>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 07.08.2014 (czwartek)

Status
Zamknięty.
G 693

generalkaman

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje Ligi Europejskiej
Godzina: 19.00
Spotkanie: Lech Poznań - Stjarnan
Typ: Lech -2,5 Handicap Azjatycki
Kurs: 2.67
Bukmacher: bet365
Analiza:
Rewanżowe spotkanie w ramach trzeciej rundy eliminacji do Ligi Europy. Lech zagra na własnym stadionie z reprezentującą Islandię drużyną Stjarnan. Pierwszy mecz Poznaniacy przegrali 0-1 i teraz muszą od początku spotkania rzucić się do odrabiania strat. Kolejorz dosyć nieszczęśliwie przegrał poprzednie spotkanie, mimo iż dominował on cały mecz nie mógł trafić do bramki przeciwników. Ich rywalom to się udało lecz po błędzie graczy z Poznania. Celem Lecha w tym sezonie jest faza grupowa LE, ewentualne odpadnięcie dziś oznacza kolejną z rzędu klęske i zwolnienie Rumaka. Obstawiam, że dziś spotkanie będzie podobne do tego z rewanżu w II rundzie z Kalju. Lech zagra ofensywnie aby pokazać swoją wyższość oraz pokazać się kibicom z dobrej strony po ostatniej porażce z Wisłą 2-3.
⛔100

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska -kwalifikacje
Spotkanie: Esbjerg - Ruch Chorzów
Typ: under 2,5
Kurs: 1,74
Bukmacher: ComeOn
Analiza:
Pierwsza myśl jaka przeszła mi przez głowę patrząc na statystyki to brak trafienia dla Chorzowian (2,0 na Betclic). Ruch zaczął z hura optymizmem ten sezon. Wygrana z Vaduz 3:2, była pierwszym i niestety ostatnim symptomem dobrej, a przede wszystkim skutecznej gry niebieskich. W pięciu następnych spotkaniach zdobyli oni zaledwie jedną bramkę, w przegranym meczu ligowym u siebie z Łęczną 1:2. Strasznie brakuje wykończenia, ewidentnie zawodzi wcześniej wspomniana skuteczność. Jednak patrząc na skrót pierwszego spotkania widać wyraźnie, że Ruch jako zespół tak naprawdę nie wygląda źle. Naprawdę brakło szczęścia (choć nie w takim stopniu jak Poznaniakom na Islandii), bo sytuacje strzeleckie były. Zatem ekipa ze Śląska może urwać jakąś brameczkę i tym samym mocno przybliżyć się do awansu. Co mam do powiedzenia odnośnie Duńczyków ? Próżno doszukiwać się u nich w ostatnim czasie overowych spotkań na własnym boisku. Ewidentnie dominują wyniki 0:0 lub under 1,5. Warto też dodać, że w dotychczasowych 2 pojedynkach ligowych nowego sezonu, Esbjerg u siebie traciło bramkę, także stawianie na nich w rewanżu po tak niskim kursie jest dla mnie niezrozumiałe - Ruch był lepszą ekipą w pierwszym spotkaniu i uważam, że o strzelenie przez nich bramki wcale tak trudno być nie musi.
To są właśnie te główne argumenty, które przekonały mnie do odpuszczenia typu Ruch - no goal. Jeśli Polacy awansują, winy za fatalny start ligowy zostaną z pewnością odkupione. Obiektywnie kibiców Chorzowskiego Ruchu stawiam wysoko w hierarchii kibicowskiej, także myślę, że ich wyjazd do Esbjerg nie będzie także bez znaczenia.
Zobaczymy co wyjdzie w praniu, ale pamiętajmy, że Skandynawowie tak naprawdę nie są aż tak silną ekipą (zeszły sezon 5/12 miejsce w lidze).
Jeśli mamy się czego obawiać, to tak naprawdę skuteczności podopiecznych Pana Kociana.
GL !
⛔100

robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Irlandia
Godzina: 20:45
Spotkanie: Limerick - Bray Wanderers
Typ: gole azjatycki over 1.0,1.5 /pierwsza połowa meczu
Kurs: 2.25
Analiza:

Długo się zastanawiałem, które z dzisiejszych spotkań zaproponować na forum. Mam na dzisiaj kilka typów, ale po zastanowieniu myślę, że ten bet jest „z tych pewniejszych” na dzisiaj do grania.
Limerick to nie są jakieś tuzy irlandzkiej ligi, ale ostatnio u siebie zaczęli grać jakby lepiej, a potwierdzeniem jest wygrana 4-1 przed tygodniem z Shamrock Rovers. To już nie w kij dmuchał ????
Dzisiaj przyjeżdża do nich ekipa będąca w wyraźnym dołku. Na wyjazdach gra tragicznie. Co prawda ostatnio grali z niezłymi ekipami, ale baty 5:0 i 5:1 na pewno zostawiły trwały ślad w psychice piłkarzy Bray ;) Do tego przegrali w pucharze z drugoligową drużyną, wcale nie najwyższych lotów.
Tak czy owak obie ekipy są marne. Czysta jedynka jest po słabiutkim kursie, handicap mega pewniakiem nie jest więc idę w stronę bramek i bez zbędnego ryzyka zagram azjatycki over 1,1.5 w pierwszej połowie.
Overy w pierwszych 45 minutach w irlandzkiej lidze gram bardzo często. Uwielbiam jak kilka spotkań zaczyna się o tej samej porze, bo na live mogę zmontować ako z kilku zdarzeń over 0.5 czego przed rozpoczęciem meczu w ofercie nie ma. Jedna bramka w pierwszych 45 minutach każdego ze spotkań to niemal pewnik. Rzadko kiedy nie wchodzi.
Tutaj pójdę dalej i dam over wyższy. Limerick jest świeżo po wygranej u siebie 4:1. W pierwszej połowie wpadły tam trzy bramki. Oczywiście nie znaczy to że tak będzie i dzisiaj, ale mocno prawdopodobne jest, że będzie już po pierwszej połowie pozamiatane ;)
⛔50

W 0

wojczi

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje Ligi Europejskiej
Godzina: 19:00
Typ: Lech Poznań wygra do zera
Kurs: 1.66
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem mecz polskiej drużyny, czego zwykle unikam jak ognia, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo.
Patrząc na statystyki pierwszego meczu, gdzie sytuacje bramkowe to 20-4 na korzyść Lecha, aż nie chce się wierzyć, że Kolejorz nie strzelił chociaż 2 bramek. Posiadanie piłki 60-40 dla Lecha oddaje jak wyglądał pierwszy mecz. Lech nie pozwoli sobie na taką wpadkę i porażkę z półamatorami z Islandii. Ostatni mecz w LE wygrali u siebie z Kalju 3:0, choć raził również brak skuteczności. Według mnie Lech podbudowany wczorajszym zwycięstwem Legii, rozniesie Stjarnan. Osobiście postawię jeszcze jakiś handicap.
Życzę wszystkim powodzenia.
⛔100

maciej_cfc 25K

maciej_cfc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina: 19:00
Typ: Pierwsza połowa typ 1 Lech Poznań
Kurs: 1.65
Analiza:
Witam. Dzisiaj zobaczymy mecz rewanżowy Lecha Poznań z Stjarnanem.
Lech w poprzednim meczu przeważał i powinien tamten mecz wygrać lecz stało się inaczej. Natomiast u siebie w Poznaniu powinni wygrać i dlatego stawiam na zwycięstwo 1 połowy przez Lecha. W poprzednim meczy sytuacje bramkowe Lecha na jego korzyść 20-4.
W ostatnich meczach T-Mobile Ekstraklasa czy w kwalifikacjach do Ligi Europy, Lech przeważnie wygrywał pierwszą połowę: Górnik - Lech (0:1), Lech - Kalju (2:0), Lech - Piast (2:0). Poznaniacy na pewno będą chcieli wygrać ten mecz i pokazać kibicom że stać ich na więcej i po porażce z Wisłą będą mieli więcej motywacji by zwyciężyć w tak ważnym meczu, który zadecyduje o tym czy dalej będą w Lidze Europy. Liczę na wygraną Lecha w pierwszej połowie jak i w całym meczu, a wynik typuje 3:0. Myślę że taki kurs na pierwszą połowę jest ciekawy. Pozdrawiam ???? !
⛔100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Challenger Praga 2
Godzina:
12:00
Spotkanie:
Schwartzman D. - Westerhof B.
Typ: Westerhof B.
Kurs: 8.52
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Co ja będę Wam tu ściemniał. Uważam, że kurs jest grubo przesadzony. Schwartzman ok, środowisko challenger, gra na mączce, kręci się w okolicach 100 rankingowej, ale mecz mi mocno śmierdzi. Podobnie było i wczoraj w meczu z Hanescu, który po wygraniu 1 seta oczywiście przegrał mecz. Po takim kursie warto liznąć ten mecz choćby i za drobne. W &quot;czelkach&quot; różne rzeczy się dzieją. Nawet polecam śledzić ten mecz na live i jakby co to zagrać mecz po 1 secie.
Już się raz spotkali w 2012 roku, wygrał Diego 6:0 6:1, ale wtedy kursy były 1,57-2,38. Teraz jest 4 razy więcej na Holendra.
⛔100

anzelmo 262,2K

anzelmo

Użytkownik
07 Aug 2014, 18:00 Soccer » Europe » Europa League » Esbjerg (Den) - Ruch (Pol)
typ bts nie
kurs 1,833
MarathonBet
Coz choroba ligowa dotyka wiele zespołów ciężko jest grac co trzy dni, plus kadry niektórych zespołów sa dość wąskie...gospodarze dzisiejszego meczu także nie błyszcza w swojej lidze na 3 rozegrane kolejki 1 remis i 2 porażki.Ja lubię grac na skandynawskie zespoły u siebie sa to trudne tereny wiadomo jak graja te zespoły bardzo twardo konsekwentnie, dużo stałych fragmentów gry. Piłka zdecydowanie oparta na brytyjskich walorach.Dla mnie Ruch juz miał odpaść w meczu z Vaduz jakoś udało im sie wybronić świetnie pewnie z dużym szczęściem broni Kamiński...Dzisiaj przewiduje podobny scenariusz- patrząc na wynik 1 spotkania Esberg będzie lekkim faworytem ale jakiś huraganowych ataków bym nie przewidywał, dużo gry góra na stale fragmenty gry...niebiescy pewnie sie na stawia na kontrę i zamurowanie dostępu do własnej bramki.Kadra Ruchu wąska dużo doświadczonych graczy ale w podeszłym wieku...na szpicy Efir szalu nie ma...i raczej nikogo sie bać Duńczycy nie będą spodziewam sie meczu walki za wielu bramek nie zobaczymy...Ruch jeśli coś w postaci kontry karnego sie nie zdarzy gola nie strzeli jak dla mnie...w ekipie Nielsa Frederiksena różnice powinien robić Mohammed Fellah- solidna zgrana defensywa na czele z doświadczonym Martinem Dubravka który przybył z Žiliny w tym roku...
⛔100 / bukmacher

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Toronto - Masters 2014 (Kanada)
Godzina: 21:00
Spotkanie: Ferrer David-Dodig Ivan
Typ: 2:0
Kurs: 1.97
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Hiszpan w ostatnich tygodniach często zawodził siebie oraz swoich fanów ponieważ odpadł w II rundzie Wimbledonu z Kuznetsovem później w Bastad z Berloqiem w bardzo marnym stylu, nie wygrał finału w Hamburgu czy tutaj stracił seta z podstarzałym Russelem 6:4, 2:6, 6:1. Nie oglądałem meczu Ferrera, nie wiem czy była nawet transmisja ale tłumaczę sobie,że ten stracony set był spowodowany rozegraniem pierwszego meczu po przejściu z kortów ziemnych na twarde. Chorwat natomiast pokonał w I rundzie faworyzowanego Isnera, oraz w II Seppiego gdzie w trzecim secie przegrywał w rozgrywce dodatkowej 5:2,a udało mu się wyciągnąć na 5:7. Tak jak pisałem wczoraj po kontuzji Dodiga nie ma najwidoczniej śladu i może grać swój tenis. Ferrer mimo, że bilans na hardzie w tym roku ma dodatni ponieważ 12/5 to nic znaczącego nie osiągnął np. Doha- porażka w II rundzie z Brandsem, Auckland- porażka w półfinale z Lu (kolejny raz napiszę,że półfinał brzmi dumnie ale musiał pokonać tylko dwóch graczy żeby tam się znaleźć), AO- tutaj najlepszy wynik ponieważ ćwierćfinał i porażka z Berdychem, Acapulco- ćwierćfinał i porażka z Andersonem, Miami- porażka w 4 rundzie z Nishikorim. David miał czteroletnią przerwę od tego turnieju ponieważ nigdy mu się tutaj nie powodziło, nigdy nie przekroczył III rundy,a grał tutaj 4 razy...także może w końcu należałoby spiąć pośladki i w końcu w Toronto coś osiągnąć? Rywal jest teoretycznie mało wymagający, Dodig był kiedyś 29 graczem na świecie,no ale jak na Ferrera to tylko 29. Ivan to właśnie taka uboga wersja Ferrera, także można powiedzieć,że dzisiaj spotka się uczeń i mistrz. Ferrer od zawsze o sobie mówi,że jego tenis jest siłowy i faktycznie tak jest, technicznie oczywiście przewyższa Ivana ale Chorwat również gra bardziej siłowo niż miękko i lekko. Teoretycznie będziemy świadkami tenisa na wyniszczenie ,ale wiadomo, że w praktyce nigdy nic nie wiadomo. Chorwat jedynie ma lepszy serwis od Davida, ponieważ mocniejszy ale w innych elementach jest gorszy i to znacznie. Tym bardziej,że Dodig ma bardzo ujemny bilans grając z TOPOWYMI zawodnikami tj. z Djokovicem 0:3, z Nadalem 1:3, z Federererm 0:1, z Wawrinką 0:1, z Berdychem 0:2, z Del Potro 0:3, z Murrayem 0:2, z Gasquetem 0:2. Te wyniki pokazują jakie Dodig ma problemy
grając z najlepszymi tenisistami, a wiadomo,że Ferrer do takich się zalicza. W bezpośrednich pojedynkach jest 2:0 na korzyść Hiszpana, grali raz w hali 6:4, 6:7, 6:1 oraz na Wimbledonie 6:7, 7:6, 6:1, 6:1. Jeśli David utrzyma koncentrację przez cały mecz,a Chorwat nie będzie miał przysłowiowego dnia konia to moim zdaniem Hiszpan powinien zamknąć mecz w dwóch i tak też stawiam.
⛔100

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dyscyplina: ATP
Godzina: 21:00
Spotkanie: David Ferrer - Dodig Ivan
Typ: Ivan Dodig
Kurs: 3,8
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Wczoraj David tak jak się spodziewałem o mały włos nie odpadł z Russellem, który zagrał świetne spotkanie. Dziś mała progresja na zwycięstwo Chorwata. Michael rozgromił Ferrera w drugim secie, świetne zagranie bh DTL, po których Hiszpan odprowadzał piłkę wzrokiem, Trzeci set to już trochę w początkowej fazie rozkojarzenie Amerykanina szybkim drugim setem,gdy się obudził było już za późno po dwóch przełamaniach. Russell nie wykorzystywał na tyle dobrze swojego pierwszego podania przez co wchodził w wyniszczające wymiany z Ferrerem, którego wczoraj firmowym i kończącym zagrania był odwrócony fh. Przy własnym podaniu, David miał często problemy walcząc na przewagi.
Dzisiaj Dodig ze swoim serwisem nie zostawi cienia szans Hiszpanowi, wczoraj z Seppim wyszedł z mega opresji, z Isnerem świetna gra na returnie jeśli zagra podobnie w tym elemencie z Ferrerem o przełamanie nie będzie ciężko.
Wiele zależy od 1st serve Chorwata, który zaczął gubić w drugim siecie z Seppim ale miejmy nadzieje że kolejny tak kiepski dzień w polu serwisowym się nie przytrafi.
⛔100

typereks 866

typereks

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Europejska-Kwalifikacje
Godzina: 20:30
Spotkanie: Lyon(Francja) : Mlada Boleslav (Czechy)
Typ: over 3.5 bramki w meczu
Kurs: 3.10
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Drużyna z Czech straciła już jakie kolwiek szansę na awans do następnej rundy Eliminacji do fazowej grupy Ligi Europejskiej,gdyż w 1 meczu Lyon pewnie na zwycięstwie pokonał Mlade Boleslav aż 4:1. Myślę,że trener z Lyonu nie będzie oszczędzał zawodników i wystawi najmocniejszy skład i postrzelają sobie w tym meczu by przypieczętować awans do następnej rundy Ligi Europejskiej.
Lyon w Francuskiej lidze sobie radził średnio i dlatego tylko występuje w Lidze Europejskiej,ale raczej każdy pamięta jak potrafili się rozstrzelać i mam nadzieję,że w wieczorny mecz drużyny Lyonu nie zapomną jak strzelają.
Przewidywalne składy:
Lyon: Lopes-Umititi,Kone,Bisevac,Jallet-Malbranque,Ferri,Gonalons,Mvuemba-Lacazette,Yattara
Mlada Boleslav: Hruska-Boril,Navratil,Smejkal,Rosa-Milla,Scuk-Skalak,Magera,Stohanzl-Duris
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje do Ligi Europy 2014
Godzina: 20:00
Spotkanie: Brondby - Clube Brugge
Typ: Brondby lub Remis
Kurs: 1.44
Dlaczego taki typ? Powód jest jeden, pewny awans Clube Brugge do następnej rundy i rozpoczęcie się ligi Belgijskiej kilka tygodni temu. To tak w skrócie. W poprzednim meczu u siebie Clube Brugge wygrali wynikiem 3:0, czym moim zdaniem zapewnili sobie awans. Liga Belgijska już wystartowała, więc nie ma sensu skupiać się na tym meczu, a przygotować się lepiej na mecz ligowy, bo swój mecz rozgrywają już w Niedzielę. Szkoda tracić czas na taki mecz, wystawią rezerwy, Brondby wygra 1-0 i tak skończy się ten mecz. Myślę, że każdy logicznie myślący człowiek ze mną się zgodzi, po co żeby zawodnicy niepotrzebnie tracili siły w meczu o nic, a za kilka dni grają bardzo ważny mecz ligowy z Waregem na wyjeździe. Myślę, że bardziej skupią się na tamtym meczu, a ten oleją. Idealny kurs do każdego kuponu, ale za grubiej w singlu też warto spróbować. Liga Duńska jeszcze się nie rozpoczęła, więc Brondby potraktuje ten mecz poważnie z chęcią zwycięstwa, moim zdaniem tylko dwa wyniki są możliwe, Brugge nie wystawi dzisiaj do końca podstawowego składu. Polecam!
⛔100

ledwozipiesz 54

ledwozipiesz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Godzina:
19:00
Spotkanie: Chikhura - Neftci Baku
Typ: 2DNB
Kurs: 1.80
Analiza:
Zdecydowałem się dziś postawić na drużynę z Baku, która zrobiła na mnie dobre wrażenie po przerwie wakacyjnej. Neftci to drużyna lubiąca posiadać piłkę co udowodniła w poprzedniej rundzie miażdżąc słoweński Koper. Mimo porażki w pierwszym spotkaniu na własnym boisku w rewanżu pokazali, że nieźle weszli w obecny sezon. W pierwszy meczu wyszli dość ofensywnie jednak nie przełożyło się to na bramki.
Chikhura po wcześniejszym wyeliminowaniu macedońskiego Turnovo odprawiła turecki Bursaspor. Właściwie to Turcy sami się odprawili bo bili głową w mur i odpadli na własne życzenie nie pokazując nic. W obu meczach nie padła żadna bramka, a o awansie decydowały karne.
Gruzini dobrze bronią jednak bramka dla Neftci powinna dać im upragniony awans.
Uważam, że goście mogą wygrać to spotkanie, ale podpieram się ewentualnym zwrotem w przypadku remisu, 0:0 czy też 1:1.
✅80

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Montreal
spotkanie Sharapova M. (Rus)-Suarez Navarro C. (Esp)
mecz zaplanowano na 18
typ: przegra pierwszego seta ale wygra mecz Sharapowa
kurs 6.00
buk williamhill
Wczoraj z Mugurudzą weszło więc dzisiaj spróbuję z Navarro , choć myslę że nie wejdzie .
Grały ze sobą tylko raz w ubiegłym roku , własnie na hardzie w Indian Wels i było 2 do 0 dla Marii 7 : 5 6 : 3.Faworytką jest Maria ale to tenis kobiecy i wszystko może się wydażyc .Myślę że Navarro stac na to by urwać seta , jesli tak to największse szanse widzę w pierwszym , ale obie zawodniczki miewają tendencje do przesypiania pierwszego seta.Navarro również się to zdarza nagminnie ,Typ ma 12.5% procent szans więc do zagrania za drobne , jeszcze drobniejsze niż wczoraj .Jak będzie zobaczymy:)
⛔100

phant4mare 34

phant4mare

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Montreal
Godzina: 20.30
Spotkanie: Richard Gasquet - Andy Murray
Typ: Gasquet +3,5g
Kurs: 1.80
Analiza: Po dwóch meczach przeciwko bombardierom (Pospisil, Karlovic) przychodzi czas na zdecydowanie bardziej zaawansowanego technicznie gracza. Wydaje mi się, że Rysiek może spokojnie z Andym powalczyć, dlaczego? Murray wczoraj grał z najgorszą wersją Kyrgiosa, któremu nic nie siedziało, a w dodatku po nieudanych zagraniach stroił fochy i rzucał rakietami. Wydaje mi się, że tego spotkania nie można zakwalifikować jako dobre przetarcie przed następnymi. Gasquet już trochę kortu powąchał, zagrał dwa dobre mecze, w których musiał pokazać dużo dobrego, technicznego tenisa, żeby odesłać do domu i Vaska i Ivo. Gasqueta jest teraz bardzo ciężko przełamać, jeżeli Murray wygra to z pewnością nie po łatwym spotkaniu, a po ciężkim boju. A i sama gra Murraya pozostaje wielką niewiadomą, mimo, że jako gracz turniejowy gra zazwyczaj z meczu na mecz coraz lepiej. Nie jest łatwo złamać Szkota, zwłaszcza psychicznie, ale jeżeli Rychu zagra tak jak chociażby wczoraj, wierzę, że jest w stanie tego dokonać.
zwrot 0jk

bluetyp 85

bluetyp

Użytkownik
Dyscyplina: pilka nozna
Godzina: 15.00
Spotkanie : Krasnodar rezerwa - Rostov rezerwa
Typ: x2
Kurs: 1.66
Buk:*Bet365
*Analiza: gospodarze w strasznie okrojonym skladzie najprawdopodobniej bez zadnej zmiany graja. Goscie w 18 przyjeżdżaja. Strasznie gruby hajs poszedl na x2. Polecam czysta dwojke za drobne kurs 3
kiepska analiza ⛔100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina: 19:30
Spotkanie: Cluj - Dinamo Mińsk
Typ: over 1,5
Kurs: 1,48
Bukmacher: expekt
Po wczorajszym trafionym overze 1,5 dzis zagram tak samo. Zespoł z Rumunii podejmie na własnym stadionie Dinamo Mińska. Pierwszy mecz w stolicy Białorusi zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla gospodarzy. W dzisiejszym spotkaniu faworytem są piłkarze z Rumunii, więc chcąc nie chcąc bedą musieli przycisnać by szybko odrobić straty z pierwszego spotkania, natomiast piłkarze z Minska wiedzą że strzelony gol na wyjeżdzie znacznie ułatwi im awans gdyż wtedy Cluj bedzie musial szukam dwubramkowego zwycięstwa. Myslalem nad overem 2,5 po kursie 2,45 lecz wole wersje bezpieczniejszą. Wczoraj podobny kurs na over 1,5 bylo w meczu Partinaza a wynik meczu to 2-2. Dzis moze byc podobnie, gdyż brak bramek w spotkaniu nikomu nie jest na ręke, a granie przez gosci na 0-0 moim zdaniem będzie wielkim błędem. Liczę na 2-0 dla gospodarzy. Pozdrawiam
✅48

K 3,3K

kamczakkk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina:
19:00
Spotkanie: Rosenborg - Karabukspor
Typ: 1
Kurs: 1.83
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Po ostatnich dwóch wtopach, gdy to przejechałem się na europejskich pucharach, gram nieco z mniejszym ryzykiem. Wydaje mi się, że znalazłem bardzo dobry mecz na dzisiejsze powiększenie zawartości portfela, z atrakcyjnym kursem. W ramach kwalifikacji do Ligi Europejskiej zmierzą się między sobą drużyny z norweskiego Trondheim i tureckiego Karabuksporu. Potencjał obu drużyn jest zapewne zbliżony, jednak ja dziś stawiam na zwycięstwo gospodarzy. W pierwszym meczu obu drużyn padł bezbramkowy remis. W sytuacjach bramkowym minimalną przewagę posiadała drużyna z Norwegii. Rosenborg jest obecnym wicemistrzem kraju, obecnie zajmuje 5 miejsce, co jest wynikiem zdecydowanie poniżej potencjału zespołu. Karabukspor natomiast w poprzednim sezonie zajął dopiero 7 miejsce, natomiast obecnie jest jeszcze na etapie presezonu, gdyż liga turecka jeszcze nie wystartowała. I tutaj właśnie widzę główną przewagę Norwegów. Liga norweska normalnie gra, drużyna jest więc w rytmie meczowym, natomiast wiadomo jak bywa z formą w presezonie. Ranking UEFA wskazuje ligę turecką jako zdecydowanie silniejszą od norweskiej i w tym się w pełni zgadzam, jednak myślę, że gdy mecz rozgrywa drużyna z &quot;czuba ligi norweskiej&quot; ze średniakiem ligi tureckiej, miernik UEFA nie bardzo będzie miał tutaj racji bytu.
Słowem, polecam zagrać ten mecz, gdyż wysoko oceniam szanse Rosenborga, a kurs jest kursem zdecydowanie zachęcającym.
⛔100

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska -kwalifikacje
Spotkanie: Esbjerg - Ruch Chorzów
Typ: Awans Esbjerg
Kurs: 1,57
Bukmacher: Unibet
Analiza: Dzisiaj drugi mecz w tej edycji LE dla obu ekip. Obojętnie która z nich awansuje - chociaż dzisiaj liczę na gospodarzy - i tak pewnie odpadnie w kolejnej rundzie (takie jest moje zdanie).
Pierwszy mecz w Polsce był zdecydowanie statystycznie na korzyść Chorzowianów. Jednak dzisiaj wydaje mi się, że będzie trochę inaczej. Skuteczność jaką dysponuje w tym sezonie Ruch chyba nie trzeba przedstawiać, chociaż drużyna gospodarzy także jakoś nie błyszczy. Jednak stawiam dzisiaj na taki awans, bardziej skromny awans niż jakiś pewny drużyny Esbjerg.
W tamtym sezonie 13/14 drużyna gospodarzy radziła sobie nieźle na własnym boisku, na 17 meczy wygrała 6, 7 zremisowała i 4 przegrała, bilans bramek w tych spotkaniach to 24 strzelone i 18 straconych. W tym sezonie zagrała już 2 mecze na własnych śmieciach - 1 zremisowała, 1 przegrała, przy czym strzelili 1 bramek oraz 2 stracili..
Sezon 13/14 dla Chorzowian był może i udany, zagrali 15 meczy, 7 wygrali, 3 zremisowali i 5 przegrali, jednak ich bilans bramek to 22 strzelone i 23 stracone. W grupie mistrzowskiej zagrali na wyjeździe o 3 mecze więcej, wygrali 8, 3 przegrali i 7 przegrali, jednak bilans bramek bardziej ujemny - 24 strzelone i 30 straconych. Ten sezon Ruch rozpoczął mocno od wygranej nad Vaduz 3:2, jednak na wyjeździe już nie było aż tak pewnie.. W lidze Ruch radzi sobie słabo - moim zdaniem to za sprawą tego, że zawodnicy nie są przystosowani do gry co 3 dni, a ławka rezerwowych jak prawie w każdej drużynie T-Mobile Ekstraklasy wygląda słabo.. W tym sezonie rozegrali 2 spotkania, gdzie dwa razy schodzili przegrany i stracili 5 goli, a strzelili - no właśnie, nic nie strzelili (2:0 ze Śląskiem, 3:0 z Podbeskidziem).
Stawiam dzisiaj na gospodarzy dlatego, że wydaje mi się, że są bardziej solidną drużyną, a piłkarze Ruchu nie są jeszcze gotowi (przynajmniej to moje zdanie) na grę w kolejnej fazie LE. Gdybym miał stawiać wynik, stawiałbym na 2:0 lub 2:1 dla gospodarzy. Ruch raczej ciężko będzie miał strzelić gola, chociaż na pewno się na to rzucą od 1 minuty tak jak i gospodarze. Kto pierwszy strzeli gola, ten będzie później pewnie kontrolował całe spotkanie.
Powodzenia!
⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Europejska, eliminacje
Spotkanie: Shmona – Dynamo Moskwa
Typ: over 2.5
Kurs: 1.88
Buk: Pinnacle
Godz. 19:00
Analiza:
Kolejny przedstawiciel ligi Izraelskiej w Europejskich Pucharach stracił atut w postaci meczu przed własną publicznością (oczywiście chodzi o napiętą sytuację w tym rejonie). W pierwszym spotkaniu faworyzowany zespół Dynamo Moskwa zaledwie zremisował 1:1 z Shmona, to sprawi że to oni dziś będą gonić wynik i jest to świetna wiadomość dla tego typu. Czwarty zespół poprzedniego sezonu Rosyjskiej Premier Ligi jest i tak tutaj zdecydowanym faworytem i na pewno stać ich na wiele. Zresztą aspirację tego zespołu są bardzo wysokie potwierdza to utrzymanie w całości składu z poprzedniego i dokonanie naprawdę ciekawych zakupów a na pewno dużym wzmocnieniem jest zatrudnienie Francuskiego pomocnika Valbuena który na pewno zwiększy jakoś środkowej linii. Wszystko wskazuje na to że będziemy oglądać podobny styl gry do tego co można było zaobserwować wcześniej. W ofensywie będzie duża jakoś a nawet będą mocniejsi . Doświadczeni Kuranyi i Voronin wspierania przez młodego Kokorina to linia ataku, pomoc również bardzo doświadczona i kreatywna z Denisovem, Noboa, Dzudzsakiem oraz Zhirkovem no i rzecz jasna nowy nabytek Valbuena. Najsłabszą formację będzie defensywna a zdecydowanie potwierdzają to gry towarzyskie w trzech sparingach stracili sześć bramek ale z drugiej strony błyszczeli w ofensywie strzelając tyle samo. Idealnym potwierdzeniem tego były mecz inauguracyjny sezonu zakończony wynikiem 7:3 dla Dynamo a mogło być dwucyfrowe, muszę przyznać dawno tak otwartego meczu nie widziałem. Czy dziś można się spodziewać podobne gry w wykonaniu Rosjan jak najbardziej tak. Zespół z Izraela debiutuje w rozgrywkach Europejskich no i tym wynikiem w Moskwie na pewno sprawił dużą niespodziankę. Podeszli po prostu to tego starcia na luzie i raczej traktują tą rywalizację jako cześć przygotowań do nowego sezonu. Dziś będą mogli się skupić na grze z kontry a pokazali w pierwszym starciu że jest to ich niewątpliwe atut - bramka na 0:1 to wzorcowa kontra. Szczególnie Dynamo będzie musiało uważać na niezwykle szybkich zawodników takich jak Kola czy Manga a jak już wspomniałem w defensywie potrafią się zagubić.
✅88

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom