach w tym sezonie. Śląsk w tym sezonie gra w kratkę. U siebie niby wszystkie trzy mecze wygrał, ale rywale byli słabi. Z Koroną wygrali 2:0, ale Korona gra słabo w tym sezonie. Z Ruchem wygrali 1:0, ale Ruch wtedy był w dołku. Z Bełchatowem zwyciężyli 2:1, jednak Bełchatów to ostatnia drużyna w tabeli. Na wyjazdach Śląsk gra tragicznie, w meczu z Górnikiem zostali zmiażdżeni 1:4. Podejrzewam, że Polonia nastawi się na grę z kontry, a Śląsk będzie atakował. Śląsk moim zdaniem ma dość dziurawą defensywę i Polonia może to wykorzystać. Po takim ładnym kursie myślę, że warto to zagrać.

⛔100

bzimu 62

bzimu

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna Włoch Serie A
Spotkanie: Milan - Inter
Typ: 2
Kurs: 3,10
Godz:20:45
Bukmacher: Pinnacle
Ależ nas dzisiaj czekają emocje w piłce europejskiej najpierw Gran Derbi a w przerwie tego spotkania rozpoczną się Derby Mediolanu w których zmierzy się Milan zajmujący obecnie 11 lokatę w tabeli z Interem który zajmuje 3 lokatę.
Zdecydowanie stawiam w tym spotkaniu na Inter według mnie są oni teraz zdecydowanie lepszym zespołem od Milanu. Milan w tym sezonie nie gra już tak dobrze jak w poprzednim gdzie wtedy byli oni niestety zdecydowanie lepsi od Interu. Z Milanu odeszło paru kluczowych zawodników w tym Ibrahimovic oraz Silva którzy ustawiali grę w ataku oraz obronie.Inter przed sezonem nie osłabił się z klubu nie odeszli znaczący zawodnicy trochę odmłodzili skład co im na pewno wyszło na dobre.Oba zespoły grały spotkania w Europejskich pucharach w tym tygodniu i trzeba przyznać że Inter ma zdecydowanie lepszą sytuacje ponieważ Milan rozegrał bardzo ciężkie spotkanie z Zenitem natomiast Inter grał ze słabym Nafcik Baku i trener mógł sobie pozwolić żeby piłkarze z podstawowego składu sobie od poczeli prze Derbami. Dotychczas rozegrano już 156 spotkań o ligowe punkty pomiędzy Milanem a Interem, a to oznacza, że obie drużyny w Serie A rywalizowały ze sobą już w 78 sezonach. Lepszym bilansem pochwalić mogą się Nerazzurri, którzy wygrali 58 z tych spotkań. Milan górą był 49 razy i tyleż meczów kończyło się podziałami punktów. H2H ostatnie 5 spotkań
21.07.12 TRO Inter Milan 2 : 1
06.05.12 SER Inter Milan 4 : 2
15.01.12 SER Milan Inter 0 : 1
18.08.11 TRO Milan Inter 0 : 1
06.08.11 SUP Milan Inter 2 : 1
Widać że Inter ostatnio znalazł sposób na grę swojego odwiecznego rywala.
Mam nadzieję że Inter dołoży kolejne zwycięstwo nad Milan i pewnie wygra to spotkanie.Oba zespoły wystąpią w najsilniejszych składach.
Przewidywane składy:

Milan: Abbiati; De Sciglio, Bonera, Zapata, Antonini; De Jong, Ambrosini; Nocerino, El Shaarawy, Emanuelson; Pazzini.

Inter: Handanovič; Ranocchia, Samuel, Juan; Zanetti, Gargano, Guarín, Pereira, Nagatomo; Milito, Cassano.

✅210

Otrzymane punkty reputacji: +3
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożnaCzechy III liga FL
Spotkanie: Prevysov – Jiskra Domazlice
Typ: X2
Kurs: 1.62
Bukmacher: BWIN

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 10 kolejki Czeskiej III ligi regionu FL w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 6 pozycję w tabeli zespół Prevysov z 8 Jiskra Domazlice. Gospodarze tego meczu mają aktualnie rozegrane 4 spotkania na własnym stadionie w których to zdołali 2x odnieść zwycięstwo a 2x zremisowali zdobywając przy tym 8 bramek a stracili 4. Goście natomiast w swoich 4 dotychczasowych występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 2x zwyciężyć a 2x doznali porażki strzelając przy tym 10 bramek a stracili 11. Jak pokazują nam w/w statystyki obydwa zespoły preferują ofensywny styl gry przez co pojedynek ten będzie bardzo otwarty. Patrząc jednak na tabeli zauważyć można, że goście w przypadku wygranej przeskoczą dzisiejszego rywala w tabeli co zapewne będzie sporym atutem motywujący a osobiście pobieram ich wygraną podpierając remisem.

✅62

M 11

maciejk9

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Challenger Mons
Spotkanie: Michael Llodra - Kenny de Schepper
Typ: Llodra 2-0
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365

Analiza:
Turniej Mons obserwuje praktycznie od początku, kiedy to Llodra napsuł mi trochę krwi pokonując mojego faworyta turnieju, reprezentanta gospodarzy Goffina. Ten był chyba zmęczony, bo tydzień temu wygrał turniej w Orleans. W Mons na starcie pokonał go gładko właśnie Llodra i moim zdaniem była to nie tyle zasługa zmęczenia Belga co świetnej formy Francuza. Później konsekwentnie stawiałem w tym turnieju na Llodre i do tej pory mnie nie zawiódł, ba można powiedzieć, że kolejnych rywali rozbijał w pył, tracą we wszystkich meczach 1 seta i to po tie-break&#39;u. De Schepper też grał do tej pory nieźle, ale bardziej przekonuje mnie Francuz i to on powinien gładko wygrać ten mecz!

⛔100

e.dantes 330

e.dantes

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Dania
Spotkanie - Fredericia : Vestsjaelland
Typ - over 2.5 gola
Kurs - 1.85
Buk - Bet365
Analiza :

Na dzisiaj mój typ pada na mecz w Duńskiej 1 Division pomiędzy Fredericia a Vestsjaelland , gospodarze jak dotąd zajmują 5 miejsce z dorobkiem 17 pkt jednak strata do ścisłej czołówki jest niezbyt wielka bo np. do lidera tracą tylko 3 pkt a do drugiego które zajmuje dzisiejszy rywal to zaledwie 2 pkt czyli po ewentualnym zwycięstwie przeskoczą Vestsjaelland . Gospodarze na swoim terenie w 5 spotkaniach doznali tylko 1 porażki . Goście natomiast jak już wspomniałem to wicelider rozgrywek który na wyjazdach radzi sobie niezbyt dobrze na 5 meczy tylko 5 pkt i tylko 1 wygrana przy 2 remisach i 2 porażkach , ja jednak w moim typie sugeruję się dotychczasowymi ich pojedynkami i to na terenie Fredericiy gdzie na tylko 3 mecze rozegrane między nimi padło aż 20 goli a bilans 13:7 na korzyść gospodarzy , tak więc liczę na przynajmniej 3 gole w tym spotkaniu , jest trochę obawy bowiem ostatnio obie ekipy nie są za bardzo bramkostrzelne bo na ostatnie 5 spotkań Fredericia ma bilans 5:6 a Vestsjaelland zaledwie 3:4 ja jednak zaryzykuję no bo stawka meczu jest spora i emocji nie powinno zabraknąć no i kurs całkiem nie zły . Pozdrawiam !

⛔100

aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie A
Spotkanie: Fiorentina - Bologna
Typ: 1
Kurs: 1,64
Bukmacher: Betfair
Analiza:

Fiorentina jak do tej pory rozgrywa bardzo dobry, równy sezon. W prawdzie wyniki mogą świadczyć o grze w kratke (bilans 2-2-2), jednak nic bardziej mylnego. Podopieczni Vincenzo Montelli grają ciągle na takim samym poziomie, tworząc powoli swój charakterystyczny styl. Gruntowna zmiana drużyny oraz trenera w presezonie przynosi owoce. Może 8 punktów w 6 meczach to nie jest jakiś powalający na kolana rezultat ale gdybyśmy spojrzeli na drużyny z jakimi się mierzyli oraz styl jaki prezentowali rozgrywając te spotkania, możemy być pod wrażeniem. Juventus, Napoli, Inter, Udinese, Parma, Catania - te ekipy nigdy nie są łatwymi rywalami, jednak mimo tego Fiorentina potrafiła zdominować Parme (na ich stadionie), Juventus, Inter, Udine czy nawet Napoli (w prawdzie niktóre z tych meczy przegrali,lecz teraz nawiązuje do stylu gry).
Moim zdaniem gospodarze nie powinni mieć dzisiaj większych problemów z ograniem Boloni. Oczywiście to niewygodny rywal co pokazał przede wszystkim w zeszłym sezonie, jednak wydaje mi się, że dzisiaj po prostu nie będą w stanie ugrać nawet 1 punktu.

✅64

kasztan511 45

kasztan511

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie A
Spotkanie: Ac Milan - Inter
Typ: over 2,5
Kurs: 2,05
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:

Najciekawszym spotkaniem w tej kolejce Serie A będą na pewno derby Mediolanu. Nie będę próbował typować wyniku w tym meczu, bo jest to ciężkie ???? W tabeli Milan znajduje się na dalekim 11 miejscu, jak dla takiego klubu, natomiast Inter zajmuje 4 lokatę tracąc do Juve 4 punkty. Obydwie drużyny w obecnej chwili na pewno nie prezentują się tak jakby chcieli tego kibice. Ac Milan strasznie gra nie równo, widać brak Tiago Silvy w defensywie oraz Zlatana w ataku. Co ciekawe obydwie drużyny jak na razie zdobywają więcej punktów niż na swoim stadionie ???? . Dzisiaj obydwie zagrają tak jakby u siebie , zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli miałbym typować zwycięzce meczu dałbym remis z małym wskazaniem na Inter, ale zagram dzisiaj over 2,5 :smile:

⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaDania 1.Division
Spotkanie: Skive - Vejle
Typ: over 3.5
Kurs: 2.80
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Gospodarze ekipa Skive jak na razie pozycja w ligowej hierarchii, przewaga nad strefą spadkowa jednak tylko 3 oczka. Jednak u siebie jak do tej pory nie przegrali 2-3-0, bramki 7:4. Goście trzy pozycję wyżej, przewaga nad dzisiejszym rywalem to tylko 4 oczka i taka sama strat do lidera rozgrywek czyli ścisk w czołówce jest duży. Dlaczego over w tym spotkaniu, po pierwsze obie ekipy jak do tej pory nie przegrały spotkania w rolach jakich dzisiaj zagrają Skive bez przegranej u siebie, Vejle bez przegranej na wyjeździe ktoś wreszcie musi się potknąć. Po drugie goście w dużo lepszej formie a gospodarze w ostatnich pięciu meczach zanotowali kilka słabych pojedynków w których stracili 10 bramek przy 5 strzelonych- średnia bardzo wysoka. Po trzecie Vejle notuje serię 5 spotkań underowych co w lidze duńskiej jest zbyt długą serią a jak pokazuje historia spotkań z ta ekipą lubią postrzelać: 4:1, 3:2, 3:0, 0:1, 6:2. Stąd typ na over.

⛔100

B 45

bryfsztyk

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Liga Hiszpanska
Spotkanie: Barcelona - Real Madryt
Typ: Real wygra roznica 4+ goli
Kurs: 51.0
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Oczywiscie typ moze sie wydawac troche zartobliwy i smieszny. Nie polecam grac go za wiecej niz 5zl. Warto jednak zauwazyc, ze podobny typ w kierunku barcelony ma kurs 11, lecz to barcelona jest zespolem, ktory zagra dzisiaj praktycznie bez obrony. Jak sie koncza mecze na szczycie, kiedy jedna z druzyn nie ma obrony, mielismy okazje zobaczyc w ubieglym sezonie, gdy City rozbilo United 6:1. Juz w ostatnim starciu Realu i Barcy widac bylo jak latwo Real dochodzil do pozycji strzeleckich. W samej pierwszej polowie mial 5 stuprocentowych sytuacji. Wiadomo, ze szanse na taki pogrom zawsze sa male, lecz mysle, ze jesli ma sie on kiedys wydarzyc, to moze to byc wlasnie tym razem.
⛔100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, I liga

Spotkanie: Dolcan Ząbki - Polonia Bytom

Typ: Dolcan Ząbki

Kurs: 1,75

bwin

Dzisiaj kwadrans po godzinie dwunastej ekipa Dolcanu Ząbki podejmie na swoim obiekcie Polonię Bytom. Obydwie ekipy należą do zespołów które okupują dolne rejony w ligowej tabeli. Ekipa gospodarzy jednak wygląda na zespół który powinien dzisiaj sobie poradzić z zespołem gości. Jest okazja na przełamanie złej passy w konfrontacjach z Bytomianami. W dotychczasowych czterech spotkaniach ani razu nie wygrali gracze z Ząbek raz zostali pokonani i trzykrotnie remisowali. Udało im się strzelić tylko jedną bramkę rywalom w ostatnim pojedynku zakończonym wynikiem jeden jeden a strzelcem tego rodzynka był Marcin Hirsz. Gospodarze zajmują obecnie czternaste miejsce w tabeli. Jak dotąd udało im się wygrać dwukrotnie ze Stomilem Olsztyn i Cracovią Kraków. jak więc widać stać ich na dobrą grę. Co do graczy Polonii to oni z kolei nie wygrali żadnego ligowego spotkania w tym sezonie. Zajmują ostatnie miejsce w tabeli i dzisiaj nic nie przemawia za tym aby dzisiejsze spotkanie mogło coś zmienić. Bytomianie w ostatnich pięciu meczach stracili dziesięć bramek i ugrali tylko punkt. Jako ciekawostkę mogę podać fakt że w ekipie Dolcanu niema żadnego obcokrajowca, cała kadrę stanowią sami Polacy.

✅75

Otrzymane punkty reputacji: +2
zikos 19,8K

zikos

Użytkownik
Polska,4liga kuj-pom-wielkp godz 11:00
Spotkanie: Polonia Bydgoszcz-Sparta Brodnica
Typ:2
Kurs: 1,66
Bukmacher: Betsafe

Analiza:

W przedostatnim spotkaniu 4 ligii kuj-pom do Bydgoszczy przyjedzie druzyna Sparty Brodnica.Polonia jeszcze nie zaznała goryczy porazki na wlasnym stadionie wygrywając raz i remisując 3-razy.W ostatnim spotkaniu bydoszczanie sprawili niespodzianke i wygrali na wyjezdzie z Mienią Lipno 1-0 ktora ostatnio nie zachwyca.Na pewno w druzynie Polonii trzeba uwazac na Roberta Kawałka ktory dobrze radzi sobie w lidze strzelając juz 6bramek.Polonia sklada sie glownie z młodziezowych zawodników i wg mnie ta druzyna bedzie mierzyc w srodek tabeli.Sparta ostatnio niespodziewanie zremisowała 0-0 z drugą druzyną Zawiszy.Napasnicy marnowali setki jak popadnie ,sam Kural mogł strzelic 3bramki w tym meczu.W zwiazku z załatwianiem wizy nie trenował w calym tygodniu Kretow ktory jest silnym punktem Spartan ,teraz bedzie do dyspozycjii trenera i pewnie wyjdzie w pierwszym skladzie.Sparta na wyjedzie spisuje sie dobrze ,a defensywa gości tworzy monolit ,mysle ze druzyna z Brodnicy powinna wygrac ten mecz i strzeliec 2-3 bramki gospodarzom.

✅66

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Premier League, godz. 14.30
Spotkanie: Southampton - Fulham [Łączna liczba fauli u/o 20,5]
Typ: under
Kurs: 1.75
Bukmacher: Expekt
Analiza: Trudno typować wynik meczu, ale co ciekawe spróbuję wytypować ilość popełnionych fauli. Te dwie drużyny według statystyk są najrzadziej faulującymi w lidze angielskiej. Gospodarze do tej pory średnio faulowali 7,17 raza w meczu, natomiast Fulham ma średnio 8,0 faula/mecz. Granica na poziomie 20 wydaje mi się dość wysoka, więc spróbują zagrać under. Święci w ostatnich 5 grach mieli 7, 7, 5, 9 i 9 fauli patrząc od meczu z Evertonem do meczu z Wigan (tylko ligowe). Fulham notował 7, 12, 6, 5 i 6 fauli patrząc od meczu z City do meczu z United (tylko liga). Jedyną niepewność w tym zakładzie wprowadza arbiter spotkania Mark Clattenburg. To sędzie, który lubi gwizdać i czasami wywołuje sporo kontrowersji swoimi decyzjami. Tak czy inaczej patrząc na ostatnie 5 gier i jednych i drugich, to w żadnym nie była przekroczona granica 20 fauli, a przecież obie drużyny grały z częsciej faulującymi zespołami.

⛔100

F 52

fejser

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Premier League
Spotkanie: Newcastle - Manchester Utd
Typ: 2
Kurs: 1.85
Bukmacher: Expekt

Analiza: Dziś o godz. 17:00 będzie rozgrywany jedno z ciekawszych pojedynków w 7 kolejce Premier Ligue. MU po ostatniej niespodziewanej porażce u siebie z Totenhamem 2:3 i w pierwszej kolejce z Evertonem 0:1 traci w tej chwili do chelsea już 7pkt. W tabeli zajmują dopiero 6 miejsce. Jak wygraja zmniejszą stratę do 4pkt. Wiadomo jest , że MU celuje w mistrzostwo Anglii. Nie zadowoli ich miejsce w pierwszej cześci tabeli. Newcastle zajmuje obecnie 10 miejsce w tabeli ma na koncie dwie wygrane, trzy remisy i tylko jedna porażkę. Sezon ten na razie mogą zaliczyć do udanych, remis z Evertonem, Aston Villą to dobre wyniki. W czwartek pewnie pokonali 3:0 Bordeaux w lidze europy !. Stąd pewnie taki wysoki kurs na MU. Normalnie byłby na poziomie 1,4-1,5. To napewno będzie mecz walki do samego końca. Stawiam na wynik 1:2 dla MU.

✅85

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Pekin, 7.10.2012 13:30
Azarenka - Sharapova
typ: 1
1,55
Pinnacle
Analiza
Dzis w spotkaniu finalowym turnieju WTA w Pekinie, Bialorusinka, Wiktoria Azarenka spotka sie z Rosjanka, Maria Sharapova. Wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie. Jeszcze wczoraj typowalem Rosjanke do zwyciestwa w spotkaniu z Na Li, dzis juz typuje przeciwniko niej. Juz tlumacze dlaczego. Rosjanka negatywnie mnie zaskoczyla w dniu wczorajszym, myslalem ze zagra lepsze spotkanie, to Chinka bardzo pomagala Sharapovej. Rosjanka grala juz niezle w drugim secie, jednak mimo wszystko spodziewalem sie po niej lepszej gry. Bialorusinka natomiast zagrala dobre spotkanie przeciw bardzo agresywnie grajacej Marion Bartoli. Trzeba przyznac, ze Francuzka rowniez grala bardzo dobrze, wystarczylo to jednak na wygranie 6. gemow. Obie panie graly w tym roku podczas US OPEN, na bardzo podobnej nawierzchni, wtedy gora byla Azarenka, dzis rowniez ja typuje jako zwyciezczynie. Widac, ze Rosjanka nie ustabilizowala jeszcze swojej formy, ma wahania. Moze zagrac tak jak z Kerber, jak rowniez tak jak ze Stosur w Tokio. Dzis jesli nie powtorzy spotkania z Niemka, nie ma wiekszych szans na zwyciestwo.

✅55

dexm 28

dexm

Użytkownik
Piłka Nożna, Angielska Premie League
Liverpool - Stoke
Typ: obie strzelą
Kurs 2,10
William Hill

O tym że Liverpool strzeli bramkę myśle przekonywać nie trzeba. Dodam tylko że w ostatnich 5 meczach (Liga i rywalizacja Europejska) padło z ich strony aż 15 bramek. Czyli średnio 3 bramki na mecz. Dużą w tym zasługa L. Suareza - urugwajczyk jest wyraźnie teraz w formie na dowód tego ustrzelił niedawno hattricka. Wśród obecnych i potencjalnych strzelców można wymienić także Sahina no i oczywiście Gerrarda. Jak zatem wygląda sytuacja ze Stoke? Drużyna ma przed sobą zadanie całkiem wykonalne. Po pierwsze The Reeds stracili już w tym sezonie 12 bramek (najwięcej z czołowej 15nastki tabeli) Po drugie w formie jest teraz Peter Crouch który strzelił 4 bramki w 4 ostanich meczach. Po trzecie jeśli Stocke nie strzela to są to zespoły z mocną defensywą ja Chelsea czy Arsenal a jak wspomniałem Liverpool w tym sezonie do takich nie należy. Myśle że w tym meczu może być ciekawie. Obstawiam że oba zespoły zaliczą trafienia.

⛔100

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Primera Division, Hiszpania
Spotkanie: FC Barcelona - Real Madryt
Typ: Czy strzeli Cristiano Ronaldo - TAK
Kurs: 2.15
Bukmacher: Tobet
Analiza:

Wisienka na torcie wielkiej piłkarskiej niedzieli - El Clasico. Jako sympatyk Królewskich będę trzymał kciuki za powtórkę z meczu superpucharowego w którym to Real wygrał 2:1. Typem dnia z mojej strony na ten mecz jest bramka Cristiano Ronaldo.

Argumentami za tym typem są przede wszystkim:
- zwyżkowa forma największej gwiazdy Królewskich, który po kilku słabszych meczach na starcie sezonu ponownie nabiera właściwy dla siebie rytm. W ostatnich 2 meczach Portugalczyk ustrzelił 2 hattricki (z Ajaxem w LM oraz z Deportivo w rozgrywkach ligowych) zaś w ogólnym zestawieniu 4 ostatnich meczów udało mu się pokonać bramkarzy przeciwników 8-śmio krotnie (z czego 3 z rzutów karnych).

- dzięki wysokiej dyspozycji w ostatnich meczach Cristiano podejdzie do meczu z Barceloną ze spokojną głową, po której nie zaprzątają się wątpliwości odnośnie własnej formy czy też słabego dorobku strzeleckiego. Obecna forma daje mu dużą pewność w zagraniach i strzałach, które powinny zaowocować strzeloną bramką także w meczu z odwiecznymi rywalami. Ze względu na sytuację Królewskich w lidze, sam Ronaldo podkreśla że Real jedzie wyłącznie po zwycięstwo. Motywacją do ustrzelenia bramki jest także nagłaśniana szerokim echem w mediach rywalizacja z argentyńskim geniuszem - Leo Messim o miano najlepszego piłkarza świata.

- Ronaldo potrafi strzelać bramki FC Barcelonie na ich własnym stadionie. W ostatnich 8 pojedynkach rozegranych na Camp Nou - Cristiano strzelał 4-ro krotnie, zaś w 5 meczach rozegranych w bieżącym roku między tymi klubami bez względu na miejsce rozegrania meczu, sztuka strzelenia bramki udała się Ronaldo 5 razy (w każdym meczu strzelał gola).

Zapowiada się emocjonujący pojedynek. Niezdetronizowana w obecnych rozgrywkach ligowych FC Barcelona stanie przed trudnym wyzwaniem zatrzymania będącego na fali i umotywowanego słabą pozycją w lidze - Realu Madryt. Tak jak wspomniałem na wstępie liczę na wygraną Królewskich, do której to swą cegiełkę, bądź kilka dołoży niezawodny w ostatnim czasie Portugalczyk.

✅115

B 0

biegu-89535

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa, Polska
Spotkanie:Widzew Lodz - Pogoń Szczecin
Typ: 1
Kurs: 2.12
Bukmacher: Tobet
Analiza:

Po pierwszej porażce sezonu z Polonią Warszawa 3:1, Widzew ma okazję wrócić na fotel lidera. W niedziele do Łodzi przyjeżdżają piłkarze Pogoni,
którzy nie radzą sobie na wyjazdach – w dwóch spotkaniach poza własnym stadionem, Pogoń zgromadziła zaledwie 1 punkt. Widzew zaś u siebie w tym sezonie nie przegral jeszcze meczu.
Skład Widzewa nie jest naszpikowany gwiazdami, zaś jego moc drzemie w kolektywie, jaki stanowi zgrany zespół Widzewa.
Co prawda w ostatniej kolejce łodzianie przegrali 1:3 ze stołeczną Polonią, ale ciężko nie myśleć, że Widzew będzie chciał się zrehabilitować i pokazać, że występ w Warszawie był tylko wypadkiem przy pracy. Statystyka jest po stronie Widzewa, który na 44 mecze rozegrane na szczeblu Ekstraklasy, aż 24-krotnie schodził do szatni z tarczą. Pogoń wygrała 12 razy, a 10-krotnie padł remis. Przy al. Piłsudskiego Widzew wygrał 13 spotkań, a przegrał pięć.
Dodatkowo za tym typem przemawia brak w składzie kontuzjowanego kameruńczyka - Donalda Djousse

⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom