>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy Dnia - 05.03.2014 (środa)

Status
Zamknięty.
skols13 573

skols13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecz towarzyski
Godzina: 22:00
Spotkanie: Hiszpania - Włochy
Typ: obie drużyny trafią - TAK
Kurs: 1.85
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Najpierw się przywitam, bo to mój pierwszy post na forum! ;) Jutro mamy kilka ciekawych spotkań towarzyskich, jak wiemy one rządzą się swoimi prawami. Jutro o 22:00 odbędzie się mecz Hiszpanii z Włochami, który zapowiada się ciekawie. Moim zdaniem będzie to wyrównane spotkanie, w którym obie drużyny strzelą bramki. Po takim kursie myslę, że warto zagrać to.
Co do statystyk to Hiszpania ostatni mecz przegrała z RPA 1-0, co na pewno każdego zdziwiło. Dlatego też myślę, że bedą chcieli się zrehabilitować i pokazać z jak najlepszej strony. Jutro swoją szansę ma dostać Diego Costa, który w tym sezonie pokazał już, że bramki potrafi strzelić. To, że w reprezentacji Hiszpanii ma kto strzelać bramki, to nie trzeba nikomu tłumaczyć. Włochy ostatnie 4 spotkania zremisowały, ale zawsze pokonywali bramkarza rywali. Co lepsze, w ostatnich 10 meczach trafiali bramki, więc myślę, że tą passę podtrzymają.
Kadra Hiszpanii:
Bramkarze: Victor Valdes (Barcelona), Iker Casillas (Real Madryt), Jose Reina (Napoli).
Obrońcy: Juanfran (Atletico), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madryt), Raul Albiol (Napoli).
Pomocnicy: Sergio Busquets (Barcelona), Javi Martinez (Bayern), Xabi Alonso (Real
Madryt), Xavi Hernandez (Barcelona), Koke (Atletico), Thiago (Bayern), Jesus Navas
(Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City), Andres
Iniesta (Barcelona).
Napastnicy: Alvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atletico), Pedro (Barcelona)
Kadra Włoch:
Bramkarze: Gianluigi Buffon (Juventus), Walter Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa);
Obrońcy: Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini (wszyscy Juventus),
Ignazio Abate, Mattia De Sciglio (obaj AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Gabriel
Paletta (Parma), Domenico Criscito (Zenit), Christian Maggio (Napoli);
Pomocnicy: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Claudio
Marchisio, Andrea Pirlo (obaj Juventus), Marco Parolo (Parma), Riccardo Montolivo
(Milan), Thiago Motta, Marco Verratti (obaj PSG);
Napastnicy: Alessio Cerci, Ciro Immobile (obaj Torino), Alberto Gilardino (Genoa),
Mattia Destro (Roma), Lorenzo Insine (Napoli), Pablo Osvaldo (Juventus).
⛔ 100

finckaxl 7,8K

finckaxl

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Euro U-21, Kwalifikacje
Godzina: 18:00
Spotkanie: Belgia - Serbia
Typ: 1
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet365
Analiza:
Młodzi Belgowie, lider grupy(13pkt) podejmuje dzisiaj drugą drużynę, reprezentacje Serbii(10 pkt). W pierwszym meczu tych drużyn o punkty, 2:2. Reprezentacja Belgii wygląda zdecydowanie solidniej. Mecz jak na razie o pierwsze miejsce w grupie, dlatego nikt nie będzie odpuszczał. Serbowie do tej pory zagrali 1 mecz na wyjeździe, i przegrali z Cyprem 2:1. Belgia u siebie 1 porażka, z mocną reprezentacją Włoch. Dziś liczę na przełamanie gospodarzy,( w ostatnich dwóch meczach 1pkt) i pewne zwycięstwo nad reprezentacją Serbii.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
michaal-110321 34

michaal-110321

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Godzina: 20:45
Spotkanie: Polska - Szkocja
Typ: brak gola
Kurs: 7,00
Bukmacher: bet365.com
Analiza:
Przeglądając ofertę zauważyłem za wysoki wg mnie typ na Polskę i nie zawaham się go użyć. Wiadomo - balon jak zawsze straszliwie nadmuchany - wiadomo, że nie zobaczymy Lewego i Kubę w składzie (70% siły ofensywnej naszych Orłów), więc kto będzie wypracowywał sytuacje strzeleckie dla naszych ?? Jeszcze ta świetna wiadomość o Peszcze i jego powołaniu - śmiech na sali... Będzie jak zawsze nerwowo i patrząc na siłowy styl wyspiarski ciężko będzie stworzyć sytuacje bramkowe (a co dopiero jeszcze je wykorzystać). Reasumując stawiam na wynik sprzed pierwszego gwizdka sędziego.
⛔ 100

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna Mecz Towarzyski
Spotkanie: Japonia - Nowa Zelandia
Typ: wygra Japonia ( AH -3)
Kurs:3.35
Buk: bet365
Godz: 11:40

Nie wiem do końca w jakim składzie wyjdzie Japonia ale i tak uważam że pokona amatorów z Nowej Zelandii wysoko. Pisze amatorów bo w ich składzie gra zaledwie 3-5 piłkarzy zawodowo. Obrońca Tommy Smith i napastnik Chris Wood to zawodnicy ligi angielskiej Championship oraz Marco Rojas z Vfb Stuttgart który jeszcze nie zadebiutował w Bundeslidze. Jeżeli nawet Japończycy wyjdą drugim garniturem to nie powinni mieć problemów gdyż w barażach do MŚ Meksyk mając za przeciwnika Nową Zelandię też grał składem ligowym i wygrał w dwumeczu 4-2 i 5-1. A że Japonia jest silna ostatnio przekonały się reprezentacje Holandii remis 2-2 oraz Belgi która przegrała 3-2. Myślę że Japończycy spokojnie powinni z 5-6 bramek strzelić.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +17
jedziem 25

jedziem

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna
Spotkanie: RPA - Brazylia
Typ: Obie drużyny zdobędą bramki
Kurs:1.88
Buk: unibet
Godz: 18;00
Analiza: Obie drużyny w ostatnim czasie mają dobre passy z tym że reprezentacja RPA w ostatnich 6 występach aż 2 remisy, 1 porażkę i 3 wygrane, a reprezentacja Brazylii gra ze 100% skutecznością, wygrywając wszystkie. RPA w każdym ze swoich meczy strzelało bramkę, udało im się nawet wygrać z Hiszpanią, co dobrze wróży. W ostatnich dwóch spotkaniach tych drużyn, górą byli Brazylijczycy wygrywając dwukrotnie 1:0, aczkolwiek myślę że dziś RPA będzie w stanie wywalczyć chociaż jednego gola.
⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecz towarzyski
Godzina: 22:00
Spotkanie: Hiszpania - Włochy
Typ: Poniżej 2.5 gola
Kurs: 1.90
Analiza:
Wszyscy chyba pamiętamy finał Mistrzostw Europy z 2012 roku i efektowne 4-0 Hiszpanii przeciwko Włochom. Wbrew pozorom tak dużo bramek w starciach tych dwóch ekip to raczej rzadkość niż norma. Wystarczy bowiem przypomnieć Puchar Konfederacji z ubiegłego roku i wygraną po rzutach karnych Hiszpanii (w regulaminowym czasie gry był wynik 0-0). Zresztą licząc spotkania Hiszpanów z Włochami od 2000 roku to grały ze sobą 8 razy i tylko 2 razy padł over 2.5 - oprócz wspomnianego finału również overem zakończył się mecz towarzyski z 2011 roku (2-1 wygrana Włochów) w pozostałych przypadkach mieliśmy undery.
Myślę, że również dziś raczej wielu bramek nie należy się spodziewać. Tym bardziej, że zarówno Włosi jak i Hiszpanie wcale nie zagrają w najmocniejszym ustawieniu jeśli chodzi o atak. W ekipie Cesare Prandeliiego pod tym względem można nawet napisać, że jest to zdecydowanie rezerwowy garnitur, bo oprócz Alberto Gilardino mamy takich napastników jak Destro, Cerci, Immobile, Insigne i Osvaldo, a brakuje takich graczy jak Stephan El Shaarawy, Mario Balotelli czy Giuseppe Rossi.
W ataku Hiszpanów dziś ma szansę zadebiutować Diego Costa, oprócz niego w kadrze jest jeszcze tylko jeden nominalny napastnik, a mianowicie Álvaro Negredo. Brakuje więc Fernando Llorente, David Villa, Fernando Torresa czy Roberto Soldado. Jeśli chodzi o inne formacje Hiszpanów to brakuje również Javi García, Juana Maty, Álvaro Arbeloi, Nacho Monreala, Gerarda Piqué czy David de Gea.
Spodziewam się więc dzisiaj raczej dość defensywnej gry przed wszystkim Włochów, dla których nawet remis w tym meczu nie byłby złym wynikiem. Hiszpania natomiast to drużyna, która nawet grając z dużo słabszą ekipą raczej wielu bramek nie strzela, powyżej 3 goli strzelili ostatnio Nigerii (3) oraz Tahiti (10) podczas zeszłorocznego Pucharu Konfederacja, a tak góra 2 bramki w ich wykonaniu. Myślę, że można spróbować i zaryzykować w tym meczu zagrać poniżej 2.5 goli w meczu.
✅ 90

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / mecze towarzyskie /
05.03.2014 / godz. 11:40
Spotkanie - Japonia : Nowa Zelandia
Typ - Japonia strzeli powyżej 3.5 gola
Kurs - 3.25
Bukmacher - Bet365
Analiza : Chciałbym także nawiązać do spotkania Japonii z Nową Zelandią do którego analiza już tutaj została przedstawiona , ja pokuszę się tu na gole ze strony gospodarzy czyli Japończyków . Patrząc na ranking FIFA to Japończycy zajmują w nim miejsce 50 natomiast Nowa Zelandia 89 czyli różnica jest w/g mnie dosyć wyrażna , mnie również nie udało się dotrzeć w jakim składzie dziś wybiegną do tego spotkania gospodarze jednak Japończycy rozpoczęli już swój nowy sezon i zawodnicy mają już w nogach parę kilometrów przebiegniętych w meczach o stawkę i pierwszy rozruch już za nimi tak więc dziś powinni być w formie , jest jednak jedna w/g mnie dosyć ważna wiadomość co do tego spotkania a mianowicie będzie to ostatni pojedynek reprezentacji na Stadionie Narodowym , 56 letni stadion został wybudowany w 1964 roku w myśl Igrzysk Olimpijskich a od 1967 roku rozgrywany tu był finał Pucharu Cesarza , stadion długo służył jako symbol japońskiej piłki nożnej dlatego też jest to szczególne wydarzenie to dzisiejsze spotkanie i myślę że tym bardziej piłkarze z Kwitnącej Wiśni będą go chcieli uczcić wygrywając zdecydowanie aby wynik przeszedł do historii wraz z stadionem , raz spotykały się ze sobą obie reprezentacje w pucharze konfederacji w 2003 roku i Japończycy wygrali pewnie 3:0 , obie ekipy miały się jeszcze spotkać w 2011 roku jednak z powodu trzęsienia ziemi jakie nawiedziło Japonię a w tym samym roku Nowa Zelandia miała swoją tragedię w Christchurch dlatego spotkanie odwołano , ale wracając do dzisiejszego pojedynku to liczę na przynajmniej 4 gole ze strony podopiecznych Alberto Zaccheroni !

✅ 225

Otrzymane punkty reputacji: +41
J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS ITF Ukraina F1
Godzina:
14.00
Spotkanie: Podzus/Podzus - Lestienne/Mladenov
Typ: Podzus/Podzus
Kurs: 1.57
Bukmacher: Bet 365
Analiza: Wydaje mi się, że to perełka na dziś. Bliźniacy z Łotwy kontra zupełnie anonimowy debel, w którym do tego Bułgar Mladenov jest kompletnym &quot;no name&quot;. Nie wiem czy da się odnaleźć jakieś jego &quot;osiągnięcia&quot; bo jego wyniki na ITF zaczynają się od tego turnieju a koleś ma już 25 lat. Co robił i gdzie grał wcześniej nikt poza nim zapewne nie wie. Jego partnerem jest Francuz Lestienne, którego nazwisko ludziom interesującym się cyklem ITF nie powinno być obce. Jednak nie ma on prawie zupełnie doświadczenia w grze deblowej (w ub roku nie wiem czy rozegrał więcej niż 4 mecze w debla). Na ich tle &quot;bliźniaki&quot; prezentują się po prostu lepiej z dwóch powodów. Otóż z uwagi na fakt, że grywają wspólnie debla, mimo że bez oszałamiających wyników to zgranie (a na tym poziomie ma to niebagatelny wpływ) jest zdecydowanie po ich stronie. Poza tym Janisa widziałem w meczu Davis Cup gdzie w parze z Juską stoczył 4 setowy (dość zacięty) pojedynek z rywalami dla nich z najwyższej półki czyli parą Mertinak/Martin. I gra tego 20 lata wyglądała całkiem przyzwoicie. Jeśli jego braciszek prezentuje choćby zbliżony poziom to powinni taki &quot;składak&quot; z &quot;deblowych kosmitów&quot; ograć (może nawet 2-0, co pogram również po kursie 2,25).

✅ 57

roozikk 88

roozikk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecze towarzyskie
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Polska - Szkocja
Typ:
X/X
Kurs:
4,33
Bukmacher:
Sportingbet
Bukmacherzy faworyzują naszą reprezentację, lecz dla mnie szykuje się bardzo wyrównany mecz. Biało Czerwoni będą musieli sobie dziś poradzić bez Kuby oraz prawdopododobnie Roberta, a więc dwóch czołowych zawodników. Polska w tym roku rozegrała już dwa sparingi, wygrane, lecz grali zawodnicy tylko z polskiej ligi. Szkocja w tym roku nie grała jeszcze żadnego sparingu, lecz patrząc na ich ostatnie mecze można śmiało powiedzieć że o zwycięstwo będzie baardzo trudno. Wygrana w sparingu z Norwegią, czy remis z USA robi wrażenie, a dodając wygraną w kwalifikacjach do Mistrzostw Świata z Chorwacją to już śmiało można powiedzieć że Szkoci grają dobry futbol. Jest to mecz towarzyszki, mimo szumnych zapowiedzi zawodnicy nie będą gryźć trawy i narażać się na kontuzję, dlatego stawiam remis do przerwy i na koniec spotkania. Jest to bardzo prawdopodobne patrząc nawet na historię spotkań pomiędzy Polską a Szkocją. Ostatni pojedynek zakończył się wynikiem 1-1.
⛔ 100

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Godzina:
20:00
Spotkanie: Rumunia vs Argentyna
Typ: Argentyna - 1 w I polowie
Kurs:
5,1
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Wczoraj sie nie udalo, moze dzisiaj wejdzie. Dla forumowiczow o zelaznych nerwach i zasobnym portfelu. Argentynczycy sa faworytami meczu wyjazdowego w Rumunii. Gospodarze opieraja sie na grajkach z rodzimej ligi i kilku z lig zagranicznych lecz nie ma wsrod nich zadnej rewelacji. Argentynczycy z najwiekszymi gwaizdami. Jak zagraja tego nie wiem, nie jestem jasnowidzem Maciejem z TVn-u. MS za rogiem i mysle, ze odpuszczanie ostatnich sparingow moze odbic sie czkawka wiec spodziewam sie, ze ekipy pokroju Argentyny beda chcialy raczej doszlifowac swoje zespoly a nie cos zmieniac badz testowac. Ale do konca tego nie wiem, z trenerem Sabella nie gadalem z Messim i kolegami tez sie ostatnio nie widzialem :p. Tak czy inaczej umiejetnosciami Argentynczycy przewyzszaja swoich rywali w dzisiejszym meczu i jesli beda zmotywowani by zagrac dobry mecz to powinni na przerwe schodzi z dwoma golami roznicy...Argentynczycy pokazywali juz w przeszlosci, ze dobrze graja spotkania sparingowe, gdzie nie ma presji i moze sobie na luzie zagrac. Potrafili pokonac Niemcow, Wlochow, Szwajcarow, Szwedow i to wszystko na wyjezdzie. Mecz z typu moga ale nie musza ale i tak mysle, ze warto zaryzykowac ????

⛔ 100

peterkovic 150

peterkovic

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker - Championship League Snooker
Godzina: 13:30
Spotkanie: Shaun Murphy - Martin Gould
Kurs: 1,55
Bukmacher: Betclic
Analiza: W pojedynkach bezpośrednich 6:0 po stronie Shaun&#39;a. Ostatnio odpadł wprawdzie na Welsh Open z Wenbo (3:4) ale to właśnie Wenbo miał lepszy wynik w bezpośrednich pojedynkach. Obecnie forma jest dobra, wygrał 16/19 meczów w lutym, w tym turniej. Forma Martina nie powala na kolana, chodź może urwie freme lub dwa, to jednak zwycięstwo widzę po stronie Muruphyego.
⛔ 100

czarny-kotek 36

czarny-kotek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Puchar Azji - Eliminacje
Godzina: 15:00
Spotkanie: Irak - Chiny
Typ: 2
Kurs: 3,5
Bukmacher: ComeOn
Analiza: Reprezentacja Iraku słabo gra w tych eliminacjach, czego nie można powiedzieć o Chinach, i jak na razie była w stanie pokonać jedynie ostatnią drużynę w tabeli - Indonezję, przegrywając wszystkie pozostałe spotkania. Chiny natomiast w tym turnieju przegrały tylko raz i to z liderującą aktualnie w tabeli drużyną Arabii Saudyjskiej. Dodatkowo reprezentacja Chin już raz ograła irakijską drużynę w tych eliminacjach (1:0) i z pewnością nadal ma sposób, by rozpracować w tym pojedynku jej grę.
⛔ 100

bartollomeo 20

bartollomeo

Użytkownik
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Polska - Szkocja
Typ:
Remis- Nie ma zakładu. Szkocja
Kurs:
2.37
Analiza: Grając ten zakłada bardzo niewiele ryzykuję, a to dlatego że pokrywa on 2 z 3 możliwych wyników. Oczywiście w przypadku remisu mamy zwrot, ale kurs warty gry.
Dlaczego Polska tego meczu nie wygra:
Nasza drużyna narodowa ma ogólnie problem ze zdobywaniem goli. Przeglądając wyniki ostatnich kilku spotkań, nie brałem pod uwagę meczów rozegranych w ligowym składzie, bo są bardzo mało obiektywne z racji tego iż rywale również grają rezerwami. Natomiast opierałem się w również na potyczkach eliminacji MŚ. Ktoś powie ze zmienił się selekcjoner, owszem zgadza się, ale przecież jak sama nazwa wskazuje Waldemar Fornalik, Adam Nawałka a także Franciszek Smuda zajmują się selekcją a nie trenowaniem czy wpojeniem jakichś nowych nawyków. Mają do dyspozycji tych samych piłkarzy i tak samo mało czasu na nielicznych zgrupowaniach. I tu właśnie leży odpowiedź dlaczego zmieniają się selekcjonerzy a wyniki wciąż te same. Inna sprawa że selekcjonerzy prezentują podobny poziom.
Wróćmy jednak do meczu. Ostatnie 4 mecze w podstawowym składzie(nie ligowy) zakończone bez zdobytej bramki,a wielu fachowców jak mantrę powtarza że naszą najsłabszą formacją jest obrona. Ja powiem ze wszystkie nasze formacje są na podobnym poziomie.
W dzisiejszym meczu nasza ofensywa osłabiona brakiem 2 najlepszych zawodników. Myślę ze nawet gdyby byli to ciężko by było coś strzelić walecznym i dobrze poukładanym Szkotom, grającym po wyspiarsku, nasi piłkarze będą się od nich odbijać jak od muru. Szkoci zagrają swoje, dużo walki, długa piłka i stałe fragmenty gry. A nasze kiksy w obronie śnią się już pewnie co niektórym po nocach.
Kilka słów o naszej obronie:
Lider Kamil Glik gra w Torino mając obok siebie jeszcze 2 stoperów, jedyny klasowy obrońca będący w świetnej formie Arkadiusz Głowacki zrezygnował z gry z orzełkiem na piersi. Brzyski to głównie siła z przodu Szukała mnie nie przekonuje. Nawet jesli mamy klasowego bramkarza to i tak brakuje zgrania.
Taktyka Adama Nawałki:
Z przeciętnych graczy w Górniku zrobił drużynę która mogła zagrozić bogatej Legii, ale do tego potrzeba czasu.
Gra zabrzan charakteryzowała się wysokim pressingiem i szybką wymianą podań, jest to skuteczne ale zgranie i rozumienie się na boisku jest tu niezbędne a jego brak może skończyć się katastrofą szczególnie w meczach z drużynami które swoją taktykę opierają na grze z kontry.
Wszystko to nie brzmi zbyt optymistycznie, ale takie są realia, jeśli Polska wygra dziś ten mecz to będzie to duża niespodzianka.:cool: Zastanawiałem się nad zagraniem czystej 2, ale to jednak mecz towarzyski i nikt tu za wszelką cenę nie będzie walczył o zwycięstwo.:-|
✅ 137

Otrzymane punkty reputacji: +8
B 9

brymki

Użytkownik
Godzina:
20:00
Spotkanie: Gibraltar - Estonia
Typ: over 3.5
Kurs: 2
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Ciekawy kurs wpadło mi w oko jeśli chodzi o dzisiejsze mecze towarzyskie.Mowa o meczu kopciuszka jeśli chodzi o rozgrywki UEFA czyli zespołu Gibraltaru z drużyną Estonii.Drużyna dzisiejszych gospodarzy w swoim inaugurującym meczu zremisowała ze Słowacją 0:0 co było ogromnym sukcesem tej drużyny i wydaje się że teraz będzie zupełnie inaczej.Przegrana w ostatnim meczu z Wyspami Owczymi 1:4 chluby im nie przynosi bo każdy wie jakim &quot;potencjałem&quot; dysponują Wyspy Owcze.Mimo iż Gibraltar strzelił pierwszy bramkę na 1:0 to skończyło się wysoką porażka.Dziś grają ze zdecydowanie mocniejsza drużyna od Wysp Owczych czyli z drużyną Estonii która w ostatnim swoim meczu wygrała 3:0 z drużyną Liechtensteinu.Wiele na temat tego meczu powiedzieć nie można z racji tego iż Gibraltar jak wspomniałem dopiero zaczyna stawiać kroki w europejskiej piłce, więc ciężko porównywać choćby h2h obu drużyn bo to dopiero pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami.A jeśli chodzi o typ który podaje wydaję się prawdopodobny.Estonia sama powinna strzelić z 3-4 bramki.Osobiście typuję wynik w granicach 4:1 dla drużyny dzisiejszych gości.Pozdrawiam
⛔ 100

denzel 144

denzel

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, Polska PlusLiga
Godzina: 18:00
Spotkanie: Bydgoszcz - Gdańsk
Typ: Bydgoszcz -1,5 seta
Kurs: 2,00
Analiza: Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego w polskiej pierwszej lidze siatkarskiej zapowiada się ciekawie. Dwa mecze w tym samym czasie i dwie drużyny walczące korespondencyjnie o play off. Bydgoszcz ma tutaj łatwiejszego rywala i moim zdaniem większe szanse na grę w play off, a oto argumenty:
  • jeszcze nigdy nie przegrała u siebie z gośćmi z wybrzeża, zawsze wygrywała po 3:0

• ostatnio zaliczyła porażkę u siebie z Warszawą i będzie chciała się jeszcze bardziej zrehabilitować

• ostatnia porażką na wyjeździe z Częstochową musiała zdenerwować gdyż już przed meczem wszyscy dopisywali im punkty a tu niespodziewanie je stracili, dziś nie mogą sobie już na to pozwolić i będą od pierwszych do ostatnich minut skoncentrowani

⛔ 100

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna – Spotkanie towarzyskie
Spotkanie: Azerbejdżan - Filipiny
Kurs: 1.60
Bukmacher: Betgun
analiza:
Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek towarzyski w którym to zmierzą się reprezentacją Azerbejdżanu z reprezentacją Filipin. Gospodarze tego meczu od 8 lat są prowadzenie przez Niemieckiego szkoleniowca Bertiego Vogtsa dobrze prezentują się na własnym terenie gdzie potrafili zremisować w ramach eliminacji do Mistrzostw Świata 1:1 z Rosją czy chociażby pokonać 2:0 reprezentację Irlandii Północnej. Filipiny natomiast to reprezentacja powiedziałbym trzeciego świata tutaj uśmiech – bo tak naprawdę to mało kto o tej kadrze słyszał która występowała podczas eliminacji do Mistrzostw Świata w strefie azjatyckiej gdzie gładko przegrała w 2 rundzie eliminacji z reprezentację Kuwejtu 5:1 w dwumeczu. Reasumując każde inne rozwiązanie niż zwycięstwo gospodarzy będzie tutaj sporą niespodzianką.
✅ 60

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Białoruś, godz. 17.00
Spotkanie: HK Gomel - Shakhtar Soligorsk
Typ: under 5,5
Kurs: 1.7
Bukmacher: Bet365
Analiza: W hokejowej lidze białoruskiej już zaczęły się playoffy. W tej parze faworyt jest tylko jeden, ale co ciekawe gospodarze w pierwszym meczu (wczoraj) wygrali dopiero po dogrywce. Co więcej po 10 minutach gry przegrywali 0:2 (2 gole w odstępie 17 sek), jednak potem Gomel odrobił straty i skończyło się 2:2 po 60 minutach gry. Dzisiaj spotkanie nr 2 i też Gomel powinien sobie spokojnie poradzić, ale wole nie stawiać ich wygranej. Ciekawszą opcją jest gra na under bramkowy. Oba zespoły należą do bardzo dobrze broniących. Szczególnie goście za sprawą bramkarza M. Maljutina nie tracą wielu bramek. Wczoraj obronił 40 z 43 strzałów (dla przykładu goście oddali 19 strzałów). W tym sezonie na 5 spotkań między tymi zespołami mieliśmy 1 over (ostatnie 10 gier to 3 overy). Tak więc dzisiaj stawiam na góra 5 goli, tym bardziej, że to przecież jest faza playoffów, tutaj każda akcja powinna być podwójnie przemyślana, a zabezpieczenie bramki jest ważniejsze niż atak.
✅ 70

gyllenkrantz 7

gyllenkrantz

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ Mecze towarzyskie
Godzina: 20.45
Spotkanie: Niemcy - Chile
Typ: Niemcy (-1,5)
Kurs: 2.17
Analiza: Jak dla mnie value na dzisiejszy dzien. Niemcy u siebie zawsze sa mocni, nawet jezeli nie zostalo powolanych wielu podstawowych graczy. Wydaje mi sie, ze sa w stanie spokojnie pokryc ten handicap.
------------
Kadra Niemiec:
Bramkarze:
Manuel Neuer (Bayern Monachium), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)
Obrońcy: Jerome Boateng, Philipp Lahm (beide Bayern Monachium), Matthias Ginter (SC Freiburg), Kevin Großkreutz, Marcel Schmelzer (obaj Borussia Dortmund), Marcell Jansen (Hamburger SV), Per Mertesacker (FC Arsenal), Shkodran Mustafi (Sampdoria Genua)
Pomocnicy: Lars Bender, Sidney Sam (obaj Bayer Leverkusen), Mario Götze, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger (wszyscy Bayern München), André Hahn (FC Augsburg), Mesut Özil, Lukas Podolski (obaj FC Arsenal), André Schürrle (Chelsea)
Napastnicy: Pierre-Michel Lasogga (Hamburger SV), Miroslav Klose (Lazio Rzym)
--------
Niemcy sa znani ze swojej walecznosci i zawzietosci, poza tym kadra nie sklada sie z jakichs ogorkow tylko graczy, ktorzy graja na bardzo dobrym poziomie, bo za taki uwazam gre w 1. Bundeslidze. Niemcy maja kleske urodzaju i nie potrzebuja za kazdym razem tych najwiekszych swiatowych gwiazd, zeby ograc rywala. Kibice niemieccy tez beda chcieli zobaczyc dobra gre swoich pupili i jestem przekonany ze Loew bedzie chcial wygrac to spotkanie mimo teoretycznych brakow w skladzie. O Chilijczykach wg mnie nie ma co pisac, bo to nie oni beda glownymi aktorami w dzisiejszym spotkaniu.
⛔ 100

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Dyscyplina: ⚽ Puchar Algarve
Godzina: 16:00
Spotkanie: Niemcy - Kobiety vs Islandia - Kobiety
Typ: Niemcy (-4) AH
Kurs: 3.80
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Dzisiaj odważę się na bardzo wysoki handicap w stronę reprezentacji Niemiec kobiet. Niemcy to jedna z potęg w futbolu i tego nie trzeba ukrywać, każdy o tym wie. Są dobrzy nie tylko w męskiej wersji ale też tej piękniejszej, kobiecej. Dlaczego wchodzę na aż tak wysoki handicap? Niemki są w bardzo dobrej formie, szczególnie w ostatnich meczach. Po serii zwycięstw 1-0, drużyna zachodniego sąsiada wrzuciła najwyższy bieg i pięć ostatnich spotkań wygrała różnicą 4 lub więcej goli. Słowaczki np rozgromiły 13-0, nieprawdopodobny wynik. Islandki potęgą nie są, potrafią wygrać np z Serbkami ale jak przychodzi cięższy rywal to przegrywają z kretesem (4-0 ze Szwedkami). Oprócz tego w drużynie z wyspy zabraknie takich zawodniczek jak: Vioarsdottir(94/71, najwięcej zdobytych goli),Magnusdottir(85/32) and captain Katrin Jonsdottir(132/21). Informację nt zawodniczek pożyczyłem z pewnego bloga, którego tutaj nie będę reklamować więc informację nie muszą się sprawdzić. Niemki mają wyjść w najmocniejszym składzie.
✅ 280

Otrzymane punkty reputacji: +10
apropo 49

apropo

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ International Tournament (Cypr) Kobiety
Godzina: 16:30
Spotkanie:
Anglia K. - Włochy K.
Typ: Anglia K.
Kurs: 1,85
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Dziewczyny z Angli to bardzo mocny zespół który czas kryzysu ma już za sobą, to bardzo zgrana drużyna, na ostatnie 5 meczy wygrały 4 a jedno zremisowały 1:1 z Norwegią, miało to miejsce w styczniu, miały czas na przemyślenia i taktykę. Drużyna Włoszek to również bardzo dobra drużyna jednak po rozgromieniu Czeszek teraz czas na przegraną, są to dziewczyny niestabilne i słabe psychicznie. Anglia jest jedną z kandydatek do wygrania tego turnieju i myślę że dziś osiągną kolejny etap w drodze po trofeum.
✅ 85

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom