Atletico- PR vs Santos (
Brazylia seria A) 00:30
under 2,5
@ 1,85
bet365
ANALIZA. Witam, W związku z tym, że lepsze europejskie ligi nie grają zaglądam dziś za ocean do Brazyli, gdzie ciekawie zapowiada się mecz pomiędzy drużynami Atletico- PR vs Santos. Pierwsze na co zwróciłem przeglądając tabelę to forma obydwu ekip (gospodarze na ostatnie 5 spotkań odnotowali 3 zwycięstwa i 2 remisy a goście 2 zwycięstwa i 3 remisy). wchodząc jeszcze bardziej szczegółowo to ostatnie 4 mecze na własnym boisku Atletico wygrało a 1 zremisowali. Santos na wyjeździe 2 zwycięstwa,2 remisy i jedna porażka.
teraz troszke statystyki:
2,3 jest to średnia bramek zdobytych i straconych gospodarzy. Goście natomiast mają mniejszą liczbę, a mianowicie 2. Przyjrzyjmy się teraz szczegółowej statystyce. Atletico u siebie traci średnio 0,86 czyli nie całego gola na mecz (śmiesznie to brzmi niecałego gola na mecz

) natomiast strzelają na własnym boisku 1,86 gola a ogólny średni bilans bramek zdobytych i straconych to 2,5 gola na mecz. W ostatnich 5 spotkaniach natomiast ogólny średni bilans to 2 a o z ostatnich 5 spotkań u siebie też 2 więc teoretycznie cyferki podpowiadają nam over 2,5 natomiast zmieni się to gdy przeanalizujemy średnią liczbę bramek gości dzisiejszego spotkania,czyli drużynę Santos. Z ostatnich 5 spotkań gości bilans wychodzi 1,2 a na 5 ostatnich meczy wyjazdowych 1. na koniec bilans całego sezonu wyjazdowych spotkań Santos: 1,7.
Widać więc że Santos na wyjeździe grają underowo i szczelnie bronią swojej bramki- jedna z najlepszych defensyw w lidze (tylko Corinthians straciło mniej bramek). Jest to jak dla mnie mocny argument by pokusić się o under 2,5 dzisiaj tym bardziej, że Santos dobrze się bronią, a z atakowaniem to dzisiaj nie będą się wyrywać i nie podejrzewam by dzisiaj zdobyli gola więc można pograć, że nie będzie BTS, że Santos under 0,5 po bardzo dobrych kursach, również można spróbować, że Atletico under 1,5. ja gram jednak standardowo under 2,5 i myśle, że nie będę żałował. Słowem zakończenia napisze jeszcze, że Santos zaczyna wspinać się do góry w tabeli, a aby czynić to dalej to piłkarze nie mogą pozwolić sobie na porażkę, więc dlatego tyle napisałem o bronieniu swojej bramki bo z takim rywalem to szczególnie trzeba uważać na stratę gola, bo odrobić na tym terenie będzie trudno.
Powodzenia i pozdrawiam.

100