Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Premier League
Spotkanie: Norwich - Swansea
Typ: 1
Kurs: 2.55
Bukmacher:
bet-at-home
Analiza:
Spotkanie w którym ciężko wskazać faworyta. Obie drużyny w ostatnich spotkaniach grają źle, tracą punkty. W przypadku Swansea pozostanie w lidze jest prawie pewne, na prawdę musiało by się strasznie skomplikować żeby w tym sezonie opuścili
Premier League. Sytuacja zespołu Norwich nie jest już taka piękna, jedynie 4 punkty przewagi nad strefą spadkową. W oczach bukmacherów faworytem jest drużyna gospodarzy, myślę że duży wpływ na to mają ostatnie mecze między tymi drużynami, w ostatnich trzech meczach trzy razy lepszą drużyną okazali się gracze z Norwich. W każdym z tych meczów wpadał grad goli i zawsze wynik musiała gonić drużyna ze Swansea. Widać tutaj że w tym sezonie drużyna z Norwich wygrała już z Swansea i to na wyjeździe gdzie prezentuje się strasznie, na 16 spotkań tylko raz wygrali i to właśnie z Swansea, tak to 7 remisów a reszta to porażki. Co do aktualnej formy drużyn, przyjrzyjmy się pierw drużynie gospodarzy. Ostatnio grają tylko średnio, najczęściej wywalczą remis, w ostatnich 10 spotkaniach wywalczyli 9 punktów 1-6-3 (bilans bramkowy 4-13), widać że to za ładnie nie wygląda, ale inaczej będzie jak popatrzymy tylko na spotkania u siebie gdzie sytuacja wygląda już o wiele lepiej. W ostatnich 10 spotkaniach wywalczyli 16 punktów 4-4-2 (11-9).U siebie potrafili wygrać min. z Arsenalem, Man.Utd, Evertonem, zremisować z Tottenhamem, walczyć jak równy z równym z Man.City i ulec 3-4.Gdyby to był zaledwie jeden mecz ale widać że przed własną publiką Norwich gra o wiele lepiej. Teraz czas na Swansea, goście w ostatnich 5 meczach wywalczyli zaledwie trzy punkty, 1-0-4 (3-11) i to porażki u siebie np. z Arsenalem i Tottenhamem. Na wyjeździe w tym sezonie na 15 spotkań zdobyli 16 punktów 4-4-7 (13-17), śr. 1 punkt na mecz, ale ostatnio to 3 porażki w tym z Liverpoolem 0-5 ! Dodatkowo tak jak pisałem drużyna z Swansea jest już prawie pewna utrzymania w lidze, a drużyna gospodarzy musi walczyć w każdym meczu.
Jak dla mnie to mecz wygra drużyna Norwich, mają o co walczyć i grają przed własną publicznością.
100