>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 06.05.2014 (wtorek)

Status
Zamknięty.
barnaba 44

barnaba

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Premier League
Godzina: 20:45
Spotkanie: Manchester United - Hull City
Typ: 2 (handicap 0:2)
Kurs: 1,78
Bukmacher: bwin
Analiza:
Oj ciężki był miniony weekend dla amatorów tak zwanych pewniaków. Na zwycięstwa Chelsea, Barcelony, Realu, Atletico czy Romy pewnie niejedna osoba postawiła grube kupony. A tu klops za klopsem. A wczoraj wisienka na torcie. Zwycięstwo Liverpoolu w 78 minucie przy 3:0 wydawało się pewniejsze niż śmierć i podatki. Śmiało można było stawiać dom, samochód i cały majątek swojego życia... a jednak - zdarzyło się coś niemożliwego.
W związku z tym, że takie kwiatki zdarzają się ostatnio niemal nagminnie - gram dziś po raz kolejny przeciwko faworytom, choć nie do końca. Kupon mocno asekuracyjny, bo jednak faworyt meczu jest jeden.
Na tapecie mecz Manchester United - Hull City. Zwycięstwo gospodarzy wycenianie na 1,35. Stanowczo za mało jak na ryzyko niepowodzenia, które w tym sezonie jest u nich czymś nagminnym. Kurs trochę chyba z przyzwyczajenia do firmy. Man United niejeden kupon w tym sezonie wysadziło w kosmos. Długo nie trzeba szukać, wystarczy zerknąć na ostatni mecz z Sunderlandem. Kompletna klapa. Mecz u siebie, bez bramki, przegrany z zespołem który 3/4 sezonu spędził na dnie tabeli. Wszyscy w Manchesterze chcieliby żeby ten podły sezon już się skończył. Forma w kratkę, frustracja, niemoc to nie pomaga w pewnych zwycięstwach. Jako drużyna chimeryczna może mecz spartaczyć lub zagrać koncertowo. Myślę, że odniosą zwycięstwo, ale mocno wymęczone, jednobramkowe.
Hull ma już zapewnione utrzymanie - Norwich już ich nie przegoni. Może to spowodować grę na luzie, bez stresu. Nie są moim zdaniem aż takim outsiderem bez motywacji by przegrać ten mecz w sposób zdecydowany. Dwubramkowa zaliczka na starcie powinna wystarczyć na to, żeby kupon wszedł. A kto wie - może prawo serii zadziała i będziemy świadkiem kolejnej sensacji ?
⛔ 100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / Japonia J-League /
Godz. 12:00
Spotkanie - Gamba Osaka : Tokushima
Typ - Gamba powyżej 3.5 gola
Kurs - 5.00
Bukmacher : Sportingbet
Analiza :
12 kolejka J-League i znowu biorę mecz z udziałem Gamby Osaka może wreszcie się uda . Dziś na Osaka Expo &#39;70 Stadium spotykają się dwa beniaminki J-League , obie nie prezentują się dobrze jednak gospodarze po 11 kolejkach mają na swoim koncie 9 pkt natomiast goście tylko 3 , ja jak już wspomniałem na początku znowu na tapetę biorę zespół Gamby który jak ciągle mam przed oczami w ostatnich dwóch sezonach strzelał gola za golem i np. w poprzednim sezonie kiedy zdecydowanie wygrał J2-League zdobył w sezonie 99 goli no ale ten sezon jakoś pod względem bramek słaby bo Gamba w 11 kolejkach zdobyła zaledwie 9 goli ale ja ciągle wierzę że kiedyś ta niemoc zostanie przełamana i chłopaki przypomną sobie jak się zdobywa gole no i kiedy to może nastąpić jak nie dziś bo na ich Osaka Expo &#39;70 Stadium przyjeżdza ostatni zespół J-League Tokushima Vortis która do tej pory straciła już 29 goli a strzeliła zaledwie 3 tak więc myślę że będzie to taki mecz dla gospodarzy w którym mogą pokusić się o sporo goli , jak do tej pory Gamba zdobywała w swoich meczach najwięcej 2 gole tym razem liczę na więcej tym bardziej że gdy zajrzymy do H2H z poprzedniego sezonu kiedy to Tokushima przecież grała dobrze i zdobyła awans do J-League to w dwumeczu z Gambą musiała uznać zdecydowaną wyższość piłkarzy z Osaki i przegrała 2:0 i 1:5 czyli w sumie 7:1 na korzyść Gamby no a dodając do tego wspomniane w tym sezonie 29 bramek w plecy to ja liczę że Gamba może dziś te 4 gole zdobyć tym bardziej że ostatnie 3 pojedynki w lidze to 3 porażki no i miejsce w tabeli też nie za ciekawe bo te zaledwie 9 pkt plasuje ich w gronie zespołów spadkowych ...... tak czy siak ja zaryzykuję na 4 gole Gamby w tym spotkaniu !
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +5
karpioza1 110

karpioza1

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna JAPONIA: J-League Dywizja 2
Godz. 09:00
Spotkanie - Shonan - Tochigi
Typ - 1 ; Kurs - 1.47
Bukmacher : ComeOn
Analiza :
Dzisiaj zapraszam do 2 dywizji japonskiej J-League na mecz u Shonan ktory podejmie na wlasnym stadionie Hiratsuka Athletics Stadium - Tochigi.
Kompletnie nie znam tych druzyn, jest to typ zaczerpany tylko i wylacznie ze statystyk. Co statystyki mowia? Otoz Shonan prowadzi w tabeli,
wygrali wszystkie 11 meczy, strzelili w nich 34 bramki tracac zaledwie 4 (11-0-0 32:4). Ich miejsce jest raczej w 1 lidze i po tych wynikach kompletnie to potwierdzaja.
Ze strony ich klubu udalo mi sie jedynie doczytac, ze sa bardzo zmobilizowani i chca utrzymac zwycieska passe.
Przyjezdni - Tochigi nienajgorzej sobi radza. Zajmuja 4 miejsce w tabeli, z 11 meczy wygrali 6, 2 zremisowali i 3 przegrali strzelajac przy tym 14 bramek i tracac 8 (6-2-3 14:8).
Po statystykach widac roznice, Shonan strzela 2 razy wiecej bramek, 2 razy mniej ich traci. Ostatnio kluby spotkaly sie w 26.08.12 i Shonan pokonal 2:1 Tochigi na wlasnym stadionie.
Mysle ze dzis skośnookie karzelki rowniez ich pokonaja z tym ze wieksza roznica bramek.
✅ 47

robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Łotwa Virsliga
Godz. 16:00
Spotkanie - Daugava Riga - Skonto Ryga
Typ - Skonto Ryga handicap -1
Kurs - 1.72
Bukmacher : bet365
Analiza :

Dalej uderzam w ligę łotewską. Tym razem najwyższa klasa rozgrywek.
Skonto Ryga - jedna z dwóch drużyn, których nazwę kojarzę ???? gra z outsiderem ligowym. Mecz niby na wyjeździe ale obie drużyny z Rygi więc mamy derby.
Mam nadzieję, że ciśnienie derbowe jest w Rydze identyczne jak w każdym innym mieście i dzisiaj piłkarze Skonto nie przestaną grać po pierwszej strzelonej bramce.
Daugava Riga może pochwalić się imponującym dorobkiem JEDNEGO punktu w siedmiu meczach.
Skonto potraciło punkty w meczach z dwoma pierwszymi ekipami z tabeli, poza tym komplet zwycięstw. To, że dzisiaj będzie kolejne to pewnik. Mam nadzieję, że trzy pkt dla Skonto zostaną okraszone bardziej okazałym dorobkiem strzeleckim niż w niedawne &quot;Święto Pracy&quot; ;)

W ofercie nie ma handicapu azjatyckiego, więc na zwrot w razie nie ma co liczyć, ale jak piłkarze Skonto zagrają na swoim normalnym poziomie, to ze 3:0 powinni swoich rywali powieźć.
✅72

k3mal 21

k3mal

Użytkownik
Typ: under 3,5 w meczu
Kurs: 1,55
Bukmacher: Bet At Home
Analiza:
No i wczoraj Liverpool pokazało, że cuda się zdarzają... Ale przejdźmy do rzeczy. Dzisiaj w spotkaniu 37 kolejki angielskiej Premier League spotkają się &#39;Czerwone Diabły&#39; na własnym stadionie z przyjezdnymi &#39;Tygrysami&#39;.
Gospodarze zajmują 7 pozycję w lidze, nie mają szans w tym sezonie na żadne z miejsc premiowane pucharami. Obudzili się z głębokiego snu w 2 połowie sezonu, jednak zrobili to znacznie za późno. Grają więc tylko dla siebie i kibiców, nie mając w tym większego celu. Goście na 2 kolejki przed końcem sezonu są na 15 miejscu, nie grozi im już spadek, jednak wygrywają mogą polepszyć swoją pozycję na koniec sezonu.
(nieobecności nie do końca sprawdzone)
Braki w Man. Utd.: Rafael, Rooney, van Persie, Wellbeck, Mata
Braki w Hull: McShane, McGregor, Aluko, Chester, Dudgeon,
Liczę w tym spotkaniu na maksymalnie 2 bramki oraz ciekawy i nie jednostronny mecz. Stąd też typuję, poniżej 3,5 bramek w meczu (nie będzie takiej niespodzianki jak wczoraj zgotował Liverpool...)
⛔ 100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny
Godzina: 12:00
Spotkanie: Laaksonen Henri-Olivetti Albano
Typ: 2:0
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Jak zobaczyłem ten mecz to od razu wiedziałem co będzie się świecić, nie często schodzę do challenerów,ale ten mecz myślę,że jest tego warty. Po pierwsze Olivetti i gra na clay korcie to już niewypał, po drugie on nadaje się tylko na szybkie nwierzchnie,po trzecie na 7 lat kariery wygrał na tej nawierzchni 25 meczów przegrywając przy tym 29, a rok 2013 i 2014 to 3 mecze i trzy porażki. Dodatkowo jego gra serv and volley jest bardzo niedopracowana, naprawdę gościu takim stylem gry pokonuje głównie słabych przeciwników którzy nie potrafią minąć chyba,że na hali ale to co innego. Francuz grał niedawno z Reissigem (462 ATP) na mączce i przegrał 6:4, 6:2. Szwajcar natomiast jest bardziej utalentowanym graczem który potrafi grać na wszystkich nawierzchniach, jeśli chodzi o clay to w całej swojej karierze rozegrał tam 138 spotkań z czego wygrał 82. W tym roku 4/2,w tym turnieju musiał się przedzierać przez kwalifikacje. Pokonał po drodze dwóch kelnerów,a Albano gra dzięki dzikiej karcie ponieważ turniej jest rozgrywany w jego państwie. Dodatkowo H2H 1:0 na korzyść Szwajcara,a panowie grali ze sobą w tym roku gdzie na hali lepszy był Herni 6:4, 7:6. Podsumowując, Olivetti na tej nawierzchni nie ma czego szukać z jego rodzajem gry,pewnie jak zawsze będzie się ratował serwisem lecz moim zdaniem to nie wystarczy i Laaksonen wygra w dwóch seta.
krecz, zwrot 0jk

Otrzymane punkty reputacji: +4
machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - SZWAJCARIA: Challenge League
Spotkanie: Wil - Locarno
Typ: over3 (azjatycka suma goli)
Kurs: 1.90
Godzina: 19:45
Machete wraca po prawie 8 miesiącach, brakowało emocji hazardowych i typów ostrych jak maczeta! Dzisiaj zaczyna &quot;typy dnia&quot; umiarkowanie ryzykownie.
Let&#39;s play the game!
Vaduz już zapewniło sobie pierwsze miejsce, Wil są vice liderem który gra o... no może o miejsce w lidze bo żeby obronić drugie muszą powalczyć z Schaffhausen, które ma tyle samo punktów, za nimi czai się Lugano ze stratą 2 oczek, dzisiaj graja ze sobą więc można odjechać, czyli jakaś motywacja jest.
Locarno ma szanse na wygrzebanie się z ostatniego miejsca dlatego dzisiaj powinni powalczyć, a że mają dziurawa obronę to inna sprawa, 62 bramki stracone przy tylko 26 strzelonych!
Wil jest najbardziej bramkostrzelną drużyną w lidze wraz z liderem, mają 67 strzelonych bramek, ale Wil mają więcej straconych i to dużo bo aż 41. Wil już samodzielnie prowadzi w klasyfikacji najwyższej średniej bramek = 3.4 gola na mecz, czyli są najbardziej... szaloną drużyną.
Dzisiaj może być pogrom ale równie dobrze bramkowy remis... jednego nie powinno zabraknąć - bramek!
Na deser H2H
02.03.14 CHA Locarno - Wil 2 : 6
30.11.13 CHA Wil - Locarno 3 : 0
10.08.13 CHA Locarno - Wil 0 : 3
30.05.13 CHA Wil - Locarno 2 : 2
27.03.13 CHA Locarno - Wil 2 : 3
01.10.12 CHA Wil - Locarno 3 : 1
26.08.12 CHA Locarno - Wil 0 : 3
19.05.12 CHA Locarno - Wil 2 : 1
20.11.11 CHA Wil - Locarno 1 : 2
Wniosek - od listopada 2011 zawsze są minimum 3 bramki.
Machete najbardziej lubi grad goli i dzisiaj sobie tego życzy w Szwajcarii!
zwrot 0jk

angelka 952

angelka

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP MADRYT
Godzina: 11:00
Spotkanie: Ernests Gulbis - Jerzy Janowicz
Typ: GULBIS DW 2:0
Kurs: 1,7
Bukmacher: Sportingbet
Analiza: W I rundzie zmagań turnieju rangi ATP Masters 1000 w Madrycie przeciwnikiem Janowicza będzie Ernests Gulbis. Niepokorny Łotysz, który jednak w tym sezonie notuje bardzo dobre rezultaty i choć w rankingu jest notowany tylko o jedno miejsce wyżej od Polaka, znajduje się w zdecydowanie lepszym położeniu niż zagubiony ostatnimi czasy reprezentant naszego kraju. Obecnie Polak znajduje się w głębokim dołku. Łodzianin przegrał siedem kolejnych spotkań, w tym siedem ostatnich setów, które rozegrał.
Ostatnie 5 pojedynków oby dwóch panów na kortach ziemnych wyglądało następująco :

Ja w tym meczu typuje gładkie zwycięstwo Gulbis czyli 2:0 w setach . Kurs kuszący bo aż 1,7 ???? Polecam
⛔100

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Fiorentina - Sassuolo
GODZINA 19.00
TYP : Fiorentina czyste konto - NIE
kurs 1,44 BET365
Według mnie jest to bardzo ciekawa propozycja na dzisiaj.
Liga włoska ma już praktycznie karty rozdzielone na górze tabeli.
Fiorentina gra w Lidze Europejskiej i nie sądze, aby miejsce 4 było dla niej w jakikolwiek sposób zagrożone.
Sassuolo natomiast to beniaminek, który za wszelką cene będzie chciał pozostać w serie A na przyszły sezon, a ma na to spore szanse.
Ekipa z Modeny zajmuje 18 miejsce, przy czym traci tylko 1pkt do Bologni, a także ma mecz mniej.
Z pewnością dzisiejszy mecz to trudny teren we Florencji, ale mają o co grać !
Nie podejmę się typu na win, ale jestem praktycznie przekonany, że graczy z Modeny stać na strzelenie dziś bramki.
✅44

bugs-bunny 16

bugs-bunny

Użytkownik
Typ: obie drużyny strzelą/ tak
Kurs: 1,8
Analiza:
37 kolejka a więc przedostatni mecz Premier League dla obu drużyn . 7 miejsce Manchesteru oraz 15 Hull City powoduje ,że mecz staję się widowiskiem bez ciśnienia za równo po jednej stronie jak i drugiej . Spokojnie można się spodziewać miłej dla oka otwartej nie jednostronnej gry w której obie ekipy wpiszą na swoje konto sezonowe dodatkowego gola ????
kiepska analiza ⛔100

M 0

marolbw

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Francja Ligue 2
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Laval-Nancy
Typ:
2 i obydwie zdobeda bramke
Bukmacher:
bet365 ; Kurs - 5.5
Analiza:
w dzisiejszym dniu licze na zwyciestwo nancy ktore dalej ma bardzo realne szanse na powrot do najwyzszej klasy rozgrywkowej ostatnie piec meczow na wyjezdzie to 3 zwyciestwa 1 remis tez z walczacym o awans lens i jedna porazka takze widac ze forma jest a w dzisiejszym meczu graja z zespolem ktory zajmuje 16 miejsce i walczy o utrzymanie ostatnie 5 meczow laval to 4 zwyciestwa i jedna porazka dlatego mysle ze tanio skory nie sprzedadza i na pewno cos ustrzela ale zauwazylem ze u siebie przegrywaja mecze z druzynami z czolowki ostatnio z walczacym o awans niort 2-4. Mam nadzieje ze nancy nie zawiedzie mnie ani swoich kibicow ktorzy czekaja na powrot druzyny do ligue 1
⛔100

L 136

lubinek95

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia
Godzina: 17:30
Spotkanie: Haka vs Ac Oulu
Typ: HCS -1
Kurs: 2.25
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Niestety wczoraj zabrakło gola, mimo iż to ZAGŁĘBIE napierało całe spotkanie, ale cóż tak to bywa. Na dzisiaj zapraszam do zagrania na Hakę z Handi ze względu iż jest to główny kandydat do awansu do Ekstraklasy na następny sezon w przeciwieństwie do średniaka jakim jest Oulu, z którego odeszło paru graczy, którzy robili grę. Wyczytałem również, że na ten mecz gracze z Oulu wyjechali w podróż autokarem, a więc minimum 8 godzin w autobusie to też nie jest lekka przeprawa, więc na początku będą mieli ciężkie nogi co za tym idzie szybko może być po meczu, jak Haka to wykorzysta. Warto nadmienić też ostatnie wyniki w Hace 2-0, 2-0, 3-0, 4-0. Tym tokiem i brakami kadrowymi w Oulu tylko 20 zawodników liczy ta kadra + wypadł z niej boczny obrońca nie zwiastuje dzisiaj nic dobrego.
⛔100

nesteq94 17

nesteq94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ligue 2
Spotkanie: Laval - Nancy
Typ: Podwójna szansa - Remis lub Nancy
Kurs: 1,55
Analiza:
Dzisiaj zaproponuję spotkanie z francuskiej drugiej Ligii, pomiędzy walczącym o utrzymanie gospodarzem spotkania – Laval i gośćmi, którzy zaangażowani są w walkę o awans do Ligue 1 – Nancy.
Zacznę od przedstawienia drużyny gospodarzy, którzy imponują ostatnio w spotkaniach u siebie, bo z ostatnich pięciu spotkań wygrali 4, a tylko jedno przegrali. Jednak wśród rywali mieli zdecydowanie najsłabszą i pewną spadku drużynę CA Bastia oraz dwie ekipy, które już na dobre zadomowiły się w środku tabeli i nie zamierzają się nigdzie ruszać, czyli Troyes i Tours. Porażka natomiast przyszła z drużyną zbliżoną do dzisiejszego rywala, czyli z ekipą Niort. Patrząc przez pryzmat całego sezonu Laval u siebie prezentuje się zdecydowanie lepiej na swoim podwórku (26 pkt, na 38 zdobytych) jednak i ta dyspozycja w tabeli „u siebie” nie daje im za wysokiego miejsca.
Natomiast drużyna Nancy, która chce wrócić do Ligue 1 po roku przerwy w ostatnich pięciu spotkaniach wyjazdowych zanotowała 3 zwycięstwa, jeden remis i 1 porażkę. Warto podkreślić, że w całym sezonie na 17 spotkań wyjazdowych Nancy wygrało tylko 6 takich spotkań, więc 3 triumfy w ostatnich 5 meczach mogą robić wrażenie. Jeśli chodzi o tabelę „na wyjeździe” to dzisiejsi goście prezentują się całkiem okazale ustępując w tym względzie jedynie drużynie Metz i 1 punkt, więc śmiało można stwierdzić, że jak ktoś ma już wygrywać na wyjazdach to powinien być to dzisiejszy rywal Laval.
Patrząc jednak tylko na ostatnie spotkania (bez podziału na wyjazdowe i domowe) ekipa gości prezentuje się o niebo lepiej (4 zwycięstwa i 1 remis do 2 remisów, 2 porażek i jednego zwycięstwa).
O bezpośrednich spotkaniach tych drużyn nie warto wspominać, ponieważ ostatni ich bezpośredni pojedynek, gdy w roli gospodarza był Laval odbył się w 2004 roku, czyli 11 lat temu i na pewno w żadnym stopniu nie wpływa na obraz dzisiejszego spotkania. Natomiast w 1 rundzie nieznacznie wygrali ówcześni gospodarze – Nancy 2:1.
Moja analiza opiera się jedynie na „suchych” statystykach, jednak uważam, że warto zagrać ten mecz z racji tego, że goście, którzy na pewno tęsknią za boiskami Ligue 1 zrobią dzisiaj krok, by swój cel na ten sezon osiągnąć.
Ostatnim aspektem, który biorę pod uwagę jest to, że w drugiej lidze francuskiej pada ogromna liczba remisów i niejeden kupon został wyrzucony do kosza właśnie przez takie rozstrzygnięcie meczu. Dlatego też gram bardzo bezpiecznie, co niemal daje pewność powodzenia typu. Oczywiście warto pograć czystą „2” po kursie 2.80.
⛔100

evero 19

evero

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy - Seria A
Godzina: 19:00
Spotkanie: Fiorentina - Sassuolo
Typ: Sassuolo Powyżej 3,5 rzutów rożnych
Kurs: 1.66
Bukmacher: bet365
Analiza:
Na ostatnich 11 spotkań tylko raz nie została przekroczona ta linia przez graczy Sassuolo. Sassuolo musi dzisiaj zagrać ofensywnie, o zwycięstwo, gdyż na 2 kolejki przed końcem są na miejscu gwarantującym spadek. Mając na uwadze, że w ostatniej kolejce jadą do Milanu, który do końca będzie chciał uratować sezon i zająć miejsce w Pucharach a bezpośredni rywale do utrzymania Catania - Bologna grają między sobą mecz - dzisiejsze punty są potrzebne jak studni woda. Fiorentina całe siły rzuciła w sobotę na finał Pucharu Włoch, w lidze mają już pewny udział w Lidze Europejskiej, a na Lige Mistrzów nie mają już szans.Jednak moim zdaniem Fiorentina nie odda im tego meczu, beniaminek z Sassuolo to za mały gracz, by rozdawał karty przy zielonym stoliku w walce o utrzymanie.
⛔100

C 511

chemiczny

Użytkownik
Zawody: Tenis - WTA Madryt 06.05.2014 godz. 16:30
Wydarzenie: Francesca Schiavone - Sara Errani
typ: Francesca Schiavone (+6,5gema)
Kurs: 1.57
Bukmacher: Unibet
Na dzisiaj moja propozycja ponownie z madryckiego turnieju kobiet, w drugiej rundzie dojdzie do pojedynku włosko-włoskiego pomiędzy Francescą Schiavone (66.WTA), a Sarą Errani (11.WTA). Zdecydowaną faworytką bukmacherów w tym spotkaniu jest młodsza z włoszek Errani, ale nie ma się co dziwić, bo Schiavone ostatnio stacza się w dół rankingu, w tym sezonie wygrała zaledwie 3 spotkania na 14 rozegranych. Ja jednak oglądając jej wczorajszy mecz widzę światełko w tunelu i jej szansę na zdobycie choćby seta w tym spotkaniu. Wczoraj z Vesniną było widać progres w jej grze, nie bała się ryzykować przy serwisie co przyniosło sporo asów i wygrane punkty przy swoim podaniu w niektórych kluczowych momentach. Wydaje mi się, że jej forma przed French Open będzie rosnąć, może nie osiągnie tam takiego sukcesu jak finał z 2011 roku, ale na poprawny występ można liczyć. Jeśli chodzi o jej młodszą rywalkę to też moim zdaniem ten sezon ma najsłabszy od wielu lat, nie widać w jej grze takiego polotu jak choćby przed rokiem, czy dwoma laty kiedy to dobijała się do pierwszej trójki rankingu WTA. W tym meczu co prawda powinna wygrać, bo Schiavone mimo wszystko odstaje lekko formą od niej, ale nie spodziewałbym się jakiegoś pogromu. Nie zdziwiłby mnie fakt gdyby pojedynek ten mimo wszystko stał na wyrównanym poziomie. Reasumując w tym meczu wygra Errani, ale mój handicap Schiavone może wypełnić z nawiązką i przy odrobinie szczęścia (mało przegranych podań) może ugrać nawet seta. Zawodniczki te spotkały się na madryckim turnieju przed trzema laty, a mecz zakończył się wygraną Francesci 6:0,2:6,6:3 więc pora na rewanż Sary. Oby się nie udał ;)
⛔100

rosuene 15

rosuene

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy - Seria A
Godzina: 21:00
Spotkanie: SSC Napoli - Cagliari
Typ: HC (0:1) typ: Napoli
Kurs: 2.10
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Zapraszam na mecz kończący 36 kolejkę włoskiej Serie A, Napoli już bez szans na drugie miejsce jednak Fiorentina ma wciąż chrapkę i motywacje by zabrać 3 miejsce Napoli, dlatego piłkarze Napoli nie mogą sobie dziś pozwolić na porażkę z dość przyzwoicie radzącym sobie Cagliari, którzy tydzień temu pokonali na własnym boisku AC Parme po nie fortunnej dla gości czerwonej kartce. Statystyki Napoli to 69 punktów, u siebie zdobyli 37 punktów po 11 zwycięstwach 4 remisach i 2 porażkach. Bilans Cagliari na wyjazdach jest dość słaby tylko jedno zwycięstwo 8 remisów i 8 porażek, myślę, że dziś Napoli zagra pewny mecz by przypieczętować sobie 3 miejsce, które zapewni im udział w kwalifikacjach do fazy grupowej ligi mistrzów, to dla nich dość ważny udział gdyż przeważnie sobie przyzwoicie radzili do tego Cagliari jest nad strefą spadkową nie ma się już czego bać dlatego ten mecz nie będzie dla nich ważny i gospodarz odniesie zwycięstwo 2-3 do zera.
✅110

denzel 144

denzel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Francja, Ligue 2
Godzina:20:45
Spotkanie: Laval - Nancy
Typ:2DNB
Kurs: 1,83
Bukmacher: bet365
Stawka:100j

Analiza:
Dzisiaj wpadło mi w oko spotkanie w Ligue 2, pomiędzy Laval a Nancy. Goście walczą o awans do Ligue 1 a gospodarze o pozostanie w Ligue 2. Goście w zdecydowanie lepszej formie od swojego przeciwnika, ostatnie 5 meczy to 4 zwycięstwa i 1 remis. Natomiast gospodarze w ostatnich 5 meczach zaliczyli 1 zwycięstwo, 2 remisy i 2 porażki. Goście wydają się bardziej zdeterminowanie i to w nich widzę faworyta w tym pojedynku. Sprawdziłem nieobecności w składach zespołów i można powiedzieć że są porównywalne (screen poniżej). Moim zdaniem zespół gości dobrze gra z nożem na gardle, nie może odpuścić żadnego meczu jeżeli chce do końca mieć nadzieję na awans. Jak do tej pory bardzo dobrze taka presja działała na zespół, liczę że dzisiaj także tak będzie. Jeżeli chodzi o gospodarzy to mają 2 punkty przewagi nad strefą spadkową i trochę ostatnio zaczęli nerwowo grać, tracąc często punkty. Myślę, że z tak mocnym zespołem jak Nancy nie będą potrafili się odnaleźć i jeżeli szybko stracą gola to będzie po meczu.
⛔100

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dyscyplina: Eurovision 2014 First Semifinal
Godzina: 21:00
Spotkanie: Czy Rosja awansuje do finału?
Typ: NIE
Kurs: 4,44
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Dzisiaj zaczyna konkurs piosenki Eurowizji 2014. Rosja startuje w środku stawki jako 7 utwór półfinału składającej się z 16 państw. Po niej jest Azerbejdżan, który przytłoczy ją swoim znakomitym utworem &quot;Start a Fire&quot;.
Reprezentantkami Rosji są w tym roku dwie młode siostry bliźniaczki, które brały już udział w juniorskiej eurowizji. Ich występ oraz wizerunek na scenie jest nieco przesadnie cukierkowy. Piosenka również nie należy do najciekawszych propozycji w ty roku oraz ogólnie dotychczasowych propozycji z Rosji. Dość kiczowaty występ i śpiew na huśtawce równoważnej.
Co ważniejsze wszyscy wiemy jaka jest obecnie sytuacja polityczna Rosji i ni jak ma się ona do śpiewania o miłości, zaufaniu i pokoju. Kto niby dziś zagłosuje na Rosje? Skoro słysząc dziś Rosja, mamy na myśli agresje i przemoc, a przecież w Eurowizji nie o to chodzi. Jedynie Jury może podnieś noty sióstr ale i tak mniej więcej plasują się w tym zestawieniu pod koniec dziesiątki, gdyż jest o wiele więcej lepszych piosenek w tym półfinale.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel, Liga Szwedzka
Godzina: 19:00
Spotkanie: K.Buczkowski - F.Lindgren (Dackarna - Indianerna)
Typ: 2 (ahc 2,5:0)
Kurs: 2.0
Buk: Expekt
Analiza:
Już dziś inauguracja żużlowej ligi szwedzkiej, czyli drugiej wydaje się najmocniejszej po lidze polskiej. Od razu na początek czekają nas ciekawe konfrontacje, a ja się skupiam na meczu Dackarna Malila z Indianerna Kumla, który to będzie trasmitowany na Eurosport podobnie jak cała liga szwedzka w tym sezonie. Pojedynek żużlowców Krzysztof Buczkowski kontra Fredrik Lindgren. Czego stawiam na drugiego i to z takim handicapem? Zacznijmy od tego, że Fredka jeździł wiele sezonów w Dackarnie, tor zna doskonale, forma jest solidna, mimo, że w polskiej lidze nie jeździ to SGP dobre występy, ale być może brak startów w polskiej lidze odbije sobie właśnie lepszymi wynikami w Szwecji. Do tego Buczkowski nie jest w nadzwyczajnej formie, ostatnio lepiej w Tarnowie ale tutaj w Malili może mieć problem z dopasowanie się itp. a powód jest taki, że nie miał na początku startować w tym meczu, a zastąpi ostatecznie Jensena. I ostatnia sprawa to czy któryś z nich pojedzie 5 razy ? Zdecydowanie większe szanse ma Fredka, który będzie o ten ostatni bieg walczył z Iversenm i Protasiewiczem, podczas gdy Buczkowski nie ma szans z Pedersenem, a do tego w Malili dobrze śmiga Dudek. Stawiam tutaj ok. 9-10 pkt Fredki i max. 5-6 Buczkowskiego.
✅100

V 161

vogel22

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel, Eliteserien
Godzina 19:00
spotkanie: Bjarne Pedesen - Adrian Miedziński
TYP 1
[1.83]

BUK : Bet 365
Analiza:
Dziś zdecydowałem się zagrać powyższy typ mając na uwadze świetną forme Bjarne Pedersena, który jak na razie prezentuje dobrą dyspozycje, w Nice Polskiej Lidze Żużlowej, po 3 pierwszych kolejkach, wykręcił najlepszą średnią punktową, znakomicie pojechał w ostatnim ligowym meczu Lublin - Gniezno, i mimo że ostatni raz jezdził tam w 2012 roku to potrafił się świetnie dopasować, był bardzo szybki na trasie, a jego punkty to (3,3,3,2,3). Adrian Miedzinski w Enea Ekstralidze po 3 kolejkach zajmuje 25 miejsce, jego srednia biegowa to 1,7. W ostatnim meczu w ZG wykręcił 8 punktów w 6 startach, występ nie był tragiczny, ale dobrze wiemy na co stać Miedzinskiego gdy jest w pełnej dyspozycji, w tym momencie niestety w takowej nie jest, być może odczuwa jeszcze jakieś skutki upadku w GP w Bydgoszczy. Z uwagi na to że jest to inauguracja ligi szwedzkiej, podchodzę z minimalnym dystansem, mniejszą stawką, ale biorąc pod uwage aktualną formę zawodników typ wydaje mi się być pewny.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom