>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 06.08.2012 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Aptos
Mecz: De Voest R. - Kudla D.
Data: 06.08.2012 22:00
Typ: De Voest
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bwin
Analiza: Dzisiaj o godzinie 22:00 czasu polskiego dojdzie do pojedynku De Voesta z Kudlą w amerykańskiej miejscowości Aptos. Bukmacherzy w roli faworyta w tym spotkaniu widzą Amerykanina, jednak ja stawiam dosyć pewnie na reprezentanta Republiki Południowej Afryki. Dlaczego? Według mnie jest on znacznie lepszym tenisistą. W osttanim czasie De Voest przegrał nieznacznie w Vancouver z Jackem Sockiem 6:7, 4:6. Wcześniej uległ Meistrowi 6:3, 5:7, 3:6 oraz wygrał z małoznanym jeszcze Sarmiento 3:6, 6:1, 6:0. Dobrze zagrał w Atlancie, gdzie pokonał Pashe, nieznacznie Kinga oraz także nieznacznie przegrał ze świetnie ostatnio dysponowanym Berankisem 7:6, 6:7, 3:6. Teraz miał trochę wolnego czasu i w pierwszej rundzie trafił na zawodnika, który jest w jego zasięgu, więc stawiam tutaj na jego zdecydowane zwycięstwo. Denis Kudla wygrał ostatnio turniej w Lexington, jednak nie pokonał nikogo takiego dobrego, aby się jego bać. W finale wygrał z Chvojką 2:1. Na swojej drodze do finału odprawił z kwitkiem Christiana Harrisona, Reida, Sandgrena oraz Yaniego. Gra jednak w kratkę, ostatnio w Vacouver pokonał go w drugiej rundzie Udomchoke, wygrywając gładko. Wcześniej Kudla wymęczył zwycięstwo z Peterem Polanskym. Jak dla mnie w tym meczu De Voest jest faworytem i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie.
✅ 150

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Superliga Dania
Spotkanie - Sonderjyske : AC Horsens
Typ - połowa spotkania / AC Horsens
Kurs - 3.60
Buk - expekt
Analiza :
Na dzisiaj chcę postawić na spotkanie pomiędzy Sonderjyske z AC Horsens a konkretnie zwycięstwo do przerwy AC Horsens. Gospodarze w tym sezonie spisują się całkiem przyzwoicie i po 3 kolejkach są wiceliderem tabeli z 3 pkt. stratą do FC Kopenhaga . Na swoim terenie w 2 spotkaniach zanotowali 1 zwycięstwo w pierwszym spotkaniu wręcz rozgromili Randers FC 6:1 i drugie spotkanie u siebie to remis z FC Kopenhaga 1:1 . Teraz goście : są na miejscu 9 z dorobkiem 4 pkt. na początek mocny prysznic zanotowali u siebie przegrywając aż 0:4 z mistrzem Danii Nordsjaelland jednak potem już tylko lepiej bo wygrana na wyjeżdzie 2:0 z Silkeborg i ostatnio u siebie remis 2:2 z Midtjylland. Dzisiaj kolejne spotkanie Horsens na wyjezdzie gdzie w poprzednim sezonie drużyna grała całkiem nie żle i zgromadziła 27 pkt (8-3-6 i 25:22) , jeżeli popatrzymy na H2H między nimi to w tej statystyce lepsi goście 21 meczy i bilans 6-5-10 i 24:41 a w meczach na terenie Sonderjyske 4-3-5 i 15:22 tak więc liczę na gości , jedyne moje zmartwienie w stosunku do gości to jest to że za 2 dni będą oni rozgrywać mecz rewanżowy na wyjezdzie z Szwedzkim Elfsborg po remisie u siebie 1:1 stoją pod ścianą chociaż strata do odrobienia . Dlatego liczę że dzisiaj już w pierwszej połowie meczu z Sonderjyske będą wygrywać , na 6 ostatnich spotkań między nimi czy to u siebie czy na wyjeżdzie lepsi goście , ostatnie zwycięstwo u siebie Sonderjyske nad Horsens to rok 2010 , w ubiegłym sezonie na dwa spotkania Sonderjyske z Horsens u siebie to dwie porażki najpierw 1:3 (1:2) i 1:4 (0:4) liczę na powtórkę dzisiaj . Pozdrawiam !
✅ 260

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 218

krystian95

Użytkownik
Piłka nożna,Rosja,Premier League
Volga Nizhny Novgorod - Rubin Kazan
Typ: 2
Kurs: 2,10
Buk: William Hill
Analiza:

Faworytem tego spotkania jest zespół gości.Rubin to doświadczona ekipa,która z powodzeniem występowała w europejskich pucharach.Poprzedni sezon był trochę rozczarowujący dla kibiców Rubina.Piłkarze z Kazania zajęli dopiero 7 lokatę w tabeli,lecz mimo to zakwalifikowali się do Ligi Europejskiej,dzięki wygranej w Pucharze Rosji.W obecnym sezonie Rubin przegrał 2:1 z Krasnodarem na wyjeździe,aby później rozprawić się 3:1 u siebie z beniaminkiem z Władykaukazu.W letnim okienku transferowym do Kazania przybyło kilku bardzo dobrych zawodników,w tym Pablo Orbaiz,Randon,Ivan Marcano czy Tore,którzy z pewnością będą sporym wzmocnieniem.O sile Rubina w obecnym sezonie przekonał się już Zenit,który przegrał w Superpucharze Rosji 2:0 z Rubinem.
Dla Volgi będzie to drugi sezon w lidze rosyjskiej.W poprzednim drużyna z Nowogrodu uplasowała się na 12 miejscu,cztery punkty nad strefa spadkową.Pomiędzy Volgą i Rubinem jest prawdziwa przepaść pod względem finansowym.Działacze z Nowogrodu nie wydają milionów na nowe wzmocnienia,raczej bazując na wolnych transferach lub wypożyczeniach.Przed sezonem z klubu odszedł podstawowy obrońca I.Getigezhev.Wzmocnieniem może być wypożyczenie Sarkisova z Lokomotivu Moskwa.
Volga rozpoczęła sezon od zwycięstwa nad Dynamem Moskwa 1:0,które na początku sezonu znajduje się w olbrzymim kryzysie.Później przyszła kolej na porażkę ze Spartakiem Moskwa.Teraz czas na kolejnego wymagającego rywala.
Obie drużyny spotkały się dotąd dwukrotnie,w poprzednim sezonie.W Kazaniu zwyciężył Rubin 2:0,a w Nowogrodzie 1:0 wygrała Volga.
Mimo wszystko stawiam na zwycięstwo gości.Rubin ma fantastyczny skład,z wieloma reprezentantami krajów.Sądzę,że w tym sezonie Rubin,obok Zenita i Spartaka może być głównym kandydatem do mistrzostwa Rosji.
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 8

maxtomek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Kobiet - Igrzyska Olimpijskie
Spotkanie: Kanada - USA
Typ: Czy zespół 2 wygra do zera? TAK
Kurs: 2,10
Bukmacher: BWIN
Analiza:
Drużyna USA od początku jest faworytem do zdobycia złota. Amerykanki nie zawodzą i graja dobrze. We wszytkich 4 meczach straciły tylko dwie bramki, i to w jednym meczu z Francuskami, które graja w drugim półfinale. Zespól Kanady osiągnoł juz dobry wynik zachodząć do pófinału. Kanadyki wygrały w grupie z słabą drużyną RPA, niespodziewanie zremisowały z Szwedkami 3-3 i przegrały z drużyna Japoni 2-1. W 1/4 niespodziewanie wyeliminowały gospodarzy , Wielką Brytanię 2-0. Natomiast zawodniczki USA poradziły sobię z zespołem Nowej Zelandi 2-0. Uważam że, w tym meczu USA wygra do &quot;zera&quot; z Kanadą. Usa prezentuje dobra formę, strzelają dużo bramek, wszytkie mecze wygyrywają i tracą mało bramek. A więc uważam że w tej kwesti nic się nie zmieni, i dzis zrobią ostatni krok do finału o złoto.
⛔ 100

S 1

szachtar

Użytkownik
Dyscyplina:Szwecja Superettan
Spotkanie: Trelleborgs vs Osters
Typ: Trelleborgs +0.5 handicap
Kurs: 1.67
Bukmacher: Betfair
Na dzisiaj cos z zaplecza szwedzkiej ekstraklasy , typ gram dlatego ze druzyna z Osters nie odniosla jeszcze porazki w tym sezonie i trzeba zaczac szukac gdzies straty kompletu pkt. mysle ze druzyna z Trelleborgu ma szanse w obecnej formie wygrac z Osters albo conajmniej zremisowac dlatego daje ten typ mysle ze na rowni z nim jest zaklad remis zwrot , u bukow lekki ruch kursow w strone Trelleborgu zobaczymy pzdr
⛔ 100

weroncia2003 175

weroncia2003

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Rumunia 1 liga
Spotkanie - Rapid Bukareszt : CSMS Iasi
Typ - zwycięzca w minutach 1-15
Kurs - 4.00
Buk - Sportingbet
Analiza :
Zdecydowałem się na spotkanie w Rumuńskiej 1 lidze pomiędzy Rapid Bukareszt a CSMS Iasi no i nie ma chyba wątpliwości co do zwycięzcy tego spotkania ja zaryzykuję i spróbuję wytypować zwycięzcę w pierwszym kwadransie tego spotkania i typuję na gospodarzy . Rapid nie za dobrze zaczął ten sezon , 4 drużyna ubiegłego sezonu w tym sezonie jeszcze nie wygrała swojego spotkania po 2 kolejkach maja 2 pkt po dwóch remisach najpierw u siebie z Vaslui 2:2 i ostatnio na wyjezdzie z Otelul 1:1 , no i chyba czas na pierwsze zwycięstwo a jest ku temu najlepsza okazja bo na Stadion Giulesti-Valentin przyjeżdza ostatnia drużyna tabeli która nie wygrała jeszcze meczu a stosunek bramkowy gości to 3:7 , dodam może jeszcze że goście już raz w stolicy Rumunii już w tym sezonie gościli bo grali z Din. Bucuresti i przegrali 5:2 a pierwszą bramkę stracili w 13 min..
Jeżeli wpatrzymy się w ich mecze w H2H to na 14 meczy 1 zwycięstwo 2 remisy i aż 11 porażek na korzyść gospodarzy , w sezonie 2009/10 padł wynik 4:1 dla Rapidu i myślę że dzisiaj może być coś podobnego lub lepiej a pierwsza bramka do 15 min . Pozdrawiam !
brak typu

Otrzymane punkty reputacji: +5
rob91 92

rob91

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka mężczyźni - IO
Spotkanie: USA - Tunezja
Typ: Suma pkt w meczu over 130.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365
Ostatni mecz dla obu drużyn w tej grupie. USA to niekwestionowani liderzy, a Tunezja outsider. Brak powodzenia typu gwarantuje średni poziom, co najwyżej 18,3 pkt na set dla Tunezji (przy założeniu, że mecz trwa 3 sety, a tak wg mnie będzie na pewno). Siatkarze z północnej Afryki powinni go przebić, zagrają o honor, sprawiali już niespodzianki (m.in. urwali Serbom seta), a w meczach z równie silnymi co USA - Brazylią i Rosją w 4 setach przekraczali poziom 20 pkt/set. W dodatku Amerykanie mają prawie zapewnione 1. miejsce i ich poczynania może się wdać więcej luzu. Poza tym obrona tego miejsca nie musi być priorytetem, system turniejowy wygląda tak, że w 2. grupie czekają podobnie mocne zespoły, a Amerykanie myślami są bliżej ćwierćfinału, który zapewni im grę w strefie medalowej. Gra taka kończy się różnie, o czym przekonali się dziś Polacy z Australią. Dodam, że Jankesi to nie jest drużyna nieomylna, przegrała już na turnieju z Rosją, wysoko będąc ogrywaną w 2 z 5 setów.
⛔ 100

cezarinh0 108

cezarinh0

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka plażowa - mężczyźni :
Spotkanie: Dyscyplina: Siatkówka plażowa - mężczyźni : Olympic Games
Spotkanie: Emanuel / Alison (BRA) - Fijałek / Prudel (POL)
Typ: 1. set - over 35,5
Kurs: 1,73
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dzisiejszy dzień niemiło się rozpoczął dla fanów polskiej siatkówki. Nasi rodacy sensacyjnie polegli 3-1 z Australią. Ale szansę na poprawę naszych nastrojów mają Grzegorz Fijałek i Mariusz Prudel. Świetnie grająca para mierzy się dziś z bardzo wymagającym brazylijskim duetem - Emanuelem i Alisonem. Chciałbym przytoczyć garść statystyk, które wskażą zasadność tego typu.
Po pierwsze - w 9 ostatnich meczach Brazylijczyków w 1. secie ZAWSZE padał over 35,5.
Po drugie - H2H z polską parą - w 2011 roku grali dwukrotnie i również dwa razy ta linia w 1. secie była przekraczana.
Po trzecie - wystarcza wynik 21-15, a nie sądzę, aby zmobilizowani Polacy nie zdołali tego pułapu osiągnąć, bo grają bardzo dobrze.
Po czwarte - na 10 ostatnich meczów Polaków w ośmiu w 1. secie ta linia była przekraczana.
Także statystyki są po mojej stronie, a kurs całkiem sympatyczny ???? Pozdrawiam
✅ 73

Otrzymane punkty reputacji: +2
arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Piłka nożna SZWECJA: Allsvenskan
Sundsvall-Djurgården
06.08.2012 19:00
(-0,5 ) 2 ( Djurgarden nie przegra)
1,58
Pinnacle Sports
Analiza :
Stawiam dziś na zwycięstwo Djurgarden ale postanowiłem zagrać bezpiecznie z podpórką. Zobaczmy najpierw ostatnie mecz :
Ostatnie mecze: SUNDSVALL
29.07.12 ALL Kalmar Sundsvall 1 : 1
21.07.12 ALL Sundsvall Mjallby 3 : 1
14.07.12 ALL Mjallby Sundsvall 1 : 0
07.07.12 ALL Sundsvall Atvidabergs 3 : 3
Ostatnie mecze: DJURGÅRDEN
29.07.12 ALL Djurgården Elfsborg 0 : 0
23.07.12 ALL Norrkoping Djurgården 1 : 1
16.07.12 ALL Djurgården Norrkoping 1 : 1
07.07.12 ALL Syrianska Djurgården 1 : 1
Wyniki są podobne tak jak miejsce w Tabeli 9 i 10. Jednak trzeba wziąć pod uwage prezentowany styl i stwarzanie sytuacji no i oczywiście przeciwników z którymi się mierzyli , w tym właśnie przeważa Djurgarden. Gospodarze grali w Kalmar od 55 minuty w przewadze jednego zawodnika a mimo to stracili bramkę i wyrównali w ostatnich minutach. Djugarden natomiast nie przegrało 10 meczy z rzędu więc dziś mam nadzieje że będzie podobnie. Co więcej Na wyjeździe nie ponieśli porażki od 5 meczy .
Co więcej Djugarden wiele meczy zremisowało mimo tego że grało dużo lepiej. Świetnie zagrali ostatnio na wyjeździe z Norrkoping stworzyli duzo więcej sytuacji ale tak jak to bywa jeśli się prowadzi do ostatniej minuty trzeba mieć si.ę na baczności , przez błąd zremisowali w 80 minucie 1-1. Uważam że jeśli goście zagrają podobnie to ten mecz wygrają a trzeba wziąć pod uwagę że jest to mecz o 6 punktów.
✅ 58

pentel 12

pentel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ukraine: Premier League
Spotkanie:
Wołyń Lutsk - Szachtar Donieck
Typ: Zespół 2 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 1,75
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Na dziś wieczór skrawka emocji dostarczy mi te spotkanie.
Z mojej perspektywy jest to mecz pomiędzy drużyną średnią, a goliatem w tej kolejności jaką podałem.
Volyn Lutsk ma tyle dobrego, że tnie trawę na swojej murawie. Ostatnie spotkanie na swoim stadionie
wygrali wynikiem 1:0 ze słabą drużyną Vorskla Poltava strzelając bramkę w 34 minucie.
Biorąc pod uwagę poprzednie spotkania stadion chyba zapomniał wygraną dzisiejszych gospodarzy.
Co prawda zdarza im się w kratkę remisowac, ale trudno wywalczyc im zwycięstwo.
Shakhtar Donetsk to drużyna z bardziej kolorowej bajki, która zazwyczaj wygrywa i bez znaczenia jest czy grają
u siebie czy u oponenta. Wygrywają na prawdę sporo spotkań.
Przykładowo Volyn Lutsk grając u siebie 10 spotkań strzelił 12 bramek.
Shakhtar Donetsk grając 10 spotkań wyjazdowych zdobył 32 bramki, to prawie 3x więcej.
W spotkaniach bezpośrednich Shakhtar rozdawał karty.
Na 10 poprzednich meczów 10-krotnie wygrał Shakhtar, w tych meczach padło 34 bramki czyli 3,4 gola na mecz.
Kurs jest niezły, rokowania optymistyczne, więc myślę, że to dobry zakład.
✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +3
aiko 0

aiko

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka IO
Mecz: Bułgaria- Włochy
Typ: Bułgaria +1,5 seta
Kurs: 2.3
Buk:bet365
Analiza: Mecz zaplanowany na godzinę 15:45 podczas igrzysk olimpijskich w Londynie. Włosi przy każdym zwycięstwie kończą mecz na 1 miejscu w grupie. W ostatnim meczu ograli 2-3 Australię, która dzisiaj pokonała Polskę 3-1. Bułgarzy przegrali ostatni mecz z Argentyną choć byli faworytami. Widać było że zeszło z nich trochę powietrze. Włosi są aktualnie lepszym zespołem od Argentyny i powinni także pokonać Bułgarów. Jednak sądzę, że będzie to zacięty mecz tak jak Włochy - Australia. Myślę że o wyniku zadecyduje TB, który prawdopodobnie wygrają Włosi. W tym wypadku Bułgarzy zajmą 2 miejsce w grupie mając set przewagi nad Polską, a Włosi wylądują na 1 miejscu. Stawiam, że Bułgarzy mają szansę w tym meczu na wygraną, ale handicap +1,5 seta jest konieczny. Mój wynik 2-3 dla Włochów. Pozdrawiam ????
✅ 130

wujek69 53

wujek69

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka IO
Mecz: Wielka Brytania - Chiny
Typ: 2
Kurs: 4,77
Buk:pinnacle
Analiza:
Dziś ok godziny 17:45 rozpocznie się spotkanie pomiędzy reprezentacją Wielkiej Brytanii a Chin . Bukmacherzy zdecydowanie typują Wielką Brytanie , jest tak tylko i wyłącznie dlatego że Wielka Brytania gra u siebie.Obie ekipy to drużyny tzw &#39;&#39;egzotyczne&#39;&#39; w koszu Męskim bez większego pojęcia . Wiadomo jak gra słaby ze słabym to może być różnie ale kurs na Chiny zdecydowanie zawyżony moim zdaniem. W tym turnieju obi ekipy zagrały po 4 mecze , naturalnie zarówno Brytyjczycy jak i Chińczycy wszystkie swoje mecze przegrali, tak tak niby Wielka Brytania przegrywała z rywalami mniejszą ilością punktów, ale jakie to ma znaczenie . Dziś drużyny grają tylko o honor , wiadomo że gospodarze będą chcieli wygrać chociaż ten jeden mecz dla publiki, ale przeważnie jak się chce wygrać na siłe to sie przegrywa . Wielk Bryt ma w 10 ost spotkaniach 10 porażek , Chiny w 10 ost spotkaniach mają 6 porażek .Naprawde polecam dziś ten kurs , może z Handicapem na Chiny bo też ciekawie płacą ,ale ja zaryzykuje cały mecz Dla Azjatów ;)
⛔ 100

bodziowlodek 16

bodziowlodek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania, Superligaen
Spotkanie:
Sonderjyske - AC Horsens
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher:
Bet365
Analiza: W meczu Duńskiej superligi zmierzą się pierwszy po trzech kolejkach gospodarz(Sonderjyske), z siódmą drużyną w tabeli AC Horsens - goście. Gospodarze w trzech dotychczasowych meczach zanotowali dwa zwycięstwa i jeden remis. Sezon zaczęli od pogromu drużyny Randers która w następnych dwóch kolejkach zaliczyła dwa zwycięstwa, remis u siebie 1-1 z faworytem rozgrywek FC Kopenhaga która pozostałe swoje trzy spotkania wygrała. AC Horsens zaliczyło wygraną, remis i porażkę. Wygrało ze słabą drużyną Silkeborg, remis ze średniakiem Midtjylland i porażkę także ze średniakiem Nordsjaelland. Dwie odmienne drużyny, a dodatkowo Sonderjyske gra przed własną publicznością.
⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Koszykowka, Igrzyska Olimpijskie, 17:45, 6.08.2012
Wielka Brytania - Chiny
typ: over 162,5 pts
3,5
Williamhill
Analiza
Dzis w spotkaniu piatej, ostatniej kolejki fazy grupowej Igrzysk Olimpijskich, rozgrywanych w Londynie, gospodarze turnieju podejma reprezentacje Chin. Faworytem spotkania, przynajmniej wedlug bukmacherow sa gospodarze. Ja nie stawialbym dzis Chinczykow na straconej pozycji, ale ja dzis nie o tym. Mianowicie chodzi mi po glowie typ na powyzej punktow w tym spotkaniu. Obie reprezentacje nie licza sie juz w walce o medale, bedzie to ich pozegnalny mecz z Igrzyskami Olimpijskimi. Oczywiscie kazda z reprezentacji bedzie chciala zakonczyc turniej z chocby jednym zwyciestwem, ale nie bedzie to na pewno mecz &quot;na noze&quot;. Brytyjczycy na pewno beda chcieli przed wlasna publicznoscia zaprezentowac sie jak najlepiej, przy tym dac publicznosci pare widowiskowych akcji. Moim zdaniem dzis zespoly, bez wielkiej presji wyniku, skoncentruje sie przede wszystkim na grze ofensywnej. Tak aby sprawic kibicom jak najwiecej radosci. Sadze, ze reprezentacje w defensywie nie beda tak zdeterminowane do obrony wlasnego kosza, wszystkie sily beda koncentrowane na ofensywie, co dam nam dzis duza ilosc punktow. Tym bardziej, ze na tym turnieju obie reprezentacje, mimo, ze sa aktualnie bez zwyciestwo, punktow troche nazdobywaly. Chinczycy moga sie pochwalic m.in. 81 dorobkiem w meczu z Hiszpanią, a Brytyjczycy wynikami powyzej 75 oczek z czolowymi ekipami Rosją, Australią i Hiszpanią. Dzis liczę na bardzo wysoki wynik i radosna gre z obydwu stron.
⛔ 100

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis, ATP Toronto
Spotkanie : Tomic - Berrer
Typ : Berrer
Kurs : 3,40
Bukmacher : Bet365
Analiza :
Przereklamowany Tomic zmierzy się dzisiaj z 12 lat starszym tenisistą z Niemic - Michaelem Berrerem.
Moim zdaniem młody Australijczyk nie dorósł jeszcze do tenisa na najwyższym poziomie, a jego &quot;niebywałe sukcesy&quot; to po prostu okres niezłej gry.
Za parę lat na pewno będzie miał więcej do powiedzenia, ale póki co brakuje mu pomysłu na grę, psychiki i siły fizycznej. Gdy przegrywa z pozoru łatwe punkty denerwuje się i zaczyna psuć, psuć i jeszcze raz psuć.
Chłopak ma potencjał, ma serwis, ale nie jest regularny. Co z tego, że zdobędzie w meczu 3,4 punkty po dobrych technicznie zagraniach, jeśli nie wytrzyma presji prowadzenia i odda zwycięstwo.

Co innego Berrer. Niemiec ma 32 lata, podobne warunki fizyczne co Tomic, a na tej nawierzchni bardziej liczy się moc niż dobre bieganie.
Serwisem na pewno dysponuje mocniejszym, ponieważ odbija piłeczkę o jakieś 3 tysiące dni dłużej, niż wspomniany wcześniej Bernard.
Tomic przegrywa ostatnio wszystko co się da, natomiast Berrer zanotował kilka ładnych wygranych z graczami może nie z najwyższej półki, ale prezentującymi podobny poziom do gracza z antypodów.
Dodatkowo przewagą Niemca jest to, że w Toronto rozegrał już dwa spotkania i oswoił się z nawierzchnią, czego nie można powiedzieć o Tomicu, który niedawno wrócił z Londynu, gdzie w 1 rundzie nie dał rady Nishikoriemu.
Podsumowując, stawiam na doświadczenie, pewność wypracowanych zagrań.
⛔ 100

K 12

karpiarz1977

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy 2. Bundesliga, godz. 20.15
Mecz: 1. FC Kaiserslautern - 1. FC Union Berlin
Typ: Handicap (0:1) - wygrana Kaiserslautern minimum dwoma bramkami
Kurs: 2,70
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Patrząc na dzisiejsze spotkania oko moje przykuło to właśnie zdarzenie.
Według mnie 1. FC Kaiserslautern w tym sezonie walczyć będzie o powrót do Bundesligi. Zresztą to samo zapowiadają włodarze klubu. Przypuszczam, że swoją siłę pokażą już w pierwszym spotkaniu, gdzie powinni bez problemów wygrać z Union Berlin.
Patrząc na okres przygotowawczy, to Kaiserslautern bardzo solidnie go przepracował. Od 3 lipca do 1 sierpnia rozegrał 7 spotkań z których zaledwie jedno przegrał w stosunku 2:3 z Bayern Munchen. Dzisiejsi gospodarze w okresie przygotowawczym wygrali między innymi z niemieckim Augsburg, duńskim Koge. Na uwagę zasługuje również remis 2:2 z angielskim Fulham. Zatem gołym okiem widać jak poważnie traktują włodarze klubu szybki powrót do Bundesligi.
Co do zespołu Union Berlin, to na uwagę zasługuje remis w okresie przygotowawczym z zespołem holenderskim PSV Eindhoven (1:1). Zespół dzisiejszych gości rozegrał 3 spotkania przygotowawcze. Według mnie kolejnymi meczami przygotowującymi ten zespół do gry będą właśnie spotkania w 2. Bundesliga.
Zespół Union Berlin w ubiegłym sezonie pokazał, że jest zespołem własnego boiska (11-2-4), bo na wyjeździe bilans spotkań (3-4-10), przy bilansie bramkowym (25-40) nie zachwycił.
Polecam ten typ na dzień dzisiejszy.
Myślę, że nie zawiedzie zespół 1. FC Kaiserslautern.
⛔ 100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Toronto
Spotkanie: Jeremy Chardy - Donald Young
Typ: Young
Kurs: 3,1
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza: Szybka analiza, bo Pinnacle przyjmuje zakłady do 17:05. Young to świetny zawodnik na hard i sezon dla niego zaczyna się tak naprawdę teraz. Rok temu kilka dobrych występów na US Open Series, tradycyjnie, jak co roku, teraz jest niedoceniany, ale dopiero to jest dla niego moment na to, by się podnieść i awansować w hierarchii ekspertów. Jeremy Chardy nie uwielbia grać na hardzie tak jak on, Young gra bardzo mądrze, agresywnie, spycha rywala do defensywy mimo słabych warunków fizycznych. Serwis może nie mega mocny, ale dziwnie lecący, oryginalny, i sprawiający często problemy rywalom. W Waszyngtonie Chardy odpadł z będącym w przeciętnej formie Malisse, pokonał Roger-Vasselina, jest niezły, chociaż na hardzie szanse w tym meczu się wyrównują. Young, jak pisałem, nie jest w świetnej dyspozycji, ale wielu zapomniało, co widać po kursach, że własnie teraz nadchodzi jego czas i uważam że jego agresja sprawi Chardyemu dziś sporo kłopotów.
⛔ 100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: IO - lekka atletyka, mężczyźni,
Spotkanie: 400m, mężczyźni - zwycięski czas
Typ: 44.35 seconds or less
Kurs: 1.8
Bukmacher: bwin
Analiza: Dzisiaj mamy finał biegu na 400m panów. Zdecydowanym faworytem jest zawodnik Grenady Kirani James. Właściwie to trudno wskazać kto mógłby mu zagrozić. W półfinale uzyskał wynik 44.59, ale od 300 metra biegł temepem maratończyka więc liczę, że w finale pokaże 100% swojej mocy od początku do końca. Poza tym buki liczą jeszcze na zawodnika Dominikany Luguelin Santosa (44.78 w półfinale). Ciekawy rezultat w eliminacjach uzyskał Belg Jonathan Borlee, bo 44.43 to rekord kraju. Tak czy inaczej finał olimpiady to marzenie każdego zawodnika i tutaj biegnie tym co Bozia dała od początku do końca. Liczę więc na wynik ok. 44 sek., bo Kirani Jamesa na pewno na taki wynik stać, po tym co pokazał w Londynie. Liczę też, że będzie walka 2-3 zawodników do samej mety, co jeszcze bardziej czyni ten zakład prawdopodobnym.
✅ 80

K 3

ketteringtwn

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Norwegia 1 liga
Spotkanie: Stabaek - SK Brann
Typ: 1
Kurs: 3,70
Buk: bet 365
Analiza:
Drużyna Stabaek słabo rozpoczęła sezon. Gdy wydawało się, że wszystko wróciło do normy po zwycięstwach 4-1 u siebie z Lillestroem i 2-1 na wyjeździe z Valerengą nadeszła kolejna seria 5 porażek z rzędu w lidze. Przeanalizowałem sytuację dogłębnie. 3 z przegranych spotkań rozgrywane były na wyjeździe z ligowymi średniakami z Aalesund i Brann oraz znajdującym się na dole tabeli Sogndal. Mecze przegrane u siebie były z mocnymi zespołami lidera Stromsgodset i Valerengi. Wszystkie te spotkania przeplatały się dodatkowo z bojami drużyny o ligę europejską, co na pewno miało wpływ na grę drużyny i jej siły. Jak pisałem wyżej przegrali z Brann na wyjeździe, ale tylko 1-2. W ostatnich 2 sezonach u siebie z tą drużyną padały remisy, w 2 poprzednich sezonach gospodarze byli górą. Pora wziąć się za odrabianie strat, ponieważ drużyna, która wywalczyła sobie grę w eliminacjach ligi europy zdobyła w tym sezonie w lidze do tej pory tylko 7 punktów. Jeśli poprawią swą grę mogą powalczyć o uniknięcie degradacji a drużyna Brann jest jak najbardziej w ich zasięgu. Stawiam na przełamanie złej passy i zwycięstwo gospodarzy. Goście ostatnio wprawdzie w niezłej formie, jednak po odpadnięciu z ligi europejskiej gospodarze mogą w końcu skoncentrować się na lidze. Kurs zachęcający i duża szansa na powodzenie drużyny Stabaeku.
⛔ 100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Pchnięcie kulą - kobiety
Spotkanie: Wynik zwyciężczyni
Typ: 20.80 metres or more
Kurs:
1.60
Bukmacher:
bwin

Było dzisiaj trochę zamieszania z Nowozelandką: najpierw była na liście startowej, potem z niej zniknęła, tuż przed kwalifikacjami się znowu pojawiła.. Pewnie to jakaś pomyłka organizatorów, różne bywają przecież powody wycofania się z zawodów... Ale sama Adams wydawała się nic sobie z tego nie robić i już w pierwszej próbie z ogromnym zapasem (20.40) zaliczyła odległość kwalifikacyjną. Mimo wszystko małe wątpliwości pozostają, tym bardziej, że jej największa rywalka Białorusinka Nadieżda Ostapczuk pchnęła kulę prawie 40 cm dalej (20.76). Widać po niej, że przygotowała dobrą formę na Londyn i będzie trudnym orzechem do zgryzienia dla mistrzyni z Antypodów. Problem w tym, że walka o tytuł rozegra się zapewne na odległościach około 21 metrów, a w tych rejonach Adams jednak częściej się porusza od Białorusinki w ostatnich latach. Zapowiada się ciekawy i wyrównany pojedynek, bardzo dobra forma i wzajemna rywalizacja obu pań o najwyższy laur powinna sprawić, że zobaczymy dzisiaj dalekie próby, a już na pewno dalsze niż 20,80 jaką to odległość zaproponowano w powyższym typie na ten konkurs.
✅ 60

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom