Dyscyplina:
Koszykówka, NBA
Spotkanie: Indiana Pacers - Portland Trail Blazers
Typ: 2
Kurs: 2,50
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Po ostatnich 2 meczach PTB miałem już na nich nie grać, przez ten nadmiar emocji i dramatyczne końcówki. Stwierdziłem jednak, że mam do nich farta i do 3 razy sztuka (jakby nie patrzeć 2 wygrane kupony zaliczyłem na nich ostatnio). Dziś PTB kończy road trip w Indianie (7 away z rzędu - sic!). Pozbierali się ostatnio i wygrali z Cleveland (2 dogrywki) i Bobkami (1.dogrywka). Dziś rywal z podobnej półki,więc liczę na 3 win z rzędu - oby bez dogrywki, choć jeśli będzie to póki co Blazers nie przegrali żadnej w tym sezonie (4-0).
Indiana- wciąż bez Grangera, są b2b po meczu w Chicago wygranym 80-76. Ostatnio ciułają wygrane, co mnie zaskakuje, bo nie widzę w nich potencjału. Brakuje lidera i strzelcy zmieniają się w zależności od dnia - czasem się pokaże West, czasem Hill, a ostatnio Paul George (34 pkt. z Bulls ). Hibbert ostatnio cieniuje w ataku, ale daje coś z siebie w defensywie i to ich ratuje,bo nie rzucają dużo punktów, ale nieźle bronią.
PTB - ta ekipa ma wielki potencjał. U siebie są mega groźni, na wyjazdach słabiej, ale to 3. mecz z rzędu ze średniakami i liczę na 3 win na koniec serii wyjazdów.Lillard znowu błyszczy (2 ostatnie mecze 24 pkt - jego season high i do tego sporo asyst). Jest też dobry Batum ze świetną trójką i stalowymi nerwami (patrz mecz z Cavs), mało efektowny, ale bardzo solidny Aldridge (średnia over 20 ppg), równy w off i def Matthews i walczak Hickson. Ostatnio z s5 aż 4 graczy przekroczyło 16 pkt więc widać, że jest komu zdobywać punkty. PTB krytykuje się za krótką ławkę, która dorzuca mało punktów, ale jest już z tym lepiej: Babitt jest zmotywowany (świetna dyspozycja za 3. w decydujących minutach starcia z Charlotte), na grę z kontry dobrze nadaje się Barton, a w obronie przydaje się Freeland Ogólnie personalnie dużo lepiej wygląda głębia składu PTB..
Co zadecyduje?
1)świetna skuteczność za 3 pkt zespołu Portland (czołówka NBA)
2)Lillard- obstawiam, że będzie nowy season high
3)b2b Indiany-mogą być zmęczeni po podróży do Chicago
Spodziewam się podobnego meczu i wyniku jak GSW-IND w ostatnich dniach.
Polecam i pozdrawiam.

100